-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
soldi3r #94661 üzenetére
Á, pont ez a poén a történetben. Semmit sem kell tenned. Csatlakozol wifire vagy bedugsz egy LAN kábelt és ez kérés nélkül csinálja, azonnal. Onnan vettem észre, hogy a telepítés után csak felcsatlakoztam és egyből elkezdett villogni a képernyő... Mondom, ez meg mi?! Erre látom, hogy Intel VGA drivertől kezdve PM driver meg mindent nyomott fel defaultból. Az én kezem meg a levegőben volt...
-
embe
nagyúr
válasz
soldi3r #94451 üzenetére
Két gép egymás között is 11-12-vel másolt. Másik gépről - szintén wifin - is annyival másolt.
Kábellel rákötöttem a routerre a lapost, akkor 5-6x sebességgel másolt. 50-60-70-el.
Másik routert is kipróbáltam, akkor nemcsak wifin, hanem kábellel is lassan másolt.
Costum fw-t is próbáltam, nem változott semmi.Most: passz.
-
Scooter
tag
válasz
soldi3r #94405 üzenetére
A woodoo meg volt, de nem jött be neki
Mivel gyors megoldás kellett, így külső monitor lett most belőle. Rendben működik, úgyhogy megteszi most.
Első körben szalagkábel hibának mondanám, főleg, hogy csak a wifi jelző led világít. Majd ha több időm lesz megnézni, akkor lesz pontosabb diagnózis. -
Francia91
veterán
válasz
soldi3r #87372 üzenetére
Ami számomra érdekes dolog, hogy a DELL Precision M4600-asban működik az Optimus technológia, annak ellenére, hogy ott is MXM modul formájában van a GPU, mint a HP esetében, és a chipset ugyanaz...
A T410-es pedig azért lenne megfelelő nekem, mert netre, filmre meg 0-24 torrentre elég lenne az is. Nem kell hardverileg több, arra ott van a 8560W
A 8560W is elvan némán torrenttel, ha visszahúzom 800 MHz-re a procit, de mivel sokat kell hurcolnom, a T410 optimálisabb lenne olyan feladatokra, amihez nem kell egy erőmű. A T500-ast ilyen téren hiányolom, hogy abban volt váltható grafika. viszont ezeknél a 45w-os TDP-jű GPU-knál már félek az alaplapra forrasztott megoldásoktól. Most is jó lenne egy második gép, mert jövőhéten jön meg a gyári venti a HP-ba, addig gép nélkül vagyok -
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r #87211 üzenetére
Ja, de az Workstation (angol gép és garancia nélküli volt?).
W530 volt nemrég Alfánál is, sőt W541 is, hamar elvitték.
Nekem a T510 (NVS 3100M) és T530 (NVS 5400M) teljesítménye is elegendő, sőt önmagában egy Intel HD Graphics 4000 és 4600 bőven megfelel átlagos feladatokhoz.
Jelenleg AMD Carrizo FX 8800P Radeon R7 APU-ja mindent visz zajtalan hűtés mellett, amire nekem kell.
-
Francia91
veterán
válasz
soldi3r #86879 üzenetére
Korábban is írtam, hogy az előző tulaj által egy ASUS venti került a gépbe, mert a gyári megadta magát. Az ASUS venti magassága kb fele akkora, mint a gyári ventié, ezért nagy eséllyel a légszállítási kapacitása is kisebb lehet. Szeptemberig lesz bele eredeti gyári venti szerezve, az nagy eséllyel megoldja ezt a problémát
-
csubuka
addikt
válasz
soldi3r #86819 üzenetére
Ez alapján is látszólag csak bizonyos szériákat érint, pont az enyémet igen
-
Gondwana
addikt
válasz
soldi3r #86501 üzenetére
Akkor a Fn+ScrLk mit kapcsol? 30-as szériàn nem tudom még, hogy tudok Alt+xxxx karaktereket beütni, CharMapes bohòckodàs nélkül.
Igen, minden W520-on van ThinkLight, XakàrmiTableteken nincs illetve X200/X201-en gyakrabban döglik a led szalagkàbele, hogy az eredeti kérdésre is ìrjak valamit. -
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #85305 üzenetére
ezt most vagy nagyon fake, mert x220-at is 45-ért árul, t430 80, 8470p 68....
vagy rendesen k. anyázni fog innentől sok notebook dealer
nem lehet hirdetést linkelniszerk: sss jah, de hdd-vel se sokkal drágább, t430 8gb ram hd+ 80k
vagy nagyon fake vgay valami trükk van6 hó gar mellett ezek nagyon jó árak még számla nélkül is
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #85238 üzenetére
zenbookra mindenképp a 10k-s noname fhd panellel
szerk: Van abbol UHD DreamColor UWVA IPS - az nagyon dícséretes, épp tegnap láttam 1500Ł-os konfigba nem jutott
hagyjuk már
utánanéztem ennek a panelnek, ilyen irdatlan fosch a világon nincs, semmi fekete, szürke homogén az egész, kontraszt fogalmát sztem nem ismeri, és ez gyárilag ilyen és ez jó600-700k-s zenbooknál meg pláne
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #85236 üzenetére
lehet, de kb semmi innováció nem kellene hozzá, ami nem kis pénz megspórolása
siker meg garantált, gyanítom nem csak 50k-s darabszámnál
ennek nem lenne ellenfele - lazán adhatnák mai legújabb széria árán, akár felette is -
egy új mai modern szériának van sok más gyártótól is konkurenciája, de ez nem az a történet -
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r #85151 üzenetére
LG-Philips notebook kijelzőknél esett meg egymás után sorozatban:
1 darab TN paneles= pixelhibás
4 darab IPS paneles= pixelhibásNem tudom, hogy milyen minőség-ellenőrzésen megy át, illetve milyen gyártástechnológiával, beépített alkatrészekkel dolgoznak, de ez félelmetes volt.
(#85155) Tikakukac
Sosem vizsgálgattam nagyon tüzetesen a pixelhibákat, de amióta ezen a tortúrán átmentem, szabályosan rettegek.
Jut eszembe, volt még egy leharcolt, pixelhibás W520 is, de abban nem tudom, hogy milyen gyártmányú panel volt, nem néztem meg. A többi viszont új gép volt mind.
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #85132 üzenetére
már láttam elég 8560/70-est hogy tudjam milyen panelekkel szerlték, ahogy mondod notebookhoz képest jó, de semmi extra, majd lövök azokról is videót 8540 mellett, ha láttál t500 lg-t, 8540 lg-p legalább olyan jó de inkább jobb is
8540 ilyen téren meg extra, ilyen téren is
ha azt nézem busines class és van értelmes panel, már erősen kérdőjeles utódok mért nem azt kapták meg, szórás nélkül
de ami a 850-ben van hagyjukremek új genes ultrabook lenne, ahhoz képest masszív hogy milyen kis vékony, jó felépítésű, jól szerelhető, hangzása sem rossz, akkut is ügyesen megoldották és elqrják az egészet egy 100k-s lenovo konzumer fhd tn panellel
ma talán megcsinálom a t500@c64-et
szerk: s3toraph nem kell, kikapcsolhatod, ramon mondjuk nem spórolnék, lassan gombokért adják boltban is a ddr3-at
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #85117 üzenetére
az biztos, ha fhd akkor ips elvileg, ha nem akkor meg értelmes tn-t raktak bele, 8570p nem kimagasló de elmegy, párat láttam belőle
510 vs 8540p-nél is azért van különbség bőven 8540 javára, ez ami a 850-ben van azt mondom elmegy 100-120k lenovoba, van annyiért fhd paneles, de egy 450k körüli businass eb gépbe? hihi
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #85098 üzenetére
Fülhajtogatással jön a kövi stage: zárjunk rövidre random dolgokat
stp1dh: Másik remek kérdés: azért gépet úgy venni, hogy nem dugjuk végig a portokat egy pencivel bekapcsolt géppel és nézzük meg minden faja velük számomra igen fura. Ha bolti akkor szépen vissza, ha nem az akkor kérdéses mi és hogyan volt eladva.
tothjozsi96: Monitorról meg nem mondja senki mi a gond. Ha nem a tüskék vannak kb egyenesen hanem a műanyagot tartja a lélek, az cserebere.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #84164 üzenetére
Akkor szemészet lesz
Segítek: HWInfonál a summary lapon megjelenő kis procis diagramnál a magok után ha a számok zöldek akkor nincs throttling, ha piros akkor van.
Újabb segítség (jó, oké, nyilván nem mindenki dolgozik ennyire az iparban, hogy tudja) Asus nem 95 és 100 foknál throttlingol, hanem 85 fokon.
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #84159 üzenetére
Passz olyasmi nekem nincs, ellenben premiere pro van. Az eredmény: 4 magos throttling 20 sec után
4720HQ az alany, N551-ben.Jön most be egy W530 a héten, megnézem majd
-
rgeorge
addikt
-
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r #84068 üzenetére
Viszonylag sokáig volt hirdetve a Hardveraprón, tíz hónap gyári garanciával, lásd a táblázatot, de már biztosan elvitték, ki lett húzva.
-
-
westlake
félisten
válasz
soldi3r #83767 üzenetére
Az van, ami Tikakukac írt. Ha a Lenovo-tól rendeled, akkor az FRU mindig ugyanazt az alkatrészt takarja. Ha viszont bárhonnan máshonnan (például eBay), akkor megvan az esélye, hogy az eredetivel kompatibilis modellt kapsz. Inkább úgy fogalmaznék, hogy ahol drága az alkatrész, ott biztosan az eredeti alkatrészt kapod, ahol viszont olcsó, ott meg nagy valószínűséggel kompatibiliset.
Egyébként minden esetet egyedileg kell vizsgálni. Nem lehet általánosítani. -
westlake
félisten
válasz
soldi3r #83760 üzenetére
Nem értem a kérdést. Az FRU listában meg lehet bízni, ha valaki teljes bizonyossággal megmondja, hogy milyen FRU-jú kijelző van valakinek a gépében. De ilyet megint csak nem lehet csinálni.
Egyébként már kitárgyaltuk a dolgot lezso6-tal. Az ID alapján LG, de valójában majdnem biztos, hogy AUO kijelző van a gépben. Érteni nem értem, de ez van. -
westlake
félisten
válasz
soldi3r #83666 üzenetére
Nem. Se a HP, se a Lenovo nem "futtat" olyan listát, amiben a lopott eszközök szériaszámai szerepelnek. Azt viszont minden esetben ki lehet deríteni, hogy egy eszközt kinek adott el a nagykereskedés/disztribútor. Persze ez csak azokra az eszközökre vonatkozik, amelyeket hivatalos úton kerültek be az országba. Ha a gép lokalizációja magyar, akkor biztosan hivatalos úton jutott be az országba. Ha pedig nem magyar, akkor meg majdnem biztos, hogy nem hivatalosan. Ilyenkor azt sem lehet kideríteni, hogy ki adta el kinek az eszközt.
Egyébként meg nem törödnék ezzel a kérdéssel. Ha még garanciális, akkor a garanciát akkor is el tudod intézni, ha lopott a gép. Ha pedig nem garanciális, akkor pedig nyilván egy adásvételi szerződéssel veszed meg. Ha te akarsz valami miatt reklamálni, akkor ott a papír amivel megteheted. Ha pedig rajtad keresnék a gépet, mert rendőrségi ügy lett belőle, akkor meg annyit kell mondanod, hogy ellopták tőled is. Nem vagy köteles bejelenteni, ha elloptak tőled valamit. Viszont így nem is kérhetik számon rajtad a gépet.
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #83666 üzenetére
Fölöttünk lévő emberre pingelj rá és megtudod.
Meglepne egyébként, kisker adatokat gyártó szerintem nem kap nem is nagyon kaphat vissza. Az ilyet a boltban/bolthálózatban vagy még talán nagykernél tudnád megkérdezni ahol vették/küldték kiskerbe, sn alapján szoktam én is rákeresni ha épp olyan gép van amire rálátok, nyilván adatokat nem adunk ki, de gari időt azt minden további nélkül. Céges gépnél meg ismeretlen tulajnál nagyjából felejtsd el, esélytelen, hacsak nem vagy jóban minden itthoni disztrivel
Az ilyen egységes lopika nem lopika kérdésemre kacarászást kaptam legtöbbször...ívesen letojják amúgy.
-
metal01
őstag
válasz
soldi3r #83642 üzenetére
Az addig rendben van. De valószínű, hogy hasonlóképpen fog érkezni, mint az a frissítés ami a tray-be tette a W10 upgrade lehetőségét (KB3035583). Jó, biztos ki lehet szűrni, de könnyen bele is lehet szaladni...
Szerk.: Csak linkeltem be, mert jó ha tud róla az ember. Nehogy meglepetés érje.
-
válasz
soldi3r #82335 üzenetére
Szia!
Nem próbáltam, nem voltak a kezeim között, de ennyi pénzt nem éri meg W540-re áldozni.
Nem tudom megállni, hogy most se írjam le, ami nem tetszik, azaz:
Nem tetszik pl W500-hoz képest, hogy a Quadro vid.kártya forrasztva van, így vagy NVIDIA Quadro K1100M 2GB vagy NVIDIA Quadro K2100M 2GB-os modellt tudsz venni, más opció kizárt.Az, hogy X2.../T4.../T5...-ösökben integrált (főleg ha Intel HD van) akkor egyértelmű, de W-s szériánál a forrasztott videókártya nonszensz. Már rég van K5000M/K5100M, SŐT ... már itt vannak a Skylake-s MxxxxM-es verziók is --> http://www.nvidia.com/object/quadro-for-mobile-workstations.html, s ThinkPad WorkStationökbe egyre bénább videókártyák kerülnek? Ki érti ezt?
Pl. W550s-ben már csak NVIDIA Quadro K620M van ... wtf? -
válasz
soldi3r #79787 üzenetére
Nem minden prémium panel ips, és hp elitebook és dell precision sem hagyta az ips-t wwan együtt konfigurálni. Külön külön igen. Legalábbis egy éve mikor utoljára próbáltam (mondjuk zbookon nem próbáltam).
Szerintem a wwan zavarja (vagy reméljük már csak zavarta a régebbi típusokban) valamilyen módon az ips kijelzőket.
Szerk: Magyarrul ips-sel rendeled akkor ott a slot a wwan-nak de ha bezavar akkor széttárják a kezüket, nem gyári garis. Ezt köszönöm nem kértem.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
soldi3r #79353 üzenetére
A biztosíték-utalás alapján megtaláltam ezt: http://housecat.name/lenovo-t400-backlight-status-led-fix/, de sajnos nem találtam felrobbant biztosítékot. Ettől függetlenül a P jelűt rövidre zártam; semmi változás.
Ha bárkinek van még vmi ötlete, mondja, de azt hiszem, nyugdíjazom a gépet, és elteszem emlékbe. (Így kell notebook hűtést csinálni!) Amúgy X200 után meglehetősen melós kiszedni az alaplapot.
-
-
scarbantia
aktív tag
válasz
soldi3r #79050 üzenetére
Ha IPS-ről váltasz, akkor nem fog bejönni, egyébként meg TN-ek közül az egyik legjobb laptop panel. Ha nem grafikázol/fotózol, akkor megfelel, IPS-en kívül úgy sincs jobb választásod. Egy megfelelő kalibrálást azért célszerű rátolni, alapból elég hideg/rózsaszínes kicsit.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
soldi3r #79042 üzenetére
Szép élénk színe lesz, főleg, ha nem állítod be megfelelően. (pl. profilozod, majd a programokban is megadod neki a megfelelő beállításokat, már ha lehet). A lényeg, hogy sokkal nagyobb színtere van, mint egy átlagos kijelzőnek. Ha megfelelően be van állítva, akkor ideális CMYK nyomatok softproof ellenőrzésére. (nagy százalékban fedi a nyomtatás eltérő színtereit, így megfelelő profillal ellenőrizhetőek vele a várható nyomatszínek. Szerintem átlag felhasználónak csak szívás a wide gamut, főleg ha amatőr szinten bütyköl is valami grafikai dolgot. (garantáltan elcseszi a színbeállításokat)
Amúgy nem rossz panel, TN-hez mérten. Hasonlítottam WUXGA LG panelhez, ha csak száraz paramétereket nézem, jobb az újabb panel. (nagy fényerő, sokkal nagyobb kontraszt, élénk színek, stb) Viszont az LG panelre sokkal jobban esik ránézni, sokkal papírszerűbb érzés.. Szöveget olvasni mindenképp kellemesebb, a fotók talán jobban mutatnak az AUO panelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy topik
- Elektromos autók - motorok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Akkor is nehéz dolga lesz az Intelnek, ha részesedést vásárol benne az USA
- Fogyjunk le!
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Pavilion Gaming - i7-8750H I 16GB I 512SSD I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-1065G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-8565U I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-8550U I 8GB I 128SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest