Hirdetés
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Plazma TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Venz v12 ultra Firmware hiba
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Flipper Zero
-
PROHARDVER!
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia
üzenetére
Erre vannak a szakemberek, én nem tudok ebben bővebbet.
Villanyszerelésben is vannak olyan cuccok amiket kiskerben sőt nagykerben sem találsz, mert csak bizonyos cégeknek nyílik lehetőségük megvenni, ilyen ez.
-
Sanyi.mTs
addikt
kezdem belakni a t400-at, de volna pár kérdésem:
- system update automatikusan keres frissítést, vagy nekem kell manuálisan elindítanom?
- úgy gondolom ezeket felesleges felrakni (system update-en ajánlja), de erősítsétek meg:
Intel matrix storage manager driver
Intel AMT 4.2
Thinkpad modem adapter
Thinkvantage GPS
Rioch Multi card reader driver
Integrated smart card reader
- minek adja fel a kártyaolvasót, ha nincs is ilyen a gép oldalán? vagy lehet h bele van építve? eszközkezelőben van egy felkiáltójeles "PCI egyszerű kommunikációs vezérlő"
- minden egyéb progit feltettem system updateből, de a win update talált még frissítést gondolom felrakhatom őket?
Intel driver for intel wifi link 5100 agn
Lenovo - input - integrated smart card reader
Lenovo - LCD, other hardware - Thinpad display 1440x900
synaptic - other hardware, pointing drawing - Thinkpad ultranav pointing device -
YumeD
tag
válasz
scarbantia
üzenetére
PWM-es vezérlést is csak alacsony frekin veszed észre, pl. nekem kevesebbet fáj a fejem mióta sikerült workaroundolni a w510-en

-
scarbantia
aktív tag
Ennek akkor látnám értelmét, ha RGB LED-es lenne.
Ilyen átalakító készleteket amúgy lehet kapni, szinte az összes CCFL-es Thinkpad típushoz.De nekem semmi kedvem hozzá, hogy nézzem a PWM-el vezérelt LED villogását, jó eséllyel még rosszabb színtéren mint amire a CCFL képes.
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia
üzenetére
Passz nekem erre emberem van, mindent nem akarok tudni

-
YumeD
tag
válasz
katalin888
üzenetére
"Miért akarom, hogy a Lenovo, meg úgy általában az egész világ kapja be a f*szomat ..."
-
YumeD
tag
NNa ez hardcore:
[link]
CCFL->LED háttérvilágítás konverzió, saját pwm driving pcb-vel
Vannak beteg emberek... -
voyager4.4
senior tag
válasz
katalin888
üzenetére
Kicsit Thinkpadesre sikerült ez az Ideapad....

(de hogy még a rezet is kispórolták belőle ... szánalom
) -
Francia91
veterán
"A 13,3 hüvelykes kijelzővel szerelt notebook műszaki paraméterei nagy vonalakban már eddig is ismertek voltak, említésre méltó, hogy a gép a második a piacon a MacBook Air mögött, mely az Intel kisméretű tokozást alkalmazó alacsony feszültségű Core 2 Duo processzorát alkalmazza, órajele 1,2 gigahertz -- minden leírásnál beszédesebb Everest riportunk. Az 1,2 gigahertz bár soványnak tűnik mai szemmel, két nagyteljesítményű magról beszélünk, melyek bőségesen megfelelnek az állandóan úton lévők elvárásainak: a gép gond nélkül, nagyjából 50 százalékos terheléssel játszik le 1080p-s Windows Media Videót (WMV9)."
Bár én egy Intel GMA X3100-tól nem várnék túl sokat...
Ebben még nincs hardveres HD támogatás
De ha lekapod hozzá a CoreCodec AVC-t, akkor WinMedia Playerrel simán fog vinni bármilyen 1080p-s anyagot, ezzel a codec-kel még a T60 is viszi GMA 950-nel a FullHD videókat, ezt Chaser is tanúsítja
-
hito
nagyúr
X300 hogy áll a HD videókkal? 1080p-vel megbírkózik? Youtube 720p?
-
katalin888
aktív tag
Uj Thinkpad T440s teszt!
Mit szoltok hozza? -
lapa
veterán
urak, még egyszer beírom csak a biztonság kedvéért: tudok adni pénzt affs panelért. ha senki nem jelentkezik 1-2 napig, akkor elküldöm hin yeng cho-nak hogy vegyen belőle kannásbort és küldjön egy panelt ő.
-
-
a fénycsőcsere a fényerőt gondolom megoldja, de a színhűséget nem hiszem

de most aludtam egyet a dologra, nem olyan sürgős az új vas, a körülnézés közben viszont képbe kerültek az x201ek is... nehéz ügy. az x-ben az a jó hogy kicsi, a t-ben meg az, hogy nagy
de most jöttek még szempontok szerencsére.köszi mindenkinek!
-
Sanyi.mTs
addikt
Active Protection működik nem gyári hdd-vel is? (seagate momentus 7200.4 160412)
-
hito
nagyúr
Most megy a kavarás rendesen, de alapvetően T410 lehet az utód, viszont most képbe került sajnos a Dell E6410 is. Valószínűleg jobb panel van benne, mint a T410-ben és ha ez beigazolódik, akkor nem kizárt, hogy az lesz belőle. Meglátjuk

Felkerült apróba egy X300 is. Eléggé leélt, de legalább olcsó ha valakit érdekel.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
qnadam
üzenetére
A T60-ad IPS panelje jó eséllyel elöregedett. Ha tudsz bele jó minőségű CCFL csövet szerezni, akkor nem lesz ilyen sárga. A fényerőd is ezért esett le, mert nagyon be van sárgulva a panel, vissza kell vegyen a vörös-zöld képpontok fényéből. Inkább a színtér szűk, ami zavaró lehet. (legalább is nekem, UXGA panelnél)
Ha jó kijelzőt akarsz, akkor a 14"-os Tp szériát felejtsd el, T/W500 LG-Philips WUXGA paneles változata kalibrálva egész jó. Betekintési szögben nem lesz olyan mint az IPS, de feketében, kontrasztban, színekben egészen megközelíti azt.
Ha még jobbat akarsz, akkor a 16:9-es FHD panel állítólag nagyon jó, tud Adobe RGB-t, nem IPS, de gondolom annyit tudnak, mint a T/W500 LG-Ph paneljei.
Még az X széria IPS-ei se rosszak.Ha hangos a T60-ad, akkor egy W500 hűtőventilátort szerezz bele, erről Gondwana-t kérdezd, ő csinált ilyet.
Több lapátos, ezért halkabb. Ha dedikált GPU-d van, akkor a gap padot, egy polírozott rézlemezzel helyettesítve sokat javulhat a hűtésed. -
Sanyi.mTs
addikt
UltraNav sw mire jó?
-
lacus83
senior tag
válasz
Colonel993
üzenetére
Egy jó pár éve megtartok minden "szemetet"

Amúgy igen még Vista s időből való.
Azt a 3 alkalmazást használom hosszú évek óta.
Amúgy van egy mappám 189 db Vista s Gatgets.Kb 36 MB.2007/07 es a létrehozás dátuma
Tessék : Csak most csak neked

Ebben megtalálod,a teljesség kedvéért itt az összes
[link] -
válasz
Tikakukac
üzenetére
lehet csak az asztalomon álldogáló dell 2311 teszi, de a t60 kijelzőjétől azért nem vagyok annyira oda. az egy dolog, hogy az amúgy sem acélos fényerőt megfelezi a kalibrálás, mert annyira alacsony a színhőmérséklete, és a kalibrálás végén marad úgy 50 nit, ezzel még együtt lehet élni. de az, hogy ennek ellenére sem lehet igazán jól beállítani a színeket, az azért zavar. egyszerre kalibráltattam egy x61 (vagy x60? nem emlékszem) tablettel (xga ips), arról ódákat zengtek, a t60 sárgakörnyéki (barna, zöldesbarna) színei egyszerűen botrányosak, ez remekül látszik sajnos a hwsw meg a ph fórum alapszínén is. nem mondom, hogy rossz kijelző, mert erről szó nincs de azért ips lévén sokkal jobb is lehetne.
arra meg rájöttem, hogy igazán jó kijelzős laptop nincs annyiért, mint amennyit rászánok az ügyre, így inkább megelégszem egy elfogadhatóbb tn filmessel

-
lacus83
senior tag
válasz
Francia91
üzenetére
Hi
Én nem tudom milyen ssdnek milyenek kell igazán lennie.
Teljesen mindegy mit vettem volna a T500 sata 2 csatolófelület miatt úgy se menne maximumon.
A max sebeség érték se elérhető minden esetben sata3on,de kb meg lehet közelíteni.
HDD vs SSD harca nekem 5 óra SSD használat után eldőlt,és persze nem a HDD javára
Egy 120 Gb V300as Kingstont sikerült majdnem fél áron venni.Tudom vannak jobbak is,tartósabbak is,de úgy gondolom ez is kibír 2 évet még akkor is ha a gyári érték szerinti 64TB írást eléri.De persze sokkal többet is bírnak ezek a mai SSDk szerintem

Aztán 2 év múlva vagy még hamarabb vesz az ember fia nagyobbat!
Mert erre aztán rá lehet kapni mint légy a zsírpappírra
A mért értékek itt láthatóak,mivel az első SSDm így érdekelne a Sata 2 csatolófelületet figyelembe véve jók e?
2 program sem azonos értéket mutat,ennek okát sem tudom. -
urak,
egy integrált vga-s, i5 520m procival ellátott t410 mennyivel halkabb vagy hangosabb, mint egy t60 (c2d t7400 bévül)?
illetve a t60 ips paneles, a 410 nem az lesz sajnos... mennyire rossz a 410 színhűsége meg a betekintési szöge? az 1400x900 pixeles verzió.
köszi!
-
Dhampir
félisten
Mire hosszú évek sóvárgása után végre kezdtem megismerni a ThinkPadeket, addigra pont kivéreztetik az új szériákkal.

-
-
btudos
nagyúr
válasz
Chaser
üzenetére
Ennyit bármelyik Edge tud, csak ott teljes értékű billentyűzet van.
Így kell teljes mértékben agyonvágni egy valaha fantasztikus hordozható munkagépet.

lakkusjj: Mondjuk ez nem újdonság, csak eddig a merevlemezhez hozzáférhettél könnyen, de már a T400-nál is minden más a billentyűzet kiszedésével vált elérhetővé. Sajnos ezen kívül semmi jót nem vettek át onnan.
-
Chaser
legenda
válasz
btudos
üzenetére
"A notebookról eltűnt minden visszajelző LED, a bekapcsológombon kívül a lock billentyűkbe került egyedül fényforrás, de például a merevlemez, a vezeték nélküli hálózat vagy az akkutöltés állapotát csak az operációs rendszer piktogramjaiból lehet leolvasni. A fedlapon a ThinkPad logóján az i betűre feltett piros pont viszont világít, ha az X240 be van kapcsolva, alvó állapotban pedig lassan pulzál."
lassan olyan lesz mint egy jobb netbug... -
laszak
tag
válasz
btudos
üzenetére
Nem értem, minek divatoznak ennnyire.TrackPoint, és a bill elég fájó.
De ki tudja, lehet itt is valami olyasmi játszódik majd le, mint MS esetében a Win7->Win8->(Win9) esetében a Start menüvel, csak visszakeveredik.Még van pár év azért, X220, talán X230 is relatíve normálisnak tekinthető ehhez képest, így a köv. 5 évben azért a használt piacon lesz némi utánpótlása az X200(s)-emnek.

-
btudos
nagyúr
válasz
laszak
üzenetére
"A kijelző dicsérete után essen szó az X240 beviteli perifériáiról, a billentyűzetről, a tapipadról és a pöcökegérről. Kezdjük mindjárt a klaviatúrával, amely számomra a legnagyobb csalódás ebben a gépben. Az X240 "alapterülete" némileg megnőtt az X230-hoz és a többi elődhöz képest, mégis azzal kell szembesülnie a vásárlónak, hogy a szigetes kialakítású billentyűzet összement, az általa elfoglalt hely kisebb mint korábban volt. Az X230 billentyűzete 29x11 centiméteres helyen “terpeszkedett”, az X240-re már csak 24x10 centiméteres klaviatúrát sikerült tervezni. Két oldalt széles a perem, alul pedig a nagy touchpad vesz el helyet."
Eddig annyira el voltam foglalva a többi nyomoréksággal, hogy ez fel se tűnt, pedig ez a legnagyobb gáz az egész géppel. Csökevényes billentyűzet egy business class gépben.... Vicc.

-
laszak
tag
X240 teszt a "szomszédból"
-
Tim82
félisten
válasz
voyager4.4
üzenetére
Nem, nem kezeli az R51e-d a Core Solo/Duo/Core 2 Duo procikat.
Szerezz bele eBay-ről egy Pentium M 770-et (780 drága lenne), szerencsével találsz 3-4k körül/alatt, kb. ez a legjobb lehetőség.
-
voyager4.4
senior tag
Helló !
Újabb gép vásárlása mellett gondolkodom még a régi R51e-s Thinkpadem életben tartásán is.
Vinyója cserélve lett gyorsabbra, ram felturbózva, de a proci még mindig gyengusz celeron m ...Utána néztem kicsit és ezekbe még tehető Dothan magos pentium m kb olyan 2,1 Ghz-en.
Viszont arra gondoltam, hogy a Yonah magos korai core duo-k (vagy dual core, nem toom már melyik) a pentium m továbbfejlesztései, ráadásul socket foglalata is m vagy 479 mint a pentium m-eké.Szval lehet, hogy nagy hülyeség de upgradelhető 1 ilyen gép pentium dualcore-al ?
Nem ástam magam nagyon bele a témába szval elnézést ha nagy baromságot írtam ...

-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Akkor csak jól gondoltam. Úgy látom, valaki unatkozott.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
xcds
őstag
Megváltozott a topik neve vagy csak most jöttem rá, hogy Lenovo thinkpad?

-
Gondwana
addikt
2wsx@WSX - hadd élvezzem, hogy működik, amíg ki nem kapok a zasszonytól, hogy rossz billenytűzetet tettem az X200-zába...

-
hito
nagyúr
Szerintetek egy Dell E6410-ben lévő 1440x900-as panel milyen a T410-ben lévő ugyanilyen felbontású panelhez képest? Volt annak idején E4200-m. Annak a színei messze jobbak voltak a TP-ekben lévő paneleknél.
-
buca84
őstag
64bites oprendszert tudok telepíteni egy L2400-es procival rendelkező X60 tabletre? 4GB memória van benne.
Fórumokon nem voltak bíztató kommentek. Illetve a systemrecue 64bites verziója se bootolt be rajta. -
xcds
őstag
T500-hoz (atis verzió) keresek hűtő leszorító lemezt. Ha valakinek van vagy tud olyat, akinek van, ne tartsa magában.

-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia
üzenetére
Van 2 Dragonom, szerver. Na azok mikor belaktam a vízhűtéssel darabjában nyomtak 56kilót. Na az nehéz volt. Ez a kis vacak nudli
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Arlekim
aktív tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Használom, csak mire azt elindítottam, addigra felraktam a pwr mng-t de a jelek szerint rosszat.
A sys upd nem rakott fel mást, kézzel kellett. A lényeg hogy már jó

-
scarbantia
aktív tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Ezzel vannak tapasztalataim...
Egyszer egy ilyen ThinkStation-t végigcipeltem bkv-n fél Bp-n, Pestről Budára, onnan a Keletibe, majd vonattal vidékre. A karom majd leszakadt, fogantyúval együtt is. Ez vas. De igen dulván. Marha vastag lemezből van, meg nagy hőcsöves hűtője van, sehol nincs kispórolva az anyag. 
-
Arlekim
aktív tag
-
Tim82
félisten
válasz
Arlekim
üzenetére
Hogyan kell átkapcsolni az ati és az intel vga-között?
Legutoljára alig egy napja esett szó róla.
A power management telepítve, jobb klikkes helyi menüre reagál, mindent mutat, de nem nyílik meg.
Nekem meg szokott nyílni egyszeri balklikkre... (Vagy lehet, hogy félreértem ezt a "helyi menüre reagál, mindent mutat, de nem nyílik meg" félmondatot.)
parkasz:

Most már hamarosan nekem is megjön a T500-am amúgy.

-
Arlekim
aktív tag
Sziasztok!
Boldog tulajdonosa lettem egy T500-nak Chaser által.
Keresem, keresem, de nem találom. Talán kiszúrja a szemem, és azért nem.
Hogyan kell átkapcsolni az ati és az intel vga-között?
Az ati catalistban nincs ilyen opció. Az eszközkezelőben ott van mindkét eszköz.A másik: A power management telepítve, jobb klikkes helyi menüre reagál, mindent mutat, de nem nyílik meg. Az energiatak beállításokban a lenovo által oda rakott fülek (battery, buy battery) kattintás után nem nyílnak meg, mint ha ott sem lennének.
Köszi!
-
dadanc
csendes tag
SZiasztok
Tud valaki esetleg thinkpad szabványos töltőhöz való végdugót? Tehát a laptopba becsúszó részem leszakadt , a dugó kéne hogy rá tudjam tenni a meglévő adapterem kábelére.
Köszi -
hito
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j
üzenetére
-
BalazsKKa67j
tag
Van esetleg valami leírás arról,hogy hogyan kell/lehet x200-ba mSata SSd-t faragni?
Vagy ez csak szájhagyomány útján terjed?
Köszi! -
Francia91
veterán
Amúgy így 1,5 hónap SSD használat után minden HDD-s gép lassúnak hat...
A céges Precisionok-ban hiába van i7 QM proci, meg 16 GB RAM, piszkosul visszafogja a HDD a rendszer sebességét. A T500-asom működése rendszerszinten sokkal gördülékenyebb, simább, mint a céges gépeké
(#58015) Tikakukac:
Nálam az van, hogy a rajzokat bárhol, bármikor meg kell nyitnom, esetleg szerkeszteni is, ha módosítani kell a terméken, így egy asztali masina hurcolása kiesik a lehetőségek közül
Az asztali gépem meg már őskövület ezekhez az alkalmazásokhoz
(Socket 462 AMD Athlon XP 3200+, 2 GB RAM, 512 MB Sapphire HD3450 passzív VGA) -
Francia91
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nekem sikerül a 8 GB határait feszegetni SolidWorks-szel és Autodesk 3ds Max Designer-rel

-
Tikakukac
titán
Az a baj, hogy nincs esélyem sem kihasználni. A hév már így is elkapott, megvettem az alap i3 helyett asztaliba is az i5-ből a legerősebbet. Értelme semmi, 8510W-vel sem bírtam 60%-nál magasabbra tornázni a memhasználatot még ha direktben hülyéskedtem sem, x200s-ben meg hát lehet képzelni mikor sikerül. Kis szerverbe is megy 2 darab 1 gigás és csók, megvan ingyér a szemétből

-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Oké, azt valóban nem. Te inkább írd csak azt az összefoglalót.

Tikakukac: hosszú távon jónak gondolom az elérhető maximális mennyiségű RAM-ot beletenni. (Ha nem éreztem volna időnként, hogy a 3 GB RAM eléggé limitál, akkor nem váltottam volna T60-ról.)
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Zokniban is működik?
-
Sanyi.mTs
addikt
1 user-hez be lehet állítani 2 ujjlenyomat mintát feloldáshoz?
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Na ja, nekem 1333-as, 4 GB-os Kingston-okkal csinált ilyet az X200 (illetve elindult vele, csak épp mind Memtest86+ alatt, mind Prime95 alatt hibázott - a Prime95 kb. fél perc alatt leállt, a legújabb Memtest "belefagyott" a tesztbe, a régebbivel dobott hibákat). A barátnőm T500-ában ugyanilyen modulokkal soha, semmilyen probléma nem volt, sem tesztek, sem használat alatt.
X200-ba 8 GB RAM-ot keresni nem volt épp egyszerű történet így.

-
Francia91
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
Nekem 1600 MHz-esek vannak. De igen, több széria is van, valszeg pont azokat nem komálja a T500, amiket vettél bele
Az enyém: HMT351S6CFR8C-PB
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
...