Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Milyen joysticket vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
w.miki #50299 üzenetére
Mármint ha arra célzol, hogy a 2 TB-os lemezen a klónozás után 1 TB-os lett a partíció, akkor a Windows lemezkezelőjében a kötet kiterjesztése opció használatával lehet használatba venni a teljes lemezterületet. De pl. a Macrium Reflect esetében a klónozás előtt is van lehetőség csökkenteni / megnövelni a partíciók méretet.
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique #50285 üzenetére
Köszi, végül sokadikra jó lett, megcsinálta a klónozást.
Viszont most az új D meghajtóm is 1TB-os lett.
Mivel lehetne a partíciót kiigazítani 2TB-ra a legkönnyebben, és hiba nélkül? -
SutPet
aktív tag
válasz
SutPet #50297 üzenetére
Érdekes jelenség, partíciót töröltem, windows kérte hogy inicializáljam a lemezt gpt lett és most egyelőre minden flottul megy.
Produkálhat ilyen fake olvasási hibákat és bad sectort(nasben azt jelzett, most gyorsteszten semmi, teljes felületteszt még fut.) az ha mondjuk a táp nem elég erős? -
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
adott egy WD Red 2TB(WD20EFRX). Ment szépen egyszer csak elkezdett károgni a raid tömb és olvasni se tudom. Kicseréltem és usb-s keretbe beraktam rákötöttem a gépre, sentinel látja, 100/99 nek jelzi mondván vna 2 gyenge szektor.
SMART teszt nem tud lefutni se sentinelből, se WD datalifeguardból. A következő hibát írja:
Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 97 (Unknown Test)Mi lehet a baj? teljesen kuka? :S
-
Floyd80
addikt
válasz
King Unique #50295 üzenetére
Köszi, lehet a Win10 telepítésénél csináltam valamit, hogy átkonvertálja ilyenné.
-
Floyd80
addikt
Üdv, van egy 1TB-s laptop HDD-m a gépben és a Windows valamiért microsoft storage space-ként kezeli, nem látom pl. a SMART adatokat sem, de nem is emlékszem, hogy erre állítottam volna telepítésnél, a régi gépből egyszerűen átraktam ide. Ki lehet ezt kapcsolni formatálás nélkül?
-
King Unique
titán
válasz
zsolt320i #50292 üzenetére
Ugyan a HDS szerint szektorhibák nincsenek a merevlemezen, ellenben van egy rakás adatkapcsolati hiba, ami egyrészt abnormális, másrészt akár az is okozhatja a leakadásokat. Vagyis ahogyan a program is írja, ilyenkor célszerű a fizikai csatlakozást, a SATA adat- és tápkábelt ellenőrizni, szükség esetén cserélni. Bár az említett mini PC esetében ez macerás lehet...
-
zsolt320i
senior tag
válasz
King Unique #50275 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
jodován #50290 üzenetére
A "Hozzáférés megtagadva / letiltva" hibaüzenet jogosultsági problémára utal NTFS fájlrendszernél, ami nem meglepő, ha másik Windows, másik felhasználói fiók alól akarsz hozzáférni a meghajtó tartalmához. Vagyis szükség esetén a jogosultságokat kell beállítani, saját tulajdonba venni a mappát / teljes meghajtót. Ez megoldható grafikus felületen W7 (így) és W10 (így + így) alatt egyaránt, valamint parancssorban szintén. Viszont ha rendszermeghajtókról van szó, akkor azért nem kell összevissza se állítgatni, összekuszálva az alapértelmezett jogosultságokat!
"viszont indítani nem indít."
Ha SATA-n lettek telepítve az operációs rendszerek, ellenben a rendszermeghajtót USB-n csatlakoztatod, akkor nem meglepő, ha nem bootolnak. Ahhoz Windows esetében Windows To Go, vagy SATA local install to WTG install átkonvertálás kell, bár hardvertől és beállításoktól függően akár ezek nélkül is elindulhat. Viszont ezek hivatalosan az újabb (8.1, 10) Windowsoknál támogatottak, a 7-esnél nem.
"A másik, hogy win7 / linux rendszer hdd-vel csinál valamit, mert ha visszateszem boot-lemeznek, nem indul róla a boot manager se."
Normál esetben nyilván nem kellene attól, mert SATA helyett átmenetileg USB-n van csatlakoztatva a HDD / SSD. Ráadásul itt a bekapcsolt gyorsindítást sem lehet okolni, mint pl. az ilyen eseteknél, ha W7-ről van szó. Tehát ott vagy más is történt a felhasználó ténykedése által, vagy a dokkoló gányolt valamit össze USB-n. De mondjuk az nem derült ki, hogy a BIOS boot beállítások megfelelőek-e, visszahelyezés után egyáltalán nem indul a meghajtóról semmilyen OS, renderindítás javítása próbálva volt-e stb.
-
jodován
tag
Üdv!
Dokkolót használok. (LogiLink)
Gondoltam én, ha gépházból / notiból kiveszek egy hdd-t és belerakom, minden frankó. De hát ugyebár nem.
Az egyik probléma a "Hozzáférés megtagadva / letiltva". (Total Commanderben rendszergazdaként megjeleníti a tartalmat. Úgy néz ki másol is rá, viszont indítani nem indít.)
A másik, hogy win7 / linux rendszer hdd-vel csinál valamit, mert ha visszateszem boot-lemeznek, nem indul róla a boot manager se.
Gondolom, ha helyből usb-n formáztam volna őket, meg rendszer hdd-t nem pakolászom bele, akkor talán nincs probléma.
Szóval erről kerestem leírást, hogy mire kell odafigyelni, milyen beállításokat (gondolom megosztás) kell és hogyan eszközölni, hogy más rendszerekből is teljes hozzáférés legyen (win7 / 10 / linux).
Sajnos nem találtam.
Tudtok esetleg erről valami összefoglalót (nem muszáj magyar) vagy tanácsot adni, hogy tudom ezt megoldani?Köszi a figyelmet!
-
King Unique
titán
válasz
w.miki #50288 üzenetére
A lemezkarbantartó az más, a CHKDSK a lemezellenőrzés, ami azért nem szokott olyan memóriaigényes folyamat lenni. Ott esetedben vsz más gond lehet, de meg kell nyitni pl. egy feladatkezelőt, aztán az megmutatja, hogy melyik folyamat épp mennyi RAM-t eszik. Valamint még az szokott gondot okozni, ha ki van kapcsolva, le van tiltva a lapozófájl, akkor szoktak hasonló hibaüzenetek megjelenni, programok bezáródni stb. De mondjuk ez már nem éppen HDD probléma, ez ügyben az OS, jelen esetben a Windows 7 topikban kellene érdeklődni, ha nem sikerül megoldani.
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique #50287 üzenetére
Köszi, ezt akkor lefuttatom. CHKDSK D: /F /R
Elkezdtem, de bizonyos időközönként feldobja a Win7, hogy kevés a memória zárja be a lemezkarbantartó programot. Ok, Mégse. Van ötleted, hogy ezt miért akarja. 8GB RAM van a képben, az kevés neki?(Reflectben nem találtam meg azt az opciót, hogy átugorja a hibás szektorokat. Illetve az enyém egy régebbi változat, ott egy helyen (az elején, intelligent sector copy), mintha bepipáltam volna, hogy ugorja át, de akkor is Error 9-el állt meg végül.
HDS-ből is csak egy régebbim (4.60) van, ami regisztrált, ott nem oldotta meg a Részletes Teszt a hibát..) -
King Unique
titán
válasz
w.miki #50286 üzenetére
Ha a CHKDSK-t ráereszted egy ilyen nem hibátlan állapotú lemezre, akkor mindenképpen javasolt előtte az adatok lementése biztos ami biztos alapon. Ez legyen az első! De ha már sikerült mindent lementeni, akkor mondjuk klónozni sem feltétlen muszáj, de mindegy.
Amúgy meg inkábbCHKDSK D: /F /R
formában kellene kiadni a parancsot, ami elvileg javíthat hibákat, aztán hogy ez esetben a gyakorlatban mennyire jön össze, az más dolog.Azt hittem az nem akadály, a Macrium esetében is valami server kiadás volt...
Egyébként meg akár ingyenes promókat is lehet találni az azzal foglalkozó topikban. -
w.miki
veterán
válasz
King Unique #50285 üzenetére
CHKDSK D: /R parancsot futtassam le, és az kijavíthatja a hibát?
(A részletes önteszt csak regisztrált verzióban működik) -
King Unique
titán
válasz
w.miki #50284 üzenetére
De, világosan írja, hogy van a lemez felületén 1 db gyenge szektor és jelen esetben valószínűleg az okozza a problémát a klónozásnál. A "javításhoz" a többi meg le van írva az előbbi válaszban. Plusz a HDS tesztjeinél a gyenge szektort akár a részletes önteszt is helyrerakhatja.
Már említve volt a Macrium Reflect és abban a szektorhibák ignorálására való beállítás is. De tud hasonlót pl. az Acronis is ezen és ezen screesnhotok alapján. Aztán pl. az adatmentés topikban is vannak példák olyan szoftverekre, amelyek jobban tolerálják szektorhibás lemezek olvasását. Amúgy meg ott van a Milyen program, ami...? topik, ahol ráadásul szintén feltetted a kérdést.
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique #50283 üzenetére
Az Áttekintés nem sokat segít:
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
További információk: https://www.hdsentinel.com/hard_disk_case_weak_sectors.php
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Nincs szükség beavatkozásra.
Gondolkoztam a sima másoláson is, de félek, hogy úgy a D-re telepített programok, és a megosztások beállításai elvesznek. Tudsz ajánlani egyszerű klónozó programot? -
King Unique
titán
válasz
w.miki #50282 üzenetére
Hát ott, abban a programban, amivel megnézted. Ha a HDS-sel, akkor azzal, ami az áttekintés fülön a szöveges értékelésben írni szokta, hogy mi a gond. Vagy akár screenshotot is be lehetne tenni, hogy ne kelljen találgatni.
Ha szektorhibás a HDD, akkor olyan klónozó programot kellene keríteni, ami tolerálja azt, illetve a CRC hibás olvasást. Vagy manuálisan átmásolni a fájlokat egyik HDD-ről a másikra pl. a fájlkezelőben. Ami egyúttal biztonsági mentésnek is jó lehet, mert a lemezhibáknál javasolt CHKDSK futtatása (parancssorból, javítással) előtt célszerű az adatokat is biztos ami biztos alapon lementeni. Másik megoldás lehet a lassú formázás, viszont az eleve destruktív és törli + felülírja a meghajtó tartalmát.
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique #50281 üzenetére
Nem, a notiban elvileg az eredeti HDD helyén van a D (1TB) meghajtó, a C (128GB), az egy msata SSD.
Nem tudom miért 99%-os a kondíciója, azt hogyan tudnám kideríteni? (A C meg csak 92%)
A H (2TB), amire költöznék az van USB porton keresztül rákötve egy Orico HDD házban. -
King Unique
titán
válasz
w.miki #50280 üzenetére
Mármint úgy értettem, hogy a laptopban lévő SATA HDD Caddy. Van ilyen USB-s kivitelben is, vagy te most 2,5"-os, USB-s külső házra célzol?
Ha a HDD szektorhibás és / vagy adatkapcsolati probléma van USB-n, akkor hiába próbálod másik programmal, jó eséllyel az is hibára fut majd. Ha a HDD oké (?), akkor a szokásos dolgokat lehetne kipróbálni, vagyis másik USB-porton, másik USB-kábellel, másik külső házba téve a merevlemezt stb.
"HDS szerint a D 100/99, -> a H 100/100"
A D-n miért 99%-os a kondíció? Ha a HDS szerint gyenge / hibás szektor van rajta, akkor az szívás és vsz azért akad le azon a ponton a Macrium. Bár elvileg van benne a beállításoknál olyan lehetőség, hogy ignorálja a hibás szektorokat.
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique #50279 üzenetére
HDD caddy USB-n csatlakozva.
HDS szerint a D 100/99, -> a H 100/100
Most mit csináljak? Próbáljam meg egy másik klónozó programmal? -
King Unique
titán
-
w.miki
veterán
Szeretném kicserélni a HDD-t a notimban egy nagyobbra (1-2TB) és ehhez próbáltam átklónozni a D meghajtót, hogy a programok, sé beállítások átmenjenek, d e hibát dob a Macrium Reflect.
Clone Failed 9 - Read failed 23
Mi lehet a gond? -
King Unique
titán
válasz
tknof1871 #50273 üzenetére
Ezt miért nem abban a topikban kérdezed meg még egyszer, vagy a topikgazdától privátban, aki az összefoglalót írta?
Egyébként meg kb. magától értetődő mindegyik de ugyanakkor lehetnek az egyes kategóriák között akár átfedések is.
3,5" ALAP üzem: nyilván az általános felhasználásra vonatkozik, ami lehet rendszer alá és adattárolás is, valamint jellemzően 7200-as merevlemezeket takar.
3,5" NAS és ADAT üzem: értelemszerűen kifejezetten NAS-ba és kifejezetten adattárolásra való 5400-5900 / 7200 RPM-es modellek.
3,5", FELÜGYELETI üzem: oda van írva, hogy milyen felhasználás, vagyis DVR/NVR.
3,5", VIDEO-AUDIO üzem. szintén oda van írva, hogy milyen felhasználás, vagyis PVR/DVR/IPTV.
3,5"-2,5", RENDKÍVÜL GYORS üzem. értelemszerűen kifejezetten a minél nagyobb sebesség a lényeg, azért vannak ott 10 000 RPM-es modellek felsorolva.Ja, szívesen!
-
King Unique
titán
válasz
bilcsi86 #50272 üzenetére
Ez így eleve abnormális, mivel ha alvó módra teszed a gépet, illetve a rajta lévő OS-t, akkor vele együtt a külső HDD is készenléti állapotba vált és leáll. Majd amikor felébreszted, akkor a külső merevlemez is felpörög és újra használatra kész lesz. Legalábbis ez a normális működés.
Ha Windowst használsz, akkor ilyenkor egyrészt az is kérdés, hogy az eszközkezelőben és a lemezkezelőben látszik-e a külső merevlemez. Mert a "nem látja" a rendszer kijelentés nyilván csak akkor reális, ha az előbbi helyeken sem jelenik meg. Másrészt esetleg az energiagazdálkodási és az USB-s eszközök kezelésével kapcsolatos egyéb beállításokat is érdemes lecsekkolni az eszközkezelőben. Példák: [link], [link], [link]. Valamint az USB-kábelt és magát a külső merevlemezt is, mert a linkelt példáknál végül kiderült, hogy maga az USB-s tárolóeszköz a hibás. Ha csak ennél a külső merevlemeznél van a leírt jelenség, akkor elvileg akár ez is benne lehet a pakliban, viszont ha rendre más hasonló (másik külső HDD, pendrive stb.) eszközöknél is, akkor nyilván más oka van.
-
King Unique
titán
válasz
zsolt320i #50271 üzenetére
Akkor viszont nem szabadna így beakasztania a másolásnál a Windows működését, ha az eleve egy külön fizikai meghajtóról (eMMC) fut. Ha a HDD-n belül másolsz és nem az eMMC meghajtóról / meghajtóra, akkor meg pláne. Ha közvetlenül (?) előtte a külső merevlemez használatakor nem jelentkezett a probléma és a másolásnál pl. az antivírus szoftver sem terhelte a rendszert, akkor lehet a HGST merevlemez lesz a probléma okozója. Viszont az állapota nem ismert, ahogyan az sem, hogy a fizikai csatlakozás rendben van-e SATA-n.
-
King Unique
titán
válasz
tkORI225 #50270 üzenetére
Ha a partíciót (
partition
) választod ki és úgy adod meg, akkor is működnie kellene, mert ilyenkor a hozzá tartozó kötet (volume
) is automatikusan kiválasztódik (*), amit adetail par
parancs kilistáz. Vagy másik opció, hogy egyből a megfelelő kötetet választod ki és arra adod ki aattributes vol clear hidden
parancsot.Ha nem megy, akkor ott nálad egyéb gond lesz, amit a Windows eseménynaplójában lehetne megnézni, mint az a screenshoton is látszik. Egyébként meg újrapróbálás a külső merevlemez újracsatlakoztatása és / vagy a Windows újraindítása után. Ha nincsen rajta még semmilyen fontos adat, nem másoltad még vissza a lementett fájlokat, akkor meg törlés és újraparticionálás. De már az fura, hogy ha adatmentés után állítólag újraparticionáltad, akkor mégis hogyan lett rejtett, amikor azt általában külön kell beállítani...
-
tknof1871
őstag
Üdv! Milyen merevlemezt vegyek topikban nem válaszoltak. Hát felteszem itt, hátha valagi. Pontosan mit jelentenek a különböző üzemek?
3,5", ALAP üzem?
3,5", NAS és ADAT üzem. A NAS-t kb értem. Több eszközt (x darab PC; telefon; okos tv; stb) kiszolgáló jellemzően csak adattároló egység de valójában tud más funkciót is. De mi az ADAT jelentése itt?
3,5", FELÜGYELETI üzem. Amikor a megfigyelőkamera vagy -kamerák képét rögzíti?
3,5", VIDEO-AUDIO üzem. Akkor viszont ez mi?
3,5"-2,5", RENDKÍVÜL GYORS üzem. Ezen OS fut? -
bilcsi86
újonc
Sziasztok!
Egy olyan problémám van az usb külső hdd-el, hogy kb 5 év használat után, ha alvó állapotba teszem a gépet, utána felébresztem, nem látja a külső hddt. Kihúzom, visszadugom semmi. másik helyre dugom vissza, akkor se történik semmi. vagyis hangja van, jelzi hogy csatlakozott valami, de nem látom. Restart megoldja, a következő altatásig.. Újra telepítés sem oldotta meg.
Ha valakinek van ötlete, kérem ossza meg velem. Köszi pacsi -
zsolt320i
senior tag
válasz
King Unique #50269 üzenetére
délután ránézek.
A windows külön meghajtón van (64 gb emmc).Thx.
-
tkORI225
újonc
válasz
King Unique #50267 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
zsolt320i #50268 üzenetére
Ha ez a rendszermeghajtó és ezen van a Windows, valamint a másolás és a torrentezés is erre a merevlemezre történik, netán ugyanarra a partícióra (C), akkor annyira nem meglepő, ha az utóbbiak miatt átmenetileg beakad a rendszer működése. Ha utána megszűnik a jelenség, akkor pedig pláne valószínű, hogy amiatt van. Plusz nem ártana ránézni pl. a HDS programmal a lemez állapotára, mert ha esetleg vannak rajta gyenge / hibás szektorok, akkor azok miatt megint lehet fagyás, leakadás.
-
zsolt320i
senior tag
Sziasztok!
nekem egy olyan gondom van, hogy a nemrég vásárolt használt vinyóm HGST 1TB 7200RPM 2,5" HTS721010A9E630 annyira belassítja a gépem (Beelink x45) nagy fájl másoláskor vagy torrent letöltés elején amikor előre allokálja a területet, hogy nem lehet mozgatni az egeret, és billentyűzetre sem reagál semmit.
Másolás vagy fájl allokálás után megint flottul működik a gép.
Proci közben nincs terhelve.
Memória ezalatt max70%-ban foglalt.
Vinyó ilyenkor 98-100%ban terhelt.
BIOS a legújabb.
Win10 home 64 bit
Logitech K400 (friss elemekkel)A HGST előtt egy Samsung külső vinyó volt rádugva, azzal nem jelentkezett ez a probléma.
Mi lehet a gond?
Vinyó?
Windows? -
King Unique
titán
válasz
tkORI225 #50266 üzenetére
A Windowsban az automount be van kapcsolva, a külső merevlemezen lévő kötet nem rejtett (hidden)?
Bővebben ebben a leírásban, valamint egy itteni hasonló esetnél is részletezve van a téma.
-
tkORI225
újonc
Üdv!
Van egy Western Digital 1 terrabájtos USB-s külső merevlemezem (típuskód: wdbuzg0010bbk-0b), amelyet kb egy héttel ezelőtt sajnos mérgemben (belassult a laptop, lefagyott) kihúztam a biztonságos leválasztás nélkül. A partíció megsérült és a (jogtiszta) Windows 10 nem látta többet (másig géphez csatlakoztatva sem). Az R-Studio programmal mindent sikeresen lementettem róla, majd a Windows lemezkezelőben újraparticionáltam a meghajtót. Viszont itt jön a nagyon szokatlan hiba. A külső vinyóhoz minden áldott bekapcsoláskor új meghajtó betűjelet kell rendelni a lemezkezelőben, addig meg sem jelenik a sajátgépben. Hozzárendelés után hibátlanul működik egészen a laptop újraindításáig. Utána megint a lemezkezelőben meghajtó betűjelet kell hozzárendelni. Az is furcsa, hogy a Windows lemezellenőrzőt ezen a meghajtón (partición) nem lehet elindítani, rákattintok, az egér egy másodpercre karikára vált, majd semmi sem történik akármeddig várok. A legbosszantóbb az egészben, hogy a Sajátgépben mindahányszor ottmarad az előzőleg hozzárendelt meghajtó és nem lehet eltűntetni. A Hard Disk Sentinel sem mutat mégcsak gyenge szektort, vagy adatátviteli hibát sem. Van egy régebbi Verbatim, szintén egy terrás külső vinyóm, amivel soha semmi gond nincs, elindul a lemezellenőrző is és mindig felismeri azonnal minden gép. Az USB adatkábeleket is felcseréltem, de csak a WD vinyó szarakodik (természetesen a vad kihúzás óta). Az adatok hibátlanul elérhetőek rajta betűjel hozzárendelés után (mintegy 500 Gb, 1 db partició). Eddig 3 külön számítógépen próbáltam, mindenhol ugyanez van. Az adatok megvannak a másik külső vinyón, nem gond ha kisérletezni kell vele.
-
salmiakki
tag
válasz
King Unique #50264 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
King Unique
titán
válasz
salmiakki #50263 üzenetére
Ha a Windowsban GPT séma szerint inicializálod a merevlemezt, akkor jön létre az MSR partíció, ami teljesen normális. A mérete ekkora kapacitásnál általában 128 MB szokott lenni, de a Windws 10-nél újabban már csak 16 MB.
"hogyan tudok megszabadulni tőle?"
Nem kell törölni, mint már említve volt. De ha annyira meg akarsz tőle szabadulni és még nincsen telemásolva a HDD, akkor a legcélszerűbb talán MBR-re inicializálni (törölni + konvertálni), akkor nem jön létre pluszban az MSR. Meg mivel csak 1 TB-os a merevlemez, ezért amúgy sem létszükséglet a GPT.
-
salmiakki
tag
Sziasztok,
Tegnap vettem egy WD Blue 1TB merevlemezt. Nincs vele semmi gond, kivéve hogy a VeraCrypt szerint van egy már meglévő 16MB méretű partíció rajta, amit a windows Disk Management nem lát. Mi lehet ez a partíció és hogyan tudok megszabadulni tőle?
-
RockHaRD
addikt
válasz
King Unique #50260 üzenetére
Nyilván nem az atom rakéta indító kódok vannak rajta, és nem a túlélésemhez szükséges adatok, csak egyszerűen olyan dolgok, amiket szeret az ember tárolni. A kérdés továbbra is fenn áll; ez normális, vagy egy garanciális cserét megér?
-
King Unique
titán
válasz
RockHaRD #50259 üzenetére
Az 5400-as Blue valójában átcímkézett Green... Ha már fontos adatokat akarsz rajta tárolni, akkor a hangjától függetlenül szerencsésebb lett volna egy Red / Purple, vagy más, az átlagosnál valamivel tartósabbnak mondható merevlemez. Valamint + X db offline és / vagy online tároló, mert a fontos adatokat nyilván rossz húzás kizárólag egy 1 db HDD-n tárolni, legyen az akármilyen is.
Garanciális cserét elvileg akkor lehet kérni, ha az eszköz hibája, működése akadályozza a rendeltetésszerű használatot és az nem a felhasználó hardveres konfigurációjának hibája (tápegység, SATA adatkábel, tápkábel) miatt van. Vagyis az előbbinél pl. tele van hibás szektorokkal a HDD, már fel sem pörög, nem ismeri fel a BIOS és az OS sem stb. Ha csak leállásnál produkál rendellenes zajt, ellenben máskor nem és ezt leszámítva megfelelően működik, tápegység + kábelek rendben vannak, a HDS mellett a gyártó tesztszoftvere sem mutat hibát, akkor viszont nem valószínű. De ha online rendelted, akkor ott van a 14 napos, indoklás nélküli elállás joga.
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Nemrégiben vásároltam egy 6 Terás WD Blue HDD-t.
Ilyen hangot ad, amikor leáll:
[link]
HDS azt írja, hogy minden oké, de így nem merek számomra fontos adatokat írni rá. Iponba vettem (nem tudom számít-e ez), ilyen dolog miatt cseréltethetem, szerintetek? -
macssessz
tag
válasz
King Unique #50256 üzenetére
Igen elolvastam. Nem részleteztem mindent. Nem írtam ki külön, hogy az is belesült. Egyébként egy adatai nagy részét veszthető 320-as WD laptopvinyóról van szó amire a w7 gond nélkül felment és működött. Mivel nem költenék rá és az asztali gép úgyis megy állandóan, így ha van olyan progi amivel akár csak részlegesen is, a hibás részeket vagy legalább azok nagyobb részét egy nem használt partícióba foglalva használhatóvá tehetem a vinyót akkor eljátszom vele. Azért nem írtam egyből részletesen le mindent mert amikor részletesen írva kértem segítséget, nem szokott érkezni. Gondolom mert nem szeretnek litániát olvasni az emberek.
Köszönöm a türelmedet és a segítségedet. A hdd regenerátort még megpróbálom.
Józsi -
King Unique
titán
válasz
macssessz #50255 üzenetére
Sikerült a korábbi válaszban linkelt leírást elolvasni, ahol vilégosan le van írva, hogy írásteszttel tud a HDS problémás szektorokat javítani, illetve ezek ilyenkor lezárásra, majd a tartalék területre történő áthelyezésre kerülhetnek? A lassú (teljes) formázás pedig szintén végigírja a lemezt és akár az is használható ilyen célra. Meg az utóbbi esetben amúgy eleve formázásról volt szó, nem a lemezellenőrzés (CHKDSK) futtatásáról...
Egyébként meg az sem derült ki, hogy milyen HDD-ről van szó és ténylegesen vannak-e rajta gyenge / hibás szektorok és ha igen, akkor mennyi, milyen a lemez kondíciója stb. Meg ettől függ az is, hogy érdemes-e vele egyáltalán szórakozni, esetleg HDD Regenerator és társai programokkal bűvölni, vagy inkább megejteni egy garanciális cserét, vagy annak lehetősége híján megcélozni vele a kukát, majd venni helyette egy normális állapotú merevlemezt...
-
macssessz
tag
válasz
King Unique #50254 üzenetére
A HDS csak tesztelni tud tudtommal. A Win cskdsk-je meg nem megy végíg mert javítani akarja amit nem tud megcsinálni ezért belefagy.
Olyan progi kéne ami írás hiba után megjelöli és kizárja a szektort. Annó volt ilyen, csak mivel régen volt nagyon már nem emlékszem a nevére. Még akkor volt amikor a 750MB-os vinyóval küzdöttünk. Kb. 95-96-ban lehetett? Már nem emlékszem. Most sata vinyóhoz kéne ilyen. -
King Unique
titán
válasz
macssessz #50253 üzenetére
Már ha vannak rajta egyáltalán, amit Windowson pl. a HDS megmutat. Meg ugyanezen program különféle tesztjei közül a felület olvasásával szintén meghatározható, hogy oké-e, vagy sem. A hibás szektorok kizárásához azonban már írásteszt kell, ami lehet akár egy lassú formázás is a fájlkezelőben / lemezkezelőben a gyorsformázás elől kivéve a pipát. Viszont az utóbbi módszerek eleve destruktívak, azaz az adatok törlésével járnak!
-
macssessz
tag
Üdv Guruk!
Milyen progival lehetne egy vinyón megkeresni és kizárni a hibás részeket? Jó régen volt ilyen, de nem emlékszem a nevére és akkor még a sata sem volt még kitalálva.
Köszi előre is a segítségeteket. -
cukimajom
tag
A problémám, hogy egy merevelemezemen belül van egy mappa, amit nem tudok megnyitni, mert azt írja, hogy sérült, viszont, ha eléréssi útvonallal megnyitok egy almappát belőle, azt meg tudom nyitni, ahogyan a bennelévő fájlokat is. Mit csináljak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Megújult a PROHARDVER!
- BestBuy ruhás topik
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- További aktív témák...
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest