- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- CPU léghűtés kibeszélő
- Projektor topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
Meg is jött az X270, nagyon tetszik eddig! eBayen lőttem 77£-ért. Szépen felújítva, zsírúj 90W töltő, kijelző hibátlan, pixelhibát, foltosodást nem látok. Hamarosan kezdem is belakni
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
HSM
félisten
válasz vicze #119093 üzenetére
"Fontos, hogy mind a dokkoló FW-je mind az adott gép BIOS-a és egyéb FW-je legyen a lehető legfrissebb."
Ez itt a bibi, amikor épp a friss BIOS elrontja az addig elfogadhatóan rossz működést, botrányosan rosszra, és nézheted naponta, hogy jött-e update. Miközben végigteszteltél kétféle FW-t is a dokkolóhoz, hátha a régivel mégis jobb....Működni egyébként mind működik, használható, a HP G3, valami Dell USB-C is működött egy próba erejéig, van itthon egy 40A9 is. A baj a megbízhatóság hiánya. Pl. amikor pár hete kínomban a dokkra kötött USB3 hub helyett a gépbe dugtam a külső HDD-t, mert valamiért most a világért sem akart jól működni 2-sávos DP-re visszaállított módban az USB3, pedig egy bő éve, mikor legutóbb szükségem volt rá, remekül működött így az USB3 sebesség is. A szokásos 4-sávos DP + USB2 módban ment tovább, ahogy eddig...
-
vicze
félisten
válasz vicze #119081 üzenetére
Csak hogy konkretizáljam, jelenleg én személyesen a 40B0 és 40B1 dokkolókat ajánlom elsősorban ThinkPad-ekhez, de szerintem mással is gond nélkül fognak működni.
Fontos, hogy mind a dokkoló FW-je mind az adott gép BIOS-a és egyéb FW-je legyen a lehető legfrissebb.
Régebbi modellekből a 40AN és 40AC használható Thunderboltos gépekhez. Az 40AC-val olvastam, hogy voltak HW gondok, így talán az kerülendő, nálunk 5éve gond nélkül működnek, passz./OFF]
[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #119076 üzenetére
Nem tudom, mik jártak nálad, de hogy nem ötletpad szint, az 100%.
#119079 moleculez : "ott elég látványos és szaturalt ez a jelenség, valamint a "túlgondoskodás""
A "túlgondoskodás" résznál azért azt is tegyük hozzá, hogy az részben a gyártó hanyagságának a következménye. Pl. miért neked kell külön beállítani 80%-ra a töltési küszöböt, ha nem akarod egy éven belül kukázni az akkut? Vagy miért neked kell kerülni az eszetlenül gyors töltőket, ha nem akarod szintén egy év alatt kukázni az akkut (bár ez inkább telefonok)?#119081 vicze1: Tényleg ne érts félre, én is teljes mértékben az univerzális USB-C dokkok pártján vagyok koncepció szintjén. Nekem is igen hasznos (lenne), hogy (elvileg) minden működik mindennel. De a gyakorlatban nem mindig ilyen szép a dolog. Pl. van gép, ami nem megy a 60W-os dokkról, csak a 100W-osról, olyan dokkolót alig kapni, ami kapcsolhatóan tud 4 sávos DP-ot (létezik egyáltalán a HP Elite G3-asomon [link] kívül? ), és nem felezi el az átvihető sávszélességet, és az egyéb működési bizonytalanságokat nem is említve. Szóval jó lenne ez, és bízom benne, hogy idővel jó is lesz, de eddig rendszeresek voltak nálam a szoftveres gubancok, ami nem jó. Ez pl. extrém gáz volt egy éve: [link] . Ilyen szívások 10 év alatt egyszer sem voltak a mechanikus dokkjaimmal. Azért ez jelentős ár a kompatibilitásért, főleg munkaeszköznél, ahol adott esetben határidős munkák vannak...
#119082 grabber: Akku idő miatt inkább az újabbak, mint a 495.
#119083 Dr. Akula : A feles kurzor nálam azonnali lehúzás a szóba jöhető gépek listájáról. Ilyen a 3-gombos pöcökegér is, ez eléggé leszűkítette a listát a Thinkpadekre.
#119088 Dr. Akula : Az USB-C-n ugyanúgy a kábelbe rakták a kopó részeket. Körültekintéssel használva egyébként igen sokáig bírja.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Regirck #119089 üzenetére
Már az X270 / T470-től is. X270 PD és alt DP képes type C porttal rendelkezik, a T470 portja meg ezen felül TB3-as is.
Az más kérdés, hogy mennyire lesz megbízható a működése az USB C-s dokkolóknak, erről épp eleget regéltek többen is a topikban.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Regirck
senior tag
Sziasztok!
Lassan szeretném lecserélni az imádott T460-as notebook-om egy újabbra és ebben kérném szépen a segítségeteket.
Céges gépem mellé kaptam otthonra dokkolót, mely type-c-vel csatlakozik a géphez. Ezen keresztül kap a gép töltést, valamint a dokkolóba van bedugva HDMI-n egy monitor is. Következő notebook-omnál szeretném, ha az is type-c-és töltővel rendelkezne és teljes körűen kezelné a dokkolót. Azaz attól függően, hogy melyik gépet szeretném használni elég lenne csak egy c kábelt átdugni.
Kérdésem, hogy mely ThinkPad szériától van lehetőségem erre?
Köszönöm a segítségeteket előre is.
-
zsolti75
senior tag
válasz vargas0502 #119086 üzenetére
Céges. Még semmi, már késő volt, majd holnap.
Mindenről van mentés, az nem probléma.
Lehet visszarakom azokra is a 10-et, még alszom rá egyet.[ Szerkesztve ]
-
zsolti75
senior tag
Ma egymás után 2db W11-es gépünk adta be a kulcsot.
Update->telepít->fekete képernyő.
brávó microsoft -
Dr. Akula
félisten
A Dell legnagyobb baja, hogy beállt a feleskurzorosok közé, HP és hasonlók.... Na ott esett ki a pixisből, pedig előző gépem Latitude volt.
#119075zsolti75: Amiért a telefontöltőből is mindenkinek kellett a saját csati. Hogy tőle vedd az újat is, ne az olcsó koppintást. Szerencsére ezt Kína megoldotta, Type-C vagy nyista eladás, egyből rájött mindenki hogy lehet Type-C-t is gyártani. (Az Apple még épp most jön rá.)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Gondolkozom a Thinkpad T460s utódján. Egyrészt néha kicsit belassul,amikor túl sok mindent végzek egyszerre. Másrészt az akku sem acélos már és terepi munkánál kevés esetenként. Leginkább webes elérés,semmi extra igénybevétel nincs.
Amik fontosak lennének
Akku 6 óra plusz,ujjlenyomatolvasó,WWAN,fényerős kijelző, 200-300k között használtan
Amiket néztem a 495s,T14s gen 1-2AMD procis lenne a szimpatikus. Nem tudom hogy ezek közül mindegy melyiket választom vagy itt is van rossz széria?
Néztem más gépet is HP Zbook-ot de valahogy nem jön be. Lehet maradnék TP vonalon.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Uh de elszaladtak a dolgok pár nap alatt.
Elnézést MST-hez hülyeséget írtam. MST-nek 2 módja van hub, amit írtál, daisy-chain. Én daisy-chain-t próbáltam nagyon sokszor működésre bírni igen sok eszközzel, de sose sikerült. Ebből gondoltam, hogy nem megy az MST, mert többnyire csak ezen a néven hivatkoztak rá... (csak nem olyan egyszerű ez se...)
Fun fact Apple nem támogatja az MST-t.Nekünk, se a mechanikus USB-C, se a TB dokkolókkal nem volt különösebb problémánk, csak az FW-t kellett mindig frissen tartani minden eszközön(különben lehetett audió és USB probléma), bár ez igaz volt a régi dokkolóportra is.
Régiek közül, asszem 15-ből 3-nál sikerült elgörbíteni valamelyik pin-t, hogy ne működjön. + az T-s s modellek elég hektikus működése rajtuk a billegés miatt. USB-C-nél jóval nagyobb minta alapján 3-nél volt eddig alaplapcsere, mert szétbarmolták, de mivel 2db van ezért csak akkor cseréltetjük, ha mind a kettőt kivégezték. Kivéve ha mechanikus USB-C-vel van használva akkor kell mind a kettő.
Személy szerint és cégnél is ezt erőltettem, hogy csak TB4/univerzális dokkolókat veszünk, mert ezek üzembiztosak, mivel a TB3-asokkal se volt sose gond. Az áruk miatt nem rajong érte senki, és nehéz megértetni, hogy ezek működnek.
Ha valaki szenvedni akar mással szíve joga...Most azt tényleg nem sorolom fel, hogy melyik gyártó hányféle dokkoló portot használt, az utóbbi 10+ évben. Nyilván ha valaki nem elég örge, hogy találkozzon Dell C vagy D porttal és csak az E-t ismeri, annak hiába beszélnék...
Amúgy talán Lenovo-nál volt a legrosszabb olyan 10-15 féle különböző próbálkozással./OFF] -
moleculez
veterán
válasz Tim82 #119070 üzenetére
Persze, ez megvan, általános laptop betegség ez ahogy fentebb HSM is összefoglalta. Csak azért hoztam ide, mert ott elég látványos és szaturalt ez a jelenség, valamint a "túlgondoskodás". (Hogy töltsem az akksit? Milyen nem gyári tőtő/kábel? Hogyan takarítson? Milyen táska?... sorolhatnám) szóval az ott az esszenciája a laptop használat problémáinak, és tök jól mutatja hogy annak ellenére hogy ezek elvileg workhorse laptopok valójában elég kenyesek, és sehol sem jobb a helyzet. Én spec. használom, normál keretek közt odafigyelek rá, de nem a szobapáratartalmát ellenőrzöm töltés előtt. Tokban van, minőségi kiegészítőket használok, azt kész. Ez azzal jár hogy pár év után lesz rajta 1-2 karc itt-ott, meg akár horpadás is🤷♂️ "nagy kaland", -mondaná megboldogult bácsikám.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
thgergo
tag
válasz Bondi #119013 üzenetére
Ez inkább műanyag trabant plexikasztniban ferrarimotor... Ferrari kasztni az T14s lenne
Ha lehetőséged van inkább ez, mint inteles L14. Energiahatékonyságban és teljesítményben is sokkal jobb, lecsapnék rá.
Pl, steam deckben lényegesen lassabb az integrált AMD kártya, ennél 1.5-2x lehet gyorsabb GPUban..., 2x annyi cpu maggal.-
-
félisten
-
Tikakukac
titán
Előszedem mindegyiket, fogunk egy tolómérőt, sarkoknál megemeljük őket és meglátjuk melyik hajlik nagyobbat.
Ezy
Én örülök ha neked öröm őket kézbe venni, én pénzt sem mertem adni értük tesztjelleggel sem, boltban 1 perc után megköszöntem a segítséget, ezt a minőséget anno konzum ötletpad szinten ismertem el a tesztekben 125k bruttóért[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
zsolti75
senior tag
válasz FoxiestFox #119072 üzenetére
Vagy miért ne lehetne kompatibilis az a rohadt akksi sok generáción keresztül? Általában 2gen-t lefed és annyi.
Szándékosan kevernek. Adott egy akksi, ami 2generációban cikkszámra megeggyezik, kijön az új gen, az akksi ugyanaz, a rögzítő furatok, minden stimmel, DE más a csatlakozó.
A klaviatúra, ugyanez. Van a polcomon, vagy 10db. Tök egyforma, ugyanaz a mechanika, de mindig változtatnak rajta annyit, hogy ne legyen kompatibilis, de még a bill kupakot sem lehet áttenni, mert pár tized milivel eltolják fel vagy lefelé a mechanikát.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #119065 üzenetére
Szerintem amit írsz, erősen túlzó. Nekem a Dell gépei nem jöttek túlzottan be, hiába a jó ház, ha pl. nincs benne normális hűtés.
Az új S-ek (T460s-től) anyagminőségével, masszívságával és összeszerelésével szvsz semmi gond nincs, öröm őket kézbe venni. De a sima verziójuk is rendben van, de tény, hogy a műanyag miatt nem olyan merevek, amiket mondjuk nyugodtan fognál meg egy kézzel a legsarkánál, az S-nek ez sem probléma. De amit egy általános célú üzleti notebooknak kell, a sima is bőven kibírja.#119068 moleculez : Itt is ugyanez van. Az ok prózai, a kijelzőgyártó azt kéri a kijelző specifikációjában, hogy ezeket az extrém vékony kijelzőket alá kell támasztani a billentyűzettel, ne törjenek el hordozásnál. Ez pedig nyilván idővel karcokat fog vájni bele.
A megoldás is rendkívül egyszerű, én vettem bele egy vékony mikroszálas kendőt, méretre vágtam, egyszeri, 500Ft környéki kiadás és zéró karc, pedig hordozom ide-oda. Nekem egyébként sokkal jobban bevált munkaeszköznek a rendkívül vékony és könnyű T460s egy neoprén tokkal, kijelzővédő kendővel is, mint előtte a mindezek nélkül is sokkal nagyobb és jóval nehezebb T420. -
félisten
Bizony a laptop illuminati ezzel kényszeríti túlfogyasztásra a magánembert és céget egyaránt.
Hiába lenne elég egy laptop teljesítménye sok évre, ha akkut már nem kapsz hozzá, a new old stock pedig szintén álltában megdöglik 2-3 év után, neked pedig üzemidőre van szükséged, vásárolhatot 3-4 évente az új vackot.
Évtizedekkel ezelőtt rájuk kellett volna kényszeríteni, hogy a closed source aksi kontrollereiket felejtsék el, VAGY, hogy akár csak megfelelő minőségbiztosítási frameworkben, de kiadják azt 3rd party gyártóknak, lehetővé téve a gazdaságos akkugyártást.
-
vargas0502
tag
válasz Tikakukac #119067 üzenetére
Ezek a gyári akkuk.. van olyan gép amiben már több mint 5 éve keresek és sehol semmi.
Rendeltem már 3 ebay-ről is original bontatlant. (UK, US, DE) Egyik sem volt életképes, vettem használt gépeket is emiatt azok is kb egy-két napig bírták, már mint az original aksi és annyi.
Az összes hazai céget felhívtam anno aki árult és semmi.
Beszéltem olyan céggel is aki újracelláz aztán megkaptam, hogy csak 10 vagy 20 db-tól foglakoznak ezzel a részével.
A másik amelyik még ritkább mint a fehér holló az a CD /DVD olvasó / író helyére szerezni aksit... na az még egy jó buli. Nyilván olyat ami működik is megfelelően. -
Tim82
félisten
válasz moleculez #119068 üzenetére
Staingate ugyan nincs, de ha el akarod kerülni az X270-eden a billentyűnyomokat a kijelzőn, akkor hosszú távon itt is jobban jársz azzal, hogy beteszel valamilyen szövetkendőt a billentyűzet és a kijelző közé lecsukás előtt.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
válasz bzolika10 #119066 üzenetére
Nagyjából úgy néz ki nálam egy gépvásárlás privát üzenet szinten: akksi degradáció?
És amúgy tényleg, a fele gépet olykor bagóért ki tudod cserélni, de gyári akkut találni jó áron nagyon-nagyon mákos.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Nálam ezért estek ki szegény thinkpadok már 5. generáció óta, mert akárhányszor mentem nyomkodni őket, dekát nem voltak előrébb, mint egy 5000-es Dell.
A mostani nagy 2in1 7400-as flottás szórásból vettem párat, azok összerakottsága mintha egy másik világban lenne.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Dr. Akula
félisten
válasz FoxiestFox #119063 üzenetére
-
félisten
-
HSM
félisten
válasz Dr. Akula #119061 üzenetére
"Amit a nagymama horgolt terítőjével letakarunk, és vigyázunk rá mint a szemünk fényére, az a konzumer kategória, nem üzleti."
Én azért itt érzek egy erős képzavart a részedről. Nekem munkaeszköz a gép, de irodában használom, letakarom, stb. Ettől függetlenül nem felelne meg egy bóvli vacak konzumer, mert kell a jó billentyűzet, a megbízható működés, hűtés, a pöcökegér, illetve nem árt, ha azért nem kell rettegjek, ha kiveszem a táskából, egyben lesz-e még. Erre tökéletes volt az unibody T480s (kultúrált módon használva mindent kibír, elég masszív), és a sima műanyag + rollcage T14 is. De nem kell túlélnie, ha áthajt rajta a tehervonat, vagy hogy baseball-t akarna valaki játszani vele. Szerintem ezek teljesen életszerűtlen igények egy üzleti géppel szemben. Ehhez kell venni egy 15 kilós edzett acél házas katonai gépet. Az arra van, hogy bírja, ha gránát robban mellette. De nem hordanám az irodába, az 100%. -
Dr. Akula
félisten
válasz FoxiestFox #119058 üzenetére
A Lifebookom azt is kibírta amikor ököllel szétvertem. Kicsit hullámos, 1-2 gomb elrepült, az alja is U alakban hajlott, 1-2 mm van a DVD és a fenéklemez között, de amúgy teljesen jól működik. Ezt kinek az unibody laptopja tudja még elmondani magáról?
A Thoughbook a baseball ütőt is bírja. Ez azért még nem az a szint. De otthon / melóban / útközben előforduló valós behatásokat azért jó ha túlél. Amit a nagymama horgolt terítőjével letakarunk, és vigyázunk rá mint a szemünk fényére, az a konzumer kategória, nem üzleti.
-
félisten
válasz fatpingvin #119059 üzenetére
Rendelhetsz újabb deszkát némely régi házba, csak győzd manival.
-
fatpingvin
addikt
válasz FoxiestFox #119058 üzenetére
emberi szavakkal kifejezhetetlen igényem van egy ilyen pre-xx30 széria chassisba épített modern hardverre...
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
félisten
válasz Dr. Akula #119057 üzenetére
Az autós tesztnek nem az a lényege hogy az autót kibírja. Hanem hogy odáig minden mást is. Leejted, ráülsz, téglát ráejti a melós az építkezésen, stb.
Nem bírja ki sértetlenül. Nem ez a lényege. Magad is írtad, a műanyag a gyűrődő zóna.
Ha ezek az igényeid, és ezeket a behatásokat tényleg bírnia kell egy laptopnak, akkor oda ilyen Toughbook vagy olyasmi cucc kell.
Most örülhetsz ha egy modern vékony TP nem hajlik azonnal ketté, ha ráülsz, vagy nem hagy felhőket a kijelzően az eset.
Mármint ha úgy tényleg, rendesen, súllyal ráülsz valami olyan anyagon, ami engedi meghajlani. Ott valszeg vége van bármelyik hipermodern kompozit ultrabook TP-nek, míg egy X60 nagy ívben leszarta, a segged fájt jobban. -
Dr. Akula
félisten
válasz FoxiestFox #119055 üzenetére
HDD már nincs, azt nem kell védeni. A billentyűzet se "kakajóálló" már, nincs alul lyuk amin kifollyon. (Régen egy ideig volt, aztán megunták.)
Az autós tesztnek nem az a lényege hogy az autót kibírja. Hanem hogy odáig minden mást is. Leejted, ráülsz, téglát ráejti a melós az építkezésen, stb. És pl. azt is, ha valami kancsó a metrón a hátadba nyomja a könyökét, és pont a notebookodat találja el a táskádban. A rollcageben is a keresztirányú merevítés lenne a lényeg, nem az hogy van egy alibi fémlap amire lehet felcsavarozni az alkatrészeket. A puha burkolat pedig a rugalmasságot biztosítja, mint az ütközéselnyelő zóna az autókban.
Nekem már tört be telefonkijelzőm, "törhetetlen" Gorillaglass + bumper + bőrtokon keresztül. Csak simán leesett asztalról, 1 méter kb, elvileg ki kellett volna bírnia. Elvileg. Szóval nem árt az ha van benne tartalék, hogy gyakorlatban is kibírja.
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Sziasztok! Csatlakozom egy X270 tulajaként. Igazabol azért vettem, hogy Linuxot mókoljak rajta, valamint Power BI tanulás végett. Elvileg a héten érkezik
A fő gépem egy Macbook Pro 14" M1 Max-al, de emiatt izgatottan vagyok mint mikor azt vártam.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
félisten
válasz Dr. Akula #119049 üzenetére
Szerintem hibásan értelmezed ezt a témakört egy kissé, valószínű pont a régi, durván félrevezető autóval áthajtós, ember ráállítós ökörségeik miatt
A rollcage óta nem az a cél, hogy ne törjön.
Az a cél, hogyha esik, akkor:
- a műanyag törjön, mert azt könnyű cserélni, a rollcage pedig védi az alaplapot és a kijelzőt (és a műanyag gyakran attól is törik, ha csúnyán nézel rá )
- leálljon a HDD, hogy ne veszíts adatot
- hogyha beleborul egy pohár folyadék, még el tudd menteni a munkád, mielőtt áramtalanítod a gépet, és lehetőleg az alaplap ne kapjon belőleTehát nem az volt a cél ezeknek a tervezésénél, hogy üsd-vágd és bírnia kell törés nélkül, hanem hogy a könnyen és olcsón cserélhető részei törjenek és használódjanak el.
Szinte mindegyik full rollcage modellen vannak azok a tipikus műanyag elemek amik akkor is törnek és repednek, ha nem csinálsz semmi különöset, csak mondjuk a sarkánál emelgeted.
A rollcage szerepe abból is látható, hogy míg egy T4x-et nem emelgethetsz a sarkánál túl sokáig, mert hajlong, és a chipset feljön a lapról, addig T60-tól felfelé nyugodtan megteheted. -
sqpp
őstag
T480 után van érdemes váltani valamire?
-
Dr. Akula
félisten
válasz zsolti75 #119051 üzenetére
A leejtés is rendeltetésszerű használat, meg a ráülés is. Mi a bajod az autóval? Hogy autó? És ha a teljes PaDöDö ült volna rá, az jobb lenne? Az autóból azt szűrted le hogy autóval nem szoktunk rámenni, nem pedig azt hogy nagy súly >> alatta figyel a noti >> kibírja? Amúgy meg simán lehet életszerű, kiesik a kezedből az úton átszaladáskor, és rámegy egy autó...
"Egyébként lehet venni törésbiztosítást mint ahogy én is szoktam."
Attól megjavul ott helyben? Nem kell várni a szervízre, addig is tudok dolgozni rajta? Mert ha nem, akkor ugyebár nem ugyanaz a kategória.
-
Tikakukac
titán
válasz zsolti75 #119050 üzenetére
Akkor adjak a 40 kilós kollegináknak workstationokat, mert ott talán nem lesz az LCD tele billzet nyomokkal?
Ez így leirva egy thinkpad topikban elég masszív, tekintve anno milyen demózásokkal lett ez a név az, ami.
-
zsolti75
senior tag
válasz Tikakukac #119048 üzenetére
Megértem, de én ws-ről írok ezeknél hál istennek ilyen gondok még annyira nincsenek. Mondjuk az nekem sem tetszik, hogy a szénszálas fedlapot felváltották ezzel a kamu-allu fedlapra ami most van a p16-on, de a gumi szegély még megvan így esélye sincs beleérni. De mindegy ez van.
A usb-c-re én is nagyon haragszom évek óta, nem is nagyon szólok hozzá a témához inkább. -
Dr. Akula
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz zsolti75 #119046 üzenetére
Mondjuk ha az elvárás az lenne, hogy kibírják az autóval áthajtást, akkor lehet nem úgy hívnám fel a supportot, hogy srácok, adjatok valami támpontot akkor mennyi billentyű és milyen hosszú palmrest dara fér bele nálatok gari nélkül egy LCD-n, mert kezdem unni ez a sok csíkos sz@rt
Amúgy már jóideje sajnos azon agyalok, hogy lesz egy desktopom odabent, mert jó ez a 12 magos proci meg 10 sec alatti pdf egyesítés 30 fájlból, de ehhez olykor kell egy teljes restart, mert a gépem elkezd usb hibákat dobni a dokk miatt és nem látom mit csinálok
[ Szerkesztve ]
-
zsolti75
senior tag
válasz FoxiestFox #119045 üzenetére
Egyet értünk.
Volt egy nagy doboz (kb.10-12db) T42/43-asom, mindnek volt valami baja. Egy nagyon szép T42p-t összeraktam, a többi ment egyben a vaterára. Ez volt kb.10-éve, és már akkor is épp csak netezni offiszozni volt elég a vas. -
zsolti75
senior tag
válasz Tikakukac #119044 üzenetére
Tudom hogy képben vagy, nem ez a gondom, csak ha valaki itt ilyen autóval áthajtásos hülyeségekkel jön akkor feláll a szőr a hátamon.
Van silányulás minden téren ezt én is látom, de ha most vissza kéne ülnöm melózni, a mai szoftverekkel egy nem régi, csak 3-4éves gépre azt hiszem befonnám a hajam. -
félisten
válasz zsolti75 #119040 üzenetére
A T4x tényleg nem jó példa ide, gyenge konstrukció volt a ház, nagyon sok elhullott emiatt chipset hibával, főleg a 14"-esek.
Mondjuk szerintem nagyon szép gépek, nem tudtam őket utálni sose. Van egy szép állapotú maxos T42-m, az egyik kedvenc TP-m.David Hill mondta valamelyik interjújában, hogy amikor tanakodtak a Lenovo átvételnél, hogy hogy ne dögöljön meg a brand, végül az a javaslat nyert, hogy olyan állat TP-ket kell csinálni, amiket még az IBM sem csinált volna, és abból születtek azok a modellek, amik minősége a legtöbb IBM-esen túltett.
Persze azóta ennek a nagy része ment a kukába az Apple majmolás és olcsósítási törekvéseknek hála, de az a 3-4 generáció az átvétel után nem véletlen lett annyira jó, hogy én ezt is W500-on gépelemA régi klasszik IBM éra is végig volt tűzdelve fostartály gépekkel, de mindig voltak olyan sarokkő modellek, amikre tudtak brandet építeni, illetve szinte generációról generációra megpróbáltak valami újat, valami innovatív feature-t bedobni, néha működött, néha nem, de volt egy ilyen evolúciós flow, amit én nem érzek a brandben vagy 10 éve.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Dr. Akula #119039 üzenetére
Nem nyert. Vagyis, a két kakukktojásnál nyert, amik szvsz nem is "igazi" S-modellek (T440s, T450s), én a T460s-től induló generációra gondoltam, ami már ténylegesen egy külön modell sorozat volt, ahol a műanyaggal burkolt/mixelt rollcage-et felváltotta egy merőben más, unibody magnézium konstrukció. Tudom, miről beszélek, van T460s-em és T480s-em is. Féltégla mereveségűek, a sima T14 (vagy T460, T480) és hasonlóak egy vicc hozzájuk képest ilyen téren, ezekhez is volt/van szerencsém.
Itt írnak is róla: "Such a diet can always hold risks for the stability and torsion resistance. But not in this case: A complex material mix of magnesium and carbon-fiber reinforced plastic – which can, by the way, convince with a surprisingly sophisticated tactile feel – ensures that the chassis does not warp a lot even under heavy pressure." [link] .
A CFRP egyébként a fedlap, alul minden magnézium ötvözet, műanyag nélkül.
A hátrányuk is ebből fakad egyébként, ha ezt sérülés éri, akkor nem csak egy karc lesz a műanyagon, hanem egyből jó eséllyel ki fog látszani a fém a festés alól.[ Szerkesztve ]
-
zsolti75
senior tag
-
zsolti75
senior tag
válasz Tikakukac #119038 üzenetére
Na nehogy te is ezekkel gyere!
A P50/51-essel, meg szarrá lehetne verni bármelyik T-set.
Nem verekedésre és autóval áthajtásra terveznek gépeket, hanem hogy kibírja a 5év ipari körülmények közötti használatot.
És azt kibírja! A hardver úgyis előbb avul el manapság.
Volt sok db T42/43-asom, és nem volt olyan nagy szám mint sokak emlékeiben él.
A másik amit sokan emlegetnek, a HP w7570/7770 mint ami "mindent kibír". Ja lehet a kasztni, de nálunk 3-ból 3 ment tönkre a gari lejárta után, szóval az én emlékeimben meg úgy él mint "szemét". És még sok ilyet tudnék sorolni... -
Dr. Akula
félisten
Magnéziummal ötvözött műanyag, ahogy az s nélküli is. Régen is ez volt, csak alatta volt rollcage is. A Lifebookom azért sokkal masszívabb, és örülnék neki ha a Thinkpadem is az lenne. Persze messze nem konzumer kategória ez se, de igény az volna mégjobbra.
Közben megtaláltam, és meglepő módon t440"s"-el volt a teszt.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz zsolti75 #119034 üzenetére
Elsőnek a kijelzőfedél merevítést hiányolom. Aztán rollcage van még ezekben? Az s végűekben tudtommal nem, de én a T14-emben se láttam. Első blikkre se olyan masszív, mint a Lifebook E736-om (abban még van). Nem merném vele megcsinálni az autóval áthajtós tesztet, pedig már azt is Lenovo Thinkpaddel csinálták, nem IBM-el.
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz Sándor -P20- #119026 üzenetére
"Közel mind ugyanaz a kínai ipari hulladék. (legalábbis pár év múlva az lesz belőle)"
A konzumer kategóriában, amilyet te is vettél, ez igaz. Viszont aminek a topikjában vagy, az pont nem. Ezért hívják üzleti modellnek, aminek a lényege hogy teljesen más ligában játszik mint az általad is ismert "falura jó lesz" gépezetek. Nyilván azért azt választottad, mert feleannyiba került, mint az ugyanolyan CPU-val szerelt, de ebbe a topikba tartozó darabok. Amik viszont nem véletlenül kerülnek 2x annyiba, pl. pont nem ipari hulladékok. Még akkor se, ha azért a Lenovo aktívan tesz róla hogy így legyen, és az IBM által gyártott régebbi darabok tartósabbak voltak.
Mi a célod a notebookkal? Most raktál bele új deszkát, ami - csatlakozva Tikakukachoz - azért volt pénzégetés, mert ezzel semmivel nem ér többet a géped. Szétrohadt Wartburgba se rakunk vadiúj motort, hanem belökjük az árokba, és veszünk legalább egy Szuszkát. Te most hosszútávra akarsz olcsó és jó notit, vagy ezt a szart akarod jóra kihozni? Utóbbi nem fog sikerülni, előbbire viszont legjobb opció, ha veszel egy használt Thinkpadet (testszés szerint Lifebook, Latitude, Elitebook) az apróról, és majd ha 5-10 év múlva valami beszarik benne, na abba veszel valamit az Aliról, mert annak legalább az alapjai jók, érdemes nekiállni javítani. Az Ideapaddal a legjobban akkor jársz, ha kidobod a kukába. Ez, ahogy te is mondtad, ipari hulladék, ennyi volt a tervezett élettartama, és direkt nem is fordítottak figyelmet a minőségre, sőt, inkább arra hogy véletlenül se legyen minőségi, mivel így hamarabb visszamész a kasszához venni egy másikat. Úgy van vele a gyártó, hogy ha már olcsót vettél, kevés profittal, legalább többször csengesd ki azt a keveset.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
7480-7490 egyértelmű, főleg ha jól olvasom akkor nálad a kasztni is atomjaira van már hullva (mint minden hasonló konzumer levonó vasban), ergo ez tényleg effektíve 3-4 darab Deák bankó felgyújtása volt, plusz munkaidő
További sok szerencsét, szükség lesz rá.
-
Tim82
félisten
válasz Saskakas18 #119029 üzenetére
Volt valaki esetleg.
-
fatpingvin
addikt
pár év múlva lehet, szerencsére a kb tíz éves kontingens még nagyon nem az. nem véletlenül használjuk
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Saskakas18
tag
-
Reggie0
félisten
Pont azert vannak termekvonal szerint kulon topikok, mert nem ugyanaz az ipari hulladek
-
félisten
Közel mind ugyanaz a kínai ipari hulladék. (legalábbis pár év múlva az lesz belőle)
Néhányan itt bőven hajtunk még tizenéves laptopokat ezek közül a hulladékok közül[ Szerkesztve ]
-
Sándor -P20-
senior tag
Naszóval akkor most kérek bocsánatot, hogy eltévedtem, és az életem nem a laptopok betűjelzéseinek értelmezése körül forog.
Őszintén szólva, nekem totál mind1, hol milyen színű tintapad, vagy akármi.
Ütőm a billentyűt, kattintok, és nagyjából azt csinálja amit elvárok tőle.
Ezen felül, hogy mi van ráírva totál nem érdekel.
Közel mind ugyanaz a kínai ipari hulladék. (legalábbis pár év múlva az lesz belőle)
Hogy még jobban felborzoljam a kedélyeket, itthon a "nagy" gépem egy Voyo V1, és tökéletesen megfelel az elvárásoknak.
A segítséget pedig köszönöm.
Sejtettem, hogy nem sok mindent fogok tudni kezdeni vele. Ez ilyen, de ki tudja, egy próbát megér kérdezni.
A megjegyzésekre pedig nem igazán vagyok kíváncsi.
Azt hogy ez pénz pazarlás volt, nem mennék bele.
Szívesen várom az ajánlatokat, hogy mit ajánlotok az alaplap áráért ami ezt üti.
Ugyanis ennyiben van a cuccos, meg 3 tubus pillanatragasztó, meg egy zacskó szódabikarbóna amivel a kiszakad műanyagokat helyre raktam.
Szóval egy öröm volt a köreitekben és őszintén irigykedem néhány csatilakó problémáin...40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Sándor -P20- #119020 üzenetére
"Én mintha olyant is láttam volna, ott hogy Z !!!"
Akkor mehetett volna a Zbook topikba is, abban is van Z.
-
Tikakukac
titán
3 szó van a topik nevébe írva, abból az egyik tagadószó.
-
félisten
Thinkpad Z60, Z61 és alváltozataik 2005-ből és 2006-ból, illetve Z13 és Z16 most újabban, ezek a Thinkpad Z-k.
A tiéd nem az.
Ez itt egy business noti topik, a tiéd annak az ellentéte, Tikán viszonylag vékony a kedvességréteg, de azért igaza van. -
Kbali
nagyúr
Ideapad - ezt kihagytad. Na a tiéd az az.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz Tikakukac #119015 üzenetére
Köszi a segítséget, és ajánlom a figyelmedbe a fejlécet!
Biztos ami biztos idemásolom!Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Én mintha olyant is láttam volna, ott hogy Z !!!
Szal szerintem nem olyan rossz itt ez a hsz.
A többi megnyilvánulásodat nem minősítem, azokat minősítik a saját hsz-eid.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #119016 üzenetére
Másik dimenzió a kettő mértéke. A T60 billzet ugyanakkora erőnél 2mm-t mozog, míg ez a kupac hulladék már a két felét összeérinti
-
félisten
válasz Sándor -P20- #119014 üzenetére
Szedd ki a billzetet, és hajlítsd úgy, hogy eltűnjön a jelenség. Simán lehet őket ívbe hajlítani, csak érzéssel, hogy ne pattogjanak le a gombok
Még a legendás tömör aljú T60 billzet is képes volt mozogni kicsit fel-le, míg vagy alá nem támasztottuk, vagy nem hajlítottuk úgy, hogy ügyesen simuljon a helyére. -
Tikakukac
titán
válasz Sándor -P20- #119014 üzenetére
Rossz topik, a Z51 nem thinkpad
És igen, normális, az és az elődje a legnagyobb f0skupac gépek egyike, újonnan is azok voltak.
Most nézem mennyi volt az alaplap. Hát láttam pénzégetést, de ez abból is a komolyabb szint
[ Szerkesztve ]
-
Sándor -P20-
senior tag
Üdv szakik.
Hozzám került egy Z51-70 -es 5. gen I7 procival szerelt masina alaplap hibával.
Ezt egy az Aliról rendelt [link] alaplappal orvosoltam, most tökéletesen működik. (Na jó az optikai meghajtója designe elemként van benne. A rendszer megtalálja, de leginkább nem szeret olvasni, de ez most lényegtelen.)
Amiért írok, az egy engem meglehetősen bosszantó apróság, ami a működést egyáltalán nem befolyásolja.
Nevezetesen a billentyűzet "közepe" fel van púposodva. (Nem simul bele a lapba.)
A körmök nincsenek letörve, a bill mérete passzol. Csavarok nélkül kb fél millimétert löttyen jobbra / balra.
A jelenség annyi, hogy gépeléskor az egész billentyűzet lenyomódik, mintha nem lenne alátámasztása, illetve valami elemelné a tasztarútát a tartó lemeztől.
A "púposodás" az F7 - Jobb Alt vonalától bara eső területet érinti. Az ettől a vonaltól jobbra erő terület tökéletesen stabil, nem "rugózik" gépeléskor.
Valakinek van valami ötlete, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget?
Vagy ezek a gépek ilyenek, és ne foglalkozzak vele?
Előre is köszi a segítséget.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Bondi
tag
Sziasztok! Erősen nézelődöm a Thinkpad felé, mert ismerősök dicsérték. Viszont amit kinéztem, annak ezt találtam a leírásában: „Graphic Card: Integrated Graphics"
A többi paraméter jónak tűnik, de nem olyan ez, mint Ferrari kasztniban a trabantmotor? Lenovo ThinkPad L14 Gen 3, AMD Ryzen™ 7 PRO 5875U, 32 GB DDR4-3200MHz (SODIMM) - (2 x 16 GB).
Otthoni gép lenne, monitort dugnék rá, illetve filmnézés esetén tévét (is).
(Próbáltam itt visszakeresni integrált kártyákra, de nem találtam sokat, szóval nem csak idepofátlankodtam eme csodás május elsején.) -
Tim82
félisten
válasz bzolika10 #119010 üzenetére
7k-ért van kis méretű, gyári külső akku a Hardveraprón. [link]
Egyet vettem pár napja az eladótól, az rendben van. Azt nem tudom, hogy postázza-e is esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Kezembe került egy T580, aminek csereszabatos az akksija a csakádban lévő T470-essel, amivel töltési nehézségek voltak. Most ki tudtam próbálni, hogy működik-e másik akkuval, ég igen, így megy róla. Tehát van egy két döglött akkus (külső és belső is) T470-em. Mennyből lehetne kihozni legalább az egyikk akku cseréjét? Eddig ilyen 25k-s árakat láttam, amit kicsit soknak tartok érte.
-
Ed_007
aktív tag
válasz zsolti75 #118860 üzenetére
Hát, én is szopóágon vagyok dokkolóügyben. Amikor leveszem a dokkolóról, esélyes, hogy lefagy, vagy kék haláloz. Az is előfordult, hogy hibernáláskor dokkolva volt, majd be kellett kapcsolnom dokkolóhoz csatolás nélkül, aztán amikor visszadugtam dokkolóra, akkor halt meg.
Elég idegesítő, mert szeretem nyitva tartani a használt alkalmazásokat, hogy ne kelljen minden belépéskor indítgatni őket, meg megnyitogatni a fájlokat és keresgetni, hol tartottam...
Most ki szeretném próbálni másik dokkolóval, bár szerintem a gépben a hiba (X1 Extreme, kimaxolva).
Hasonlót még nem tapasztaltam egyetlen gépemmel sem, sőt, egyetlen Lenovoról sem hallottam, amelyik ezt produkálta volna.
-
Ed_007
aktív tag
"USB-C-n rendszeresen előfordul, hogy ez-az nem adja ki jól, vagy nem működik, és akkor kezdődhet a ki-be kapcsolgatás, perifériák lehúzása, és hasonló időrabló nonszensz dolgok... "
Azt hittem, csak én sz.p.k az X1 Extreme géppel; az rendszeresen művel ilyet, már az utódát keresem.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #119004 üzenetére
Sokat akartam...
-
félisten
X395 van itt valakinek?
-
félisten
-
peti_s
addikt
válasz Dr. Akula #119001 üzenetére
Halihó!
Egy régi ismerős.
Amire nekem kell jó, és nem kell egy új rendszert belaknom, át tudom másolni az X200-ról az egészet.
Munkahelyemen tavaly kezdődött, idén álltunk át teljesen W10-re, sajnos rengeteg a hálózati probléma, nyomtatás előtt rendszeresen újra kell indítanom a munkahelyi gépemet.
W7 alatt ilyen gondom nincs. Mint korábban is, Excel, Word van leginkább használva rajta, nem hiszem, hogy ebben az említett hátrányokon kívül, tudna olyan újat adni a W10, amivel kompenzálni tudná.Van egy "hurcolászós" T470P-m W11-el, Office-ra jó, de nem dobta be magát a szívembe, ezért is vettem egy 6. generációs T470s-t, hogy menjen szépen vissza a W7.
üdv. Peti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest