Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
előbb is írtam h nem mindennapos beállítás

-
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
az más, tényleg

subaruwrc: ha játszol ahhoz még ilyen kemény tuning sem kell szvsz. -
subaruwrc
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
semmi gond. ez közelsem 24/7 es beállítás csak az eddigi max.nem munkára kell csak szeretek tuningolni és a határokat feszegetni.idáig azért nem quadot vettem mondván a penrynek mennyivel jobbak lesznek.aztán tessék..... csak emiatt vagyok kicsit dühös.

-
jugeen
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
menni megy, de mindent lehet max-on járatni. nálam ment az x3230 ES G0 4G-n, és írdatlan meleg is volt minden.
-
válasz
FireKeeper
üzenetére
De nem nagyon 4 magos procival, és itt arról volt szó..
-
4 ok,amiért én nem veszek első körben penryn-t:
1: Először is a korai változatok drágák.
2: Yorkfield hamarabb lesz mint Wolfdale, az nekem meg nem kell.
3. Alacsony szorzóval jönnek az elején, ezért ha valami komoly eredményt akarsz elérni, muszály extreme változatot megvenni ,borsos áron... Legalább 5300Mhz kellene egy feltűnő eredményhez.
4: Core2 ára lefele tendendál, így egy jó steppinges E6700-el jobban járok..
[Szerkesztve] -
jugeen
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
mondjuk hogy maximalista. akkor sosem lesz semmi sem tökéletes neki. ez nem munka, de más

-
helkis
veterán
nem értem mit nyervogtok, a teljesítményt mindig is meg kellett ''fizetni''. legyen szó CPU-ról, GPU-ról, hűtésról, fűtésről, kocsiról, nőröl, stb.. a világ így működik. legfeljebb jobban elgondolkodunk, hogy mit-mire akarunk használni, és ezért mennyi-mit áldozunk! szvsz nem egy rossz álláspont...

-
Lalaboy
őstag
Lessz majd 120W-os is, igaz az 3Ghz felett fog ketyegni! Engem az a 333Mhz FSB idegesit, mert ha az ember nekiugrik majdan egy olcsobb Yorkfield-nek, akkor nem eleg a proci elorelathato FSB limitaltsaga, majd az alaplapnak is kivaloan kell teljesitenie, hogy huzhato legyen a proci. Ha 8x333Mhz egy alap (7-10x333Mhz), akkor 4Ghz-hez a lapnak 500Mhz FSB-t kell majd produkalnia!
Hacsaknem vesz az ember majd magasabb szorzos prockot, ami persze joval dragabb........ -
jugeen
addikt
![[kép] [kép]](http://i2.photobucket.com/albums/y42/yodallseein/QuadLogoG02copy.jpg)
-
jugeen
addikt
az alábbi linken nem a legjobb hír olvasható a Yorkfield CPU-król!

[link]
Desktop Core 2 and Core 2 Extreme processors have less thermal bins. Quad-core Yorkfield models have 95 and 130-watt TDPs while dual-core Wolfdale models have a single 65-watt TDP. Intel hasn’t set thermal ratings for its mobile Penryn processors yet. -
Lalaboy
őstag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Valoszinunek tartom, hogy rovid (1 honap) idon belul mar olvashatunk teszteket (persze nem egeszen nyilvanosan) a Xeon 45nm-es ES-ekrol! Es nagyon remelem, hozzajuthatok majd 1 peldanyhoz is.
Akkor mar kezd erdekesse valni a teljes konfigom lecserelese a hutessel egyetemben.... 
[Szerkesztve] -
BSOD
senior tag
'hogyé adják majd vajon a kisebbik yorkfield-et?
A q6600 magasságában lesz?
Most úgy tervezem, hogy átmenetileg (~februárig) egy 2140/60 körüli procit nyomok az új gépembe kentsfield helyett (és kitaposok belőle mindent
). Talán, ha g0 nagyon jól sikerül, akkor vágok bele 1 quazánba... -
-
jugeen
addikt
CPU-Z 1.40.9 beta [link]
-
Lalaboy
őstag
Ez a retail B3-as Q6600 egy rakas lokaki! FSB limit 9x 425, 8x 460, pedig felmosovodorbe raktam a radit!

-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
manutdzoli
üzenetére
Emberek miket ki nem találnak...

-
drako76
csendes tag
én a házam hütését ugy oldotam meg.volt egy egyszerü házam.kivágtam az oldalát,csak a széleit hagytam meg majd a kivágot rész plexitel helyetesitetem.a vga elött és a proci elött (tehát egy más felett)kivágtam és beraktam két 12cm ventit ,ezek befuvok.a ház tetejére meg felraktam egy 8cmest kifuvot(frankon kifurkodtam 8 as furoval olyan lett mind az eredeti)azért odaraktama kifuvot mert a meleg levegö ugyis felfele száll és igy csak azt szivja ki.nagyon sok képen láttam hogy volt egy befuvo az oldallapon.és a kifuvot meg a hát lapra rakta,szerintem közel volt nagyon egymáshoz,igy a befujtlevegö nagy részét ki is szivja.amugy nagyon frankon hütt nekem igy.akartam venni én is valami tuti házat de igy nem 20bol hanem 2500ft bol megoldotam
-
1face
senior tag
Akkor mi van, ha a magok és a kupak közötti hőmérséklet jelentősen eltér? (kb 15-20 fokot)

-
Soak
veterán
válasz
manutdzoli
üzenetére
Mond annak a gyereknek ,hogy keressen egy fát és kösse fel rá magát
-
drako76
csendes tag
nekem egy gigabyte p35 ds4 alaplapal.geil ultra 800mhz(4-4-4-12)ramal.gyári hütö .alapfeszen.400-as fsb és 7 es szorzoval,2.8ghz 82-83 fokra ment fel 3rát futatam az orthosal és stabil volt.csináltam 8-as szorzoval ,400-as fsb .vel 3.2ghz.fél orát járatam mert sokalotam a höfokokat.90fokig ment fel.addig stabil volt.ha orthosal akarod tesztelni akkor ne csak egy szer indisd el vagy kétszer mert csak valmelyik két magot fogja terhelni.indisd el egyszer az orthost,majd feladatkezelöbe menny a folyamatokra,nyomj jobb kliket az orthosra,ott affinitás,és vegyél ki két pipát a négy közül(a négy magbol 2 hadj meg).aztán indisd.utána nyiss meg megint egy uj orthost.majd csinál meg ugyenezt(amásik orthosra jobbklik) csak a másik két pipát hagyd most benn,és indisd.a feladat kezelöben látod ugyis hogy hány százalékon megy.egy jobb hütövel szerintem job höfokok lennének.
-
manutdzoli
senior tag
Lehet most váltok quad e6600-ra!Az lenne a kérdésem hogy miért olcsóbb a quad e6600 mint a core 2 duo e6700?Egyik gyerek azt mondta hogy nem jó a négymagos,mert szaggatnak rajta a játékok stb stb.
-
Stili
csendes tag
Mondom boncasztal!

- Szikét!
- Szike.
- Ollót!
- Olló.
- Uram! Leáll a proci!
- 400-at neki. Töltés.
- Semmi.
- 500-at neki. Töltés!
- Még mindig semmi!
- 620-at. Töltés!
bzzzz
- Van feszültség! A Ledek újra világítanak! Megfelelő a frekvencia! Az Orthosometer stabil!
- A műtét sikeres. Még pár óra tesztelés és házbamehet...
(meló utáni pihentagy) -
Achill3uS
nagyúr
másolos
amugy énis most fogok csinálni egy ujat, u.olyan lesz mint ahogy a tied kinéz, csak plexiböl lesznek a polcok és ilyen alu kromos ize a laba.. csak még kell hozzá anyagot vennem.. ja és a lapnak is lesz felfogatása rendesen, nem zsepi.. de hallod viszek neked szivacsot mer látom nincs ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Stili
csendes tag
Hát(tal nem kezdünk mondatot) tulajdonképpen van itt egy 620-as Chieftech.

Még nemnagyon gondolkodtam rajta hogy ház nélkül összerakjam. Valahogy olyan boncasztal szagú lenne a dolog, ahogy a gép ''belei'' össze vissza lógnak.
De ki tudja mit hoz a közeljövő? Ha ma estig nem érkezik meg a T3-as házikóm akkor lehet hétvégén nekiugrom.
A 3300 jobb mint amire számítottam, na persze a 80 fok nem kevés.
Szerintem a 3000-et célzom meg, és majd év vége felé egy vízhűtéssel lekaszálom a kaszást.
-
Stili
csendes tag
Hali!
Tegnap a Q6600-as procimhoz vettem egy Infinity hűtőt.
A kérdésem csak annyi lenne, hogy akinek ilyen
vagy hasonló összeállítása van, meddig tudta húzni, és milyen hőfokon.
Egyenlőre nem tudom tesztelni, mert a nyamvadt ház nem érkezett még meg. :/
Minden más már itt figyel mellettem (és már most kiröhögi a régi gépemet). ^^ -
Lalaboy
őstag
Hmmm..... Lecsereltem a Swiftech Storm blokkot D-Tek Fusion-ra. Idle&load 2-3C a nyereseg a D-Tek javara. Azert tobbre szamitottam, jol jott volna 5-6C kulonbseg a procinak. Ennyivel nemsokra megyek sajna!

-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy néztem múltkor CPU-Z-vel a Q6600-mat és az tünt fel, hogyha simán csak a win fut akkor a szorzó leesik 6-ra, viszont, ha elindítok egy progit akkor felmegy 9-re. Ez mitől van? Lehet, hogy hülye kérdés, de annyira nem vagyok elmélyülve a procikban. -
strebacom
senior tag
Használ valaki quad6600-ot AsusP5WDH lapban????

-
Soak
veterán
válasz
Achill3uS
üzenetére
Ezt Diszkáverin láttam egyszer én is, nem tudom ,hogy mennyire lehet hülyeség. De ott is ezt mondták. Mondjuk kiváncsi vagyok ,hogy egy 220V-s égő 110V-n világit e olyan erősen mint alapesetben?
Szerk Amugy ez az egész energiagazdálkodás hülyeség szvsz, nekem nem lenne elég nethet , gondoljatok bele, PowerNet, 10-11 ablak nyitva, tele flashel, képekkel azok közt váltogatsz ,mellette még egy-két futo process aztán kalap kabát. Szerintem ez elég lassu lenne egy 1,6os C2D-vel. Ráadásul az architekturák máshogy reagálnak a sebesség változásra , nézzétek meg ,hogy az AMD 3giga fölé tekerve már egész értelmes dolgokat müvel. Ugyanakkor c2d alacsony frekin meg elég hulla. ( nagy frekin ez is csunya dolgokra képes ,de most energiagazdálkodunk vagy mi) -
jugeen
addikt
ha ezt kivitelezni tudná az intel, akkor elképzelhető, hogy már megtették volna. és ezzel tényleg kétvállra fektették volna az amd-t asztali processzorok terén. szerintem!
ha jól emléxem középiskolás időkből, akkkor a tranyóknak van egy nyitó feszültsége, amit ha esetleges alaplapi tré PWM nem tudna stabilan biztosítani, akkor nem hsizem, hogy jót tenne.
teccik ez a villanykörte hasonlat.
azért az egy kicsit gyengébb technológia. -
Achill3uS
nagyúr
220-as villanykörte az egyesült államok 110es hálózatán a elméletben legalább tízezer évig müködhetne sztem ez marhaság.. más áramerősségen és frekvencián müködik az amerikai 110v-os hálózat.. igaz hogy a 220v-ot letranszformálva a felére megkapjuk a szükséges voltot, de amperben és hz-ben nem kapod ugyanazt, ezért pl az amerikai 110v-ra tervezett cuccok sokszor nem müködnek kellő hatásfokkal még egy átalakítóval sem itthon (saját tapasztalat) szóval sztem aldurranna a körte, vagy csak pislákolna..
-
BSOD
senior tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Én sem arról beszéltem, hogy házilag szertném ennyire lenyomni... csak arról, hogy ezt szerintem ( de én hülye vagyok hozzá
) érdemes lenne a gyártónak lejjeb tornászni, de nem látok ilyen jellegű törekvést amióta a speedstep megjelent az asztali prociknál...
De, ha egy a64 3000+ képes 800-2000 tartományban mozogni (1,1 - 1,4v) akkor intel oldalon is megvalósítható lenne ehhez hasonló arány. Valószínüleg ezért is teljesít fogyasztás szempontból jobban kis terhelés mellet az amd, ill ezért fordul a kocka terheléskor.
-
BSOD
senior tag
Mellesleg, ha egy olyan analógiát követhetünk ebben az esetben, hogy egy európai 220-as villanykörte az egyesült államok 110es hálózatán a elméletben legalább tízezer évig müködhetne (a pontos nagyságrendre nem emlékszem, de ''örökvillnykörtének'' becézik
), akkor szerintem ez csak az élettartamát növelné.
De javítsatok ki bátran, ha ez a tranzisztorok világában nem helytálló...
-
Achill3uS
nagyúr
nem is arról beszéltünk, hogy a gyári C1E v Speedstep káros lenne.. de mondjuk próbáljátok meg levenni 1GHz alatti értékre setfsb-vel vagy akár bios-bol.. nem fog menni.. emlékszem még a 3000+-os A64-em is 800mhz alatt megfagyott.. a tulzott aluljáratást ugyanugy nem birja egy proci mint a tulhuzást..
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hacsaknem vesz az ember majd magasabb szorzos prockot, ami persze joval dragabb........
hát ezt lekövetni művészet kell.3 hónap alatt iszonyat sok processzor meg szabvály jött. komolyan mondom a xeon kentsfield yorkfield penryn conroe lga 775 lga 771 pcie. 2.0 szavakkal álmodom 

). Talán, ha g0 nagyon jól sikerül, akkor vágok bele 1 quazánba...