Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eduardo89
aktív tag
Akkor a gyári paszta is kiszárad idővel nem ?
Most ez lehet, hogy elég elvetemült ötlet de ( tekintsünk el attól most, hogy felesleges visszaragasztani vagy sem ) mi van ha szilikonos blokkragasztóval van visszaragasztva a kupak ? Pl Würthös Hő/benzin/olaj/vízálló szilikonos blokkragasztóval amit a hengerfejtömítéshez vagy olajdekni szigetelésére használnak ?
-
ST05
őstag
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
ThePoweR #3491 üzenetére
Sejtettem, hogy ennyi pénzért lesznek ilyen apróbb betegségei de ezek végülis orvosolhatóak.
UD3H lapom lesz szóval akkor a bekötéssel nem lenne gond
Már csak azt nem tudom, hogy hatékonyabb-e mint pl egy Scythe Ashura.
Az lenne a levegős alternatíva és egy árban vannak, viszont ha kb ugyan az a hatásfok akkor még mindíg jobb lenne a víz mert az legalább nem húzza az alaplapotKöszi az infókat
-
ThePoweR
senior tag
válasz
Eduardo89 #3490 üzenetére
Ha az alaplapod tuja 3 pinen szabályozni (az újak tudják elvileg) akkor ugyan úgy működik mintha egy ventilátor lenne. A radiátor venti meg a CPU OPT-ra van kötve nekem. Az 4 pines és kb együtt szabályozza a lap a pumpával. Gondolom ilyen másodlagos ventinek van az.
Nem kell gondozni. Mivel kompakt vízhűtés minden egybe zártan. Felrakod használod kész. Nincs olyan jó mint egy egyedi, de egyszerűbb.
Vannak kisebb betegségei egyébként. 900rpm alatt a pumpa kattog. Alaplap progijába belőttem 950-re úgyhogy így csendes. Viszont a ventinek ha maxon megy brutál hangja van.
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
ThePoweR #3488 üzenetére
Én is ilyen CM Seidon 120V-n gondolkozok 4670K mellé ( húzva lesz), vízhűtéshez képest szerintem baromi jó ára van.
Viszont olyan kérdésem volna, hogy a bekötés nálad hogya van megoldva ?
Ha jól tudom akkor ennek a vízpumpája 3pines és rá lehet kötni az alaplapra a cpufan csatira és így szabályozva lesz a pumpa és nem maxon forog. Igaz ?
Viszont ha ez igaz akkor a radiátor ventilátorját mi szabályozza ? Azt hova kötötted, simán az egyik alaplapi fan csatira és kézzel szabályozod ?
Egyébként egy ilyen vízhűtés mennyire gondozásigényes ? Sosem volt még vízhűtésem és kicsit tartok tőle -
Matisz77
aktív tag
-
Eduardo89
aktív tag
-
-
Eduardo89
aktív tag
Ilyenkor a kupaktalanítás és újrapasztázás után mivel ragasztjátok vissza a kipakot ?
-
ST05
őstag
válasz
atti_2010 #3471 üzenetére
hogy jön ide az APU? ezek a procik legalább 4szerese számoló teljesítménnyel bírnak, mint egy APU? apu persze, hogy nem melegszik, hisz nem is megy
i3 se melegszik, mégis elkapja a nagy FX-eket is..
de ezt tudod te is nagyon jól, ezért is vagy itt nyavalyogni ...
De tényleg mit keresel itt amd troll, vettél haswellt?ThePoweR: : szegeden tudok segíteni [link]
-
atti_2010
nagyúr
Mekkora fika menne itt ha egy AMD APU rol kellene le fel pakolgatni a kupakot hogy ne kozmaljon oda.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Új CPU vásárlásra adtam a fejem. i3-4330, vagy i3-4340. Itt van az összehasonlítás.
6100 Ft a differencia kb.
Ami eltérés:
- Embedded Options Available: No (4340) Yes (4330)
- Idle States Yes (4340) No (4330) - ez olyan energiatakarékossági opció
- Instruction Set Extensions SSE4.1/4.2 AVX2.0 (4340) SSE4.1/4.1 AVX2.0 (4330). Ez mennyire fontos?Nem játékra lenne, általános hétköznapi dolgokra. Megéri a plusz 6-7000 Ft-ot a 4340-es?
Köszi!
-
ffodi
veterán
Különböző rendszereknél eltérő mértékben befolyásolhatja a teljesítményt az ilyesfajta "memóriakonfiguráció". A link egy s775-ös rendszerrel példáloz, ami a te esetedben nem feltétlen releváns információ. Arról nem is beszélve, hogy a HWBOT-os eredmények általában nem úgy készülnek, hogy elindítom, lefuttatom, ad amennyit ad, aztán feltöltöm........
Szerintem simán számíthat ennyit a single vs dual CH RAM, az időzítésről és az órajelről pedig még nem is tettünk említést.
-
weiss
addikt
Sziasztok, mértem egyet Cinebench R15-tel, és meglepetésemre csak 260 pontot adott a Core i3 4130 procimra, amit nagyon keveslek, mivel ezek szerint olyan 330 volna az adekvát. Ennyit nem hiszem, hogy számítana a single channel, hol lehet a hiba? Tippek?
-
-
ThePoweR
senior tag
Akinek 4670k procija van megtudná mondani hogy alapon 4 magos terhelésnél a Turbó neki meddig viszi fel a szorzót?
-
dantambt
tag
válasz
HoReSz1975 #3449 üzenetére
Pontosan elnézést kérek
kicsit hosszú volt a tegnapi nap.
-
Devid_81
félisten
válasz
dantambt #3446 üzenetére
En azt nem teszteltem ki mennyi kell neki 4300-on, az kimaradt eddig, de az biztos, hogy most uj biost raktam fel a lapra, egy picit kevesebbel is beeri 1.2500 kereken...de a cpu cache hiaba van 1.250v-en feltoltja prime teszt kozben 1.264v re is.
Persze gyors tesztkent kiprobaltam a 4500-ot...de 1.270v en is azonnal eldobta a prime95-el...es akkor hol van meg az erosebb resze a dolgoknak...
Nah mindegy kozepsz.rt sikerult kifogjak, nalam ez nem meglepo -
Devid_81
félisten
válasz
Malibutomi #3445 üzenetére
Te is kapjad be akkor
-
ThePoweR
senior tag
Hali!
Van nekem egy 4670k-m. Próbálgattam mennyit megy és arra jutottam, hogy nem egy túl oc-s darab. 1.3V fölött nem próbáltam. 1.25V-on ment 43-as szorzóval, de 1.3-on már a 44-et nem vitte. Érdekelne hogy mekkora feszig ajánlott elmenni?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Trailblazer #3436 üzenetére
Én sem.
-
syler123
veterán
válasz
dantambt #3435 üzenetére
Nálam 4ghz-en 160Gflop-ot mért a linx, ez így érdekes. A hőfokod nagyon rendben van. Jaj most nézem ez 4770, nekem 4670k van. Amúgy hiába jó linx alatt, nem jelenti hogy stabil. Nekem konvertálás alatt megfagyott alap órajelen 1.05V-al olyan 4 óra után. Linx-el semmi baj nem volt, meg máshol sem fagy meg. Érdekes.
-
-
ST05
őstag
érdekelne valakit 4770k ??
i5-öt beszámolom, a bolti ár különbözetet kell csak megfizetni
-
devil-k
nagyúr
válasz
Trailblazer #3429 üzenetére
És ha azzal is minden rendben?
-
Gainka
őstag
Mit szeretnél róla tudni?
Egy szálon erösebb szinte az összes amd cpu-tól, több szálas progiknál játékoknál alulmarad maradhat még egy 750k-nál is. bár ez szerintem nem max fps-ben jön elő.
Az árát szerintem meg éri és késöbb ha kevés lesz vagy ugy döntesz lehet cserélni jóval erösebb procira.
Valószinüleg én is ezt vagy a 3220-at választom a késöbbi fejleszthetöség miatt, nem fm2+ot és nem am3+-ot. Nem tudom mire kell de ugy tudom az igpje elég erös a hd filmek videok lejátszására is. -
devil-k
nagyúr
válasz
Trailblazer #3426 üzenetére
Igen, rendben!
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Lehet, hogy "hülye" a kérdés, de azért felteszem, hátha tud valaki segíteni:
BD filmeket szoktam áttolni BD ISO-ba az IMGBurn programmal. Eddig amikor csináltam 18-19x volt a sebesség, az utóbbi pár hétben pedig 10-13x. Ez mitől lehet???
A gép adatai:
Intel Core i7-4770S 3.9 GHz turbo, 4. gen., 4 mag
ASUS B85M-G
Kingston HyperX KHX1600C10D3/8GX
Kingston HyperX KHX1600C9D3/2GX
120 GB Samsung SSD és 2 TB WD RED háttértár.Nagyon köszönöm!
-
g@bo
nagyúr
üdv
urak, egy g3420 ról mi a vélemény?
-
Blursan
csendes tag
válasz
Howkeddlee #3422 üzenetére
Eddig 1.125V 4,2 ghz 4 napja fent a gép ... 1.1V on 2 napot bírt , gyári hűtővel 46-47 c° játékok alatt o.O
-
válasz
Blursan #3415 üzenetére
Szia!
Először is 'mily meglepő,de kell egy olyan proci,ami biztos hogy bírni fogja majd a 4,5ghz-et.
Ugyanis nem mindegyik proci bírja ezt az órajelet. Sajnos volt olyan 4770K-m is,ami nem ment többet 4,3ghz-nél,és ott is már magas feszt.kért,s emiatt melegedett is mint állat...
Aztán jöhet a hűtés! Nekem volt Silver Arrow-om,Noctua D14-em,és most Corsair H110-em. Ezek közül nem véletlen maradtam a H110 mellett! Arra is figyelned kell majd,hogy ha nem vízzel hűtöd majd,akkor a magas profilos ramok nem fognak elférni a Silver Arrow és a D14 alatt. Ilyen esetben megteheted,hogy 90fokot fordítasz esetleg a hűtőn,hogy úgy talán jobban elférjen majd a lapon,de itt is ütközhetsz majd problémákba! -
válasz
Blursan #3418 üzenetére
Ezt inkább ebbe a topikba (Milyen CPU hűtőt vegyek?) kérdezd meg.
-
-
Blursan
csendes tag
Sziasztok !
Egy I7-4770k mellé milyen processzor hűtőt ajánlatok ? Coolermaster HAF 922 házba ... Gondolom minden elfér az ár 30-35 ... Nem annyira fontos a csend ... H110 en, meg noctua -d14... Talán silver arrow valami ötlet? Egy stabil 4,5 ghz-t akarok kinyüstölni, játékra, videóvágásra .
Köszönöm
-
-
ThePoweR
senior tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #3410 üzenetére
Nem tudom hogy mennének e 1.5V-on 1600 CL9-ben.
Ez a ram: http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9D3B1RK2_8GX.pdf
-
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Na és mi van akkor,ha bekapcsolom az XMP-t és vissza veszem a feszültséget 1.5V-ra?
Egyébként mennyit számít,ha be van kapcsolva? Ahogy néztem csak az időzítésekkel játszik.
-
ThePoweR
senior tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy a Haswell-ek támogatják e az 1.65V-os ramokat? Kingston HyperX XMP-s ramom van és az XMP profilban 1.65V-ra van beállítva.
Előre is köszi!
Üdv!
-
kona005
senior tag
válasz
bandi0000 #3404 üzenetére
Igen, sejtettem hogy oda azért már kevés mind a 2 proci, akkor muszáj egy lesz i5-öt beszereznem, FX-et nem erőltetném inkább Intelre szeretnék váltani.
(#3405) Gainka: Úgy gondoltam hogy most veszek egy jó H87-es alaplapot, tuningolni úgysem szoktam, abba meg később akár egy K nélküli i7 is mehetne akár.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest