- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Androidos fejegységek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
Hali.
A prime95-nek azt kell kiirni az első 5 teszt után hogy, "Self-test 1024K passed!"? -
keIdor
titán
válasz
Superman #10167 üzenetére
Azért a 965P-DS4 és a Commando sokban különbözik!
Nekem is volt mind a kettő és a Commando szvsz az egyik legjobb (ha nem a legjobb) 965P-s lap... a felépítése is jobb a Quad-nak, Achill3uS-nak is szépen mentek benne annó a B3-as Quadok.
C2D-vel is jobb a Commando, szvsz... persze, hogy rengeteg, hiszen ROG lap!
Jó kis feszeket lehetett benne tolni. -
Superman
nagyúr
válasz
keIdor #10162 üzenetére
Nem tudom, hogy Giga szinten mi a helyzet - egy rövid ideig volt DS4-em - 965-ösök terén, viszont a Commando-val meg voltam elégedve c2D területén. Nem hiszem, hogy olyan rossz lenne Q6600-al, habár ki tudja, ki kéne próbálni. Rengeteg az állítási lehetősége és eszelős feszeket lehet adni mindennek.
-
Superman
nagyúr
Jó lenne behatárolni, mert nem biztos, hogy erről van szó, de tudnod kell, hogy nálam az a lap megadta magát. Persze ott kicsit más volt a felállás, mert az Asus meg akarta mutatni a P5P800 SE lappal, hogy tud olyan 865-ös AGP-s lapot készíteni, amibe belemennek a 65nm-es Pentium D-k, de azért a lap nem volt teljesen felkészítve ezekre, meg ugye a chipset sem.
-
Superman
nagyúr
Nem egy kondiról van szó? Mármint, ami zizeg. Nekem utoljára akkor volt ilyen, amikor egy Pentium D945-öst tettem bele egy 865-ös alaplapba (persze, ami fogadni tudta), de kevés volt a processzornak a lap és akkor hallottama zizegést. Asszem valami a kondikról lekopott...
-
XaraX
addikt
Na,úgy tűnik,a lap a hunyó a magassabb fsb elérésének meghiúsúlásában..
Írtam,hogy zizeg a táp,lehet cserélni kellene.
Most leraktam a ház aljába,került egy S-flex a hűtőre,a táp helyére meg a Noctua,szívja ki a meleget.
Néhány fokot nyertem megint,de 9x430-on 17 perc után újból kékhalál.
Viszont a zizegés megmaradt,csak így már jobban be lehetett határolni,hogy honnan jön.
A lap zizegett valahol a procihűtő környékén folyamatosan.
Milyen lapot érdemes venni? -
Superman
nagyúr
3.7GHZ.
-
Superman
nagyúr
válasz
Anthony28 #10144 üzenetére
Igazad van. És a hűtő polír nem segít valamit, Egy hűtőt inkább feláldoznék. Most néztem egy tesztet és 3.7GHZ-en stabil volt a proci az OCCT szerint 1.5Volttal biosban, de: az első két mag 90 fokos volt,a másik kettő meg 80.
Processzor 68-70 fok. Egyszóval ez nincs rendjén így, a hűtőt meg már jobban nem tudom eligazgatni a processzoron, ráadásul annyira meghúztam, hogy recsegtek a csavarok.
-
Qru
MODERÁTOR
Azt hiszem mindjárt elsírom magam...
Q6600 G0 VID: 1,2875V
Próbáltam 9x315-öt nem ment 1,45V cpu és +0,15 MCH/FSB-nek: semmi.
Ramot is visszább vettem 2,5-es szorzóval (787MHz) és úgy se stabil.
8x370-en szintén nem megy, még ramot visszavéve sem (2,5-es szorzó).
9x310-en +0,1V MCH/FSB-nek, ram 3-as szorzóval (930 4-4-3-8 Turbo). Egyenlőre úgynézki ezt viszi 1,3875V procifesszel is (1,4V-al már kiteszteltem), bár még csak nem rég eresztettem rá a Prime95-öt. Megkeresem meddig tudom levinni a cpu feszt legalább ne fűtsön ha már nem megy.
cpu fesz értékek BIOS-os értékek, most 1,3875 -> üresjáratban 1,36V és full load-> 1,344V
1,4V-os proci fesznél 1,36V full load-nál.Lehet a 965-ös deszkákat nem Q tuningra tervezték?!
Gyűjthetek P35-re...
-
Pietrosz
addikt
válasz
Larry303 #10143 üzenetére
Sikerült egy szintetikus teszten fennakadni, gratulálok.
Bár én vagyok a hibás, nem mondtam, hogy nem azt kell nézni
Én FSB hajkurászás helyett Superman helyében 9*400-on használnám a procit(410-en, ha annyira számít az a pár mhz) ramot meg 1:1-ben minél alacsonyabb időzítésekkel. Vagy 2,5-ös szorzóval 5-5-5-16-on. De majdnem ugyanannyi lenne így a sebesség.
Performance Levelt kell még jól belőni, és kész is.
Nekem így fut a gép, nem világbajnok időzítések, de még így is gyorsnak mondanám:
[link] -
Anthony28
őstag
válasz
Superman #10139 üzenetére
Nekem is ennyi.
Egy proci polír segítene rajta mert valószínű a kupakra nem fekszik fel rendesen a hűtő, de én a gariját nem áldozom fel -5 fok csökkenésért.Bár ezt mindenki döntse el maga.Gari után, vagy gari lejárata előtt 1-2 hónappal lehet majd megcsinálom, viszont ha jön az új széria és cserélni akarok, mindenképp garisan jobban el lehet majd adni.
-
Larry303
addikt
válasz
Pietrosz #10141 üzenetére
itt a két véglet a 62 ill a 76 nanosec...
namármost egy rossz tuninggal te sokkal többet ronthatsz ezen...akár 100nanó fölé is belőheted annak ellenére, hogy a procid 3Ghz vagy a felett megy...és az 50 és a 100nanó között pedig óriás különbség lesz hidd el...ill próbáld ki... -
zsero
aktív tag
Egy munkahelyi Q6600-ast egész véletlen megnéztem CoreTemp-pel, és figyeljetek:
VID: 1.1625VSzerintetek ez hogy lehet? Nem 1.2 a legkisebb VID Q6600-on? Remélem ki tudom cserélni és kipróbálom tuningban hamarosan...
-
Superman
nagyúr
Most olvasom az Asus egyik fórumán, hogy a Q6600-asnál igazából a magok hőmérséklete akkor van normális határok között, terhelés esetén, ha maximum 4 Celsius fok a különbség az egyes magok között.
Csakhogy az én esetemben általában az első két mag akár 8-10 Celsiussal is melegebb, mint a másik kettő terheléskor.
Ez normális?
-
Larry303
addikt
válasz
Pietrosz #10133 üzenetére
ezt nem gondolod komolyan? én nem kis ramtweakről beszéltem, hanem azt ajánlottam a kollegának, hogy az ideális összehangot találja meg a tuning belövése során...semmire nem megy a tuninggal, hiába megy 200Mhz el magasabb órajelen uaz a proci, ha egyszer két szer annyi a ram elérési ideje...
amúgy meg az alakalmazás fogja eldönteni, hogy mire támaszkodik jobban...egy tömörítő pl iszonyú ram függő, egy zeneszerkesztő softver ahol szinte csak lebegőpontos utasításokkkal dolgozik a proci az meg nyilván proci függő...
tehát nyilván neked is igazad van, én még mindig csak azt mondom, hogy a jó tuning nem biztos, hogy az elért legmagasabb cpu frekit jelenti! -
Superman
nagyúr
válasz
Pietrosz #10133 üzenetére
Azért ha megnézed a legtöbb embernek Kingmaxa van, talán nem véletlenül. A mostani PH cikk, ami a játékos konfigokról szólt is a Kingmax ramokat helyezte előtérbe, még a csúcs játékgépbe is azt "tettek" az írók. Na persze, ha OCZ, vagy egyéb méregdrága ram lenne, akkor azért már egy szuper MAC-et vehetnénk.
-
Pietrosz
addikt
Jó, itt a többség drága tuningramot vesz, nem veszem fel a kesztyűt, úgysem fogjátok a drágán vett ramjaitokra azt mondani, hogy felesleges... 200MHz cpu freki jobban észrevehető, mint egy kis ram tweak, nem egy teszt bizonyította.
-
Larry303
addikt
-
VinoRosso
veterán
válasz
Superman #10088 üzenetére
primenál jobb stresszelőprogival nem találkoztam de ha valaki tud akkor szóljon. A tat talán jobb hőmérsékletre, de annyira nem tesztel intenziven mint a prime fftje. Próbáltam orhotos-t 4 szálon, 9es priorral, de nagy lókuki, 50%ban használja csak az egyes magokat. Nem értem miért van ez, mert 2 magos cpu-t elég jól terheli, és elvileg ugyanazt az algoritmust futtatja mind a 2. Gondolom a prioritás kezeléssel lehet valami.
-
Larry303
addikt
válasz
Gorneck #10118 üzenetére
nem feltételezem, hogy különösen balfasz emberek járnak ide...bocs..majd változtatok rajt...
amúgy persze, szándékosan mindent szét lehet b@szni...nyilván az aki az óvodában a logikai játékoknál, monnyuk a kocka helyére beerőltette a gúlát, az ne álljon neki otthon pct szerelni...ilyen egyszerű...én még mindig azt mondom, hogy tehetség és hatalmas balfaszság kell ahhoz, hogy te azokat elferdítsd...Qru: én úgy tudom, hogy a bios beállított és az idle fesz közötti érték a voffset
a terhelet és idle állapot között van a vdrop.... -
Superman
nagyúr
válasz
Gorneck #10119 üzenetére
Úgy vettem észre, hogy 455-ös FSB után elkezd radikálisan nőni a Quad energiaéhsége. Például 470-es FSb-ről szó sem lehet 1.55Volt alatt (persze gondolom kivételek vannak), az meg már léggel hűtve megoldhatatlan.
Egyelőre nálam ennyi, de: a ramok katasztrofálisan alacsony értéken vannak és a Dram Static Read Control kikapcsolv a a biosban, pedig ez nagyot dob a telejsítményen.
-
Superman
nagyúr
Elegem vana stabilitástesztekből. Mi történik akkor, ha 2db Orthos stabilnak találja rendszert, OCCT is, csak a prime indulgat újra 15-20 percenként, hogy még több fesz kell, még több...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
magnum_pi #10109 üzenetére
Valamilyen P35-ös lapra (Gigabyte P35 DS3 pl nem drága és bírja a tuningot is), abban a 4 memória modul is jobban fog menni valószínűleg.
Magasabb feszt nem (szerencsére) hanem éppen ellenkezőleg a beálítotnál kevsebbet adnak a lapok. Ez az ú.n. V drop jelenség ami laponként/chipsetenként változó mértékű. Nálam pl 1,4V-ot adok BIOS-ból az a valóságban üres járatban 1,375V, terhelve már csak 1,36V-ot kap a proci.
mod: OEM. Ha húzod rendesen és adod a feszt (P5B-nél szükséged is lesz rá) akkor úgy sem elég a gyári hűtés. De itt a ph!-n ha körbenézel kapsz olcsóbban is. Múlt héten vettem OEM-et 45k-ért, garisat.
-
törölt tag
Egyszerűen lehetetlen meghalítani a lábakat. Ahhoz direkt kell rosszul berakni a CPU-t, De akkor a CPU is károsodik, mert csak egyféleképpen megy bele a tartókeretbe a proci. Ferdén bele sem tudod rakni. mivel akkor le sem tudod csukni a tetőt. Jelen pillanatban nem tudok biztonságosabb foglalatot elképzelni, mint az LGA. Nagyon lámának kell ahhoz lenni, hogy egy lábgörbítést megcsináljon valaki. Az a valaki inkább ne is nyúljon a HW elemekhez.
-
magnum_pi
tag
Ja és ez a legfontosabb: OEM 51e vagy DOBOZOS 54e?
-
magnum_pi
tag
Viszont nekem ez olyan furán hangzik hogy egyik lapban 1.4volt kell neki a másikban meg nem. Nem lehet hogy a másik alaplap a beállítástól eltérően magasabb fesz ad le? ( Nem értek hozzá )
-
magnum_pi
tag
Pontosabban, megveszem és ha nem vagyok elégedett akkor lapcsere. Mire cseréljem?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
magnum_pi #10104 üzenetére
4modul gyengébben húzható mint ha csak két modulod van. Több hő termelés, több V-drop, 965-ös deszkák amúgy sem szeretik a 4modult. De az is lehet, hogy vmelyik modulod a 4 közül nem bírja csak az 1000-et és akkor már csak ott stabil a cucc.
P5B-be ne vegyél Q6600-ot. Nekm is 965-ös deszkám van és elég gyengén megy benne. 1,4V kell a 2,8GHz-hez...
-
magnum_pi
tag
Hi!
Most akarok venni q6600-at. Most egy Asus P5B-E alaplapom van és 4db Kingmax 1GB 1066os mem. Jelenleg 2.66on járatok benne egy C2D 6420ast. Jó lesz ez az alaplap ehez a procihoz? Nem akarom agyonhúzni, max 2,8-3ghz.
Valamint azt nem tudjátok miért lehet az hogy a memóriák nem mennek 1066on? Amikor 2DB volt akkor 1055ön ment max, amikor pedig már 4 akkor 1000-re le kellett vennem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Projektor topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- EAFC 25
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest