-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kistewe
tag
válasz
Chaser #66399 üzenetére
jaja 6 bárral kondit s egyebet is lehet röptetni és mindig megtalálja a fekete lyukat mert soha többet nem kerül elő... de a sürített levegő spray is egy élmény, megvettem elolvastam: tűzveszélyes , ok fél év múlva karácsony táján laptop kipucol majd egy pillanatban jön egy láng az asztalon és felgyújtja a laptopot, innen 1 másodperc alatt sorrendileg: mi a fax van?, tisztára mint Die Hard -ban, ég, fújjjjjjaaad, elfújom elalszik , majd látom hogy teamécses asztalon ég , aham rémlik, hogy tűzveszélyes! , na mostmár először körbenézek..
van e nyílt láng a közelben....
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #66397 üzenetére
De nem ám. Nálam még az üzemel T61-en... bár csak ritkán indítom el...de mikor utoljára néztem határozottan jobb volt mint a Lenovo Solution Center...vagymi
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #66395 üzenetére
Meg régen amikor még a ThinkVantage Toolbox életben volt akkor azt indította el...
-
-
dorkapapa
csendes tag
Urak / Hölgyek,
Vettem nemrég egy X201-et. Került rá WIN7.
Mi kellene ahhoz, hogy a Think Vantage gomb aktivitást mutasson (megnyomni persze megnyomtam
).
Köszi!
-
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #66385 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a perifériákkal együtt már sokkal többe kerül. Például egy T500-ban meg minden bele van gyúrva, sokban a webkamera is megtalálható.
(#66387)Francia91
Nem baj, ha később lesz készen, hiszen jó munkához idő köll.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #66385 üzenetére
Amúgy jah, röviden ennyi
De amúgy elkezdtem írni a cikket a HTPC-ről kb 2 hete, de nem sok szabadidőm van, így még minimum egy hónap, míg kész lesz. De már írogatom, csinálgatom a grafikus és teljesítményteszteket, meg majd összevetem minden téren a T500-asommal is -
-
utgyuru
aktív tag
T430-as gépen, az mennyire normális, hogy a bal oldalán (ahol a hűtő kifúj), melegebbnek érzem? Ha gépelek, és a kezem ahogy ráteszem ott. Coretemp szerint 45-50 fok körül van általában, néha kicsit feljebb megy, de akkor hallom hogy ráindul a ventillátor, és visszahűl.
-
Dhampir
félisten
válasz
Francia91 #66379 üzenetére
Nem rossz, de mindehhez kell még egy monitor, hangszóró, DVD író-olvasó, wifi kártya, Bluetooth modem, billentyűzet és egér is, hogy legalább asztali gépként versenyképes legyen egy "mobil erődítményt" képviselő notival.
Egyébként lenne kedved ennek a HTPC-nek a megépítéséről egy részletesebb cikket írni?
-
cracked
csendes tag
Van egy t61-em a problémám vele az hogy egyre hangosabb a ventri. föleg 45 fokos szögben. Csapágyas lehet? Én arra tudok gondolmi.
Meg nem tudom ez a hűtő jó lesz e bele, nyílván után gyártott. 500ft al több réz bordával
http://www.ebay.com/itm/New-Laptop-CPU-Cooling-Fan-Cooler-for-for-IBM-T61-42-W2460-Series-Black-/360707126499?pt=US_CPU_Fans_Heatsinks&hash=item53fbd1f4e3 -
Francia91
veterán
válasz
Chaser #66378 üzenetére
Na ja. Csak elmondom, hogy raktam ossze itthonra egy HTPC-t.
- AMD Athlon 5350 APU (4 mag; 2,05 GHz, 25W TDP)
- AsRock AM1H-ITX
- 3 Gb DDR3 1600 MHz RAM
- 500 GB HDD90 W-os notitaprol elmegy az egesz konfig, tobb szalon az Athlon 5350 veri a P9700-asomat (egy szalon meg forditva
). Az APU-ba integralt Radeon HD8400 picivel erosebb, mint a T500-as HD3650-ese, es a full konfig, hazzal, meg a hardverekkel kijott 70k-bol (minden uj, garis hardver)
Fogyasztasmerot raeresztettem, kozben egy Prime95+ Furmark teszt, 79 W-ot zabalt a picike max terheles mellett...
Tehat van alternativa, ha a noti mivoltaval gondok lennenek, de erosebb hardver kihozhato 60-40k-bol siman. Es fogyasztasban ugyanott van, mint egy T500 -
Chaser
legenda
válasz
#90933760 #66374 üzenetére
Ha ez neked használható...
haswell pentium apróról 8-10k, új lap 15k - ezért nyilván használtan garival max 10k -, ram sokkal olcsóbb bele, dobjunk bele egy 5670 ddr5-öst 7-8k-ért és lőn világosság. Csőgázon se fog enni 100W-ot, idle meg 35-40W környéke. Cpu teljesítmény prescotthoz képest brutál, vga kicsit megrángatva valszeg erősebb is 3870-nél. És bővíthető...
-
-
-
törölt tag
válasz
Chaser #66372 üzenetére
Volt ilyen gépem már, 108W a kari és 89W a Prescott. Az igaz hogy idle is felzabálja feleslegesen, de erőmű nem kell alá ettől még. Ilyen gépet kapni olcsón és még viszonylag használható ezért gondoltam erre... De amúgy nincs normális alternatíva ennyiért. Vagyis az FM1-gyel szemezek nagyon.
-
Chaser
legenda
válasz
#90933760 #66369 üzenetére
De az egyik leghalkabb TP-hez akarsz vizet?
Beállítod a ventit 1-es fokozatra, cpu nyugodtan mehet maxon, ha nem használod az ati-t lehűti hangtalanul....
"Egy fasza Prescott rendszeren gondolkoztam, de sajnos az egy frankó csúcs HD3870-nel ütne igazán AGP portos legerősebb kari, csak épp soha nem kapni régen is keretem már. Meg marha nehéz 4x1GB egyforma ramot is találni a dual channelhez." paksi atomerőmű a tied?egy mai pentium szénné alázza negyed annyi fogyasztással...én nem látom csak hol a poén? retrozni nem ilyennel kell sztem.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #66370 üzenetére
Ja hát a víz nem olcsó, én is AVC és társai mókolásra gondoltam, három pici chipset blokkal, az úgy kijönne 10-ből, notira elég.
FM1-es AMD rendszeren gondolkoztam még de azon meg csak az aput kellene hűteni, tök kaki. Esetleg egy 6670-et beteszek mellé DG-be csak hogy legyen. Eddig ez a legnormálisabb ötletem. Csak ugye FM1 is használtan halott, mindenki megvette és azóta használja boldogan, alig van eladó. -
Tikakukac
titán
válasz
#90933760 #66369 üzenetére
Az a baj, hogy az a víz amit meg használni is tudsz évek után is részenként megint retek sok. Notin vizezni meg sajnos megint nem annyira ezy, nagyon kevés a hely, asztalin azért lehet kendácsolni. Csak a vizemben van 70k most, pedig a nagy része aftermarket jellegű betoldás, bár gyáriból sem sajnáltam blokkra s pumpára meg tetőkre-csatikra.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #66366 üzenetére
Tudom hogy szétsül a venti nélkül van ott még pár dolog ami melegszik, azért nem ma kezdtem. Az a helyzet hülyeség volt notit vennem, mert bár játszani nem nagyon játszok már de kurvára hiányzik az asztali gép minden ilyen előnye a szerelgetés.
Viszont olyan bukással adtam el az asztali gépemet, hogy mielőbb meglegyen a noti hogy cseszhetem, mert most a notit ha eladom abból semmitérő gépet tudok csak összerakni újra.... Ezért gondoltam akkor kap ez egy kis vizet. De nem sok kedvem van szerencsétlent szétszedni mert sajnálom azért. Úgyhogy még azért tervezgetek mi legyen.
Ennek az áráért ami kb 50k tényleg nem sok minden kapok, főleg hogy kell monitor is meg táp.
Egy fasza Prescott rendszeren gondolkoztam, de sajnos az egy frankó csúcs HD3870-nel ütne igazán AGP portos legerősebb kari, csak épp soha nem kapni régen is keretem már. Meg marha nehéz 4x1GB egyforma ramot is találni a dual channelhez. Szóval ez eléggé bukás. s775 rendszert nem akarok, az volt bőven elég. -
Tikakukac
titán
válasz
#90933760 #66357 üzenetére
Csak akkor oldj meg mindent amit a venti megoldana, tehát hűtsd a lapot is ventivel, mert akkor gyorsan elfő rajta pár apróság. PS3-as vízre rákúrt a gyerek, a proci meg grafika nem halt meg, a FET-ek meg a többi apróság viszont elég szépen.
Chaser: Elviekben nem lesz keyboard errorod. x200-akat mindig dokkon teszteltem billzet nélkül, semmi bajuk, szerveremben sincs billzet.
-
Chaser
legenda
válasz
#90933760 #66357 üzenetére
Eddig is érdekesen néztem szerencsétlen géppel mit művelsz, ez a vízhűtés azért kicsit sokkolt
fan error lenne, de épp meg lehet oldani..csak kb netto hülyeséget csinálnál...ha billzetet se raknád vissza, úgy már keyboard error miatt valszeg nem menne hiába van a dokkon bekapcs.
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #66361 üzenetére
Na ja, Fan Error-ral elbukik a dolog a legelején
De azért hajrá! -
-
-
törölt tag
-
Francia91
veterán
válasz
sketchifun #66353 üzenetére
Ja, ott jó a dedikált GPU-s változat, az már stabil cucc, még húzva is
Baltoafarkas:
Palmrest, klaviatúra, és a billentyűzet körüli keret, azt hiszem, ennyit kell leszedni
-
btudos
nagyúr
válasz
sketchifun #66353 üzenetére
Ott nincs gond, T500-bol az alacsony felbontasu darabokat keruld, mert rettenet az a panel.
-
törölt tag
A hűtést ki lehet szedni úgy, hogy ne kelljen szétbontani az egész gépet? Mert ha jól látom elég csak a billt meg a felső műanyagot kivenni, meg alatta van valami védőrács és onnantól elvileg kijön. Mert amit néztem videót bontósat ott a csávó random kapta szét nem lehetett kivenni róla hogy mit kötelező meg mit nem levenni a hűtés kivételéhez.
-
Francia91
veterán
válasz
sketchifun #66349 üzenetére
Állapot, T61 esetén pedig ha lehet, kerüld a dedikált kártyás modelleket (nVidia Quadro NVS140M, T61p-nél pedig Quadro FX570M)
-
soldi3r
veterán
válasz
sketchifun #66349 üzenetére
Leginkabb a T400/T500 feliratra
T61 mar kicsit oreg konstrukcio.
-
sketchifun
senior tag
Sziasztok.
Ha egy ThinkPad T61 vagy hasonló, használt üzleti kategóriás laptop vásárlásán töröm a fejem, mire érdemes figyelnem vásárlás előtt?
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #66345 üzenetére
Ettől még magamnak vehetek egyet
YumeD IPS van persze. FHD. Bayen találsz egy kalappal. Az igazán jók 30k fölött kezdődnek. Nem kell hack hozzá, csati stimeljen és megy.
szerk:
Ez nem is rossz és UK-ből jön, nincs tréfa és gyorsan itt van. 26-27k. Igaz ez csilli panel. -
YumeD
tag
15.6 affs/ips létezik? Akár "hegeszteném" is ha csak az kell hogy belemenjen w510-be
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #66344 üzenetére
Én élből tudok 5 embert, aki már csak a címet kérte hova jöjjön és hozza a gépet. Na ebből az van, hogy semmi
A mostani utolsóra vagy 10 tuti jelentkező van, csak izé meg még nem jött meg a valami, meg nem is tudom, meg milyen, meg akkor most kell kábel bele vagy izé esik az eső stb stb. na ebből nekem elegem van. Ha valamit csinálok az x220, ott csak ghosting javítottra kell figyelni x230 dettó és cső. Meg a sok átverésre ofc, bődületes mennyi átqrás van abban is.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #66342 üzenetére
Az a baj, hogy pár hó és 1 árban lesz a kijelző a fapadabb gépekkel. Kutya nem önti bele már a casht, vagy ha igen, a legtöbb gép ledes és még 6-7k a kábel+inverter, ergo bukta. Aztán ugye egy matt fólia még 4k. És itt szokott bepattanni a user feje. 1-2 apróságom van csak hál'Isten, akinek kell valami megcsinálom, de nem tárolok be semmiből már
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #66341 üzenetére
40k-s eladó 99.3-as feeddel, ráadásul usánkából. Már 10-15k-nál is szép ilyet összehozni. Ráadásul azt nézem pk nem is drasztikusan emelkedik több darabnál, sőt. A tréfa sem duplázódik. Írok neki ma, egy próbát megér. Nekem elég 1db is
de max nyomunk egy csoportos rendelést, több darabnál még olcsóbb is lenne.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #66340 üzenetére
Hááááát, inkább lesz az újszerű elfekvős céges flottából kibontott vagy valami alkatrész raktárat pukkantottak meg a tezsvírek esetleg, máshonnan ennyi komplett felső nem jön ki. De ha már tréfa megy egyéb akkor ebből kell csapni vagy 10-et és máris zsíros a biznisz. Csak kinek adsz el ennyit, szegény mókus gépe még mindig nem ment el, nekem is 3 hó alatt ment ki 4 talán.
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #66335 üzenetére
Azért fogok röhögni egy jót ha kiderül jó bele
Már 2 éve is láttam ilyet, talán rá is kérdeztem jó lehet-e nekünk. Fél áron kijönne mint a "gyári". Ha csati stimm, ccfl, csati helye nagy baj nem lehet. Persze ha komp. modellként egy TN-t akar elsózni akkor full refund
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #66334 üzenetére
Amiket leellenőriztem és kibogarásztam ez kopp ugyanaz a kijelző. De és hangsúlyozom de, minden akkor dől el mikor bedugjuk a gépbe, addig összeszorított farpofával várom a postást...
És nem ledes ofc, pár felesleges katranc ezen is van mint mindenen, de ez ilyen világ. -
válasz
soldi3r #66330 üzenetére
Akkor lehet, hogy nem annyira rossz, nem tudom. Nekem noname fehér szmötyim van, amin nincs semmi jelzés, és egy másik fajta, aminek van valami neve, de kb egyforma állagúak, és egyformán használhatatlanok.
Mindenképp próbáld ki az MX-2-t, vagy annál újabbat, én sem hittem, mennyit számít, míg nem próbáltam.
PC-n pl mindig a noname ezüstöt használtam, különösebb gondom nem volt a melegedéssel akkor, de lehet, hogy a zajszintet tudtam volna mérsékelni egy normális pasztával már ott is. -
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #66328 üzenetére
Akkor ezt kiprobalom, de mar most is 50 fok korul mozog az i5. Egyebkent Cooler Master.
-
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #66326 üzenetére
Mi a baj a "feher szarral"? En is olyannal raktam ossze a Precit. Igaz, most vet(et)tem MX4-et, de nemigen van okom ujrakenni.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #66323 üzenetére
Nem a szerviz ül rajta, hanem aki "intézte"...érdekes mód azóta nem reagál privátra
na majd kiderül mi történt, jelentettem végre az illetékes helyen.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Gondwana #66310 üzenetére
Azt elhiszem, hogy meg kell érkeznie az alkatrésznek Kínából, de azt már nem értem, hogy az ottani ügyfélszolgálat vagy miaszösz miért hetes csúszásokkal válaszol a levelekre, illetve ha egyszer már mondtak nekem konkrét napot, hogy mikor fognak hívni, (ami már természetesen elmúlt) akkor meg miért nem csörgött még egyszer sem a telefonom...
(#66316) Chaser: Olyan sokáig mit tudnak vele csinálni? El sem tudom képzelni
-
-
válasz
FoxiestFox #66319 üzenetére
Van neked? Ha már dolgozni nem vagy hajlandó
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #66308 üzenetére
Nem tudom, de az egyik ott dolgozó emberke aki ph-n is fenn van az én alkatrészeimen lassan 4-5 hónapja ül...jó is hogy eszembe juttattad.
-
Poo
senior tag
válasz
soldi3r #66312 üzenetére
Igaznak nem igaz viszont senki nem mer többet mert kifizettetik velük ha jól tudom bár ez si hiba függő mert ha szar a kijelző és a merevlemez a kettőnek sincs köze egymáshoz viszont ha nem egyértelmű a hiba és szalagkábelt is meg kijelzőt is rendelnek egyszerre azt nem komálják.
-
-
Gondwana
addikt
válasz
Pszihonaranc #66308 üzenetére
Egyik eshetőség olyan alkatrész, amiből több romlott el, mint vàrhatò volt és màr nincs készleten = backorder.
Màsik meg olyan alkatrész hibàja, amire nem szàmìtottak, hogy elromolhat, tehàt megintcsak oem backorder. Több részlet hijjàn csak mégtöbb okoskodàsra futja. -
Kezdek kiakadni...még a végén nekem kell kicserélni a procit
De a nagyobb baj hogy marhára viszket a kezem hogy meg kellene venni egy w510-t, pedig most kellene a zsé nagyon...lehet hogy inkább 8 gb ram kellene? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁH
-
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok
A kedves tisztelt smartservice meddig szokott ülni egy szerviz ügyön?
Mert már nagyon kezdem megunni, hogy egy hónap eltelt, és sehol semmi. Közben a garanciám is lejárt már.
Egyik szerviz hányingerebb, mint a másik.... -
mcroberto
tag
Sziasztok.
X201-hez keresnék komplett kijelzőt, zsanérostól stb, alsó burkolatot. Tudtok esetleg ajánlani valakit aki nem szokott itt hirdetni, de lehet neki ilyen portékája? A gépben az alaplap működik, a többi törött, átment rajta valami. Külső kijelzővel tökéletesen megy, stresstest, sima használat mellett se produkált hibát.Válaszokat előre is köszi, ha akad.
Robi
-
-
kistewe
tag
Helo,
van valakinek ötlete , hogy hol lehetne ilyen [link]
alaplapot szerezni? Tudom , hogy nincs köze a TP -hez de hátha valaki látott már ilyet.uff stewe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged