Hirdetés
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen processzort vegyek?
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hővezető paszták
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
moha21 #83907 üzenetére
Komplett TV-ből lehetne éppen, csak még azzal is meg kellene küzdeni (illesztés, jelformálás) de nem világos, hogy a világosságjelet (az elektronágyú intenzitását moduláló videojelet), hogyan gondoltad?
Az oszcilloszkópon a fényerőt manuálisan tudod állítani, vagy bele kell barkácsolni, ha modulálni szeretnéd. A számítógépes trükköknél viszont az eltérítőjel sebességével operálnak, ha jól sejtem, az eredeti videóból állítanak elő olyan H és V jeleket, ami ennek megfelelően torzított (ld., amit a pásztázásról írtam előbb).
Egyébként képcső nélkül, a szabadon maradt nagyfeszültségű gumisapkából fenyegetően sziszeg a 20-30 kV (koronakisülés, ózonillat), bármihez áthúz, ami a közelébe kerül. Légzáróan szigetelni szilikongumival lehetne éppen (Gumiám / FBS), az elvágott kábelt is, de ez is inkább érdekesség, sok értelme nincs. (Szigetelőszalagot "kiröhögi", áthúz előbb-utóbb).
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro 128GB,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3389, 94% Akkumulátor
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest