Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trailblazer
veterán
válasz
betyarr #3096 üzenetére
Dióhéjban: ez nincs így. Az igp mindenképp inaktív, ha van a gépben dvga. Ugyan létezik megoldás egyes alaplapokban egy Virtu (MVP) nevű program használatával ilyesmire, amire te gondolsz, viszont a támogatott lapok száma nem túl nagy, valamint az ezt kipróbálók szerint nem valami hatékony a dolog.
-
Shokkolo
addikt
válasz
betyarr #3096 üzenetére
ez a virtu mvp lenne. a 2.0 elvileg támogatja a haswell architektúrát. viszont manapság szerintem sok szükség nincs rá. a modern vga-k már alig fogyasztanak idle, ergó szerintem nem sok értelme van, plusz sokan panaszkodtak fagyásra és bugokra 1155 ös platformon. nem tudom mennyit javítottak rajta itt?!
-
betyarr
veterán
üdv!
ha jól emlékszem,olvastam valahol,hogy beállítható,hogy az integrált vga és a dvga munkameosztásban dolgozzanak együtt.talán olyasmi,hogy ha nincs nagy erőforráshasználat,akkor az integrált átveszi a szerepet.ez tényleg így van? (4670+asus h87pro+asus 7770)
-
Bolobi
tag
Sajnos nincs rá lehetőség :S
Barátomé a proci és ő meg kint él németben, környéken meg ismeretsége sincs aki tudna segíteni :S -
B@dsector
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni hogy hogyan állítsam be a gépem biosát a legoptimálisabban, mert szerintem van jónéhány olyan lehetőség amiről halvány lila gőzőm sincs mit tegyek enable/disabled -re.
Config: Asrock Z87M OC Formula + i7 4770k, 16GB G.Skill 2133
Ha tuning terén is tudtok segíteni nagyon örülnék neki! (most @4.5GHz-en megy, a hütő egy NOCTUA NH-D14)
-
Hoorus
őstag
Köszönöm a tippeket Urak mégegyszer. Alszok még egyet a dologra, aztán majd jelentkezem..
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Hoorus
őstag
Köszönöm Urak. Esetleg még a Giga Z87X-UD lapok?? UD4H is egész jónak tűnik
(#3075) Shokkolo: Elég jól hangzik amit írtál a Sabertooth-ra. miként tudnál segíteni? Jöhet privátba is..
-
Shokkolo
addikt
Kérdés, hogy menynire akarsz tuningolni?
Én személy szerint nem ajánlanám a Hero-t, bármelyik másik ROG lapot igen, de a Hero nyákja elég "alulültetett" és fapados.
Ha nem akarsz elmenni extrém irányba, akkor pl a keretedbe a Sabertooth is bejöhet, aprón kapni újonnan, papiros garral 53k -ért. (ha inaktív a hirdetés, akkor is tudok segíteni).Vagy ha ROG -ot szeretnél, akkor told meg legalább a Formulára, az már egy remek lap.
-
Erdei88
veterán
ASUS Maximus VI Hero?
Személyes tapasztalatom nincsen vele, de jókat olvastam róla. -
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Egy 4770K-hoz milyen alaplapot ajánlanátok? A keret olyan 50-55 K lenne max. Asrockot nem szeretnék, mert egyik ismerősöm szenved vele, mert nem tudja beállítani rendesen az offset-et sehogyan sem (erről már itt is olvastam a topikban, azt hiszem Frozenthrone kolléga írt erről)
Csak rendes ATX méret jöhet szóba.
Köszönöm
-
Hofeher
aktív tag
Érdemes kicserélni a 4570 est a 4670k ra alapból mennyi a különbség
-
viktor82
őstag
válasz
kristof123 #3070 üzenetére
Ha kinyitom az ablakot nekem se megy 80főlé
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MPowerPH #3063 üzenetére
A formula elonye az hogy ROG. Vagyis tuningra volt kitalalva, kemeny alaplap, extreme tuning lehetoseg.
A Giga Z87X-OC is nagyon jo lap, nekem is volt a kozelmultben giga lapom. Rengeteget fejlodott, z77-ben voltak par gyermekbetegsegei...de a Z87-esek majdnem hogy tokeletesek.Stabilak, mert nem
seggsziklarolasrock-rol beszelunk. A Sabertooth egesz mas kategoria, azok a lapok nem a tuningra lettek kitalalva visszont a Giga Z87X-OC igen. Az a ROG kategoria. Hogy melyik a jobb? Az nezopont kerdese....Z87-ben barmikor johet a giga, X79-ben is bevalalnam....egyedul Z68-ban nem tetszet....ja es AM3+-ban is jo valasztas.
(#3064) viktor82: terhelve a hofokok realisak...de uresjaratban...hol laksz ? Sziberiaban ?
-
MPowerPH
félisten
válasz
MiklosSaS #3056 üzenetére
Stabilnak stabil, de meg kell hogy mondjam a Giga Z87X-OC -ja megeszi reggelire, ha tuningrol meg stabilitasrol beszelunk, nem beszelve a BIOS kezelhetosegerol. En lehet valtok, meg parszor atragom. Sajna csak 1 napot volt nalam, de par ora alatt meggyozott meg ezzel a sz@r procival is.
Formula elonye a fejlett audio, jo hutes, es az egyeb hasznos extrak, pl. wifi modul. Na meg mutat is, ha ez valakinek fontos.
-
-
Matisz77
aktív tag
válasz
Howkeddlee #3059 üzenetére
Hali köszi a választ! Azt esetleg nem tudod hogy hol tudom megnézni a CPU VID-jét? Mivel a core és a real temp a BIOS-ban beállított értéket mutatja amire én lőttem be de engem érdekelne mennyi az alapfeszem!
-
válasz
MiklosSaS #3054 üzenetére
Kolléga!
kicsit el vagy maradva,mert már többeknek van Asus Maximus VI Formula lapja és hozzá 4770K procija!
Csak igazából ez ebbe a topikba illene...(#3051) dantambt: javaslom neked is a linkelt topikot!
Amúgy grat előre is a cucchoz!
(#3038) Matisz77: Azért van neked kevesebb Gflops adatod,mert más beállítással tesztelsz!
Így állítsd be: -
dantambt
tag
Elméletileg Kedden jön meg a páros:
ASUS MAXIMUS VI FORMULA
INTEL Core i7-4770K 3.50GHz 1150 BOXAmdről csúszok át intelre! Már alig várom hogy kipróbáljam!
-
Shokkolo
addikt
válasz
Sz.Miki #3048 üzenetére
Dynamic Storage Accelerator accelerates the performance of your SSD by dynamically adjusting system power management policies to deliver up to 15% faster performance during heavy multitasking compared to default power management.
Magyarul:
Elvileg az SSD-t gyorsítaná meg ~15% -al, de a legtöbb fóumon senki nem talált semmi változást. Főleg ha kikapcsolod az energigazdálkodási lehetőségeket...
Ezek alapján sokat nem ér -
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy ez pontosan mire való?
"Intel Dynamic Storage Accelerator" alapból ki van kapcsolva a biosban. Van értelme bekapcsolni?
Köszönöm
-
-
Gainka
őstag
Egy 13ezres és egy 20 ezres alaplappal között plusz egy i3-al éreznék bàrmi különbséget, vagy csupàn a megbizhatósàg-minőség miatt jobb lenne dràgàbbat venni egy 13 ezresnél? Nem linkelek gondolom itt sokan néztétekmàr milyen 1150eslapok vannak gigàt szeretnék de le lehet rola beszélni ha jobb lenne pl asust
Tuningolni soha nem fogok ha k-s i5 lesz benne akkor sem.
Teljesen uj gép lesz és ha nem muszàly 20ért akkor màris sporolnék 6-7ezret.
-
szasanyi
félisten
válasz
Erdei88 #3028 üzenetére
LinX csak érdekességképpen, és rövid tesztre volt sosem használom. Normál LOAD azaz játékok, benchmark alatt így néz ki.
-
csücsök91
csendes tag
Sziasztok!
I5-4570-es procihoz milyen alaplapot ajánlanátok?Esetleg ez megfelel alá?
http://ipon.hu/webshop/product/asrock_h87_pro4/464918 -
kristof123
őstag
válasz
HoReSz1975 #3035 üzenetére
Mivel nem terheli le annyira. Kezdj el visszavenni a feszültségből és az órajelből!
(Szerk.: Léghűtés mellé nem is nagyon javasolnak 1.2 V-nál nagyobb feszültséget.) -
HoReSz1975
őstag
válasz
kristof123 #3034 üzenetére
Elindítottam és egyből 99fokot mutatott, ezt azért nem merem megkockáztatni
, más tesztél, aida64 78fok
-
kristof123
őstag
válasz
HoReSz1975 #3032 üzenetére
Elindítod a programot és small FFT-re kattolva elindítod a tesztet.
kép -
HoReSz1975
őstag
válasz
kristof123 #3031 üzenetére
prime -al hogyan kell tesztelni, mit kell beállítani, mondjuk nem órákat, max 10 percet, vagy negyedórát akarok
-
kristof123
őstag
válasz
HoReSz1975 #3030 üzenetére
Beindítasz egy prime95 28.1-et és szvsz rögtön kimutatja a foga fehérjét. : D
Szerk.: Azt az AIDA test-et felejtsd el szvsz, mert nekem is stabil volt vele, aztán egy perc cry3 kék halált produkált.
-
HoReSz1975
őstag
beállítottam 4.4GHz 1.25V -ra, ott stabil, aida64 -el is 15 percen át adtam neki, megnézem a 4.5GHz -et 1.25V -al, lehet az kevés lesz neki
-
s1ru2
aktív tag
Asrock Z87 Extreme 4 es kollegákhoz forudlnék segítségért.... Hogyan lehetséges az, hogy egy VGA-s konfignál a kettes BUS is 16x osan menjen?? Mert elvielg ugye 3db telejes értékű 16x os 3.0 van rajta, viszont az istenért sem hajlandó a legfelsőn kvívül egy kártyával 8x fölött menni bármelyik is... HD5850 a példány.
Anno P45 ben is szívtam ezzel... X38 ban, 890FX ben nem.
-
kristof123
őstag
válasz
Howkeddlee #3025 üzenetére
Adatlapján és az előző hozzászólásában ott a válasz! : D
Gigabyte Z87-D3HP és 3.8 Ghz. -
szasanyi
félisten
válasz
Howkeddlee #3025 üzenetére
Gigabyte Z87-D3HP + Intel® Core™ i5 4670K gyári, alapértelmezett beállításokkal tehát semmi sem állítottam manuálisan.
-
válasz
szasanyi #3024 üzenetére
Igazából én kristof HoReSz kollégának szánt válaszára írtam a +1-et.
Ez a Linx (0.6.5.) pont az a verzió,ami annyira befűt a procinak,mint még ennyire semmi más! Az új Prime95 sem fűti ennyire a procit,mint a 0.6.5.-ös Linx! Én ha tesztelek,akkor a 0.6.4.-es Linxet és a legújabb Prime95-öt használom. Ez a kettő általában ad már egy olyan kezdő támpontot,ami már majdnem mondható stabilnak!
Utána már csak "finomítani" kell kicsit a dolgon hogy a játékok alatt se fagyjon,és kész!Amúgy milyen lapod van pontosan,és a procidat mekkora órajelen hajtottad itt a teszt alatt?
-
szasanyi
félisten
válasz
kristof123 #3022 üzenetére
& Howkeddlee:
Értem, de nem én "adok" ennyi feszt, ez gyári beállítás mert minden default-on van. Ráadásul Gigabyte lapom a P35-DS4 volt utoljára, és az eddig használt MSI lap és ASUS lapok BIOS-a teljesen más, így még keresgélem mi hol is van.
-
válasz
kristof123 #3022 üzenetére
+1 Jól mondja a kolléga!!
Amúgy szerintem egy Linx teszt alatt ha valamelyik mag még belenyal a 95fokba,az még elfogadható!
De a 100fokot azért ne érje el! -
kristof123
őstag
válasz
HoReSz1975 #3020 üzenetére
Szia!
Semmiképp se próbáld ki másnak a beállításait! Minden processzor más, így neked kell kitapasztalni mennyit bír a tiéd...
Kezdetnek állíts be fix 1.1 V-ot és nézd meg mennyit bír itt a processzorod. Prime95, LinX, IBT valamelyikével teszteld le és figyelj a hőfokokra. Az ilyen tesztek alatt a 90°C nem ritka, de jó lenne, ha nem érné el ezt a szintet.(#3021) szasanyi:
Szia!Nem túl jó! De látom, hogy ~1,18 V-ot adsz a processzornak. Ezt bővel alul lehet feszelni. Így kezd azzal és utána a hőfokok is javulni fognak.
-
szasanyi
félisten
Érdeklődnék, hogy Hyper 212 Plus hűtővel, alapon használt 4670K esetén ezek mennyire gázos hőfokok? LinX és 3DMark 2013
-
HoReSz1975
őstag
válasz
HoReSz1975 #3019 üzenetére
-
HoReSz1975
őstag
Van itt valaki aki MSI z87-GD65 Gaming alaplapot használ i7-4770K -val
Érdekelne egy normális beállítás 4.4-4.6GHz környékén. BIOS képeknek is nagyon örülnék
-
Matisz77
aktív tag
Hali tudtok mondani olyan programot ami kiírja hogy mennyi a proci VID-je? A Core és a Real Temp a BIOS-ban beállított értékeket mutatja, de engem érdekelne mennyi a procim alapfesze!
-
Picturemaker
őstag
válasz
Shokkolo #3015 üzenetére
Mert semmivel sem rosszabb a többinél és egy kicsit olcsóbb is azonos kategóriában, valamint az utolsó szériáknál már a három év gari is jár hozzá.
(Ha már valamelyik gyártót ki akarjuk emelni, akkor a Giga az, aki az utóbbi években /nem csak alaplapoknál/ sokkal több xart csinált, mint jót.) -
Shokkolo
addikt
válasz
Picturemaker #3014 üzenetére
Miért is ?!
-
Shokkolo
addikt
válasz
Blursan #3012 üzenetére
akkor ha nem extrém tuningot akarsz, vagy ragaszkodsz a "csúcshoz" (Maximus... [bár a Herot neeeee, elég fapados az a nyák ROGnak...]), akkor bátran ajánlom a Sabertooth -t.
4,5-öt röhögve állítottam be rajta. Az alap BIOS-a ugyan nekem bugos volt (bár lehet én voltam csak peches), letöltöttem a legfrissebbet, feltettem, azóta semmi gond.Megy az OC, hibátlanul megy a LAP, atomstabil és 5 év garos. Mi kell még?!
Szvsz sokkal inkább ajánlott lap, mint a
SeggsziklaAsrock
(bár igen, elismerem, LGA775 után, amikor jöttek a 1366-os lapjai, ott rengeteget fejlődött a cég, mint felépítésben, mind tudásban, ugyanakkor még mindig nem ér fel egyik sem a Giga/Asus csúcs lapjaival) -
LógaGéza
veterán
Üdv!
i7 4770-et szeretnék Undervoltolni. Tudom, hogy nem tuningolható, de van tiltás erre is? Esetleg valaki próbálkozott ilyennel?
Köszönöm! -
Shokkolo
addikt
válasz
Blursan #3008 üzenetére
tőlem ez rosz kérdés... mert lehet h. fejlődött az Asrock, de valamiért idegenkedek tőle.
A Sabertooth viszont egyedülállóan 5 év garos, ráadásul a ROG-ok után talán al egjobban tuningolható Asus.
(és a privát kedvencem...
LGA 1366 > Sabertooth X58
LGA 1155 > Sabertootz Z77
LGA 1150 > Sabertooth Z87
ezt a készletet taposom/tapostam)
-
Blursan
csendes tag
Sziasztok
Egy másik fórumon intettek arra hogy egy asrock z87 fatality meg I7 4770k helyett gondolkodjak inkább 2011 es platformon ha CF ben gondolkodom igaz ez ? 60 ezres kategóriaban milyen lapot ajánlatok cfre meg játék film ,
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest