Új hozzászólás Aktív témák
-
pentium4
senior tag
hali!
ahogy olvasgattam a forumot, látom táp kérdésbe is nagyon profik vagytok igy feltenném kérdésem:
asus p5k dlx lapka, q6600 proci, felhuzva 2.8-3.0ghz-re, 4giga geil p8500, 5-6 vinyó, 8800gts 320mb videó, 4-5 venti, 1 optika lenne a gépem!
ehez választottam az enermax liberty 500-as tápot, elég lenne hozzá vagy nézzek erősebb után???
köszi
P4 -
vazimódó
senior tag
Megvan Pietrosztól a proci(q6600 g0).Köszönet érte ez úton is.
Ő már elég alaposan letesztelte így tudtam hogy egy jó kis procival lesz dolgom.. A 3600Mhz 1,4V-al kiválóan stabil. Vízzel ilyenkor 62fokos a legmelegebb mag.
Pietrosznál viszont játékok alatt sajnos nem volt stabil ez az órajel,nálam nincs semmi gond.Minden játék rendesen fut.
3D mark 06 3950Mhz-en még lemegy terhelés alatti 1,53V valós fesszel.
BIOS-ból 1,6V -ot nyomatva a proccnak 1,55V-on ra esik le terhelés alatt a fesz. Csináltam cpu-z validot: 4150Mhz volt a vége.
FSB-ben 8x szorzón 450-ig jutottam.Egyelőre eddig néztem.Kb 1óra Prime alatt satbil volt.
Képeket az eredményekről linkelek majd. -
Nyugdíjas
nagyúr
Nemtom föl-é tűnt a kedves főrumtársaknak,hogy átlényegültünk tápos topicá. Azért durva,nem ,hogy új tápot kell mindenkinek venni,hogy tudja húzni a prociját
LOL...
-
rankesz
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #2978 üzenetére
-
-
aTom_DJ
tag
válasz
Alvin_ti4200 #2970 üzenetére
Szomorú, de azért kössz!
-
floxet
tag
jugeen neked sincsen ötleted arra, hogy az a game ami eddig 10 százalékot evett a procimból most miért mászott fel 30-40-re? se vírus se semmi baj nincsen elvileg...
-
sanyi677
csendes tag
Valaki nem tudja hol lehet G0 Q6600-as veni.
-
WiZARD
addikt
nagyon úgy néz ki hogy a 450es asus táp kevés a quad normál tuningjához.
sőt járt ma nálam egy 500as fsp bluestorm2 is, és az is kevés.
3.3 ghz-n 1.33 V-n stabil a proci.
ha asussal elkezdem emelni a feszt, akkor 1.41 V felett azonnal resetel amint terhelem a 4 magot.
fspvel 1.51V körül van a határ, felette resetel amint terhelem rendesen.
remélem sikerül minél hamarabb emberi áron valami normál tápot szereznem...
szóval aki feszt akar emelni 1,4-1,5 fölé, az készljön valami erősebb táppal.
(igazából 1.5 már elég lenne nekem, nem akarnám tartósan magasabb feszen használni, sőt ennyin se feltétlen, de nem akarok olyan tápot, amit ennyire a határon járatok, ezért akarok erősebbet) -
floxet
tag
válasz
Achill3uS #2959 üzenetére
hát ez az, hogy hardweres nem lehet, mert ha gond lenne bármivel is akkor látnám vagy nem indulna el a cucc.
a win eléggé régi most már. vírus egy szál se...csináltamma egy alapos írtást.
retek win egyik napról a msikra ezek szerint fogta magát és kitalálta hogy gamenek adjon plussz herzeket és ugyan azt a teljesítményt érjem el vele. rohadna meglegalább ha több procit eszik a cod2 akkor lenne több fps-em, de nem lett jobb
-
-
floxet
tag
amúgy 100 fok a határa, maglassúlás 85 fok felett jön elő elvileg
-
floxet
tag
speedstep meg minden egyéb ki van lőve, elvileg nem veszi vissza a szorzót hanincsen semmi. eddig is ment a cucc semmit sem váloztattam meg, kiv hogy thermal control ki lett kapcsolva ma. De akkor is. Vírusírtottam, kikapcsoltam minden háttérben futó szart. ha nincs semmi csak win megy akkor 0 százalék. game közben 30-40 de 2-3 napja és elötte max 20 százalék volt. valamiért most többet melózik a proci de nem tudom miért. annyit csináltam még, hogy kikapcsoltam a win hülyeségét, hogy mindent betömörít és ha kell csak akkor nyúl hozzá. Nekem minden fontos cucc ki van tömörítve, elvileg pont hogy ettől is csak gyorsabb lenne a dolog. Na de egy procinál ha stabil, megy, nem esik a szorzó akkor lehet gubanc? létezik hogy kiírja 3 gign megy közben meg mégis le van lassúlva? vagy ha egy proci szar akkor el sem indul?
mondom 2-3 napja még 10-20 százalék használat volt cod2 alatt. mpost ment fel 30-40-re és nem tom miért, mert elvileg minden működik minden okés a gépben. Nem esik le a szorzó, stabilan megy 2,88gz-en alapfeszen. egyszerűen nem lehet baj, de akkor ez mi? megint x akta ügy lett a gépemből? már kezd unalmas lenni, hogy folyton nem létező dolgokat csinál a gép.
[Szerkesztve] -
Sárpac
nagyúr
Hogyne fogyasztana az mind benne van a 10 wattba a lényeg az, hogy a terheletlen és a terheléses különbség jóval több mint 35Watt!
Tdp ha jól tudom 50% használatra van kitalálva pl idleben mondjuk egy quad 35watt terhelve 155Watt akkor ennek a tdpje 95watt lesz!A G0-ások idleben kevesebbet fogyasztanak így jön ki a -10Watt a B3-hoz képest.
[link] -
hunnylander
őstag
Az egy 105W TDP-jű B3-asról kreált adat, és még az is kérdéses, hogy mennyi köze lehet a valósághoz.
-
Achill3uS
nagyúr
ebben azért nem lennék olyan biztos, az a baj egy fogyasztás mérővel hiába mérek utána, az az egész rendszer fogyasztását mutatja nem csak a prociét.. persze következtetni lehet, de az meg csak találgatás lesz.. egyébként hol olvastad ezt? érdekel, hogyan állapítják meg ezt..
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
az a 73 fok lof... simán mehet úgy, ezeknek 100 fok a maglassulása, szoval ahol p95 73-ra terheli, semmi más nem fogja soha annyira.. egyébként a 20 perc nudli, legalább 2 órát járasd, de sztem a 3ghz igy kb 1.28v körül stabil lehet, kicsit esetleg adhatsz még 1.37 körül bios-ban, akkor biztosan meg fogja már kapni az 1.30 valóst. egyébként ezeknek az intel 1.35v-ig határozza meg az alapfeszt, szóval ez semmi.. ne sajnáld..
-
-
floxet
tag
ok mindent visszaállítottam. ennek ellenére maradt a 30-40 százalék cod 2 alatt a megszokott 10-20 helyett. vagy beszedett valami szart a gép ami a háttérben muzsikálgat, vagy nem tom i van.prime -ban tesztelve proci okés nem lehet vele gond. Ram okés, lap okés. lelke van a gépemnek de nagyon
-
floxet
tag
na jó visszais veszem. nekem a cod2 a mérce. eddig game közben 10-20százalék dolgozott. Most hogy még feljebb húztam plussz fesszel, így már 30-40 százalék. szerintem pont hogy fordítva kéne lennie. Ha gyorsabb mind a 4 mag miért dolgoznának kétszer annyit...
-
floxet
tag
vicces megnézte ha a lapom ventis cuccait a távirányítóval leveszem mi történik. erről már meséltem egyszer hogy hidegebb lesza proci. na most cpu-z szerint ez a 1,264 volt felmegy 1,8-ra
most már totál nem értem........
-
floxet
tag
huh..
én ezt az egész droppolásos dolgot nem értem nem tudom mit kell kikapcsolni vagy be, hogy ne legyen.
most 333-ra raktam azaz 9*333. így megvan a 3 ghz-es álomhatár amit szerettem volna. ezt nem bírta alapfeszen, ezért kapásból odanyomtam neki 1,35 voltot. A ramok nem voltak stabilak, azoknak kellett 2,1 volt hogy rendesen menjenek 835mhz-en, mivel a kerek 800-at ilyen szorzással nem tudom elérni már. Cpu-z -ben at írja 1,304 volt megy a procinak. Ha leterhelem prime95-el akkor 1,264 voltra esik le de úgy tűnik stabilan megy. 10 perce futtatom nem volt semmi gond, adok neki még 10 percet aztán pihenhet.
Elvileg ilyen beállításokkal, ilyen feszekkel stb. minden korrekt? Hihetetlen szinten nem értek ehhez, nem szeretnék semmit sem tönkretetnni vagy elbaszni ezért a jováhagyátosokat vagy nyugtázásotokat kérném. Amagok így 73 73 72 72 fokosak. Nyáron tuti nem mehetne így a dolog, akkor majd visszaveszem 2880Mhz-re úgy csak 60 fokos. -
Sárpac
nagyúr
Tud valaki G0-át 60 vagy az alatt, ha igen írjon és már meg is vettem tőle?!
-
Pietrosz
addikt
Ez az alapfesz elég tág fogalom, lehet sokféleképpen érteni
Ha biosban hagyod a feszt normalon/defaulton, mittudoménmin, akkor az 1,2625V-s alapfesz(nekem ennyi volt, de másnak is ekörül volt) simán leesik 1,2V-re load alatt. Ez nem igazán elég 3,2-höz még. Enyémnek 1,25V load kellett 3,2-höz, ami biosban 1,325V -
szacsee
nagyúr
Üdv mindenkinek!
Egy FSP Bluestorm II 500 elbír egy tuning-olt Quazánt és egy GTX-et (2x18A ágai vannak).
Ja a proc nem lenne agyon tuningolva, alapfesz esetleg kicsivel felette, de ahogy olvasgatok nem kell neki + fesz amire nekem kell (3-3,2Ghz), és G0 lenne. -
Sárpac
nagyúr
G0-ásak általában alapfeszen mit mennek max?3300-3400at bírják?
Igazából nekem 3200 lenne a cél egyenlőre. -
-
WiZARD
addikt
picit fejlődött a hűtésem (új blokk, jobb cuccok)
így nekiálltam kísérletezni.
előszőr 1.5V körül próbálgattam, de mindig resetelt ahogy jobban terheltem. szerintem szinte biztos a táp a kevés. ahogy mentem le feszültségben annál később resetelt, most 1.408V 7*500-on tesztelek, 5 perce megy prime95. (B3)
nagy feszen 1 mag nem hibázott.
450 wattos asus táp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arena Breakout: Infinite
- EAFC 25
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Projektor topic
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Nem adják oda a Robotaxi nevet a Teslának
- OLED TV topic
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest