- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Projektor topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
töltőre dugni? Vagy hagyni egy ideig tölteni?
Ez már type-c töltős? Amikor betölti a drivet lehet egy kis időre leválasztja közben a bemenetet és ha teljesen nulla akku, az akkor ott szépen ki is kapcsolhat. Ha kikapcsolva nem tud töltést felvenni, akkor lehet túlmerült az akku és meghalt.
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
Sziasztok
Van egy T480-am amit egy ideje nem kapcsoltam be viszont most meg nem is akar bekapcsolni. A billentyűzet felvillan meg elkezd beindulni, majd ki kapcsol. Majd megint, és ezt csiniálja amíg a tápot ki nem húzom.
Alaplap csere lenne?
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Micsurin
nagyúr
válasz Tim82 #117792 üzenetére
A Thunderbolt Software miatt kérdezem mert kicsit szerencsétlen mód írja ki köszi
Egész fürge egyébként ezzel a 8350U-val a 1135g7-es cégesem nem sokkal fürgébb érzésre, RAM forrasztott 8 már ezekben? Ha van slot lehet este dobok bele még egy sticket de az újakban ha jól tudom már az
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Tim82
félisten
válasz Micsurin #117791 üzenetére
Ha az itt lévő táblázatban írt javasolt driver/NVM firmware verziószámánál magasabb, akkor igen (én úgy látom, hogy igen, ez már a javított nálad).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Micsurin
nagyúr
480 fixálva vatta új akku plusz lefrissítették az fw-t kapásból ha minden igaz akkor innentől remek egyetemi társ lesz páromnak.
Most a már javított verzió van fent ugye? (Thunderbolt control center üres... csak a tb software-ből tudom megnézni )
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
carr
őstag
0B47089 ez a gyári fru. viszont nekem nem ilyen kábelem van. az lehet para? 7e egy ilyen idehaza.
https://video-adapter.arukereso.hu/lenovo/0b47089-p273174791/360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
zsolti75
senior tag
válasz tothjozsi96 #117787 üzenetére
Ment neked is.
A csatlakozó pozicióját lemérem ha igénylitek. -
Tikakukac
titán
válasz zsolti75 #117784 üzenetére
Na ezekre adj nekem forrást plz.
Mert, hogy nálam is van egy T560, amit a kedves tulaj eladott úgy, hogy amúgy TN van benne, és IPS-re kéne cserélni. Csak az a gond, hogy ami garantáltan nem átqrás, az a gép ára. És tényleg
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
zsolti75
senior tag
válasz tothjozsi96 #117783 üzenetére
Ne gyárit tegyél bele, hanem jó kijelzőt!
Az újjak már nem csavarosan rögzülnek, hanem ragasztani kell a fedlaphoz, de megéri a plussz munkát szerintem ha van egy jó 100%-os 500nit-es paneled.
N156HCE-GN1
N156HCA-GA4
NV156FHM-N4R
Annyit még hozzátennék, hogy a kábelhosszt érdemes csekkolni, mert 2018 környékén kb.5mm-el arrébb került a csatakozó, így annyival hosszabb kábel szükséges, ha van annyi tartalék akkor semmi akadálya a cserének.[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Lenovo T560-hoz keresek gyári kijelzőt. Google-ben próbálkoztam, viszont csak utángyártott kijelzőt találtam. A kérdésem az az, hogy kihez kellene fordulni? Írjak Lenovo szakszervíznek?
Köszönöm.
-
carr
őstag
válasz donjohnson #117779 üzenetére
lejártam.
5.1 filmeket sem 5.1 el játszik le. csak sztereoban.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
carr
őstag
válasz vicze #117780 üzenetére
igen. átállítottam már. Az erősítőre toslinken küldi a jelet, forrástól függően 5.1 vagy Dolby lesz a kimeneten, és az erősítő DIRECT opcióra van állítva. (azt adja amit kap, 5.1 v. 2.0)
donjohnson: igen t430s.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
vicze
félisten
Úgy néz, hogy ez a rákötött eszköztől függ. Tehát az küldi vissza, hogy ő mit képes fogadni, ami elég logikus, hogy ha csak simán a TV-van rákötve, ami csak sztereó akkor csak az az opció lesz. Tehát a probléma, hogy a TV nem küldi el, hogy 5.1-re hangra van állítva, arra van állítva?
-
donjohnson
addikt
közben eszembe jutott, hogy mintha az intel display driver tenné fel azt a kimenetet az audio kimenetek közé.
ha egy t430s-ről van szó, akkor nézd meg ezt az intel display driver-t még: [link]
tesztelni meg mondjuk vlc player-rel teszteld, aminél tudod hogy 5.1-es a hangja a tesztvideónak, mert egyébként nem aktív az 5.1 folyamatosan (feleslegesen). például youtube alatt sincs 5.1, így ott is csak stereo-nak mutatja az erősítő vagy a TV.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
carr
őstag
válasz donjohnson #117777 üzenetére
közben becsatoltam egy képet. nincs, ő is csak sztereo módban operál. kimenetként Intel van megadva dekódolónak. :/
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
-
carr
őstag
válasz donjohnson #117767 üzenetére
köszi. Egyáltalán nem látni nlam DP eszközt csak a mezei realtek hangot adja, vagy a rá kapcsolt DP/HDMI átalakítón lévő Philips TV-t.
[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Tikakukac
titán
válasz "_Maverick_" #117773 üzenetére
Minden kijelző kalibrálható, ez csak egy színprofil.
Más kérdés, hogy 2 órát is pörgethetem a kolorimétert az x260-on, abból színhelyes, well, nehezen lesz
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
"_Maverick_"
kezdő
Lenovo Thinkpad X260-nál is kalibrálhatóak a kijelző színei? RAW fotó fájlokat szeretnék szerkeszteni, ahhoz jól jönne ha színhelyes lenne a kijelző.
-
Tim82
félisten
válasz fatpingvin #117769 üzenetére
Egy 15 éves géphez már elég nehéz jó gyári akkut találni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
törölt tag
Sziasztok! Egy olyan kérdéssel fordulnék felétek, hogy merre kéne elindulnom, ha T400-hoz szeretnék valami tisztességes akksit venni? Már egy-pár oldalt megnézegettem, de nem tudtam eldönteni, hogy mit érdemes megvenni és mit nem.
-
donjohnson
addikt
alapértelmezetté tetted a displayport-ot a hangbeállításoknál a vezérlőpultban?
Start menü / Vezérlőpult / Hardver és Hang / Hang / jobb klikk a displayport-on és Beállítás alapértelmezett eszközként.
a kép ne zavarjon meg. itt nem így van. csak azért raktam be hogy itt kell keresni.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
HSM
félisten
válasz ---Lasali--- #117765 üzenetére
Amikor ezzel foglalkoztam, én azt tapasztaltam, hogy konfiguráció függő, mennyire van ezzel gond. Valami azt gyanítom, az ME/AMT technológiával van vele [link] . Nem tudom a pontos okát, sem a megoldást, pedig sokan és sokat kínlódtunk, hogy megtaláljuk.
Én mindenesetre nagyon örültem, mikor végül sikerült megoldani a wifi-kártya cseréjével.
Én azt gyanítom, itt is szerepet játszhat, hogy ez a kártya nyilván nem AMT-kompatibilis, így megszabadítottam a WIFI-részt ettől a számomra tökéletesen haszontalan technológiától.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz ---Lasali--- #117761 üzenetére
T420-on nálam wifi kártya csere hozott csak lényegi előrelépést: [link] .
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Adott egy T510 es, újra lett telepítve win10 pro 64bit -val, intel nek a szoftverével is próbáltam lefrissíteni, kipróbáltam több wlan meg hangkártya drivert, de stutteringol a hang ha a wlan kártyán nagy az adatávitel. Akadozik recseg ropog az egész.
Intel Centrino Advanced-N 6200 AGN -van benne.
LatencyMon szoftverral megnéztem, és a wlan ra hivatkozik, egyértelműen ahogy nagyobb az adatátvitel wlan on akkor kezdi el.
Mi a búbánatot lehet ezzel kezdeni? Nem jövök rá a megoldásra.Köszi előre is ha valaki segít.
-
azbest
félisten
válasz makszi #117758 üzenetére
ha jól emlékszem talán a régi t61 -esemnél láttam volna néha ilyet. Azt hiszem kifejeszetten kihűlt gépnél és azon is bekapcsolás után kicsit, majd piszkálás vagy melegedés után eltűnt az effekt. Nem tudom, hogy összetapad-e valami réteg a kijelzőben vagy a háttérvilágítás nincs a helyzet magaslatán, de az is ilyen volt, hogy a szélek mentén más és középen fakó.
Maga a kijező azóta is működik bennük, csak ilyesztő volt néha az effekt
[ Szerkesztve ]
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van egy thinkpad w540 es laptoppal, hogy pár napja azt csinálja, hogy amikor alvásból ébresztem fel a gépet, vagy nap elején először bekapcsolom, akkor a kijelzőn egy nagy fehér foltosodás figyelhető meg. Ha elkezdem a kijelzőt fel vagy le hajtani akár csak fél centit is akkor beugrik a kép, és onnantól működik rendben a következő elalvásig.
Ez a kijelző a kuka, vagy a szalagkábel esetleg?
Találkozott valaki hasonlóval? -
carr
őstag
Sziasztok.
Az mennyire valós hogy mini-dp 2 HDMI kábelen nincs és máshogy sem látom hogy tudnék belőle 5.1et kicsikarni?
Beállításoknal ott van a DTS meg vmi még...360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
-
-
válasz donjohnson #117752 üzenetére
Céges gép, ilyet nem fogunk vele csinálni, valami kulturált lenne érdekes
Mutogatni való hater díszpinty
-
félisten
-
Gercsa
senior tag
Jófogáson van most egy 2503 dokkoló a régi időkből, egész emberi áron.
Nem reklámozni akarom, csak ha valakinek erre fáj a foga akkor most itt az alkalom, nem gyakran bukkan fel itthon már.
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
Hello,
Van egy T480s nálam, amiben a wifi kártya mintha nem is lenne. Se Windows Eszközkezelőben nincs nyoma, se lsusb, de a dmesg-ben... És ha teszek bele másikat, Lenovo vagy nem Lenovo, mindegy, sem a fentiekben nem látszik, sem a BIOS nem panaszkodik az idegen gyártó kártyájára. Tehát valószínűleg fizikailag elpusztult az a PCIE interface, amin a wifi kártya van.
Hülye kérdés, de milyen egyéb megoldásokat tudtok esetleg, hogy pl. mi jó a WWAN modem helyére, stb?
Köszi,Mutogatni való hater díszpinty
-
Tikakukac
titán
válasz hiddenroth #117745 üzenetére
Ami ilyet csinál az lehet bármi. Ezzel ez a gond.
Van egy Latim, sőt egy másik HP 2in1 is van, ami szintén ilyet produkál csak pöcökegérrel. Lehet itt alaplapon méricskélni mi enged át mit és mire, csak nem éri meg.
-
hiddenroth
csendes tag
Lefuttattam a Lenovo Diagnostics programmal egy Motherboard tesztet. Mindent rendben talált, bár lehet ez semmit sem jelent! [link]
Amíg a Föld kerek, mindig lesznek quake-erek!
-
hiddenroth
csendes tag
válasz Tikakukac #117744 üzenetére
Igen, már van egy új szerzemény, de később kapom meg, azzal tesztelni fogom. Valószínűleg igazad lesz, bár remélem sokára, van rá még 5 hónap garancia.
Találkoztál már konkrétan ilyen hibával? Ha igen mennyi ideig működött utána? Elképzelhető, hogy akár évekig működjön így? Sajnálnám, nekem nagyon megfelel.
-
Tikakukac
titán
válasz hiddenroth #117743 üzenetére
Hegyekben van olcsó TP töltő. Egyet veszel, rádurrantod, ha azzal is gatyusz, akkor úgy látom ma ez alaplapos T440p nap lesz.
-
hiddenroth
csendes tag
Sziasztok!
Adok egy T440p. A gép teljesen rendben van (kop-kop) és lehet nem is ennek a hibája, de szokatlan jelenséget tapasztalatok vele. Időnként amikor a töltőt rádugom akkor, nem mozdul az egér nem reagál semmire. Mondhatnám, hogy lefagy, de ha kihúzom akkor újra tudom mozgatni és normálisan működik. Ismételt rádugásra sosem történik újra "lefagyás". Hangsúlyozom, ez nem mindig fordul elő, de 20-1 vagy 2 alkalommal. Második jelenség, ha kikapcsolom a gépet vagy alvó állapotba teszem akkor a power led és egyéb led ami mondjuk be van kapcsolva a gépen, például mikrofon tiltás, égve marad. Kiad valami halk sercegő hangot a gép bal oldalán, közelről is alig hallható és mintha a ventilátor is "picit" pörögne. Ez nagyságrendileg pár percig tart és utána elalszanak. Viszont ez csak akkor történik, ha a táppal össze van dugva. Ha nincs akkor normál módon elalszanak. A tápegység gyári, de nem konkrétan ehhez a géphez való, de nem sokban tér el.
A tápegységem adatai:
Model: ADLX90NLC3A
LC PN: 5A10J75109
LI PN: 45N0499
INPUT: 100-240 V ~ 1.5A 50-60 Hz
OUTPUT: 20V --- 4.5A
2017. 05Ehhez "ajánlott" gyári [link] :
LI PN: 45N0242, 45N0246, 45N0250
Az OUTPUT minden esetben megegyezik és tudom, hogy ez a lényeg. Azonban az INPUT-nál vannak különbségek. Van amelyiken a gyári ajánlottnál 1.2A max van feltüntetve. Erről azt az információt kaptam, hogy csak hatékonyság béli különbség. Érdemes lenne multiméterrel kimérni a tápegységet? Ha igen, milyen értékek a gyanúsak? Egyéb ötlet?
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
ultrax
újonc
Sziasztok!
Lenovo T440p gépem nem kapcsolódik be. Rádugtam töltőre akksival együtt, de akkor sem reagált.
Kiszedtem az akksit, úgy is ráraktam töltőre, de így se sikerült a bekapcsolás.
A töltés közben égett szagot éreztem , azonnal kihúztam a tápot. A szag az akksi csatlakozónál erős...
Van vmi tippetek mi lehet a gond?Köszönöm a segítséget.
-
spuros
őstag
Köszönöm mindenkinek a jó tippeket. A bios-t sajnos valóban nem tudom érdemben módosítani, csak be tudok lépni és nézni mint a moziban. Fel kell oldatnom, nincs mese.
-
vicze
félisten
válasz donjohnson #117738 üzenetére
Ha a BIOS le van zárva nem lehet módosítani a boot bejegyzéseket. Szóval semmi nem fog működni.
-
donjohnson
addikt
válasz vicze #117737 üzenetére
írta hogy nem tud belépni bios-ba, vagyis hogy le van zárva.
akkor meg linux alatt próbálja meg kilistázni és a megfelelő sorszámút törölni: [link]efibootmgr (a listázáshoz)
$ sudo efibootmgr --delete-bootnum --bootnum 0 (a 0 helyére a megfelelő számot)
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
vicze
félisten
válasz donjohnson #117736 üzenetére
Ennek semmi köze hozzá ezek az UEFI-be beírt boot loader bejegyzések. Ahogy barnam_ írta BIOS boot sorrend beállításban egyszerűen törölini kell és menteni.
-
donjohnson
addikt
válasz spuros #117734 üzenetére
start menü / msconfig (be kell írni kézzel és kiadja a Rendszerkonfigurációt) / Rendszerindítás fül és ott tudod alapértelmezetté tenni a windows-t, illetve törölni is lehet, de egyelőre nézd meg hogy ha alapértelmezetté teszed a windows-t és újraindítod, akkor feljön-e ez a menü.
[ Szerkesztve ]
-
spuros
őstag
Sziasztok, lehet nagyon alap a kérdés, de nem tudtam megoldani. Tehát adott egy x230. Dual bootos rendszer volt rajta (kétszer). Azóta formázva lett nem is egyszer. Jelenleg W10 van rajta. Viszont a boot menüben megjelennek a korábbi linuxos bootrendszerek, amik már rég nem élnek:
Ezzel próbáltam helyreállítani, de semmi siker. MBR partíciós szektor van rajta. BIOS le van zárva, admin jelszót nem tudok.Ja és linux alatt a Boot Repair Disk megoldással is próbálkoztam, eredménytelenül.
Tudnátok ebben segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Ja, igen. Közben erre én is rábukkantam, hogy ha TB3-as dokkolót vettem volna, akkor simán megy minden ahogy akartam... Jó tanulság. Utána kell nézni.
Eladom az USB-c Gen2-t aztán veszek egy TB3-ast...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
HSM
félisten
válasz MrSealRD #117731 üzenetére
HP Elite USB-C Dock G3 [link] , írja is, hogy gombnyomással lehet aktiválni a 4-sávos DP módját. Nem szokott drága lenni, de ki kell fogni... Én nem akartam TB3-as dokkot (úgy látom az is megoldja [link] ), így ez a lehetőség maradt. Szerencsére így tudtam tovább használni az AMD-s T14-el.
[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
válasz MrSealRD #117729 üzenetére
Annyi pontosítás... A DP1.2 elég a 4K@60Hz-hez. Létezik is ilyen dokkoló, ami átviszi a teljes sávszélességen a DP-ot az USB kapcsolat sebességének kárára. De nagyon ritka, a Lenovo szerintem nem is gyártott olyat. A legtöbb dokk a DP "felét" viszi csak át, az USB-C többi részét pedig fenntartja USB3 kapcsolatnak. Tehát a helyes megfogalmazás, hogy a Lenovo dokkjai ennyit tudnak DP1.2-es gépekről.
Az USB-C-s monitor elég, ha csak a teljes USB-C interfészt a DP-nak dedikálja, máris megy a 4K60Hz TB3 nélkül is, egyszerűen.
Személy szerint én az előbbi fajta ritka dokkolót használok, és tényleg remekül működik, a T480s a maga DP1.2-es portjáról 120Hz-en vidáman hajtott vele egy 1440P monitort TB3 nélkül. Ezek a felezett vackok ezt sem tudnák.
-
MrSealRD
veterán
Igen, ez egy könnyelmű feltételezés volt aminek nem néztem utána... Azt hittem, hogy ez valami kvázi standard... De most megcsináltam a házit és utánanéztem...
Kiderült, hogy a P51 és az LG Ergo azért szereti egymást 4K@60Hz -en Type-C kábelen összekötve közvetlenül mert mindketten Thunderbolt 3 kompatibilisek.
A Lenovo USB-C dock Gen2 pedig a P51-el társítva sajnos nem a legjobb, mert akár HDMI-re, akár Displayport-ra kötöm a dokkolón a monitort az max 4K@30Hz-t fog eredményezni. Ugyanis a P51 önmagában Displayport 1.2-es rendszer így a kompatibilitási mátrixból kinézve ez ennyit tud.
A dokkoló egyébként képes displayport 1.4 szintet hozni, de ehhez a gépnek is ismernie kellene ezt a verziót. Akkor átjönne 4K@60Hz.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
vicze
félisten
válasz MrSealRD #117726 üzenetére
De még egyszer a dokkolón lévő USB-C portnak nincs display kimenete, így nem tdusz kijelzőt rákötni, én mint írtam nem emlékszem egyetlen olyan dokkolóra se, ami ilyet tudna, ez az USB szabvány fizikai korlátozása valószínűleg, hogy nem tud hubon átmenni a videójel.
-
HSM
félisten
válasz MrSealRD #117726 üzenetére
Én annyiból nem értem ezt az USB-C dolgot, hogy az USB-C alapvetően nem videós interfész, arra ott a dokkoló hátulján a teljesértékű DP/HDMI port. Persze, sok monitorra ráteszik USB-C csatlakozón a DP-ot/HDMI-t, hogy notebookokra könnyen rá lehessen kötni, a jobbak töltést/USB-t is adnak hozzá (gyakorlatilag egy integrált dokkoló van a monitorban), de egy dokkolónál nem látom ezeknek a létjogosultságát.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz vicze #117725 üzenetére
Kicsit turkáltam a guide-ban meg mindenhol...és azokban is csak úgy írják le a monitorok darabszámát, felbontását és frekvenciáját, hogy a vagy HDMI-vel vagy Displayporttal számolnak. Olyan hülyére nem készültek fel, aki USB-C-re akarja kötni a monitort... Ami azért kicsit meglepő, mert dokkoló előtt konkrétan én így használtam a monitorom, hogy az USB-C kábellel kötöttem a gépre... Reméltem, hogy ezt át tudom játszani a dokkolón is.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz donjohnson #117718 üzenetére
Sajnos nem lett jó. Ha HDMI-n vagy displayporton kötöm a monitort a dokkolóra az ment eddig is és nincs vele gond. De amin a dokkoló USB-C csatira kötöm.... nem akar képet adni.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #117720 üzenetére
Fogalmam sincs. Nekem egy Lenovo Legion BoostStation eGPU ház van.
-
MrSealRD
veterán
válasz donjohnson #117718 üzenetére
Érdekes. Ezt meg fogom próbálni. Köszi.
-
félisten
-
Tim82
félisten
Azt amúgy hozzátenném, hogy nemrég került hozzám egy másik T470 is, annál is ugyanez volt a "viselkedés" és a megoldás: kellett Thunderbolt eszközt rádugni az USB C portra, hogy a Thunderbolt kontrollert lássa az oprendszer és lehessen a firmware-t frissíteni.
-
MrSealRD
veterán
-
donjohnson
addikt
válasz animatrix11 #117713 üzenetére
kapcsold be a tablet mode-ot a win10-en: [link]
start menübe beírod hogy tablet és kiadja.[ Szerkesztve ]
-
animatrix11
őstag
Sziasztok!
Lenovo X yoga mindegy milyen verzió 260-390-ig vagy x1 yoga, az képernyő automatikus elforgatás sehogy nem működik, van erre valami megoldás? Sensor drivert amit találtam a lenovo oldalán felraktam, mindegy, hogy w10 vagy w11
Köszi![ Szerkesztve ]
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
Micsurin
nagyúr
Nekem látja a portot, csak nem lehet frissíteni a 0%-os akku miatt mert cmd-ből -sp-vel (skip battery check) indítva is kidobja az installer, hogy min 25% kéne legyen a telepben.
De ugye nem tölt...
Legalább annyit elértem beveszik vagy csere vagy javítják. (A cég aki rendezte a céges vásárt "még nem hallott ilyen hibáról szerintük nincs is pedig eladtak több mint száz T480at már de sosem hozták ezzel vissza")
Sebaj kinyomoztam ma más nem mehet egy belsős panasz rájuk mint partner ha izmoznak... úgy hallottam örülnek ilyennek... De első körben eddig partnernek éreztem őket telefonban a javítás / cserét illetően.
-
ath
senior tag
válasz Micsurin #117684 üzenetére
Enyem is ceges volt, szinten multi, de zero kommunikacio volt ezzel kapcsolatban. Hiaba ment naponta a lenovo update, ugy nez ki megsem volt eleg. Igaz nekem most pihent egy evet, mert 21-ben t14-re valtottunk, most meg mar ugye fel sem jon, ha lenne is frissites, mert nem erzekeli a portot.
-
MrSealRD
veterán
Na, akkor jövök én is egy kis display issue-val.
Beszereztem egy Lenovok USB-c Dock Gen2-t. Nem volt nagy zsákbamacska cégnél Gen1 van... Szépen működik is amúgy... De... Viszonylag spec módon szeretném használni de nem sikerül és arra lennék kíváncsi, hogy a lehetetlent üldözöm vagy van rá megoldás?
Tehát a Dock-ot az erre dedikált USB-C porton keresztül csatlakoztattam a géphez (P51) szintén az USB-C porton. Eddig sima. A monitort viszont nem DP vagy HDMI-n szeretném a dokkolóra kötni, hanem az elején lévő USB-C portra. Ezt meg is tettem, de erre azt dobja a Windows, hogy limitált eszközhasználat... és nem tudja átvinni a képernyőt ebben a formában. Jól sejtem, hogy ez nem fog így menni?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
azbest
félisten
Nem tudom, ez a port butítgatási divat is honnan jött
eddig az volt a baj, hogy pl intel gpu volt buta.... most meg, hogy az integrált gpu-k is durvák, hát valamivel piacot kell szegmentálni, direkt lerontani a képességeit a belépő modellnek, hogy legyen mivel eladni a drágábbakat
Ugyanez megy dellnél, asusnál is megesik, lehet hp is. Ha üzletibb jellegű lehet még köcsögebbek... esetenként a gagyi műanyagházas gépekbe jobb bővíthetőség és újabb port verziók vannak. Persze gagyiból mindig van nagyon gagyi, de legalább olcsón.A másik meg, hogy úgy látom amd 6000 szériánál hiába tudná már a proci a thunderbolt3 -nak megfelelő usb4-et, sok gyártó nem teszi be a firmware-be, hanem sima usb3.2 módban engedi használni.
-
HSM
félisten
válasz azbest #117706 üzenetére
A GPU elvileg ugyanaz, mint ami a T14 G1a-ban van (esetleg jobb), ugyanaz a leánykori nevén Renoir csip, amit átkereszteltek Lucienne-re (esetleg Cezanne). A T14 pedig tud HDMI2-t, és a DP is ha nem tévedek 1.4-es.
A PSREF azt írja a T14 G1a-ra:
• HDMI supports up to 4K@60Hz
• USB-C supports up to 5K@60HzAz E15 G3a-ra:
• HDMI supports up to 4K@30Hz
• USB-C supports up to 4K@60HzNem tudom, ez a port butítgatási divat is honnan jött.
#117707 Pickle Rick: Attól függ, milyen dokk... Ha egy mainstream DP 1.2-es dokkot fogsz kapni, ami felezi a DP 1.2-es sávokat (úgy szokott menni, fele USB-C visz USB3-at, fele DP-ot), az nem lesz elég 1440P és 75Hz fölé. De van olyan, ami a teljes DP1.2-es sávot elviszi, csak pokoli ritka. DisplayLink dokkokat viszont nem ismerem, azokat más miatt nem szokták preferálni.
[ Szerkesztve ]
-
Pickle Rick
senior tag
Nem engedi csak a 60Hz-et HDMIn. Elvileg fogok kapni hozzá valamilyen docking stationt is. Elképzelhető, hogy az megoldja a problémát?
Laptop USB C -> Docking station -> onnan dp vagy mini dp (nemtom milyen portok vannak dokkolón) a monitorba (esetleg HDMI).
Most jelenleg egy usb C port van amit elvisz a töltő...
[ Szerkesztve ]
• XBL: Uborka Rick • PSN: Uborka_Rick • Steam: Pickle Rick • Battle.net: UborkaRick
-
azbest
félisten
aha, az szívás. Akkor
type-c hdmivagy type-c displayport kábel a megfejtés, mert azt nem szokta tudni lebutítani a laptopgyártó. A noti pdf manual dp 1.2 verziót ír a type-c re, szóval a dp kábel esélyesebb, mint valami butább hdmi kábel.
Nem látom, hogy a gpu grafika limitje, vagy direkt a gyártó szivat, hogy vegyél drágább modelt, ha rendes kimenetet akarsz (vagy donglet, átalakító kábelt).A type-c hdmi kábelből lehet csak akkor tudja a hdmi2.0-át, ha aktív dp1.2-hdmi2.0 átalakítós kábel, de az olcsóbbak jellemzően nem ilyenek.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Pickle Rick #117702 üzenetére
144Hz a HDMI portról nem fog menni elvileg, mert az adatlap szerint csak 1.4-est szereltek rá [link] , így pedig hába tudná egyébként a GPU. Ellenben 1440P@75Hz-ig rendben kellene működnie így is.
USB-C-s DP-ról lehet esetleg még próbálkozni, ott nem láttam egyértelmű utalást, mit tud pontosan. -
Pickle Rick
senior tag
válasz azbest #117703 üzenetére
Igen ezt néztem én is, compatibility mode ki van szürkitve monitor beállitásainál, uh. azt nem tudom állitani.
Nem a szinekkel van a baj. Egyszerűen nem éles a kép. Megnyitok böngészőt és látom hogy a betűk nem élesek, nyitok egy terminált (fekete háttér, zöld betűk) és 5perc után fáj a fejem annyira homályos minden.
• XBL: Uborka Rick • PSN: Uborka_Rick • Steam: Pickle Rick • Battle.net: UborkaRick
-
azbest
félisten
válasz Pickle Rick #117702 üzenetére
egyébként, ha natív felbontáson életlenebbnek (színek torzulnak a határokon) tűnik, akkor az az színmód miatt van. 4:2:0 módban nem minden pixelhez tartozik önálló színinformáció. A 4:4:4 vagy rgb módok lehetnek a teljesek. Persze több sávszélesség is kell hozzájuk, nem tudom, hogy átfér-e hdmi 2.0 limiten vagy muszáj rosszabb színmódot használni magasabb hz-hez. A monitor által támogatott módokat a monitor mondja meg gondolom a káblen át. Ha másik bemenetre van kötve a kábel, akkor lehet másik beállítás tartozik hozzá a monitorban. Meg ilyen gamer mód is lehet hogy van a monitorban.
A monitor manuálban benne van, hogy
"- Ha a HDMI Compatibility Mode be van kapcsolva, a 2560 x 1440 @ 100/120/144 Hz felbontás nem támogatott"[ Szerkesztve ]
-
Pickle Rick
senior tag
válasz azbest #117698 üzenetére
Monitor drivert is frissítettem, feltettem OSD appot is, de nem igazán lehet benne állítani semmit (csak színbeállítások, fényerő, képmód, stb.).
Beállítottam felbontást 1440p-re, megnéztem AMD alkalamzást, minden defaulton, semmi skálázás nincs bekpacsolva. 60Hznél feljebb nem tudom állítani frekvenciát (gondolom ezt nem támogatja már laptop), így a HDMIn javasolt 144hz 1440p nem elérhető.
-
spuros
őstag
válasz FoxiestFox #117700 üzenetére
Köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest