Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
"LLC:level 2"
Ezt az LLC levelt MSI lapban nem találom, nem tudom hogy hívják - MSI laposok hol keressem?
-
bombibmw
veterán
Őőő,az a 4,6-os beállítás.
A 4,8-as-ban a következőket változtattam,a többi maradt:
PLL selection:high
Filter PLL:high bclk
PLL overvoltagen
Core voltage: offset +100
CPU input voltage(VCCIN):1,95VDigi+:
LLC:level 2
Power phase control: Extreme
Power duty control: Extreme
CPU current cap: 130%(#14592) laychi:
Olvasom. -
kicsigeri
senior tag
Sziasztok,
Ez [CORSAIR 400W 80+] a táp elég lehet egy i5-ös konfighoz?
Némi tuning is lenne a használatban.Előre is köszi
-
bombibmw
veterán
válasz
laychi #14589 üzenetére
Még nem teszteltem ki,de kb. ugyanezt tudja.
Hétvégén átrakom azt és adok neki egy kis órajeltöbbletet.
A 4,6 így néz ki,de még ez sem 100%-ban kitesztelt.Ebből vedd le az IBT által droppolt feszt,ami nélkül mindennapi alkalmazásokban 1,15V-on megy 4,6GHz-et stabilan,sok mindennel tesztelve.
Viszont a kupaktalanítása elkerülhetetlen azoknak,akik magasabb tuningot szeretnének vele.
Azután viszont mehet neki,ami a csövön kifér.5GHz-en bebootolt,4 maggal,HT nélkül,csak úgy belőve fixen 1,4V-ra,de elég lenne neki kevesebb is szerintem.
-
bombibmw
veterán
válasz
laychi #14587 üzenetére
Én már a végén le akartalak beszélni a hirdetésed "topikjában".
Egyébként igen jó barátságban kezdünk lenni a kis feléledt szépségemmel.
VCCIN 1,95V-ra raktam,LLC-t visszavettem level 2-re és elvettem a feszből 0,010V-ot.
A hűvösebb időjárás pedig jótékony hatással van a hőfokokra,de azért most is 26 fok van a szobában.
4,8GHz 1,25V-al.
Megpróbálok még lejjebb menni.Valószínűleg ő marad és a garis megy.
-
bombibmw
veterán
válasz
laychi #14585 üzenetére
Jobb hűtéssel sem ér semmit,ezt tudjuk mind,ezért hát csak a kupaktalanítás segíthet és egy ilyen darabot kár is lenne nem megcsinálni.
Vagy mindkettő,igen.
Bár nem rossz az a Prolimatech,sőt.
Ez olyan,mint a 3570k-m volt.
Nagyon bitangul ment,de melegedett,ám egy szép napon...
Nem,nem tönkretettem. -
laychi
veterán
válasz
bombibmw #14584 üzenetére
Tökéletes darab igen,de 1,122V-tal 80 fok...az sok
Vagy jobb hűtés kell rá,vagy kupakleszedés,vagy mindkettő
(#14583) Gr3GoRi válasza laychi (#14580) üzenetére
Azt vágom,hogy nincs kupakolva,de az enyém kupakolás nélkül 1,24V-on lenne olyan meleg,mint a tied 1,12V-on,az azért nagy különbség feszben,és ahhoz képest egyenlő lenne a hőfok. -
bombibmw
veterán
válasz
Gr3GoRi #14583 üzenetére
Jó darab ez,nem vitás.
Beszélhetünk itt mindenről,de ez egy igen jó darab,grat hozzá!(#14528) qad:
Most nem tudok screenshotot készíteni a biosban,mert usb flash drive-ot kér hozzá.
Itt van ez a Hsz,ebben leírtam,mit változtattam a gyári értékekhez képest. -
laychi
veterán
válasz
Gr3GoRi #14577 üzenetére
Jó a fesz csak melegecske
Az én 4670K-m 1,24V-tal viszi a 4,5v-ot kupakolás előtt szerintem ugyan ezt a hőt produkálta volna mint a tiéd.(csak 90mV-tal több fesszel)
Most meg így 15 fokkal hűvösebb a tiednél a magasabb fesz ellenére.
Mindjárt rakok be képet is.
(amúgy mivel hűtöd?) -
sqpp
őstag
Sziasztok!
Egy i5 4670k-t meddig érdemes húzni kb?
Persze ez megfelelő hütéssel történik (CM V8 GTS)
Csak mert, majd lehet hogy ha meglesz egy picit húzni akarom, végtérre is ezért veszek k-s procit, illetve mellé CPU hütöt, meghát nyáron sem árt a jó hütés -
HSM
félisten
válasz
Gr3GoRi #14574 üzenetére
Bőven elég lesz a sebességük szvsz.
Én most vettem új kitet, 2133@CL11, de belőttem 2000@CL10-re, mert 2200@CL11-en se nagyon érzékeltem gyorsabbnak, akkor meg minek hajtsam. Az 1600Mhz CL9-nél viszont azért gyorsabbnak érződött a rendszer 1800@CL10-en, amin korábban járattam. Mindezt 4500Mhz-re húzott 4690K mellett. -
HSM
félisten
válasz
Gr3GoRi #14570 üzenetére
A készen összeszerelt állapotról megtekintenék egy képet azzal a csoda-hűtővel.
Nekem az egyik régi kedvencem.
(#14571) akoska07: Nekem a B a kedvencem, de bármelyikből ki lehet fogni jókat.
Bár így a képről meg nem mondom, melyik "Beast" HyperX, de egy 2133-as vagy 2400-as C11 kit szerintem teljesen jó egy 4690K tuningja mellé.
-
HSM
félisten
válasz
Gr3GoRi #14565 üzenetére
Teljesen jó lesz az a lap.
A Mega Shadow hűtő is szerintem ura lesz a helyzetnek legalább 4,5Ghz-ig, kis szerencsével mégtovább 4,6-4,7Ghz irányába.
Érezni fogod a váltást, az 100%, alapon is.A BATCH-ról meg majd úgyis kiderül, mit megy, ha már megvetted kár lenne nem kipróbálni.
-
laychi
veterán
mondom nekem 1500-ra sikerült(és nem volt meleg,50 fok környékén megállt)
amúgy meg szerintem mindegy mennyi ramot állítassz be neki.
Én még anno a need for speed MW-t néztem vele(az újabbat) mindegy volt neki,hogy 32mega vagy 1 giga ramot állítottam be,inkább csak a ram illetve az igp órajel befolyásolta az fps-t,a ram méret nem,de állíts be akkor a biztonság kedvéért 1 gigát,tesztelgesd hogy jobb,futtas a játék alatt frapset és látod majd a különbséget -
korcsi
veterán
válasz
laychi #14558 üzenetére
Talán, lehet, de nem biztos...
Minden chipset-el lehet húzni IGP-t
A processzor oldalról nem találtam biztosat.
-
törölt tag
Majd kiakarom próbálni én is az IGP-t a prociban ( csak,hogy megy e,nem volt még ilyenem soha ).Gondolom fel kell tenni az Intel drivert hozzá,utána az nem zavar be,illetve megy a switchable grafik catalyst alól és csak cserélgetni kell,vagy le kell utána túrni az egész Inteles hóbelebancot ?
-
laychi
veterán
-
Roku
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy lehet-e húzni egy kicsit a 4670-es igp-jét, vagy optimálisan konfigurálni biosban? Egy Asrock z87 pro3-ban ketyeg és nem igazán tudom, hogy mit lehetne tenni vele... Nem értek a tuninghoz, viszont szeretnék játszani "gyengébb" játékokkal. Pl: Ultimate Ninja Storm Full Burst, UNS Revolution. Nyilván nem várom el tőle, hogy fullHD-ban ultrán fusson egy BF4 vagy hasonlók, de a fent említett játékoknak elvileg mennie kellene probléma mentesen... Szóval valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban, vagy bármi infó ezzel kapcsolatban?
Előre is köszi.
-
törölt tag
Vérszemet kaptam,hogy az én csöves 4770K+MSI deszka ( nem giga
),hogyan szerepel itt a milkás felhasználók csúcsszuper 4970K eredményeihez képest
Komolyra fordítva, ezt a beállítást lehet 24/7 ben hagyni-használni ? Minden autón van,csak a szorzót illetve a feszt állítottam,ami 1.248-1.264 között liftezett.
-
HSM
félisten
Köszi!
Teljesen jó értékek, nagyon szépen megy.Szerintem kitűnő ez a 4790K-d, pláne ha hozzáveszem, hogy ugyanaz az IBT terhelés a HT miatt jobban meg is terheli, mint az azonos órajelű i5-öket. A régi i7 920-asom is mindig HT-vel teszteltem, mert több feszt kért a stabilitáshoz, mint HT nélkül, és így hamarabb stabilra lehetett tesztelni.
Pedig HT OFF-on használtam mindig.
(#14543) players111: Egész jó, kb. 37% jó volt. Amúgy szabad érdeklődni, pontosan mit takar nálad a "jónak mondható"?
-
hdekakas
senior tag
válasz
Gery15 #14542 üzenetére
Nem, a lapom holnap jön, a Te ssd-d meg már/még itt van.
h1mpi: Most akkor van két 4790K-d. Még hétvégén próbálgatom az enyémet, de ha nem megy 1,25v alá a másik lappal sem, akkor az egyik 4790K-d lehet hogy érdekelne, azok "csak" 1,20v-al beérik. (Mondjuk amelyiket amúgy is tőlem vetted.)
-
Gery15
addikt
Kapásból, ha már ilyen "szar" helyzetbe vagyok, hogy mind a 4 proci ugyanúgy megy... kikapcsolnám a HT-t és megnézném anélkül mit csinál. Semmilyen feszt nem hagynék auton, hanem mindent kézzel állítanék be. Nem tudom, hogy ez nálad volt-e, de láttam, hogy páran így teszteltek. Én és, ahogy olvastam HSM is mindent kézzel állítunk be, vagyis inkább csak így szeretjük. (nyugodtabb vagyok, ha én állítok be valamit és nem a lap fesszel szét bármit is) Ha ez nem nálad van akkor sry. Továbbá megnézném, alapórajelen mind a négyet, hogy ugyanakkora feszen mennek-e itt is? Esetleg még 4,5-ön is, ha itt is minden stimmel akkor a rammal baszakodnék, és ezt már az első lapban is kipróbálhattad volna. 1333MHz-re vagy 1600MHz-re, kipróbálnám másnál is a procikat. Van bőven lehetőség, amit ki lehet próbálni, mint hogy itt siránkozz a "4 proci ugyanúgy megy". Mellesleg a biosok is megérnének külön egy misét, azzal sem ártana még próbálkozni. De nem Win alól flashelni, mert Te is így csináltad és fogadni mernék, hogy nem nyomtál előtte resetet vagy default beállítást.
De mégegyszer: no offense, nem kell megharapni, amiért ezt írtam csak próbálnék valahogy segíteni. És indulj el más irányba, ha HT off és alapórajelen is ugyanúgy mennek. Béke.
(#14540) hdekakas: Kettőre még talán, azt mondom hagyján, de hogy 4 két lapban az már azért elég sok. Viszont nálad ez a lap nem egészen normális szerintem.
Az SSD-mel együtt jön?
-
h1mpi
félisten
válasz
Gery15 #14537 üzenetére
ha akkora user error lenne, akkor mond már meg, hogy mit állítsak be másképp. Szeretem az ilyen okos beszólásokat. És akkor miért ment a 4690K 4.6 Ghz-en 1.200V-al. Na ne is idegesíts ilyen beszólásokkal...
Nem kevés OC guide-ot olvastam végig és hidd el elég sok beállítást kipróbáltam. Nem ma kezdtem én se...
-
Gery15
addikt
válasz
hdekakas #14533 üzenetére
Szerintem kapcsolj ki minden energiatakarékos beállítást főleg a C6/C7-et azért kapsz ilyen fals értékeket, mint pl: 0,008v stb.
(#14520) h1mpi: Ne haragudj, de szerintem elég erős User Error van nálad.
Vettél 4 procit, mind a négy ugyanúgy megy, két teljesen más lapban. Ilyen a világban nincs.
-
hdekakas
senior tag
Mi a különbség a VID és VCore között?
Mert ha a biosban a Core Voltage-ot állítom, akkor a monitorozó programokban a VID változik, nem a VCore.
Ráadásul a VCore az 0.008 és 1.300 között ugrál, és érdekes lenne, ha 0.008 fesszel is menne a proci.Nálam 4,6GHz-n 1,254v VID és 1,296 VCore mellett stabil csak. Ilyen szar procik is léteznek, vagy (még mindig) van valami gond a beállításokkal?
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #14502 üzenetére
Nem vagyok a friss cuccokkkal teljesen képben, de nem úgy van, hogy Haswell-nél abszolút nincs plussz turbo a gyárin felül B meg H lapokban, ellentétben a régi s1155 cuccokkal, ahol még volt kis tuningra lehetőség? A 4670K gyári max turbo-ja meg 3800, nem 4200....
Nem rossz amúgy 4,2-n sem, pláne ha Mantle-be megy a BF4, vagy más játékokat játszik, sokszor még a 4,2 sem kell.A 280X-es témát meg szerintem hagyjuk, ha megfelelően hűti nem lesz vele baja remélhetőleg. Én is nagyon unom már ezt, elhiheted.
Béke!
(#14520) h1mpi: Egy HWiNFO-s képet elsütnél esetleg? Úgy kéne, hogy az látszódjon rajta, amikor izomból számol, és ez az alsó része, ami ezen a képemen van, Vcore, VRin:[link].
Kíváncsi lennék, nálad ezek hogyan állnak. -
h1mpi
félisten
válasz
bombibmw #14519 üzenetére
Ez a delidelt procid?
Megcsináltam az alap beállításokat a SOC Force lapon és ugyanazt a szintet hozza, mint az MSI, tehát a lapot ki lehet zárni
1.22v-al megy a 4.6 Ghz. Lehet, hogy még lejebb lehet menni majd, ha lesz időm elolvasom az OC guidokat.
Pedig biztos, hogy nem a 4 db proci kopp egyforma, úgyhogy nekem már csak a ram maradt, mint "hiba" lehetőség. Lehet nem szereti ezt a ramot a Haswell proci.
Holnap kipróbálom az L420B765 batch számot is, mit megy. Ha az se megy 1.22v alatt 4.6-ot, (bombibmw-nél ez a batch megy nagyon jól), akkor a memóriát cserélem ki.
Tetszik ez a lap az MSI ment fel HA-ra
Ez az L420B864 batch:
-
hdekakas
senior tag
Mit állítsak be, hogy visszavegye a feszt, ne mindig ugyanannyival pirítson?
-
HSM
félisten
válasz
bombibmw #14500 üzenetére
Hehe... Részben. De nem kell sokat rádobnom, az egyik 8GB-os kitem már ez a 2133-as, csak az 1600@CL9-es párját kell lecseréljem. Reményeim szerint kis ráfizetéssel megúszhatom a kalandot, és így nagyobb a mozgásterem. 4500Mhz-es OC mellé azért nem árt a ram sem, míg a gyári értékein használtam a 4670K-t bezzeg jó volt 1600@Cl9-en is...
A tuning dönti nyomorba az embert anyagilag, én már rájöttem... Ha belegondolok, mennyivel olcsóbb lett volna megtartanom az Asrock B85 Pro4 lapom, a 4670K-val és tuning nélkül olcsón, boldogan használni.... De inkább nem gondolok bele, és élvezem a BF4 sebességét 4500-on.
Ott nem lenne felhőtlen a mosolyom a gyári órajeleken....
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest