Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Ha van egy elektronika hibas HDD-m , csak egy az egyben ugyan olyan elektronikával fog menni?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
bignor
tag
válasz King Unique #48498 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
King Unique
titán
válasz bignor #48497 üzenetére
Van a Microsoft weboldalán az eszközkezelős hibakódokra vonatkozó magyarázat és megoldási javaslatok. Illetve a hibás bejegyzés eltávolítása után akár újra is lehetne indítani a rendszert, majd aztán újracsatlakoztatni az eszközt.
-
bignor
tag
válasz King Unique #48495 üzenetére
Szia!
win 7 64 van mindkét notin. Az egyiken sem a lemezkezelésben, sem a sajátgépben nem látom a merevlemezt. A másik notiban minden rendben. Az eszközkezelőben a dokkolóra hibát ír, az illesztőprogram nincs telepítve, 28-as kód.
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #48495 üzenetére
Egy állatorvos megbetegszik. Felkeresi a körzeti orvost, aki így szól:
- Jöjjön, üljön le ide, és mondja el, hogy mi a baja!
Erre az állatorvos:
- Ja, hát így könnyű..! -
King Unique
titán
válasz bignor #48494 üzenetére
Úgy, hogy egyáltalán nem ismertek a pontos részletek, vagyis többek között pl. az OS, mit jelent pontosan az "egyik látja, a másik nem" stb., úgy jobb híján csak találgatni lehet... Illetve csak egy megfelelőn megfogalmazott és a szükséges információkat tartalmazó kérdésre lehet igazán pontos és értékelhető választ adni.
Ha tippre Windows van a laptopon, akkor első körben jó lenne megnézni az eszközkezelőt és a lemezkezelőt. Mivel a "nem látja a gép / rendszer" nem csupán abból áll, hogy a fájlkezelőben megjelenik-e a külső meghajtó... Sőt, az eleve másodlagos, mert ott csak akkor fog, ha van a rajta lévő kötetnek meghajtóbetűjele. Aztán szükség esetén másik USB-portban, esetleg másik USB-kábellel, valamint az OS újraindítása után is ki lehetne próbálni az eszközt.
[ Szerkesztve ]
-
bignor
tag
Sziasztok!
Adott egy icybox dokkoló benne egy Toshiba 3 Tb vinyóval. Van két Dell E6320 notim, az egyik látja, a másik nem a HDD-t. Mi lehet a probléma?
-
Dictator^
veterán
Zero Fill után a HDD Sentinel 100/100-nak látta..
Mondom a biztonság kedvéért indítom a CHKDSK-t, erre ott visszaesett 100/52-re..
Szóval fene sem tudja, hogy most mit kéne csinálnom. Egyelőre kivettem a gépből, mert 300 órát nem akartam végigvárniÉs különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
SP4C3
veterán
válasz Dictator^ #48490 üzenetére
Zero fill után is megmaradtak az instabil sector-ok? Szerintem mehet a lassú formázás, más ötletem nem igazán akad. Vagy HDD regenerator, de az meg....
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Dictator^
veterán
Üdv.
Van egy régebbi 2TB-s vinyóm, amin biztosan volt pár bad sector.
HDD Sentinel szerint a current pendig sector értéke 100ről felkúszott 1000-re .. ezért gondoltam, bár hülyeség volt, hogy tolok egy chkdsk x: /r -tStage 5: Looking for bad, free clusters ...
Progress: 14909590 of 488318205 done; Stage: 3%; Total: 3%; ETA: 346:29:54 ..jelenleg itt tartok.. ha jól tudom ezt nem nagyon szabadna canceleznem, de ezt így nem fogom kívárni az fix.
ötlet?És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
válasz MaxxDamage #48485 üzenetére
Közben megtudtam, hogy m.2 használata esetén az 5/6-os portot tiltja a lap...
Most ODD helyére csatlakoztatva folyamatosan másol a HDD-re. Akkor a Dokkoló a ludas? Gariztassam? (még garis)MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz MaxxDamage #48481 üzenetére
Gépbe berakva és rendszer betöltés után, egyből Formázni kellett.
Viszont van 2 Sata port amin nem láttam, direkt BIOS-ba néztem, de nem volt jelen, átkötve másik portra már igen.
Alaplapom / Ryzen topikban rákérdek, hátha tud valaki mondani valamit erre (Sata részen Enabled ami kell)
Lehet túl sok a lapnak a Sata eszköz? (ilyet is hallottam már...) m.2 SSD (alaplapi) 3 db Sata HDD és 1 db Sata ODD van csatlakoztatva / használva. Másolni nem tudtam még rá amit szerettem volna, mert pont az a HDD lett lehúzva amin az adat található.MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
King Unique
titán
válasz danner #48482 üzenetére
Jó az az ODD / HDD caddy, lehet onnan a mostani esettől függetlenül egyáltalán bootolni?
Amúgy meg egy 250 GB-os SSD-n elfért volna mindkét Windows, az 500 GB-os HDD pedig mehetett volna adattárnak. Ha a HDD-n korábban a W7 volt, akkor az hozta létre rajta a 100 MB-os partíciót. Tehát nem most jött létre, hanem már eleve ott volt. Viszont ez ilyenek eleve rejtett partíciók, azért nem jelent meg anno pl. a fájlkezelőben. Belepiszkálni, törölni stb. pedig nyilván nem kellene! Esetleg a meghajtóbetűjelet el lehetne venni, amire vannak különféle módszerek (példa).
[ Szerkesztve ]
-
Zaja2
senior tag
Miért csak akkor indul el a HDD-m amikor megnyitok egy benne lévő mappát?
Belépek az almappákhoz,megnyitok egy mappát ,és akkor kezd el felpörögni. Ez miért van?
SAMSUNG HD161HJ 160GB HD Sentinel 100/100Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon
-
danner
újonc
Sziasztok!
Nemrég az Acer Travelmate (P453-MG) laptopomba a merevlemez helyére bekerült egy 250 gb-os ssd (Samsung 850 Evo), a merevlemez pedig átkerült a CD meghajtó helyére.
Ez rögtön két problémát is eredményezett.
Egyrészt az lenne a cél, hogy a gép a merevlemezről is be tudjon bootolni, de az áthelyezés óta a BIOS nem ismeri fel a merevlemezt (továbbra is ATAPI CD ROM-ot ír ki), tehát nem tud bebootolni a rajta lévő Windows 7. Az ssd tökéletesen működik, a rá telepített 10-es Windows látja a merevlemezt, elérhetőek a rajta lévő adatok stb. Viszont a merevlemez korábbi két partíciójából (C,E) három lett. Az újonnan megjelenő partíció egy 100 mb-os rész, ami elvileg teljesen oké, hogy van, de úgy tudom, hogy nem kéne látszania, rá menteni bármit is meg pláne nem kéne hogy engedjen a rendszer - nem is próbáltam még, de úgy tűnik, mintha egyébként lehetne. Sőt, a lemezkezelő szerint ez egy aktív, elsődleges partíció, holott ennek 'nem lefoglalt' státuszúnak kellene lennie?
A két kérdésem tehát:
1. Hogyan érhetném el, hogy be tudjon bootolni a gép a merevlemezről?
2. Mit tegyek a 100 mb-os partícióval?Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Dani[ Szerkesztve ]
-
Ma jött meg egy Toshiba P300 2TB 7200rpm HDD és USB Dokkolóba helyezve, GPT majd formázás és nem igazán tudok adatot másolni rá, mert vagy eldobja az eszközt a gép, vagy másolás közben "megfagy" az egész és egy idő után el is dobja a rendszer (nem olvasható, vagy írásvédett, vagy hasonló) magyarul nem jutok egyről a kettőre vele...
8TB -os Seagatek -el (Archive v2) eddig gond nélkül használtam a dokkolóm... (be sem merem rakni inkább ezek után)HDS -el egy rövid tesztet futtattam és elvileg a HDD-vel minden OK
Most a gépbe külön sata portra csatlakoztatom és kizárom a HDD hibát...ha így jó lesz, akkor a dokkolóm a ludas a dologban (és gariztatom, ha még van rajta gari... -dokuját meg kell keresnem és csekkolni- )
Vélemény?
MD
-
chungee
addikt
Újabb Toshiba csoda
-
zalman90
őstag
Sziasztok. Egyik nap arra lettem figyelmes hogy 100%on megy a merevlemez holott nincs se írt se olvasott adat.
Ujra indítás után sem volt jó, csak a hdd rekontaktja után.
Következő ujraindításnál ez fogadott:
Pár napig ment, majd egyszer csak látom távoli elérésből hogy nem látom se hd sentineltél se lemez kezelőben.
Még nem értem haza, esélyes hogy kuka a merevlemez?
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
chungee
addikt
Köszönöm a szakszerű válaszokat szűz vagyok ebben a a gariztatás témában Ez 1 helyi kisbolt ahova járok. Tudnak rólam mert gyakran vásárolok tőlük, remélem nem lesz nézeteltérésunk a sráccal
[ Szerkesztve ]
-
gtamate2
veterán
válasz King Unique #48476 üzenetére
Nekem is volt hasonló az iPonnál, nekem a csatlakozónál lévő fém pöcök nyoma látszott, erre azt akarták írni, hogy karcos az állapota (~1 hetes vinyó), nem egyeztem bele, ezért úgy írták a papírt, hogy a user nem ért egyet a vizsgálattal.
*Sn0w
-
King Unique
titán
válasz chungee #48473 üzenetére
A HDS weboldalán ott van a GY.I.K.-ben, hogy 0% kondíciónál lehetséges a garanciális csere. Vagy akkor, ha a HDD gyártójának saját tesztprogramja hibát jelez, nem futnak le a tesztek. Sőt, eleve az utóbbi értékelése a hivatalosabb és az elsődlegesen elfogadott. Aztán azt már boltja is válogatja, hogy hol mit fogadnak el és milyen mértékű hibánál cserélik a merevlemezt. De amúgy nekik nyilván nem érdekük a csere, ezért nem ritka, hogy mindent bevetnek ennek elkerülése érdekében (példa)... Tehát mielőtt visszaviszed, nézzed át jó alaposan nagyítóval a HDD-t, nehogy legyen rajta 1 db karcolás is!
Egyébként a HDS-ben vannak különféle tesztek a merevlemez állapotának mélyebbre ható elemzéséhez. Illetve a mostani esetnél akár egy teljes formázás után változhat a kondíció, a gyenge és hibás szektorok száma stb.
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz chungee #48473 üzenetére
Marhaságot ír a software, nem is értem miért kellett ezt oda kiíratni.
Vidd szépen vissza az üzletbe és mondd, hogy ez biza ipari hulladék, selejt sector-okkal és kuka. Új merevlemeznél ez nem normális, kábelhiba nem volt, nem te hibáztál.
Viszont ha formázod a lemezt ("lassú"/teljes formázással, akkor lehet elmennek az instabil sector-ok, de ez nem zárja ki, hogy újra megjelennek, ha írva lesz rájuk.)
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Minstrel
senior tag
Ultra ATA CRC Error Count miatt előfordulhat, hogy a médialejátszón megakad a film? Szeptember óta 250-nel nőtt az érték és azóta volt pár lefagyás, megakad a kép és a hang, a felirat néha megy tovább és 1 percen belül megy tovább a film is, ilyenkor hálózaton sem érem el a HDD-t. Másik médialejátszóval és usb kábelekkel már próbáltam, ugyanez volt, most vennék egy másik HDD házat, hátha ott van gond.
-
chungee
addikt
Estét!
Nyugtassatok meg hogy nem a gépemmel van baj Hanem selejtet fogtam ki. Mert az "1000 éves" vinyómnak semmi baja, de a 2 hónaposnak meg már csak 86%-os kondija van
-
dave0825
őstag
válasz King Unique #48466 üzenetére
Köszi szépen, megnézem ezeket.
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
King Unique
titán
válasz dave0825 #48465 üzenetére
A Blue sorozat újabb modelljeinél eleve jellemző a gyakori indulás / leállás (példa). Ha ezt tiltani akarod, akkor Windowsnál vannak erre különféle módszerek (példák). Valamint olyan speciális eset is előfordult már Windowsnál, amit driveres probléma okozott és ennél a megoldás a megfelelő driver feltelepítése volt.
Egyébként arról volt szó ebben a topikban is, hogy ugyan rendszerint bírják a 2,5"-os merevlemezek a strapát, de azért egy bizonyos szinten túl a túl gyakori indulás / leállás, illetve ennek túl magas értéke nyilván azoknál sem szerencsés.
[ Szerkesztve ]
-
dave0825
őstag
Üdv mindenkinek!
Írok több topikba is, mert nem tudom biztosan, hogy hol érdemes kérdeznem.
Vettem egy SSD-t egy laptopba, a HDD helyére tettem be, a HDD-t pedig egy caddy-be az optikai helyére.
Azóta nagyon sűrűn csinál olyat, hogy elindul/leáll, kb. fél-fél percet megy-áll, a caddy LED visszajelzőjén is látni, hogy csak akkor villog sűrűn, amikor megy, amikor áll, akkor ritkábban. Szinte semmi program nem fut aktívan, egyedül az uTorrent, ami használhatná folyamatosan a HDD-t, más nem.
Most meg is mértem, HD Sentinel-ben megnéztem lefekvés előtt, hogy mennyi volt az elindulás/leállás száma (17.425), majd 8 óra után is, és szerintem sok (17.697). Durván kiszámolva 105s jön ki, vagyis 1 perc 45 másodpercenként indul el/áll le.
Hosszú távon nem okoz ez gondot a HDD-nek? Ha igen, mit tudnék tenni, hogy inkább pörögjön tovább, ha az jobb neki?Szerk.: a HDD típusa lemaradt: WDC WD10JPVX-22JC3T0.
[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
SunMount3r
nagyúr
válasz liksoft #48462 üzenetére
Ha hamarabb szól valaki, hogy ez chkdisk egy gyilkos, akkor hamarabb lövöm le. Most ez az eredmény: [link] -> Eddig 100%-os volt a C meghajtó, most lett rajta egy hibás szektor. Előzmény: Cancel-re nyomtam a chkdisk-et, az be is zárult, de azt a HDD-t amit ellenőrzött továbbra sem engedte megnyitni (Access Denied), ezért újraindítottam a gépet (az Explorer közben az összes memóriát felzabálta). Mire beboot-olt és elindult a HDD Sentinel már ezt írta ki. Ráadásul nem is az a drive, amine a checkdisk (elvileg) futott, mert az az i meghajtó volt, ami továbbra is 100%-os.
Mit lehet ezzel kezdeni?
-
liksoft
nagyúr
válasz SunMount3r #48461 üzenetére
Szia!
A chkdsk-t csak adatgyilkosnak szoktam becézni. A gond vele az, hogy feltételezi, hibátlan drive-on fut, ami sokszor nem igaz. Hibás drive esetén legtöbbször ront az adminisztrációs helyzeten. Nálad a WD drive lassú, így szerintem tápellátási problémából sok területen küzd az adatok olvasásával. Míg megy, a fontos adataidat próbáld menteni rőla (fontossági sorrendben), mert ha nem sikerül, már adatmentéses szakember vagy cég fog szóba kerülni. Lehetőleg ki-bekapcsolást sem célszerű indítani rajta.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #48460 üzenetére
Félbe lehet szakítani a "Cancel"-el ezt a checkdisk ellenőrzést, mert már nagyon unom és szükségem lenne a winyóra? Nem okozhat problémát, ha félbe szakítom? Még mindig csak kb. 15%-on áll és eddig 4886 file-t vizsgált át. Ha így megy, akkor még holnap este is futni fog... Meddig szokott ez tartani, mindig ilyen marha lassú?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Közben adódott mégiscsak egy kis "probléma". Mikor most rádugtam a külső winyómat a noti-ra, azt írta ki Win, hogy "probléma lehet" vele rákérdezett, hogy scan-neljen e és javítsa e a hibás file-okat és bad sector-okat? Én bepipáltam és elindítottam a scan-elést. Már vagy 20 perce csinálja de zöld csík csak kb. 15%-on áll. Jól tettem ezt, ne állítsam le mégis? Eléggé megijedtem most. 1TB-os winyó.
-
Doky586
nagyúr
válasz NorbertoEco #48456 üzenetére
Ha adattárolónak nem, papírnehezéknek még használható..
-
FragMaster
addikt
Sziasztok,
hdsentinelben új Toshiba P300-nál nem magas ez a spin up time adat? [kép]
Az érték amúgy rendben van, de az adat megugrott láthatóan. Aznap, amikor változott, egy másik sata csatiba dugtam át az alaplapon, mert kikerült onnan egy régi samu vinyó. Kábel maradt, tehát a régit kivettem a régi vinyóval, Toshibánál maradt a sajátja."FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
NorbertoEco
tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo SSD ami le van jelszavazva. Erre szerintetek van valami megoldás? Nem számít ha az adatok is törlődnek, de persze ha megmaradnak az sem egy utolsó szempont. Lényegében az a fontos, hogy újra egy teljes értékű adattároló legyen.
Előre köszönöm a segítségeteket.
Üdv.Kérsz egy falat falat? Szólt a falat faló, fa ló.
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok, nem "probléma'", csak egy kérdés a lemeztöredezettség mentesítéssel kapcsolatban:
Van 3db USB-s WD winyóm + a noti belső HDD-je. Most ezt mutatja a Win7 defragmentálója:
Jó ez így? Mert amikor ránézek kb. midig ilyen a helyzet. Olvastam olyat is, hogy a Win beépített defragmentálójának az ütemezője hajlamos "elfelejteni", hogy dolga lenne. Érdemes inkább mindig manuálisan elvégezni a defragmentálást, vagy nyugodtan rábízhatom az ütemezőjére? Esetleg állítsak be más időpontot? Az a helyzet, hogy nálam amikor be van kapcsolva a noti, akkor állandóan fut a Torrent is. Lépjek ki addig a Torrent kliensből amíg a defragmentálás tart?
A schedule-hoz eddig nem nyúltam, magától írja auzt rá, hogy 1:54AM-kor fog legközelebb fragmentálni, ami azért "érdekes", mert kinek van még ilyenkor bekapcsolva a gépe? Másrészt amúgy is, nálam a Windows ütemezőben be van állítva, hogy 1AM-kor mindíg kapcsolja ki magától a gépet. Akkor mikor folyik a defragmentálás?
Köszi!
-
King Unique
titán
válasz BaraQda(: #48453 üzenetére
Ezért kell mindig a lemezkezelőt nézni, mert eleve az a mérvadó! Ha idegen dinamikus lemez van, akkor pedig igen, importálni kell. Viszont ez megint extrém, mert normál esetben, ha nincsen beállítva tükrözés és RAID-kötet, akkor annak sima alaplemeznek kellene lennie...
Aztán az megint érdemes, hogy a lemez 0-nál csak 1 db kötet van, ellenben a rendszer számára Legacy BIOS / UEFI telepítési módban létrehozott kisebb partíciók sehol. Ha netán a HDD-re kerültek (példa), akkor az megint szép...
[ Szerkesztve ]
-
BaraQda(:
csendes tag
válasz King Unique #48452 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz BaraQda(: #48451 üzenetére
Érdekes egyeseknél ez a fájlkezelős (intéző) berögződés, amikor az ilyen szempontból eleve másodlagos... Ott csak akkor jelennek meg a kötetek, ha kaptak meghajtóbetűjelet. Tehát, ha már a lemezkezelő is meg lett nyitva, akkor elsőnek inkább ezt kellett volna lecsekkolni és szükség esetén hozzárendelni!
-
BaraQda(:
csendes tag
sziasztok lehet h már volt kérdés, akkor elnézést.
Most felraktam az SSD re a win10 64bitet, biosba ahci-re van állítva,
de volt egy mindig használt 1TB-os vínyóm, amit a bios és a win10 is lát a lemezkezelőn keresztül, de az intéző nem
mi lehet e a gond? -
Dtomka
veterán
válasz Senquist #48446 üzenetére
Én sem használtam a hdd sentinelt elég régóta. De a minap én is letöltöttem volna vmit, és állandóan hibát kaptam. Akkor gondoltam, vmi gond lehet, és megnéztem a hdd állapotát. Én azért hiszek a proginak, hiszen tapasztaltam is, hogy valami nem koser.
A vírusirtók más téma. Azok mindig 1 lépéssel lemaradásban vannak és lesznek is a vírusokhoz képest. De ez a progi még időben jelez, h probléma lesz. Aki nem veszi komolyan...az csak magát okolhatja majd a későbbiekben ha minden adat\kép\stb odavész.
2x1 tb? Nem jobb inkább 1x2 vagy 1x 3 tb?
Én nagyon ritkán torrentezem. -
Oszi90
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy wd 3 terrás hdd ami eddig külső házban volt használva. Most beleraktuk egy új gépbe win10 megy ssdről, a hddn adatok vannak, filmek képek stb. A probléma, hogy a win nem látja a merevlemezt. Lemez és eszközkezelő és a bios látja.
Mi lehet a gond?
Köszi a segítséget! -
Senquist
tag
válasz Dtomka #48445 üzenetére
Eddig program nélkül megvoltam, csak egyik haverom mondta hogy van ez a program amivel megtudom h mennyi a hőmérséklete a vinyoknak, e-mailon kaptam a progit és miután felraktam láttam hogy a működik rész sérült.
Mivel neki még nem volt ilyen gondja fogalma se volt róla hogy ez vajon igaz e vagy amolyan humbuk mint a vírus irtók amit olykor csinálnak, hogy súlyos hibát talált vegyem meg és kijavítja.
Azt reméltem ez is vmi ilyesmi, ezért kérdeztem ink. hogy ha mégis tévednék.Hétfőn mindenképpen megyek az üzletbe és veszek másik 2db 1TB os Piros WD vinyot, az üzletben azt mondták hogy a Piros és a Lila a legjobban bíró ami torrentezésre ill. arra jó ha kb hetente 1x kapcsolom ki agépet.
..."Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!"...
-
Dtomka
veterán
válasz Doky586 #48427 üzenetére
Mivel nem adom fel soha, ezért ma átmentem az ismerősömhöz. Újratelepítettem a win7-et, (formázás nélkül) és hdd-ket látja. HDD sentinelt feltettem és a mindkét vinyo 100%-os. 2005-2006 hdd-k.
Én sem ma kezdtem, csak régen kellett IDE-s vinyokkal foglalkoznom. Ezért kértem itt segítséget.
(#48438) Senquist
Én ~1 hete cseréltem le a hdd-met, mert 16% volt. Inkább lecseréltem, nem szeretem a kellemetlen meglepetéseket. Ha van rá módod akkor cseréld! 2-3 év általában a mai vinyok élettartama. Vannak melyekre 5 év gari is van![ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz Senquist #48438 üzenetére
"A kérdés az az, hogy mennyire lehet hinni ennek a programnak? tényleg vége lesz a vinyomnak 32 nap múlva?" - Kb semennyire, hátralévőnek mindig random hülyeséget ír, viszont az a lemez kuka, mentsd ami menthető és csere. Ezt már nem javítod, amit áthelyez szektor-t, az már örökre zárva marad.
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz Doky586 #48439 üzenetére
Hogy te ebbe mindig belekötsz b+... Nem unalmas? A legkibeb@szott frissebb hds is ugyanezt fogja írni...
4.20-as verzióval tökéletesen megvagyok, de te csak updateld naponta, attól biztosan jobb lesz... Ja nem. Az egyetlen, amibe itt bele lehet kötni, hogy béta verzió, de még az sem a világvége.[ Szerkesztve ]
-
Senquist
tag
Sziasztok!
Tegnap telepítettem fel a Hard Disk Sentinel programot, és komoly hibát írt ki az egyik Vinyomra amin jelenleg az op rendszerem van!
A kérdés az az, hogy mennyire lehet hinni ennek a programnak? tényleg vége lesz a vinyomnak 32 nap múlva?
Esetleg van vmi megoldás arra hogy megjavíttassam, akár egy programmal vagy szervizben, vagy ez már kuka?A vinyó kb 3 éves, WD Piros, 1TB
..."Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!"...
-
Cry0
őstag
-
gyulank
addikt
Van ez a 2 lemez. A régin egyetlen ntfs partíció van, kb. 22HB híján tele. Nem tudom átmásolni a fájlokat az újra, mert kell még neki 100GB hely.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
dugo_
veterán
válasz Barcafun23 #48429 üzenetére
Örülj neki, hogy még időben elromlott, nem akkor, amikor már minden adatod rajta van. Az is megtörtént volna egy-két éven belül, ismerve a széria statisztikáit...
-
Doky586
nagyúr
Egyszer minden hdd tönkremegy...
Legalábbis én még nem láttam örökéletűt.. -
King Unique
titán
Ha már rendellenes módon kattog és kerreg is, akkor inkább az utóbbi... Na meg a gyártó ezen 3,5"-os sorozata amúgy sem éppen a legjobb, az meg a másik. Nem lett részletezve a vétel, de ha újan boltban, akkor nyilván adja magát a garis csere. Ha másodkézből használtam, akkor meg előtte meg kellett volna győződni az állapotáról... De akár ez utóbbi esetben is opció lehet a visszaküldés, illetve a vételár visszatérítése stb. Sőt, ha netán átcseszett az eladó és az itteni "aprón" lett véve, akkor van is ezzel foglalkozó topik...
[ Szerkesztve ]
-
Barcafun23
újonc
sziasztok! ma vettem egy seagate barracuda 500 gb winyot. beleraktam egy régebbi gépembe, USB-ről feltelepítettem rá a windows 10-et, feltelepítette magát a windows, majd újraindult. ekkor már a hdd-ről bootolt be, el is kezdte magát felépíteni a windows. azonban egyszercsak megakadt, és utána újraindult, majd egyből azt írta ki, hogy nem észlel merevlemezt, valamint 4-et sípol. Megpróbáltam még egyszer elölről az egészet, hogy az USB-ről telepítse magát megint a win10, de ekkor is azt írta ki, hogy nincs meghajtó.
Azóta beleraktam egy rackbe, és csatlakoztattam egy másik géphez. ott sem ismeri fel a windows az egész winyot, kerreg, kattog, és néha 4-et sípol. a HD sentinel sem észlel belőle semmit.
Ötletek? Én szúrtam el valamit? vagy csak egyszerűen egy rossz winyot fogtam ki?
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz King Unique #48425 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
2 gép van (régiek!) egyik sem az enyém, hanem ismerősömé.
Szóval a win7 -es gép behalt. Abban volt 2 vinyo és azokról az adatokat gondoltam lementem. Beizzítottam a másik gépbe (xp-s) és a jumperekkel kellett "játszani" , h windowsban lássa magát a meghajtót(kat) (d:\)Külön külön próbáltam, de úgy látta mintha nem lenne megformázva!
Én erre (xp-s gép) gondoltam felteszem a win7-et, hátha akkor látja a vinyon lévő adatokat.Szombaton újra probálkozom, nem adom fel. A lemezkezelőben megnézem milyen fájlrendszer lett létrehozva arra a két hdd-re. Ha azok NTFS-ek és a gép (xp) c:\ FAT32 akkor sztem az lesz a probléma.
Remélem Ha úgy sem megy akkor van valami adatmentő progi és bízom benne, hogy azzal sikerrel járok.
Az a baj az én alaplapomon már nincs (ide-s hdd csatlakozás).Köszönöm még1x!
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Dtomka #48424 üzenetére
A FAT32 és NTFS fájlrendszert mindkét OS kezeli, tehát az elvileg nem okozhat problémát. Ellenben, ha a HDD-ken GPT stílusú partíciós tábla van, akkor az már igen. Ugyanis az elavult és jellemzően 32 bites XP azt eleve nem kezeli (példa). Továbbá, ha lefagy a W7, akkor lehet a merevlemezekkel sem stimmel valami. Érdemes lecsekkolni az állapotukat pl. a HDS programmal.
"Esetleg az XP-s gépet újratelepítem win7-re"
Ez nem világos pontosan mit akar jelenteni, de csak adatmentés céljából totál felesleges egy XP-t feltelepíteni az 1. gépre. Sőt, ez esetben inkább nem kellene piszkálni a HDD-ket, pláne nem írni rájuk a telepítéssel! Valamint pláne nem egy ilyen elavult rendszerrel, ami az UEFI-s telepítést és a GPT-t sem ismeri, az alignálást is elcseszi, újabb hardvereken az sem biztos, hogy menne normálisan stb. Ha nem bootol be a gép, akkor adatmentési célra bőven megfelel egy pendrive-ról indított Live Linux, vagy akár egy WinPE-alapú rendszer (példák).
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Adott 1 gép (win7) benne 2 hdd. Lefagy, majd a következő bekapcsoláskor nem ad képet. Mint kiderült a vga jó mert a másik gépben (winxp) adott képet.
A 2 hdd-től (pata, c - rendszer d-háttértár) az adatokat le szerettem volna menteni. 1-2 jumper beállítás után a win xp felismerte viszont rákattintva azt írta nincs megformázva. Olyan mintha nem lennének rajta adatok.
Tehát az egyik gép win7 -es a másik winxp. Én arra gondolok, hogy az XP-s gép fat32 a win7 -es ntfs-re van formázva és amiatt nem látja az adatokat.
Esetleg az XP-s gépet újratelepítem win7-re és akkor elképzelhető , hogy látni fogja a tárolt adatokat?De ha van valami jó 5letetek. szívesen fogadom.
Köszönöm szépen előre is! -
King Unique
titán
válasz oszy78 #48422 üzenetére
Attól, hogy pl. XFS fájlrendszer van rajta, normál esetben még nem fogja formázni a Windows. Ugyanis az ismeretlen fájlrendszerű köteteknek eleve nem is oszt ki meghajtóbetűjelet, illetve hozzárendelni sem lehet (példa). A csatlakoztatáskor rendszerint akkor akarja formázni, ha sérült a kötet és pl. RAW lett. Ha valami gond van vele, akkor lehet a tv is azért nem kezeli megfelelően. Valamint nem minden ilyen készülék képes több partíciót kezelni, az meg a másik.
A fagyás mindenképpen rendellenes és többnyire az előző válaszban említett dolgok lehetnek az okai. Az ilyen okostévéken pedig általában Linux-alapú / Unix-szerű OS-ek szoktak lenni, amelyeknél lehet eltérés a külső HDD kezelése terén a Windowshoz képest. De PC-n akár egy pendrive-ról indított Live Linuxhoz csatlakoztatva is ki lehetne próbálni a külső merevlemezt.
Ha már nem garanciális a termék, akkor szükség esetén opció lehet akár a szétszerelése is, majd a HDD kipróbálása a gépben (SATA), vagy másik USB-s külső házban.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz King Unique #48421 üzenetére
Bocsánat, valóban elírtam, 900GB-os a partíció, de ez részletkérdés.
Természetesen a Windows nem kezeli az XFS-t, minden csatlakozásnál feldobja, hogy akarom-e formázni, de mindig nemleges választ adok. Nem is arra másolok, hanem az NTFS-re, amivel egészen mostanáig a 2 és fél év alatt nem is volt gond.A HDS sem látja, ugyanaz a jelenség, vagyis megfagy, amíg ki nem húzom az USB-ből a külső HDD-t.
A külső vinyó pontos megnevezése Maxell E-Series HDD White 3.0 2.5" 1TB.
A furcsa az, hogy pont a TV-n működik, minden videót/fotót/zenét lát, lejátszik.Csak a felvételi partíció nem látszik, ezért nem is tudom újraformázni.
Az eddig próbált laptopokon USB 3.0 portokban próbáltam, PC-n 2.0 porton, de egyikben sem megy, korábban ezekben nem volt gond.Curve és Revolut ajánlókódot kérd privátban.
-
King Unique
titán
válasz oszy78 #48420 üzenetére
Itt már ez a partíció és fájlrendszer dolog sem teljesen tiszta. Egyrészt a 900 MB eleve kevés, ha tényleg MB és nem GB. Másrészt, ha a felvételhez használt partíción Ext2/3/4 / XFS, vagy egyéb linuxos fájlrendszer van, akkor azt a Windows eleve nem kezeli. Max. külső programokkal képes rá (példák).
Ha a külső HDD kifagyasztja az OS-t, illetve a programokat, akkor érdemes ellenőrizni az állapotát Windowsnál pl. a HDS programmal. Ha tele van szektorhibával, akkor nem meglepő az említett jelenség. Valamint az USB-kábelt és a fizikai csatlakozást is célszerű lecsekkolni, mert egy hibás kábel, illetve a csatlakozási problémák is okozhatnak gondot.
A "Maxell 1TB-os USB 3-as külső HDD" egyébként nem pontos megnevezés, ebből még nem derül ki, hogy a gyártó mely termékéről van szó... Pláne, hogy nemcsak 2,5"-os, hanem anno 3,5"-os modell is volt a kínálatban. Ha 2,5"-os, akkor azoknál tv-n használva eleve fontos a megfelelő USB-s tápellátás. Vagyis lehetőleg ilyen és ilyen portokhoz legyen csatlakoztatva, máskülönben az elégtelen áramellátás is okozhat problémát! De ez érvényes egy PC és laptop esetében is, ahol az USB 3.0/3.1 portok preferáltak ilyen szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok! Nekem egy Maxell 1TB-os USB 3-as külső HDD-vel akadt gondom.
A vinyó általában egy Samsung UE46D7000-es TV-n lóg, filmnézésre használjuk. 2 partíció van rajta, egy 900 MB-os NTFS és a maradék a TV felvételi funkciójával formázva (talán XFS?).
Szokás szerint másoltam rá egyik nap a notebookomról, viszont utána a következő lett a jelenség:A TV ezután sokkal lassabban ismeri fel, a korábbi 30 másodperc helyett kb. másfél perc kell míg feldobja, hogy új USB eszköz lett csatlakoztatva. A 2. felvételhez használt partíció eltűnt. Viszont az NTFS-ről a TV mindent lát és le is tudja játszani.
Számítógépbe dugva viszont megfagy a Windows Explorer és bármilyen más filekezelő ha ki próbálom választani bármelyik meghajtó betűjelét. A HDD az eszközkezelőben látszik, de a Disk management szintén megfagy amíg ki nem húzom a HDD-t. Az USB eszköz biztonságos eltávolítása is ugyanezt produkálja, fagy amíg ki nem húzom a vinyót. Próbáltam 2 notebookban, egy asztali gépben és egy tableten is, mindnél ez a jelenség. Sajnos mindegyiken Windows 10 fut, régebbi rendszer nem volt kéznél.
Mi lehet a hiba?[ Szerkesztve ]
Curve és Revolut ajánlókódot kérd privátban.
-
King Unique
titán
válasz p_adam #48418 üzenetére
Ez esetben egyértelmű, hogy totál értelmetlen a SATA-USB PCB javításával szórakozni és adja magát a másik külső ház, vagy akár egy adapter. Ha van rá mód, akkor a HDD-t előtte célszerű lenne a gépben, SATA-n csatlakoztatva is kipróbálni. Azzal ki lehetne zárni annak a hibáját. Valamint ennél a Touro Mobile sorozatnál elvileg nincsen hardveres titkosítás, nem trükközik a gyártó a szektorméretekkel sem, tehát jó esetben az sem fog gondot okozni.
Egyébként a külső házas témának vannak külön topikjai.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz p_adam #48416 üzenetére
Upd: köszönöm a választ
Na sikerült szétszednem, a ludas valószínűleg a PCB Controller rész ami kb. így néz ki, ha hozzányomom a csatit akkor kap áramot, de azt írja, az USB eszközt nem lehet felismerni.Mivel a merevlemez csatlakozója SATA, esetleg egy ilyen kábellel érdemes próbálkozni?
(egyébként már nem garanciális)
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz p_adam #48416 üzenetére
Ha az USB-aljzat illesztése fellazult, vagy letörött a PCB-ről, az akkor szívás, ha integrált megoldás volt. Ez esetben lehet esetleg opció a vezérlőpanel cseréje, de az is adatmentési céllal, illetve csak szakembernek javasolt babrálni. Ha nem kell adatot menteni és még garanciális a termék, akkor nyilván nem érdemes vele szórakozni és adja magát a garanciális csere. De ahhoz nyilván nem kellene házilag megbontani és szétszerelni, mert az a garancia elvesztésével járhat!
Ha nem integrált USB-s megoldás, vagyis normál SATA csatalófelülete van a HDD-nek + egy különálló SATA-USB átalakító panel, akkor viszont pláne nem érdemes szórakozni a javítással. Ilyenkor egyik opció a garanciális csere, vagy annak híján a HDD átrakása egy másik 2,5"-os külső házba.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
Sziasztok,
Egy Hitachi Touro 2.5 USB csatlakozója sérült, ha láttam ez alapján, cserélni vagy javítani kell a PCB-t meg BIOS-t cserélni, itthon ez mennyibe kerül? Vagy valaki csinált már hasonlót? -
mokiber
tag
sziasztok, abban tudnátok segíteni, hogy mi lehet az oka a következőnek: böngészés közben folyamatosan csökken a hely a merevlemezen. fél-1 Gb is lemegy róla egy óra alatt. ha futtatoma ccleanert utána visszajön mondjuk a 30%-a. a sütik miatt vagy más beállítások vannak bekapcsolva? fogalmam sincs.köszönöm előre is.
-
spuros
őstag
Köszönöm mindenkinek. Nos, mi másodtulaj vagyunk, de már a korábbi tulajdonos is szenvedett vele. Szóval ő hívta fel a figyelmem rá. Semmit nem tudok az előéletéről, csak hogy ő is mindent feldúlt, hogy megtalálja a megoldást. Ha nem megy az sem gond, mert inkább csak a csőröm piszkálja az a 200 GB.
-
King Unique
titán
válasz spuros #48409 üzenetére
A lemezkezelő és a rendszerinformációk szerint is (bruttó) 320 GB-os a HDD. Viszont a modellszám eleve nem stimmel, mert az a gyártó adatlapja és a HDS adatbázisa szerint is a Z7K500 sorozat 500 GB-os modellje. Tehát a 320-asnál eleve más modellszámnak kellene lenni.
Nem lett megpiszkálva a MaxLBA, mint pl. ennél az esetnél? Vagy nem volt rajta korábban RAID-kötet, mint pl. ennél? Utóbbinál a merevlemezgyártó saját programjával történő törlés után sikerült visszanyerni a teljes tárolókapacitást. De már arra is volt példa, hogy az egzotikus helyről rendelt HDD-nél kiderült, hogy utólag átcímkézték másik típusra. Illetve valószínűleg egyéb módon is belepiszkálhattak, mert annál sem stimmelt néhány dolog.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz spuros #48409 üzenetére
A gyártó hogyan adta el a laposat? 500 vagy 320GB HDD-vel? Ugyanis a gyártók ha nincs akkora kapacitású HDD raktáron amit megrendelnek, a HDD méretét a kértre visszalimitálják. Nem véletlenül erről lehet szó? Ugyanis ha 320-ast rendeltek, akkor azzal kapták.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
spuros
őstag
Sziasztok, erre senkinek semmi ötlete?
-
Cry0
őstag
sziasztok!
a hdd-ket mennyire lehet javítani ?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest