Új hozzászólás Aktív témák
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
Istenem
(Kivétel ha a háttérben fut cpu igényes alkalmazás, amivel ebben az esetben a másik mag foglalkozna)
Hát épp ez az amiért a ''letiltott'' magos proci nem lenne ugyanolyan gyors mint a másik. És ezt nem lehet elhanyagolni mert a háttérben mindig fut a windows és annak szolgáltatásai. És a másik ,hogy az ember játék mellett csinálhat mást is. Nem kell FPS csökkenéstől tartani.
U.i.: A háttérben futo alkalmazásnak nem is kell CPU igényesnek lennie. Elég ,hogyha csak nem egyenletes cpu terhelést csiná,l már laggolni is fog a játék
szerk: Meg mondjuk nyiss kis 10 FLASH-el teli böngésző ablakot . Meg egy képtárat . Aztán mondjuk probálj meg bármi más CPU igényes alkalmazást csinálni 1magos procival
[Szerkesztve] -
feka007
veterán
Abban az esetben, ha egy játék alatt, aminek a motorja csak az egyik mag kihasználására képes, ugyanolyan lenne a sebesség ha az egyik magot ''letiltanánk'' egy 2 magos processzoron, mint amikor teljesértékű a proci.
(Kivétel ha a háttérben fut cpu igényes alkalmazás, amivel ebben az esetben a másik mag foglalkozna). A mostani játékok 90%-ánál pedig ez a nagy helyzet...tehát aki csak belép a vindózba és egyből egy játék ikonjára kattint, és mást nem is csinál vele, annak kihasználatlan a több mag SZVSZ
-
Soak
veterán
A Kétmagost nem azért vették meg mert szüksége volt rá az embereknek (mellesleg a 1vs2mag nem 2vs4mag korántsem. Mivel a 2mag előnye a multitaskban, a mindennapokban bőven megmutatkozik 1maggal szemben... de ez a 4magról már nem mondható el a 2 mag ellen ) hanem mert c2d-ből nem volt 1 magos. Szvsz 2 mag az sokkal nagyobb előrelépés a mindennapi életben az 1magról mint 2ről a 4 . És ezért is van az ,hogy a 2mag az manapság már nagyon sok gépben megtalálható. mivel az mindenhol megmutatkozik
szerk: átfogalmaztam
[Szerkesztve] -
geree@bl
senior tag
Négymagot azért is meg lehet venni, hogyha valaki megteheti, hogy tovább kitartson a gépe. Mert lehet, hogy most még nem sok minden használja ki, de pl 1 év múlva már lesz reméljük sok minden, ami megizzasztja mind a 4 magot. Annak az alkalmazásnak meg majd sztem bőven elég lesz a 4 mag, 1 évet csak kibír...
-
Soak
veterán
Jah, gondolom te is 3dsmaxozol egésznap 24/7
MIért, aki 4magost vesz az nem ezt csinálja? Én eddig sem 3dsmaxoztam és 4maggal sem fogok ,szóval sztem ezeket felhozni állandoan felesleges, mert ugy is tudjuk ,hogy aki megveszi manapság mert olcsobb lett az nem azért veszi mert tényleg szüksége van a 4magra, akinek tényleg szüksége van már rég megvette és rég azzal 3dsmaxozik
-
feka007
veterán
A mostani 1 szálon való feldolgozásra íródott játékok alatt nem profitál semmit a sebesség a 4 magból mi? Nem baj, 3dsmax-szal így is 2x olyan gyors lesz (megsok más egyéb 4 maggal dolgozó programmal), játékot meg ki nem sz.rja le, ha 1 fps-sel kevesebb lez 3GHz-es Kentsfielddel mint a 3,2-es Kóróval...
-
feka007
veterán
-
feka007
veterán
3200-at melegedésből adódó fagyás nélkül kibír egy átlagos darab, tűrhető feszültségek között?
Beállítom majd a kis 22cm-es asztali ventillátort is enyhíteni a forró helyzetben, és ugye dupla 12cm-es szélkerék a nindzsán, biztos így is folyni fog róla a víz rendesen, a lényeg, hogy ne fagyjon a vas
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
válasz
Overlocker #774 üzenetére
Az elég csoki
az árára majd kiváncsi leszek az első ES-eknek. 12mb-s L2 kicsit üt
.
-
jugeen
addikt
válasz
Overlocker #774 üzenetére
szóval sz*r! pfujjj, nem is kell!
-
-
Soak
veterán
A melegedésük és a rossz tuningpotenciál is korlátozo tényező. Amugy a ninja is édeskevés a quadokhoz. Persze nem alapfeszen. Ugy általában a léghűtések nem birnak a quadokkal, kell hozzájuk egy jobb viz. Mivel a gyenge prociknak kell a fesz ,hogy menjenek fesz = hő hő=nem megy a proci . Ergo a lég nem eLÉG
-
feka007
veterán
válasz
ZooLee19.. #758 üzenetére
A melegedés limitel a négymagosnál 3GHz felett, vagy ilyen rossz a tuningpotenciáljuk?
Ninja Plus B két 12-es ventivel a hátán elbánik vele? -
törölt tag
válasz
Nyugdíjas #752 üzenetére
Hát ez nem igaz! Féláron lehet kapni ezt a durva CPU-t, s most meg az a baj, hogy nem lehet annyira tuningolni? Legyen már elég a jóból!
Rosetta alatt mondjuk brutálisat teljesíthet a cucc, 3ds alatt...nyamm..., de én akkor is megvárom a Penryn-t. Ekkora hőtermelésű egységet nem szeretnék a gépemben tudni.
Re #755: De megárt belőle a sok! Csak jót akarok Nektek.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Valahol van valami olvasnivaló arról, hogy milyen taszk-ütemezést használ 1,2, illetve 4 processzor esetén az XP, illetve a Vista? Bár mondjuk ez az egyes taszkok sebességére nézve kb. egyáltalán nem számít a mai procikat véve alapul. Legalábbis nem nagyon tudok elképzelni olyan esetet, amikor 4 procinál valamilyen taszk éhezni kezd, kivéve ha 5 3ds fut egyszerre.
-
mfranky
őstag
válasz
Achill3uS #738 üzenetére
Akkor a mostani Silent Knight is elbírkozna vele remélem...
Én először a Quake 4-nél láttam ezt a multi core-os opciót, igaz lefagyott ahogy bekapcsoltam... Mostanában kezdtem észrevenni, talán a Lost Planetben is benne van, vagy a CMR Dirt-ben. Volt az a youtube-os Intel ''reklám'' , hogy a Crisys Quad procival mennyivel jobb lesz, meg ilyenek, az ültette a bogarat a fülembe... de ezzel a 6700-el is óriásit buktam azóta, amióta megvettem, nem tudja kicsit sem tartani az árát..... én meg azt hittem a core 2 az első, aminek fizikailag is 2 magja van. Dual Core-ról valami továbbfejlesztett HyperThreading volt emlékeimbe..., na mind1, THANKS
-
Achill3uS
nagyúr
np, csak ez az érdemes cserélni, mostanában tul sokan kérdezik
neem, azért vizen kivül sok más hűtő ''elég'' rá
Scythe, Thermalright, Thermaltake, között találsz megfelelőt erre a célra biztosan..
játékokra visszatérve:
valóban, a Crysis lesz az első olyan gém aminél azt ígérik profitálni fog a 4 magból, hát majd meglátjuk.. egyébként nem láttam még ilyen multi core opciót, gondolom nem csak a Core2-től felfele ad némi pluszt, mivel egy kis D805 is 2magos, tehát elvileg minden 2 fizikai maggal szerelt cpu-n gyorsít.. de ez csak elmélet -
mfranky
őstag
válasz
Achill3uS #736 üzenetére
Ok, sorry a lámaságért, most kezdtem el olvasni a topicot! Meló közben nem olyan egyszerű olvasgatni...
Látom, hogy nagyon melegednek...vizen kívül csak ezek az otromba pc-ház oldallapos hűtések jók rá ?
Úgy éreztem én is, felesleges....annyi mindenre nem használom a gépet.
Egy mért FPS-re azért kiváncsi leszek a két proci között egy Crisys alatt...vagy legalábbis a core 2 és a quad közötti különbségekre...
Mert ha egy jó engine-t megírnak...januárba csak olyan játékokkal találkozunk, amik mind a 4 magot kihasználják majd...
Azért thanx a választ!
A game-eknél mostanában van olyan opció, hogy multi core : on/off . Ide csak a core 2-től felfelé procik tartoznak? A HT & Dual Core az nem? -
Achill3uS
nagyúr
jaj nemár.. ez már GYIK szintü kérdés
miért nem lehet megnézni pl a ph vagy akármilyen kentsfield tesztet.. akkor érdemes lecserélned a 6700-at, hogyha kihasználod a 4 mag nyújtotta lehetőségeket.. sokat kódolsz filmeket, tömörítesz, studiomaxozol, vagy hasonló tervezőprogramokkal dolgozol amik tudnak több szálon futni, és ebből profitálnak is, esetleg WCG függő vagy.. de pl ha csak játszol, és alapvetően semmi extrára nem használod a géped semmit nem fogsz észrevenni a kentsfield erejéből, azonos órajelen, a játékok se lesznek semmivel gyorsabbak, mivel nincsenek 4 magra programozva, sokszor kettőre se.
az hogy mennyit megy a steppingjátől és a szerencsédtől függ.. a mostani retail darabok elég harmatosak, 3-3.2ghz kihozható egy erős hűtővel átlagban. -
mfranky
őstag
Mit megy egy Core 2 Quad Q6600-os egy P5B-Deluxe-ban?
Gondolom nem érdemes lecserélni egy E6700-et.... -
törölt tag
Vajon G0 steppinges magot kapnak majd a Q6600 processzorok is?
Vagy ez csak az új típusoknak jár? -
jugeen
addikt
QX6850 @ 4850MHz
by FUGGER
[link] -
ngabor2
nagyúr
bár ez itt teljesen off, de a víz és a passzív hp-s ház között szemléletbeli különbség van. a víz arra jó, hogy viszonylag kis energiabefektetéssel nagyon jól lehűtse a rendszert. vannak mozgó alkatrészei, amik elromolhatnak. nem jellemző, de a kockázat megvan.
a passzív hp-s ház lényege, hogy a hűtéshez külső energiát nem használ, a hűtőrészben nincsenek mozgó alkatrészek, hacsak az elpárolgó és lecsapódó folyadékot nem vesszük annak, tehát ezek nem tudnak meghibásodni. vízhűtést elég macerás passzívra és jó hatékonyságúra megcsinálni (de nem lehetetlen). tehát mindössze a passzív és az aktív hűtést akarjuk összehasonlítani... ami nem egyszerű.
amúgy pakson nincs nehézvíz, az nyomott vizes reaktor -
Achill3uS
nagyúr
kentsfield-től az atomreaktorig
micsoda hasonlat
látom nem tudtok leállni, LN2-t a nyakatokba -
R.Zoli
őstag
Ott van a Zalman passzív háza... Közelében nincsen egy vízhűtésnek
De ha belegondolsz akkor ez logikus...A vízhűtés is aktív hűtés, ám a legoptimálisabb kompromisszum a befektetett energia és nyert hűtési hatásfok terén...A heatpipe teljesen passzív rendszer...Nincs pluszba befektetett energia mint a víznél (álá szivattyú) és nincs is olyan nagy hatásfok...
Nem véletlen ám ,hogy Paksot sem heatpipe-al hűtik hanem nehézvízzel -
slayer006
addikt
válasz
Overlocker #708 üzenetére
szvsz a Xeon 5350 az 4 magos [link]
-
xlaci
senior tag
-
slayer006
addikt
válasz
Overlocker #702 üzenetére
Xeon 5350*2 @ 1.38v loaded ...
-
jugeen
addikt
válasz
Overlocker #702 üzenetére
na de ez nem egy Quad! hanem kettő Xeon 5350
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
válasz
Overlocker #701 üzenetére
megnézném aki ezt a hűtőt házban használná. Mivel ez a hűtő tul mutat az ésszerűség határán. Egyértelmü ,hogy tunighoz szánják. Sztem DiCe-al ütöképes lehet
-
SzlobiG
félisten
válasz
Overlocker #701 üzenetére
Jó hát akinek hetente változik a gép annak nem csodálom, hogy nincs háza.
-
Overlocker
veterán
3dmark06 cpu test: 8331 felett [link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 3 3200G processzor
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest