- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocs basszájba de az "alap hőmérséklet" nem feltétlenűl utal húzatlan procira. Én inkáb asszociálok belőle egy idle állapotra.
És ez most nem csak neked szól hanem minden egyes lámának (direkt nem írok újoncot) , hogy mielött beestek ide jó lenne használni azt a szájbabaszott keresőt is néha. Hidd el nem nagy dolog és ha megtetted volna akkor máris választ kapsz a feltett kérdésedre. Sokszor unalmas már, hogy szinte pár hozzászólással elörébb van a válasz, de visszaolvasni az luxus, kérdezzük meg azt naponta 25x. Aztán ha senki nem válaszol rá, akkor meg jön a sírás, hogy válaszoljatok már rá, meg senki se figyel rám, pedig deszar gyermekkorom volt, apám is vert, és a kismacskám is hamar megdöglött meg etc...
Hiába van ott a P5B topic első hsz-ében egy beállítás amit én csináltam, és ami eddig 95%-ban működött, mégis sokan vannak akik arra lusták hogy átnézzék az első hsz-t, és és egyből tenyerelnek rá az "Új" feliratra, és jön az hogy: "hogy huzzam fel a gépem xy megagigaterra órajelre".
Ez lebegjen már a szemetek elött, ezzel megkönnyítitek a saját és a mi dolgunkat is.
Biztos lesz aki most zokon veszi ezt a hozzászolásomat, és a felmenőimet emlegeti.
De én kérek elnézést, sőőt az én kurva anyámat. -
MiB
tag
Igen nagy lamaságot fogok kérdezni meg nem is ide való de sehol nem találtam hogy hol lehetne adatlapot módosítani
-
smisa
őstag
Kérédsem lenne, hogy bios babra nélkül lehet valahogy húzzni a procit? Mivel nekem a bios nem enged semmit mivel komplett "márkás" gép.
-
Froclee
őstag
Na most elég butaságot fogok kérdezni
A C2Q-t lehet annyira húzni mint a két magos elődjét, ami ugyebár ordít egy kis tuningért?
-
Superman
nagyúr
Nem, a nyolcas venti egy szabad helyen van és fújja hátra a levegőt. Az 500 gigás ATA vinyó 39 fokos, a másik, a 250 gigás ATA meg mobilrackben van, 29 fokos.
A kopoltyúk esetén a GTX kártya tetején lévő kimeneti nyílásokra gondolsz? mert ha igen, nem fedtem le őket. Ha holnap szétszedem a gépet, akkor megcsinálom, de mivel érdemes lefedni? Na és már nem offolok többet.
-
Superman
nagyúr
válasz
Larry303 #9335 üzenetére
Na akkor feltettem a ház oldalát. Felfogattam még két 12 centis ventit az oldallapra. Így most van a házban 3db 12 centis venti (az egyik hátul, kifelé fújja a levegőt), elöl egy 8 centis, a videokártya alatt egy processzorhűtő
, a hőcsövön az Asus opcionális hűtője és persze a Zalman 9700-es óriás. Ez összesen 7db hűtő.
Processzor 1.4Volton (Windowsban 1.392) 450x8 (3600MHZ) stabil.
Csak a legfontosabbakat írom le. Levett oldallal a hőmérsékletek:
MB: 30 fok.
CPU: 43 fok.
Videokártya GPU: 45 fok.Feltett oldallal +2 ventivel:
MB: 36 fok.
CPU: 45 fok.
Videokártya GPU: 49 fok.Majd kipróbálom az új hűtővel is mindkét módon, kíváncsi leszek a prockóra. Remélem a 3.73-at sikerül elérnem, mert már megvolt, de nagyon melegedett.
Néhány kép:
Sajnos az oldallap 9 centis ventikre van kiképezve, de nekem csak 12 centisek vannak itthon, úgy ahogy sikerült felfogatnom....
-
helkis
veterán
válasz
hossszú #9376 üzenetére
a procin is rajtvan..
pl.: az L-el kezdődő
-
helkis
veterán
szvsz, nincs baj a hozzáállással, ezek a körök sorba meg lettek már futva (mihányfok, mi mennyi, mikellmihez, kinekmekkora), inkább azt látom hogy az újoncok egyre követelőzőbbek, és lusták olvasni (ha épp 9xxx-hsz-t akkor annyit..
), és ki akarják hagyni a létra közbülső fokait, ami persze nem gáz, ha zseninek születik valaki, de ezzel a "most akarom", "azonnal mondjátok meg", stb-vel inkább csak feszítitek a húrt, ha értitek mit akarok mondani.. szóval összefoglalva: minden gép különbözik, így nem lehet általánosan meghatározni mi mennyit bír, ergo milyen biosbeállításokat kell alkalmazni, stb, ráadásul, nem töltitek ki az adatlapokat sem, tisztelet a kivételnek, de mire kiderül, hogy mi van a gépedben (30hsz) ezzel is csak a "szemét" gyűlik, amit nem szerettek visszaolvasni.. ez a gáz, kapisi?
-
törölt tag
-
helkis
veterán
válasz
don_peter #9330 üzenetére
a hsz-eid alapján ez jutott eszembe: a legtöbb kárt az tudja okozni, aki egy kicsit ért a dolgokhoz..
milyen FPO? ill majd egy cortemp0.95.4-es screent tolj róla, ha összejött!
kiváncsi vagyok erre a kamikázé akcióra!
mod: sajna nem jött össze, de kár..
ha már ezt a 4G-s képet em kaphatom meg, egy 3600-ost légyszi!(ne felejtsd a cortemp0.95.4-et, ill egy prime95 25.5 small FFT-s shootot a progikat itt megtalálod, ill mások eredményeit is: [link])
még1xköszi! -
VinoRosso
veterán
kicsit off de hátha valaki itt tudja: hol lehet háromezres vizpapírt beszerezni?
-
Ati007
őstag
válasz
don_peter #9352 üzenetére
itt van 3 kép a biosból az elsö képen letiltod az összes energiagazdálkodási funkciót mert minnek hisz tuningolunk:1 kép
a második képen beállitjuk a szorzót és hogy ?mhzen szeretnénk járatni értelem szerüen 9*445 állistd ami 4005mhz lesz a többit úgy állitsd be ahogyan a képen van a memohoz ne nyúlj az maradjon minden auton(egyenlöre): 2. kép
a harmadik képen a voltokat állitjuk be , itt is mindent úgy állitsd be ahogy a képen van kivéve a legalsót ami piros na azt rádbizom (1.8 ne adj neki mert ki fog purcani):3. kép
FELELÖSÉGET SEMMIÉRT NEM VÁLLALOK CSAK SAJÁT FELELÖSÉGRE PROBÁLGASD!!!!!!!!!!!!!! -
don_peter
senior tag
Az nem tudom mennyit számit hogy megnéztem a legkisebb feszt amin még hajléano volt stabilan müködni a rendzser. Nos ugy néz ki hogy a cpu-z 1,008V -ot mutat és teljesen stabil a proci! A biosban viszont az állás ahol én allitom a feszt ott 1,04375V ! Ez a leg kisebb fesz amin hajlandó müködni!
-
don_peter
senior tag
Köszönöm neked is az épitő kritikát! KB 1 honapja folyamatosan áligatom az egész rendszerem ! Tökéletesen megy 3,6gigán és stabilan melegedése alpban 27-33 fok használat melett 40-48fok! Mikor primeltem vagy az othorszot küldtem neki akkor 55-60fok volt! De semiképpen nem tudtam 4gigát kihozni belöle! Nekem ugy hogy semmit nem állitok csak is kizárolag a feszültséget 1,5voltra semihez máshoz nem nyulok igy megy 3,6gigán a rendszer!
-
wilkyx
tag
válasz
don_peter #9352 üzenetére
Szerintem ez annak szólt, hogy először tudd mi az amit állítgatsz és csak utána állítsd btw gogglebe azért so kmindent ki lehet deríteni, de csak az hoyg huuu 4ghz.... ez oan mint ha beülnél egy vesenyótóba és egyből "best lap"ot akarnál futni de közben egész eddig még max csak lelátóról láttál ilyet.....l
-
don_peter
senior tag
Hogy te is meg értsd! Segitséget kértem nem kritikát! Értem én hogy neked nem tetszik hogy mindjárt a legtöbbet akarom kihozni a cpu-bol de sajnálom ez van! Kérdésem csupán informálodás! De kérdem én mi a francnak van ez a topik ha nem lehet ilyeneket kérdezni? Ugy gondolom azért van hogy az ilyen balfaszoknak mint én aki nem ért ehez a picsa géphez annak tudjanak az ilyen okos és sokat látot szipantikus tuning mesterek mind te! Ugyhogy kérlek szépen téged hogy segits hogy ne kurjam szét a gépem! Köszönöm elöreis te emberbarát és kedves uriemberÍ!
-
Anthony28
őstag
Szvsz. még úgy is hogy droppol mázli hogy nem szállt el se a lapja se a procija.Vannak szerencsésebbek is úgy látom.
Ha én húznám fel 1,6V fölé nekem tuti elszállna a lap+proci.Általában peches vagyok a szerencsén múló dolgokban.
ui: mondjuk az hogy nem ment tönkre az 1,8V-tól még károsodhatot nem kicsit...
-
Ati007
őstag
csak azt nem értem hogy miért akar valaki 4gigát qvadból kihozni mikor még azt sem tudja hol és mit kell állitani
aztán meg megy majd a sirás hogy tönkre ment a gép
szépen fokozatosan kell megtanulni tuningolni is nem egyböl a legtöbbet akarni, megtanulni elöször mit és hol kell belöni, ha nem megy mi lehet a gond, és fokozatosan feljebb menni. -
don_peter
senior tag
köszönöm a tanácsod! Ninja Plus-al hüttöm plusz ventik még mellette mikor adtam neki 1,8 feszt a höfök 80fok volt! Nem birtam rendesen hütteni sajna de a lényeg az egszeri teszt ugysem abban akarom hajtani csak kiváncsii vagyok mennyit dob a gépemen a 4 giga!! Akkor kérném hogy a nem stabil 4gigát hogy állitsam be pontosan! Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
don_peter #9337 üzenetére
Nálam a 4GHz CPU 1.69 volt(valós 1.6), az MCH 1.44 volt a VTT 1.23 volt ICH 1.12 volt ICHIO 1.65volt
Nálam a max 4184 volt, kb fél percig stabilan
4GHz-n lefutott a mark06. És jó hideg is volt, vagy mínusz öt fok
3600-3700 a normális egy Q6600-nál, ahol tényleg stabil szobahőmérsékleten is, és nem döglik meg hirtelen a túlfeszeléstől. -
Soak
veterán
-
Ati007
őstag
válasz
don_peter #9330 üzenetére
no láttom ide találtál, elöször is 4giga stabilan léghütéssel kivitelezhetetlen szerintem, 4 gigához legalább 1.55-1.7 v kell neki adni ( az enyémnek 1.7v adok biosban ami drop után 1.63 és csak tesztelhetö stabilnak semmikép nem nevezném).
szóval léggel probáld meg inkább 3.6 belöni az is elég szép. -
Doom83
tag
Sziasztok!
Érdemes ASUS P5-K alaplapba belerakni Q6600-t? Ha nem akkor milyen alaplapot javasoltok? Tuninolnám is! -
don_peter
senior tag
Sziasztok! Érdekelne egy teljesen szájba rágos leirás arról hogy hoygan tundám q6600 procimat stabilan 4ghrz-en müködésre birni! A rendszerem .: Gigabyte X38-DS5 , Q6600 G0 , Memok 2*1GB Kingmax 1066, 550 minöségi táp nem tudom most perpil pontosan mi a neve! Kérdésem miket kel állitanom és milyen értékekre a biosban? Melyik bios frissitést érdemes feltennem? Végig olvastam több 100 forumhozászolást és igazábol nem találtam megfelelő leirást a kérdésemre és azt hiszem több napot is igénybevenne hogy azt a több ezer oldalt megnézzem! Lehet mire megnézném adigra procit kellene cserélen mert elavulna! Szoval Priviben várom a segitségeteket! Elöre is köszönöm mindenkinek! Üdv don_peter
Kiprobáltam mi lehet a legkisebb fesz amin hajlandó alapon menni! Ime.: cpu-z 1,008V -ot mutat és teljesen stabil a proci! A biosban viszont az állás ahol én allitom a feszt ott 1,04375V a proci höfoka mindeközben 38fok volt és nem ment feljebb! A hütésem egy Scythe Ninja PLUS elég jó szerintem! Prime progival teszteltem!
-
Superman
nagyúr
Engem már csak az érdekelne, hogy a hőmérsékletek, amelyekről itt beszélgetünk, levett házoldallal értendők, vagy zárt házzal, feltett oldallappal?
nekem ugyanis az volt a tapasztalatom, hogy hiába beszélt mindenki arról, hogy a zárt ház az igazi és úgy jó a levegőáramlás, levett oldallappal a hőmérséklet mindig elég szépen csökkent, akármilyen jó is volt odabenn a légáramlás.
-
norb55
őstag
sziasztok
légyszi segícsetek hogy kell 1
P5N32-E SLI Plus lapba felhúzni a Q6600-ot minimum 3300MHz-re??
mik a lépések?válaszotokat előre is köszönöm
üdv:Norbi
-
Superman
nagyúr
válasz
zolee0307 #9323 üzenetére
Ha minden megy simán, napi használat mellett, akkor egyelőre szerintem ne törődj a prime-val. Persze más lenne a helyzet, ha játékok alatt is kilépkedne, fagyna a rendszer, de azt mondod, nincs gond. 100%-os processzorleterheltséget meg úgyis csak 2db orthossal, prime-al, Super PI-vel, stb. tudsz elérni.
-
zolee0307
őstag
válasz
Superman #9320 üzenetére
Csak az a bajom ezzel, hogy nem tudom eldönteni most stabil-e a proci, vagy nem. Mondjuk a játékok mennek rendesen vele, ilyen téren nem volt vele gond. A másolás, tömörítés, cd-írás is megy rendesen. Mondjuk maxra leterhelni csak a prime-al tudom a rendszert, de hát amilyen progikat használok azok közül semmi sem használja ki 100%-ra a rendszert.
-
prmcsk
addikt
Szerintem a pár század voltos tévedés, a valóshoz képest messze nem hoz annyi plusz Mhz-et, mint mondjuk a proci hűtésnél a 30-60C fokos különbség, mert ilyen hűtéssel, nem a proci "valós" tudását mutatja meg. Ezért mondom, így csak "erdőbe megy" az, aki az FPO táblázatból következtetést akar levonni. Így maximum "támpontnak" jó...
Superman: az egyik fújjon, a másik "szívjon" kifelé a ház háta felé.
Szerintem így.....
-
Superman
nagyúr
Félig off kérdés csak: annyit mondjon meg nekem valaki, hogy hogyan szereljem fel a Thermalright hűtőre a két ventit. Nem technikailag kérdem.
Hanem inkább úgy, hogy az egyik fújjon a lamellák közé és a másik szintén, vagy az egyik fújjon, a másik "szívjon" kifelé a ház háta felé. Remélem érthető volt, amit írtam.
Ha nem kaccsolja ki kérem...
-
_ak_
addikt
válasz
Superman #9316 üzenetére
Természetes prime alatt. Próbálgattam kevesebb fesszel, de 1.3xxxx valamennyivel csak 77 volt prime alatt, de 10en valahány percet bírt a kékképernyőig...és akárki akármit mond, h a kékképernyő nem kevés cpufesztől van, minél több feszt adtam, annál tovább bírta... A vistával nálam is előjöttek ezek a dolgok, de ezen meg sem lepődtem, sztem amit ez kapott 3nap alatt 2 xp is összeomlott vonlna, a vista legalább felállt (ha nem is teljssen ^^). Nem tuja valaki véletlenül, h van-e esemény napló, vagyis inkább hol taláálom meg azeseménynaplót a vistában? Mert most az csinálja, h ahogy bejelentkeztem egyből egy hibaüzenet hanggal fogad, de nem ír ki semmit 2mpre ottvan teljsen betöltve és minden megy
-
-
Superman
nagyúr
válasz
zolee0307 #9307 üzenetére
"+ a vista egy idő után furcsa dolgokat csinál:nem jön be a vezérlőpult és a számítógép tulajdonságai, csak felvillan egy másodperce és annyi. Most nem stabil a procim ezekkel a beállításokkal?"
Sajnos sok embernek volt gondja ezzel a dologgal, köztük nekem is. Csak akkor javult meg, ha visszavettem a tuningot, vagy eleve tuningolt rendszerrel telepítettem fel.
-
_ak_
addikt
OMFG, mekkora hűtők vann itt-ott és ezek is épp h behűtik a cpukat, lassan ott tartunk, h vízhűtést fognak adni egy procihoz/alaplaphoz.. A silent Squaremmel persze nem vok sehol a 'nagyokhoz' képest, de azért az sem kicsit 12es hűtő szívja le róla a levegőt, és így is 1.41xxxV, 3.440 mellett 80 fok a proci
Bár ha rézcsövek futnának benne az sokat segíthetne, sajnos, hiába melegszik ennyire a cpu a hűtő meg sem közeli azt, h forró legyen, csak amúgy kellemesen meleg..ergo szar a hatásfoka, de nyárig elég a 3.2, azt hátha addig kijön vmi brutal lég, bár akkor meg a silent pipeot kell lehalászni -
s.s.j.goku
tag
Hello!
Gigabyte ip35 DS3R,Quad 6600 2.4 Ghz (9*266),gyárihűtő,8800 gt,Coolermaster RC 690 ház 3 hűtővel.
Na ez a konfigom.
Még nem huztam a procit de szeretném.Most a terheletlen állapotban 40-50 fok körül, terhelt állapotban 60 körül megy a proci.A videokari pedig terheletlenül 50 fok,terhelt 75.
Ezek normális értékek??????
Nekem elég soknak tünnek.Szóval nézegettem egy hűtöt Cooler Master Hyper TX2.Elég ez a 4 magos procihoz???Nagyon csábito az ára 5 k körül van.Néztem másokat is Asus Silent Knight,Zalman azok is biztos jok,de legalább 2-szer ennyibe kerülnek vagy többe.
Most azér nincs ugye meleg és most megy 60 fokon játék alatt,akko mi lesz nyáron a kánikulában??
Kellene valami jo hűtő rá.De melyik???????10 k körül max. -
Anthony28
őstag
Tudom nagyon off de vágjátok a vízhűtéssel kapcsolatos dolgokat... VGA-ra ez vajon hatékonyabb lehet mint egy léghűtés?
[Thermaltake CL-W0052D Tide Water] ez 15k.
Vagy veszek léghűtésben egy TT DuOrb-ot RHS88 kiegészítőt hozzá ami összesen 12k...
Melyik lehet a hatékonyabb?
-
helkis
veterán
válasz
Superman #9306 üzenetére
most hogy megjött a hűtőd, meg is tudod nézni, hogy mennyire sík az alja, egy tolómérőt finoman odaraksz és pl fény felé fordítod, ha valahol átjön, akkor evidens hogy nem teljesen sík, ez lehet pár század is, ami a hűtési kontaktust erősen befolyásolja, mert gyakorlatilag a proci a levegőnek adja át ilyenkor a hőt, de ugye be szoktuk kenni pasztával, így nem olyan rossz a helyzet, de azért nem tökéletes így sem. ugyanezt a proci kupakjával is eljátszhatod, mert az sem szokott sík lenni, csak akkor van értelme, ha mindkét felületet lepolírozod. ideális esetben még paszta sem kellene közéjük.
a hogyanról: beszerzel egy/több tükörlapot, ami ugye sík, erre finomszemcsés csiszolóvásznat ragasztasz: 1500-2000-2500-stb vagy amit kapsz, autófényezőknél lehet a legfinomabbakat találniés elkezdődik az órákon át tartó körözés, néha 1-2csepp vízzel, ha úgyérzed már nem lesz jobb adott vászonnal, akkor váltasz felfele, és így tovább a végén egy tükörsima polírozott felületet kell kapnod. ezzel a módszerrel 5-8fokot lehet nyerni egy tuningolt quadnál. persze a procira nézve ez a garancia elvesztésével jár.
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
szerintetek a prime mennyire megbízható teszt progi, mert mostanában tesztelgettem a procim 8x400-on 1.375 V-ot állítottam be a biosban, ami a cpu-z szerint 1.280 V terhelésnél, az mch-nak és az fsb-nek adtam 0.1 V-ot + a memóknak 0.3 V-ot. A prime blend tesztje lefutott hiba nélkül, 2 órát nyomattam. A másik a large FFT's teszt is lefutott rendesen, de a Small FFT's teszt esetén újraindul a gép olyan 20 perc után, meg egyszer az egyik magra hibát írt ki. Mikor hazamentem ugyanilyen beállításokkal nyomattam a primeot annyi, hogy az mch, fsb normál feszültségen volt és akkor újraindult, de korábban simán futott a prime.
+ a vista egy idő után furcsa dolgokat csinál:nem jön be a vezérlőpult és a számítógép tulajdonságai, csak felvillan egy másodperce és annyi. Most nem stabil a procim ezekkel a beállításokkal? -
helkis
veterán
szvsz, mindegy egyébként, annyi változó van, hogy ez már szinte nonszensz..
de arra amire született a lista tökéletesen megfelel, vagyis a normál eredményekből kiderül, hogy átlagos használat mellett milyen fpo-t érdemes, nem érdemes beszerezni.
a különválasztás egyébként jó ötlet, vagy legalább lehetne egy extréme lista is, ahol minden meg van engedve
egy átlag user nem fog polírozni, sem kompizni, se vizezni, se multiméterel mérni, stb.. max egy jobb hűtés annak, aki mer tuningolni egyáltalán.. -
Superman
nagyúr
A legröhejesebb az, hogy tegnap este feltettem a lap mellé csomagolt, opcionálisan alkalmazandó hűtő egyikét a réz hűtőcsőre, mert ott ráfért a Zalmantól. tudom, hogy csak vízhűtés, meg passzív hűtés, stb. esetén kéne alkalmazni, de kíváncsi voltam. Sok értelme nem volt, hacsak annyi nem, hogy az alaplap hőmérséklete 4 fokot (!!!) csökkent, most 30 celsius, a prockó persze maradt 43 idle.
Két kép:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest