Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
XaraX
addikt
Felraktam én is az F11 biost.
Semmi negatívummíal nem találkoztam eddig,igaz,pozítivummal sem.
Tuningban legalábbis változás nincs.
Akartam már kérdezni,biosban a ramoknál mennyit számít,hogy turbo,extreme,vagy standard?
-
zsero
aktív tag
Na, ezt a procit nem húzom tovább, tiszta macera a 3.72-t kiszenvedni, a 3.6-tal boldog vagyok. De ez a TR 1.45V mellett iszonyat jól hűt: van rajta 1db S-Flex, amit leszabályoztam 900 RPM-re, így 78-75 fokos zárt házban. Ami nagyon kellett az X38-nak, hogy legyen egy venti oldalt, ami a lapra, vidkarira, ramokra, procikörnyékre fújja a levegőt, így lett igazából stabil, enélkül mindig felment a NB 60 fok fölé és ott nem érezte jól magát. Itt egy kép, 5 óra Prime-után.
kép
Következő projekt majd a 8*450 lesz, de még várok vele. Ahhoz mi kell elsősorban, NB, PLL, DRAM kb. mennyivel legyen több, mint a 9*400-ban? -
-
magnum_pi
tag
Na megvettem a Q6600ot. Minden fasza eddig ( vettem hozzá GB DS3-at is). Ugye most a memóriák 800on mennek de nekem mind 1066os. Akkor most a biosban állítsam be a arányt hogy 1066on menjen vagy ne állítsam. Az FSB-t még nem akarom emelni
-
-
Superman
nagyúr
válasz
xboxgyuresz
üzenetére
Igen ám, de neked E6600-at van, neki meg Quad Core, ami lényegesen több hőt termel. Én már csak tudom.

Más: tegnap 3.7GHZ-en beszart a rendszer. Mi is lehetne más az oka, mint a sz@r, fostalicska bios. Úgyis szét akartam szedni a gépet, hát nekiálltam, főként a hűtő miatt.
Képek a szerelésről:
Látható, hogy abból a habszivacsos anyagból vágtam egy kis darabot és illesztettem be a lefogatókar és a tapl közé, amivel tegnap kitámasztottam a hűtőt. Így valóban jobban megfeszülnek a karok becsavarozáskor, de sajnos pár millimétert még így is képes elmozdulni a hűtő, azt hiszem nem kell piszkálni.
Az eredmény. Idle, alapjáraton, semmi tuning a magok: 37, 42, 35, 39. Látható, hogy három mag nagyon közel van egymáshoz hőmérsékletben, csak a második nem. Most már mindegy, így marad. Két ventit felnyomtam a hűtőre, a ház hátuljára nem tettem, mert túl közel lennének egymáshoz és leragasztottam a hűtő alját és tetejét, remélem így jobban elvezetődik a hő. Meglátjuk pár nap múlva.

-
davidos
csendes tag
válasz
xboxgyuresz
üzenetére
Köszi a választ! Este neki is állok a dolognak.
Igazad van a memóknak is oda kell 1 kicsit pörkölni csak nem vágom hogy mennyit bírnak ki. Valami tapasztalat ezzel kapcsolatban? -
xboxgyuresz
csendes tag
és szerintem a GEIL-eknek sem ártana 1-kis segberugdosás

-
davidos
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigba beraktam egy CM Hyper TX2 CPU hűtőt majd everestel a következő eredményeket kaptam:
Üresjárat:
Külső hőmérséklet: 30 - 32 c
Mag hőm. : 37-40 cTerhelve (Orthos: 10 priority CPU & Mem stress test):
Külső hőm.: 38-40 c
Mag hőm.: 46-50 cEzek mennyire tekinthetők jó értéknek illetve az everest ultimate adatai mennyire hitelesek?
Kb 3 - 3,2 GHz -re szeretném felhúzni a procit úgy hogy a maghőmérséklet max 60 - 65 c körül legyen full terhelésen. Elérhető álom ez vagy inkább vegyek valami normálisabb hűtőt? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
xboxgyuresz
üzenetére
Ha kell/kihasználod a plusz két mag előnyét és meg is tudod hűteni akkor vegyél. Amúgy nem éri meg szvsz. Ha játszol: még nem túl sok játék használ ki 2-nél több magot. Viszont ha konvertálsz/tömörítesz sokat akkor sokat dob a dolgon a plusz 2 mag.
-
xboxgyuresz
csendes tag
Bocs de én úgy látom hogy az E6600 és a Q6600 között húzásban nemtúlsok a teljesítmény külömbség,most akartam váltani E-ről Q-ra ,de nemvagyok 1hozzáértő
szerintetek váltsak?most csak B3-ra tudnák -
szacsee
nagyúr
válasz
Achill3uS
üzenetére
Azért az a moddolt Cosmos jobban bejön mint a teló.

-
Dare2Live
félisten
Azthiszem ide illenek legjobban ez a 2 új hütő.
[link]
Rémitő mekkorák, meg a V10 evvel a 120as lappal párhuzamosan + rakhatsz rá még1 lefeje fujó 120assel elég beteg.Kiváncsi vagyok gyakorlatban mit fognak tudni.
-
Superman
nagyúr
Egy érdekesség, bár már tárgyaltunk róla: ha bekapcsolom 460-as FSB felett a DRAM Static Read Control-t, akkor minden benchmark program futtatási kísérlet crash-el végződik. Tehát nem stabil.
De: a Test Drive Unlimited 1680x1050-ben órákig futott bekapcsolt DRAM Static Read Control - al. Vagyis nem stabil, de használható.
-
subaruwrc
félisten
válasz
WildDaemon
üzenetére
100%ig lehetséges hogy mennyire érdemes azt neked kell tudnod kb -5-6fokot tudok garantálni.felülettől függ.ha nagyon ratyi többet ha jó kevesebbet fog javulni. topikomban folytassuk

-
WildDaemon
aktív tag
Soak: 75 fokos volt a procim 2 óra prime után.. vizzel hűtöm. az F7-es biosban van egy új funkció ami load-nál ha feszültség esést észlel akkor emeli a feszültséget megközelítőleg a biosban beállított feszültségre.
Mod: az MHC-nál lehet ki illetve bekapcsolni közvetlen a Vcore fölött van.XaraX: Igen ... kihagytam a 8-as szorzót, 9*434 vagyis 3900Mhz volt amin hajlandó volt elindulni a kisdög!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Soak
veterán
válasz
Superman
üzenetére
nem a csavar a lényeg, mert az egy pontnál ugysem tudod tovább huzni, hanem a keret és a lap közé kell valamit tenni és máris "messzebb" lesz a keret és jobban odafogja
Igazából nem szivacs, hanem amivel szigetelek minuszokban, .... polifoam szerü valami .... mondjuk mindig teszek oda valamit ,hogy ne a lapot bántsa
-
Soak
veterán
válasz
WildDaemon
üzenetére
Te primeolsz 1,6V-vel? mennyire dropol az ,hogy ilyen laza vagy?

-
Superman
nagyúr
Köszönöm emberek.
De oda nem ragaszthattam.
(Bár ez is felmerült alternatívaként...
) -
Superman
nagyúr
-
subaruwrc
félisten
válasz
WildDaemon
üzenetére
nem törvényszerű. nagyobb szorzón előbb megakadhatsz.
Superman sufni tuning rulez

-
XaraX
addikt
válasz
WildDaemon
üzenetére
Hát azért az nem teljesen biztos valószínüleg,némileg növekszik a sebesség a szorzó emelésével.
A lap fogja tudni a 460-at,gondolom ugyanúgy. -
WildDaemon
aktív tag
X38-DQ6 új bios jött ki feltettem tesztelem a procit most egyenlőre 460 FSB 7-es szorzóval 1,6 voltal mostmár megy vagy 2 órája a Prime stabilan... köv 8-as szorzó max fsb kutatás de ha 7*460 megy akkor elvileg menni kellene 8*460-nak is nem?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
keIdor
üzenetére
Abszolút egyetértek veled, 965-nél jobb választás a DS3 mint a DS4. Pedig direkt lapra merőlegesen fújó coolert vettem, hogy hűtse a heatpipe-os részt meg a fetes bordát.
Viszont most már 1,3V BIOS-ból (terhelve így kap 1,264V-ot CPU-Z szerint üres járatban 1,28V-ot) és jóval kellemesebb a hőfok. 66-66-60-60 fok prime95 small FFT alatt egy óra után.
Ugyan itt 1,4V-al (full load 1,36V) 74/70/70/74fok volt... Azthiszem marad így a dolog lapcseréig. Talán még megpróbálom, hátha az FSB-nek sem kell az +0,1V... -
Larry303
addikt
válasz
Pietrosz
üzenetére
nem tom kinek sikerült fennakadni...asszem te linkelted nem én...
a lényeg, hogy azért nagyjából ugyanrról beszélünk...jómagam 8x400on használom a gépet...
amúgy ha választani kéne, hogy 8x425 vagy 8x400 monnyuk egy asus 965ös lapban, ahol a straps miatt akár 1 fsb emelés is drasztikus romlást eredményezhet mem oldalon, hát biztos, hogy a 8x400at választanám....
performance level, pedig = static read control delay-el ami ugyancsak keményen beleszól a ramod elérési idejébe...
az eredményeim amúgy szinte detto uezek
-
Superman
nagyúr
A súlya miatt nem, még a rezgés miatt sem (feltettem a melékelt rezgéscsillapítókat és arra a ventit). Az elmozdulást arra értettem, hogy most megnéztema csavarokat, meg van-e minden húzva és megvolt. De a kezemmel kicsit meglöktem, nagyon picit és elmozdult a leszorító keret alatt. A jó szó erre az, hogy elfordult.
Első alkalommal, mielőtt felraktam volna, tettem a leszorító keret alá egy ragacsos anyagot, hogy ne mozogjon, mert hallottam erről a lötyögésről, de most siettem és "gyári" alapon szereltem össze. Tehát a helyzet az, hogy kézzel jobbra-balra tudnám forgatni a processzor foglalat fölött. Persze nem könnyen, de mégis.
A legnagyobb gond persze az, hogy a saját súlya előrehúzza....
-
bim
veterán
válasz
Superman
üzenetére
a megoldást keressük amit közben ő maga megtalált.
én csak arra akartam rávilágitani hogy nagyob fesznél komoly és tartos terhelés alatt rövid idő alatt meghülyül a lap.gondolom te is találkoztál már ezzel.ezt szerintem csak ugy tudod kiküszöbölni ha csökkented a feszeket.
én ezért is cseréltem le a quadomat egy másikra.. -
Superman
nagyúr
válasz
Pubszon
üzenetére
Én a ház hátsó rögzítőjéhez akartam kötni a hőcsövek egyikét, de megereszkedik a zsineg, bármennyire is húzom meg. Ha meg nagyon erőltetem, elszakad. Egy ötletem van, de ezzel leragasztanám a hűtő tetejét. Vastag ragasztószalag, amelyet többször körbetekerek a ház hátsó merevítőjén és az megfogná elméletben, de egy idő után úgyis elengedné magát.
-
zsero
aktív tag
válasz
keIdor
üzenetére
Nekem felrakáskor 5 fok volt a különbség, most kicsit bejáratódott, így 3. De 5 fok nem gáz, afölött szerintem a paszta a ludas. Én ezt a TR-t sokat forgattam pár fokot jobbra-balra, és úgy néz ki bejött.
Egyébként szerintem minden heat-pipe mindig jobban hűt fölfele, mint lefele, mert ugye párolog a cucc, és itt az egyik mag fönt, a másik meg lent van. Próbáld meg fektetett házban, lehet, hogy nem lesz akkora különbség. (csak egy ötlet volt). Vizeseket kéne megkérdezni, nekik mennyi a különbség.
-
XaraX
addikt
Lapot nem az fsb miatt kérdeztem,hanem a zizegés miatt.
Nem célom,hogy 9x 430-on használjam folyamatosan,elég nekem a 8x420 is bőven.
Egyébbként 9x420,igaz,hogy nem 430,de eddig is ezzel próbálkoztam,és nem sikerült.
A megoldás az lett,hogy a lapnak nem adtam feszt,tehát mch,fsb maradt normálon. -
Superman
nagyúr
Bár nem nekem címezted, de azért hadd mondjam el: a neten rengeteg olyan német és angol nyelvű fórumot és leírást lehet találni, ahol bizony léggel 1.48-1.5Voltot kap a quad és emberi hőmérsékleten tudják tartani. Ha most ezt eladja, akkor megint vegyen egy újat, ha az sem válik be megint és akkor még nem használta a gépét, csak benchmarkolt, meg próbálgatta.
Én csináltam ezt a múlt évben és 2006-ban, mindig a legjobbat akartam kihozni belőle, de ebbe is bele lehet fáradni. Ha 1.5Volton megy a qurva Quad, akkor úgy kell beállítani és kész... -
Superman
nagyúr
Megnéztem a hűtőt, tényleg képes kicsit elmozdulni, sőt nem is olyan kicsit.
Ezt még ki lehet küszöbölni, de tényleg nem fekszik fel a lapra, illetve a processzorra normálisan, mert a ház álló helyzetében a hűtőt kicsit előrehúzza a súlya.
Ez már kicsit mulatságos is, de meg kell oldani....márcsak azért is, hogy a magok hőmérséklete ne különbözzön 8-10 fokkal. -
bim
veterán
nem fogsz szerintem olyan lapot találni ami alatt ne szarna be a quadod 20 perc után 1,55V-on .mit gondolsz az abitban miért 124 fok a pwm? a giga miért kékhalálozik?vegyél olyan procit ami megy 1,4V-on 9x430-at és menni fog stabilan bármilyen lapban...
kérded már itt körbe kinek ment több ora prájmot 1,5V+ léggel?
nem hinném hogy sok ember jelentkezni fog.az szvsz semmit nem jelent hog 80 alatt tudod tartani a magokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azért megkérdek vkit hátha...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)