- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
BloodyEddie #9796 üzenetére
Colin Dirt is meglódul tőle rendesen...
-
Larry303
addikt
válasz
BloodyEddie #9796 üzenetére
ue3 használja rendesen, fpst nem mérek, olyan gpu limitem van, mint állat...
-
BloodyEddie
őstag
Van már olyan játék, ami képes kihasználni a 4 mag előnyeit? Esetleg tudtok erről fps tesztet?
-
Henryk
aktív tag
válasz
djtoomi #9781 üzenetére
Akkor a windows fogja tudni használni mind a 4 magot nagyobb dolgoknál?
Arra lennék még kíváncsi hogy a Q6600 nak mennyia hőtermelése? gyári hűtővel idle/terhelve hány fok és mennyire hangos?
mer ha gázos akkor rögtön veszek rá egy AC hűtőt, mivel mostis azvan és gyárihoz képest hangja egy álom és húzva is hűvösebb. -
helkis
veterán
válasz
Superman #9789 üzenetére
szvsz ez a "teszt" messze van a primestabiltól..
(rövid elmélkedés: a prime jobban megterheli a procit, mint amennyire valós alkalmazásokkal meg tudná terhelni egy átlaguser, így ha ezt kibírja, akkor nagyvalószinüséggel, minden progival hibátlanul fog üzemelni a cpu-d. a te általad választott alternatív teszt, közelebb áll a "valósághoz", ezért ha pl, elkezdenél rendrelni, vagy izmosabb progikkal dolgozni, lehet egyik éjjel kéken villágítana az arcod..
)
-
Superman
nagyúr
válasz
Szatesz #9784 üzenetére
Igen, de 1 óránál tovább nem tanácsos 100%-on használni a nagy hőtermelés miatt. Orthos-t is indítottam rajta (Small FTT, Blend) és 2xSuper PI32M-et egyszerre, ezt is kibírta majdnem 1 órán át, pedig 80 fok körül volt a hőmérséklete.
Egy ideig ezen használom, aztán nyáron majd meglátjuk..
-
helkis
veterán
válasz
Pubszon #9787 üzenetére
a Q6700-nél 10-6ig mehet a szorzóállítás, a QX6700nél nemtudompontosan de pl 20-6ig, magyarul lockmentes, de defaulton 10-re van rakva.
amúgy nem garancia az X a jó tuningra, de pl, ha mindegyik FSB-wall-os, akkor még nyugodtan rakhatod feljebb a szorzót, a másiknál ekkor már megállt a tuning...
-
-
ext06
csendes tag
Core2 Quad-2,4GHz/1066MHz LGA775 8MB VS. Core2 Duo-3,0GHz/1333MHz LGA775 4MB
Szerintetek? -
Henryk
aktív tag
Hali!
most tervezem egy Q6600 os vételét, de hallottam olyat hogy az XP nem kezeli rendesen a 4 magot, meg stb és amiatt nemlehet kihasználni? vista meg ugye olyan amilyen... -
Pubszon
veterán
A 9 és 10 szeres szorzón meg a nevén kívül mi a különbség a Core 2 Extreme QX6700 és a Core 2 Quad Q6600 között?
-
Qru
MODERÁTOR
Ha minden igaz, holnaptól én is Q6600 tulaj leszek...
-
Superman
nagyúr
Így néz ki nálam egy csúcsra járatott rendszer.
-
majsztro
tag
Köszönöm szépen a sok reagálást. Azért csak most írok, mert most értem haza melóból. Röviden akkor reagálnék. Mielőtt feltettem volna itt a kérdést, volt egy elképzelésem, melyben egy Gigabyte P35-DS4-es lap és egy Coolink U8 hűtő szerepelt. A Thermalright hűtőt én is néztem, viszont az sztem nem férne el a házamban, azért gondoltam a Coolink-ra. A tuning terén megelégednék egy 3.2-3.4 körül járó procival. Nem tudom ahhoz elég lenne-e ez a hűtő. Mint ahogy írtam is relatíve csendes gépnek kéne összejönnie, amiben a proci is jól érzi magát (nem melegszik nagyon).
-
Kristof86
tag
Sziasztok !
Lecserélem az s939es konfigomat egy 775 ösre, és azt szeretném tőletek kérdezni , mint szakértői szemmel , hogy melyik processzort érdemesebb venni ár érték arányban és persze tuningolás szempontjából. Szerencsémre tudok Amerikából szerezni CPU-t
Egy Q6600 at ami 280 dolcsi
vagy e6750 et ami 200 dolcsi,Köszi
-
MiB
tag
Quad alá nem a ASUS Blitz Formula a legjobb választás?
-
MrLaszloMan
csendes tag
köszi szépen majd holnap próba
-
subaruwrc
félisten
válasz
MrLaszloMan #9746 üzenetére
ha 1.65v-ig próbáltad és nem segített akkor nyílván nem az a baja. fsb-nek jó a +0.2v mch-nak kell emelned mert a quad alá kell és próbálad a ramot 2.1v azaz +0.3v-on hátha segít. más ötletem nem nagyon van. procifesz meg talán bios 1.5v
-
Superman
nagyúr
válasz
MrLaszloMan #9742 üzenetére
Kék képernyő nekem memóriaprobléma miatt volt, illetve a Prime szerint, mert a Memtest és a Vista memóriaellenőrzője nem talált hibát. 3.6GHZ nekem 1.41Volttal ment, NB 1.55Volt, SB 1.20 Volt, FSB Termination Voltage 1.40Volt.
Sajnos úgy vettem észre, hogy 3680MHZ-től radikálisan nő a feszültségigénye, ha valaki 3.7GHZ fölött akarja hajtani, akkor 1.5Volt fölött kell kapjon a processzor. Alternatívaként megnövelheted még a PCI-E "sebességét" is, 100-ról 105-108-ra először. Sok esetben segít a tuningot stabilizálni.
-
subaruwrc
félisten
válasz
hehh mégtöbb feszt
ha kékhalál akkor inkább a chipsetnek adjál feszt. ramok hogy mennek? ha kékhalál akkor nem a proci fogy el. fsb nek és mch vagy nb nek kell fesz. és mondd el a rambeállításaidat. -
djtoomi
addikt
válasz
Adj neki még egy kis feszt.
-
MrLaszloMan
csendes tag
Erröl a prociról szeretnék véleményt : L739B276 G0
3,6 -nál nem megy többet 1,45625V hiába adok neki több feszt.Prime 1 perc "kékhalál" és
ujraindul. 3,5-öt megy 1,375-ön. Ennyi lenne a vége? -
HaRdCoRe
aktív tag
Ez az eszmecsere épp kapóra jön nekem! Épp szacsee-val konzultáltam priviben eleddig, de ha nyilvánosan folyik a "vita", hát annál több véleményt látok, hallok, érzékelek!
DQ6-om volt, de gariztatnom kellett. Most visszakapom a casht, és átgondolhatom ismét 1,5 hónap után, ezt a nagyon is fontos kérdést. Végülis nincs kizárva az sem, hogy megint a Giga lapra esik a választásom, sajnos nagyon keveset tudtam tesztelni. Egy azonban biztos, a quadom szerette... -
P00By
nagyúr
végre egy kis olasz virtus
-
bim
veterán
válasz
szacsee #9723 üzenetére
hmmmmm. kivétel lenne? nem hinném...
egy olcso és nem válogatott memo is tud azért szaladni ebben a "sz@r" gigában.jahh.és persze nem szénné feszelve.
persze ezzel nem gerjesztek vitát, csak egy elsőkézből kapott info mindig jol jöhet. -
válasz
majsztro #9705 üzenetére
Szia! Nehéz dönteni az alaplap kérdésében, szerintem mindenki hozzászólásában van egy kis igazság. De ha igazán jól akarsz dönteni, akkor kezd el olvasni az alaplapos topikat.Én pár ezer hozzászólás után a következőket vontam le. Asusból Deluxe, ha van rá elég pénzed. Ha nincs, akkor p5k c.A többi P5k-ról nem sok jót olvastam. A gigás lapok nem olyan csicsásak, de valahol a P5k C szintjén vannak. Szerintem.
-
Soak
veterán
válasz
szacsee #9710 üzenetére
Nekem a P5K-val nem votl semmi bajom, azon kivül ,hogy a quadot nem szerette, de ezt ugye 3fázzissal senki sem gondolja...
Quad-ot mindkét márkában ugyanannyira lehet hajtani, egy szavazat a GigabyteP35 DQ6-ra.
Ahogy olvastam egy csomo quad-társnak 480 körül megáll a Gigája quaddal....
-
szacsee
nagyúr
válasz
majsztro #9705 üzenetére
Nem ám hallgatsz djtomi-ra hékás!
A Striker igaz jó lap, de sokat kajol és az NV chipset nem remekel a Quad hajtásában!
A Commando meg 965-ös és az már lejárt lemez, szintén macera a Quad tuning!
X38-at csak akkor végy, ha CF-re használnád, mivel enyhén bugzik egy-két lap, nemhiába a tuningőrülteknek P35-ös deszkáik vannak.
Szerintem P35-ös deszkát vegyél, vagy Gigabyte P35 DS4-et vagy DQ6-ot esetleg Asus vonalon P5K Deluxe, vagy E (inkább giga).
A Gigabyte-ban nem lehet max-ot kihozni a ramokból (ez csak tuningőrülteknek fontos és csak hallomásból tudok a dologról), az Asus lapokban jobban lehet húzni a memót, de sok probléma van a P5K szériával (a nem említett lapokról van szó P5K, P5KC, P5K Premium).
Quad-ot mindkét márkában ugyanannyira lehet hajtani, egy szavazat a GigabyteP35 DQ6-ra.djtomi: remélem nem baj hogy közbekotyogtam, csak így szerintem korrektebb az ajánlás!
Peace! -
Superman
nagyúr
Felemeltem a PCIE feszültségét 100-ról 108-ra és sokkal stabilabb lett a túlhajtásom. Pár német oldalon olvastam ezzzel kapcsolatban cikkeket, nem biztos, hogy mindig az a jó, ha 100-on van fixálva.
-
majsztro
tag
Helló! Február környékére tervezem egy q6600 beszerzését és azt szeretném megtudni milyen alaplap és cooler lenne hozzá a legjobb választás? Jó lenne, ha halknak és relatíve hűvösnek - máramennyire hűvösnek lehet nevezni ezt a procit húzva, mert húzni is szeretném - lehetne nevezni a rendszert. Amibe menne a cuccos az egy CM Centurion 534-es ház 550-es Chieftec táppal megtámogatva. Előre is köszi a válaszokat
-
Superman
nagyúr
Majd ha ráér valaki közületek, arra djatok már választ, hogy miért melegszik annyira az alaplapom.
1.53Voltot kapa processzor, idle 40 fokos és annyi az alaplap is, holott valahol 32-35 fokosnak kéne lennie....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Filmgyűjtés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest