Új hozzászólás Aktív témák
-
Buckey
őstag
válasz
adorjant #3973 üzenetére
Ámulok és bámulok, hogy Nálad hiányzik két „menü”.
Én lefényképeztem még a maradékot, hogy legyen mihez viszonyítani.Lehet, hogy egy BIOS-ban jártas embert/fórumot fel kell keresned, mert nem hiszem, hogy csak ennyi lenne. Nálad is vezérelni kell valahogy a kütyüt.
Lehet, hogy az utolsó képnél kell valamire rányomnod az utolsó sorokból, hogy előjöjjön a maradék kettő. De ebben nem vagyok biztos!
Én a DELETE gommbbal (is) lépek be.Az előbb megbolondítottam az IGP-t is, így egy kicsit pattogósabb, gördülékenyebb a rendszer (a RAM rovására, de csiszre beleférek).
-
Buckey
őstag
válasz
interstate76 #3966 üzenetére
Nekem annyi volt vele az elvárásom, hogy tudjak vele letölteni, böngészni és mivel 7/24-ben üzemel, így keveset is fogyasszon. USB2 még elég sebességben és mivel LAN-on nézem a filmeket, így azt is tudja ( 10/100-as USB-LAN adapterrel). A Full HD lejátszás eddig jó volt annál a pár filmnél, amit néztem, de inkább hálózaton keresztül filmezek. Valahogy az nekem futurisztikusabb.
-
Buckey
őstag
válasz
interstate76 #3961 üzenetére
Igazad van, nem a net miatt akadozott.
Én kérek elnézést!
Letöltöttem, és a 8k igen csak szaggat, a 4k pedig kb. 10 másodpercenként megáll gondolkozni. Mondjuk a net sem tölti be, azért hittem, hogy valami csoda folytán lejátsza.
Viszont a Full HD megy szépen, ami nekem, a tv-nek elég. -
Buckey
őstag
válasz
interstate76 #3961 üzenetére
Nem tudom, böngészőből a Youtube játszotta le a 4k-t és a 8k-t, vagyis a 8k-nak kevés a 17 mega net, mert kb. 5-10 másodpercenként gondolkozott 1 percet, de a 4k és alatta ment szépen. Hogy most az valóban 4 vagy 8k azt nem tudom, csak láttam, hogy a full HD az jóval gyorsabban jön le, mint ez a kettő. [link]
A tv-m full HD, ennyi biztos, és a tv-ben lévő youetube csak Full HD-ig képes lejátszani, fölötte nem. -
Buckey
őstag
Egy kicsit belemásztam a Modecom mini PC-m lelkivilágába. Linuxot nem sikerült felvarázsolnom rá, de a proci órajele a max. 1,31 GHz-ről akár 1,67 GHz is lehet, persze mint mindig, amikor csak szükség van rá. Igaz, az átlaghőmérséklet is megugrott kb. 5-8 °C-ot, de ez az extra hűtés mellett is max. 58 °C. AIDA tesztet nem csináltam, csak átlag használat, net, full HD film, youtube (4K és 8K videók is mennek!).
Amúgy most csak Full HD Youtube zene mellett 45 °C-os a processzor. -
Buckey
őstag
válasz
Sándor -P20- #3929 üzenetére
Ha lett volna valahol olcsóbb, én is ott vettem volna.
De már a legális win10 miatt is megéri, ha valakinek az kell.
Én nem tudtam linuxot rátenni, de lehet, hogy nem úgy kell, mint más eszközökön. Pedig jobban örültem volna neki. (Tudom, van linuxos verziója is, csak 1Gb rammal)
Én a fogyasztása miatt elnézem neki a win10-et, meg egy kicsit állítgattam, így elég gyors is.Nekem megérte a 35 ezret, bár, húszért ajándék lett volna.
-
Buckey
őstag
Valószínű, hogy 10 GB, de én nem használom.
Bárhonnan elérem a HDD-met erről a Modecom mini pc-ről, mivel állandóan be van kapcsolva, hiszen alig fogyaszt valamit. Így lassan már ez a fő gép, hiszen netezni, filmet nézni, letölteni tökéletes, ráadásul még NAS-ként is funkcionál.
-
Buckey
őstag
Én megpróbáltam linuxot (mint, ubuntu, KDE) feltenni, de csak a win10 bootolt be.
Letöltöttem a Win10-et, az kapásból felment és aktivált is lett automatikusan.
A drivereket a Modecom oldaláról szedtem le.Árához képest pöpec kis masina, TeamViewerrel távolról is hozzáférek, mintha előtte ülnék.
-
Buckey
őstag
válasz
interstate76 #3876 üzenetére
Köszi, igyekeztem.
(#3877) Somatom, majdnem, de csak egy AMD proci (felső) és egy Intel proci (alsó) hűtőbordájáig jutottam passzív léghűtéssel. A hangtalan hűtés volt a lényeg.
Ha meg még hűvősebbé akarom tenni a sticket, felpattintom a ventillátort. Ha egy 100W TDP AMD-nek megfelelt, akkor ezzel is meg fog bírkózni,
Különben a vízhűtés macerásabb, no, meg messze van a Duna.
-
Buckey
őstag
válasz
kukszi1 #3859 üzenetére
Én egy kicsit drasztikusabb megoldáshoz folyamodtam.
Még a burkolatot sem távolítottam el, csak bekentem mind a két oldalát hővezetőpasztával (volt otthon bőven) és két borda közé tettem.
Mikor teszteltem Aida64-el, 75-nál raktam rá csak a felső bordát, rá pár perc múlva már csökkent is, egészen 58 °C-ig.
Mikor a végleges állapot elkészült, újabb teszt Aida64-el, de 56 °C volt a max. amit 30 perces teszteléssel (közben Youtube, böngészés) elért.
Most 3 letöltés és a Youtube megy, 50 °C. Szerintem ha nincs a borda, akkor 68-70 °C lenne.
Ha a gyártónak lenne egy kis sütnivalója, úgy alakítanák ki, hogy egy kis dobozkába is be lehessen tenni, aminek a teteje hűtőborda. Aki akarja, veszi, aki nem, az nem, de szerintem vennék.
A csatlakozók, bekapcs. gombot is neg lehet oldani. -
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Én is vásároltam egy Modecom mini PC-t win10-el.
Az lenne a kérdésem, hogy másnál sincs Alvó mód és Hibernálás?
Mert a TV mögé macerás bemászni mindig gombot nyomogatni, alvó módból talán billentyűzettel fel lehetne ébreszteni.
Vagy van más megoldás is kikapcsolt állapotból billentyűzettel bekapcsolni?Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR5 RAM / 1TB SSD konfig eladó normális áron
- Eladó Konfig I7-10700 16GB DDR4 512GB SSD RX6600XT 8GB!
- HP EliteDesk 800 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- Bivalyerős gamer/workstation PC RX 7900 XTX + Ryzen 9 + 64 GB RAM!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Lenovo Thinkpad T480 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest