- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
Régen minden jobb vót, de azért a modern TP-k billentyűzetei még mindig jobbak mint pl. egy Dell-é. Legszívesebben falhoz vágnám a Precision-t miután átváltok rá a P14s után.
Halkan jegyzem meg viszont, hogy a kijelző meg ég és föld -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Nekem Inteles E14 G6 van.
1) nyilván előre nem tudom megmondani, lehet-e gondod vele, mert erősen függ a SW-től is. Nálam Fedora 41 van rajta, rendben működik. Egy bajom volt (de ez szinte mindegyik distroval), hogy ha dokkolóra volt kötve, elment sleepbe de rögtön felébredt. Végül sikerült kiírtani belőle.
2/a) kétlem, hogy gondja lenne a boot-al második SSD-ről.
2/b) valószínű csak arra vonatkozik, milyennel árulják. Nekem Samsung 990 PRO 4 TB van benne.
3) gyakorlati tapasztalat hiányában nem tudom megmondani, de valószínű hogy menni fog.
-
barnam_
nagyúr
Szerintem akkor lenne garis probléma, ha foltos a kijelző, vagy pixelhibás, illetve egyéb hiba látható működés közben.
A karcos kijelző az inkább külső hiba, ami azért alakul ki, mert papír vékony a kijelző fedél.De ettől függetlenül egy próbát megér, max elutasítanak. Illetve azt is hozzátenném, hogy érdeklődj több szerviznél is.
Nekem anno a T420-nál cserélték a repedt palmrestet, de volt olyan szerviz ami nem vállalta.Hűtés: valószínűleg nem fognak akadékoskodni, de az újjal sem lesz hűvös a gép. Ha most hangos és zúg, azon segíthet a csere.
-
barnam_
nagyúr
De miért kell futnia a háttérben?
Nem attól függ, hogy tartja-e az akku határokat, vagy sem.
És a válaszaidból ítélve nem volt fenn a megfelelő driver, ezért töltötte 100%, annak ellenére hogy az appban beállítottad.
Ilyenkor egyébként ha a driver nincs fenn akkor jobb felül az akkunál figyelmeztet. -
-
barnam_
nagyúr
válasz
fungi #125891 üzenetére
Ha fizikailag ugyanaz az akku, csak az EC különbözteti meg, akkor pont az a lényege, hogy nem gyári EC-vel mennie kellene.
Hasonlónak gondolnám mint T420 - T430 esetén. Ott is belemegy a T420 akku de nem fogja tölteni a T430-as.
Mindegyik x30-as gépemen megcsináltam az 1vyrain-t, de 's'-es géppel nincs gyakorlati tapasztalatom. -
barnam_
nagyúr
válasz
nonsen5e #125884 üzenetére
Elgépeltem, azt akartam írni, hogy "a login képernyőn mindig jelszó + ujjlenyomat kell".
Próbáltam auth sufficient -et, de hogy pontosan mivel, már nem emlékszem.
Mindegy, elengedtem, Fedora-n egy fokkal jobban működik. Megy jelszóhoz a fprint, plusz ha manuálisan zárom le a gépet. Ha inaktivitás miatt zárolja, akkor viszont jelszó kell hozzá. Security.. -
barnam_
nagyúr
válasz
nonsen5e #125880 üzenetére
Ezzel én is próbálkoztam Kubuntu alatt nemrég.
Működni működik, de nem a login képernyőn mindig jelszó + ujjlenyomat kell... ez némiképp kellemetlen ha lehajtott fedéllel használom a gépet.
Próbáltam a pam konfig fájlt szerkeszteni, de nem jutottam sikerre.Fedoran működik hackelés nélkül normálisan, leszámítva hogy első bejelentkezésnél kell a jelszó. Utána már megy minden ujjal.
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
yodee_ #125845 üzenetére
Kidobni a szó szoros értelmében semmiképp sem, esetleg eladni használtan.
De ugye ez az új akku bruttó 80k, ezek a gépek pedig 60-100k között vannak Hardveraprón. Szóval sehogy sem jön ki a matek.Ahhoz, hogy megérje, relatíve magas áron kellene eladnod a használt akkut, de ki fog annyit adni érte?
-
-
barnam_
nagyúr
Ahogy donjohnson írja, próbáld meg a 0.62-t, de akár az "e"-s változatokat is próbálhatod:
https://thinkwiki.de/TPFanControl -
barnam_
nagyúr
Ha a Lenovo oldalán gépet konfigurálok (német vagy UK egyaránt), miért adja hozzá az alap billentyűzet + egér kombót, ha amúgy nem választottam ki?
Pl:Vissza lehet ezt küldeni, ha már külön tételnek mutatja?
-
barnam_
nagyúr
válasz
tomazin #125821 üzenetére
Ez már sokszor volt téma, elvileg az L jobb anyagból készül, mint az E.
Gyakorlatilag szerintem tök mindegy, gari legyen rá. Azt venném, ami jobb árban van, vagy jobban felszerelt vagy több gari van rá.
Tudomásom szerint otthon nem megy a konfigurátor. PSREF oldalon nézd meg milyen modellek vannak és arra keress rá. -
barnam_
nagyúr
válasz
Francia91 #125734 üzenetére
notebooksbilliger az egyik ilyen nagyobb üzlet, több helyen van fizikai boltjuk is.
kicsit viszont drágább, mint az átlag.ami a gépet illeti, én inkább valami újabb és kevesebbet fogyasztót néznék, mint egy régi féltéglát
-
barnam_
nagyúr
válasz
fungi #125681 üzenetére
Én 3720qm-et tettem bele, rendeltem hozzá egy dgpu-s hűtőt Aliról, de az is hangos.. valahogy 14"-ban ezt nem sikerült eltalálni.
Hőfokokra nem emlékszem, de turbo boost mellett azért tudott melegedni. Viszont a te esetedben az egy 35W CPU, szerintem nem lesz gond a hűtéssel
Csak az egy ritkább változat, az átlag 45W modellek néha könnyebben beszerezhetők. -
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #125661 üzenetére
+1 erre
Legyen rejtett a like számláló vagy nyilvános? -
barnam_
nagyúr
válasz
lezso6 #125255 üzenetére
Tegnap megnéztem, sajnos nekem is modern standby van, de ahogy látom más nem is elérhető:
Viszont egyelőre nem tapasztalok gondot sleep terén.
Bios-ban nem láttam arra módot, hogy lehetne választani Win vagy Linux sleep módok között... viszont emlékszem, hogy T vagy P széria esetén láttam ilyen opciót. -
barnam_
nagyúr
válasz
totron #125261 üzenetére
Egy rövid ideig volt T410-em, valahogy nem tudtam megszeretni, szóval én elengedném.
Otthon akad T420 is. Integrált gpu csak sajnos, viszont quad procival + AC-s vagy AX wifivel (nem emlékszem pontosan). Az jelenleg használatban van de már le akartam volna cserélni. Ha érdekel akkor írj, én meg kigondolom mire tudom lecserélni a gépet -
barnam_
nagyúr
válasz
lezso6 #125252 üzenetére
A lezso6 mod nálad működik?
Sosem próbáltamCsak félek túlmelegedne a gép
Erre van a "128"-as venti sebesség:
A fan speed of 128 setting is
// not really a fan speed in itself but will instead switch
// fan control to BIOS mode (0x80). The idea of this
// is to let the program get out of the way and let the
// BIOS handle extremes.(and then switch back to smart if
// the temperature is okay again)Most, hogy olvasom lehet én is belerakok egy ilyet... 10 éves programról beszélünk, ki tudja milyen bug jön elő olyan hw-en és OS-en, ami nem is létezett még akkor
-
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #125232 üzenetére
Végül megtaláltam, hogy a tpfc_v062Lx2 változat működik az E14 G6-al.
A venti sebességét nem jól írja ki, plusz 1-2 érzékelőt le kellett tiltani, különben fals értékek alapján dolgozik. De amúgy beállítva a limiteket jobban hűt, mint a BIOS által vezérelt.Cinebench R23 10 perces tesztek:
TPFC "Smart": 12953 pont, max hőmérséklet: 92 °C
TPFC "BIOS": 11445 pont, max hőmérséklet: 102 °CCinebench R23 gyors teszt (1x futtatva):
TPFC "Smart": 14253 pont, max hőmérséklet: 91 °C
TPFC "BIOS": 14016 pont, max hőmérséklet: 94 °CAz egy körös és 10 perces tesztek között 10% a különbség TPFC-vel, míg 22,4% nélküle.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Francia91 #125245 üzenetére
Régen (2015 körül) gond nélkül ment a T400-on a Win10, emlékeim szerint.
Aztán később valami volt a power manager driverrel talán, vagy a driver nem támogatta a Win10 adott verzióját, vagy fordítva.
Az segít, ha megvannak a régi driverek és nem félsz régi OS-t használni -
barnam_
nagyúr
válasz
Yellow73_a #125237 üzenetére
Ha a limitet elérte, tartani fogja, nem tölt tovább.
Pont ez a lényege, hogy ne töltse amikor felesleges, mert azzal csak degradálja az akkut. Ugyanúgy a folyamatos 100%-n tartás se tesz jót. -
barnam_
nagyúr
válasz
Reggie0 #125233 üzenetére
Aha. Megnéztem az Intel oldalán, ott 110°C-t ad meg max üzemi hőmérsékletnek... lehet bírja a szilícium, de azért aggasztó
Igaz ez a kép úgy készült, hogy max teljesítmény profilon ment a gép, nem nagy terhelés mellett. Ilyenkor bőszen turbózik, az meg elég sok hőt generál. Összes szálon terhelve meg leveszi a teljesítményt, ergo hűvösebb. -
barnam_
nagyúr
válasz
Yellow73_a #125234 üzenetére
Állíts be töltési limitet, hogy ne kezdje el állandóan tölteni mikor rádugod a töltőre / dokkolóra.
-
barnam_
nagyúr
Van arra mód, hogy mostani TP-k ventilátor sebességét szoftveresen állítsam? E14 Gen 6
Pár hónappal korábban próbáltam a Tpfancontrol-t, de az nem működött.Kérdés, hogy melyik érték valós?
Mert ha a rendszer azt hiszi, hogy a CPU csak 77 fokos miközben a CPU érzékelő szerint 101, az nem egészséges...
Valószínűsítem, hogy a ventilátorban lenne még nagyobb sebesség, emlékszem Tpfancontrol-al 7-esre téve gyorsabb volt úgy 1000 rpm-el mint a BIOS által vezérelt módban. -
barnam_
nagyúr
válasz
Yellow73_a #125143 üzenetére
Pontosan én sem tudom mennyi a különbség, de a teljesítménye közel van az AMD 780M-hoz, vagyis ez már képes játékokat futtatni FHD-ben.
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
Atos23 #125122 üzenetére
E14 G6 van nekem Intel Core 155H-val.
Teljesen jó gép, nincs panaszom a minőségére, bár nyilván egy T széria más ligában játszik.
Nekem a nagyobb felbontású 100% sRGB panel van benne, azzal meg vagyok elégedve. A FHD 45% NTSC kb. az elmegy kategória. Olyan van a P14s-ben amit munkára használok, nincs gond vele. Csak akkor látom a különbséget, miután leültem a monitorhoz vagy egyéb jobb kijelző eléÉn a kijelző és iGPU miatt vettem az Intel-el, a megadott kettő közül én is az AMD-t választanám. Kivéve, ha nagyon kell USB4, mert akkor az Intel az egyetlen opciód.
Alapból 1 év gari van rá, én vettem hozzá bővítést 3-ra.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Penty #125034 üzenetére
Ez még egy rendes billentyűzetnek néz ki.
Ami nekem van céges gép az egy Precision 7560: ezen a nyíl gombok össze vannak nyomva, PgUp+PgDn csak Fn-el érhető el, és persze a numerikus miatt az egész el van tolva. Bármelyik TP-n jobban gépelek, mint ezen.
"Kedvencem" a numerikus blokk melletti bekapcsoló gomb, élvezet mikor véletlenül megnyomod és kikapcsol a gép -
barnam_
nagyúr
válasz
Yellow73_a #125025 üzenetére
Hülyén néz ki, de számomra még mindig használható billentyűzet.
Fényévekkel jobb, mint a Dell-é -
barnam_
nagyúr
válasz
Yellow73_a #124944 üzenetére
Az még régi 2 mag 4 szálas proci volt, ezért nem igazán releváns, inkább csak berögződés
De tetű lassú volt minden rajta. Előtte egy 8gen i5-ös laptopom volt munkára, az sokkal fürgébb volt. -
barnam_
nagyúr
válasz
Yellow73_a #124939 üzenetére
Én biztos, hogy az erősebbet venném, 28W-ig biztos lehűti.
Pl. az E14 G6 is azt tartja a Core Ultra 155H-val, akkor feltételezem a T14 hűtése is legalább annyira jó.
Illetve emlékszem milyen volt dolgozni U-s procival (igaz az régi 7000-es széria volt), köszi inkább nem.Az áfás dologra nem tudok hozzászólni
-
barnam_
nagyúr
válasz
Yellow73_a #124935 üzenetére
Ha nincs nagy különbség árban, én inkább a P-s procit választanám, mert gyorsabb.
Nekem 1280P van egy P14s-ben, teljesítményre nincs panaszom. Csak az akku idő nem túl acélos, de amúgy élhető. -
barnam_
nagyúr
válasz
Potrien #124866 üzenetére
Nem tudom ki vállal ilyet
Itt a leírás hozzá, ha van ilyesmiben tapasztalatod: [link] (meg akkor már beszúrom az 1vyrain mod linkjét is: [link] )Ha nem vagy magabiztos az ilyenekben, én is azt tanácsolom, hogy küldd vissza, amennyiben lehetőséged van rá. Sajnos az utángyártott akkuban lévő vezérlőt nem ismeri fel gyárinak, ezért nem fogja tölteni.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Albert.Tamas #124809 üzenetére
E14 Gen6 Core Ultra 7 155H-val.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Albert.Tamas #124802 üzenetére
Lehűti. Nem fog annyit turbózni mint egy nagyobb gépben, de a gyári TDP-t tartja.
Nekem 155H van benne.Az U-s biztos kevesebbet fogyaszt és hűvösebb, de nekem nincs rá panaszom
-
barnam_
nagyúr
válasz
Albert.Tamas #124798 üzenetére
Én H-s Intel procival venném.
-
barnam_
nagyúr
válasz
V.Stryker #124773 üzenetére
Jó kérdés... a T14 egyértelműen jobb anyagminőséget képvisel, az tény. SN alapján ellenőrizd le mennyi garancia van rá. Ha 3 év garival adták és tavaly gyártották, még lehet rá 2 év.
Az E14 valószínűleg jobban bírja akkuról, meg az IGP is erősebb. A nagyobb modellről nemrég jelent meg egy teszt, ugyanaz a hw van benne: [link]
Számomra a kettő között az döntene, hogy mennyi az árkülönbség és megtudok-e békülni a gyengébb kijelzővel.
1 plusz pont van az E14 számára, hogy abba rakhatsz egy második SSD-t. -
barnam_
nagyúr
válasz
Atos23 #124520 üzenetére
Félretéve, hogy mi van a gépen belül - azt már úgyis megírták mások, a gép alja és az LCD fedlap alumínium burkolat, szerintem jó a tapintása. Bár tény, hogy a T sorozat puha műanyag borítása jobb szerintem.
A billentyűzet körüli burkolat keményebb műanyag, az jobb a T szériában.
A lényeg, hogy sok gari legyen rá, ha esetleg megadná valami. -
barnam_
nagyúr
válasz
Reggie0 #124509 üzenetére
Én is Ubuntu-t tanácsolnék, de nem biztos, hogy Gnome-al, inkább valami lightweight kezelőfelülettel.
Egy dolgot említenék még: mintha bizonyos verziótól kezdve csak UEFI boot lenne, nem? T61 valószínűleg még nem tud olyat. -
-
barnam_
nagyúr
válasz
Gerr0XL #124118 üzenetére
Saját magadnak kell megvenni a munkaeszközt? Térítik ezt valamilyen formában? (csak azért kérdezem kell-e számla)
Az adott két gép esetén valószínűleg a ház ugyanaz. Szerintem a 80 ezret nem éri meg az Inteles felára, semmivel sem gyorsabb (125U van benne, nem 125H). Van benne 2db ram slot az elődmodell 1 forrasztott + 1 slothoz képest + TB4, az AMD-n csak USB3 van.
Nekem az E14 G6 alsó fele semmivel sem tűnik gyengébbnek a P14s képest, de nyilván a drágább modellben erősített váz van meg jobb anyagok. A zsanér? Fene tudja, de ezt itthon használom, nem munkára. Fele annyit sincs hurcolva meg nyitogatva.
Amiért én új gépet vettem az aprós ajánlások helyett: nem fogok céges levedlett gépért 3-400 ezreket adni egy magánszemélynek (vagy vállalkozásnak), plusz kérdéses a garancia további kezelése is. (igen, TP-nél nem kérnek számlát általában, de ki tudja...)
Egy L14 G4-5 lehet strapabíróbb, de itt a notebook.hu-n rákeresve azért egy 200 ezret rá kell dobni... Ha munkaeszköz és kifizetik vagy leírod adózás formájában, esetleg. Ha zsebből megy a történet akkor felejtős, én nem dobnék rá ennyit, feltételezve, hogy az E-re is 3 év garancia van.
Nekem az E széria mellett szól egy Ideapad-al ellentétben a jobb billentyűzet, jobb garancia opciók, plusz talán a szoftveres támogatás is jobb.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Gerr0XL #124102 üzenetére
Magáról a hw-ről nem volt szó, azonkívül, hogy az E széria fos.
A 7530U és 7535HS között nem sok különbség van, a HS magasabb TDP-vel megy, plusz az IGP újabb.Nekem egyébként E14 Gen 6 van. Nyilván nem egy T széria minőségét kell várni, amúgy teljesen jó. Ha nincs szükség jobb kijelzőre (E-ben van 100% sRGB, L-ben PSREF szerint van, de én még nem láttam megvehetőt), vagy második SSD-re, akkor az L szériát is nézd meg, az közelebb van a T-hez.
Én úgy vettem a gépet, hogy nagyon olcsón volt hozzá 3 év onsite gari bővítés, így nyugodt vagyok. És hasonló teljesítményben a T széria +~300€ lett volna, annyit nekem nem ért meg.
-
barnam_
nagyúr
válasz
zsolti75 #123992 üzenetére
Úgy másfél hete fenn van a Win10 22H2 (19045.4529 egészen pontosan), tökéletesen megy.
Érdekes amúgy, hogy a 21H1 és 21H2-nél megjelenik az Ultra 7-155H a listában, a 22H2-ben nem. Mindenesetre semmi gond nem volt vele azon kívül, hogy némely eszköz driverét nem ismerte fel magától (win driver update letiltva). Cinebench R23-at néztem, ugyanazokat a számokat hozza mint Win11-el.
Amúgy ehhez is van új BIOS, de egyelőre várok még, hátha ezt is vissza vonják -
barnam_
nagyúr
válasz
vicze #124090 üzenetére
Ha jól értelmezem, itt azt jelöli melyik BIOS verzió tartalmazza a fixet.
Mitigation Strategy for Customers (what you should do to protect yourself):
Update system firmware to the version (or newer) indicated for your model in the Product Impact section.
...
Compare the minimum fix version for your product from the applicable product table below with the latest version posted on the support site.
Viszont erre meg azt írja, hogy vissza lett vonva reset loop miatt:
Withdrawal Reason: In order to prevent reset loop symptom when BIOS update to version 19 (n3buj15w/N3MET20W) or 1.18 (n3buj14w/N3MET19W),Revert to previous BIOS 1.17 (n3buj13w_v2/N3MET18W)
Szóval akkor inkább marad a már visszavont verzió, nekem semmi gond vele
De erre az Energy Efficient Turbo-ra kíváncsi lennék: ez vajon alapból aktivált funkció (és csak a kikapcsolás opcióját adja hozzá), vagy csak az új verzióban támogatja?#124089 donjohnson: köszi
-
barnam_
nagyúr
Múltkor szó volt a visszavont BIOS frissítésekről.
A céges gépem egy P14s G3 (21ALS0AY00). Ubuntu feldobott egy frissítést 1.38-ról 1.39-re. Érdekes módon a Lenovo oldalán 1.37 a legfrissebb verzió.Valószínűsíthető, hogy ez is egy visszavont verzió, vagy én keresem rossz helyen?
-
barnam_
nagyúr
válasz
zsolti75 #123989 üzenetére
Meg is találtam:
Supported Operating Systems By the Intel® NPU Driver
"Even if the NPU driver for Windows 11* was installed successfully on the Windows® 10 system, no AI workload (using NPU) can be run on the Windows® 10 system.
Disable the NPU device in the BIOS for Windows 10. Refer to your BIOS vendor for instructions on how to disable the NPU device."Ez alapján AI dolgot nem fog futtatni. Hát szerintem semmi hátrány nem ér miatta
-
barnam_
nagyúr
válasz
azbest #123988 üzenetére
PCI\VEN_8086&DEV_7EC3&SUBSYS_50E117AA&REV_02
PCI\VEN_8086&DEV_7EC3&SUBSYS_50E117AA
PCI\VEN_8086&DEV_7EC3&CC_0C0340
PCI\VEN_8086&DEV_7EC3&CC_0C03
ezekre az azonosítókra rákeresve kaptam mindenfajta találatot, köztük Thunderbolt portot is - viszont arra nem találtam olyan drivert ami egyértelműen erre a gépre lenne.szerk.: letöltöttem ezt, majd megkerestetve a drivert végül feltelepített egy Thunderbolt(TM) Controller - 7EC3 nevű eszközt
-
barnam_
nagyúr
Az új gépeknél (Meteor Lake) mennyire problémás Win10-et használni?
E14-em van (Win11-el jött gyárilag) és szeretnék Win10-et használni rajta... adtam neki 2-3 hetet de a 11 még mindig nem jön be.
Na most a 10-et felraktam, de Vantage-al semmi drivert nem talál meg a dokkoló USB driverén kívül. Oké, letöltöttem minden Win11 drivert, fel is mennek gond nélkül. De egy USB vezérlő még mindig felkiáltójeles az eszközkezelőben, nem bírok rájönni minek a drivere kellhet rá. Windows update sem talál semmit. -
barnam_
nagyúr
Egy hete van nálam egy E14 G6: 155H, 32GB, 1TB, 2.2K 100% sRGB, 57Wh akku.
Mivel nem sok szó esik ezekről a gépekről, azonkívül hogy fos, gondoltam adok neki egy esélytElső tapasztalatok:
- anyaghasználat: összehasonlítva a munkahelyi P14s G3-al (ez van itthon modern TP), persze teljesen más, de ez nem meglepő. A billentyűzet körüli burkolat műanyag, ez a P-n értelemszerűen puhább és kellemesebb. Alsó és felső burkolat alumínium, más mint amit megszoktam, de nem rossz. Plusz pont, hogy ez fekete és nem szürke.
- összeszerelés: teljesen jó, nem nyeklik-nyaklik, kicsit nehezebb a P14-nél.
- kijelző: szépek a színek, ez jobb mint a P14-ben lévő 45% NTSC panel. Max fényerő lehetne több (300nits), erős napsütésben max fényerő kell. A kijelző körüli burkolat nagyon vékony, az tetszik.
- teljesítmény: Cinebench-et néztem egyedül, azon hozza a notebookcheck-es számokat erre a procira. A turbó limitek 40/55W, de ezt nem tudja hosszú távon, 28W-ra áll be. Turbó alatt persze melegszik 90˚C környékére, 28W-on viszont még bőven lenne hely melegedni. Olyankor már a ventit is visszaveszi.
- akku: ezt még pontosan nem tudom, nálam legtöbbször dokkolón van. De mivel H-s Intel proci, nem számítok 10+ órás üzemidőkre.Kicsit talán drágább ez a konfig (1000€ feletti), de én a HW és a második SSD miatt választottam. Otthonra íróasztal és ágy között hurcolni tökéletes lesz
A hosszú távú megbízhatóság majd még kiderül, van rá 3 év gari. -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
válasz
vicze #123874 üzenetére
Yoga Pro szériában láttam megjelenni ezt a 14,5" méretet. Nem láttam még élőben, de egy jó kompromisszumnak néz ki. Persze ezek a 2,8k meg 3k-s felbontások inkább paraszt vakításnak tűnnek nekem, mivel úgyis csak felnagyítva fogja használni a user.
Ez a zsanér érdekes, mert így a hűtés a kijelző felé tolja ki a hőt, viszont lehajtott kijelzővel kicsit szerintem blokkolja a levegő szabad áramlását.A memóriás témában szerintem némi félreértés van, de mindegy is
Ahol 2x16GB megy bele, ott rendre drágább:
100€ (E) -> 110€ (L) -> 130€ (T) -> 150€ (P)
Kivétel ugye a P14s Intel, de az alapból 16-al indul tehát ott a bővítés csak 1db 16-os modul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kerékpársportok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged