- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali fotós kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
Megépítettem a deszulfátort újból, egy újonnan készített panelon, új IC-vel és a leírás szerinti FETtel, tegnap sikerült szereznem.
Az IC és a tápszűrő ellenállása beforrasztása után mértem tápfeszültséget a ICn, a 12V- ból olyan 10,5-öt lehett mérni, ez már rendben van.
Aztán beforrasztottam a többi alkatrészét az 555-ösnek és meghallgattam egy füllhallgatóval a kimetet, közepesen magas, sípoló hang, tehát működik.
Majd betettem a FETet, majd egy 5W-is ízón át kapcsoltam az akkura, hogy ne károsodjon semmi, ha zárlat van. Az ízzó nem világított, tehát rendben van.
Beforrasztottam az maradék alkatrészt is, majd megint teszt 5W-os ízzóval, most sem vilgított, műszer szerint 40mA körül esszik. Ahogy rákapcsoltam az alkura a tekrcsektől halk fütyülő hang jött, ugyanaz, mint a fülhallgatóban, tehát működik.
Most rajta van egy 12Ah-ás akkun már pár órája, hang továbbra is van és enyhén melegednek a tekercsek, egyelőre ennyi a változás.Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Spórolós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali fotós kérdések órája
- Ukrajnai háború
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AM 5 lapok
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest