- Apple MacBook
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ekkold #84414 üzenetére
Egy, nagyjából (talán) közepes szintű multim van: [link] (TrueRMS-t mér)
Illetve egy régebbi, de szintén valami normálisab darab. Azért gondolom csak, hogy a szkóp tévedhet, mert egyrészt valóban egy bóvli kategória, másrészt mindkét multi pontosan ugyanazt a 0.266VAC értéket mutatta a hangkártya kimenetre kötve.
Gondolom mindegyik műszer ellenállása marha nagy, szóval emiatt nem lehetne különbség.Igazság szerint nem nagyon tudom használni a szkópot, nem értek hozzá, emiatt gondoltam egy egyszerű darabbal kezdeni.
A kijelző felső sorában például nem világos, hogy a beállítható "pwm" és "duty" értékek mit állítanak. Magát a szinusz hullám kitöltési tényezőjét értem, csak az nem világos, hogy például miért tudom ezt beállítani a szkópon.
Illetve a négyzetrács két szélén van 1-1 le-fel mozgatható nyíl (a bal nyilon van egy "1" jelzés) és nem világos, hogy mit csinálnak. Az kiderült, hogy a jobb oldali nyil, ha túlfut a hullámforma kitérésén, akkor a trigger led nem villog és olyan, mintha nem találna jelalakot.
Szóval alapvető gondjaim vannak egy szkóp, pontosabban digitális szkóp használattal.
Tudnám mire használni csak nem tudom hogyan tehetem meg.Van erről valami magyar doksi, hogy miként kell használni ezeket?
#84411 And:
Igen, AC-re van állítva. GND, AC, DC beállítások vannak.
Próbáltam valamennyire beállítani használathoz, de azon kívül, hogy egy négyszögjel alapján két változtatható kondi segítségével a négyszög jel alakját lehetett kicsit rendbetenne, nem tudom mit lehetne még kalibrálni rajta.
Valahogy egyszer sikerült egy "cal" feliratot megjelenítenem rajta, de nem tudtam mit kezdeni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tesla topik
- iPhone topik
- Total Commander
- Ford topik
- Futás, futópályák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3543
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- EliteBook 640 G10 14" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Legion Pro 5 16ADR10 16" QHD+ IPS Ryzen 9 8945HX RTX 5060 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Playstation Portal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Asus ROG Strix G614JVR-N4014W SZÁMLÁVAL GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3447, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest