- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Ha megnézitek, most a magok hőmérséklete nagyjából egálban van, nálam ez már annak számít, de hogy meddig, azt nem tudom:
-
válasz
Superman #11695 üzenetére
Premiumnál nem kapcsol le "Overvolting protection" errorral. csak kiirja hogy okosan lázadjál
Én személy szerint nem, mert van egy elég jó procim, és semmi kedvem ilyen extrém feszekkel kisérletezni. De lehet róla olvasni sok helyen, illetve hallotam már róla.
Neked nem mond semmit az a szó, hogy "szét van feszelve"? -
Superman
nagyúr
válasz
Core 2 Duo #11696 üzenetére
Na jó, de bővebben? Hogyan történt ez az 1.75?? És mennyin ment a processzor és milyen meleg volt?
-
Superman
nagyúr
válasz
Core 2 Duo #11694 üzenetére
De jó lenne, ha leírnád, én speciel kíváncsi lennék rá, mert így csak dobálózunk a szavakkal, hogy hogyan is történt ez az 1.75Volt tuning.
Ugyanis nálam már 1.61Voltnál is a processzor alapból 60 fok fölött volt, a magok meg 70 fokosak. A Thermalright hűtő ellenére. Te pedig még ennél is sokkal többet adtál neki: A Maximus Formula egyébként is lekapcsolna "Overvolting protection" errorral.És ezzel még játszottál is, vagy benchmarkoztál, vagy mi? Tényleg érdekel, írd már meg hosszabban.
-
válasz
Core 2 Duo #11690 üzenetére
te tudod. csk ne csodálkozz majd mikor a tuningpotenciál csökken, és az eddigi stabil feszekhez majd több kell hogy azonos órajelen stabil legyen.
-
Superman
nagyúr
válasz
Core 2 Duo #11690 üzenetére
Core2Duo egy nagyon kemény fazon, simán még 1.8-at is el tudok róla képzelni.
Nálam 1.61Volt volt a legtöbb 4GHZ-es határhoz, de egyáltalán nem volt stabil és nem is erőltettem.
-
Core 2 Duo
tag
válasz
Core 2 Duo #11688 üzenetére
Én már többször is adtam neki pár óráig és lég hűtésem van eddig semmi baj nem történt.
-
válasz
Core 2 Duo #11688 üzenetére
léggel?
kizárt.
1.6nál is már ott az átütési fesz. Lehet adtak annyit, de csak tesztek idelyére és minimum LN2. -
Core 2 Duo
tag
Adott már valaki 1.75V-nál több feszt Q6600-nak
-
Sárpac
nagyúr
Biosban:
Procifesz: 1.35V
szorzó: 8x
Fsb:400
ram szorzó: 2x
PCI-E: fix 100-on legyen
ram időzítések auton legyenekÍgy a proci 3200on ramok szinkronban 800on fognak menni.
Ez után irány a winfos és a prime95 tesztelés!
Ha legalább fél órát futott hibátlanul vehetsz lejjebb a feszből mondjuk 1.325re és így tovább amíg meg nem találod azt a minimum feszt ahol még stabil! -
taxi
aktív tag
Tegnap lettem boldog tulajdonosa egy GO Q6600-nak,3 év AMD-s kalandozás után.2500hsz-nél tartok,már csak pár ezret kell elolvasnom,de már nem bírom tovább.Legalább 3000-re fel szeretném húzni,de az első próba kudarcba fulladt.Zalmi 9700-al,és a Giga P35-DS3 easytune progijával próbálkoztam,de 9x333-nál lefagyott.Most mennék a biosba,de nem tudom mit kell kikapcsolni,vagy be.Nem foglalta még össze valaki egy hsz-ben?Mert eddíg nem találtam.Csak egy kis help please!
-
WiZARD
addikt
p35-dq6 új biossal próbálta már valaki, hogy mit ér a loadline calibration quad mellett? jó valamire?
-
Superman
nagyúr
Úgy látszik én vagyok vagy finnyás, vagy béna, nekem nem jött össze. Most, hogy újból a zalman van fenn 2-3 fok a magok özötti különbség, a TR esetében meg először még az elfogadható 5 fok volt, aztán lett belőle 8-10.
Tudsz képeket készíteni arról, hogy neked, hogy néz ki most? -
Speed®
titán
válasz
Superman #11672 üzenetére
Igen, ha jobban végigondolod, te is rájössz. Egyszerű gyakorlati példa:
Egységnyi erővel fújd a levegőt. Aztán ugyanazzal az erővel, de a tenyered a szád elé helyezve is. "Ellenállást" fogsz érzékelni. Ez az ellenállás jelentkezik a felső ventinél is. Az alsó venti motorja meg besülhet attól, hogy a felső gyorsít a forgásán fix feszültség mellett. De ha ezeket nem is vesszük figyelembe, a két venti együttes légszállítása így nem sokkal nagyobb mint 1nek, de emellett hangosabbak..ps.: nekem is van egy Extreme Tt hűtőm, U92eX a beceneve [link]
2db PWMes Delta venti, 9.2cm/3900rpm. Netuddmeg milyen hangja van -
-
Speed®
titán
válasz
Superman #11661 üzenetére
2 ventit így összecsavarozni nem szerencsés, terhelik egymást. Ne csodálkozz ha hamar tönkremennek
Másrészt hatásfokon sem dob annyit mint hiszed.
Az U120Ehez a csavaros felfogatók ellenére sem stabilMeglepő
De ha már esztergálni van lehetőséged, egy egyedi leszorító nem sok idő.. -
KrAt
veterán
Kapott a proci egy Silent Knight hűtést, majd kicsit felturbózom, azt kaptok a pofátokra
-
Macka
veterán
Sziasztok!
Elöreláthatólag Q6600 G0 tulaj leszek, és az érdekelne, hogy melyek a "minőségi" FPO-k?
Tudnátok ebben segíteni? -
Pubszon
veterán
válasz
slett27 #11664 üzenetére
Ha a 3Dmarkot nézed akkor tuti több pontot ad a Quadra 3.6Ghz-en mint a 8200-ra akár 5Ghz-en.
De erre a kérdésedre az a válasz hogy mind a kettő teljesen kihajtja, talán 1-2% eltérés lenne, de mint tudjuk a jövő játékai támogatni fogják a 4 magot is, ma már a Crysis is támogatja.
Én ujból Quad-ot vennék, 4-től kevesebb magosra nem is fogok váltani. -
slett27
addikt
Melyik hajthat ki jobban egy 3870X2-őt, egy Q6600 vagy egy 8200. 8200 vételén gondolkodom, de úgy érzem, ha ki akarom hajtani, jobban járok egy Q6600@3,6GHz mint egy 8200@4,3GHz-el.
-
Superman
nagyúr
Na, kitelt nálam a becsülete a Thermalright Ultra 120 Extreme hűtőnek. Állandóan előrebukott, már csináltam vele mindent, még esztergáltam is, meg fémkarikát gyártottam.
Jó hűtő, de egyszerűen gyenge a felfogatása. Ráadásul, most tettem az északi hídra, pontosabban nem egészen rá, csak a bordákra egy kis hűtőt, jobb a semminél, persze állítva már nem lehetett felfogatni. ha meg vízszintesen rögzítettem, akkor a hőmérséklet csekély 10 fokot emelkedett.
Ezek után elhatároztam, hogy visszateszem a Zalman 9700-est és úgy is lett. A két S-Flex hűtőt összecsavarpztam és most kifelé fújják hátul a levegőt a házból. Kissé porszívő hangjuk van együtt, de legalább majdnem leviszik a kezemet, ha odatartom. Nyár elején úgyis Vapo lesz, de előbb még procit is cserélek. Jó ez a 6600-os, de egyelőre nem válok meg a léghűtéstől és kezd az idegeimre menni a melegedés.Na csináltam néhány fotót is:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Egyébként a nagy batár hűtők miatt az északi hídra szinte alig lehet valami kis mütyür hűtőt tenni, szóval.....
-
Qru
MODERÁTOR
Nah leheljünk vmi életet a topikba emberek...
-
Pubszon
veterán
Most a Core 2 Extreme QX9775 a legerősebb asztali intel proci?
-
neki p5k deluxe van, de azonos beállításokkal és az én ramommal meg aprocimmal néztük.
Nála vizzel kevesebb fesz kellett mint nekem léggel. Szal neki ua olyan fesszel többet ment mint nekem.
Nekem 3200 höz kell 1.216v nála elég 1.200v
nekem 3800 hoz kell emlékeim szerint 1,39 nála elég volt 1.375v -
slett27
addikt
Itt a fesz az a valós fesz, vagy BIOS-ból beállított szted?
Nagyon nyomják külföldön ASUS-al, szinte csak ASUS lapok vannak.
-
Soak
veterán
válasz
Shkiz0 #11641 üzenetére
Azt nem tudom ,hogy miért nem emgy többet neked a teraszon léggel.... nekem a teraszon 4500 megvolt léggel... vizzel meg ... huhh
mi lenne, na mjad ha lesz rá erőm...
Viszont azért is lehet jobb vizzel mert mikor állitod az mhz-t akkor egy kis időre felugrik a hőmérséklete (másodperc tört része ... coretempen látszik) és azt ugye olyan mhz-n nem birja és elhasal, viszont vizes blokk meg jobban elnyeli és hümm... eddig ezt a teoriát találtam rá ki ...
... meg a viz amugy is hamar benyel sok hőt és utánna sokkal lassabban melegszik "üzemi" hőmérsékletre a cucc mint a léggel.... kemény 2nap tapasztalata szólt belőlem
-
slett27
addikt
-
Soak
veterán
válasz
Shkiz0 #11637 üzenetére
Nem....csak a viz lett az uj... már rég megvan ez a disznyó ...
... 4100-et 1,57V-n tudja 3d06-ra
... még nem teszteltem ki teljesen a hűtést ... olyan 4200 körül van benen szvsz
amugy léggel is majdnem ment ennyit... csak kicsit több feszen
(mármint a validra, nem 3d06-ra
1,36V 8x450 prime stabil... sajna ez nem olyan nagy szám
-
Soak
veterán
Nézegettem kicsit az uj hűtéssel a procit
... 4400-es valid sajna corrupt lett... 1,66V .... idle 44fok
.. [link] 4350-en lefutott a PI , de nem csináltam képet, azthittem lesz jobb is
-
janos80
senior tag
nekem eleg lenne egy Q9450 is
-
Pubszon
veterán
Több mint egy napja halott ez a topik.
-
Kekszi
csendes tag
re all
Ugynezki meghalt a lapom es lehetseges hogy gariba mar nem veszik vissza
Ugyhogy uj lap utan kell nezem!
Q6600-hoz kellene egy totalbrutal-tunning lap, ez a legfobb szempont, minden mas mellekes. Olyan 35 korul jo lenne, de max 50 forintert. Mit tudtok ajanlani? -
janos80
senior tag
szia
ezt ugy hivjak hogy speedstepping. valoszinuleg be van kapcsolva a setup-ban.
ez annyit tesz,hogy amig a gepnek nem kell a teljesitmeny addig visszaveszi a szorzot,es csak alacsonyabb frekvencian megy,hogy "kimelje" magat...
mihelyt kell neki a kakao azonnal visszavalt 9x szorzoba es akkor fog 2.4-en menni. de ha zavar akkor a biosban kapcsold ki.mod: altalaban EIST-kent szerepel a setup-ban
udv
Janos -
cecil
aktív tag
Hali!
segítség kéne...
új gépet raktam össze magamnak: Q6600, P5K premium WiFi, 4Gb ram, 8800Gts 512Mb
az lenne a kérdésem, hogy a asus programja szerint és a cpuid szerint is a proci 1600 mhz-n megy... miért? nem 2400-on kellene neki?
most 6*267... nem tuningolok, mindent alapon hagytam... kellene valami állítani a BIOSban?köszi!
-
Superman
nagyúr
Heuréka!!! Sikerült!
-
janos80
senior tag
válasz
HoReSz1975 #11606 üzenetére
tobbet nem tudok elmondani rola. kerem kapcsolja ki
-
Attila444
aktív tag
válasz
HoReSz1975 #11606 üzenetére
Ez már egy párszor le lett írva
még 1 oldalt sem kell visszaolvasni
-
HoReSz1975
őstag
Hi @ all
Mi a különbség a B3 -as és a G0 -ás között
Mennyire számít
-
janos80
senior tag
de azert ezt nem gondolja remelem ,hogy nem tuningol. ki birja azt megallni,hogy egy jo tuningpotenciaju proci van a gepben,es alap orajelen eli le az eletet?!
ez olyan mint amikor az autot csak 2000-es fordulatig huzatnank. neha azt is meg kell hajtani 7000-enfoleg ha meg LE is van benne
tuningra fel!!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yakuza.tora #11597 üzenetére
Akkor azt vedd. Több esélyed van egy jó kis tuningra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Játékmenet bemutatót kapott a MindsEye
- Azonnali fotós kérdések órája
- Router gondok
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- DIRT Rally 2.0
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest