-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
vass17 #68296 üzenetére
Ránézésre is, bár van, hogy engem is átvert, de leginkább panel típusának kiolvasásásval vagy bontással is elég gyorsan, 3 csavar.
Összefüggést én a felszereltségben láttam, de lehet bukós, mert ritka a gyári fullos, nem bontottam annyit, hogy ki merjem jelenteni.
x201-ből mind ledes, x200 és x200s-ből van mindegyik. A nagyfelbontású rohadt ritka, de egyébként ledes mind.Üzemidő sutaság ahogy van. Üresjáratos windowsban futtattam 2 panelt dokkon és nem volt köztük értelmezhető különbség 50%-on. A LED inkább a vékonyság és helytakarékosság miatt lett úgy ahogy.
-
csubuka
addikt
válasz
vass17 #68296 üzenetére
Aida64-el kiolvasod a pontos kijelzőtípust, majd a gugli kiköpi a háttérvilágítás típusát. Ha sárgás a fehéred akkor ccfl, ha kékes akkor led. Ez olyan szubjektívebb
Erre nem tenném fel az életemet... de egymás mellé téve mindig ez jön le. Sokan nem szeretik a régebbi led hátterűeket, mivel a pwm zavarja őket (valamiféle flicker idegbajt kapnak, persze van akinek fel se tűnik, engem nem zavart...).
A led kevesebbet fogyaszt, nincs benne inverter, de le tud halni a led-es is, pl az alaplap bizti kiverésével.
Nekem 1280as ledes x200sem van, nekem jó, van akit tuti megőrjítene...
-
vass17
tag
válasz
Tikakukac #68251 üzenetére
Miből tudod amúgy megállapítani, hogy melyik 200S CCFL és melyik LED-es? Ahogy én olvastam, sajnos minden 1280-as felbontású még CCFL és csak az 1440-es ledesek? Igazából ez az egész variálás nekem olyan furcsa, csináltak egy S szériát és még abban is van ilyen is meg olyan is, mintha összelegózták volna olyan alkatrészekből, ami éppen raktáron volt...Illett volna akkor már mindegyikbe ledet rakni, ha nem másért, az üzemidő miatt..
-
soldi3r
veterán
Neha kisertesbe esek, de vagy W520, vagy semmi!
-
dauphin
aktív tag
válasz
Chaser #68285 üzenetére
Rendben, a fejemhez kaptam, de attól te még nagyon messze vagy kedvesség mintaképétől. Dehát, hülyeséget kérdezni mindenkinek szíve-joga - szerintem -, attól még nem jön el a világ vége. Te úgy gondolod, én így, a harmadik plusz az ennediken meg mást. Ne vigyük túlzásba az offolást, kibeszéltük a témát, szerintem nem az első voltam és sejtésem szerint nem is az utolsó, akire kibuktál és kibuksz majd. Rendben? Békepipa?
-
Chaser
legenda
válasz
dauphin #68284 üzenetére
Ha felteszel egy hülye kérdést hülye választ fogsz hallani..by AKB, de igazuk van. Te nem információt akartál szerezni. Ennyi erővel kérdezheted, mi az hogy a motort üres tannak akarják eladni, hiszen anélkül nem működik a motor. Mekkora szemetek már...de legalább fejedhez kapnál hogy na és tényleg, de folytatod
-
dauphin
aktív tag
válasz
Chaser #68283 üzenetére
Szia! Na, az ilyen és az ehhez hasonló megnyilvánulások miatt vannak vele sokan, hogy csalódnak a fórumban, vagyis inkább egynéhány fórumozóban. Dehát különbözőek vagyunk, ez így nagyon jó, van kit alázni, ha úgy adja a kedved. Nem vagyok otthon a témában, szeretnék információt számomra nem világos, érthetetlennek tűnő dologról, és kaptam is eligazítást - rendeset, nem arcpirítót - mástól. Köszönöm nekik, és köszönöm neked is annak ellenére, hogy kedvességből és türelemből leckét kéne venned, nem gondolod? Peace!
U.i.: De ahogy írtam fentebb, különbözőek vagyunk, nem neheztelek rád.
-
Chaser
legenda
Mintha olvastam volna valahol, hogy a legújabb szériás TP-k, pl T540/540p csak gyári ultrabayt fogad el, után gyártottat nem. Tud erről valaki valamit?
szerk: dauphin Ez annyira tipikus hülye kérdés volt hogy válaszolok rá.
Adott egy gép ami hdd nélkül 50k, 250-320-as hdd-vel 55. Neked most attól jobb hogy nem azt mondja 50k+hdd, hanem 55k hdd-vellegtöbb embernek nem is kell hdd, ezért sokan opciósan árulják, pl én is.
-
kistewe
tag
-
Peet91
aktív tag
Én speciel nem egy hirdetővel találkoztam már, aki "kibelezve" árulta a thinkpadjét, merthogy majd a leendő vevő vesz magának bele annyi ramot és olyan háttértárat, amilyet ő akar. Meg kell nézni, hogy az átlagos árakat nézve leszámolta-e a később beszerzendő alkatrészek árát vagy sem. Valahol logikusnak tartom, mert pl. evidens hogyha veszel egy gépet egy 80GB-os hdd-vel, akkor az instant csere lesz, utána pedig az a vinyó a nyakadon marad/eladod itt az aprón. Szóval mindkét megoldás mellett fel lehet sorakoztatni érveket, én azt favorizálom, ha az eladó rugalmas ilyen téren, és engedi szabadon konfigurálni a gépet, viszont ez inkább a kereskedőkre jellemző.
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok! Egy - lehet - láma kérdéssel fordulok hozzátok: az aprókat böngészve nem egy helyen látom a hirdetések szövegében, hogy a felkínált használt laptop nem tartalmaz HDD-t, csak kérésre adnak hozzá, amit persze felárral dobnak utánad - ez így korrekt? Így akarnak többet keresni rajta? Nem evidens az, hogy alapból van hozzá merevlemez, hiszen enélkül nem működik a gép?!
-
havri1
félisten
Fn + F3 -on lévő akksi + funkció mit takar?
-
brd
nagyúr
válasz
katalin888 #68257 üzenetére
De, viszont szerintem sokkal nagyobb baj, hogy az IPS-t (vagy bármi más, a TN-nél jobb megoldást) kell reflektorral keresni.
-
Peet91
aktív tag
Szerintem a szervizek, pl. smartservice is vállal alkatrész beszerzést. Más kérdés, hogy csilliárd trillió forint lesz a vége. :/
ebay még ami eszembe jut, de szerintem eléggé rétegtermék/friss a cucc ahhoz, hogy sok alkatrész legyen hozzá.
@mtade: Szerintem nem ez volt a lehető legjobb döntés, tekintve hogy előszeretettel murdel meg BGA hibával. Gyakorinak annyira gyakori, hogy nálunk a céges dell d630-ak, amikben ugyan ez a gpu van, 60-70%-a halt meg ezzel a hibával. Integrált gpu-s kellett volna, vagy eggyel frissebb modell másmilyen dVGA-val.
-
mtade
aktív tag
Köszi a választ az előző kérdésemre, illetve tennék is fel mégegyet.
Végülis egy T61 lett a masina, nvidia gpuval. Olvastam, hogy túlhevül és reballozni kell, de nem tudom megállapítani, milyen gyakori ez a hiba. Erről van tapasztalata valakinek?
Köszi újra a válaszokat. -
hito
nagyúr
Srácok!
Hova kell írni ha Thinkpad alkatrészre van szükségem? Thinkpad Tablet 2-höz kéne WWAN szalagkábel.
-
Francia91
veterán
válasz
MrSealRD #68259 üzenetére
Hat jah...
Oszinten megmondva en nem vagyok a 2k meg 4k hive, ekkora kijelzokbe nem sok haszna van. En pl tokeletesen elvagyok a Nokia N8-asom kijelzojevel, ami 3,5"-on 640x360... Fikazzak mindenhol, hogy csak ennyi... Nem erdekel, gyonyoru eles, szineket jol megjelenito kijelzo, nem hianyzik nekem ekkora kijelzore HD, meg FHD felbontas. Notinal ugyanezt gondolom, szerintem WUXGA fölé mar nincs tul sok ertelme menni, még ha grafikus munkaallomasrol is van szo.
De csak szerintem... -
MrSealRD
veterán
válasz
Az egyik amit soldi3r ír. A másik, hogy mi a figyfenét kezdesz ekkora felbontással általánosságban.
3K-s panel van W540-hez, meg talán T540p-be is kérhető? De azt is érdemes figyelembe venni, hogy ezt ki kell hajtani valamivel, és az OS-nek is jól kell skáláznia a méreteket különben egy nagy büdös trágya lesz az eredmény... -
soldi3r
veterán
válasz
Mobilt gyakrabban cserelnek az emberek, mint lapost. A nagy szamok torvenye alapjan pedig tobb az ostoba ember, aki mobilt vesz. Igy ez a parasztvakitas is mukodik.
-
katalin888
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek nem abszurd, hogy sok mobilban mar 2k felbontasu kijelzo van, mig a notebookok vilagaban meg mindig extra a full hd?!!!
-
Más: T500 / W500 tulajok nézzék már meg, tudnak-e görgetni Total Commenderben a tapipad gördítősávjának segítségével.
Aki tud, linkelje be, melyik drivert használja, kösz. -
-
Visszatérve a Quadro 880M-re... hogy van neked 256 bites buszod? Az előtted linkelt kollégának 128-as volt, ez akkor fel sem tűnt, de rögtön értelmet nyer a dupla memó-sávszél...
És a ROP/TMU-szám is eltér..
A driverek különbsége sok dolgot okozhat, de hardveres eltérést aligha -
Tikakukac
titán
válasz
hankpoke #68250 üzenetére
Egy fedlap+alsó rész+bezel+palmrest+ram ajtó ötösfogat nem lesz meg 40k alatt. Zsanér olyan 4.5k ahogy néztem ami tuti eredeti az mondjuk olcsó. És akkor billzet stb stb. amit akarsz.
Kevés még a bontott cucc, mikor kezd kifutni erősen a széria akkor kerülnek elő a céges lomis gépek és olyankor vásárolja fel és bontja szét őket a hozzám hasonló kalandor.
-
Tikakukac
titán
válasz
#43301120 #68247 üzenetére
Kérj többet.
x200s-t hozott srác, hogy nem rossz, de lehetne jobb a trackpoint, meg a kijelző is elég gyatra és a stabil ház sem annyira stabil.
Na utána odaadtam neki az anno valóban szinte gyári x200s-em és kb. bepisilt a helyszínen. A másikban ugyanis 1 pici göbrész letört a trackpointból, a kijelző CCFL volt és kb. totál le volt halva, a gép pedig tippre 4-ből volt összerakva, de úgy, hogy még a lapot és igazítani kellett benne.
Ezért megyek x220 háztűznézőbe, vár rám 16 darab céges gép, van szinte nem használt és tökig koptatott is, aztán pozícionálom az egyémet és utána merek benyomást mondani.
-
hankpoke
tag
Kérnék tőletek egy kis útmutatást:
Van egy X220 masinám, amit lassan 3 éve nyúzok(szó szerint), és a ipari használatból fakadóan a burkolata nagyon rossz állapotban van. Kezd a gép szó szerint szétesni, ennek ellenére elektronikusan semmi baja.
Ép, de töretlen burkolatot keresek a géphez. Ki tudna nekem ebben segíteni? -
törölt tag
válasz
scarbantia #68245 üzenetére
scarbantia, Tikakukac : Ez csak az első benyomásom volt a gépekről, kapok majd egy T420at, amit egy hétig fogok nyúzni, aztán utána meglátom hogy tetszett.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
#43301120 #68239 üzenetére
Ha szigorúan véve csak az építési minőséget nézzük, akkor nekem az új szériát tekintve csak a burkolatok fényesedése zavar(ebbe már többször is belefutottam), egyébként a 20-as szériáig nekem korrektül összerakott, masszív, minőségi gépnek tűnnek.
A tervezésnél már sok mindennel nem értek egyet, mit hova raktak, csatlakozók, expresscard 54 hiánya, 16:9, státusz LED-ek, stb.
Tesóm T61p zsanérjának olyan 3-4cm lötyögése van, hogy ihaj.
-
válasz
Dhampir #67960 üzenetére
Köszi, TLP-t és cpufrequtils-t is felraktam. Ubuntu 14.04.1 LTS minden hardvert felismert egyből, minimális testreszabást kellett csinálnom csak (power gombra ne választási lehetőséget dobjon fel hanem menjen aludni).
Még a 3 külső monitorral sem volt gondja, egyedül egy reboot kellett neki hogy megjegyezze a monitorok pozícióját. Azóta csak suspendbe rakom. Akkuidő kb. 2+3 óra a kiegészítő Ultrabay akkuval.
-
törölt tag
válasz
scarbantia #68233 üzenetére
Hát az én T60as gépemen olyan mintha új lenne, pedig tuti nem volt cserélve, Több T60at, illetve T61et néztem, és azokban is tökéletes volt a zsanér.
Aztán ma néztem ezt a 3 újabbat és picit csalódás volt. Persze lehet, hogy csak én reagáltam túl, de valahogy egy jobban összerakottabb gépre számítottam a T60 után. Nem tudom, előfordulhat, hogy ezek így normálisak, de ebben az esetben a fent említett konkurens márkához fordulok
Amúgy egyáltalán nem trollkodásnak szántam az utolsó mondatot, de így elolvasva tényleg olyan
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #68237 üzenetére
Az első tippem az összekukázott volt. De ha licites meg egyéb akkor abból bármi lehet. Én is azért vettem annyiért gépet, mert nagy nehezen kinagyítottam a taget és láttam még garis 2 hónapot és a hibák nagy részét meg lehet csináltatni. Plusz az tényleg olcsón volt felrakva és buyoutra. Ja és magánszemély, az még fontos.
-
Xmodule
őstag
Itt svédben aukciós meg hirdetos oldalakon nézem ezeket. Ez a t410 50k ért csak kikialtasi ár egyelőre senki nem licktalt rá de ha nem lesz senki akkor utolsó 2mp be licitálok rá egyet. Bukoja nem tudom van e mert az eladó ezzel foglalkozik és 100%os. Mondjuk így amit írt az egy kopás folt a touch padon de az nem igazán zavar mert vagy pocok vagy külső egér.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
#43301120 #68215 üzenetére
Elvileg pont az újabb szériában bírja jobban a zsanér, míg a T60-T61-T500 kikopik. A nemrég vett nem éppen patika állapotú W510-es gépemnek nagyon frankón tartja magát a zsanérja. Ellenben ki van fényesedve több helyen, amit a régiek nem csináltak. Az akku meg mindig is lötyögött, a T60-ban ugyanúgy, mint most.
Olyan viszont előfordulhat, hogy a zsanért rögzítő csavar kilazul, és egyben kottyan az egész.
Amúgy az utolsó mondatoddal kicsit trollkodós hangú lett a hsz, de itt csak a Tp-t szokás szidni, szóval nem ugrunk neki.
-
-
Xmodule
őstag
Ez szerintetek 50k t410
120gb ssd
1440x900 wxga+ led
6gb ram
2.66ghz i5Ez is hangosabb mint a t500? Tudom ez kisebb modell mondjuk ez nem zavar. Kijelzo itt viszont jobb mint a délutáni t510be.
Igazából hobbi gépnek lenne linuxokat butykolok rajta.
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #68226 üzenetére
Köszi! Egyelőre bírom, meg ilyen cibálós hordozós használatra megfelel. Legalább nem kell sajnálni nagyon. Már nem gyalázódhat a kábel tovább
Nincs hova neki.
*Igen ez az ebay erősen rizikós sajnos... bár még nem próbáltam TP alkatrészeket rendelni, de elbizonytalanodtam a leírásaid nyomán.
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #68224 üzenetére
Az olcsó és a könnyen az egy elméleti sík. Az, hogy van ebayen olcsón párban az nem jelenti azt, hogy jó is lesz. Lásd szalagkábel ami nem olcsó, de legalább alig van és mind sz@r ami jó az is.
Ha valaki bírja akkor nem lesz eladva. Én már nem bírtam.
Aksi lötyögött mindegyikben. Kivétel pár ritka esetetet.
-
vikcsi
senior tag
Sziasztok,
Van egy nagyon régi IBM Thinkpad laptopom... 700PS2 a fedőneve és ami feltűnő az, hogy fehér színű.
Már lehet kérdeztem régen, de valaki tudja, hogy ez miért volt fehér színű? -
Tikakukac
titán
válasz
#43301120 #68221 üzenetére
Nem. A holtjáték és a kilazulás 2 dolog. És a kilazuláson sem tudsz húzni, hacsak nem vagy Doctor Manhattan. Ha túl könnyen hajtod le és ki akkor lazulás, zsanér csere. Ha holtjátéka van és tudod libegtetni, akkor dettó.
Végülis az egyik főbb pont nem stimmel a gépben, ezen kívül még egy kis szalagkábel hiba és van egy géped amit az életben nem adsz el kb.
-
-
havri1
félisten
Ez mit takar? Tudja valaki?
Érdemes felrakni 8.1 alá?Patch module for Lenovo System Update
The patch module for Lenovo System Update enables you find System Update short cut in search field on Windows 8 and Windows 8.1
Persze a system updatet nem találom a letöltések között, aminek ez a patch-e lenne..
-
csubuka
addikt
válasz
#43301120 #68215 üzenetére
Saját X200s viszonylag jó állapotú, nincs holtjáték igazán a kijelzőben főleg nem 2-3 cm a tetején. Ellenben az akksi kotyog egy pindurit. (Ideapad G580 bezzeg áll, mint....).
T400-nak már inkább van kijelző holtjátéka 1-1,5 cm. Ez is korrekten került hozzám az aljáról nem volt lekopva a vista matrica nyomtatása, az első sarkai is tökéletesen gumírozottak voltak (ez ritkaság...). Ezt használtam már egy évet. Ennek sincs 2-3 cm-je, pedig előttem is használták hármat...
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Ma Megnéztem egy Thinpad X201et, T410et és egy T520at. Mindegyiknél volt egy 2-3 cm-es holtjátéka a kijelzőnek, illetve az aksi is lötyögött picit bennük. Meg az anyagminőség is rosszabb volt a T60hoz képest. A kijelző zsanérjának cseréje megoldja a holtjáték problémát? Mennyiért lehet szerezni hozzá zsenért? Mennyire bonyolult a cseréje? Az aksi minegyik újabb TPben így lötyög?? Egyre szimpatikusabbak az új dell latitudeok...
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #68209 üzenetére
&Tikakukac:
Valami hasonlót gyanítottam, de gondoltam azért odaszúrok, abból baj nem lehet
-
-
-
csubuka
addikt
válasz
Francia91 #68203 üzenetére
Korrekt... mondjuk aki nem használja ki a lehetőségeit az úgyis mindig alaplapival nyomja. Gondolom ez az emberek 90 százaléka kb Thinkpadeknél. Aki nem W szériásat használ persze eredetileg ez ott fordulhat...
*Bocsi, ezt elfelejtettem az előző hsz.-be beleszerkeszteni.
-
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox #68202 üzenetére
Viszont a 2503 nem kapható itthon nem? Mondjuk lehet nem sokat nyrek vele, ha csak 1X-es PCI-Expressz van benne... plusz a nagyobb hűtős karik bele se mennek. Nem fogja játékgéppé alakítani a T500-at, sőt lehet nem is lehet többet kihozni így mint a 3650-el... vagy az inkább az integráltasok dedikált karival való felszerelésére volt?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Anime filmek és sorozatok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Béta iOS-t használók topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest