-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mitulabattyi
aktív tag
Üzemidőben mennyit jelenthet, ha egy x200s-nek nem CCFL, hanem LED-es háttérvilágítású a kijelzője, ha minden más megegyezik?
-
-
franc0
őstag
Érdekelné valamelyik kartársat egy ThinkPad T61 (8898-AQG) 4:3 kijelzővel?
T8100(2.1GHz), 2GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 14.1in 1024x768 LCD, Intel X3100, CDRW/DVDRW, Intel 802.11abg wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, 6c Li-Ion, WinVista Business 32
64%-os akku, magyar bill. -
rgeorge
addikt
Erre valaki tud mondani okosat? Ha minden igaz (hátha, így több az esély), T61-hez is ilyen Ultrabay tartozik. Most van is itt nálunk (munkahely) egy T61-es (7661-D32), abban pont ugyanolyan a DVD, mint az én R61-emben.
SSD-re váltásban gondolkozom egyébként, de kell egy második HDD is a munkám miatt (többek között virtuális gépek). -
Poo
senior tag
erre valaki valami megoldást vagy javaslatot tud nekem mondani?
-
Integra
titán
miért van az, hogy randomszerűen kék halál van?
egy hétig semmi, aztán egy nap 2x is. aztán megint semmi. teljesen kiszámithatatlan, hogy milyen időközönként történik, reboot és aztán megy szépen tovább minden gond nélkül... mind a t61, mind a t520 is ezt csinálja.
mindkettőben win7 64bit, egyikben x25-m, a másikban 320-as ssd van. -
válasz
soldi3r #24075 üzenetére
Én 120-as Intel SSD-t (320-as széria) tettem az x201-be, nekem bőven elég. Ha kell valami külsős cucc, vagy letöltök a notival, akkor rákötök USB-n egy kis WD-t. Tény, hogy van asztali gépem is, sok-sok diszkkel, tehát adattárolásra nem igazán kell a laptop. A 120-as bőven elég arra, hogy a munkafájlok elférjenek rajta, az mp3-aim, vagy ha megyek valahova, akkor 4-5 film.
Soha nem váltanék már vissza merevlemezre laptopban. A cégesemben vinyó van, szitkozódok is rendesen, hogy milyen lassú. (Pedig pont ugyanolyan i5-ös proci van benne, mint a Thinkpademben.)
-
Tim82
félisten
Használ valaki Advanced Dock-ban PCI-E hangkártyát?
T60-nal az X-Fi Audio egyfolytában kékhalált dobott, hardverhibára hivatkozva (Win 7 32bit). Asszem, a Creative Labs "remek" driverei lehetnek az okok... (Aztán kivettem a hangkártyát és azóta megint atomstabil a rendszer.)
-
eddie1978
senior tag
válasz
pigmeus #23927 üzenetére
Meglett a Samsung 470 128GB SSD. Friss Win7 x64 telepítve. Gyorsabb mint a 80GB-os Seageate Momentus. Jó lesz így az X200s.
Aqua-ban vettem, 3év gari. Ára múlt héten még 47500Ft, ma amikor megvettem már 48750Ft volt.
Samsung Magician-t megnéztem. Aszerint tudja a gyári paramétereket. -
MrSealRD
veterán
tototos: Nézőpont kérdése. Én pl azért vettem most direkt T61-et, hogy később T9xxx, 8GB RAM,...SSD+HDD kombóra fejlesszem az idők során...Ha figyelembe veszed, hogy mire és még mennyi ideig szeretnéd használni akkor dől el, hogy tényleg van e értelme vagy sem.
Amúgy jelen pillanatban T8300-at javasolnék....franc0: Nem igazán tudok németül, de ami lejött az utolsóból, hogy a Thermal Sensing Error hibaüzenettel indul a gép a nem támogatott lapok esetében. Moddolt bios megoldja ezt a problémát.(Persze ha valaki nem akar ilyesmivel foglalkozni az is érthető) Ezen kívül van más akadálya annak, hogy fogadjon a lap Penryn procikat? Az alaplap FRU-ját, hol látom fizikailag? A parts lookup nem működik nálam.
-
Chaser
legenda
Már kisakkoztuk. De akárhogy nézegetem ami itt van, ha hamisítvány akkor nagyon ügyes
Van pár amibe bele van dombornyomva a lenovo felirat, van olyan is amire nincs. Van matt felületű meg van fényes is. a különbözőek más rev-ek is. van egy slimtype is ami hálózatos-autós-repülős meg iphone meg fene tudja még mihez jó, na az tényleg kicsi. Sztem a hőleadást azzal oldották meg hogy bordázott a felülete, a többi töltőmnek nem. Még nem volt időm próbálni, de ha gebaszos lenne csak nem árulnák.
sutszi: Lehet hosszabb kábelt is venni a konnektor és táp közé
1ébként sztem is jó.
pigmeus: Nem mánia, csak megtaláltam ami nekem kell. Azt meg mért ne fejleszteném?
Nekem ez a 4:3-as kijelző nagyon bejön, pláne hogy IPS 1400x1050. Mint írták mehet majd ebbe komolyabb cucc is t61p lap személyében később ha emberi ára lesz. Bár ha a T7600-ot eladom lehet nem is kéne sokat hozzá csapni
A fel nem használt alkatrészeket eladom, összeszerelni nehézkes lenne mert kell 1-2 dolog a gépből amiért megvettem. Egy tartalék lap és kijelző legyen, a többit gyorsan lehet pótolni. Meg más nagyon nem tud elromlani benne, legalábbis a többi az pár k-s tétel.
-
franc0
őstag
válasz
tototos #24073 üzenetére
Pont ezt jártam körbe a hétvégén, T8300 lesz a megoldás. Ebayen 50$ körül osztják. Esetleg betársulnék a rendelésbe.
Viszont le kell csekkolni, hogy az alaplapod fogadja-e a Penryn procikat. Itt a lap alján megtalálod az alaplapok kódját. -
MrSealRD
veterán
lapa: Kösz, ezt nagyon jó hallani mármint ami a hatásfokot illeti. Nálam egy 90W-os van...hát nekem csak az a furcsa, hogy a táp és konnektor közötti szakasz ilyen "rövid". Mondjuk ez relatív mert így ránézésre van 70-80 cm...csak még szokatlan. Ami viszont nagyon tetszik a töltő csatlakozója, illetve a gépben lévő aljzat...Az eddig legjobb, legstabilabb amivel dolgom volt.
tototos: Szubjektív amit mondani fogok. Szerintem vagy T7500 vagy T8300 lesz a két esélyes amit. Előbbi Merom utóbb Penryn magra épül (65 vs 45nm) Fogyasztásban és core to core teljesítményeben is van különbség.
A legleg amit nagyon drágán bele tudsz tenni egy T9500 már ha kapsz valahol. Több helyen olvastam T9300-al szerelt gépekről de ez is nagyon drága.
Mennyi a keret? Itt kezdődik a mutatványAmúgy itt tudsz csemegézni: [link]
-
pigmeus
tag
válasz
soldi3r #24008 üzenetére
Áh már én is rájöttem. Bár én inkább nem szedtem szét. Letiltottam a 3g-t és a kékfogat. Már irkáltam fentebb is, hogy most azt tapasztalom, hogy minél messzebb vagyok a wifitől annál jobban melegszik a gép. Érdekes.
Amúgy elégedett vagyok vele. Talán ha nem lenne 7200 a hdd még csendesnek is mondanám.Chaser Áh nem vagy semmi. Nem vagyok egy agy fórumozó, de amint látom veszett T60 mániás vagy. Amúgy a fel nem használt alkatrészeket összeszereled és eladod?
-
tototos
addikt
Sziasztok.
T61-be melyik a leggyorsabb proci ami belemegy és elfogadható árban is van? Úgy értem hogy megéri megvenni bele.
-
lapa
veterán
válasz
MrSealRD #24070 üzenetére
nekem egy fél tucat fekete van, a 90w-os kitűnően bírja a napokon keresztüli teljes terhelést. ekkor 120w-ot ad le.
hatásfok 75%-tól (x széria idle, 7-10w terhelés) 82-84%-ig (névleges teljesítmény fele körül). ezek erős közelítéssel. <1w standby terhelésnél is 1w alatti a fogyasztás.
az egyedüli gond nekem a 17. századi kábelfeltekerősdi.
az ultraslim autós + 230v-os készüléktől viszont óvakodnék, az ergonómialilag (is) katasztrófa.
-
Chaser
legenda
Töltő ha nem gyári powermanager kijelzi mint az akut? Sztem gyári töltőjeim vannak, fru számok, azonosítók rajtuk, csak a címkék különböznek kicsit egymástól. Van rev1, 2, talán még 6 is köztük.
-
Poo
senior tag
sziasztok,
Tud nekem segiteni abban valaki hogy ezt a modult hogy lehet működésre bírni xp alatt?Egy T400-ban van benne.
Driver fel van telepítve,acces conection érzékeli hogy van benne de azt írja h nem áll készen a használatra,az ericsson software-t is próbáltam de azzal sem értem el eredményt.A képernyő alján lévő kis led sem villan fel semennyire sem ami azt jelentené h aktív vagy sem.Viszont az nem jutott eszembe hogy biosban megnézzem van-e ki és bekapcs lehetőség de gondolom csak van, ha van azt a network menünél találom? -
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #24062 üzenetére
A csere-fénycsövek rákfenéje, hogy semmilyen adat nincs a CRI indexükről, magyarul lehet, hogy egy kicsit világosabb lesz, mint volt, de, hogy a színtere (gamut) is csökken, az biztos! (Fejből írom, lehet, hogy nem pontos, de úgy emlékszek, hogy vagy 305 vagy 315 mm hoszú cső kellett, aminek 2.2mm a vastagsága - amikor T42 IPS kijelzőjében cseréltem)
Szerk.: CRI
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #24061 üzenetére
Én felraktam azt ami lenovo oldalán volt és kalap. elég jól szól az, nyilván gépfüggő. A 14-esemben pl gyengében szólt.
Ultranavból felraktam mindent, a utility-vel tudod szabályozni pl hogy a középső egérgombbal scrollozni akarsz vagy nagyítani. Meg ha jól rémlik azzal lehet funkciót adni a többi gombnak is.Lehet nem is cserélem le a kijelzőt, igazából bele kötni nem tudok, nagyon szép ez így is, közelről se pixeles. Meg most már lesz egy tartalékom is. Viszont ha meg lehet oldani nagyobb fényerejű csövet bele azt vennék, teraszon éppen nem volt vele problémám, de világosabb helyen lehet már necces lenne. Csak nem tudom hogy induljak neki.
-
MrSealRD
veterán
Erre valaki:[link] ?
Lehet elveszett a lényeg a nagy sokadalomban
Konkrétan:
1.Audio driver-nek mit tegyek fel?
2.UltraNav Utility-nek van értelme az Ultranav Driver-en felül? -
Chaser
legenda
Nekem egyelőre ez bőven elég
Lenyúltam a hp-ból a 2 gigás modult, DC-ben szépen megy az 1 gigással. Lám-lám, mennyire hasznos gép lehet egy hp
szerk: audi100td: Nyilván külső hőmérséklet függő, nem agyonfűtött helyen rá lehet segíteni ha vkinek annyira fontos a passzív mód, nem fog megsülni a gép akkor se. Nekem megfelel akkor ha bios is úgy gondolja. az a hangja ami van bőven belefér a "mérsékelt" kategóriába. Ha viszont super silent kategóriába is be lehet tolni T500 ventivel arra szívesen költök majd. Majd most az újabb T60-an ventijével eljátszok kicsit.
-
-
Chaser
legenda
Köszi
Azt láttam hogy 14-esben van 4:3-as, de nem gondoltam hogy az a lap lesz a nyertes. Pedig a legelső 14-es gépem lapja is 15-ös kaszniban landolt
Későbbiekben jó alternatíva lehet, sőt nagyon is jó. Ha nagyon drága most biztos nem vackolok vele.
Kijelző lenne most ami még érdekes lenne, de az nem lesz egyszerű. -
Zooka
tag
válasz
Chaser #24054 üzenetére
A 15"-os T60 házába belemennek a a 14" 4:3-as képarányú T61(p) alaplapok. Csak a 4:3-as T61-ek nagyon ritkák és drágák, simán T400 árban mennek.
Egy kis olvasnivaló a témában a thinkpads.com fórumról: [link][link]Szóval ritka állat, de létezik: hardverapró Ha meglesz két hét múlva is, elgondolkodom rajta. Bár nekem csak a lap kéne belőle.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #24052 üzenetére
Fancontroll-t azért raktam fel hogy megnézzem a venti módokat, de amikor megy is bios üzemmódon van
Manual kipróbáltam meddig megy el full passzívan aztán ennyi. A 2. t60-amon fenn se volt, venti még se indult be vagy 40 percig, igaz akkor hűvösebb volt a lakásban.
szerk: Zooka: Ebbe az is jó?
ne csináld már, azt hittem lassan kész vagyok
Cpu igényes feladatokban mindenképpen gyorsabb lesz a gép, T2400-hoz képest +500mhz órajelelőnye van és dupla L2-je. Maga a rendszer hova gyorsuljon mikor az ssd-től így is nagyon gyors. De attól egyelőre meg kell válnom. -
Zooka
tag
válasz
Gondwana #24048 üzenetére
Igen, tervezek bele majd egy nagyobb felbontású kijelzőt! Te hogyan oldottad meg?
Lehet hülyeséget írok, de talán mintha az X200 gombjait átrakták volna X61-re: [link]
Talán T60-nal is meg lehetne csinálni, mennyivel jobban néz már kiChaser: Kíváncsi vagyok az ssd mellett lesz-e érezhető gyorsulás a proci cserével.
Bár én szerezni fogok majd T61(p) lapot a sata2 meg a Penryn magos procik miatt. -
Chaser
legenda
Most teszem bele a T7600-ot
Elősz9r átraktam a hp-ba a t2400-et, kitakarítás után egész korrekt gép lett. 1ébként nem vagyok maximalista, ez az eset az ahol igen. Ezt annyira jó érzés használni szívesen szánok rá időt.
Gondwana: Az lenne nálam az utolsó lépcső ha sikerül. Gombok színesítése jó 5let
audi100td: Nyilván ha ártana neki akkor nem 0-n járatná a bios is
Szép nagy hűtő van benne, elég nagy felülete érintkezik a külvilággal, már attól is hűl. A hp is ugyanezt a metódust követi takarítás után
Szinte mindig áll a venti net alatt, előtte meg maxon tekert és meleg volt a sok gyuva miatt. Pedig ebben v5200 van. Most is csak az 5400-es hdd hangját hallom.
-
audi100td
nagyúr
válasz
N.GÁBOR #24039 üzenetére
"Lehet, hogy buta kérdés, de egy ilyen masina minimális terhelés mellett mint office, tud hangtalan lenni?"
Tapasztalatom szerint nem, de ez függhet attól is milyen szeriát fogsz ki.
Chaser: "Tp fannal belövöd passzívra net alatt 30-40 percig simán elmegy, de bios is úgy szabályozza jó darabig. Nálam perpill is áll a venti bios szabályzással. Cpu 45, gpu 47 fok."
Mondjuk azért kíváncsi volnék hosszú távon mennyire tesz jót ez a gépnek, a venti nem csak a borda alatt található komponenseket hűti, hanem átszellőzteti az egész belsejét.
i400: IBM Magyarország, én T500-hoz érdeklődtem, 12k körüli árat mondtak ha jól emlékszem.
-
Gondwana
addikt
Te is 1600x1200-asítod a kijelzőjét? Nekem nagyon bejött ez a mod! Mivel az X201-en most talán egy ideig nincs mit moddolni (vagyis a mágneses ceruzatartó van még hátra, de azzal még várok, hátha eszembejut valami jobb megoldás), úgyhogy a következő projekt a T60 billentyűzetén az egérgombok piros-kék-piros csíkja lesz (nem szigszalaggal, hanem T42 billentyűzetből meg tűreszelővel)
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #24044 üzenetére
Simán. Szombaton láttam is nála egyet, pöpec állapotban volt. Csak a hátsó szellőzőnél volt egy kis repedés, zsanérok kicst mozogtak de ennyi. Aku gyári fullos volt, gép is is korrekt. Akkor mást vettem, kicsit összeveszett velem az atm
Ezt most alkatrésznek vettem, az alaplap kell belőle, az enyémben x1300 van most, hadd legyen a legerősebb benne.
-
i400
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki hogy magyarországon hol lehet beszerezni új nem bontott T4xp szériához való hosszú hűtőt? Ahogy nézegettem az ebay-es hirdetéseket elég sok idő míg ideér.
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #24039 üzenetére
Mit kell ehhez szólni? Bestbuy
Az enyém ha minden igaz már úton van.
Zooka: Ha lenovo oldalát épp nem éred el akkor leszedsz egy vga-hoz való desktop drivert és mobility modderrel meghackeled. Hardwer heawen-en szépen le van írva hogy kell.
Tp fannal belövöd passzívra net alatt 30-40 percig simán elmegy, de bios is úgy szabályozza jó darabig. Nálam perpill is áll a venti bios szabályzással. Cpu 45, gpu 47 fok. -
Zooka
tag
T60-hoz hol találhatnék normális ATI drivert 32-bites Win 7-hez? Mármint amihez Catalyst is van. Fura, hogy egy x1300-as masinánál a windows update feltette a microsoft-féle drivert, míg egy x1400-as T60-nál már nem talált. Néztem a Lenovo oldalát is, de az éppen vacakol
N.GÁBOR: Én egy ugyanilyen T60-at vettem az eladótól, ennyit szerintem mindenképp megér, főleg hogy IPS kijelzős. Kis terhelésnél be lehet szabályozni a ventit hogy ne legyen túl hangos, de pici hangja mindig lesz szerintem.
-
rgeorge
addikt
Sziasztok! Ha jól sikerült kinyomoznom, akkor ez az Ultrabay adapter jó lenne-e az én R61-esembe (8918DFG). A most benne lévő DVD Ultrabay Enhanced. Valaki meg tudja erősíteni vagy cáfolni, hogy tényleg jó lehet ez?
Tudtok megbízható beszerzési forrást (akár ebay), ahonnan rendelhetnék ilyet?
Köszönöm. -
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Már régóta szeretnék egy kis brazost, egy X121e-t beszerezni, de csak nem akar összejönni rá a keret, így elgondolkodtam a használt gépeken is.
Ugyan ez elég nagy masina, de mit szóltok ehhez a T60-hoz?
Szerintetek érdemes lenne beruházni rá?
Lehet, hogy buta kérdés, de egy ilyen masina minimális terhelés mellett mint office, tud hangtalan lenni?
Előre is köszi a választ.
Üdv
Gábor -
taratis
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Kb. 1 hete a laptopunkon lévő XP gyakorlatilag mindig újraindul, ha levesszük tápról és pl. a gépet a lakás egy másik helyiségébe szeretnénk vinni. Nem mindig, de az esetek nagy százalékában igen. Ha tápon van, teszi a dolgát (ahogy korábban is), semmi rendellenes nem történik.
Egy pár dologgal már próbálkoztam: automatikus újraindítás kikapcsolás, rendszer visszaállítás egy korábbi állapotra, alapos vírus keresés – ezek egyike sem hozott eredményt.
Utángyártott (ebay) akksi van most benne, de a korábbival/gyárival is ezt csinálta, tehát nem az aksi a ludas.
Az XP jogtiszta, a gép 5 éves (IBM ThinkPad R50e), nem egy mai darab egyébként.
Úgy gondolom, nem hardveres a probléma, mert ezeket akkor bedugott állapotban is produkálni kellene.
Feleségem szerint (nem voltam otthon) talán az is okozhatta/okozhatja a problémát, hogy 1 hete a gyerek mese DVD-t kapott, amit megunt nézni egy kis idő után, majd szimplán megnyomta a gombot a DVD-n, kivette a lemezt és a gép hirtelen újraindult, hibát jelzett, a lemezt kereste...A feleségem a gép indulása után berakta ezt a lemezt, és azok után nagy nehezen sikerült leállítani a gépet. Na azóta, akkumulátorról használva újraindul...
Minden ötletet, javaslatot szívesen fogadok, nem szeretnék op. rendszert újrahúzni, mert a gép egyébiránt szépen teszi a dolgát.
Bocsánat, ha hosszú voltam.
Üdv, taratis -
<cyborg>
csendes tag
válasz
<cyborg> #23989 üzenetére
Összeraktam és láss csodát működik. Stabilan, 1 óra warcraft 3-ot és kb 45 perc furmarkot kibírt aztán én kapcsoltam ki.
Tudtommal mindent úgy raktam össze, mint volt.Közben eszembe jutott még valami:
Néha elő szokott jönni valami hiba bios inicializálás előtt. 1,5 sor fehér szöveg a fekete képernyőn. A hdd-re panaszkodik. Következő újraindításnál jól szokott működni. Lehet, hogy esetemben most sem a vga (volt) a ludas. Esetleg van valakinek ötlete? -
Dr. Oid
aktív tag
az általad írt lépések után bal felső sarokban villog a kurzor és semmi sem történik, ctrl+alt+del-re újraindul. a pen drive-ot most csináltam újra, próbáltam NTFS-t és FAT32-t is, a Dell mindkét alkalommal elindul róla és az XP setup szépen be is jön.
nem tudom, számít-e, de a Dellben sima HDD van, az X200-ban meg SSD. -
Dr. Oid
aktív tag
sziasztok,
kellene egy kis gyors segitseg. x200-am nem akar egy olyan pen drive-ra bootolni, amirol a d630-as dellem igen, sot, korabban errol a pen drive-rol bootolva tettem fel win7et. most xp x64 van a pen drive-on es a dell tokeletesen bebootol rola, az x200 latja, de nincs boot
mit tehetek? -
lapa
veterán
válasz
Novics #24009 üzenetére
oké, ahogy olvasom ezen már túl vagy.
ha nem jön össze, akkor én ubuntu alatt kipróbálnám a következőt:
sudo apt-get install wvdial
sudo gedit /etc/wvdial.conf
mindent kitöröl, és helyette:
[Dialer Defaults]
Init1 = ATZ
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
Init3 = AT+CGDCONT=1,"IP","internet"
Phone = *99#
New PPPD = yes
Modem Type = Analog Modem
Stupid Mode = 1
CarrierCheck = No
Check DNS = 0
Auto DNS = 1
Dial Command = ATD
Modem = /dev/ttyUSB0
ISDN = 0
Baud = 9600én sose küzdöttem ezzel a modemmel, de egy próbát megér.
következő lépésként sim telefonba berak, pin kérés levesz, gépbe visszarak. csak a biztonság kedvéért.
utána olyan helyen, ahol tuti van térerő rfkill bekapcs és:
sudo wvdial &
itt mindenfélét kiköp, ha a végén van dns cím, akkor van neted.
nemtom segít-e, pár perc megcsinálni.
upd: az, hogy a telefonon van két pálcika nem feltétlen elég. tudom, hogy hideg van, de...
-
Novics
senior tag
Hmmm... erre nem is gondoltam. Azért az elég nagy kiszúrás lenne a néppel... T-mobile-os kártyát raktam bele.
-
-
Novics
senior tag
Újabb fejlemény.
Természetesen én voltam - vagyok- a hülye. Rosszul tettem be a kártyát. Rosszul, mert van a slotban egy kis vékony, fekete műanyag szalag, és azt begyűrtem. Most eszembe jutott, és nagy nehezen kibányásztam. Most már felismerte a rendszer a kártyát, kérte is a pint. Az ubi is, és a win is. (Win alatt az at&t communication managert használom.) Ez a jó hír.
A rossz az, hogy win alatt azt írja ki első körben, hogy no wireless device detected. Majd kéri a pint, beírom, aztán jön, hogy wireless device locked, végül no signal. Ubin ha megpróbálok ugyanaz, mint eddig azt leszámítva, hogy mindjárt induláskor kéri a pint. De ha csatlakozni akarok, akkor egy darabig próbálkozik, majd kiírja, hogy a kapcsolat bontva.
Ennyire gyenge lehet benne az antenna, hogy nem képes rendes jelet fogni? -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Hunter2 #24011 üzenetére
Szerintem olyankor nem töltene be a windows. "A windows hallatszódott ahogy betöltött."
mod: Attól is függ, mikor kötötte rá a monitort, mert ha azután, hogy betöltött a win, lehet az kapcsolta ki. Ha a postscreen sem látszik külső monitoron, akkor már valószínűbb a gpu valamilyen hibája.
-
tototos
addikt
-
Novics
senior tag
Bocsi, a nagy kapkodásban megfeledkeztem róla.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 002: ID 1199:6804 Sierra Wireless, Inc. MC8755 Device
Bus 004 Device 002: ID 04f3:0212 Elan Microelectronics Corp. Laser Mouse
Bus 005 Device 002: ID 0a5c:2110 Broadcom Corp. Bluetooth Controller -
franc0
őstag
A T61-em (14" wide) touchpadja nem támogatja a kétujjas scrollt, míg a T60-am például tudta.
Van olyan lista, ahol FRU alapján meg lehet nézni komplett palmrestre vagy touchpadra, hogy melyik tudja? -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #24005 üzenetére
Senki nem mondta hogy egyedi, de valszeg csak az első szériát érintette, amit tegnap néztem abban is jó volt a szenzor. A típusa is mindnek ugyanaz, csak a pegazus féle volt más fajta. És csak ott nem láttam lenovo feliratot a kijelzősor mellett. Valszeg az érzékelő cseréjével meg lehet oldani bármelyik érintettnél a gondot ha valaki ért hozzá. Vagy tp fan
Jó érzékelővel viszont semmi szükség rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Nintendo Switch Pro Controller (16000 Ft / db)
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest