-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Megjött a csájna' akkum, nehéz szülés volt, de gyári lett. Sanyo, újan jött, ha vkinek kell x200/201-be tőle van.
-
Jarod1
veterán
válasz
scarbantia #69993 üzenetére
Wháááá, bakker , mi lehet akkor a laptop tulajánál
-
metal01
őstag
válasz
scarbantia #69995 üzenetére
Volt egy kisebb szobanövény az asztalon ahol a lapost tartom. Arról mehetett bele. Annak a levelein láttam ezeket a kis dögöket. Agybajt lehet kapni tőle
De hogy a pöcsbe tud a panelbe belemenni?!
Mai napig rejtély. Ilyesmi volt.
-
metal01
őstag
válasz
scarbantia #69993 üzenetére
Mi a k.anyja ez? Csótányok?
Nekem tavaly a panelbe! mászott be valami apró kis dög. Először azt hittem, hogy dead pixel. Aztán amikor elkezdett mászkálni tátva maradt a szám. Gondoltam agyonnyomom. Akkor jött a meglepetés, hogy nem kívül, hanem belül van. Reméltem elmászik onnan. Pár nap múlva méltóztatott beledögleni a panelbe. Szerencsére garban cserélték a panelt. BUG-os volt. Szó szerint
-
i400
senior tag
válasz
Tikakukac #69990 üzenetére
Sajnos hasonlókkal nap mint nap találkozok, a leggázabbak a nők gépei, a legdurvább eset pedig egy sertésoltó folyadékkal telelocsolt Toshiba volt, amit kb 1 hét után hoztak be hogy hát a space néha működik csak. A fekete műanyagok kifehéredtek, a billzet domestosban ázott egy napot, sikerült kitakarítani, de gyászosan nézett ki a gép kívül belül.
Mi minden ilyen gépet fényképekkel dokumentálunk -
Tikakukac
titán
válasz
azbest #69989 üzenetére
Powerp4 kollegánál voltam még régebben, ott a csúcs a valamilyen itallal beborított majd fél évre elrakott x200t volt. Na ott apám ami belül volt, meg úgy általában...na az beszarás szint, annál durvábbat még nem láttam pedig szervizben is ilyen élő pókcsalád a notikban és hasonlók simalibák.
-
jss
aktív tag
Es lass csodat...
Kozel 48 ora koma utan a T61 magahoz tert, kutya baja. Teny, hogy szetszedtem meg osszeraktam, de azt igy utolag szuksegtelennek iteltem meg, mert semmi tennivalot nem talaltam.
Amikor raborult a pohar udito akkora adag folyadekot kapott, hogy meg az oldalan levo reseken is dolt bele a cucc, azt amikor megemeltem, elkepeszto adag folyt ki belole.
Sosem adom el, ez most bizonyitott!! -
kistewe
tag
válasz
FoxiestFox #69984 üzenetére
-n = kimenete-n
uff stewe
-
-
-
jss
aktív tag
válasz
FoxiestFox #69978 üzenetére
Igen, ez igy valoban jogos. Szetszedtem, nem latok benne folyadekot vagy kulonosebb korroziot.
Minden jonak tunik, megsem megy. -
azbest
félisten
Elvileg kevés folyadékot el tud vezetni a billentyűzetből a levezető csatornákon át a gép alá. Ha viszont rendesen nyakon öntöttétek, akkor kapcsolgatás helyett inkább a csuklótámasz és a billentyűzet kiemelése lehet szükséges. Ha a gép belsejébe is folyt, akkor lehet épp a próbálgatással teszed jobban tönkre.
-
-
Tim82
félisten
Ajánlott lenne (lett volna) azonnal áramtalanítani a baleset után és kiszedni a billentyűzetet és (esetleg) az alaplapot és hagyni száradni egy-két napot, majd a billentyűzetet kitisztítani.
Mindenesetre lehet, hogy csak a billentyűzeted halt meg. Ki kellene próbálni egy másikkal.
-
jss
aktív tag
Van egy idosebb T61 wilde-om, aminek a billentyuzetere tegnap raborult nemi udito.
A gep kikapcsolt, nem tudom bekapcsolni. A tap es az akku zold visszajelzoje vilagit, de a PWR gombra nem reagal.
Biztosan kuka, vagy esetleg kesobb megjavul es bekapcsolhato lesz?
( gondolok itt arra, hogy a regi video magnokban volt valami automatika, ami nem engedte bekapcsolni az eszkozt, ha a paratartalom tul magas volt).Illetve most ujra probalkozva mar be tudom kapcsolni, a zold visszajelzok felvillannak meg asszem a HDD is megy, csak hat kep nincs...
-
Chaser
legenda
Köszi, air/nem air az nekem nem mérvadó, ha airnek hívom akkor botlás
Ram addig érdekelhet amíg megvancsináltam most magamnak pár hét nyugit, most már eladogatom amikre nincs szükségem.
szerk: csúnya is lenne ha belehalnál. Rambó' halál..jaj de béna
Tikakukac 2,5k-s 30"-os?
szerzek magamnak is egy olyat
-
Chaser
legenda
Az is antireflex lehet. cikket majd elolvasom, bár nem tudom mi gond lenne vele. Van is most egy 13-as alfánál, lehet nem air, az mondjuk lényegtelen. egyedül a fix 8GB ram miatt húzom a számat. De lehet nincs is több rammal szerelt változat. egyelőre nem sürgős, ha az x200 defektre futna majd akkor gondolkodom mi legyen. Ennél is a legnagyobb szájhúzós rész a ram. Van 2x8GB ramom de nem sokra megyek vele mert sandytől kezelik a gépek..ha valakit érdekel eladó
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #69963 üzenetére
A Retina Air már csak annyira messze van, mint a világbéke.
Egyébként múltkor láttam valami kávézóteraszon egy (nem retina) Air-t, a délutáni napfény ellenére, amit a terasz amúgy telibekapott, irigylésreméltóan olvasható volt a kijelzője. (Hozzáteszem, valami kimutatásokat nézegetett rajta a gazdája, nem fészbúkozott.)
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #69964 üzenetére
Akkor csak simán szerencsés vagyok?
legalább ebben legyek az
monitorból matt van, de az eddigi legszebbem egy xerox csilli IPS. az szegény még szobában is tükröződött, de este fény nélkül nem volt párja Tehát kell egy matt nappalra, kell egy csilli éjszakára
TV-ből is a legszebbek az antireflexek. x200 meg annyira filléres már, ha létszükség lenne kis gép lenne belőle 2-3.
-
otps
aktív tag
válasz
donjohnson #69941 üzenetére
Tökéletes. Köszönöm!
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #69963 üzenetére
Totálisan zsír gépet vettem elsőre is, utána meg mindig kivettem a legjobbakat legfiatalabbakat az alkatrészesekből. Töltőáramkör beszart, ez védhetetlen, ez nem használattól függ, ezt így dobja ki. Thinklight beszart, ezt ismerjük, ha lenne 100 kábelem 100-at adnék el. Aztán egy kis akksi vadászat egy kis ingyombingyom, elég volt ez.
Nekem matt muszáj, nagyjából amit kapni lehet notit már mindent kihordtam, hogy megnézzem és sajnos még mindig ez kell. Moncsiban is megint mattot vettem, ha akarok napsütést és wörkölni akkor kell. Bár itt 30-as fényerőn lenyomok egy zseblámpát 100-on meg 500-as refit, de itt a moncsi volt ugye 2 x200 ára.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #69962 üzenetére
Ezért jó ha nem leharcolt gépet vesz az ember, nem tudok ismert hibáról mert minden jó
nem kéne már matt kijelző, antireflex glossy a tuti, persze kinn necces, de nem is kinn használom. Tűző napnál meg mattot se látni, már telómon sincs matt fólia. Ha ez megadja magát akkor majd egy mac retina air, bár nem feltétlen van szükségem már ilyen kis gépre, de ha igen akkor olyan lesz. Nem kell pwm-es baromság.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #69961 üzenetére
Gondoltam rá, csak elegem lett a x200-x201 vonalból. Az összes hibát végigszoptam amit csak lehetett, elég volt, jó volt, élvezetes volt, de no thx.
x201-ből szerintem már csak LED volt, legalábbis nem tudok róla, hogy az kapott volna gyárilag CCFL-t.
x220-ra nem kell matt fólia. Ott gyárilag matt az IPS. -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #69960 üzenetére
Mikor x200 áron kapnék 220-at megvenném, eladnám, a hasznot elinnám, elcsajoznám
ahogy volt már rá példa
használnám továbbra is a 200-ast ahogy előtte is. Kijelző nem macerás sztem. 201-ből is van ccfl. Matt fólia nem kell..ha kell akkor 220-ra is kell, szóval mindegy
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #69959 üzenetére
Mikor árban 1:1 cserélhetsz kb. x200-x201-et nem nagyon akaródzott maradni mellettük. Kijelzőt azokba sem volt sokkal egyszerűbb kendácsolni, mire egy ledeset CCFL-esre átraktál és lerendeltél matt fóliát megőszültél ugyanúgy, emlékszem én az első botladozásokra, nem 2-3 email ment ki a németeknek, hogy mit akarok és milyen legyen meg felrakni stb stb, jobb ez így, csak elkényelmesedtem már.
-
btudos
nagyúr
válasz
MrSealRD #69955 üzenetére
Ennyire. A teljes 40-es széria részemről mehetne a kukába, T440, T440p és T540p volt nálam. Elsősorban a trackpoint és a touchpad amit kihajítanék belőlük, de nálam a dedikált hangerőgombok megölése is bűn, és az egész anyaghasználatával a szintén nem túl fényes T430-at is sikerült erősen alulmúlni.
-
MrSealRD
veterán
(#69953) Tim82 : Valóban nem vagyok nagy barátja az új billentyűzetnek, csak elkeseredésemben már kezdtem barátkozni vele.
Alfa számlás gépei jók lehetnek még... A jelenlegi T61-est váltanám ami amúgy egy időzített nvidia bomba, 1680x1050-es felbontással. Nekem meg szükségem van a nagy képernyőterületre ezért keresem az FHD-s gépeket. Alfánál eddig ez volt a gondom, hogy ami jó lett volna gép abból nem volt FHD...csak kisebb.
X nem játszik így...(#69954) btudos : Ennyire rossz lett a t540p?
Köszi mindkettőtöknek, majdnem rossz irányba mentem el. Jó, hogy megkérdeztem.
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #69952 üzenetére
Ha céges beszerzés, alfa156 áfás számlás gépei nem jöhetnek szóba? Én egyértelműen a T420/T520/W520 vonalon nézelődnék, mert sejtem, hogy nem vagy te sem nagy barátja az újfajta billentyűzetnek.
T520 van is nála, áfás számlával.
Gondolom, az X vonal meg nem jöhet szóba.
-
MrSealRD
veterán
Nekem most kéne céges gépet választanom...de nem tudom mi legyen...
Egyrészt nem akarok drága gépet választani.,.hogy elfogadják a kérést.
De FHD-s T540p-t 370K-ért láttam. Néztem HP-t, meg Dell-t is...fura mind a kettő...Gőzöm sincs mit mondjak...már 2 hete húzom a választ. Azt nem mondhatom, hogy kérek egy használt T500-at...szóval...
Elgondolkodtam, hogy nbwn.de-ről valami dempool 20-as esetleg...de már szétmegy a fejem az árlistáktól.
Valakinek valami meglátása a témában?
-
Tikakukac
titán
válasz
Georgsky #69944 üzenetére
Nagy levegőt leginkább, elég mocsadék a piac, vannak sztorik.
De leginkább ez az x220 kijelző csesz fel. Ekkora fost T430 mellett láttam utoljára. Annyi a menekvés, hogy az "prémium" panel volt, ez meg a sima alap. IPS pixelhiba nélkül meg alig van rev2.-ből, agyam elszáll.
Tim82: Átfésültem kb. az egész netet de nem jellemző, van akinél kicsit erősebb a szokásos glow és hasonlók, de messze nincs az a döngetés mint a régebbiekkel. Én abból is a szebbiket akarom, de vagy egyszerűen kideríthetetlen mit árul a paraszt vagy nem is az. Elég idegesítő.
-
Gondwana
addikt
Szerk.: iAMT - T400-at akarsz ezzel tàvmanagelni? Ha nem vagyok indiszkrét, miért àgyùval szùnyogra?
Még nem akarom elkiabàlni, de kb. fél òràja talàltam az alaplapot fedő fekete öntapadòs fòlia alatt egy kondenzàtorra tapadva egy nemodavalò òndarabot, leszedtem, erre bebootolt. Maradt a kérdés, hogy került oda... Ideje összeraknom és meghajtani picit.
-
ftb01
tag
Hali,
T400-ra nektek sikerült amt drivert tenni Windows 8.1-re és ha igen akkor melyiket?
nálam nem megy kompatibilitási módban sem.
Másik próblémám, hogy nem tudom kikapcsolni az edge swipes-t, nincs rá opció az ultranav menüben ilyennel találkozott már valaki? -
Georgsky
csendes tag
Eljött a nap, hogy lecserélném x61s gépemet. Mit vegyek?
-
Gabesz87
veterán
Azt hiszem megtaláltam a magas hőmérsékletek okát az Edge E530-asomnál. A rohadt Lenovos Power Managementnél a Battery módnál a System Cooling Policy passzívra volt állítva. Ez mekkora baromság már. Ha nem töltőről megy, akkor szerintük már nem is kel hűteni?
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #69941 üzenetére
Ha jól értelmezem, ez egy kizárólag nyílt forráskódon alapuló alternatív BIOS, ami kb. arra jó, hogy feltételezett backdoor-okat is eltüntessen, amik esetleg a normál BIOS-okban benne vannak.
Nekem kicsit paranoiásnak tűnik az alapvetés és nyilván az emberek 99%-a nem cserél be funkciókat (mint pl. WWAN támogatás) a jóval nagyobb elvi biztonságért cserébe, de mindenképpen érdekes projekt.
Mindenesetre Kis Testvér-fanoknak (
) érdemes rásasolni.
Egyelőre úgy néz ki, hogy csak Inteles T60, X60, X60s, X60 tablet, illetve Macbook 1.1/2.1 támogatott/tesztelt, ezek mind az i945GM/PM chipsetre épülnek.
-
Tim82
félisten
Részben off: flashelt már valaki Libreboot-ot T60-ra vagy X60-ra?
-
otps
aktív tag
Sziasztok!
X60/61/s-hez keresem a vincsesztert fedő műanyag vackot, esetleg ajiba, vagy jó áron. Hol tudom beszerezni? Eltörött, mert ócska anyagból volt, vagy csak olyan régi a gépem (fekete pont). Köszi!
-
Tikakukac
titán
-
Gabesz87
veterán
válasz
Tikakukac #69874 üzenetére
Most érdekes módon jók a hőmérsékletek, CPU, és GPU is 70 alatt megy (facebook játék közben). Nem gyakran szokott ilyen sok lenni, mint tegnap...90 körül. Olyan mintha a hűtés néha elfelejtene dolgozni.
(#69876) Poo: köszönöm a személyes véleményedet. Tudom, hogy nem a legjobb, de amikor megvettem, 2 éve, akkor elég jónak tűnt. Amúgy csak a hűtésével van gondom, teljesítményben, minőségben nekem megfelel. Azért egy nagytakarítást, újrapasztázást majd eszközlök valamikor. Ártani nem árt.
Olvasgatva a hozzászólásokat, látom előszeretettel le van szólva az Edge.
-
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #69903 üzenetére
Fenn van a Win7 Pro X64.
Először itt sem volt BT, de a sokadik Fn+F5 menü megnyitásnál megjelent a Bluetooth, és miután engedélyeztem, lehetett telepíteni a drivereket. Szóval Win7 alatt működik minden (még a GPS is), de összességében talán kicsit lassabb mint a Win8.
-
-
fungi
aktív tag
"Chaser,donjohnson", köszönöm, persze, végignéztem, de nem volt egyértelmű, tényleg a PgUp volt,
ez egy szerencsétlen gép, másodszor ment vissza az eladóhoz, most elvileg működik... -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #69932 üzenetére
Abból indult ki az egész, hogy az OP által többször jelzett, eredeti, gyári oprendszerre írtad ezt: "meg sem merem kérdezni, honnan van".
Ha félreértettelek, az a félreértéseden alapul...
Amúgy nyilván vágom az iróniát, csak már a kiindulásod érdekesre sikerült.
-
-
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox #69924 üzenetére
Nekem ugyan nem... win7prox64-en nem tette meg, pedig friss volt. Lehet azutén teszi csak meg ha lefutott a winsat...
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #69923 üzenetére
És persze legális, éérteem...
-
-
-
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox #69915 üzenetére
Azért a töredezettségmentesítést nem árt...
Sőt.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #69918 üzenetére
Tehát járt nálad egyszer egy szar XP, ami véletlenül nem warezolt volt. Oké, megértem a traumát.
-
metal01
őstag
válasz
Én nem használom a hibernálást, azért kapcsoltam ki. Tudom, ne féltsük az SSD-t... Inkább azt mondom, felhasználói szokás függő a dolog.
-
-
Tim82
félisten
válasz
meg sem merem kerdezni, honnan van
Ne is, hanyagoljuk az ilyen kétes gyári legális oprendszereket, az enkórról elérhető Megagigabladewinteredisön az bezzeg jó.
/irónia
-
-
-
dabgergo
őstag
W7 professional van fenn amit gyárilag kaptam a T530hoz.
A hibernálás az miért gyilkos? Mindig sleep módba rakom amúgy, az se jó?
-
metal01
őstag
válasz
dabgergo #69907 üzenetére
Ultimate-et tettél fel? Az pakolhat fel egy rakat nyelvi csomagot pluszban. 8 gigánál érdemes lekapcsolni a virtuális memóriát. Nekem még nem pampogott miatta a Windows. Valamint kapcsold ki a hibernálást. SSD-nél az gyilkos tud lenni. Legegyszerűbb command-ban: powercfg -h off
-
-
dabgergo
őstag
Sikerült végre felrakni a W7-et az új 256-os SSD-re.
Amit viszont szeretnék kérdezni h az normális h a a rendszer rohadt sok helyet foglal el?
Konkértan a Windows7_OS 219GB-os és úgy h nincs fenn semmi személyes fájl csak egy két kisebb program úgy több mint 70GB foglalt.
A Windows össze vissza frissítette magát, nem lehet h az foglal egy ilyen sok helyet? Vagy micsoda lehet ez?
-
válasz
FoxiestFox #69905 üzenetére
btw, en lehet atszokom oda egymagam lassan
-
-
i400
senior tag
válasz
Gabesz87 #69871 üzenetére
Nálam anno olyan jelenség volt hogy egyáltalán nem pörgött fel a venti win7 x64 alatt majd egy altatás és vissza után tökéletesen üzemelt. Nézd meg a power managerben a beállításokat és hogy a legfrissebbet használod e belőle. Persze csak azután hogy leellenőrizted win alatt eszi e vmi processz.
-
barnam_
nagyúr
válasz
azbest #69895 üzenetére
Fura, de nekem a Program Files mappában nincs is Fn+F5.exe...
Ahogy tegnap este kerestem Google-n, Win8.1 alatt sokaknak nem megy a Bluetooth T400/500 alatt, úgyhogy az is elképzelhető, hogy korábban sem ment Win8-on, csak nem vettem észreMindenesetre most felteszek rá egy Win7 X64-t, így legalább minden Lenovo-s cucc felmegy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Béta iOS-t használók topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest