- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
ryli
tag
akkor érdemesebb megvenni a Q6600at mivel azt a 200mhz-et siman felhuzza az ember és nem kell fizetni 150e FT-al többet
-
ryli
tag
mennyi külömbség van egy Q6600 vagy QX6700 vagy X6800 Között? Csak a MHz? vki irja le pls
-
jugeen
addikt
visszatértem egy Xenon Quazánnal
-
cserkosz
tag
Sziasztok
QX6800 ES G0 QXWX
QX6700 ES B1 QQMM
X3230 ES G0 QYPT
X6800 ES QPHV
E6850 ES E0 QSCU mit jelentanak a röviditések????? -
Thommyboj
aktív tag
válasz
SzlobiG #1076 üzenetére
jó ezzekkel tisztában vagyok, csak elolvastam több száz hsz-t, és nem tudom hogy ha most csak veszek egy q6600 ot mennyi esélyem van egy heat pipeos hűtővel alacsony hőmérsékletű példányt kifogni, mert azért szeretnék egy nem forrófejű procit is végre így a prescott procim után, és kb egy legjobb esetben egy ilyen scythe hűtővel meg egy jól szellöző házzal mennyi lenne hőmérsékletben a különbség a két proci között.
mert már nagyon a TDP kben sem bízok.
[Szerkesztve] -
Thommyboj
aktív tag
Hali!
Szerintettek Intel Core 2 Duo 2.66GHz E6750 vagy Q6600 at vegyek, nem tudom mennyit nyernék a quaddal, mert azért ma már 59 ért dobálták lordéknál. Alap tuningra kellene, egy p5kc alaplapba 2 giga kingmax ddr2 1066 mhz hez, persze úgyhgoy egy jó pár évig azért ez a proci lenne. Quad szimpi mert 4 mag azt talán már vienna kihasználná, meg 8 mb L2, de mondjuk olvastam ezt a polirozos témát. Szóval szerintetek melyiket válasszam mert már annyi hsz t olvastam hogy bizonytalan lettem ha meg netán a q6600 at mondaná valaki vagy azt választanám ahhoz milyen hűtés lenne, mert van egy jó ph s tesztnyertes hűtő CM hyper tx azt néztem ki.
Válaszokat előre is köszi! -
joz11
csendes tag
Hay mindenkinek!
A köv szeretném tőletek kérdezni sikerült felhúznom a q6600-mat 3,15Ghz-re 1,3V-on megy most a kicsike ezt már nem nagyon akarom emelni.Alaplapom gigabyte ds3p. Kérdésem ,hogy mit emeljek ,hogy esetleg még tovább húzhassam 1,3V fölé nem akrom vinni más mód nincs? Ezzen stabil a proci minden tanácsot meghallgatok előre is thanks! -
vazimódó
senior tag
Szinte majdnem ugyanúgy csináltam mint ahogy Achilleus leírta,annyi különbséggel hogy 600-1000-2000 papírokat használtam.Sajna nem volt 2500-as így nem lett éppen tükörsima.Valamint 25-30 csiszolás egy oldalon,majd elforgatva 90fokkal minden oldalon.Ezt ismételgetni.
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
afterburner_ #1066 üzenetére
passz, en körbe szoktam, aztan kereszt alakban..
igen elég -
afterburner_
őstag
válasz
Achill3uS #1034 üzenetére
en utoljara 99-ben poliroztam mendochino cerkát, bar akkor ugy olvastam az idealis mozgatás ha egy 8-ast írunk le a procival csiszolás közben
szamithat valamit?
amugy srácok ezeknek a prociknak 3.2 ghz-hez mekkora tap ajanlott?ha mondjuk egy 7900-as vga csucsula gepbe, + 2 OD + 3 wincsi, mondjuk, 500-as eleg (fsp-m van)?
[Szerkesztve] -
vazimódó
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Adott egy 6400as quad proci:polírozva van,vízzel hűtöm.
Asus P5K alaplap,ceruzázva.
3200Mhz-en 10óra prime stabilan futott.BIOS-ban beállított 1,3V minimálisat esik le speedfannal mérve 1,29V-ra.A hőmérsékletek a magokra nézve:60-60-52-52.
Amint felrakom a feszt 1,3V-ról 1,4V-ra a bootoláskor kifagy a gép.1,36V-al még elindul,de 1perc prime után újraindul.
Mitől lehet ez?Van valakinek ötlete?
Előre is köszönöm. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Hack3er #1056 üzenetére
mert amugy a procikra (775) nagyon fontos a gari
egyet sem öltünk még meg Overrel, pedig küldtök őket LN2-vel, közel 2v-on.. a helyzet az, hogy sokkal több értelme van egy Quad esetében a polírnak mint bármi más procinál, akármennyire csekélyek is a tuning szándékok.. legalább 10 fokot számít, ami ebben a nagy melegben nem éppen mind1, léghütéssel sem.. persze, van aki fél tőle, hogy behal vagy ilyesmi, mert ami elromolhat el is romlik ugye, szoval én megértem, csak fel nem foghatom
[Szerkesztve] -
Hack3er
őstag
válasz
hunnylander #1055 üzenetére
Ha ez neked megér pár év gari vesztést akkór hajrá.
-
cserkosz
tag
válasz
Overlocker #1051 üzenetére
és upp
[Szerkesztve] -
xlaci
senior tag
[link]
quad @ 5.03 ghz
Az lenne a kérdésem hogy azt a szorzót hogy a fenébe lehet 15-ösre állitani? -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Komplikato #1044 üzenetére
elírás.. nem létezik QX6600
csak anno sokan irkálták ezt is Extreme név alatt [link]
nah, gyerekek ez a G0 stepping odabaxfelpolíroztam az X3230-at, 3600mhz 1.45v + Scythe Andy orthos alatt 75 fok
max eddig, 1.55v 3900mhz 1M Pi, de erre még gyúrok kicsit..
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Mivel kaptam a pofámra érte, megkérdem itt a hozzáértőket ...
Intel Core 2 Extreme QX6600 BOX Quad Core - 71 040.- Ft, 85 248.- Ft
Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz BOX Quad Core - 61 050.- Ft, 73 260.- Ft
Most akkor létezik vagy sem ez a QX6600?
A QX6700 sokkal drágább, de a ''sima'' Q6600-nál többe kerül ...
[link] -
ryli
tag
Szerintetek megéri a Q6600 helyet Qx6700-at venni?
-
Komplikato
veterán
-
heliosphere
csendes tag
-
Achill3uS
nagyúr
légyszi tedd már off-ba amiket irsz, ez azért nem a témához kapcsolodik
thx..
igen, folyoviz alá teszem, hogy lemossam róla a szmötyit.. mi baja lenne? ez nem kockacukormegtörlöd, megszárítod, és kész, 1-re érdemes figyelni, a kupak alján van egy vágás minden procinál, ott esetleg befolyhat pár csepp viz ha az fölfelé néz, szoval a vizsugárnak ellentétesen nézzen.. ennyi.. jo munkát
mod: ja de várj, már akkor is vizes lesz amikor polirozod, lehet nem volt egyértelmü ahogy irtam, de vizes alapon kell polirozni
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
nem éppen igy kell
üveglap stimm, de én 4 féle csiszolóvászont ajánlok (helyesebben vizes polirpapir-nak hivják), 600-assal kezded, és addig sikálod, nem finoman, nyomd rá rendesen, mert kül soha nem lesz egyenes, körkörösen, vagy egy-egy irányba mind1, majd rááll a kezed, aztán ha már kb eltünt a szürke eloxálás mindenhol és csak a rezet látod, jöhet az 1500-as, 2000-res és egy kis tükrözéshez a 2500-as. utána csap alá vele, megtörlöd, én meg is szoktam hajszárítózni egy kicsit, aztán mehet is a gépbe.
ihs lapping - [link] -
Tommer
tag
Akkor, hogy tisztán lássak polír ügyben:
- szerzek egy üveglapot
- szerzek egy 2000 -es csiszolópapírt (vagy valami szép finomat)
- ragasztóval a csiszolópapírt felragasztom az üveglapra
(természetesen az érdes felével felfelé)
- bendevesítem az üveglapra felragasztott csiszolópapírt
- veszek egy ~65.000.-Ft -os procit (lehet Quad is)
- elkezdem a proci hővezető sipkáját a benedvesített üveglaphoz ragasztott
csiszolópapíron szép óvatosan mozgatni, jobbra-balra, fel-le...........
Gondolom így kellenne csinálni a polírozást? Igaz?
Valaki erősítse meg a leírásom!
Valamint jugeen írtam priviben egy kérdést, hogy hol szerezted be a TR Ultra120 Extreme hűtőt, mert én keresem mint álltat, de itt MO -n még egy botlban sem találtam. Jöhet a válasz priviben is!
(Köszi!) -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Komplikato #1023 üzenetére
ki ne találjátok már hogy azért lett 13 fokkal hidegebb a Q66-om polir után mert szarabb lett mint volt
nyilván olyan gépekkel amivel iparban poliroznak jobbat lehet csinálni, de az üveglap+vizes polirpapir-al is szép eredményeket lehet elérni..
#1029: valami Scythe-ot tennék rá mindenképpen, bár ha htpc-be kéne az netszes mert akkor valami kis hütö kell.. talán felpolirozva aláfeszelve alapon még ebben a melegben is elviszi egy rézmagos gyári..
[Szerkesztve] -
BSOD
senior tag
Milyen hűtőt javasolnátok Q6600-hoz alapon (vízen kívül)?
Tényleg van lehetőség underclock/undervoltolásra?
Sajnos két véglet közt kellene használnom a leendő gépem. HTPC/Softimage render/hd video alkalmazás várna rá. A legutóbbi 2 generációváltásnál nem volt 40C-nál melegebb procim... Most a bilibe lóg a kezem? -
jugeen
addikt
válasz
Komplikato #1023 üzenetére
ami esetünkben a normális szerszámok az alábbiak:
- üveglap
- ''csiszolóvászon''
- ragasztószalag
- egy kis víz
- türelem
- sör
- sör
- sör -
Komplikato
veterán
válasz
szacsee #1018 üzenetére
''Tökéletes polírozás nincs, mert minden anyagnak van felületi érdessége (erre való a mikroszkóp). Kell a hővezető paszta!''
Véletlenül tanultam ilyesmit gyermekkoromban és elmondanám, hogy tökéletes nincs, de ahhoz közeli van. Akkor miért nem úgy készül gyárilag? Egyrészt mert lassú és drága lenne, másrészt ha két látszólag nagyon sima felület összeér huzamosabb ideig (Hűtő és a sipka) úgy összegyógyul, hogy hidegvágóval se szeded többé le.
Egyzseri user összes haja kihullana, ha sima hűtő levételnél letépné a sapkát a prociról (és jó esetben nem procit foglalattal), és ugrana a garija.
Amúgy normális szerszámok nélkül a normális polir ki van zárva, olyan domború vagy homorú lesz, ami sokkal rosszabb a ''gyárinál''. -
Arius
aktív tag
válasz
szacsee #1018 üzenetére
Mit képzelsz ki vagy te hogy ilyen hangnemben irogatsz? Agyadra ment a meleg?
Fájt volna ezt leírni normálisan első kérdésre fröcsögés nélkül?
Szánalom ami itt megy mostanában sajnos, régen a PH!-n lehetett értelmesen beszélgetni és kérdéseket megvitatni...most nézz körül mi van szinte minden témában. Nagymenő foghegyről odavetett 1-2 szavakra ha az ember vissza mer kérdezni akkor elküldik jóhogynem a k. anyjába.
Na mindegy befejezem, mert ez itt off-topic, és különben is nem vívok szellemi párbajt fegyvertelenekkel (általában)
Nyugodtan írkáljatok még be erre válaszul 2-3an hogy mennyire jól ''bealáztatok'' meg most milyen faxacsávók vagytok hogy így elüldöztetek a topicból.... csak a szánalom.hu-t tegyétek bookmarkba.
[Szerkesztve] -
törölt tag
A Q6600-osnál a B3 -> G0 stepping váltás során nem csak a fogyasztás csökkent 105W-ról 95 W-ra, hanem a CPU hőtűrése is emelkedett 62,2˘C-ról 71˘C-ra. Ez nagyon jól hangzik.
-
szacsee
nagyúr
Okos gyerök vagy látom!
A 486-osokon, meg a P1-eken ha jól tom, mert volt ilyenem nem volt még hővezető paszta, aztán a P2- nél már volt. Szóvala a gyártók tudják mi miért van.
Tökéletes polírozás nincs, mert minden anyagnak van felületi érdessége (erre való a mikroszkóp). Kell a hővezető paszta!
Eccer FCPGA-s procira nem tettem pasztát, hát 10 fokkal melegebb lett, a buli az volt benne, hogy a hűtő polírozott ''réz'' volt. Elég nehezen szereztem be elhiheted, még 5-6 évvel ezelött ritkaság volt. Ja és rongyal políroztam nem vízbe, kicsit meleg is volt a végére a cuccos.
Erre varj gombot! -
Arius
aktív tag
Miért ne lenne értelme?
Szigetelő az...a levegőnél jobban vezet ez igaz, de attól még túlzás vezetőnek hívni.
Egyéb ''mee nemjóaz csak mer azé vazzee'' típusú hozzászólásokat nem kérünk többet köszi.
Szerk:
Ha vki kipróbálta esetleg, vagy egészen picit konkrétabb érvekkel tud szolgálni (mint az eddigi ''szakértők''), azt viszont szivesen olvasnám.
[Szerkesztve] -
jugeen
addikt
egy kis érdekesség Qazán tulajoknak
[link]
[Szerkesztve] -
Hack3er
őstag
A G0-ás Kentsfieldeknek mennyi lesz a fogyasztásúk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- Asztrofotózás
- Jelszókezelők
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest