Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csakegyreg #10353 üzenetére
Szia
Erre a kérdésre már én is feltettem a kérdést.Hát az igazat megvallva senki nem válaszolt .
Valaki már mindha próbálta volna vele a tuningot, de nem emlékszem a nevére.Bocs.
Viszont olvastam róla, hogy a gyári hűtővel nem érdemes kísérletezni.Hát én sem tettem, hanem vettem egy Zalman 9700-ast.Itt van egy kép, hogy mi a méretbeli külömbség a két hűtő között.[link] -
Pubszon
veterán
válasz
MrLaszloMan #10389 üzenetére
Én tudom hogy azonos frekvencián kb. kétszer erősebb a Quad, csak kiváncsi voltam hogy mások mit szólnak ezeh a kijelentéshez amit a gyerek írt, mert nagyon nagy tévedésben él szegény.
Nagyon buta ebben a témában, csak sajnálni tudom.Amugy THY a válaszokat.
-
Pubszon
veterán
Az AMD 6400+-os erősebb a Q6600-tól?
mert eggy gyerek akinek 6400+-osa van ezt írta a Q6600-ra: "Hisz egy technológia csúcsprocesszora az enyém! Neked mid van? Fapad+-od!!!"
-
Larry303
addikt
válasz
janos80 #10383 üzenetére
biztos, hogy nem a proci a ludas, ezért írta a kollega, hogy a lapod topicjában biztos előbb kapsz használható segítséget mint itt...400fsbt 8as szorzóval alapfreszen az összes viszi...tán 100ból 1 nem annak meg emelsz egy kis feszt...nekem is nagyon szar vides procim van mégis alatta megy 3,2 őn gond nélkül...tuti, hogy lap vagy ram okozza hibát nálad...vagy rosszul tetted fel a hűtőt...
-
janos80
senior tag
nana
-
bogyó73
tag
hali.
egy q6600 alá elég egy ga 965p-ds3p lap?
-
janos80
senior tag
az a gond,hogy a proci mar benne a gepben. a hutot meg eleg korulmenyes leszednem,mert ki kell szednem akkor a lapot is
doboza meg nincs. valami programmal nem lehet? valaszod elore is koszimod: milyen fpo-st erdemes venni,mert ugy nez ki,hogy en most nem jot valasztottam
vagy ez nem befolyasolja a tuningolhatosagot?udv
Janos -
janos80
senior tag
FPO-t hogyan lehet megtudni?
udv
Janos -
octaviaRs
csendes tag
Sziasztok van 1 q6600 és rendeltem rá 1 ninját de necces lett volna feltenni mert striker extremem van és hozzáér a többi hütöhöz de mind1 mert rátettem a tesomnak a e6750-re de kénne valami jo hütö és asus silent knight2 nézem és az fel is fér . . .
Szerintetek ? esetleg van valakinek ilyen páros ? milyen höfokra lehet számitani ? 3,6ig lehet velehuzni szerintetek ? vagy valami tipp nyitott vagyok mindenre -
janos80
senior tag
sziasztok
sracok az mitol lehet ,hogy egy q6600 g0 nem akar menni alapfeszem 3.0-at,sot meg 1.45 fesszel sem igazan. efolott meg nem is igazan hajlando elindulni
elotte egy b3-am volt az siman ment 3.2-3.3-on. mi lehet a gond? giga ds3 lapom van.valaszotokat elore is koszonom
udv
Janos -
-
Kristof86
tag
Helo!!
Lenne egy q6600-as q0 OEM procim amihez szeretnék venni alaplapot és cpu hűtőt!
Tudnátok ajánlani nekem ami elég jó a tuningoláshoz is???1. Az árral kapcsolatban úgy gondoltam hogy az alaplap 20-30 között, de elfogadok 30 fölött is ha annyival jobb a teljesítménye is .
2. CPu hűtő meg 6-10 Ft körül
Válaszopkat előre is köszi
-
Hooper
őstag
Sziasztok, tanácsotokat kérném
Konfigcsere előtt állok, az eredeti felállás egy X2 5000+ (2,6Ghz) volt Asus M2n-E vel, de 1-2 teszt olvasgatása után elgondolkoztam a C2D E4500on... első kérdésnek,: szerintetek ez jobb választás?
amugy nemhúznám (sosem huztam 1 procimat se), a 2,2 elégnek tűnik..egyenlőre..ha mégis akkor ha jol olvastam utánna 2,8 - 3,0 ig alapfeszen ellehet tolni, na az meg főleg elég lenne... azért csak ennyi+alapfesz, mert a fogyasztás dolog is szempont lenne, nagyon sokat megy a gép, és Idle ben jolenne ha " nyugtonmaradna"
Másik dolog.. mien deszka?
Kinéztem párat, Abit Ab9 Quad GT, vagy sima AB9, Asus p5k, esetleg Gigabit p35 ds3 (ez az utolso 2 annnyire nem hozott lázba)
Szivem szerint a quad Gt-t választanám...Köszi a segitséget előre is!
-
Pubszon
veterán
válasz
3ghz-et bírni kell alapfeszen gyári hűtővel.
-
haky
senior tag
válasz
csakegyreg #10355 üzenetére
ha húzod a cuccot akkor minden standard-en legyen bár nme tudom milyen lapod van így a bios-át sem tudom...1,3375-ön van nekem alapból vmi 1,32-n van asszem a fesz bios szerint...
-
haky
senior tag
válasz
neke 3GHz-en van 1,3375V-on és 90 fok fölött már belassul.. Nekem most Freezer 7 pro van meg egy híper tx.... a freezer szerintem jobb...a gyárit cseréld le...bár én gyárival nem próbáltam...
-
csakegyreg
tag
válasz
Gorneck #10352 üzenetére
Q6600-at gyári hűtővel meddig lehet húzni és mennyi az a hőfok amit még elvisel a proci?
hallotam olyan is hogy E6300 -as hűtővel nyomatnak egy Q6600-ast akkor a Q6600-as gyári hűtéssel gondolom lehet valameddig húzni ja és ha pl 3Ghz nél mennyi feszültség kellene neki v:?? boccs ha már kérdezték de új vagyok a fórumon
-
Pubszon
veterán
válasz
MrLaszloMan #10349 üzenetére
Szép.
Nekem a hűtés rendben van, minden teszt OK, csak ez nem.
3200-on ennyit csinált, de más tesztek is rendben vannak pl everest, superpi stb...
Sztem ez azért csak ennyi, mert vmi be vagy ki van kapcsolva. -
haky
senior tag
válasz
Larry303 #10339 üzenetére
Megvan a hiba
ez mindenkinek jó tanács:szóval most már 4719 CPU pont 3d mark 2006-ban nem pedig 3100... a hyper tx hűtőmnek a gyári pasztázása nem volt tökéletes vagyis a proci egyik felét hűtötte csak....ezt onnan vettem észre, h everest FPU teszt és a 3-ig és 4-ig mag 93 fok fölé megy majd a feladatkezelőben látom, h lemegy a terhelése annak a kettőnek("lekapcsol")...5 mp-en belül ennyire fölment... alaphelyzetben kb 10 fok különbség volt az 1-2 illetve a 3-4 -es mag között..na most leszedtem a hűtőt újrapasztáztam..most már alapon ugyanannyi az összes és le sem "kapcsol"...
Üdv és köszi a segítségeteket
-
Pubszon
veterán
Én is néztem eggyet mikor megláttam, de vmi sztem korlátoz mert 2.4Ghz.en is meg 3.2-őn is ugyan ennyi volt. De viszont 3DMark06-ban megfelelő a pontszám, 2.7Ghz: kb. 4100 pont, 3.2Ghz: kb. 5200 pont. Amugy nem nagyon érdekel.
mod:Gorneck23 nekem XP-n volt ennyi 2.7Ghz-en, amugy 3.2-őn is.
-
VinoRosso
veterán
miért, hogy kéne felfogatom pontosan? Amugy még mindig van kb fél mili a hűtő aljában, egy nagy púp van a közepén, pedig már csiszáltam eleget vp-ral, de nehéz telejsen síkra csinálni. Mondjuk nem panaszkodom, mert igy is elég sokat lehúzott hőfokban a polír. Tegnap 4 gigán futtattam a 3DM06ot, prociteszt nem hibázott, a 3,8ra fft stabilra pályázom proci polír után.
-
Soak
veterán
válasz
Superman #10334 üzenetére
Most vissza váltottam egy kis időre gyári coolerre. sajnos abból is csak a kisebbik rezesre mert a másik a másik gépben van persze... és igen tré
, forro mint az állat, szóval átadja a hőt, viszont idle is 1,288V 3ghz 57-56-51-51 fokosak a magok
... mindenkinek ilyen gyik?
-
Pubszon
veterán
Nekem meg az a hasonló baj, hogy ha növelem a frekit, minden teszt eredmény nő, csak a WinRAR benchrark ne, az mindik 1100-1200 körül van és ez nagyon gyenge.
De márshol nem vettem észre "NEMGYORSULÁST".
Annyira nemérdekel, mert nem a benchmarkal tömöritek, meg amugy se. -
subpixels
tag
Nekem is nagy a magok közötti hőmérséklet különbség, pl most a coretemp szerint core #0 59C mig a core #2 47C fok, a procim q6600-os (g0) 3,6ghz van huzva.A hűtése pedig Scythe
Ninja Plus. Esetleg újból pasztázás mennyit segitene rajta? -
haky
senior tag
válasz
Larry303 #10324 üzenetére
nézd meg ezt a képet::
http://img170.imageshack.us/my.php?image=2006hh5.jpg
ennek a srácnak ez a konfigja:
C2D E6600 3.6GHz
2x2GB OCZ Vista CL4 5 5 15 800MHz
NX8800GTS512 OC 780/1900/2100
Asus P5B DLX Wifi
XPProX64 SP2
FW169.21WHQLkevesebbet ér el mint én...nála is ez lehet a gond vagy meg 3d mark 2006 baszik ki a P35 tulajokkal???
-
haky
senior tag
válasz
szacsee #10318 üzenetére
mind a kettőnknek 8800 GTS (G92) 512-es van....VGA pont szinte ugyanannyi..+- 20 pont.
igen 1.1-es 3d 2006 van...nekem F9-es BIOS neki F10..de neki 965-ös a lapja nekem P35-ös...megnézem a CPU bench-et...az övé itt van a munkahelyemen az enyém meg otthon azt este tudom megnézni. -
haky
senior tag
neki minden fut vírusírtó, steam , nekem meg semmi úgy is megnéztem tegnap újratettem és csak a driverek voltak fent....super pi-ben jobb az enyém,.,,de a 3d mark aggasztó..nagyon nagy a különbség.holott az enyém nagyobb frekin jár...próbáltam azt is, h visszavettem 2.88-ra de akkor még kevesebbet kaptam...ami még van az az, h neki 2db 1GB-s memóriái vannak..nekem meg 4db 1GB-s..
-
Srácok valaki!
Szerintetek egy gyári új Inteles hűtőt, q6600-ra valót mennyiért lehet eladni.Nincs hozzá garancia.Nem azért mert lopott, hanem azért, mert az ebayon vásároltam a procival eggyütt, de a hűtő nem kell. Köszi!!!!!! -
haky
senior tag
MI lehet a gond???
Adott 2 gép:
kollégámé: Q6600 @ 2.88Ghz, ram 800 4-4-4-12, alaplap giga 965-ds4
enyém: Q6600 @ 3Ghz,ram 833 5-5-5-12,alaplap giga p35-ds4Az Ő gépe 3d mark 2006 cpu pontra kap 4500 körül mindign az enyém meg 3400 körül...
Super Pi: neki 18mp, nekem 17mp...
itt már látni, h reális...de hol a baj???nem hinném, h a 3d mark-ban mert neki is ugyanez van feltéve....
köszi a segítséget előrre is..
-
-
Nyalos
csendes tag
Milyen léghűtés a tökéletes egy q6600-os procihoz ha 3,6-on szeretném járatni folyamatosan. Nekem a cooler master hyper tx2-őt ajánlották, de itt olvastam, hogy az nem biztos, hogy elég lenne. Gigabyte x38 dq6-os lapban lenne és gondolom van olyan megoldás, ami nem olyan hangos légben is ( vízhütésre nincs keret )
-
Pubszon
veterán
A Prime95-el milyen beállítással kell tesztelni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest