- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
válasz
Gézuka1976 #12596 üzenetére
és halad? Egyébként ha rossz a vinyó akkor szinte biztos hogy visszatér a hiba. 1 nap 2 nap 1 hét, de visszajön!
Többször tapasztaltam.
Jártem már én is ugy hogy vagy 14-16 órát szuttyogott! - de végig ért. -
Imco
őstag
válasz
artiny #12594 üzenetére
Szabadulj meg a dinamikus particiotol!
Nem kedvelem és nem ismerem a win particios trükkjeit, de
egy acronis
professzionálisan megoldja. A Particion magicet szintén kerüld el ha teheted.
Illetve ha nem vagy rutinos, huzd le a többi vinyót az operácio idejére ha dosbol csinálod.
Szerintem... -
Gézuka1976
csendes tag
Sziasztok,
Laptop vinyót 80GB-ost a HDD Regenerator v1.51 progival nézetem át ma hajnal 1kor kezdte és még nem tart a felénél ez normális?
Köszi
Üdv G -
mephi666
nagyúr
válasz
artiny #12594 üzenetére
azt mutatja, hogy melyik milyen partíció... disk0-n létre van hozva egy elsődleges és egy kiterjesztett partíció, a kiterjesztetten belül pedig egy logikai meghajtó... disk1 meg egyben van teljesen... szerintem nincs ezzel semmi probléma... amennyire partícionálgattam régebben, szerintem ez így van rendben...
ui: dinamikus partíció? az wtf? olyat nem hallottam még nagyon... folyamatosan változik a mérete, attól dinamikus? az szép jószág lehet akkor...
-
artiny
őstag
válasz
Thulcandra #12593 üzenetére
helo
en lattam h az a simle volume csak nem tudom h mi külömbség van a simple es a logical drive kozott.es gondolom ez a simple nem lehet tul jo....ebben a topicban ezt irtak rola[link]
-
biker
nagyúr
válasz
liksoft #12588 üzenetére
ebben teljesen igazad van, de 3 ugyanolyan hdd azonos hibával, és kétlem, hogy mind a Ram..s ben lettek eladva azonos szállítmányból a múlt héten, mert a kolléga mintha 2-3 hetesről beszélt volna.
Ez így eléggé hasonlít arra, mint mikor 100 ember TV szokásaiból megállapítják, 1.654.000 néző nézett X műsort.
mindkettőnek azonos az igazság tartalma -
bigga
aktív tag
Sziasztok!
Egy wincsi probléma aggaszt pár napja:
van egy Samsung SP2504C típusú wincsim és egyik napról a másikra nem indult el a windows vele.
Felismeri a bios, kábelekkel próbálkoztam, minden a helyén van, de csak a villogó kurzort látom win betöltésnél(kiszedtem minden fölösleget a gépből miközben teszteltem).
Ha lehúzom persze bejön a win 7.
Hőfok rendben van, tápellátás oké, nem kattogott, vagy zörgött sose, 2 éves, ja és 2 napig ment egyhuzamban mire ezt produkálta
Szo nemtom, valamit tudtok erre mondani?.. -
-
liksoft
nagyúr
Én ezt így nem merném kimondani. Tudod te, hogy hogyan szállították? Rázkódásra, párára (elméletileg hermetikus a csomagolása, de...), piaci területre (gyártó melyik piacra a teszt során milyen minőséget szállít - konspirációs teória csak!).
Vagyis nem csak a gyártó, tervezés, hanem sok más tényező is meghatározza mit kapsz a boltban. Tudom, Téged nem vigasztal (engem sem). Viszont nem lehet egy gyártmányt egy-két hibás darab után elkönyvelni rossznak, hiszen aki megelégedett vele, az NEM ír ide. Ebből csak az következik, hogy nem tudod MENNYIBŐL került ki ez a feltételezett három darab.
Példa:
Ha az említett típusnál ezerből ("sarki fűszeresnél" is kapható) három hibás vagy más gyártó azonos kapacitásából százból egy, akkor ha csak a hármat vagy egyet nézzük, egyértelmű melyik a "jobb". Ha viszont százalékosan 0,3 vagy 1, akkor "fordul a kocka".Nem vagyok kereskedő, így nem tudom mennyire igaz, vagy hamis amit írtam, de csak a hibás darabok számából kiindulni nagyon téves következtetéshez vezet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Balázs0916 #12583 üzenetére
50 fok felett sérülésveszélyes.
-
mephi666
nagyúr
beírom a tegnapelőtti hülyeségem, mert kicsit ideg voltam... történt, hogy raktam a chipsetemre egy kis ventit, ami zümmögött, mint a szúnyog... na, szedném szét másodjára is a gépet, hogy igazítsak rajta (tudni kell, hogy az asztalban van egy ilyen fakk, ahol figyel a gép, hátul meg mennek a kábelek... elég hosszú is mindegyik, kivéve az asztalon függőlegesen pihenő usb-s vinyórack kábele... ezt persze elfelejtettem kihúzni) ideg is voltam, mert zavart a zümmögés meg fáradt is... kapkodtam... húzom ki a házat, egyszer csak látom, hogy csúszik le a vinyó keretestől... kb 1méterről koppant egyet a laminált padlón... az oldalára esett... hirtelen ideg lettem nagyon... összedobtam a gépet... bootoltam, bekapcsoltam a vinyót, láttam a meghajtókat... kicsit kezdtem megnyugodni, "gyorsan" le is nyomtam mindhárom partíción 1-1 teljes felületellenőrzést és semmi gond... tartott vagy 2óráig, de úgy néz ki, rohadt nagy mákom volt és a keret felfogott sokat az esésből...
szerintetek érdemes még valamivel lecsekkolni, vagy megnyugodhatok?
-
viszy87
csendes tag
Na igen. Lefuttattam a Samsung oldaláról letölthető Dos alapú ellenőrző programot, szerinte tökéletes. HDD Sentinel szintén. Most nem tudom, mit csináljak, mert így hiába viszem vissza a boltba, hogy szar, ők is csak ezekkel tudják bevizsgálni, nem?
-
biker
nagyúr
zolee, viszy, azt hiszem, kimondhatjuk, a samsung 103 sorozat egy rakás kalap sz@r.
én vagyok a harmadik ezen a héten, akinek ugyanezt csinálja, illetve én voltam az első, de mindegy.a vinyó kerreg, recseg ropog, és a másolási sebesség 1,00MB/sec volt, 2mp-enként 1mp szünettel, partició vesztéssel, és 10-20mp semmire sem reagálással, pl kukába helyezés után 20mp gondolkodás, majd pukk, betette.
mindketten kb ugyanezt írjátok le.
pl induláskor felpörög, megmozgatja a fejt, ez ok, majd 2-3x 5mp kerregés jön, és utána elhallgat, ekkor lett menetkész
könyörgöm, 15mp éledési idő??? egy jobb gép ennyi idő alatt bebootol.
-
Sziasztok!
Egy winchesternek mennyi lehet a maximális hőfoka?
Egy NAS-ban van 2db WD 500Gb-os Blue vinyó. A NAS ventilátora bedöglött, és kb. 2 hét, mire megjön az új. A Nas szerint jelenleg 60-65 fokosak a vinyók
Szerintetek bírják ezt a hőfokot?Köszönöm,
Gábor -
viszy87
csendes tag
Sziasztok! Van egy 3 hetes Samsung HD103UJ-as 1Tb-os vinyóm. Induláskor 5 db kerregés hallgató, kb. 8mp-ig és csak utána indul el a win. Működés közben csak annyit vettem észre, hogy pl. abba a könyvtárba, ahol 600 alkönyvtár van, ált. több mp-t vesz igénybe, míg be tud lépni. Idegesít, hogy most féljek-e adatvesztésről, vagy egyéb kellemetlenségről. Garis, csak így nem hinném, hogy visszaveszik. 27 foknál még nem volt melegebb sosem. Valamint ha közel hajolok hozzá, csiszolós hangot hallat. Valakinek valami ötlete? Előre is köszi!
-
-zolee-
tag
Na.
Tegnap este úgy tűnik, hogy beigazolódott, hogy az 1TB -os döglik be. Win inditásakor kattog, nem is mindig indul el vele. Amikor adatot mentettem róla akkor volt hogy szépen lassan lecsökkent a másolási sebesség 5MB/s -re, sőt az is, hogy megállt a másolás 1 - 2 percre, aztán kattant egyet mintha megpróbálna újra elindulni. Nagy nehezen sikerült lementenem az adataim nagy részét. Tulajdonképpen mivel lehetne kideriteni, hogy mi a baja? Mert attól tartok, hogy a szervizben nem jön elő a hiba bár mostmár gyakorlatilag minden inditáskor problémázik.
Üdv.
Zoli -
liksoft
nagyúr
válasz
cascada #12575 üzenetére
Minden partíció azonos belső felépítésű. A különbség, hogy az elsődleges területfoglalása a drive 0. szektorában van, míg a logikaiaké a kiterjesztett partíción belül.
Biztonság és adatmentés szempontjából egyformák, talán a logikai a területleírása miatt még biztonságosabb is, hiszen a drive "nullázását" sokszor csak a 0. szektor törlésével végzik.
-
liksoft
nagyúr
válasz
dany27 #12572 üzenetére
OK. Alapfeltételezés, hogy a SMART jó, de van amikor valóban működésképtelen. Sajnos.
Ha megszólítod és akkor indul, az az energiagazdálkodás miatt van. Tudja az OS, a BIOS és a drive IS! Ha nem akar indulni, akkor az vagy érintkezési, vagy a motor hibája.
A fentiek miatt érdemes lenne másik gépben, másik OS alatt is megnézni a drive-ot.
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Új winyó particionálásnál (Win7-es lemezkezelőben) a létrehozás után célszerű teljes formázást csinálni az alapértelmezett gyorsformázás opció helyett?
Én 4 particiót szeretnék létrehozni a winyón, de a 3. particiót a Win7 már logikai partícióként hozta létre. Ez nem gáz esetleges adatvesztés bekövetkeztekor? Az elsődleges partíciókról jobban vissza lehet állitani az adatokat, ha elszáll a partíciós tábla, vagy bármi más és adatvesztés van? Vagy legyek nyugodt és a logikai particiók is legalább olyan biztonságosak?
Köszi
-
-zolee-
tag
Hy.
Nekem konkrétan ezzel a 2db vinyóval lenne gondom:
Samsung HD642JJ és Samsung HD103UJ. Mindekettő a jelenlegi gépemben van, jelenleg is ezeket használom. A gondom az, hogy nem túl rég óta (sajnos nem tudom, hogy melyik) vinyó miatt gondok vannak a géppel. Előfordul, hogy menet közben sajnos lefagy a gép és az újraindítás sem segít rajta (hiába indítom újra a BIOS nem ismeri fel egyik vinyót sem), csak az, hogy ha lehúzom az 1TB -os vinyót, így elindítom a windowst, majd leállítás és ha visszarakom akkor már megint megy rendesen. Ez tegnap is előfordult, akkor csak többszöri újraindításra ismerte fel. Ráadásul mintha egy kicsit kattogó hangot is hallottam volna egy rövid időre (de ebben nem vagyok biztos). Megnéztem HD Sentinel mit mond rájuk, az általános kondició jó, 98% körüli bár van már rajtuk 1 illetve 2 bad sector. Ilyen esetben mik a lehetőségeim? Vegyek új vinyókat amikre menthetek majd próbáljam meg gariztatni őket (gari még van rájuk 2 év)? Honnan tudhatnám meg, hogy melyik rossz, illetve hogy egyáltalán rosszak-e? Mondjuk a fenti felsorolt problémák nem tartoznak a normális jelenségek közé. Bármilyen javaslatot/tanácsot szívesen fogadok. A választ előre isköszönöm.
Üdv.
-zolee- -
dany27
őstag
válasz
liksoft #12570 üzenetére
hi!
De amit ír annak egy részét tudom tanusítani 100%ra hogy igaz még a felpörgési újra probálkozásokat! Mert nagyon sokszor újra pörög fel menetközben. Pl: totalcomban átváltok arra a drivera és vár-vár majd felpörög a winyó és akkor vált át vagy pl másolás közben is van mikor megáll a másolás és akkor pereg fel újra. Vagy épp most mikor írtam ezt a HSZ-t.
Köszi!
-
liksoft
nagyúr
-
dany27
őstag
üdv mesterek
Erre keresem a választ: [link]
Am az az érdekes hogy itt kijelzi hogy felpörgési újrapróbálkozás meg h ennyi szektor lett áthelyezve meg minden de a smartba nem írja bele!!(Legalábbis HDsentinel szerint minden OK!)
Szerintem elektronika hiba lesz, de majd kiderül most mentek le róla mindent és ráeresztem a samsung gyári teszt progiját hogy ő mit mond!Előre is kössz a válaszokat!
-
namerke
tag
Sziasztok!
Nem feltétlen probléma, csak akkor, ha visszavesz a teljesítményből:
[Kép]
A képen a pirossal bekeretezett energia takarékos üzemmódról beszélek.
Remélem attól, hogy energiával gazdálkodik , teljesítményt nem fogja vissza
Ha mégis, hogyan tudom ezt kiiktatni?Előre is köszi!
-namerke
-
Ugh
tag
Sziasztok!
Valami nagyon nem stimmel a vinyommal: HDT721010SLA360
Tudnátok olyan programot ajánlani, ami bootolható, és teljes ellenőrzést tudok futtatni vele?
-
Imco
őstag
válasz
A_corp #12564 üzenetére
A pixmanianak kéne elárulni az ügymenetet.
Magyarországon szerintem nem létezik márkaszerviz a seagatehez.
A fentiek miatt szoktak leszerződni a forgalmazok valamelyik céggel a garanciális szervizre.
Esetleg üzemeltetnek sajátot.
A kisker és az importőr-"nagyker" közötti szerződésnek kéne ezt szabályoznia.
Mivel ezt Te nem ismerheted a vásárlásnál, ezért vagy kapcsolatban a kiskerrel.
Minimum az acer féle begyüjtös futár szolgálat Brnoba, ha nincs itthoni szerviz.
Vagy most volt a fényképezőmmel, hogy begyüjtő helyek vannak. Onnan leadás után Prágába viszik ki javitásra.
Az helytelen hogy irány "Kina" vinyó gyárba gariztatni.
Javaslom, hogy valami FV forumon olvass.
Nem tünik korrektnek a dolog. Talán tud valaki valami okosabbat.Tudom nem vigasztal, de ezért nem vásárolok a neten. Drágábban ugyan, de pl 5 év garis az összes vinyom és tudom hogy 5 év mulva is lesz hova vinnem.
-
A_corp
csendes tag
Hali!
A pixmania sehol sem adta meg, hogy hova forduljak, csak annyit, hogy menjek a márkaszervizbe.
Ha ennyi lett volna a gond, hogy "nézzem meg a garjegyet", akkor nem fordultam volna segítségért (más készüléket már küldtem szervízbe). Mivel nem tudom, hova vigyem, gondoltam ti tudnátok segíteni. A pixmania szerint visszaküldhetném a büdös gyíkba a maxtorhoz, ami tulajdonképpen már seagate, de lényegtelen, a lényeg az, hogy a szállítás majdnem több, mint amennyibe a vinyó került.Tudtok ajánlani egy helyet, kérlek?
-
Thulcandra
senior tag
-
scream
veterán
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy hogy tudnám leformázni,törölni, valahogy eltüntetni a régi (amin XP van) particiót Win7 alól ?
mert sehogyse akarja engedni ...
azt el akarom tüntetni, majd a Win7-es partíciót kibővíteni +13gigával és a maradékot a másik, Data partícióra csatolni, ezzel nincs gondom, csak a régi XP-s particio eltüntetésével ...
valakinek valami ötlet ?
-
kossuth1
csendes tag
válasz
Thulcandra #12545 üzenetére
a másik az 00A7B0....amúgy igen, van még gari rá, mert kb 2 nap alatt ment tönkre, viszont nemtudom h cserénél vajon ugyanilyen 1 tányérosat kapok-e..mert jó lenne...am kössz az infot
-
liksoft
nagyúr
Tudod amilyen ütemben érkeznek adatmentésre a FW csatlakozós házak, én inkább a 2500-as kategóriába tennék egyet-kettőt.
Csak belsőbe szerelve tudod letesztelni, hogy a drive vagy a környezet a hibás. Ezek a hibátlan tápellátásra már nagyon kényesek, így valóban csak hibátlan környezetben működnek jól. Még az FSP is "belelépett", pedig az nem "fostalicska".
Természetesen kifoghattál hibás példányt is. Sajnos a tapasztalatom az, hogy a környezet a felelős a hibák több mint 70 százalékáért (talán többért is!).
-
icons
addikt
válasz
Thulcandra #12547 üzenetére
Q-TEC ADT300as tápom van.
Azért, mert amit kidobott hibaüzit, az állítólag ram hibára utal
.
Everestben hol vannak ezek az adatok? Everest Ultimate-m van, annak kellene tudnia...Hát ezt két egymás utáni nap eredményezte, és eléggé rossznak tűnt. Hát de valamilyen hibára csak utal, nem? Mármint ha nincs valami baja, akkor csak nem indul újra magától. Ráadásul neteztem, tehát nem hiszem, hogy olyan utasítást kapott volna a gép bármelyik része, amit nem bírt kezelni, ezért inkább a leállás mellett döntött.
-
A_corp
csendes tag
Sziasztok!
Tönkrement a maxtor vinyóm, amit pixmania.com-on vásároltam. Az oldalon azt írják,
hogy forduljak a gyártó szervízéhez. Az lenne a kérdésem, hogy van-e nálunk maxtor szervíz, (vagy seagate), ahová el tudnám vinni? Azt hiszem firmware hibás, de tudja a fene, a linux is hol felismeri, hol nem. Lényeg, hogy jobb lenne ha elvinném valahova, egy próbát megér. -
Sickboy25
addikt
válasz
Thulcandra #12549 üzenetére
ez nem jött be sajnos, nem akar lekapcsolni
-
Sickboy25
addikt
válasz
Thulcandra #12549 üzenetére
Én is erre gondoltam, de majd kipróbálom.
Köszönöm
-
Sickboy25
addikt
válasz
Thulcandra #12545 üzenetére
usb portra van csatlakoztatva
-
Thulcandra
senior tag
Ha a gép nem nem csinálja ezt rendszeresen akkor lehetett egy sima áramingadozás is.
Írtad később, hogy egyszer volt egy kék halál, a ramok miatt valószínűleg (amit nem tudom miből következtettél le), szóval ha biztosra akarsz menni töltsd le a memtest86+ programot, csinálj vele egy bootolható lemezt, és futtass le legalább 2 teljes tesztet vele. Ha elkezd piros sorokat írogatni akkor valami hiba van (nem feltétlenül a rammal).
Tápegység értékeit meg legalább biosban, vagy windows alatt everestben megnézhetnéd, hogy elég áramot ad-e le (igaz műszerrel kéne kimérni, de azok is jobbak mint a semmi).
Hangsúlyozom, ha a gép mindennapos használat mellett hetente egyszer lefagy vagy újraindul még az sem jelenti azt gyakran, hogy valamilyen hardweres baja van a gépnek. -
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Van 2db Samsung 103UJ hdd-m. A problémám az h mindkettő hihetetlenül rezonál. Nem tudom ez mennyira normális. Egy cm 5,25"-os helyre való hdd hűtőbe vannak aminek van némi rezgéscsillapítása, de akkor is. Ha be vannak kapcsolva egyszerűen rezonál az egész asztal. Most lehúztam őket és csak a 400gb-os megy, így semmi rezonálás -
Thulcandra
senior tag
válasz
kossuth1 #12533 üzenetére
A másik is 00v1a -s ? Mert a wd5000aaks winyóknál vannak egy illetve két tányáros példányok is, az egy tányérosak szoktak hasonló sebességeket hozni mint amit linkeltél
A 380 hibás szektor kellemetlen, de van rá még garacia, nem?(#12542) Sickboy25
: milyen porton van csatlakoztatva? -
biker
nagyúr
válasz
liksoft #12543 üzenetére
miért ne tudná kezelni? nem 3.000Ft-os fostalicskát kell venni, és akkor tudja. feltéve ha jó az egység, mert ennek a venti szabályzója bolondozik
MacPower M9 DX2
a sataII egységnél a standby mód is működik.a winen max a particiok olvasása a gond, meg a felcsatolása, de a számítógép kezelésben látni kellene a 3 particiot, mint ismeretlen, nem használható terület, de egyben látta.
Itt próbáltam formázni 2-be, elsőt megformázta, másodiknál egy 30mp-es brutális kerregésbe és "nem sikerült formázni" hibába futottunk. 4x egymás után.
közben erőteljes explorer.exe merevedésekkel tarkítvaA másik tesztelt kábel egy USB to ATA/SATA kábel volt, dettó ugyanez az eredmény.
nem tudom mibe betenni, mert nincs native sata portom, se a laptopon, se a miniben, se a netbookban
-
liksoft
nagyúr
A külső ház képes korrekt módon kezelni a SATA2-es winyókat? Nem az a gond, hogy SATA1-et szeret csak?
A MAC más partíciókat hoz létre mint a Win. Így korrekt, hogy ami MAC-en három, az a Win alatt egy!
Tedd be a számítógépbe ahol a SATA2-t támogatja a rendszer, és ott ellenőrizd a drive-ot!
-
Sickboy25
addikt
sziasztok
új nap új kérdéssel fordulok hozzátok.
Tegnap vettem egy külső hdd-t lenne egy kérdésem vele kapcsolatban.
A számítógép lekapcsolása után is működik tovább. Valahogy nem lehet beállítani, hogy kapcsoljon le a géppel együtt?icons: a táp márkáját nem láttam a cuccaidnál. leírnád?
-
gabyka
aktív tag
? esetleg valami ötlet valakinek?
-
Cruncher
csendes tag
Sziasztok!
A Windows 7 miért nem engedi az utolszó "szeletet formázni a merevlemezen? Particionálni sem lehet.
Létrehoztam 3 partíciót, a negyediket nem engedi, illetve mikor egyszerü kötetet hoznék létre, kiírja, hogy dinamikus kötet lesz létrehozva.
Mit tegyek? -
icons
addikt
Hello!
A gépem csinált ma egy olyat, hogy fogta magát, és újraindult. A vinyó nem tökéletes, 9hibás, és egy gyenge szektor van, de gondolom ez nem indokolja a leállást.
Én a tápra gyanakszom.
Pontosan az történik, hooogy: gépezek, és hopp, restart, semmi kommunkáció, ilyesmi, csak nemesített egyszerűségével kikapcsol, és beindul újra... tápra vélljem? -
rlazol
veterán
válasz
Sickboy25 #12534 üzenetére
Sickboy25:
Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Számítógép kezelés/Tárolás/Lemezkezelés - na, itt tuod partícionálni és formáznibiker:
ha feltételezzük, hogy a használt kábelek/átalakítók jók, és frissek a driverek, firmaware-k és a BIOS akkor sajna csak a "hibás a cucc" marad. -
biker
nagyúr
vettem egy ilyen cuccot:
Samsung 3,5" 1000GB 5400rpm ECO-Green SATAII 32MBés alapból szar
3-ba lett particionálva mac-en, FW házban, rendre elveszti egyik másik particiót, hol csak elfelejti felcsatolni, hol elfelejti, mi a neve.
másolás előbb ment rendesen, majd beáll 1,00MB/sec-re (pontosan 1024kB/secre), 2mp adatmozgás, 1mp szünet hajzálpontosan így ment.
később windows-ra dugva usb/sata kábellel szerinte egyben van a vinyó, nincs rajta partició, particionálásba és formázásba 2x fagyott bele az egész rendszer, szörnyű kerregés közepette.ez ilyen jó minőség, vagy én fogtam ki?
-
Sickboy25
addikt
sziaasztok
ma vettem egy 1 Tb- os vinyót bedugom az usb- be felismeri, de nem tudom használni, mert nem jelenik meg sehol csak az eszközkezelőbe. Ez mitől van? Formáznom kellene? Milyen progival partition managerrel?
-
kossuth1
csendes tag
válasz
Thulcandra #12532 üzenetére
hája, azóta már 380 hibás szektor van rajta, az ugyanilyen típusú másik WD-m meg csak 100-al megy és ezért érdekes ez
-
SoundBird
tag
Sziasztok!
Vettem ma egy WD 5000bevt-t. Berektam a notiba (ASUS G50v) és a következő a jelenség: bios látja bootolásnál bios kiirja és láss csodát mire a vistába érünk eltünik! hiába probálom a diskmanagerben particionálni vagy formálni, ill. probálnám mivel nincs is ott!
Valakinek valami ötlet?
Üdv. Előre is köszi!
-
rlazol
veterán
sziasztok,
tesztelési célból vettem egy adaptec 2940i/Hp tpusú vezérlőt. a gond az, h a gépbe téve semmilyen bejelentkezést nem ad. Nem irja ki a rákötött winyókat, a BIOS ból se látom. Viszont windows alól igen! Látja, telepti, a rákötött HDDket tudom rni.olvasni, az XP telepitő is szépen rápakolja a fileokat - csak aztán bootolni nem tudok róluk, mert a BIOS nem látja.
Több alaplapban próbáltam. Hogy tudnám jobb belátásra birni?joe2005 mutatta ezt, csak épp a lényeket (init 6) nem értem.
Ötlet vki?köszi
-
janos666
nagyúr
Vettem két, egymás utáni sorozatszámú Samsung F3 1Tb-os winyót. Az első furcsaság, amit felfedeztem, hogy hiába vannak egyforma kábellel rákötve ugyan úgy az ICH9R alaplapi vezérlőre, az everest többszöri futtatásból is mindig gyorsabbnak találja a 2.-ként bekötött lemezt, olyan 3Mb/s az eltérés, de ettől kisebb a szórás lemezeken belül, ha ismételgetem a mérést.
Most elkezdtem formázni őket (szektorellenőrzéssel együtt), és úgy 10-11 % közt jártak, mikor több, mint fél percig valami furcsa cerregő hang jött a gép felől (aztán elmúlt).Egy RAID-0 kötetet szeretnék csinálni belőlük, és ha feltoltam rá a rendszert, átköltöztetném ide az adataim a régi tömbömről, aztán el is adnám a régi winyóimat, és csak ezek maradnának. Szóval nem örülnék neki, ha valami gáz van az egyikkel, és pár héten belül szétesne a tömböm, mert bedöglik az egyik.
Állítsam inkább le a formázást, és helyette toljak egy öntesztet HD sentinellel?
-
BTom1970
aktív tag
Hello !
Van egy olyan alaplapom, amin van eSATA csatlakozó.
Van 1TB-os, 500GB-os, és 200GB-os winchesterem.Úgy használnám ezeket, hogy a gépben beszerelve a 1TB-os és a 500GB-os.
A 200GB-os pedig valahol a gépen kívül lenne, mentésekre használnám.
Kb 1-2 hetente rákötném és mentenék.Az eSATA portra hogy tudnám rákötni a SATA winchestert a legolcsóbban?
Tudom, hogy vannak HDD keretek 6000-8000 Ft-ért.
De inkább csak úgy kivezetnék egy tápkábelt hátul valahogy egy slot-nál, ezen kapná a tápot és az eSATA-n keresztül meg az adatokat.Van olyan kábel, amivel egy SATA winchester egy eSATA portra köthető?
Tamás
-
liksoft
nagyúr
Fogyasztói társadalmat élünk, ahol az ár a legfontosabb. Bár nem mindenki gondolkodik így, de megszívja a többség ilyen gondolatmenetét. Valamint a technika csúcsa van jelen ezekben az eszözökben, így csak a darabszám miatt ilyen olcsó. Mindkettő hozzájárul ahhoz, hogy pl. az autóiparhoz képest magasabb a selejtszázalék.
Még egy fontos dolog! A WD a gyártásra és garanciára összpontosít. Vagyis ha menteni kell, a duplájába kerül róla, mint akármilyen mai más drive-ról! Működésre, nem javíthatóságra tervezett és elkészített darab.
-
Imco
őstag
válasz
liksoft #12517 üzenetére
Chieftec 850 W táp van bent 1,5 éves. Csatik jók, de hamarosan kész a mentés és átnézem még1x. A hőmérséklethez nem nyultam emlékeim szerint. Reggeli bekapcsolás után már csak 26 % és 118 a szektor.
Köszi!
-
Zinho
aktív tag
Sziasztok!
Invalid file system-met meg lehet gyógyítani újraformázás nélkül? Érdekes, hogy a rendszer partícióra is azt írja, de az működik... köszi előre is a segítséget! -
Imco
őstag
Liksoft, megszakértednéd nekem az első vinyót?
Mindenképp ki szeretném cseréltetni.
Az érdekelne, hogy jogos lesz-e az igényem, illetve ami fontosabb, hogy 2 nap alatt hogy sikerült ennyire? Van még 2 illyenem, amit kifejezetten a magasabb adatbiztonság miatt vettem. Nem szeretném ha igy járnának!
Most mentem, és ráküldök valami WD progit.
Köszi! -
rocket
nagyúr
"Event ID 57: The system failed to flush data to the transaction log. Corruption may occur."
Ez az ftdisk hiba mire utalhat?
Probaltam keresgetni googleval, de nem nagyon adott olyan talalatot ahol leirnak valojaban mi okozhatja. -
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Ha adott egy sata csatlakozós alaplap, akkor minden esetben olyan a biosa, hogy van lehetőség arra, hogy a satás hdd-t patásként tünteti fel, s így lehet látni a win xp telepítőjében?
Kösz:piadex2
-
Hi,
Egy érdekes probléma. Pár napja vettem észre, pont miután új winyót raktam a gépbe, hogy cicereg valami 10 másodpercenként 3-at. Na mondom ez az új winyó lesz. Erre a hdd sentinel kiírja a régi winyómra minap:
"Meghibásodás várható - Attribútum: 184 Gyártó specifikus. Értékét és jelentõségét a gyártó határozza meg. Azonnali merevlemez csere szükséges."
Lecsatlakoztattam a rossznak vélt winyót. 2 Winyóval viszont már csak 2-őt cicergett a gép.
Leszedtem még1 winyót, akkor már csak 1x cicereg.Mi a fene lehet? mi cseszteti a winyókat?
win7 fut a gépen.
-
piadex2
senior tag
Hello!
Most este találkozom az ismerőssel, akkor megtudom, hogy milyen hardvere van pontosan.
Amúgy, ha a sata ii hdd-t nem jumperelem át (egy régebbi, sata i-es csatlakozóval rendelkező alaplap számára), akkor az eredményezhet sárgaháromszögben fekete felkiáltójelet az eszközkezelőben (a "lemezmeghajtók"-nál vagy az "ide ata/atapi vezérlők"-nél)?
-
Pety
senior tag
válasz
piadex2 #12505 üzenetére
Operációs rendszer a legfrissebnek kellene lennie SP3(Xp ről beszélünk)
Sata-ból létezik I illetve II az előbbi a régebbi szabvány,viszont az újabb vwinyók működnek így csak át kell jumperolni őket.Ha régebbi az alaplap akkor valószínűleg az Sata I.
Jó volna tudni milyen hardverekről van szó mert úgy könnyebb segíteni -
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Van egy gépem: xp van rajta, és pata lemez benne. Most szereztem egy satás hdd-t, bele is raktam az alaplapba, de az eszközkezelő kis sárga háromszöget rak mellé egy felkiáltó jellel. Lehetséges az, hogy a satához driver kell akkor is, ha nem rendszer lemez, hanem csak egy adattároló?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest