Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Aggódhatnak a amerikaiak: a Huawei újabb lépést tett a modern AI gyorsítók felé
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
killerjohn
addikt
volt tesztelve prime-al, és nem volt semmi baja. sima rendszer használat során is perfect volt. mivel nem ismerem az intel procikat, megkérdem: mennyire lehet emelni a feszt ? most BIOS-ban alapon van (auto) és CPU-Z 1,328-1,336V-ot mond idle-ben (333x9 BIOS-ban, de idle-ben 6-os szorzót használ)
-
törölt tag
Majdnem. A BIOS az Valós üzemmódban megy a CPU részéről, míg a Win védett üzemmódban dolgozik. A valós üzemmód elég rendesen fűti a cuccot.
idézem:
A 8086-os processzor úgynevezett Real Mode (valós üzemmód) üzemmódban dolgozott. Ezt a 80286 is tudja, így teljesen kompatibilis a 8086/8088-assal, de ekkor csak 1 Mbyte memóriát lehet vele megcímezni.
A külső és belső adatbusz 16 bites, a címvezetéket 24 bitesre bővítették, így lehetővé vált 16 Mb memória kezelése, de továbbra is csak 64 Kb-os szegmensekben. Megjelent a védett mód (Protected Mode) ami lehetővé teszi az 1 Mb fölötti memóriaterület elérését, és több program párhuzamos futtatását. Ilyenkor a processzor gondoskodik arról, hogy minden program csak a saját memóriaterületére írhasson. Ha mégis illegális elérés történik, akkor a processzor általános védelmi hibát (General Protection Fault) generál. Így lehetővé vált többfeladatos operációs rendszerek (pl: Windows) futtatása. A védett mód nagy előnye, hogy az op. rendszer a fizikai memóriában elmozgassa a futó programok szegmenseit, anélkül, hogy ezt a programok érzékelnék -
Superman
nagyúr
Ha már a programoknál tartunk...a CoreTemp mennyire megbízható? (Tudom, csak annyira, mint a legtöbb szoftveres mérés..) Csak azért, mert nálam még nem sikerült eltalálnia a Frequency részben a valós FSB-t.
Hol 9-es, hol 8-as szorzóval számol. Most éppen 8-al, de 506-os FSb-t jelez, ami ugye több, mint 4GHZ lenne.Ehhez képest az Everest és a CPU-Z többé-kevésbé a valóságot mutatják.
-
Superman
nagyúr
Nem, a nyolcas venti egy szabad helyen van és fújja hátra a levegőt. Az 500 gigás ATA vinyó 39 fokos, a másik, a 250 gigás ATA meg mobilrackben van, 29 fokos.
A kopoltyúk esetén a GTX kártya tetején lévő kimeneti nyílásokra gondolsz? mert ha igen, nem fedtem le őket. Ha holnap szétszedem a gépet, akkor megcsinálom, de mivel érdemes lefedni? Na és már nem offolok többet.

-
prmcsk
addikt
Én nem is igazán a cpu-z feszmérésében látom ennek az egész tuningtáblázatnak a "rákfenéjét", mert mit nyerhet valaki a tévedésből ? Pár század voltot ? A hűtéssel sokkal nagyobb a nyereség, ezért gondolom, ha külön lenne választva mondjuk mobilitás szempontjából a táblázat, sokkal reálisabb lenne ez az egész. Mit gondolok mobilitáson ? Ha valakinek csak annyi a dolga két hely és mérés között, hogy kihúzza a tartozékokat hátul ( fél perc ) és bárhol összedugja ugyanennyi idő alatt, és szobahőn már reprodukálja is a linkelt eredményét.
Ha nem így van akkor soak is felteheti a kompiját a gépre és csinálhat olyan eredményeket, amilyet akar, de ez életszerű ? Hiába mondaná azt, hogy 24/7-ben így használja a rendszerét, mert szerintem nem ez az alapérv egy proci "jóságának" megitélésekor. -
westlake
félisten
felesleges lenne egy keppel foglalkozni.. mivel majdnem mindegyik lap tervezese mas, nem lehet egy azonos pontot talalni.. mindegyik lapon meg kellene keresni azt a meropontot, ami a legkozelebb all a valosaghoz.. bar szerintem ez mar felesleges.. a hc juzerek kb. 1/3-a all neki multimeterrel meregetni a feszt, mert kivancsi, hogy valojaban mennyi feszt kap a procija.. persze, hogy azonos lapok kozott nincs elteres, hiszen azonos a tervezes.. a giga lapoknal levo ovc nem kiktathato, de tudomasom szerint a p35-osos kapok ota mar nem alkalmazzak..
#9279: akkor hogy lehet, meg nem szerepelsz a listamon?
#9281: erre most mit irjak?
kivitelezheto lenne, csak kerdes, hogy megerne-e.. biztos, hogy nehany embernek tetszene, de aki hc-nek tarja magat, az amugy sem szeret mast kovetn.. a "kaosz" ugyanugy megmaradna
az a baj, hogy egy lap valodi lelkivilagat nem lehet letesztelni (kimerni) egy este alatt.. ahhoz sokkal tobb ido szukseges.. -
Speed®
titán
AI szigorúan nincs, minden tuningos téma BIOSból, amolyan régimódiasan
Energiasémás téma semmilyen vonatkozásban nem szól bele tudtommal.
Szóval még1x: a BIOSban ahol Manual szerint is ott kellene lennie a Speedstep beállítómenűnek, semmi ilyesmi nincs. Csak a C1E téma meg a CPU TM Function. Majd kiderül, hogy azt kikapcsolva mit csinál, nem beszéltem még azóta a sráccal (leégett a gép?
).
Mindenesetre az nagyon durva, hogy mekkorát droppol a KC
1.55->1.35.. -
Speed®
titán
Olvasd el még1x mi a gond
C1E ottvan ahol lennie kell, ha tuning van ha nincs. Viszont kikapcsolt állapotban is visszarakta magát a proci 6x400ra mikor Prime alatt eléri az egyik mag a 74 fokot. Tehát arra lenne igény, hogy ezt ne csinálja, és nem található a BIOSban semmi erre vonatkozó (Speedstep, hővédelem, akármi). -
Speed®
titán
Nincs fa, marad a primestabil proci. Ha adok neki szaloncukrot, menne 3.6ot?

Valamelyik nap jól megszenvedtem mire belőttem Primestabilra egy ismi gépét...ASUS P5KC, G0 Q6600, Zalman 600W, 4db Corsair 800/Cl4.
Nem voltak nagy elvárásai, lévén Ninjával volt hűtve a proci, nem is erőltettem a 3.6os témát. 3.2Ghz 1:1 800/CL4es memókkal volt a cél.
Kb. fél órányi szívás után BIOSban 1.55Vra állítva értem el hibamentességet.
Ekkor idle 1.41 körül mozgott, loadban 1.35re ugrott. Kemény 0.2es Vdrop
A magas idle miatt inkább visszatettük 9x333ra, azt 1.4Von (1.36/1.28) vitte.
Ha majd jól kiokosodik a témában, megcsinálja a dropmodot, addig jó lesz... -
Superman
nagyúr
1.4Volt a biosban és a CPU-Z is annyit jelez. Nézem a dropot a CPU-Z-n és az Everesten is, de nincs egyáltalán 100%-os terhelésnél sem (na jó, néha egy-egy pillanatra 1.392-re leesik, de visszaugrik 1.4-re). Úgy tűnik - ahogyan te is írtad - ehhez az órajelhez ez a feszültség tartozik, nincs mit tenni.
-
Muréna
őstag
bazzz.... ez nem drop.. a drop egyből "aktiválódik" szval idleről ha leterheled egyből le esik, ez meg kicsi késésekkel esik lefele folyamatosan ! (végülis drop, de nem olyan mint a megszokott )
mellesleg vdrop moddal idle 1.496-ról nehogymár le essen 1.436-ra mert akkor letépem az arcom.. ha nem lenne grafitozva a lap azt mondanám h oké, de így..

mit nevetsz kacsa?

-
szacsee
nagyúr
Baromság!
Soak-nak is sima P5K-ja van és tolja neki néha kompival is nem az a probléma (3 fázis).
Szerintem kevés neki a fesz, mivel ha 1,43V-ra leesik, akkor hibázik a prime, ergo az 1,43V kevés a 3,6Ghz-hez. Esetleg a másik variáció, hogy Muréna leélte a lapot...
A sok tapizástól lekopott a pencil!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
prmcsk
addikt
Nem...Most az enzo felrakása előtt políroztam meg. Az eredmények, feszek ugyanazok,
hőfokban nyertem 7 fokot. Egyébként, valamit nagyon benéztem, mert azt írtam anno, hogy a proci IHS-e domború. Hát nem.
...homorú
. Ez most derült ki, mert a csiszolás kezdetén először a proci széle sárgult ki....most legalább tükör.A garit sem vesztettem el, mert nem is volt, mindent egybevetve...nem bántam meg.
-
Sárpac
nagyúr
Jó csak azért kérdezem, mert szerintem az alacsony vides procik nagyobb ampert vesznek ezért veszik vissza a feszt gyárilag (ebből eredhet hogy jobban melegszenek), viszont magasabb tuningot bírhatnak mert jobb a szilicium, de fogyasztás szempontjából elképzelhető, hogy egy Vid 1.2 és 1.3 tök ugyan annyit zabál!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Amúgy megy vissza gariba,nem parázok rajta nagyon,szerintem simán fog menni
prmcsk: Akkor viszont nemtom mi lehetett
Remélem nem a procim halt meg
Ez holnap ki fog derülni....
A fullmod-ra viszont angyon kiváncsi avgyok
Itt viszont tényleg foggalmam sincs,mi lehett a gond. Neked tipped? -
szacsee
nagyúr
Achi-san & Muré-san:
Majd mindkettőtöknek megmutatja valaki a frankót, mát tom is kit uszítsak rátok.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
westlake
félisten
vid 1.2250v-os procit mar lathattunk eleget itt is.. en arrol beszelek, hogy van vid 1.2000v-os.. arrol mondjuk nekem sem volt fogalmam, hogy van ezalatti is.. az 1.1125v-os igazan durva lehet
ha azt vesszuk, hogy az 1.2250v-osok milyen ritkak, akkor az 1.1125v-osokbol gyarthattak osszesen 100 darabot 
mod: lehet megis erdemeslenne kiprobalni az l733-ast es az l737-est?.. pedig mar vissza akartam szamlaztatni oket...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Na,úgy áll a helyzet, hogy valószinüleg elsőre belenyúltam a maxba

3800-on prime stabil,felette nem. 1,5V-n megy neki a 3800,úgy nézem ez az alja. Még lesznek modok csinálva a lapon,aztán hátha az segitene.Gondolkoztam, hogy hajtani egy jobb procit,még pénz is lenne rá,de megmondom őszintén,tőlem szokatlan módon, most visszábbvettem kicsit. Szedegetm ki a pénzt a gépből egy picit. Januárban úgyis nagy kiadások lesznek ezen a fronton,ha minden igaz...
4100-ról van screen. Majd csinálok validot is.
4150-en már nem bootolt.
Képekkel jövök hamarosan....
Magok max 60fokosak, úgy értettem.
Fuzion polirozva volt,Enzo-t nem kellett,elég sik az alja. Proci szintén polirozva van,tehát lehet mondani, hogy azonos körülmények közt hozot 3-4 fokot az új blokk.
-
HaRdCoRe
aktív tag
-
HaRdCoRe
aktív tag
-
Larry303
addikt
ja langyosak...gondolom kicsit erősebben is nyomhatná a homlokára azt a blokkot, de nem teszi
polírozva nincs meg nem is nagyon tervezem, viszont a ninja lefogató szerkezetével nem tudok sok mindent kezdeni....Bim: ez nem válogatott proci, gianninál rendeltem.... ezt küldte....nem is tervezem jobban túlhajtani, mert menni fog 24/7ben....be van kapcsolva tm, eist is, alapon 35 fok körüli, unreal3 alatt ami mind a 4 magot használja 57 fok környékére kúszott fel....
egyenlőre nincs bajom vele
majd a nyári kánikulánál még meglátjuk mi történik.... -
Most ha annyira akarod 1p alatt megcsinálom neked azt a képet hogy nekem 1.3v-on 3500 prime stabil.

A dolog nagyon egyszerű. Elinditod a primeot, hagyod hogy meglegyen a 30p aztán setfsbvel feltolod addig a pontig ahol még nem fagy ki nem indul ujra csak behibázik egy vagy több mag. Aztán gyorsan print screnn mielött dobná a prime a hibát. Aztán elmented a képet és lehet vagizni
A lényeg hogy gyorsnak kell lenni.
Ez az egész tegnap jutott eszembe mikor westlake-nek csináltam a listához az eredményt.
Az már amúgy más dolog hogy ez csak önámítás hiszen attól hogy vagizni tudsz a képpel, másra nem igazán jó.#7738 Kiváncsian várjuk hogy az is megy mint a bolond vagy sem.
-
prmcsk
addikt
Ez így tényleg érdekes....

Nem biztos, hogy enzom lesz, mert most jutott csak eszembe a DQ6 hátulja.....
Az enzo back plate-jét nem tudom felrakni, csak akkor, ha leszedem a lap hátulján
lévő bordás hőlemezt, amit nem akarok, mert az tartja a hőcsöves hűtést is.
Teljesen meg nem akarom átvariálni a lapot, marad a D-Tek fuzion választása. -
tlac
nagyúr
zalman-nak nem tudom milyen van, de a tr-hez egy elég masszív fémkereszt van
persze az nem hűt
rszp:
szinte 100% hogy elfér felette
a crazy cool leszedése, talán még a manual-ban is le van írva, de akkor már vehetnél ds5-öt is
olvasd el mégegyszer, amit az előbb írtam és használd a válasz gombot is -
didyman
őstag
A szoftver mindig ugyanonnan veszi a jelet, mint a szenzor ;) . Következésképpen, ott lehet csak igazán elszúrni.
Az alkatrészek tűrésétől függő dolog az így van, amíg 5%-os ellenállásokból alakítanak ki visszacsatolást, addig ezzel érdemben nem lehet foglalkozni, a szoftveres úton, VID szerint dolgozó, integrált és szoftveresen felülbírálható megoldásoknál viszont annyi az eltérés, hogy itt gyakorlatilag nincsen a pontosságot befolyásoló külső alkatrész: Van egy belső referenciája az eszköznek, van egy VID jel a CPU felől, amivel belül a megfelelő visszacsatolást aktiválja és van egy szoftveres felülbírálhatóság. Az IC pontossága eddig tud terjedni, ez jellemzően egy nagyságrenddel felette van annak, amit Ti mértek a lapokkal. Úgyhogy a tervezés során kialakuló eltérések mégiscsak lényegessé válnak, aminek egyik "bizonyítéka", hogy ezek az eltérések típusjellemzők, vagyis nem az alkatrészek tűrése/méretezése miatt alakulhatnak ki kizárólag és igen, pont ez a baj, hogy ez éppúgy terhelésfüggő, hiszen eltérő áramok eltérő maradékfeszt hagynak el a CPU-visszacsatolás(-szenzor) közötti nagyáramú útvonalon, ami éppúgy meghamisítja a szoftveres és az általunk végezhető hardveres mérést is!Ne feledjük, század V-okról beszélünk és 100A nagyságrendű áramokról, ez tízezred Ohm nagyságrendű ellenállást jelent, a réz 0,018Ohm*mm^2/m-es fajlagos ellenállása itt igencsak képbe kerül az alaplap limitált fizikai megvalósítása miatt!
A függelékhez is ennyit tennék hozzá, régebben nem voltak ekkora áramerősségek a CPU tápágaiban, nem volt ekkora gond a huzalozás.
-
Soak
veterán
mivel sokkal több infot hordoz magában, ha aztmonom neked ,hogy X lap 0,1V-t dropol akkor te tudod ,hogy annyit dropol és 1,4V-hez 1,5Vt állitasz be , de ha idle és load közöttit nézed akkor hogy állitod be? ott nem is dropol esetleg X lap akkor te majd jol nem tudod beállitani amit akarsz
remélem sikerült más számára is érthető lenni 
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eladó Oppo A78 5G 4/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
3D Studio-val dolgozom, meg egyéb 3D-s programokkal egyelőre bírja a proci.
Majd rányitom az erkélyajtót, itt ülök mellette..

valóban igen hasznos.
).
1.55->1.35..