- BIOS frissítés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Beowulf_78 #13867 üzenetére
ooo, igen, kicsit eltavolodtunk, a lenyeg az, hogy igazatok van...
csak szerintem nem igy, es nem itt kell lereagalni a dolgokat
Piiiisz! -
válasz
Beowulf_78 #13863 üzenetére
van emberem aki latta
(es nincs lefizetve
)
egyebkent keresd meg a nevem... [link]
igaz itt csak 3850-en mentPubszon: Persze nem minden a prime95, de ami azzal stabil az biztos hogy a nélkül is az
Ez tevhit... nem egy procim volt, sot a Q is csinalt olyat, hogy prime latt ment fel napot, tok jo volt, 3d mark cpu tesztnel meg kifagyott, vagy egyes jatekoknal ujraindult.
En azt mondom, mindenki hasznalja arra a gepet, amire akarja, pl jatek, es ha ajatekok jok, le kell tojni, hogy a prime95 mit csinal
De abban meg igazad van, hogy egy screeshotra nem lehet alapozni semmit!Egyebkent mivan? Nem birtok aludni?
-
válasz
Beowulf_78 #13859 üzenetére
ehez ket dolog tennek hozza. Az egyik, hogy nyilvan "menoik, hogy ilyen jo, meg olyan jo" hiszel el akar valamit adni. Te sem ugy arulsz vlamit, hogy elado egy sz@r valami... a masik, hogy pl en is primot lesz@rom, mert az en 6600-osom is megy 4050-en, ott a prime kihal kb 20 mp utan, de a 3dmark mar lefut, jetekok is mennek, es a gep is ment 2 hetig 24/7-be, ugy hogy szinte vegig szmolta a setit 100% terhelessel, akkor ha nem jatszottam... szoval nem minden a prime
-
Tenyleg kell ez sracok?!
-
válasz
Imperator999 #13851 üzenetére
Szerintetek milyen ez a proci?
Mocskosul draga
Egyebkent nem rosz darab... -
válasz
BraveHeart #13426 üzenetére
hát én nb-nek már a 3Gigás értékhet is asszem 1,6 voltot adtam! Esetleg próbáld meg az óvatosan emelgetni!
-
nah, énis letudtam a locsolkodásos témát... (de utálom
)
VID-es téma az enyém 1,3125-ös mint Zájec kollégáé, és mégis jobban megy m4ci!-é. Tudom extrém körülmények között extrém hűtéssel de akkoris
-
válasz
Beowulf_78 #13399 üzenetére
hát igen a 200k-s ár neépp baráti... na mind1. Ami még érdeks és m4rc! baártom hívta rá fel a figyelmem, hogy a q6600 (G0-nak) és a Q9300-nak ugyanakkora tdp-t írnak. Ez azért kicsit meglepő.
-
Nekem volt P35-DS3-mam is, és így is abba is annyira ki tudtam hajtani a quadot, mint mások még DQ6-ba se. Szóval ezt neked kell érezned!
Egyébként szerintem csak az x38 és P35 NB között van különbés. Ponstosan nem tudom (foggalmam sincs) Hogy mit tud töbet az x38 mint a P35
-
Én egyszer ilyen ragasztóval egy laptop letört zsanérját ragasztottam meg. vagyis a külső máanyag burolatot. Az mondjuk már nem is ragasztás volt, hanem helyettesítés. Szárads után formára reszeltem, és csiszoltam, és azóta is tökéletesen ott van a helyén
Beowulf_78: Kicsit akkor félre értettem, bocs. Hát nem mondanám. Monjuk wolfom még nem volt, de szerintem annyira minimális a különbség...
AirBooms:
-
válasz
AirBooms #13227 üzenetére
jajj... hát ez nem túl jó hír.. nekem beköltözött a silentbox-ba (megizzadtam még átalakítottam a pumpát, hogy bemennyen) És azóta egész csönde!
Kell vissza kölcsönbe addig az XSPC?Beowulf_78: Hát igen.. ez a melyik ujjam harapjam tipikus esete... Én az FSX-ről hallottam pl ódákat, hogy milyen jól mennek a Wolfokkal! Nagyon gondolkodom énis egy farkason, de véülis ha bele gondolok mennyiért vettem annó a Quadot fájna érte a szívem. Meghát annyira nem rosz proci az még mindig
Nekem volt fönt 32 bites xp-m és 64 bites vistám is. Hát vegyesek az érzelmeim. Direkt ezért vettem egy vistát. Megbántam. Egyik dolog, hogy x64 alá programokat találni agyvérzés. És még akkor sem garantált, hogy jól lesz. A másik, hogy olyan dolgok jönnek elő, amire nem is számít az ember. pl 64biter firefox ill explorer alá nincs flash plugin
Az viszont érezhető, hogy igyekszik a négy magot kihasználni. Fent volt oldalsávba egy cpu mag terhelés mérő, és szinte mindig egyenletesen volt elosztva a proc terhelés. Szóval ebből jeles.
A másik, hogy alaplapot cseréltem, így dobhatom ki a vistát, mert az oem szerződébe benne van, hogy cak egy bizonyos konfigra telepíthető, alaplap csere után ennyi volt. -
válasz
BraveHeart #13220 üzenetére
ugyanez a konfigom van...
hát 3,6-os szerintem ezzel a lappal nem fogsz elérni.. max 3,2-t, és akkor már örülhetsz, és ahoz már nem árt vizezni a deszkát sem, mert leolvad az északi híd a helyéről
nekem úgy megy 3g-t, hogy 1333-ra van állítva az fsb, a proci fesz meg van emelve picit (asszem 1,4-re) meg az északi hídé is 1,65-re.
Egyébként a szorzót azért nem tudod állatani, mert az a prociba gyárilag beállított érték. Vagyis a max. éték!AirBooms: nem hülyeség. Ez a lap alapból a 4x-es értéket írja ki, és állíthatod!
-
válasz
Beowulf_78 #13216 üzenetére
azt olvastam, hogy a 8xxx-es cuccokat valamiért nagyonszeretik a játékok. Olyan játékok mennek olyan fps-eket, amik még soha!
Víz: Rossz gondoloat. Én most vágtam haza a lapomat a víz miatt, de én voltam a hülye, és alaplap fölött húztam le az egyik csatit. Egyébként nekem álltalában 24/7-be magy a gép kb 3 hónapja vízzel, és soha semmi para nem volt vele
-
válasz
Larry303 #13126 üzenetére
A videt azért mondtam, mert gondolom, és ahogy olvasom az alacsonyabb vid-es prociknak kevesebb fesszel is jól mennek. Nekem elég magas 1,325-ös a videm. Nyilván nem akkora eltérés egy ilyen procinak az 1,5 volt, mint egy olyanak ahol 1,1V a vid.
persze, ezzel tisztába vagyok, de nem is kaartam 24/365-be így használni.
Megaztán nyáron már úgyse tudnám normálisan hűteni, még vizzel se!
-
válasz
Shkiz0 #13120 üzenetére
Ddirekt azért írtam oda, hogyha tudja mivel hűteni. De ok, ez lehet félre érthető...
De a másik részével nem értek egyet! Nekem 24/7-be közel két hétig (ennyi uptime-al is) 1,6Von ment 4050-et úgy hogy közben éjjel nappal BOINC-ot számolt 100% terhelés mellett.
Én inkább akkor hamár javíthatnám magam úgy írnám, hogy VID függő. mert annak a procinak amelyiknek magas a VID-je nyilván nem azt jelenti az 1,6V, mint pl egy olyannak aminek 1,1V! -
válasz
Beowulf_78 #13116 üzenetére
és ahogy halottam a játékok is igen jól támogatják, illetve valamiért nagyon fekszenek nekik!
-
-
-
válasz
Hunyus #12821 üzenetére
Hát nemnagyon találkoztam még olyan játékkal, aminek kevés lenne, de ahogy Macka kolléga ismondta, a játékoknak jobb egy erős C2D!
Hogy mire kell a négy mag?! Pl renderelés, dvd rippelés, tömörítés, és minden ami rengeteg számítást eszik!Mellesleg én úgy játszom vele, hogy közbe fut a seti@ és észre sem veszem
(csak majd a villanyszámlán
)
-
a fesz értékek nem igazán a táptól, sokkal inkább az alaplapi droppolástól függ. De egyébként nem rosszak...
(gigabyte poea
)
Mit csinál? Lefagy, újraindul? Nekem is ilyen lapom van, és nekem 1,55-nél stabil (primeal is) 3,6-on a Q. Mondjuk 1,52-nél nálam már lefut a 3dmark, de a prime belefagy. -
-
válasz
Foxmulder89 #12636 üzenetére
a memók frekiét fixáltad?
-
válasz
Foxmulder89 #12633 üzenetére
mekkora feszt adsz a procinak?
-
szacsee: DS3R-em van
Egyébként nem plexis a blokk
Nemtom mennyire álhat be fesz úgy. 1,6v-on sem néztem meg, mert már ott fostam
örültem, hogy lefutott a teszt, és már nyomtam is vissza, 1,55-re
Larry303, szacsee: Nem akartam prime-ot futtatni, csak 3dmarkot
-
Mkkora fesz adtatok eddiig max a procitoknak? 1,8 volot kibírja vajon?
Most 1,6Von megy 3850-en, de még húzni akarnám, de a lapomon már a következő fesz érték 1,8volt!
-
válasz
prmcsk #12611 üzenetére
Na, kb ezt énis így látom.. eddig mondjuk két tápot szedtem szét, de mindegyikbe közös helyről jött ki a 12volt. De a lényeg itt az, hogy az egyik táppal megy, a másikkal meg lekapcsol. Lehet, hogy akkor nem az úgynevezett ágankénti terheléshez van köze, de a táphoz van, az tuti
-
Van valami másik progi a CoreTempen kívül ami megmondja a vide-et? Mert x64-es vistán nem indul el!
KTompi DQ6-os lapja marha jó. Alig droppol! Nekem is 1,55 voltot kap a proci, ha nem terhelem 1,50-et meg is kapja, de ha terhelem leesik akár 1,44-re is.
Steven: Én azért látok benne valamit. De majd ma kiderül. Átviszem M4rc!-nak a tápom. Nekem 3,6-on megy 24/7-be. Meglátjuk nála micsinál!
szerk: Jh, és még valami! Végre nincs kékhalálom prime95 alatt sem.
Eddig minden ment, de prime bekékhalált. Eddig 1,52Von nyomattam, de kb 2 hete megemelnetem neki 1,55-re, és így most jó
-
Csóri procinak adtam ma
1,55 volt (bár az alaplapi drop miatt csak 1,46) 3,6Ghz, és egész éjjel seti-t számolt
Termeli a hőt rendesen. a radiátor az ablakba (most -1 fok vankint) a víz 12-15 fokos, a proci mégis 30Bár ami érdekes, hogy a memüria is úgy gondolta, hogy melegszik egy kicsit, és a bordákon már 60 fokot mértem reggel
Quad -
válasz
hunnylander #2275 üzenetére
igen, de szerintem ott már komoly arhitektúra váltás lesz az AGTL+ miatt.
-
még lenne egy hülye kérdésem
Ti láttok reális esélyt arra, hogy normál progik, játékok a közeljövőben támogasság a 4 magos rendszereket? -
válasz
hunnylander #2227 üzenetére
Köszi, jó az angol anyag
Aha, tehát a 130W TDP-t ír a procira, akkor 150W fogyasztást lehet számolni.
Miért nyomik, és miért nem képesek megadni normálisan a fogyasztást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BIOS frissítés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Tesla topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest