-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #118194 üzenetére
Én ezekben a "forrasztási technikákban", mint pl. sütő, hőlégfúvó és barátai, nem hiszek.
Pontosabban a tapasztalat mutatja, hogy ezekre nem igazán érdemes időt és főleg pénzt áldozni. -
-
zsolti75
senior tag
válasz
fatpingvin #118191 üzenetére
Ez oké, de maradjunk annyiban, hogy gazdasági totálkár ha a forrasztott hal meg. Nem érdemes vele egy percet sem foglalkozni. Ami ér valamit a gépből azt el kell adni a többi kuka.
-
fatpingvin
addikt
válasz
renamed #118190 üzenetére
hát, ha meg tudod határozni melyik memóriacímek rosszak akkor a bootloadernek át lehet adni badram paraméterként hogy a kernel azt ne hazsnálja. ez niylván tüneti kezelés, a megoldás nyilván az összes forrasztott RAM chip cseréje, vagy ad absurdum eltávolítása, bár ez utóbbival esélyesen lesznek problémák, ha külön van a kis konfig chip a forrasztott ramnál akkor könnyű mert azt is csak leszeded és a BIOS azt fogja látni hogy ez a "slot" üres, kérdés a gyári BIOS mit szól ehhez.
-
renamed
csendes tag
Sziasztok,
T470S gépnél ha az integralt ram rosszalkodik akkor azt valahogy lehet javitani? Egyenlőre még nem tudom melyik a 2slot kozul, este tesztelem de bizakodok hogy nem pont az.
-
ChRiS_RS
aktív tag
válasz
zsolti75 #118106 üzenetére
Múlt héten végigszarakodtam a gyári visszaállítást. Legutóbb a 98-as érában tartott ennyi ideig operációs rendszert telepíteni.... pedig azért nem gyenge annyira a vas. A lényeg: nem változott semmi. Újraindítás helyett, továbbra is leállás. Úgyhogy kábé 0 kilométeresen szerviz. Ha lesz valami, megírom.
-
-
xcds
őstag
Próbálgatom a Throttlestopot, de nekem nincs benne ez a FIVR gomb, amit az alulfeszeléshez használnak. Akkor hogy?
T9600 a proci egyébként.
-
konyi79
addikt
válasz
Tikakukac #118185 üzenetére
Van egy céges T560-am, annak ahhoz 2 töltő van. A nagyobbik talán 90W-os, azzal próváltam már. Szól, hogy többet is el tud viselni, de működik vele. Igazából nem is veszek észre használat közben semmit az akku ikon melletti sárga háromszögön kívül.
Az inverteres megoldás egy nyűg főleg, hogy alkalomszerű az igény és több autóban is felmerül.
-
konyi79
addikt
Van valakinek (pozitív) tapasztalata Thinkpadhoz nagyobb teljesítményű autós töltőhöz?
Gyári táp 230W-os, akkora nyilván nem lesz, de ha töltöget róla is jó...
-
xcds
őstag
A Power Managerre viszont azt írja, hogy az alkalmazás nem futtatható.
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Kerdessem volna ha van egy T480,T470 vagy T460 valamelyik kulfoldi billentyuzettel azt ki lehet cserelni magyarra ? Ugy mond p&p a dolog, akar a csatlakozo az alaplapon (Nem matricazasra gondolok) Keresgelek a neten es sok kulfoldi billentyuzetes van. -
xcds
őstag
Letöltöttem pár hotkey drivert, de egyikkel sem mennek az f gombok..
Hát jó lenne azért. Pl FnF5 wifi,bluetooth ki-bekapcs
FnF6 kamera ki-bekapcs, beállítások
stb
De akkor nem erőltetem. 3 verziót próbáltam ki, 2-t meg sem találtam a programok között telepítés után, csak a könyvtárat, amit létrehozott...Power managert érdemes feltenni? az működik? pl az csinálta, hogy fnF3-al ki tudtam kapcsolni a kijezőt.
illetve a system udateet?Ja, bluetooth pl nem műkszik.
-
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #118170 üzenetére
Mi az a TPM?
Ill. most az osd-vel próbálkozok, de a win7 driver nem csinál semmit... Nem tudom ki-be kapcsolni a wifit az Fn+F5-el pl. -
-
Nem kell az említetteken kívül manuálisan telepíteni semmit.
Esetleg ha akarsz Intel grafika vezérlőpultot (én akartam, mert abban húzok vissza a kék színből) , ez a driver használható.
Előfordul, hogyha pl megnyitod a Win10 oldalsávot (a jobbra lévőt, nem vágom mi a neve), reseteli a Windows a színprofilt amit használsz, vagy amit az Intel driverben beállítottál, ilyenkor csak annyi a teendő, hogy engedélyezed a hotkeyeket is az Intel vezérlőpultban, és ha a nyomi Win resetelné a színprofilt, nyomsz egy ctrl+shitft+felfelé gombot, és az Intel driver visszatölti a saját színeid.
Mókás, de a Radeon driver nem tud ilyet, ott felbontást kell állítani egyszer, hogy visszatöltődjön a beállított színprofil Winen belül.
-
xcds
őstag
Köszi a válaszokat! Ez jó hír. Akkor lehet belevágok . És a többi driver? Van külön csomag a 10-hez? Vagy nem is kell? Én 10 évente telepítek, uh mindig újdonság minden.
Foxi: már cseréltem kijelzőt, köszi azért. -
HSM
félisten
-
Megy minden, ahogy írtam valahol fentebb nemrégiben, az ujjlenyomat-olvasóhoz valószínű a Dell driver fog kelleni (hardware id-t copyzd ki és kidobja a google), minden más tökéletes, a töltési küszöbértékek beállításától eltekintve.
Van amúgy egy tartalék W500-am amit tesztelek és bontok majd (zsanérok és kijelző fedél miatt vettem alkatrésznek), ha a tiédben az alap kijelző lenne, és érdekel ebből az 1680x1050-es (egyelőre nem vágom, hogy Samu, vagy LG), dobj egy pü-t.
Ja, RMClockkal szerintem fölösleges vesződnöd, körülményes a ThrottleStophoz képest, és utóbbit meg tudom erősíteni, hogy működik Win10 alatt is.
-
xcds
őstag
Sziasztok!
Integrált vga-s t500-on használ vki win10-et? Működik vele minden?
Most win7 van rajta. Gondolom tpfancontrol meg rmclock nem lesz.. -
vicze
félisten
válasz
Vladislav #118157 üzenetére
Egy modernebb T1x amiben Xe vagy Radeon iGPU van bőven az említett GPU felett van, legújabb AMD(6xxx) esetében többszörösen. zsolti75 a többit leírta.
Az M1-es Air jobb sok mindenben, de elég necces a 400e, azért 256/8GB és 0 változtatási lehetőség bármin, illve a régebi játékokat felejtsd el teljesen, ha nincs natívan Mac-re.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Vladislav #118157 üzenetére
Erre a felhasználásra ezen az árszinten, én egy T14, T15, L14, L15-környékén nézelődnék amd 4650, 4850, 5650, 5850-el innen az apróról, vagy külföldi webshopból. Értelemszerűen, ha hordozva lesz a gép akkor 14, ha nem akkor inkább 15-ös méretben. A filmezéshez jó ha 15" a kijelző.
Az M1 air is bőven elég lenne teljesítményre, viszont 13,3"-on az nézzen filmet akinek muszáj. -
Vladislav
tag
Sziasztok!
Egy Lenovo ThinkPad Edge E531 típusú gépet használok, már lassan 9 éve. [link] Anno általános felhasználási célra vásároltam: szövegszerkesztés, filmezés, net és játék. Az elmúlt években játékra már nem nagyon használtam egyrészt idő hiányában, másrészt gondolom a teljesítménye fölött is eljárt az idő.
Most úgy döntöttem, hogy lecserélem a gépet. Szintén általános célú felhasználás lenne, elméletben játékra (jellemzően nem a legújabb játékokra) is.
300-400.000 Ft-nál nem nagyon költenék rá többet, van esetleg olyan konfiguráció, amely jó lehet? Nyílván az általam nézett árkategórában integrált videokártyás gépeket kapni, egy mostani integrált kártya eléri egy Geforce GT 370M szintjét (ez a kártya van a mostani laptopomban) A ThinkPad mellett még Apple McBook Air-ben (M1-es procival) is godolkodok.Az ideálisabb választás lenne?
-
Szerencsére nálam újraolajozott venti még nem mondta fel a szolgálatot, pedig én aztán pörgetem őket mint a sugárhajtómű, 3d alatt minden dgpu-s gépemen maxon megy a fan.
-
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #118149 üzenetére
Miért nem erre való szert használtok? Én lítium bázisú, EP adalékos csapágyzsírt szoktam tenni bele. Kerékpárboltokban pl. általában beszerezhető, nem drága. Piszok sokáig jó, nem igazán folyik ki, nem fogja le túlzottan.
-
válasz
megott #118148 üzenetére
Jaja, ez is nagy viszkozitású cucc. Jó sűrű, de idővel szépen beszivárog mindenhová ahová szükséges.
Kísérleteztem régebben folyósabb műszerolajokkal, de volt, amivel fél év múlva újra zörgött a fan.
(Ez egy annak idején nasként használt gép volt, úgyhogy folyamatosan ment valami nagyon elborult időt, kikapcsolva csak olajozásra volt, ill. egyszer tettem bele nagyobb HDD-t ) -
megott
aktív tag
válasz
FoxiestFox #118147 üzenetére
Én pl óraművekben használatos nagy viszkozitású olajjal, valamint a már fent említett Klübersynthet.
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #118141 üzenetére
Ezt kikérem az X-es sorozat nevében is
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #118141 üzenetére
Óvjuk meg a T60-at, az összeset is.
-
Az a lényeg, hogy T60-nak ne essen baja, a többit pákázd nyugodtan.
-
-
Tikakukac
titán
Annak, hogy megkérdezem, házi módszerrel érdemes-e egyáltalán ennek nekiállni bohóckodni, mi köze van pl. egy nem forrasztott cpu-s géphez?
Meglepően sok. Egyfajta indikátora, hogy milyen szinten vagy tisztában azzal amit csinálsz. A WD40 után egy ilyen kérdés instant riasztás
Csavar, csavar, kipattint, kábel leszed, kipucol, pasztáz... összerak. Szimpla droid munka, 3 tál rizsért megcsinálták Kínában anno. Semmi különösebb hozzáértés nem kell hozzá, csak egy videó, meg némi türelem.
Jep. Legalábbis szokta ezt hinni az egyszeri ember. Egész jól meg lehet élni az otthon elb@szott hasonló projektek duplán kiszámlázásából, a nem jól elrakott kábelek későbbi anomáliáiból stb. Úgyhogy hajrá, kövi héttől megint számlaképes vagyok, jöjjenek a vasak
Értem én, hogy adott esetben ezt képes vagy nagy etvászként előadni egy kuncsaftnak, aki életében nem látott ilyet, de felesleges pózőrködnöd.
Pákával cserélnék CPU-kat az qrva élet, hogy még cigánykereket is vágnék a nappaliban az ügyfelek előtt. De még az ügyfelek is bakker
-
megott
aktív tag
-
S.I
kezdő
válasz
Tikakukac #118134 üzenetére
Annak, hogy megkérdezem, házi módszerrel érdemes-e egyáltalán ennek nekiállni bohóckodni, mi köze van pl. egy nem forrasztott cpu-s géphez? Csavar, csavar, kipattint, kábel leszed, kipucol, pasztáz... összerak. Szimpla droid munka, 3 tál rizsért megcsinálták Kínában anno. Semmi különösebb hozzáértés nem kell hozzá, csak egy videó, meg némi türelem.
Értem én, hogy adott esetben ezt képes vagy nagy etvászként előadni egy kuncsaftnak, aki életében nem látott ilyet, de felesleges pózőrködnöd. -
HSM
félisten
Még a hőlégfúvó is amatőr módszernek tekinthető. Megvan annak a maga módszertana, milyen hőfokon, mennyi ideig kell/szabad lennie, ha tartósan működő eredményt szeretnél. Ezt egy professzionális BGA forrasztó állomáson meg tudod valósítani, hőlégfúvóval sok sikert hozzá.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #118131 üzenetére
Ja bocs, akkor én néztem be, hogy mit írt.
X61-en valóban, jó eséllyel kinyírja a lapot a forrasztós procicsere-kísérlet.
De amúgy ott se kell mikrokóddal szívni T7500, T7700 esetében, volt gyárilag ezekkel forrasztott X61 is.
-
-
Tim82
félisten
Valamit nagyon benézel, ha a T61-en forrasztottnak látod a procit.
Sem a T7500-hoz, sem a T7700-hoz nem kell semmilyen mikrokódos szívás. T8100, T8300, T9300, T9500 esetében lehet (de nem biztos), hogy kellene BIOS-t frissíteni - ha nagyon korai, mondjuk 2007-es dátumú a BIOS a notin.
-
-
S.I
kezdő
Most, hogy rendberaktam összesen 3 db t60-at, gondoltam, szivatom magam tovább és elővettem a jó kis régi hurcolászós 4:3 x61-em a szekrény mélyéről (már használtan vettem) amit kb. 1,5 év után le is váltottam anno egy szintén használt dell e4300-ra. Azóta nem is voltak thinkpadjaim (nem is hiányoztak, maradtam a dell vonalon)
Szétbontottam, mert amúgy is zörgött a hűtő, kapott pucevát, wd40-et. És van a fiók mélyén egy t7700 (meg van egy t7500 is, jó régen vettem darabját az ebayről 300 ft-ért pár másikkal), ami 400 hz-el gyorsabb mint a gyári. Csak egy pákám van, azzal vajon le tudom szedni a gyári forrasztást? A széleken látok 3 pöttyös forrasztásokat a lapra. De amiket találtam módszerek, mind hőfúvósak. Az annyira nem zavar, ha a proci nem éli túl.
Plusz ha még a bios microkódokkal is szívni kell, nem elég egy bios frissítés, akkor tényleg inkább hagyom, annyit nem ér, majd megpróbálom családban, baráti körben így elajándékozni. (amúgy mennyi érhet, 4 giga rammal? lelakva nincs, de a hdd fedelet nem találom :D )
Éééés van még egy z61t is :D. Szerintem abban lesz akkor proci csere, ha összeraktam az x61-et. Ezt egyszer már majdnem elpasszoltam, de nem jó akksit küldtek a vásárlás során, aztán polcon maradt. -
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #118118 üzenetére
hergeled mán megint a népet
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #118121 üzenetére
Bmeg, megnéztem mennyibe kerülnek...
-
válasz
vargas0502 #118120 üzenetére
Hát igen, szerezned kell egyet.
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #118118 üzenetére
Te jó ég, az a W701-es egy vadállat lehet.
Fáj a fogam egy ilyenre vagy egy W700-ra de nagyon.......... -
Remélem a feleségem duplaakkus szörnyűsége (szintén T470) nem jut erre a sorsra egyhamar. Beállítottam neki a töltési küszöböket mikor megvettük, ezen felül csak a reménykedés marad.
Abban is, hogy nem nyomódik össze még vékonyabbra az igazi Thinkpadek szorításában
-
bzolika10
aktív tag
-
bzolika10
aktív tag
válasz
donjohnson #118111 üzenetére
Akksicsere megoldotta vagy mélyebben keresendő a hiba?
-
vargas0502
tag
válasz
donjohnson #118113 üzenetére
Nyilván erről szól a játék...., de azért ez egy kicsit fura.
Na mind1, elengedtem. -
donjohnson
addikt
válasz
vargas0502 #118112 üzenetére
lehet, hogy silány beszállító adta az akkukat abban az évben. 6 éves gépek. lejárt a garancia, igazából ne várj csodát. arra ösztönöznek, hogy vegyél új gépet.
-
vargas0502
tag
válasz
donjohnson #118111 üzenetére
Na de ennyire? Az egyik barátom is ezzel a jelenséggel küzd a T470-en.
-
bzolika10
aktív tag
Szsiasztok! Van egy T470-em még egy pár napig, mielőtt lecserélem egy P50-re. Nem tölti fel egyik akkut se, állandóan 0 százalékon van. mind a két akksi. Próbáltam a gyári töltőjével és a C-s töltővel is, de egyik sem tölti. Valaki találkozott már ilyennel?
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #118105 üzenetére
Én magát azt az ujjlenyomatolvasót nem sírom vissza, a T470-em, X270-em, L380-am ujjlenyomatolvasója pontosabban működik és komfortosabb is. Az olvasóval történő bekapcsolás és bejelentkezés azonban valóban nagyon jó feature volt.
-
zsolti75
senior tag
válasz
ChRiS_RS #118103 üzenetére
Rakj fel egy gyári recovery-t! Ha azzal se jó, akkor szerviz.
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #118102 üzenetére
Merül készenlétben, az tény.
De egy jó feature volt szerintem -
ChRiS_RS
aktív tag
válasz
Surfym@n #118035 üzenetére
No... újabb (nem jó) hír.
Újraraktam Win11-el és minden driver telepítése nélkül is leáll újraindulás helyett. A végén már "visszaballagtam" Win10-re és a probléma ugyanaz maradt. Kezd tele lenni vele a bakancsom.
Még az alapbeállításokat is visszaállítottam az UEFI-ben. A helyzet mit sem változott.
Egy érdekes észrevételem van: ha tápra van dugva a gép, akkor hajlandó újraindulni, egyébként nem. -
válasz
barnam_ #118100 üzenetére
Itt a kérdező problémája, hogy meríti az akkut, ami így igaz.
Bár egy napi használatú gépnél ez nem okoz problémát szerintem, az a néhány % merülés két bekapcsolás között... Lehet, ő több időre teszi le a gépet, akkor már azért problematikus, hogy a töltve lerakott gép egy hét múlva már nem kifejezetten mutatja a feltöltöttség állapotát
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #118099 üzenetére
Én november vége fele kínlódtam T500-ason Windows 10-zel, hogy menjen a váltható grafika, de sehogy sem jutottam dűlőre. Ott feladtam, a 8.1-esen még meg lehetett oldani, és tartósan jól működik a váltás, de ott vége van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nintendo Switch 2
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest