Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomka
veterán
válasz
KAMELOT #14998 üzenetére
Az is jó ár, mert újonnan 80+k.
Igen előkelő helyen szerepel a procid
Best Processors August - 2014 -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #14978 üzenetére
hogy mennyit lehet egy adott tuninggal nyerni?
Jó sokat, ha jól csinálod. Ez főleg rendereléseknél észrevehető.
-
Joshi
titán
válasz
BomiBoogie #14987 üzenetére
Nekem ha alapfeszen viszi a 4.2-4.4Ghz-et az már bőven megfelelő lesz. Köszi az infót.
-
Joshi
titán
Sziasztok. Proci vásárlás előtt állok és érdeklődnék hogy az L4 az ugye az újabb szériás 4790k, ez pontosan mit jelent?
-
Erdei88
veterán
Ma végre én is átvettem a 4790K-m. Este nekiülök tesztelni, mert természetesen ma is Pestre kellett jönnöm
Előzetes teszt alapján 4,6Ghzet 1,25V-al tudja, remélem egy picit tudok belőle faragni -
Pacy
aktív tag
Megérkezett Ipontol a procim. Batch: L419B682 Este kiderül mit megy. Remélem nem lesz annyira antituning mint a 4770k-m volt.
-
Pacy
aktív tag
Lehet amatőr a kérdésem de itt a tuningnál melyik beállítás jelöli a tdp limitet? Mostanában sokat olvasom ezt tőletek.
-
Lacielvtárs
nagyúr
értelek és az érvek is rendben vannak
no de mivel én magam nem játszom, ezért akkor lehet nekem nem is lenne rá szükségem
már mint a tuningra...
mondjuk az a százalék érték már nem elhanyagolható
de a lényeg hogy figyellek titeket olvasok, tanulok és a végén lehet én is megpróbálkozom majd egyszer vele
feltéve ha segítetek
tudom tudom, vennem kell egy K-s eszközt
nehogy a végén itt valamelyik kollégára ráírjak mert látom van akinek több is van -
HSM
félisten
válasz
Lacielvtárs #14978 üzenetére
Neeem, tuningnál sosem (vagy legalábbis ritkán) lesz olyan tökéletesen stabil, mint tuning nélkül.
Nem is ez a cél, hanem egy olyan beállítás, ami kellőképpen stabil, hogy ne okozzon gondokat.
Pl. nekem tökéletess kompromisszum most, hogy sokkal jobban megy a BF4, és minden más is kellően stabil, de mondjuk a képeimet megőrzésre amit fotózok, nem biztos, hogy ezzel dolgoznám át.
A sebesség, amit nyerni lehet vele jelentős, pl. nálam 3,7Ghz a gyári turbo, ehelyett 4,5Ghz-en megy, ez kapásból 21% extra sebesség, és a ram is tuningolva van, a gyári max 1600Mhz helyett 2133-on megy, az is érezhetően hozzátesz még.
Szóval bőven van ebben pro/kontra, most nyáron főleg játszom/netezem a gépem, erre tökéletes tuningolva. Ha meg valami megbízhatóságot igénylő feladat lesz, rászánom azt az egy percet újraindítani az "alap" elnevezésű BIOS profilommal.
-
Lacielvtárs
nagyúr
imádom ahogy meg akartok győzni, mint ahogy több topikot ezt is imádom, napi szinten jövök ide hozzátok tanulni
de számomra mindig az a kérdés, hogy mennyit lehet egy adott tuninggal nyerni?
mondjuk százalékban kifejezve?
és van értelme?
azon kívül Uraim hogy jobban megy a gép és mondjuk stabilabban(?!)
-
HSM
félisten
Nekem megérte, a 3570K nem volt nálam olyan meggyőző, mint utána a 4670K, egyiket se tuningoltam napi szinten, csak pár tesztre, tehát alapon. Tuningban is nekem jobban ment a Haswell, a 3570K elfogyott 24/7-re 4,3Ghz körül.
Persze, egy 5Ghz-es kitűnő 3770-et én se váltottam volna szerintem.
(#14972) hdekakas: Teljesen jó ez, csak nem AVX Linx-re van éretezve a TDP, hanem normál, általános használatra, aminek mondjuk valós körülmények között egy kis része AVX, nem az egész.
(#14973) Lacielvtars: 4,5Ghz-en megy a 4690K-m újkora óta. Kb. egy hét alatt bele lehet jönni, ha nem most tuningolsz életedben először. Nomeg, a K-s verzió alapon is magasabb órajelen megy, még tuningolni sem kell.
-
h1mpi
félisten
válasz
Lacielvtárs #14975 üzenetére
Ez nem tuning. 1-2 bellítàs és kész. A tuning 5Ghz felett kezdődik. Na oda már érteni kell hozzá. Ezt a szintet gyakorlatilag az oc szoftver majdnem beállítja a júzer helyett
-
h1mpi
félisten
válasz
Lacielvtárs #14973 üzenetére
Azért általánosságban (99%-ban) 1.22-1.24v között mindenkinek megy 4.6 Ghz-en stabilan. És ehhez még OC gurunak se kell lennie senkinek. Hdekakas az peches nem kicsit, nagyon!
Ezért mondom, hogy egy 1.22-1.23v között kitesztelt procit, sokkal jobban megéri megvenni, mint egy újat, ami lehet full antituning. Hdekakas könnyen van, mert jó a forrása, de egy átlag ember elég szépeket bukik rajta. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
hdekakas #14972 üzenetére
srácok, olvasgattam amiket írtok a tuning tesztben és köszönöm
"Nem éppen a legjobb szériája ez az Intelnek... "
kezdek meggyőződni arról hogy tényleg nem akarok tuningolni, nekem ehhez nem volna türelmem...
kezdem úgy érezni hogy nem baj hogy nem K-s procit vettem
nem sértésnek írom amit írok, csak megjegyeztem -
hdekakas
senior tag
De az a vicc, hogy alapon még a 4,4-et sem viszi, mert ledrop-pol 4,2 és még 3,9GHz-re is.
Mert hogy meg kell emelni a tdp limitet, hogy egyáltalán az alap órajel lefusson ilyen kegyetlen nagy feszekhez.
Na most aki nem ért az ilyen beállításokhoz, vesz egy ilyen procit, és csodálkozik, hogy miért csak 3900-on megy.
Nem éppen a legjobb szériája ez az Intelnek... -
ffodi
veterán
válasz
hdekakas #14969 üzenetére
Inkább fogalmazzunk úgy, hogy kb. átlagos, esetenként átlagosnál nagyon picit jobb procikat fogtál ki, és igen, lehet ennél sokkal rosszabb is, amit valószínű könnyebb találni, mint egy jó példányt.
h1mpi:
Ezt azért így nem jelenteném ki. Inkább fogalmazzunk úgy, hogy IVY @ 5 GHz ~= Haswell @ 4,6-4,8 GHz, programja válogatja. (jó közelítéssel)
-
hdekakas
senior tag
Na, 1.300v-on hajlandó volt elindulni az IBT.
Azt hittem, hogy 1.250v-nál úgysem fogok ki rosszabb procit, errefel keményen rátett még erre az értékre a következő.
Ha ilyen ütemben haladok, a negyedik cpu már a 4,4GHz-hez is 1,400v-ot fog kérni.
Hihetetlen szarok ezek, már bánom, hogy platformot váltottam az 5GHz-n ketyegő 3770K-mről. -
hdekakas
senior tag
Gyorsan ki is próbáltam az új procit inkább.
1,255V-en be se boot-ol a 4,6GHz.
Kijelenthetjük: A harmadik procim méginkább antituning, mint az első kettő volt, pedig azok se voltak kutyák. -
Pacy
aktív tag
válasz
Portermacc #14957 üzenetére
Akkor marad a jelenlegi rendszer. Köszönöm a válaszokat!
-
h1mpi
félisten
válasz
Portermacc #14963 üzenetére
2.4v az ajánlott max. Amúgy nem hozott semmit az 1.9v-hoz képest az 2.1v se.
-
h1mpi
félisten
válasz
hdekakas #14958 üzenetére
Szerintem, ha tud 1.220v-ot 4.6-on IBT alatt, akkor ne kísérletezz tovább. Olyan procit, mint, ami bombibmw-nek van 100/1-t találsz kb. Azt kellett volna megvenni 85K korrekt volt érte.
Portermacc: ezeket a feszeket piszkáld még: [link]
Léggel max 0.025v-ot szabad adni Neki. -
hdekakas
senior tag
válasz
Portermacc #14960 üzenetére
Neked is ez a batch van?
Van msi lapom is, fent van apro-n.
Kevesebb fesszel próbáltad, mint 1,240? -
Portermacc
csendes tag
válasz
hdekakas #14958 üzenetére
Ejj pedig nagyon megnéztem volna msi lappal a dolgot
1.240-en nekem is stabil, csak még nem vagyok nagy szakértője a lap beállításának
1.220-on is bebootol probléma nélkül, csak terhelésnél jönnek problémák, próbáltam VCCIN-nel stabilizálni, 1.950-ig emeltem, nem tudtam meddig érdemes, sajna nem lett stabilabb, valószínű valami más beállításon kellene finomítani csak az összefüggéseket kell jobban átlátnom. -
törölt tag
válasz
HussarF #14948 üzenetére
Ebből baj lesz! "Soros úgynevezett put opciókon keresztül játszik az S&P 500 (pontosabban az indexre szóló, SPDR S&P 500 ETF) mélyrepülésére, melyekből már 2,2 milliárd dolláros (512 milliárd forintos) pozíciót épített ki." (Magyarországot egy délután alatt tönkre tudnák tenni Soros és a mögötte álló hatalmas pénzel rendelkező befektetők.)
-
Pacy
aktív tag
4770k-ról 4790k-ra váltásnál van értelme rendszert rakni? Nem szívesen tenném. Lustaság nagy úr.
-
hdekakas
senior tag
Na, megjött a harmadik procim is.
L419B722
Érdekes, hogy még 19-es, mikor már a múlt héten 23-asok jöttek.20 alattival még nem is találkoztam.
Vajon viszi majd 1,25v alatt a 4,6 GHz-t? -
Dtomka
veterán
válasz
#35434496 #14947 üzenetére
Durva...és az is , hogy egyeseknek mennyi pénzük van marhaságokra fogadni...
A válság más országokban már régen lezajlott..Ejha, akkor lehet nemsokára cserélnem kellene a mostani alaplap+CPU-t.(Persze azt is el kellene adnom) Bár a Broadwelt lehet meg kellene várni, de ha az árak elszállnak akkor nem érné meg.
-
törölt tag
Aki számítógép fejlesztésen gondolkodik az húzzon bele mert nagyon úgy fest, hogy jön 1-2 hónapon belül egy komoly pénzügyi válság és az euro huf árfolyam a horror szintre fog emelkedni. Soros György 2.2 milliárd dollárral (516 milliárd forint!!) fogadott az amerikai részvénypiac összeomlására.
-
Portermacc
csendes tag
-
HSM
félisten
válasz
Portermacc #14942 üzenetére
Csak el ne indíts egy GTA4-et és ne akarj a BF4-ben 64 fős szervereken játszani DX11-ben.
Nem igazán tud a 4690K gyári órajelen meggyőző FPS-eket ezekben a helyzetekben, a 4770 pl. GTA4-ben bekapcsolt HT-vel még rosszabb lenne, BF4-ben talán picivel jobb. Mondjuk az említett játékokban 4,5Ghz-en már szépen viszi a 4690K.
-
Portermacc
csendes tag
-
marco0007
aktív tag
Sziasztok! Melyik proci éri meg jobban játékra? i5 4690K vagy a sima i7 4770.
-
h1mpi
félisten
válasz
bombibmw #14935 üzenetére
Én nyugodt voltam csak nem ment
ilyen gomb beragadást azért zárnék ki, mert a lap nem volt fesz alatt, hisz, akkor a lapon lèvő power gomb világít illetve a vga-n is van 2 led, ami pirosan vagy fehéren világít, attól függően, hogy van-e rajta táplábel. Lehet a win7 frissítés volt a ludas
-
bombibmw
veterán
-
h1mpi
félisten
válasz
BomiBoogie #14932 üzenetére
Már rendeltem az ugyanilyet, amikor elővettem a manualt, mert gyanús lett, hogy a 24 pin meletti switch át van kspcsolva. Ugyanilyet rendeltem volna nagyon tetszik a lap meg már jön Dajcslandból hozzá az Avexir Blitz 1.1-es Oc ramom
De az alap hiba nem ez a kapcsoló volt mielőtt mindenki lúzernek néz. Ezzel csak tetéztem a gondom
-
KAMELOT
titán
válasz
BomiBoogie #14932 üzenetére
Milyen face mi? Lenyomja a gombot!
-
h1mpi
félisten
válasz
keIdor #14927 üzenetére
Semmit ez a poén. Már akartam rátenni az oldalát, hogy holnap beviszem valahova, erre rápróbáltam még egyet és indult. De sokkal előrébb nem vagyok, mert 800 mhz-en megy csak. Hiába állítom be biosban a 4.6 Ghz-et. Cseréltem a procit ugyanaz (hála istennek nem a cpu a hibás) és átettem a dual biosra szintén ugyanaz.
Nagyon úgy néz ki meghalt a lap, most mit fogok kapni a Giga ellenes tábortól
ilyenkor vissza tudom adni a boltnak a 14 napos elállással, mert működik végül is csak nem megfelelően?!
-
h1mpi
félisten
Cseréltem procit és ugyanaz. Akkor csak a lap lehet, ugye? Innentől a táp kiesett, mint hiba lehetőség, hogy működik a gép?
-
h1mpi
félisten
Update: Elindult a gép egyszer csak a semmiből, de furán viselkedik. Lassan jön be a bios és nem hajlandó felvenni bármit állítok be a biosba csak a 800 Mhz-et. Még az írás is laggol.
Na ez mi lehet? Mert innentől gondolom nem táp, hanem lap? És 100%-on jár a cpu! CMOS reset volt már. vegyem ki a cpu-t és vissza?
(#14925) Montesantos: igen elvitték.
-
HSM
félisten
válasz
Montesantos #14919 üzenetére
Azért rossz, mert ha meghalt a táp, akkor nem jó erőltetni a bekapcsolását drága kütyükkel rákötve.
-
HSM
félisten
válasz
Montesantos #14915 üzenetére
Nem biztos, hogy annyira jó ötlet "bebikázni".... Ki kéne mérni legalább egy multiméterrel és műterheléssel...
-
Bacusuz
őstag
megkaptam az sms-t ,az asrock z97 oc formula lapra.
Megkapom a rendelt alacsony aron.
Valakinek sokba fájt ez a mulatság -
h1mpi
félisten
válasz
Erdei88 #14903 üzenetére
A lap biztos nem kap áramot, mert akkor a vga tápcsatinál fehéren világít, hogy ok a csatlakozás. Mit érdemes ilyenkor csinálni? Vigyem be egy szervizbe, de hova? Kipróbáltam másik konnektort ott se megy, tápkábelt még tudok szerezni, tápot gyorsba nem. Ilyen se volt még velem
-
h1mpi
félisten
Plz segítsetek: se kép se hang a gépemben. Akartam bekapcsolni, de semmi. Nem világít a vga és az alaplap "helyzetjelzője" sem. Szombaton úgy hagytam itt, hogy minden oké volt. Megcsináltam mindent, amit ilyenkor szokás, de semmi. Ha visszadugom az alaplapi tápcsatit, akkor felvillan az alaplapi power és ennyi. Ötlet? Tönkre ment a tápom?
-
troll81
addikt
válasz
HoReSz1975 #14900 üzenetére
nekem az volt a lényeg hogy általánosan amire használom én max 60 fok legyen a proci.ezt elértem nekem ez is számít és igy teljesen jo jobban nem tudom hüteni csak lég van nem is lesz más egyenlöre
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest