- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
mit mondjak: kitartó vagy!
a hsz-em precedens értékű!minden procira igaz, amig működik minden, nem kapcsol le, resetel a lap, addig nem lehet gond, akár 90fokos is lehet.. ne aggódj már ezen.. (csajok nem szóltak még ,hogy tökmindegy hány fokos a 2 magod?
annyira körbejárod a dolgot, hogy már veszítesz az élvezeti-értékéből!) az is lehet hogy rossz szenzorból olvassa ki a progi az értéket, vagy esetleg felcserélödött a két érték, nem lenne újkeletü dolog..
-
floxet
tag
helkis most a dupla magosra kérdeztem rá nem a 4 magosra
az én alaplapomban ugyanis a magok 50 fokosak voltak a proci meg 30. ebben a p5b-ben meg azt írja a magok 38 fokosak a proci meg 53. Ha terhelem, a magok 55fokosak lesznek, a proci meg 68. egyszerűen nem tudtam, hogy mi a fontos. a magok vagy a proci hője. de ezel szerint a magoké, és akkor ez a core 2 duo e6700 38 fokos magokkal teljesen korrekt az a cpu 50valamenyi meg nem lényeges akkor...
-
-
keIdor
titán
válasz
hunnylander #2275 üzenetére
Ez erős kijelentés, hogy kukába velük, de úgy mással egyetértek veled.
Igen jön az AMD Montreal 2×4 maggal 2008 végén, de gondolom olyan árat kap, mint 2006 végén a QX6700... mire olyanom lesz 2009-et fogunk írni. Meg gondolom azokat se lehet majd valami jól húzni...
-
válasz
hunnylander #2275 üzenetére
igen, de szerintem ott már komoly arhitektúra váltás lesz az AGTL+ miatt.
-
hunnylander
őstag
Ugord is át, ne vacakolj kétmagosokkal!
Nekem is kétmagosom van (D805@3.4GHz), mégis sokszor látok homokórát. A Q6600 meg best buy proci, és még időtállóbb is lesz mint a kétmagosok. A Yorkfield sem lesz sokkal jobb, de drágább az igen. A Phenom X4 sem nagyon fog 3 GHz felett szaladgálni és nem is lesz olcsóbb mint a Kentsfield, és ha az AMD küszködik a K10 órajelével, nem sok tuningpotenciált tud majd benne hagyni.
Jövöre már lesz octal-core is, szal ne kispályázzunk már itt kétmagosokkal. Kukába velük! -
Dare2Live
félisten
hát hivatalos lapon nincs erröl semmi ami meg egyszer 3napig kint volt az ez volt:
[link]
egyik legnagyobb fansite: (www.incrysis.com)
''The Crysis system requirements have not yet been released
itt van egyébként a legdurvább nem absz fakenak tekinthető info erröl egy angol már játszott a bétával ujságirotol[link]
We do not know how much processor power is needed, though in a recent PC Gamer UK magazine preview Cevat Yerli said an Intel Core 2 Duo E6600, 2GB RAM, and an NVIDIA GeForce 8800 card could run the game at ''ultra detail'' settings.''
azaz 2 2.66?os maggal ultra detail.
ennyi amit tudni lehet. -
keIdor
titán
# LGA 775 socket for: - Intel® Pentium® D - Intel® Pentium® 4 - Intel® Celeron D - Intel® Core2 (Conroe family) - Intel® Quad Core processor(Kentsfield)ready
# Supports Intel Enhanced Memory 64 Technology (EMT64T)
# Supports Enhanced Intel SpeedStep Technology (EIST)
# Supports Intel Hyper-Threading Technology
# Supports 1066/800/533MHz FSB
Ott van...
Intel® Quad Core processor(Kentsfield)ready
Ettől félsz? Ez csak az, hogy kész megbírkózni a Kentsfield-el is...
#2271: Így már értem.
[Szerkesztve] -
oettinger01
őstag
sziasztok!
hamarosan én is quad tulaj leszekegy commandoban fog ketyegni és egy asus v60as hűtőt néztem ki rá. ez milyen? vagy másra valami ötlet ami ultra halk? ramokból nem tudom 800ast vagy 1066ost vegyek és milyet
nem lenne folyamatosan hűzva a proci de azért párszor biztosan megküldöm majd szóval gagyit nem vennék bele de felesleges pénzt sem dobnék ki érte.. mit javasoltok hűtőre és ramra?
-
Gyúrma
tag
Szasztok!
Sztetek mi lehet a gebasz
Tegnap fölpolíroztam a Big Typhoon hűtőmet tükrösre, a proci kupakját is simára(nem mertem sokáig, de így is klasszissal jobb lett mint amilyen volt). Amúgy mind2 nagyon homorú volt. Pasztát is tettem rá és 1 fok javulást sem értem el a Quazánomon, 20 perc Orthos alatt 77C-re melegedett
Ezt el sem hiszem...
Agyf..z közeli állapotban vok. -
helkis
veterán
részemről megkapod a ''legparásabb quad tulaj'' címet!
a hőkülönbségekről: valszeg az oprendszer ''állítja be'' így, a magokon futó alkalmazásokat, szolgltatásokat, ezért van mindig olyan mag, ami csinál valamit és van olyan, ami csak várja hogy mit csináljon..
a sok autómatika miatt, pedig nem lehet ezen változtatni, max ha visszatérsz 1 magra!multitask óta nincs ''nyugalmi'' állapot!
mielött újra teleítunk feleslegesen pár oldalt itt a lényeg:
idle (üresjárat) - minnél kevesebb hő a jobb, de ez is személyre szabott mivel senkinek sincs egyforma gépe, ventiszabályzása stb.. átlagosan olyan 50-fok körül van alapon a proci +/- 2-3 fok magonként..
full - terhelve - itt is meglepő módon a kevesebb hőfok a jobb, mivel itt sincs két egyforma gép, beállítás minden relative! mint már többször elhangzott 85fokon belassul a mag, tehát érdemes ez alatt maradni.. terhelve tapasztalataim és az eddigi hsz-ek alapján a magok között akár +/- 5-6fok is lehet. persze ezt is hűtője válogatja, vizzel valszeg kisebb a különbség.
felület és a mag között is kb 12-15fok különbség van átlagosan..
link - ha írsz egy webcímet, képet, légyszives a hsz-alatti link gombra klikkelj és oda másold be az útvonalat, valszeg az ikreim teszik, hogy mostanában eléggé megsokszorozódott a szabadidőm értéke.. előre is köszi!
ps.: ha véletlenül 86fokra felkúszik egy mag, nehogy kihívd a tűzoltókat!
ne legyél ennyire ''szögletes'' nézd egy kicsit ruhalmasabban a dolgokat, ill a legtöbb infóértéke a saját tapasztalatodnak van! tesztelgess, tuningolj, ha ahhoz van kedved, ha elakadsz, szivesen segítünk..
[Szerkesztve] -
még lenne egy hülye kérdésem
Ti láttok reális esélyt arra, hogy normál progik, játékok a közeljövőben támogasság a 4 magos rendszereket? -
keIdor
titán
-
floxet
tag
nekem olyanor nem adja ki a hangot hanincsen bekapcsolva. kivettem a tápot a fülemhez emeltem abból jön. és nem csinálja mindig. pl most sem.
sajna a hűtőt ennél jobban nem tom leszorítani semmivel, mertmint írtad ilyen bepattintós....
vicces ezt nem értem és nem baj, csak kivi lenék rá hátha ezt is tudod. mikor terhelem a procit, akkor az első 2mag melegebb 3 fokkal mint a 2. kettő.
most nyugalmi állapotban van. így az első mag 49 fokos a 3. és a 4 is ennyi és a 2. 52 fokos. nyugalmi állapotban a 2. mag mindig melegebb egy picivel, de ha dolgozik mind a 4 a tesztelés alatt akkor már az első két mag azonos szinten van és a 2. kettő is azonos lesz.
mitől van ez? elvileg kb nem ugyan akkora különbség kéne hoy legyen a magok között 0-án és 100százalékon terhelve? vagy akkor mitől melegebb ilyenkor a 2 mag pár fokkal mint terhelve? gondolom ez nem problémacsak érdekelne
-
keIdor
titán
Igen egy kicsivel hidegebb lenne, de nem sokkal. Szerintem próbáld meg azzal a 9-es ventivel is! Már akkor megéri, ha 80 fok alá viszi a hőmérsékletet... a bordáktól szívja a levegőt és ''adja át'' annak, ami a ház ''seggében'' van.
A gyári venti meg a bordákra fújja a levegőt!
A hűtő tényleg nem túl jó, ha mozog.. hatásosabb lenne, ha rendesen megálna a helyén! Az a baj a Ninjával, hogy ugyanolyan pattintós rögzítője van, mint a gyári hűtőnek.
Igen 85 fok a maglassúlási küszöb és mint írtam én is, azt ne lépje át! Ha túlépi elkezd hibázni a proci nagy valószínüséggel... -
vazimódó
senior tag
A cicergés honnan jön?
Nem véletlenül az alaplapi 4 pin-es csatinál adja a hangot?
Nálam így égett le a táp csatija. Prime terhelésnél elkezdőtött a cicergés kb 15perc után,aztán abbamaradt majd megint. Így használtam hagytam a tesztet,majd amikor gépet szereltem akkor vettem észre hogy a 4pin.es csati megégett.Csak azért szólok hogy nehogy te is így járj. -
floxet
tag
CPU hűtő...
ha döntögetem változik 1 fokkal a dolog. pl a magok most 81 81 80 80
ha felfelenyomom kcisit akkor 82 82 79 79
ha lefele nyomom akkor 81 81 81 81
szóval attól függ meyik riányba nyomo az első kettő vagy a 2. kettő mag 1 fokkal kevesebb vagy több lesz
baj ez? tutinem gond hogy egy kicsit ilyen dölésszögérzékeny lett a dolog?
[Szerkesztve] -
floxet
tag
ez a max amit elértem vele
itt vanminden adat.
kinnt 27 fok van az ablak nyitva
http://pi3x.extra.hu/out.php?i=6310_adatok.jpg
arra nincs ötletetek a tápom miért cicereghet nagyon halkan? fél éves chieftec 500 wattos.
[Szerkesztve] -
floxet
tag
1 venti van rajta, egy 12cm-es ami 1600rpm-el megy. a másik oldalára akartam még egyet tenni, de nem fért el mert a ház seggében egyből ott van egy 12cm-es ami szívja ki. Kb 3cm-re van tőle. Maximum egy 9cm-est tudnék belecsavarozni még a bordákba ami szinte érintkezne a házban levővel, de akkor az egész ház melege a procin keresztül menne ki...
mi az a határ amit akkor nem szabad elérni? meddig vihetem a herczeket ami fölött már túl meleg lenne?Gondolom ha most alapon járatbán és nem 2,88ghz-en akkor kicsit hidegebb lenne még ha pussz fesz nincs is rajta.
Amúgy tőled is megkérdem amúgy. egy ilyen nagy hűtő estében normi, ha minimálisan mozog? kicsit meg lehet dönteni, de csak icipicit, mivel kurva nagy, már a lap is mozogna vele és az alja nem egyenes, a szélein kicsit elkezd tojásded alakú lenni. Nem szívesen políroznám ha nem kell amúgy. Szóval az hogy egy ilyennagy hűtő minimálisan megtud dőlni, ha nyomkodom, az baj? vagy én vagyok a pöcs és ne nyomkodjam
jugeen amúgy azt mondta hogy a 85 fokot ne érjem el, mert felette vannak a gondok
[Szerkesztve] -
floxet
tag
lefutattam a 3dmarkot
vicces volt. a legelső magot mindig használja. attól függ melyik megy éppen, va hogy a 4 mag segít be, van hogy a 2. van hogy a 3. Mindig másik
Persze proci tesztnél mindegyik...
Szóval a 82 fokos maximum smalFFT-ben tesztelve gáz, vagy használhatom így a gépet? mpg2-be szoktam kódolni ott 90 százalékát használja a procinak. Néha játszom, amúgy meg photoshop, illustrator, flash. ezekkel dolgozom. -
floxet
tag
smallFFT-ben mértem. ilyen szinten egy programmal sem használom ki majd a procit sosem nem? Futattam 20 percig, 81 és 82 fok között ugrált az első 2 magom. Szóval ezt így békénhagyhatom? Vagy ez vészes már?
-
floxet
tag
ha éppnem is csinálok semmit miért ugrál amúgy 0 és 3 százalék között a proci terhelés?
-
floxet
tag
small FFT esetén 82 fokot értem el....ígymár baj? ez több......
http://pi3x.extra.hu/out.php?i=6309_terhels2.jpg
azt értem hogy a progi nincsen teljesen jól megírva csak azt nem miért pont a 3. mag.....
amúgy úgy vettem észre hogy általába az első és a 3. mag illetve a 2. és a 4. mag azonosan dolgoznak
[Szerkesztve] -
floxet
tag
prime95 alattmit kell futtatni amúgy? smallFFT
In-place larga fft
Blend
melyiket?
én a In-place large FFT futattam
[Szerkesztve] -
floxet
tag
a hűtő alja az ami nem egyenes, szerintem azért csinálja, hiába szorítanám le még jobban. Szóval 100százalékos terhelés alatt 2,88ghz-en, plussz fesz emelés nélkül a 77maximális fokocska az korrekt?
Jugeen volt már dolgod 4 magossal, vagy honnan tudod amúgy?
Ja és akkor az hogy vegasban a 3. magot mindig genygében használja mint a másik 3-at ezek szerint programfüggő és nem a cpu hibája akkor?
deepdish pont erről volt szó nem olan régen olvass vissza max 10hsz-el ezelött lehetett még egy link is a progihoz amit jugeen adott
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
DeepDish
őstag
Hogyan tudom mind a 4 procit leterhelni,mert orhossal nembirom,hiaba inditok 2ot egyszerre!! Fsx game egesz jol kihasznalta 4 magot!! Giga P35-DS4 -en winxp alol tudok vmivel fsb-t allitani,hogy ne kelljen mindig biosban rohangalni?!
-
floxet
tag
köszi jugeen. szóval sped fan és core temp között étezik ekkora különbség? akkor core temp a reális?
szóval fesz emelés nélkül 2,88ghz és legmelegebb mag 77 fokos 25 perce futtatom. ez így korrekt?
ha most minden megy 100 százalékon ugye akkor mindegyik mag korrekt? tehát ha vegasban a 3. mag kevesebet melózik végig demost ez is 100 százalékon van akkor ugye korrektnek kell lennie?
Ja és a hűtő.... szóval egy ekkora nagy hűtőnél nem gon, hogy ici picit mozog? illetve ha nyomogatom ide oda akkor néha valamelyik mag max 1 fokkal melegebb lesz vagy hidegebb..hm?
itt a terhelésről egykép:
http://pi3x.extra.hu/out.php?i=6308_terhels.jpg
[Szerkesztve] -
válasz
hunnylander #2227 üzenetére
Köszi, jó az angol anyag
Aha, tehát a 130W TDP-t ír a procira, akkor 150W fogyasztást lehet számolni.
Miért nyomik, és miért nem képesek megadni normálisan a fogyasztást? -
hunnylander
őstag
Thermal Design Power [link] [link] (Bocsi, ha nem jó az angol anyag.)
Az Intel doksikba nincs kedvem most belemászni, hogy ezt ők hogyan számolják ki. Az AMD TDP-je állítólag kicsit eltérő rendszerű, máshogy származtatják. De a különbség nem olyan egetverő. A lényeg hogy a TDP Watt értéknél a maximális fogyasztás több szokott lenni, de hogy a Q6600-nál ez pont mennyi azt nem tudom. Ha a kazán P4 és Pentium D-knél ez csak 10-15%-kal volt több a TDP értéküknél, akkor a C2Q-nál sem lehet jelentősen más arány.
[Szerkesztve] -
floxet
tag
igen most mind a 4 mag 100%
ezek szerint mind a 4 mag korrektűl működik akkor?
Meddig futassam? megy 5 perce
core temp szerint a legmelegebb mag 75 fokos és 2,8gigára van húzva -
floxet
tag
megnéted a linket?
melyik az igazi??? eéggé nagy a különbség speed fan és core temp között, melyik valós?
ilyen ha vegasban kódolok:
http://pi3x.extra.hu/out.php?i=6307_terhels.jpg -
válasz
robekri #2207 üzenetére
nem sok az egy kicsit?
A mostani konfigom lenne, amibe a proci most is TDP 84W-os, ami azt jelenti, hogy a két proci TDP-je között van kb 50W különbség. Ez a táp a mostani konfigomat melegedés nélkül elviszi. tehát 50W plusz fogyasztásért miért vennék 100-150 wattal erősebb tápot?
-
válasz
hunnylander #2206 üzenetére
de akkor most mi az a TDP?
-
floxet
tag
kipróbáltam a prime95-öt de nem terheli le az összes magot. egy 2 magoson próbáltamki most, az első mahg kb 20százalékkal a 2 kb 90-el melózik.....
összteljesítményben azt írja, hogy 50 százalékot használ a prociból.....
mivel tudom akkor leterhelni a procit?
értem amúgy hogy mindig más a magoknál, csak azt nem értem, hogy miért mindig a 3. mag az amelyik a legkevesebbet dolgozik. Tök mindegy milyen alkalmazást indítok el, a 3. mag mindig kevesebbet melózik vaamenyivel, mint a többi. Ez így normi?
A hűtővel kapcsolatban mivel nem volt még ekkora hűtőm, ezért nem vagyok tisztában vele. mennyire kell egy ilyennek stabilan álni? Lehet a méretéből adódik, de ha kicsit ide odapróbálom nyomni, akkor enged neki, és minimálisan mozog. Mindjuk nem tom egy ekkora valamit le lehetne e szorítani totál anélkül, hogy a lap kettétörne. Szóval lehet kicsit nyomogatni minden irányba, mindig visszamegy az eredeti helyére, el nem lehet onnan nyomni. Na meg azt tapasztaltam, ha kicsit megnyomom egyik irányban akkor valamelyik mag max egy fokkal melegebb lesz. -
hunnylander
őstag
Ezt az Intel-nek kellene tisztáznia. Pl. a Prescott és Northwood magos Intel procikról olvastam, hogy a maximális legnagyobb fogyasztás, a TDP értéküknél átlag 10-15 százalékkal több.
Szerintem egy tuning nélküli G0-ás (95W TDP) (felhasználói programmal) 100%-on terhelve sem fogyaszthat többet kb. 130W-nál.
Az Intel TDP korántsem az, amit főleg az AMD rajongók mondanak róla, hogy az az átlagos felhasználás és így maximumon jóval/kétszer többet fogyaszt. Ez így ebben a formában badarság, amit a mérési tesztek is bizonyítanak.
[Szerkesztve] -
-
-
hunnylander
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- Asztrofotózás
- Jelszókezelők
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tudományos Pandémia Klub
- Diablo IV
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- ÚJ Intel Core i5 14600KF BOX 14/20mag 20+24mb 125W GARANCIA
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest