Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadeyrn
aktív tag
Van egy ISO-m, ami vmi ThinkPad battery reset. Akkor történt velem ugyanilyen, amikor egy cella meghalt. Fogalmam sincs, hogyan, de a CD rendbe tudja tenni részben; esni fog a kapacitás, de utána működött az akksi évekig.
-
Tim82
félisten
válasz
maxika2004 #69793 üzenetére
FRU-t elég nézned.
Amúgy ahogy írták, 14" wide T61, 14" R61, T400 akkuja is jó bele.
Az első két linken lévő akku tuti jó bele, a kérdéses nyilvánvalóan a minőség, utángyártott akkuról lévén szó.
Elvileg az eBay-es utángyártott akkuk is mind jók bele, amiket linkeltél, ugyanaz a kérdés velük: nem tudjuk, milyen minőségűek. Ez nem kicsit lutri-jellegű dolog.
Én inkább így keresgélnék eBay-en: [link] vagy [link], ezek a gyári eredetinek hirdetett akkuk. Ez nem jelenti azt feltétlenül, hogy valóban azok, de ha rossznak bizonyulnak, ill. nem gyárinak ismeri fel a Power Manager kipróbáláskor, jogosan élhetsz refunddal arra hivatkozva, hogy gyárinak hirdették, de nem azt küldtek neked.
Ennél többet (hozzávéve Chaser és azbest korábbi megjegyzéseit) nem hiszem, hogy lehet látatlanban hozzáfűzni az akku-kérdéshez.
-
Sanya
nagyúr
válasz
andris1602 #69791 üzenetére
akkor mindenképp a 20.000 forintosat vedd meg, mert az pontosan feleannyiba kerül, mint az egész laptop.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok!
Ehez kérnék még egy kis segitséget !
Illetve :
Az FRU -ASM számoknak , mennyire kell pontosan ugyanannak lenni?
vagy elég azt nézni hogy t61, vagy r400 ? -
xcds
őstag
válasz
andris1602 #69791 üzenetére
Egy próbát megérne sztem 3-ezerért, de te tudod.
-
xcds
őstag
válasz
andris1602 #69787 üzenetére
-
andris1602
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Szétkaptam az SL400-ast, letörött a pöcök, ami a zsanért tartotta a géphez. Megrendeltem az új zsanérpárt. A következő lenne a kérdésem. 2 helyen találtam a típushoz zsanért, és pont kétszeres az árkülönbség, elvileg mind2 pár gyári új (10 illetve 20 ezer). Ez reális különbség, vagy készüljek rá, hogy amit újként adnak el, bontott esetleg után-gyártott? Hogyan tudom megállapítani, hogy gyári új?
Köszi a segítségetSziasztok
-
Azt vágjátok, hogy elég egy apró kisülés egy ilyen chipnek ha nem vagy földelve és kampó?!
Ettől még kaphat atomot is...talán úgyis megmozdul még...
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #69781 üzenetére
Tudok olyan x200s lapot adni ami kapott már vizet, padlót vagy 10-szer, dobálva van nonstop, fúrtam rá egy plusz lyukat stb stb. és még mindig csak a töltőáramkör a baja, ami meg tök random jött be 1-2 éve utána cseréltem lapot a gépemben. Túl van az misztifikálva, ami jó az bírja.
-
-
Gondwana
addikt
Napixar: X201 újrapasztázás után nem kapcsolható be. Akkut tölti, betápvisszajelző LED világít, ennyi. Se dokkolóról, se billentyűzetről, se közvetlenül zárva nem kezdi meg a bekapcsolódást.
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #69775 üzenetére
Tehát akkor nem biztos, hogy akksi? Ma feltöltöm teljesen, utána lemerítem fullra. Hátha csak ez kell neki, mert sokáig állt a polcon. Ha megint csinálja, akkor átdobom a másik Tablet 2-ből az akksit, hál'Istennek tudom tesztelni másikkal. Hamar kiderül, hogy "ki" a ludas.
-
-
-
Tim82
félisten
Régebbi, még 2006 előtti Thinkpad-eket használóknak hasznos lehet:
Mini PCI (nem mini PCI-e!) kártya, ami tudja a draft-N szabványt és dual band-képes: Broadcom BCM94321MP.
Nyilvánvalóan kell hozzá vagy a közismert no-1802 hack vagy pedig moddolt BIOS (T43/R52/X41 esetén), valamint három antennás kártya - a régebbi TP-kben ugye csak kettő van, tehát 99%, hogy nem fog a specifikációkban beharangozott 270 Mbps-sel száguldozni vele a gép, hanem mondjuk 150 Mbps-sel. Azt sem tudom még, hogy szükséges-e pin mod hozzá, hogy menjen a wifi led.
Windows-os drivert én egyelőre nem találtam hozzá (a gyártó oldalán sem), gondolom, Linuxok viszont csont nélkül kezelhetik. Egy próbát megérhet, én 4-5 évvel ezelőtt elég sokat adtam volna egy dual band-képes mini PCI wifikártyáért az akkori Thinkpad-jeimbe.
Mindenesetre ha lesz nálam újra T43(p) vagy R52, szerzek bele egy ilyet, hogy legyen vele gyakorlati tapasztalat is.
-
hito
nagyúr
Sziasztok!
Furcsa dolog történt az imént. Délután megjött egy Tp Tablet 2-m Németországból. Minden a legnagyobb rendben ment, amíg nem egyszer csak fél percere félretettem és 90%-ról 5%-ra merült egyik pillanatról a másikra?
Kérdés: kezdjek pánikolni és gyúrni a visszaküldésre, vagy ez lehet egy kivételes eset, netán szoftveres őrület, stb. Töltőre tettem és tölti rendesen, úgyhogy sajnos tényleg majdnem 0-ra merült pillanatok alatt. Li-polymer SANYO akksi van benne. Everest 0% elhasználódást ír.
Mi a manó lehet ez?
-
Chaser
legenda
válasz
maxika2004 #69765 üzenetére
R400/T400/T61 14" wide ua. az akku.
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #69762 üzenetére
Én tegnap próbáltam ki 1-2 órára egy Lenovo TP Edge S531-et, meglepően nem volt olyan rossz a billzet, viszont a touchpad-es megoldása szerintem katasztrófa, hogy az egész mozog, ha kattint az ember vele, ha meg TrackPoint-ozol, akkor a felső része fogadja a tapipadnak a kattolásokat, nagyon fura, plusz a pöcök olyan szinten érzéktelen és mélyen van, alig tudtam irányítani.
Pedig a full alu ház, billzet háttérvilágítás, illetve zaj, melegedés és kijelző szempontjából tetszene, de ez így nem túl használható.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #69757 üzenetére
Nos, menj el és nézz meg egy Y ideapadot, koppugyanazt a billzetet kapod te is, mint a konzumer
És persze ugyanúgy felfoghatatlanul szétdobált kiosztást is, bár a legújabb levonók ebben még tudnak kontrázni 3 szinttel lentebbre is
-
válasz
donjohnson #69757 üzenetére
A szigetes billentyűzet önmagában nem probléma. A billentyűzetkiosztás összeszarása már annál inkább.
-
azbest
félisten
válasz
maxika2004 #69759 üzenetére
Azóta nem volt akku letiltós játék, mióta csak a wines van. Ha tényleg fel van töltve, akkor olyasmi időt megy, mint a gyári. De általában dokkolóban van a gép, szóval áramszünet és néha utazás alkalmával üzemeltetem önállóan. Az itteni régi motorosoknak nincs most használt, jó állapotú pana akkuja? Nekem sanyo halt meg. Az ugyanannyi idős pana bírja a strapát.
-
azbest
félisten
válasz
maxika2004 #69756 üzenetére
A közelmúltban vettem egy utángyártottat [link]. Végülis működik, de több macera van vele, mint a gyárival volt. Thinkpad akkunak hazudja magát, de másik típusúnak. Le kellett szednem a lenovo féle akku management progit, mert többször letiltotta az akkut, mert felismerte, hogy nem eredeti és olyankor úgy viselkedett, mintha benne sem lett volna. Olyankor nem volt hajlandó tölteni. A winbe épített alap megoldás töli és nem panaszkodik. Úgy tapasztaltam, hogy a töltöttség visszajelzés nem teljesen megbízható. Ha sokáig állt a dokkolóban, akkor van hogy hamar lemerül, mert azt hitte, hogy tele van és nem töltött rá, aztán kézben használva meg gyorsan kiderült, hogy már bőven fele alatt jár.
Ha már panaszkodós hangulatban vagyok, akkor az 2505 port replikátor usb hubjáról ís írok. Megviccelt azzal, hogy nem képes egyszerre mind a négy portján megbízhatóan üzemelni. Négy dvb-t tunert dugtam rá, amelyeket linux alatt rendszeresen eldobálta. Már azt hittem, hogy a kernellel van valami baj, de többfélével is csinálta. Végül egy aktív hubra tettem a tunereket és azóta semmi probléma velük. Azt hittem a dokkolóban lévő hub is aktív, mert ha nem kapott áramot, akkor eltűntek a rá kötött eszközök.
-
donjohnson
addikt
válasz
btudos #69690 üzenetére
na megvettem a T430-at. nagyon frankó gép.
nem értem egyeseknek miért nem tetszik ez a szigetes billentyűzet, simán megszokható ez. abból is a jobbfajta van benne, mert elég puha járása van.
a lenovo g510 szigetes megoldására gondoltam, mikor írtátok, de az sokkal rosszabb ennél. -
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Akksi ügyben kérném segitségeteket:
Van egy R400 - asom, használtan vettem, gondolom nem mai darab ...
Ehhez keresnék akksit !Nézegettem rajt a számokat :
FRU 42T4653
ASM 42T4549A gondom az, hogy ilyen számmal nem igen találok sehol, van sok hasonló, amit ugyan R400 hoz ajánlanak, de nem merem igy látatlanba megvenni !
Illetve annyit kérdeznék még hogy ami a T61és R61 hez jó az jó a R400 hoz is ?
Mert sok helyen együtt hirdetik !Ezeket találtam.... nézzétek meg lécci jó lenne-e hozzá ?
[link]
[link]Illetve ebay ról : (érdemes kintről rendelni? árilag gondolom igen, de minőségileg ? )
3celll
[link]
6cell
[link]
9cell
[link]Még nem tudom mekkora kellene, de lehet a 3 cellás, hogy ne lógjon ki hátul !
Előre is köszönöm a segitségeteket !
-
Peet91
aktív tag
válasz
Chaser #69754 üzenetére
Hát akkor majd mindenképp várom az élménybeszámolót.
Egyébként az earpods kapcsán is szkeptikus voltam, mert anit-apple fanboy vagyok, legalábbis telefon fronton mindenképp, és azt hittem, hogy valami gagyi konzumer füles lesz, de ez a kétutas megoldás kifejezetten elnyerte a tetszésemet, nagy megelégedéssel használom a Nexus 5 melléOtthon meg marad a Veletech-es Audio Technica ATH-M50 nyereményfüles
-
Chaser
legenda
válasz
Peet91 #69753 üzenetére
Úton van. A fake se rossz
Nem is gondoltam hogy az, csak hallottam sok van, ránéztem egy összehasonlító oldalra. Meglepően jó mélyek, de olyan, hogy 50hz körülit is kinyom, teljesen tiszta. Na szegény x200-on már nem, csak a telefonon. Itt jön ki mennyire hitvány hangkártyák vannak notebookokban. Magasokban vérzik el, minőségérzetre sincs gond. Majd összevetem a gyárival. Ha ez ilyen jó remélem rátesz még pár kört.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Chaser #69738 üzenetére
Egyébként milyen a Piston? Mármint ami eredeti. Gondolkodtam rajta, hogyha kileheli a lelkét az earpods, akkor olyat vennék, mert elég jókat mondtak róla, csak hát ugye problémás, hogy nincs referenciám, nem tudom milyen az eredeti, és milyen a fake. Ha kicsit írnál róla, azt megköszönném.
-
dabgergo
őstag
Köszönöm Uraim, szerintem így már menni fog
Nem állt amúgy szándékomban a kész rendszert másolgatni, én is friss W7-re gondoltam, csak előtte a HDD-ről ki kell írnom a recovery-t ennyi. -
Tim82
félisten
válasz
havri1 #69749 üzenetére
Nincs különösebben gond a klónozásos megoldással sem, Macrium Reflect Free nagyom szépen megcsinálja (legalábbis Win 7 esetében), még az SSD-hez ajánlott alignálást is magától megoldja.
4-5 ilyen költöztetést csináltam vele házon belül HDD-ről SSD-re, teljesen problémamentesen.
Viszont magát a recovery partíciót asszem nem tudja átklónozni, azzal - az Acronis True Image-t és még egy-két kivételt leszámítva - a legtöbb klónozó/ghost alkalmazás bajban szokott lenni.
-
havri1
félisten
Értem én, először a telepítőt hozza létre, aztán mehet
Nem jó, ha össze vissz apakolgatja a kész rendszert, mert ugye vannak ilyen komplett tükrözéses megoldások, én sose voltam híve ezeknek.
Ha már SSD csere van, menjen szűz telepítés, azzal nem lesz gondja.
AHCI legyen bekapcsolva a trimm miatt a BIOS-ban. -
Tim82
félisten
válasz
havri1 #69746 üzenetére
A HDD-n van neki recovery partíción a gyári, a géphez való, jogtiszta oprendszer, nem bonyolítja azt túl. De egyébként ha kiírja onnan lemezre, arról tud telepíteni + elvileg a telepítő újra létrehozza a recovery partíciót az SSD-n.
Én csak azt nem értem, miért akarja az SSD-ről a HDD-re is telepíteni a Win-t.
-
havri1
félisten
válasz
dabgergo #69745 üzenetére
Túlbonyolítod.
Vedd ki a HDD-t, azzal most ne foglalkozz.
SSD-t beteszed a HDD helyére, majd feltelepítesz egy wint. Azt hogy honnan mit, tökmindegy.
Ha kész a win, beleteheted a HDD-t. Érdemes így, mert ha benne a HDD amikor telepítesz, és később kiveszed a HDD-t, képes borulni a boot sorrend, és csak egy villogó kurzor fogad. (Ilyenkor BIOS, boot sorrend rendberakás). -
dabgergo
őstag
T530-ba van jelenleg jobban ajánlott vagy jobb ár/érték arányú SSD mint ez a 256-os A-Data 33k-ért: [link]
Még egy kérdés:
van esetleg vmi alapos cikk ahhoz h hogyan rakjuk be az SSD-t a HDD helyére, a HDD-t meg az optikai meghajtó helyére?
Főleg nem is a szerelési dolgokra vagyok kíváncsi hanem olyasmire h hol és mit kell beállítani hogy az SSD-ről bootoljon, mi egyebet kell átállítani stb. -
Chaser
legenda
Biztos működik. De próba ssd-vel aztán kész.
Tikakukac Volt egy másik eladó megrendelem onnan, hátha...
ennek meg írok ma tolja vissza a pénzt. Szerencsére nem létkérdés. Kinnről nem rendelek semmit ha létkérdés. Telót is inkább itthonról vettem, most az a jó esetben pár ezer minusz nem ér annyit hogy hetek múlva semmi ne kapjak vagy sz@rt...mint a poston2 is, meg a bordó üveg tok ami ciklámen-pink
de ezeket itthon nem árulták...
-
-
Vegha
senior tag
Felraktam a T61-re a Middleton BIOS-t. A BIOS verzió jól néz ki, egyezik. Ezen felül hogyan tudnék még meggyőződni róla, hogy valóban működik-e pl. a SATA2 ?
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #69737 üzenetére
Pénz vissza az nem gond, csak akkum attól nem lesz. Valami holland postával küldte, most elvileg az jó akkukhoz. De a track nem él mióta feladta, lassan egy hónapja. Mondtam ezen a héten vagy pénz vagy akku, vagy turnforebay'
pénz vissza jön, nála meg landol egy negatív ajándékba, eddig bevált. Piston2-ből faket küldtek, ott is segített
legalább össze tudom hasonlítani majd a gyárival.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #69734 üzenetére
Részben igen. Ugye egy rakat dolog extra és másképp van, de a nagy része stimmel. A kérdés inkább az, hogy az apró bigyók milikre stimmelnek-e. Mert tabletben a BT is lent van, akksi miatt tepsisebb az egész és a többi... ilyet még én sem építettem át, relatív kevés tabletet kellett elbontanom hál' Isten és azt is vitték el azonnal.
-
csubuka
addikt
válasz
havri1 #69730 üzenetére
Köszi!
(#69729) dying_star: Szintén köszi!
A baj ott van, hogy a családban levő többi ThinkPaden is kialszanak. Viszont elvileg 11.7-es iRST driverről nem szabad visszaváltani 11.5 előttire mert valami nagy átalakítás volt akkor és eléggé beüthet
Az intel honlapján tán ezért sincsen 10.x-es iRST driver, csak nagyon régi Matrix Storage (TRIM nincs alatta vagy 11.5 fölötti...
Gyári WIndows SATA AHCI driver BSOD halommal lát el az Intel 520 miatt.
Nem a RAM volt a hunyó, hanem végig az AHCI driver, mint rájöttem. Úgy tűnik...
KTL-es Kingston széria tökéletes a gépbe, (pedig 4GB+1GB kiosztásban használom a ramot most) egyedül a "value" KTR széria amivel gond van...
-
-
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox #69683 üzenetére
Azert annyit hozzatennek, hogy a masik.gepen a levalasztast kovetoen kialszik az ultrabay led. Itt nem ez tortenik. Szerintem ez nem biztonsagoa leallitas. Valami gyikja van.
-
rrobi
senior tag
Köszönöm!
-
-
rrobi
senior tag
Sziasztok, mi a különbség a sárga és a piros matricás T500 között? Elvileg a processzorral kapcsolatos...
-
-
xcds
őstag
válasz
macikos #69704 üzenetére
Hát T500-on pl semmi baja. Attól még, hogy trackpoint ez is az is, nem hinném, hogy ugyanolyan driver kell mindkettőre. System update-al meg kell nézni, hogy talál-e rá másik drivert. Elképzelhető az is, hogy a legújabbal vmit elkeféltek és egy régebbit kell feltenni. T500-nál pl a hotkey driverrel voltunk így, nem ment az osd. A lenovo oldalán fent vannak a régebbi driverek is, próbálgatni kell, melyikkel a jó. Ha szerencséd van, ez megoldja és nem hardver probléma.
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #69707 üzenetére
Ne riogass
meglesed azt megköszönném
lajtika R500 vastagabb, én nem venném. T500-ak is elég emberi áron vannak, nem ritkán LG-P 1680-asok is. Elviekben nincs rollcage R-eknél fedlapban, de R500-nál van. Tehát érdemi különbség a tömeg/vastagság. Ha jól rémlik van abbaól is 1680-as, de lehet ebben tévedek. De a lényeg..T500 LG-P 1680-as panellel.
szerk: Lehet kérdeztem már és leet válasz is jött csak nem láttam. Úgy hallottam új szériás TP-k, pl T440, T540 nem kezelik az ugy. ultrabay optibayt, csak a gyárit. Ez igaz?
-
-
lajtika
aktív tag
Üdv mindenkinek. Laptopot szeretnék venni és az lenne a kérdésem hogy a T500 és R500 körött mi a különbség? Ahogy én láttam az R500 nak kisebb a felbontása. Ezen kívül van lényegi különbség a két noti között? Előre is köszönöm.
-
Chaser
legenda
válasz
atomanti19 #69701 üzenetére
Nekem van csatornám
szerk: igazából van
ment pm
x200-ba kellene venti, nem baj ha tegnapra, szóval itteni megoldás érdekel. Ugy. nem, csak gyári, lehet bontásból is, akár komplett hűtővel. Bár az passz, x200 tabletbe kell, venti megegyezik, hűtőt nem néztem.
bay akkuval én is copóágon vagyok, valami holland postával küldte a tag, de lassan 4 hete invalid a track, jövő héten visszaadja a zsetont de akkum attól nem lesz...
-
macikos
addikt
Ez nem T440s specifikus probléma. Úgy tűnik a legtöbb Thinkpad-et érinti, amelyiken van TrackPoint, tehát szinte az összeset. Csak azért írtam ide, mert hiába olvastam utána ennek a problémának külföldi oldalakon, mindenhol csak a driver uninstallálását, BIOS update-et említenek. Én próbáltam őket, de egyik sem segített.
Itt senki nem találkozott hasonló problémával?
-
Tikakukac
titán
válasz
atomanti19 #69701 üzenetére
Passz, T-be nem nagyon másztam bele, a T60-hoz van minden, ezen kívül csak X van a környékemen amit babrálok. A többi átutazó vendég.
vass17: Reckírmentesen 17k, szerencsére a jó forint betett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD jó áron IGAZI RITKASÁG!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest