- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- DUNE médialejátszók topicja
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #3948 üzenetére
Nem tudom, érdekel-e valakit, de ha nem, akkor is leírom az első hónap tapasztalatait a kijelző és vinyó nélkül vásárolt, passzív hűtésű Toshiba notimmal (N3520-as CPU, 4 GB RAM, win10)
:
- a cucc szupercsendes (a noti vinyók néha kettyennek egy kisebbet, de elhanyagolható a hangjuk, már halk zene mellett sem hallhatóak),
- futó AIDA, HD Sentinel, Tixati (1 szem torrenttel), Plex Media Server, Chrome (6 lappal) mellett fogyaszt 5,5-6 wattot óránként (egy 320 GB-os WD Black és egy 750 GB-os HGST HDD-vel a fedélzeten, saját kijelző nélkül),
- ha nem netezek rajta, akkor a fogyasztás óránkénti 5 watt alá esik (akkor is, ha nézünk valamit a megosztott vinyóról, vagy ha valaki távolról piszkálja a Plexet, tehát ha mindkét hdd aktív használatban van),
- sajnos a hálózati elérési tempót még mindig nem tudtam letesztelni, mert az eBay-ről rendelt usb3 to gigabit lan adapterem rossz és most küldenek helyette másikat,
- kis ismétlés, ha valaki nem nézné az előzményeket: optibay kerettel és a majdan végre befutó lan adapterrel együtt sem került 30 ezer Ft-ba, és még jogtiszta win10 is járt hozzá, aminek köszönhetően akkor is tudok játszani a One-os játékaimmal, ha a család elfoglalja előlem a nappaliban lévő TV-t.Az én felhasználói szokásaimhoz jelenleg elképzelni sem tudok jobban passzoló eszközt: kiváltott egy NAS-t és egy wines mini pécét, ráadásul úgy, hogy számomra mindegyiknél jobb. Jobb lett volna garis eszközt venni, de kijelző nélküli laptopból ugyebár ilyen nem létezik
, kijelzővel együtt pedig már 40-45 ezer Ft lett volna az ár, ennyit pedig számomra nem ér a gari.
Egy fejlesztési lehetőséget látok: hasonló, vagy kicsit erősebb CPU-val (pl. N4200) + dedikált videókártyával felszerelt laptop, hogy fussanak rajta a pécés játékaim is, de ez már tényeg csak hab lenne a tortán (Cities: Skylines nemrég 7 USD-ért megvehető volt - ha vinné a kis masinám, beruháztam volna rá, mert az ilyen stílusú játékok hiányoznak a One-ról, windowsos gépből pedig most csak ez a laptopom van).
Tisztában vagyok vele, hogy ha valakinél egyszerre 3 végponton néznek 4K filmeket, az jobban jár egy NAS-sal, nem utóbbi vas ellen kampányolok, viszont azt gondolom, hogy a legtöbb háztartásban vastagon elég lenne a letöltések és megosztások kezelésére egy ilyen lapos. Azt meg elmondani nem tudom, mekkora királyság, hogy ha pl. családi fotókat akarok mutogatni, vagy az 50-60 GB-nyi otthon tárolt zenéből szeretnék meghallgatni valamit, akkor a telómon 2-3 érintéssel megtehetem a Plex kliensben, mindenféle hókusz-pókusz nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AM4-es félkonfig, 5800X, 32gb Ram, B450, BeQuiet TF, FractalDesign Meshify C, Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged