Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jugeen
addikt
ja hogy te vagy az intel mérnöke?
azt te el tudod képzelni, hogy egészséges lenne neki visszavenni 90%-ot bármelyik tényezőböl is? a túlzott alulfeszelés esetén több részegység miért ne sérülhetne? azt jobban el tudnám képzelni, hogy a CPU bizonyos egységeit kapcsolná ki-be. mint a penrynnél is ez tapasztalható lesz a cache kezelésnél. -
Hack3er
őstag
A G0-ások 10W-al fognak kevesebbet enni, ez olyan egetrengető

Most azzal a 10W töblet fogyasztással már nem fog senki se csődbe menni nem? -
Tommer
tag
Szerintem ez még nem volt, szóval ezt figyuzzátok:
[link]
Q6600 - G0 - 450FSB - 3,6GHz - 8 óra Prime - 61°C
Thermalright Ultra120 Xtreme 2x Scythe S-Flex SFF21F S-FDB 120mm
(Léghűtés, ha valaki nem ismerné!)
Állati jóóóóóó!
Tehát 2 dolog biztos:
1. megvárom a G0 -ás Q6600 -akat (mivel most úgy sincs pénzem
)
2. rendelek neten egy Thermalright Ultra120 Xtreme hűtőt!
[Szerkesztve] -
Lamair
aktív tag
buta kérdés, 1hónapon belül procit cserélek, annyi lenne a kérdésem hogy 6850vagy quad 6600 ha igaz hogy a crysis kihasználja a 4magot akkor quad de ez nem biztos hogy 100%ban igaz help meeeeee

-
BSOD
senior tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Bocsesz... nem emlékszem, hogy azt írtam volna h. olyan órajelre ejtse, csak ~6-800-ra (ahol nálam normál esetben 5-10% a terhelés 1magon) és innnen menjen fel dinamikusan a terhelés függvényében. Olyan egyébként sem létezhetne, hogy egy alacsony powerstate-ben 100%, mert már azelőtt feljebb kellene kapcsolnia mielőtt ezt elérné. Legalábbis ez lenne a normális.

Ne értsen félre senki, nem értetlenkedek ( most már a technikai részével is képben vagyok, mármint a min.6-os szorzóval), csak azt nem látom be, hogy az inteles mérnökök miért nem terveztek alacsonyabb kihasználtságra is.
Azt, hogy a kisebb freki + kisebb fesz -> kisebb fogyasztás (itt sem kell megawattokban meg forintokban gondolkodni) -> kisebb melegedés -> kisebb hűtésigény -> kisebb zaj stb.. milyen előnyökkel jár ne kelljen magyarázni...
-
törölt tag
A kétmagos verziót alapul véve (amilyen nekem is van) semmi anomália nincs, problémamentes a Xeon.
Most már érdekel, hogy egy AB9 QuadGT-ben mekkora eséllyel lenne meg egy ilyen CPU-val a stabil 3.2 GHz? (stabil = 24/7-ben 100%-ra terhelve)
(Tudom, nem a legújabb lap, de nekem nagyon bejött, így az IX38 QuadGT megjelenéséig nem is tervezek cserét.)
Vízzel hűteném, jófajtával. Még ha alapvetően nem is szimpatikusak ezek a mostani négymagosok, azért Rosetta alatt csak odaverne egy ilyen...kacérkodom a gondolattal...bár nem...bár de. Na majd meglátjuk.
Ez a 4x2MB remélem csak elírás, s 2x4MB lesz az a cache. -
Achill3uS
nagyúr
semmi különbség nincs a ''rendes'' Core 2 Quad-ok és a Xeon kódnevü Kentsfield-ek között..
ugyanugy támogatja őket minden lap.. viszont árban drágábbak mint egy Q6600, én biztos nem vennék X3210-et ha azon az áron Q6600-at kapni, mert ha mondjuk jobban is húzható darabot fogsz ki, jóval magasabb fsb-t kell elérnie azonos órajelhez, mivel alacsonyabb szorzó.. és hadd ne mondjam a Quad procik ''ellensége'' a magas fsb
[Szerkesztve] -
-
Tommer
tag
Ha már a 4 magnál tartunk, miért nem foglalkozunk a Quad core Xeon procikkal is!
Elég fasza az áruk is főleg az X3220 ill. X3210 -nek!
Támogatják rendesen ezeket a procikat a legújabb pl. Asus P5K (Deluxe) vagy régebbi Asus P5B (Deluxe) lapok egyáltalán? Csak mert az Asus honlapján nincs infó, hogy a szuper kis lapjai támogtanák a Xeon -okat!
Látom jugeen -nek Xeon -ja van!
Eddig semmi ''anomália'' jugeen mester?
Nem jobb választás egy X3210 egy Q6600 -al szemben? (Tudom 2,13 GHz a 2,4 GHz -el szemben, de akkor is)
Én úgy látom semmi különbség a Xeon meg a Quad között, csak Intel bácsi más nevet adott nekik!
Pl. Hammon -nál nagyon faja árak vannak:
Xeon X3220-2.4GHz, 4x2MB, 1066MHz FSB, LGA775 Quad core 62 160 Ft
Xeon X3210-2.13GHz, 4x2MB, 1066MHz FSB, LGA775 Quad core 52 720 Ft
(Begurulok és veszek 2db -ot is a Xeon X3210 -ból, piszok olcsó 4 mag
)
[Szerkesztve] -
BSOD
senior tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Bocs, ha félreérthető voltam... szó sincs kirohanásról.
egyébként amikor netezel, még a csökkentett órajel is maximum 1-2%-ra telrheli a magokat, így az általad pazarlásnak nevezett jelenség állandóan jelen van
Ezek szerint te is érted a problámám (legfeljebb csak nem olvastad el amit ítam
)...
És ez még mindig nem kirohanás...
NO OFFENSE!
PEACE!
-
Achill3uS
nagyúr
Akkor ha tisztában vagy vele nem értem az előző kirohanásodat..
Magyarázza már meg nekem valaki, hogy miért van szükség ekkora ''teljesítményfölöslegre'' (pazarlásra) üresjáratban!
nem kell osztanod a véleményem, de nekem sem kell a tied
engem zavarnak azok a funkciók akármennyire is érezhető vagy sem, egyébként amikor netezel, még a csökkentett órajel is maximum 1-2%-ra telrheli a magokat, így az általad pazarlásnak nevezett jelenség állandóan jelen van.. és ha már a hatékonyságról beszélünk, alacsonyabb órajelen miért is lenne hatékonyabb a proci? más kérdés a fogyasztás, engem nem izgat az a pár spórolható watt, mivel még alapon sem használom soha szinte egy procimat se.. ezért mondtam hogy nem vagyunk egyformák 
-
BSOD
senior tag
Az a64-emen nem... de ha quad-on igen, akkor meggondolom a vásárlást
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként linked pont azt mutatja, hogy valami nem működik (elég jól)
Ezzel szemben a wattmérő szerint üresjáratban az EIST aktiválása nem zavar túl sok vizet. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy az Ultra fine-grained Power Control üresjáratban így is, úgy is lekapcsolja a processzor nem használt részeit.
Hát engem ez sem győzött meg.
Egy thg-s cikk szerint az új stepping sem a szent grál...
mod: látom közben belinkelted szöveget is...
[Szerkesztve] -
BSOD
senior tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Soak!
Köszönöm a technikai rész magyarázatát! Nem voltam ezekkel képben...
Achill3uS!
Tisztában vagyok a Speedstep funkciójával, de mint gyakorlati felhasználó (aki nem csak orthos-t meg, prime-ot futtat 24/7
), olyan rendszerre van szükségem ami a pillanatnyi igényeimhez igazítja a teljesítményét (és a fogyasztását). Az igényeim pedig igen változók ebből a szempontból (szimpla netezés -> render).
Mellesleg azt a véleményedet sem osztom, hogy ne lazsáljon a gép... a hatékonyságon van a hangsúly.
A powerstate-váltás nem érzékelhető, és minden egyes üresjárati ciklus pazarlás, ez tény és nem azon múlik, hogy egyformák vagyunk-e (főleg, ha egy ilyen bika procid van).
-
Achill3uS
nagyúr
épp fentebb volt szó a Speedstep és a C1E-ről.. azok épp erre valók..
egyébként én pl utálom ezeket a funkciókat, azért van a proci, hogy dolgozzon, és a lehető leggyorsabban lássa el az utasításaimat, ne gatyázzon nekem 1ghz-el lentebb főleg az alaphoz képest
szóval nem vagyunk egyformák.. sztem szó sincs pazarlásról.. -
BSOD
senior tag
Azt nem értem az intellel kapcsolatban, hogy miért nem ejtik az 1xxx (talán 1800
) Mhz-nél lejjebb a frekit (és a feszt) üresjáratban. 
Mindennapos feladatokhoz ( net, virusirtó/ tüzfal a háttérben, winamp, letöltés
stb. ) jellemzően nincs szükség ~800-nál többre (a64) még 1 maggal sem (sőt még így is 90% rendszer üresjárat).
Magyarázza már meg nekem valaki, hogy miért van szükség ekkora ''teljesítményfölöslegre'' (pazarlásra) üresjáratban!

-
válasz
Overlocker
üzenetére

-
-
Alexease
tag
Sziasztok!
Most tervezek venni egy Q6600 vagy E6850 procit (persze ala komplett konfiggal
).
Ezeket lehet ertelmesen hasznalni (vagy egyaltalan mennek rendesen) Windows XP Prof. Eng. SP2 alatt?! A Vista-tol meg ''felek''
THX! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Overlocker
üzenetére
A C1 továbbfejelsztése a C1E. ''C1E enhanced halt state — Introduced in the Pentium 4 500J-series processors, the C1E halt state replaces the old C1 halt state used on the Pentium 4 and most other x86 CPUs.'' [link]
mod: link
[Szerkesztve] -
-
mazda626
addikt
Sziasztok!
Ezek a procik mennyit mennek max alapfeszen, illetve lehet őket underclockolni, és alulfeszelni?
-
marcee
addikt
Nem találok róla sehol infot, kb. mikortól várhatóak a G0-as Q6600-ak itthon?
-
Brumi˘
addikt
Hy!
P5k-ba egy Q6600-ból infinity-vel hűtve mit lehet kihozni szerencsés esetben? (3G meglehet?) -
Andrew74
csendes tag
Sziasztok
Lehet hogy nem ujdonsag de ime ket adatlap az uj QUAD procikrol:
Wolfdale
Yorksfield:
Hat igen 2x6 MB cache COOL.
Udv.
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
azért nem olyan kis gyökér
de valóban az Infinity mellett annak tűnhet.. viszont a kialakítása kézbe véve valami döbbenetes.. nálam most 1.41v-on 3.6GHz-en az E6700-addal orthos alatt nem érte el a 60 fokot, 56 körül mozgott egy db coolink ventivel.. döbbenet..
az enzotech hűtője a venti miatt olyan erős a tesztben, ha megnézitek egy 2300rpm-es delta venti van rajta, teker mint az isten haragja
vazimódó: szerintem viszont nagyon is jó az Infinity, itt a ph-n 9k körül meg lehet kapni, SzlobiG-nak nem jött be, de azt őis elismerte hogy erősebb az U8-nál, akkor meg mi a baj vele? 2 ventivel már sztem jelentős kül is lehet..
[Szerkesztve] -
-
vazimódó
senior tag
-
feka007
veterán
Anyiért nem éri meg, bár lehet, hogy nyugodtabb lennék ha csak 88 fok lesz, nempedig 91...

(#1412) Soak : Igen, nekem is sikerült egy-két rossz szavat átvennem Tőletek itt a fórumon, de tanultam is, például egyszer kedvesen rámszólt Jasonchan, hogy nagyon b.ssza a szemét, hogy ly-nal írom a muszályt
[Szerkesztve] -
vazimódó
senior tag
A 60 fok 1,5V-on elég durva egy léghűtéstől. Alig hiszem el. Szerintem tuti hogy a CPU felszínt méri. Magokra rájön még vagy 13-15 fok.Mindjárt megnézem hogy mit megy vízzel nálam 1,5V-on.
SzlobiG: Infivel mi volt a gond? Nincs nagy különbség a tesztekben elvileg a TR és az Infi között.
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
válasz
vazimódó
üzenetére
Ahoz képest ,hogy ez a TR milyen kis gyökér, leveri a nagy tönk hűtőket. Azon agyaltam ,hogy szerintem a HP valami fejletteb változat, más anyaggal a belsejében
Amugy elég komoly ,hogy a legjobb hűtők is csak 60 fok körül tartják alapfesz alatt a B3-mat
szerk: nem is alapfesz ,csak a konfigban volt. valójában 1,5V
[link] nem is olyan vészes az ára
[L] http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2082&page=4[/L] itt meg a TR sokkal jobb
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

azt te el tudod képzelni, hogy egészséges lenne neki visszavenni 90%-ot bármelyik tényezőböl is? a túlzott alulfeszelés esetén több részegység miért ne sérülhetne? azt jobban el tudnám képzelni, hogy a CPU bizonyos egységeit kapcsolná ki-be. mint a penrynnél is ez tapasztalható lesz a cache kezelésnél.

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)