- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
XaraX
addikt
válasz
redraven85 #10896 üzenetére
Így van,a Te képed.
Azt szerettem volna szemléltetni vele,hogy nálad müködik a fesz csökkentés is,holott nem alapfeszen megy a procid.
Remélem,biosban nem autora van téve,mert akkor érthető lenne. -
magnum_pi
tag
Vettnétek erre egy pillantást. Ez most idle. Ez mennyire gár?
-
Gorneck
legenda
-
magnum_pi
tag
Megnéztem milyen meleg az alaplap hátulja és hát az ott elég meleg a procinál. Ha proci teszem azt 40 fokos akkor a hátlapnál is kb annyinak kellen lenni? Próbálok itt rájönni hogy vajon tényleg mérési hiba van-e.
Valamint érdekes hogy amikor elöször felraktam a lap programjait, ment minden, most meg tune nem mutatja a mhz-et ( ugyanaz a progi ami 1 hozzászólással alttam van ). Elállítottam valamit a biosban?
-
redraven85
tag
Ihi
Csak már 13 perc után kinyomtam mert nemhagytak élni msn en
Majd kipróbálom prime alól is és megpróbálom stabilizálni azt az egy rakoncátlan magot a 4 ből
-
redraven85
tag
Amint látod 2300 on megy 1.360 al...de 3400 on már felteszi 1.42 re
Sztem jódolog,hogy leveszi a teljesítményt ..legealább nemzabál fel 160 wattot csak a proci
Egyszer emlékszem elmentem nyaralni uncsinővéremékhez 1 hónapra és vittem a gépem is...csak esténként kapcsoltam be 3 órákra...a havi áramszámla fogyasztás csak 500 wattal volt több
-
KTompi
aktív tag
válasz
redraven85 #10875 üzenetére
Köszönet
Ezek szerint én kb. ezzel azonos vagy jobb hűtési teljesítményre számíthatok majd a TR-el
-
XaraX
addikt
válasz
redraven85 #10877 üzenetére
Visszaveszi valóban.
Mennyi fesszel megy 3400-at?
1.36-al?
Mert ha igen,akkor nem sok értelme van,hogy engeded a teljesítmény levételét.
Ha a fesz csökkentését is engedélyeznéd,akkor ok,kevesebbet fogyasz,nem melegszik annyira,de így..
Ha viszont nem ez az erdeti fesz,akkor nem szóltam.
Látom már följebb,vedd úgy,hogy nem mondtam semmit. -
redraven85
tag
válasz
Superman #10876 üzenetére
Maga a hűtő felhelyezése pont olyan mint a gyári intel prociké..csiptetős.Szóval nemnagyon oldok meg rajta semmit csak felteszem őt a helyére
Amúgy az egész hűtő 800-900 gramm..szóval nem olyan vészes a súlya.Nekem úgytűnik nemhúzza őt le a az önsúly.
Mielött megkérdezed mértnem 3400 on áll a teljesítmény elöbb nézd meg a szorzót
..csak 6 oson van a 9 helyet...ha nemhasználod a gépet visszaveszi a teljesítményt.
-
Superman
nagyúr
válasz
redraven85 #10875 üzenetére
Azt hogyan oldod meg, hogy egyenletesen illeszkedjen a processzorhoz a hűtő alja? Ez is jó nagy, nem húzza előre a saját súlya, mint a Thermalright-ot?
-
redraven85
tag
válasz
KTompi #10874 üzenetére
Nekem egy Scythe Infinity -m van.Kicsit feljebb mész ugyanitt van linkelve róla kép.Nagyából ott látni mér hűthet ilyen hatásfokkal
Nálam 1.42 voltal megy 3,4Ghz-n és úgy alapjáraton 35 fok a proci..terhelve Prime95 tel meg 72
És zárt házban ám !
Mondjuk ahogy a képen látod az én házamra lehet ventit pakolni.
nahmind1..beszúrom ide is neked,csakhogy nekeljen cikázni :
-
KTompi
aktív tag
válasz
redraven85 #10873 üzenetére
Mivel hűtöd?
CoolerMaster HyperTX-el 1.4V esetén 3.3-on nekem az idle maghő 47-49°C közt van, a terhelt meg 73°C körül... nyitott házban. Zártban nem mertem túl sokat használni... De nemsokára érkezik a CoolerMaster CM690-es házam és a Thermalright Ultra 120 Extreme egy Papst 120-as ventivel, és jobb lesz a kép
(most egy Chieftec nagytoronyban van, de az nem túl jól szellőzik).
-
Superman
nagyúr
-
Larry303
addikt
válasz
magnum_pi #10866 üzenetére
nem kell tudond, vagy fontolóra veszed vagy nem...te dolgod...
de nem szoktam beírogatni semmit (és szerencsére mások sem 1-2 kivétellel) , amiről nincs saját tapasztalatom...tehát egy kis következtetéssel el lehetett volna jutni...
amúgy kb 2 oldalt kellett volna visszaolvasni és ott szidom a ninját...4 modulnál meg szinte bitosan szükséges lesz mch fesz emelésre...
-
magnum_pi
tag
Na elkezdtem a tuningot, 3Ghz-en stabíl. Most az a kérdésem hogy ha elkezdem emelni az FSB-t 333fölé és memóriát visszaosztom akkor nem lesz gond a 4modullal? Vagy 4modulnál mindenkép növelni kell a mch, vagy fsb feszt?
Csak azért mert 3.2Ghz-en ennél a feszültségnél már nem volt stabíl, ill nagyon nem. Ahogy elindult a prime, meghalt
-
Moretimer
aktív tag
Köcee!
Megnyugtattatok!(szinte boldogan megyek melózni
)
-
Larry303
addikt
válasz
magnum_pi #10833 üzenetére
mivel én eddig a quadon csak ezt próbáltam (és nálam annyira nem vált be) ezért írtam, hogy ne ezt vedd...ajánlottam volna egy egy olyan hűtőt ami még életemben nem volt a kezemben???? -vagy mit vártál nem értem...akinek volt tapasztalata mással, az uis leírta...nekem csak ezzel volt quad mellett...
-
magnum_pi
tag
Na megvettem a Ninját,egyik olyan lap sem hűtő sem volt amit írtatok plusz a extreme120 18rongy és no venti ( ennyit azért nem adok rá), de tök mindegy mert ugyanaz az eredmény. Most az egész rendszer kint van a házból, és 54 fok a CPU és 61-65 a mag a borda meg hideg, picit langyos. Na én most fogom oszt úgy megküldöm a procit hogy beszar, és lesz ami lesz, mostmár leszarom.
Írta valaki hogy neki 120fokig velment. Nem kellett volna 100foknál lekapcsolnia? Nem lehet hogy kijött valami szériahibás verzió amiben szarok a szenzorok?
-
XaraX
addikt
válasz
redraven85 #10859 üzenetére
Max fesz?
Hát ahol még nem hűl meg benned a vér szerintem.
Azt mondják,léggel a 1.5 volt már necces.
Úgyis látod a hőmérsékleteket,alapon nem fog ttúlmelegedni,prime alatt meg max leállítod,de a hővédelem ugyis lelővi szerintem. -
redraven85
tag
Az oldalventi csak azért nemfúj mert a 8800GT ott lövi ki az 50 fokokat és ő szívja ki
Azért durva,hogy már így is 2x 12 centis venti nyomja neki a levegőt és még így is csak 70 körül tudja megfogni a procit.Amúgy 1.412 volton már majdnem stabil volt ...legalábbis 3 percig stabil..aztán megint elbukik egy mag
Mennyi a max fesz ameddig szabad lépkednem az Easy tunerrel?
-
XaraX
addikt
válasz
redraven85 #10856 üzenetére
Erre nem is gondoltam
Akkor meg dugj a másik oldalára egy másik ventit,ami elfér,hogy az fujja,csak hogy mondjak valamit.
+ az oldalventi előnyösebb,ha fúj szerintem. -
XaraX
addikt
válasz
Superman #10851 üzenetére
Az nem egészen a hátlapja,ha így van.
Viszont baja nemigen lehet szerintem,többen a csap alatt mossák körömkefével,pl egy polirozás után,ahogy hallottam.
Hacsak nem valami olyan paszta,ami vezeti az áramot,de az is csak akkor,ha nem lett letakarítva rendesen a visszaszerelés elött,szerintem. -
XaraX
addikt
válasz
redraven85 #10852 üzenetére
Hát ez nem biztos,hogy a legjobb így szerintem..
A táp hűtésébe bekever némileg ez a megoldás,az szívna,a procihűtő meg fujna,tehát egymást zavarják.
Akkor inkább már a rövidebb oldalra,ha nem fér el a TR-töl alulra. -
Superman
nagyúr
Gondolom úgy értette, hogy a processzor "hátlapjára", vagyis arra a részre, ami a foglalattal érintkezik.
Én már jártam így egyik ismerősöm gépe kapcsán, de letisztítottam, először egy puha ruhával, utána egy speciális tisztítófolyadékkal (nem WD40), kiszáradt és ment rendesen. -
XaraX
addikt
válasz
redraven85 #10848 üzenetére
Most akkor a venti fölfelé fúj?
-
-
XaraX
addikt
válasz
redraven85 #10845 üzenetére
Hm,valahol logikus..
Akkor így a hőcsövek nincsenek a lap chipszetthűtőjének a közelében,gondolom,azért.
Viszont a venti a keskenyebb oldalra került,márha ugyanúgy hátrafelé fúj,de úgy látszik,ez kevésbé számít,mint a chipszett hője.
Próbáld meg a ventit a vga felől felrakni,hogy a táp felé fujjon,hátha még javul kicsit. -
Moretimer
aktív tag
Sziasztok!
...szóval csináltam 1 nem mindennpi marhaságot!
Mégpedig azt hogy,mikor kiszedtem a q6600-asomat a lapból,
véletlen rákenődött a pasztából a hátlapra,de csak arra a részre,ahol a kis sárga,
köralaku"sejtek" vannak!
Letöröltem(kis nyállal rásegítve),le is jött,de azóta kicsivel sötétebb a hátlap 1 részen.
Az a kérdésem,hogy kárt tettem benne?
(ha igen akkor készítem a kötelet) -
redraven85
tag
Kééééépzeld
Kivettem a lapot,hogy rátegyek a chipsetre egy Thermalright HR-05 öst és gondoltam hamár ilyen szépen kinn van a lap és hozzáférek az Infinity- kis csiptetőihez ezért kipróbáljuk máshogy elhelyezve.Feltettem másik irányba (eddíg függőleges pózba volt) ....éééss 3,4 gigán, Prime95 alól ahol eddíg 80 fokokat kaptam most ott 70 fokot mutat...ha álni hagytam sokáig akkor 72
...tökjó
Pedig ugyanaz a hűtő meg minden
Szóval így már sokkal jobb a közérzetem,hogy nem 80 fok hanem csak 70
Amúgy dupla Orthos teszt alól is 68 fok.
-
XaraX
addikt
Elég off,de azért leírom ide.
Tegnap rászántam némi időt,hogy a lehető legnagyobb csendet teremtsek a gépem környékén.
[link]
A vga-t is sikerült megoldani a riva tunerrel,hogy így is szabályozza,ha kell,most már tényleg csak marha közelről lehet hangot hallani. -
m4rc!
őstag
-
magnum_pi
tag
Az létezik hogy amikor bekapcsoloma gépet ( órák óta ki van kapcsolva ablak mellet ), mire beérek a biosba ( kb 3mp ) a hőfok 40C, és kb 10 mp alatt megye fel 41-re. Nekem ez nagyon úgy tünik hogy 10-15 fokkal főlé mér a dióda ( legújabb bios ).
-
m4rc!
őstag
Nektek hány fokos a PWM?
Mert én 120-ig néztem, utána eállítottam a Prime-ot...ez normális? gondolom nem...ez az alaplap hibája? A Q-m G0-ás -
magnum_pi
tag
Scythe Ninja Plus 13 044.- Ft, ez jó hűtő nekem? Esetleg megnéznl valaki hogy innen mi lenne a legjobb nekem?
http://multimediatower.hu/arlista/termekek/8
-
fanti
addikt
Én a gyári hüsivel hűtöm a G0-ás Q6600 procimat.
A 9x335-höz elég. Tegnap félóra prime95 blend után is a magok 67-73 fok között voltak.
Úgyhogy annyira mégsem rossz a gyári légkavaró. Persze ha feszkót emelnék és úgy húznám, azt már nemigen tudná lehűteni, de így alapfeszen elboldogul vele. -
magnum_pi
tag
De mi az hogy nincs megfelően felszerelve? Mind a 4 pöcök bepattant, felraktam a gyári hűtőt is ott is bepattant mind a 4 pöcök, még arra is figyeltem hogy keresztben nyomtam be őket. Próbáltam ezüst és sime fehér pasztával is. Még azt is próbáltam hogy mikor felmelegedett prime alat, akkor fogtam és kézzel jó erőssen lenyomtam a hűtést, de a hőmérséklet meg sem moccant. Nem tudom hogy a picsában lehetne kideríteni hogy hány fokos a CPU. A régi házamban voltak hőmérők, és majd azt odadugom a mag meg a borda érintkezéséhez. Ezzel a technikával anno a Barton 2600+-nak a hőjét 2 fok eltéréssel mutatta
-
wilkyx
tag
válasz
janos80 #10812 üzenetére
nem a sebesség a kérdés elsősorban, hanem hoyg mennyi feszt tolsz alá... pl alapon biztos nekem is megfogná 50 alatt is, de így bezony full load állapotban 70ig felszalad...(oké persze ez 1.47V
)ja és nem egy TX2ről van szó hanem egy enzoblokkról egy highflow rendszerben...
-
magnum_pi
tag
Ha neked szállt volna el 6napja az előző lap bios update miatt te sem frissítgetnéd olyan hévvel a biost
. Még gyűjtöm az erőt hozzá
. és mongom hogy hyper bordája csak langyos. Ha nem bírna a quaddal akkor forró lenne mint a 8800GTS-rm hűtője ami alig bír a GPU-val ezér nagyon foró. de nyugi rajta vagyok a bios updaten
-
janos80
senior tag
válasz
subaruwrc #10813 üzenetére
nem jo?
bar igazabol en anno egy E6300-hoz vettem,es ugy voltam vele,ha viszonylag normal keretek kozott tudom tartani a quad-ot,akkor nem veszek masikat. nos nekem eddig valamilyen szinten bevallt,aztan lehet ha kiprobalnek valami normalisabb hutot,akkor meg kopkodnek a tx2-reudv
Janos -
subaruwrc
félisten
ez a TX2 mizzéria.....
-
janos80
senior tag
hat sracok nem tom kinek mennyire megy fel a cpu mag hofok,de amiket itt olvasgattam....
nekem 3.44-en is olyan max 60fok 62, es egy coolermaster hyper tx2-t hasznalok. nem olyan rossz az szerintem.....jelenleg 1.12V-on(biosban 1.2) megy a q6600 2.7Ghz-en....
mod: ja es igy talan van 45fok a maghomerseklet... a kupak sajna 10-12 fokkal nekem is huvosebb....
-
magnum_pi
tag
válasz
subaruwrc #10807 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az ajánlatod. Nem vágtam hogy te akarsz polírozni nekem. Ezt hittem azt akarod hogy plíroztassam valakivel. Szóval nagyon köszi de nem élek vele.
A normális hűtő felrakás az most (normális hűtő) felrakás vagy normális (hűtő felrakás) akar lenni. Csak mert nem hiszem hogy rosszul lenne felrakva 4x. és az is furahogy a hyper tx ugyanúgy teljesít mint gyári hűtő, de mindenki azt mondja hogy a gyári hűtővel sem kéne 72 fokosnak lenni.
Boltal meg arra gondoltam hogy bemegyek hogy rakjanak rá egy hűtőt amivel nem megy 50 fok fölé és majd amikor felrakják a fasz tudja mit akkor majd hátha rájönnek hogy itt valami gáz van, oszt cseréljék ki.
-
subaruwrc
félisten
válasz
redraven85 #10806 üzenetére
az nem megoldható de bármikor szívesen látlak
neked áll az ajánlat amit a priviben írtam
oké írj. -
subaruwrc
félisten
válasz
magnum_pi #10803 üzenetére
mit cserélnének ki a procidban? a hőmérőt?
most komolyan azt hiszed hogy be akarok erőlködni hozzád? egy ajánlat volt de mostmár nem él....
Most komolyan azt hiszed hogy 20fokot számít a polírozás, mondtam ilyet? nem de lehet egy normális hűtő felrakás számítana annyit -
Superman
nagyúr
válasz
redraven85 #10785 üzenetére
Nono..
A feszkirályt, vagyis engem elfelejtettetek. Most 1.46Volttal megy 3665MHZ-en. Jó 2 órás CoD4-en vagyok túl, Riva Tunerrel kiírattam a képernyőre a hőmérsékleteket.
Mobo: 32 fok.
CPU: 57 fok.
VGA: 72 fok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Posta, csomagküldés
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged