- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
SimonYana
addikt
válasz
Pulsar #13873 üzenetére
Én is lecsaptam rá azonnal.Odaadtam olcsón a jó kis Q6600.at emiatt.
itt van már más tesztej. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Pulsar #13865 üzenetére
Nem a proci miatt fagyott az ki, indult újra szvsz.Persze nem 10p Prime után lesz valami stabil.
Egyébként tök másról beszélünk, kár vitázni ezen. Te használatról beszélsz, mi meg eladhatóságról ill. a használat bizonyságáról.Ugyanakkor keverjük a stabil procit a bench-elhető procival.
Hozzáteszem, konvertálj le egy 8,5Gb filmet 4,5gb-ra CCE 8pass-al ami az összes magot 100% járatja mondjuk 4ghz-en ahogy használtad.Kibírná?Lehet.Max. lenne benne 1-2 pixel hiba a számolásból adódóan, vagy error-ral kilépne, fagyna újraindulna.
Ebben nem értünk egyet. -
Pubszon
veterán
válasz
Pulsar #13865 üzenetére
Lehet hogy nem 100% stabil a P95-től, de azt már lehet venni alapul.
Amugy stabilitást nem ugy kellene nézni hogy csak a P95 fut, hanem mellette a GPU Caps Viewer (szőrös fánk). Mert a mai gépekben a legjobban fogyasztó a VGA lett.
Így legalább a táp is meg szinte minden le lenne tesztelve. -
Pubszon
veterán
válasz
Pulsar #13861 üzenetére
Persze nem minden a prime95, de ami azzal stabil az biztos hogy a nélkül is az.
Na de viszont az nem jelent semmit hogy X MGz-en bejön a win és ezzel a screnshottal eladom a procit. Mert az enyém még a 3.2Ghz-et is 1.3V-on tudja,és még 3.8-on is betölt a win.
De viszont azzal nem adhatom el, de viszont lehet hogy SimonYana procija ugyan ilyen feszen magasabb órajelen P stabil és átalába az érdekli az embereket. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Pulsar #13861 üzenetére
Persze nem minden...el is hiszem neked hogy így ment a géped 2 hétig.Csak ha el akarsz adni valamit akkor ez kevés.Hacsak a fejedre nem rögzítesz egy digitális kamerát (mint a bányászok a lámpát
) és le nem videózod hogy már pedig te 2 hétig miket futtattál rajta hiba nélkül...khmm.
Na ugye hogy a Prime az gyorsabb és egyszerűbb is.
Nézd meg a hirdetéseket...aki menőzik annak van link és drágán adja mert tudja pl. a 3,6ghz-et a procija alacsony fesszel. Aki meg el akarja adni, de nem tuningos annyira, az azt mondja nem húzva használta, viszont cserébe olcsóbban adja.De ilyet még nem hallottam hogy bemondja/mutatja a 3720-at és utána alap kérdésekre...mennyi fesszel,milyen VID,milyen maghővel....nem tud válaszolni.Khmmm.Inkább nem akar.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Pulsar #13858 üzenetére
Tökéletesen igazad van.Ez tényleg nem kell.
A félreértések elkerülése végett mivel úgy lett bedobva ide hogy "Nem érdekel valakit egy jó Q6600?", evidens hogy SimonYana "feldobta a labdát", mi meg "lecsaptuk". Hozzáteszem tök jogosan tettük. Mert egy Prime95 stabil eredményhez 40-50p szabadidő kell, az már lehet bíztató, de közel sem elégséges 100%-ban.Nem kellett volna menőzni hogy ilyen jó, meg olyan jó, mert joggal kérjük a Prime95 stabil eredményeket a bemutatott mhz-en.Ja hogy nem tudja? Akkor meg kell hirdetni hogy Q6600 eladó 40k-ért szépen csendesben, és akkor a kutya se fog kérni hiteles prime95 eredményt.De ő nagy mellénnyel tette mindezt. Ez volt itt az alapvető súrlódási pont, és lesz is ameddig a hírdetésésben is az az 1 árva kép lesz ami akár a netről is be lehet vágva.Mert aki ilyen procit akar az kíváncsi a részletekre is...az pedig hogy mi nem vagyunk potenciális vevők, azért annyi tisztelet jár a topiknak hogy a bemondott eredményt legalább hitelesebb módon bizonyítsa.Mert ez kicsit úgy jön le hogy mi hozzáértők, "tuningmesterek" hülyének vagyunk nézve.
ERRE GONDOLTAM....EZ PL. EGY JÓ PROCI
[link]Ennyi bőven elég lett volna...
-
BraveHeart
tag
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pulsar #13241 üzenetére
Ok, akkor DQ6-ot elvetem, azt úgy sem nagyon férne bele a keretbe (max használtan, de azt nem is nagyon árulnak ahogy láttam). Akkor maradok X38 DS4-nél. +2k a P35-höz képest, az belefér még és ezen nincs összekötve legalább a délihíd heatpipe-al. Nem melegíti az északi híd a délit.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Pulsar #13229 üzenetére
Nekem a hardver rés szoftver környezetemmel nincs gond Vista alatt..használok én is vista64-et csak ugye wolfival volt az utsó használat.Tehát nem a vista használhatóságára értettem elsősorban hanem a quad-ra voltam kiváncsi hogy dinamikusabb lett e a gép a 4 magtól frissebb OP-rendszeren.Ezek szerint akkor optimalizálztak valamit de számottevő gyorsulás nem lett xp-hez képest..
-
Zájec
veterán
válasz
Pulsar #13231 üzenetére
hát ha müanyag akkor ragasztás...
DE még ekkor se biznám magamra a müveletet, lehet hogy a megfelelö
müanyagos szakemberre a kompozitosara biznám... mégiscsak egy szakma...
nembizots hogy a háztatási ragasztó megfogná....
ez nagyon függ a törés nagyságától, felületétöl...
aztán lehet hogy házilag is megoldható lenne... nemtudom ,, látni kéne..(#13233) AirBooms
(#13236) AirBooms : rendben, akkor sikerül megoldani..
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Pulsar #13219 üzenetére
Persze nem csak a játékok számítanak.Mert manapság nem mindig jut idő játékra.De azért elvártam volna hogy legalább úgy menjen mint a Wolf. A 10-20% többlet a wolf javára sok.Nagyon sok.Az tuti hogy nem "sírnék" it órák óta...ha legalább annyit menne.A többivel talán meg tudnék barátkozni, mert hát azért a RAR teljesítményét se felejtsük el a Q6600-nak.Fenomenális a 2400-2500 kB/s. Ez 25% gyorsabb mint a wolfi.Persze videokonvertálásban is sokkal jobb csak azt most már ritkábban teszem.Több szól még mindig ellene mint mellette.
Esetleg van valakinek tapasztalata Vista64 alatt? Ott jobban megy a Quad mint XP alatt? Mert ha igen akkor telepitek és megnézem.. -
AirBooms
addikt
válasz
Pulsar #13223 üzenetére
Bocsánat, ezt nem tudtam, de az FPS akkor sem lehet 1200, hanem 400 (az egy másik kérdés, hogy a lap eleve a néggyel szorzott értéket írja ki).
Viszont ebből kifolyólag nála 300-ra van állítva az FSB, mert úgy jön ki a 9X300=2700 MHz.
Ja és a szorzót hiába akarja 9 fölé vinni, a Q6600-nak a 9-es legnagyobb maximális szorzó. És igen, plusz feszre is van még szükség rendesen! -
válasz
Pulsar #13119 üzenetére
azért ilyeneket ne nagyon irogassunk már.
Vagy ha igen akkor tegyük oda hogy nagyon max egy rövid 10-15p teszt erejéig.
Másik dolog meg hogy ha már így dobálózunk a feszekkel akkor ne felejtsük már el odaírni hogy esetleg vizel van hűtve, mert ez kicsit félreérhető.
Az egyszerű juzer azt fogja hinni, hogy a gagyi gyári hűtővel minden gond nélkül adható ennyi.
Mellesleg kétlem hogy 1.5v-1.55v nál többet lehet adni még víz esetén is 24/7-re. -
Seelaard
tag
válasz
Pulsar #12872 üzenetére
Nincs, de lehet, hogy tényleg annak a környékén van, mert sajnos a cpu hűtő nem fúj oda és nem sokkal mellette a kingmax ramok 2,1volton elég jól melegszenek.
Mindenesetre egyenlőre csak találgatunk.
Mivel alap sebességen is ilyen meleg, talán nem okozhat gondon még nyáron se. -
hunnylander
őstag
Ugord is át, ne vacakolj kétmagosokkal!
Nekem is kétmagosom van (D805@3.4GHz), mégis sokszor látok homokórát. A Q6600 meg best buy proci, és még időtállóbb is lesz mint a kétmagosok. A Yorkfield sem lesz sokkal jobb, de drágább az igen. A Phenom X4 sem nagyon fog 3 GHz felett szaladgálni és nem is lesz olcsóbb mint a Kentsfield, és ha az AMD küszködik a K10 órajelével, nem sok tuningpotenciált tud majd benne hagyni.
Jövöre már lesz octal-core is, szal ne kispályázzunk már itt kétmagosokkal. Kukába velük! -
keIdor
titán
# LGA 775 socket for: - Intel® Pentium® D - Intel® Pentium® 4 - Intel® Celeron D - Intel® Core2 (Conroe family) - Intel® Quad Core processor(Kentsfield)ready
# Supports Intel Enhanced Memory 64 Technology (EMT64T)
# Supports Enhanced Intel SpeedStep Technology (EIST)
# Supports Intel Hyper-Threading Technology
# Supports 1066/800/533MHz FSB
Ott van...
Intel® Quad Core processor(Kentsfield)ready
Ettől félsz? Ez csak az, hogy kész megbírkózni a Kentsfield-el is...
#2271: Így már értem.
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
Thermal Design Power [link] [link] (Bocsi, ha nem jó az angol anyag.)
Az Intel doksikba nincs kedvem most belemászni, hogy ezt ők hogyan számolják ki. Az AMD TDP-je állítólag kicsit eltérő rendszerű, máshogy származtatják. De a különbség nem olyan egetverő. A lényeg hogy a TDP Watt értéknél a maximális fogyasztás több szokott lenni, de hogy a Q6600-nál ez pont mennyi azt nem tudom. Ha a kazán P4 és Pentium D-knél ez csak 10-15%-kal volt több a TDP értéküknél, akkor a C2Q-nál sem lehet jelentősen más arány.
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
Ezt az Intel-nek kellene tisztáznia. Pl. a Prescott és Northwood magos Intel procikról olvastam, hogy a maximális legnagyobb fogyasztás, a TDP értéküknél átlag 10-15 százalékkal több.
Szerintem egy tuning nélküli G0-ás (95W TDP) (felhasználói programmal) 100%-on terhelve sem fogyaszthat többet kb. 130W-nál.
Az Intel TDP korántsem az, amit főleg az AMD rajongók mondanak róla, hogy az az átlagos felhasználás és így maximumon jóval/kétszer többet fogyaszt. Ez így ebben a formában badarság, amit a mérési tesztek is bizonyítanak.
[Szerkesztve] -
-
hunnylander
őstag
-
jugeen
addikt
példánya válogatja mind a B3-as, mind a G0-sok esetében. jó esetben a B3-asok 3,3-3,4GHz-re, a G0-sok 3,6GHz és egy kis szerencsével valamivel felette is eldöcögnek.
a legnagyobb ellenség a hő. kemény feladat azt elvezetni, amit egy mezei hűtővel kivitelezni lehetetlen. ha vissza olvasol jó pár hozzászólást, akkor egyéni tapasztalatok tömkelegével találkozhatsz.
-
vazimódó
senior tag
Szinte majdnem ugyanúgy csináltam mint ahogy Achilleus leírta,annyi különbséggel hogy 600-1000-2000 papírokat használtam.Sajna nem volt 2500-as így nem lett éppen tükörsima.Valamint 25-30 csiszolás egy oldalon,majd elforgatva 90fokkal minden oldalon.Ezt ismételgetni.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Filmvilág
- Bundle topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest