Új hozzászólás Aktív témák
-
Larry303
addikt
igen táponként erősen változik...
pont ezért mondtam én is....azért még bőven lehet kapni olyanokat ami csak optimális terhelés alatt van 80 felett és nem minden esetben....és a 80% plusnál is változik csak ott ugye mindig 80 felett marad....Shkizo: tuti ram lesz...vagy mch, ezzel szoptam 2 hetet én is...memteszt semmi winrar semmi vista beépített memteszt semmi...blend 10 perc alatt hiba...
-
gombcomp
senior tag
Az előző lapban (Striker Extreme) ugyanezzel a cuccal kinlódva volt meg a 3,5.Megjegyzem nem valószínü,hogy Prime,és Orthos stabil,nem is alapfeszen,sajna a BIOS-hoz pilóta vizsga kell (minimum),tők sz@rul méri a CPU hőfokokat.
Remélem még csiszolgatok rajta,még az összes SATA-s cucc is bent volt a gépben(4db
HDD+ DVD író) és ez sem zavarta mint az előző chipsetet. -
gombcomp
senior tag
Nos uraim,lehet szidni a X38-at a B3 steppinget de első próbálgatásra egy CPU-Z validate:
285413
[link]
Eddig a régi körülmények között 3,5 volt a vége.MB :Maximus Extreme,CPU vapochillel,NB
vizzel hütött,de lehet, még nem ez a vége..... -
wilkyx
tag
Hát most várom a két és félórás smallfft végét, remélem ezt a 20 percet kibírja, bár a 3as mag picit "rohan" a többihez képest, de ha ez lemegy akkor mondjuk stabil, load:1.45V 3825mhzen, de ez a DFIre és quadra váltás egyszerre lehet nem volt egy "életegyszerűsítő" ötlet, a vdimm:biosban beállított:2.42V pl a biosban már csak 2.40re van "mérve", a winben a progik már 2.34-5nek mérik majd terhelésnél visszaesik 2.31-30ra
azért ez nagyon nem tessik, hogy lőjjek be így normális feszre bármit, vdimm drop0.02-0.1V LOL
-
wilkyx
tag
válasz
Superman #8936 üzenetére
Két magnál egy normál hőmü szobában(vessetek rám követ nem tom pontosan de nem izzadok és nem is fázom) 69 fok a max, másik kettő az 63 és 65 fok amin láttam eddig, de lehet rátekerek a D5re még egyet mert ez alapon van de gondolom, nem lesz sokkal jobb, de még a small fftvel vannak gondok, most délután ment 4 és fél órát de mikor leállítottam akkor láttam hogy az egyik magnál checksum error volt uhogy az még nem az igazi, most próbálom még ezt a lapot állítgatni mert még nem igazán vágovicse
-
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn #8958 üzenetére
UP #8958. Van valami ötletetek ?
-
törölt tag
Super pi, kicsit alacsonyabb frekin.[link]
-
törölt tag
-
Gorneck
legenda
válasz
salytmasztor #8967 üzenetére
Még mindig az ajánlatom, DS3P, DS4...csemege...olvasd át...
-
paduc
tag
-
salytmasztor
aktív tag
válasz
Gorneck #8953 üzenetére
Kosz a valaszokat.
- Gigabyte GA-P35-DS4 1333 FSB Sata2 DDR2 1066 kb ~34e
- Gigabyte GA-P35-DQ6 1333 FSB Sata2 DDR2 1066 kb ~38e
- Gigabyte GA-X38-DS5 1333 FSB Sata2 DDR2 1066 kb ~42e
- Gigabyte GA-X38-DQ6 1333 FSB Sata2 DDR2 1066 kb ~50eDS4-hez kepest nyujtanak valami extra sebesseget vagy teljesitmenybeli funkciot ezek a dragabb lapok?
Hiaba nezegetem a gyarto honlapjan vegig oket, van nagyon szepen hangzo feature, ami lehet semmit sem jelent gyakorlatban, ezert kerdezem meg itt.
-
paduc
tag
A hőmérséklettel nincs gond,a fesznek is elégnek kellene lenni elméletileg(többet kap mint 9x475-ön).A SetFSB nem támogatja a lapom,a ugurut meg csak monitorozásra találom alkalmasnak,de majd bepróbálkozom vele.
Egyébként eddig ha kevés volt a fesz a procinak akkor újraindult a gép.A teljes kikapcsolás miatt gondoltam a tápra. -
Soak
veterán
Milyen körülmények között? (fesz hőmérséklet. etc ) Mert boot alatt elég kellemes terhelés esik a procira.... probáld meg winből felhúzni az FSB-t, hogy akkor hogyan reagál, ott idle 0 kb a terhelés , ellentétben a boot alatti közel 100%os terheléshez
szerk: most nézem milyen tápod van, kizárt ,hogy amiatt kapcsolna le, nem birja a proci az adott mhz-t
-
killerjohn
addikt
ezt úgysem hiszitek el. UT3-ban tűnt fel... a játék 8*400-on SZAGGAT. visszavettem alap 9*266-ra és SIMÁN MEGY ugyanazokkal a beállításokkal! Na erre mondjatok valamit...
-
Gorneck
legenda
válasz
Core 2 Duo #8954 üzenetére
Aláírása....
-
paduc
tag
Az létezik,hogy a gépem 9x480-nál a táp miatt kapcsol le?
Bootol rendesen,és amikor elkezd betölteni az XP,egyszerűen lekapcsol.Nem újraindul,nem kifagy,csak kikapcsol.Ha elindítom újra,akkor megint bootol rendesen,és ugyanúgy Win betöltéskor lekapcsol.Ramok 1:1-ben,CPU featuresek kikapcsolva.Shkiz0:Ez azt jelenti,hogy a VID-hez képest ennyi a drop?
Az én lapom miért nem tud ilyet? -
Core 2 Duo
tag
válasz
salytmasztor #8947 üzenetére
Milyen a tápod és proci hűtőd.(neve,márka?)
-
Gorneck
legenda
válasz
salytmasztor #8951 üzenetére
Ennyit tud a lap...persze ha mindent kipróbáltál...
P35 DS3P, DS4.
-
-
Az miért van hogy ha small fft-t vagy large-ot futtatok akkor megy órákon át is, nem hibázik se a proci se a ram, de ha blendet inditok szinte rögtön hibát dob?
-
Gorneck
legenda
válasz
salytmasztor #8947 üzenetére
-
salytmasztor
aktív tag
Hi
Sikerult napokban vennem egy Core 2 6600 Quad procit.
2.4 @ 3.6 Ghz-ig gond nelkul felhuztam, de utana mintha elvagtak volna, nem megy. (9*400)Memoriat persze kicsereltem benne 1066-osra de azzal is ugyanaz a vege.
Az alaplapom lehet a gyenge lancszem vagy ennyit bir a proci?
Gigabyte 965P-DS3 3.3
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2456 -
Larry303
addikt
válasz
VinoRosso #8944 üzenetére
meglehet, érdemes ámbátor pontosan kiszámolni, mert ha nem az optimális terhelést kell leadnia a tápnak, akkor ugye jóval gyengébb a hatásfoka, így a "plussz teljesítményét" csak nagyobb hőtermelésre "használja" a táp... (azért így fogalmaztam ho a címzett is értse)
nem kötni akarok ne érts félre...csak sztem az a tuti ha az ideális hatásfokon tud működni a psu
szal ha 3,2 környékén vagy esetleg alapon használja akkor sztem jobban jár egy jó 450essel -
killerjohn
addikt
úúúr isten. 3.8GHz-ig húzzátok ?
LOL. Én tök noob vagyok Intel procikhoz (AMD-hez legalább egy picit konyítok ^^) de eddig halál happy voltam az alapfeszes 8*400-nak
de így is 67 fok körül van prime small fft-vel... azt hittem, hogy ez a CM UC torony jobban hűt majdha most alapfeszen 8*400 stabil, akkor merre induljak ? fsb emelés ? esetleg nézzem meg 9*400-at ? VCPU-val mit csináljak? Intel-nél a PCIE, és egyéb feszeket/frekvenciákat be kell lőni fixre, vagy hagyhatom mind "auto"-n ? Mindeközben hagyjam a memóriákat DDR2-1066 közelében 5-5-5-18-on ?
Bocsi a sok kérdésért, remélem hogy valaki dob egy rövid helpet
Előre is:
-
wilkyx
tag
Muréna&Soak: Na ezt csípem bennetek
, én észre se vettem hogy Blend
, én azt hittem small fft volt, nem néztem hogy visszaállt blendre:p Legalább ramot már nem kell tesztelnem
-
Üdv Emberek!!
Sok hozzászólásban olvastam már, hogy nem szabad túlméretezni a tápokat, és hogy az a legjobb, ha a rendszer teljes mértékben kihasználja a táp erőforrásait.Na akkor én most kérdem!!!!!
Elég, vagy nem elég egy Zalman 500-as táp egy q6600-hoz, meg egy 8800 GT-s karihoz.
Valaki gombolyítson már ez ügyben! -
Superman
nagyúr
válasz
VinoRosso #8937 üzenetére
Igen, utólag néztem én is. Mellesleg: az Asus oldalán van egy aranyos táp kalkulátor (sokfelé van, de itt még nem alálkoztam vele), ami kiszámolta, hogy nekem, az én konfigomhoz, minimum egy 600 Wattos táp kell. Akkor még benne vagyok szűken az ajánlott kategóriában..
-
fanti
addikt
Én nekem ilyenem van : L726A173, és a csomagolás dátuma : 2007/10/30
-
Superman
nagyúr
Én meg nyugdíjazom a 9700-es Zalman hűtőmet. Rendeltem egy Thermalright Ultra 120 Extreme -t és rá két 12 centis Scythe S-FLEX ventit. Nem állapot, hogy a processzor erejét azért nem tudom kihasználni, mert alapból 43 fokos a prockó már 3.5GHZ-en.
Na meg, mi lesz nyáron....
-
wilkyx
tag
Hát ennyit sikerült mára [link], próbálkoztam 4ghzzel is de valmiért nem akarta 1.52Vvel sem (rögtön ujraindult a prájm, csak az 1M pi volt meg a winrar ami lefutott úgy)de majd még próbálkozom tovább csak ez a lap se 1xű
-
Nyugdíjas
nagyúr
Az se rossz lap,csak kevés fázis miatt valószinüleg órmótlan droppal fogsz találkozni,illetve alaplapi alkatrészek iszonyatos melegedésével(proci foglalat körüli kondik,tekercsek,etc...).
Persze hűtéssel,és moddal jó lehet. -
losi73
senior tag
üdv milyen lapot javasolnátok a q6600 alá most egy giga 965-ös dq6-om van de ebben nem tudok 3200-nál többet kihozni belöle gondolom egy p35-lap jot tenne a tunningnak vagy nem?helpp
Keldor papa melyikeket is javasoltad esetleg lehet sli-s lap a jövöre nézve vagy nem érdemes az sli?s.o.s. lenne mert holnap elvinék a régi lapom
-
erozsolt
tag
De X38 alacsony FSB-n nem egy megbízható megoldás? Tudom hogy 500 körül bekattan, de mondjuk stabilan 9*400-on használni egy procit mi benne a bug?
-
_ak_
addikt
Btw van jelenleg olyan játék, amelyik határozottan profitál a quadból? Vásárlás elött állok.de olvasgatva a commenteket túl nagy a rizikó a 6750esekkel szemben. Ha egy játék pl cod4 nincs 4 magra optimalizálva, és esetleg nem tom annyira sem felhúzni a quadot, akkor tisztán bukom a +20ast. Nekem elsődlegesen játékra kéne... Szal ki mit tud mi a helyzet a játékok terén?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Léghűtés topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- Processzor Intel Core Ultra 9
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest