- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viewsonic
aktív tag
Én a 600-as polírpapírt nem ajánlanám.. az már elég durva..
én 2procimat políroztam fel 1000,1500,2000,2500-as papírokkal sikeresen tükrösre.. -
Soak
veterán
válasz
#95904256 #594 üzenetére
Asrock nekem is van, 220as FSB nem megy neki
Az jo kis viz azzal nagyon nagy esély van a 3,2-re.
A polirozáshoz vizpapir kell és egy tükör . 3 fajta polirpapir 600, 1500 ,2000 és ha akarsz rá tükröt akkor 2500. Fogod a tükröt, ráteszed a vizpapirt. Teszel rá vizet. Ne sokat ,de ne is keveset. Ne uszon a vizen a proci mert akkor nem polirozza. Ezen ugy csinálf, hogy a 600assal kb 95%-át leszeded a szürke anyagnak. Akkor váltasz papirt. Ezzel teljesen a rézig csiszolod. Aztán mikor ez meg van akkor a legfinombabbal a mikro karcokat eltünteted -
törölt tag
1. Végülis egy 865G chipset-es Asrock 775i65G-re esett a választás. Az E4300-as procim 1800@2250 tuninggal fut stabilan benne. Feszülséget emelni nem lehet benne, de szerintem nem ez a gond, mert a P5B-ben 3GHz környékén fut alapfesszel. Szerintem a lap sem tudja azt az 1066MHz-es FBS-t amelyet ráírtak a dobozára. Ez volt az egyetlen fellelt 865 chipsetes lap amelyen ilyen feliratot láttam... mert Asrock az király
2. A P5B-be rakandó Q6600-ra egy Swiftech Apogee GTX blokk kerül egy hozzá illő vízhűtő társaságában, így bízom benne hogy legalább 3,2GHz-re sikerül majd feltornázni az órajelet.
Hallottam itt a fórumon hogy érdemes felpolírozni a CPU-t, mert 5-10˘C-ot is csökkenhet a processzor hőmérséklete. Ez alatt mit kell érteni, illetve milyen eszközök is kellenek hozzá és hogyan is kell ezt csinálni? -
-
Gyúrma
tag
Háj All!
Szerintetek a jul22-es árcsökkenés után melyik procit érdemes venni, mert 1 árban vannak:
Core 2 Duo E6850 vs. Core 2 Quad Q6600
a 2magos 1333FSB-s és 3Ghz-en megy de ''csak'' 2magos, míg a quad 4magos 1066FSB-s és ''csak'' 2,66 Ghz-es. Játékra kellene 8800GTX mellé, és tudom, hogy a mai játékok alig használják a 2magot, a 4 et meg főleg nem(néztem a Ph! quad tesztjét ott ugyanannyi fps-t tudtt mint a 2magos, de azok régebbi gammák és nem támogatják a multi-threadot), de gondolom a jövőben inkább a multi-core rendszerek lesznek a nyerők és hosszú távra szeretnék tervezni!
Előre is köszönöm a helpet -
törölt tag
Mi olyat írtam, ami nem igaz a P35-re? Komolyan kérdezem, nem igazán ismerem a chipsetet.
Szerk.-re: Akkor még egy érv, hogy Quad CPU mellé miért nem létfontosságú a bika RAM.
Úgy vettem ki, hogy ngabor2-nek tuning terén nem az a célja, hogy a maximumot hozza ki a vasból, hanem hogy érezhetően gyorsabban menjen a render, a kódolás, a BOINC, vagy akármi, ami használja a négy magot. A fentieket ennek figyelembevételével írtam. -
törölt tag
Attól függ mit értesz az alatt, hogy visszafogja.
Intelnél quad-pumped FSB-vel kell számolni, vagyis ha az 1066-ot elosztod néggyel, megkapod a tényleges FSB-t, 266 MHz-et. Ez a processzor szorzójával megszorozva (de bután hangzott) kiadja a CPU órajelét. Ha kettővel szorzod, akkor lesz a memória effektív működési frekvenciája az eredmény.
Egyszerűsítve: a megadott FSB fele lesz a memória frekvenciája, így alapon az 533-as memória teljesen jó az 1066-os FSB-jű CPU-hoz. A tuning persze ebben az esetben felejtős.
1066-os memóriáknál 533-as FSB-n menne a CPU, ami a Q6600 9-es szorzójával 4,8 GHz-et ad...
Fontos megemlíteni, hogy szorzó akár 6x-ig visszavehető, ill. a memória nem csak 1:1-ben járatható, hanem az FSB-hez képest pl. 5:4 arányban. A lapok többfajta arányú ''felszorzást'' is ismernek, de az 1:1 mellett talán az 5:4 a legelterjedtebb. Ennek hatékonyságát lapja válogatja, mindazonáltal ki merem jelenteni, hogy nincs a dolognak érezhető hatása, leszámítva a teszteket.
Summa summarum: egy jófajta 800-as kit felől legalább 3600 MHz-re tudod tuningolni a CPU-t, ami szerintem bőven jó. (Sőt...itt már igencsak oda kell figyelni a hűtésre, már ha a processzor bírja ezt az órajelet.)
Az időzítésnek túl nagy jelentősége nincs: egyrészt 800 MHz@CL4 RAM-ot is olcsón lehet venni, másrészt a CL5-öt sem igazán éreznéd, hogy lassabb lenne.
Igyekeztem korrekten leírni ami az eszembe jutott, mindazonáltal ha maradt benn hiba, nyugodtan be lehet szólni.
Bocs az OFF-ért. -
ngabor2
nagyúr
nem igazán volt még inteles gépem, ezért egy kérdés: ha veszek egy 1066MHz FSB-s procit (pl. Q6600), ahoz tuning nélkül is ajánlott ugyan ilyen sebességű DDR2-t venni, vagy lassabbat is elég? régebben olvastam, hogy kisebb sebességre állította be a lap a memet, mint a proci.
-
Soak
veterán
MIért, szerinted nincs különbség egy olyan proci közt amivel kinszenvedéssel éred el a 3,6ot bench stabilra, vagy amit 3,7-en használsz 24/7 ?
szerk: amig világ szinten valaki megfizeti , márpedig megfizeti , akkor a jobbakat te is annyiért fogod venni , mert akitől veszed, nem ő lopkodja ki ezeket . vagyis neki sincs beleszólása az árba
[Szerkesztve] -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Overlocker #561 üzenetére
-
ryli
tag
mi lesz 22-én? árcsökkenés?
-
Soak
veterán
válasz
#95904256 #557 üzenetére
1. Nem létezik ,mert nincs nomrális chipsettel . Szerk : Tuningolni lehet ofc , de csak gyengén
2. Sima P5B ? Hát szvsz nem lesz egy tuning állat quaddal ,de ha léggel akarod hűteni akkor a proci fog elfogyni (persze ,ha nem egy kitesztelt legjobb ES , vagy nem q6400) .
[Szerkesztve] -
törölt tag
Sziasztok!
Lenne két kérdésem.
1, Létezik tuningolható AGP buszos LGA775 alaplap?
( Ha lehet egy Core 2 Quad is tuningolható legyen benne. )
2, Asus P5B lap milyen mértékű Core 2 Quad tuningolásra alkalmas?
( A FET-eken nincs borda és nincs mellettük rögzítő furat sem. Most egy Core2@3,2GHz melett már 45˘C -osak. ) -
keIdor
titán
Intel Q6600's price goes down to $300 - [link]
Intel's plan to drop the Q6600's price to just $266 thus making it accessible to more people was centered around July 22 but it seems that a few online stores got ahead of themselves (in a good way) and dropped the price of the quad-core to as low as $300.
Still bearing an official price tag of $530, the quad-core can now be found at Frys.com for $299.99 and can also be bought for a tad under €300 from German stores like DriveCity.de and HPM-Computer.de. The Q6600 has four cores running at 2.4 GHz, 8 MB of L2 cache and features a 1066 MHz FSB.
Remélem lassan érezni lehet majd nálunk is a változást... (PH bazárok)
[Szerkesztve] -
Speed
addikt
válasz
Overlocker #554 üzenetére
az enyémat
-
Lalaboy
őstag
No ja, megy az ara lefele, de a hozzavalo hutesek ara nem!!
-
Speed
addikt
Ne féljetek mire itt lesz a Penryn lehetlesz venni a Quad procikat zsákszámra de addig nem hinném hogy tömegtermék válna belőle
-
subaruwrc
félisten
Úgy tűnik tömegtermék lesz a quad
már 83 ezerért is lehet venni.......
mi lesz itt 22-e után -
jugeen
addikt
az árcsökkenés nagyon gyorsan megjelenik 22-e után, mivel nem szerepel egy kiskernél sem Q6600 raktárkészleten. nagykereskedés meg nem fogja a régi áron szerepeltetni az új áron beszerzett procijait. az egy másik kérdés, hogy mennyi idő alatt fognak tudni szállítani. na meg az is, hogy a 266$-os egységár 1000 darab esetén hogy fog forintosodni.
én április 22-én rendeltem, amikor az intel árat csökkentett, és vártam rá vagy 3 hetet. magyarországra nem nagyon sietik el a szállítást. előbb usa, japán, nyugat EU, utána meg jöhetünk mi.
[Szerkesztve] -
Hack3er
őstag
Bandit bazárjába leltem meg.
INTEL Core2 Extr Q6600 2,40GHz 8M 1066MHz BOX 83 662 Ft 1 ÉV -
Hack3er
őstag
Már csökken a Kentsfield ára, bazárosoknál a Q6600-as 94K.
Lassan eljön a 22.-e -
Soak
veterán
Ez igy nem teljesen igaz , mivel annyira nem kevés a feszigénye ,hogy a kompi nomrális hőfokon tudja tartani és ezért nyilván nem megy annyit mint Ln2-vel pl mert nem elég hideg. főleg terhelés hatására melegszik
meg amugy is ; a kopmi nem elég hideg ,hogy maxra járassa a procit. persze a komolyabb stage3-mas cuccok -100alatt tudnak ,de az nem is kompo már, hanem egy szelet déli sark
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Szep! De vegyuk figyelembe, hogy ES proci, amit ''mezei'' kompival is kilehet hajtani a joval alacsonyabb tuningolt feszigenye miatt!! A retail megfogja fingatni a kompik tobbseget is!!!
(Gyulolom es szeretem az ES procikat!)
-
jugeen
addikt
felpoliroztam a kazánt. már most 11 fokkal hűvösebb
, úgy hogy az AS5 még be sem égett. kell neki kb. 200 óra üzemidő.
-
Drizzt
nagyúr
Nincsen valahol leírva, hogy mik támogatják a négymagos procikat? Milyen progik, játékok, etc?
-
jugeen
addikt
IHS-telenítés nem igazán hatákony eljárás C2D-knél, legalább is külfödi tapasztalatok szerint. feltételezem ez igaz C2Q-kre is. Van neki is 2 Q6600-osa, vagy volt. nem tudom mi volt a pontos probléma, de a hőtokai folyamatosan az égbe szöktek. szintén külföldi tapasztalatok szerint a C2Q-k IHS-e igencsak konkáv.
-
jugeen
addikt
azt hiszem hétvégén felpolírozom a kazánom, meg a hűtőbordát. sokáig gondolkodtam, hogy vajon megéri-e a garanciavestéssel járó művelet.
de lehet, hogy a végén még meggondolom magam.
szerintetek?
-
Speed
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Tesla topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 05.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest