Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Pont nem olyan régen volt arról szó bővebben, hogy a kiszállítás, illetve ott a megfelelő csomagolás is fontos. Ha az eleve nem stimmel, akkor nem meglepő, hogy idő előtt megy tönkre még egy alapvetően jónak mondott HDD is. Ettől függetlenül persze lehet az akár gyári hibás, vagy a sorozat esetleges "felhígulása" miatt kissé gyengébb minőségű, de az előbbi ok is vastagon közrejátszhat a problémánál. Na meg a megfelelő használat (pl. tápellátás, hűtés, fizikai behatások kerülése) is nyilván fontos, mert ha az megint nem stimmel, akkor eleve élettartam-rövidítő tényező lehet. Arról meg már nem is beszélve, hogy egyes helyeken ki tudja mit árulnak, honnan szerzik be a cuccot, meg éppen nem-e egy másik vásárló által már okkal visszaküldött terméket adják el újra stb... Szóval jelen esetben nem feltétlen a gyártó és az adott merevlemezsorozat a feltétlen szar, hanem lehetnek úgymond zavaró tényezők.
Egyébként meg van "Milyen merevlemezt vegyek?" topik, az ügyben már ott kellene érdeklődni. Vagy akár csak elolvasni a topik összefoglalóját az ajánlott sorozatokra és modellekre vonatkozóan.
-
_DiEGO_
őstag
Hali
akkor még azt javasolnám : hogy amikor felteszed a friss rendszert mindennel együtt - csinálj egy rendszermentést róla ! És amikor pár hét eltelte után ujra belassul - állítsd vissza erre az állapotra és akkor is figyeld meg mit produkál ? Plusz : gondolom, hogy ha kész a stabil gyors rendszer , akkor a frissítések tiltva vannak onnan ? !
Semminek nem kell a frissítés ha stabilan fut a cucc ! Azt ha visszaállítás után is lassú marad , lehet gyanakodni valamelyik szoftverre ... ha meg ujra megtáltasodik akkor szintén valamelyik utánna felrakott proggi vagy egyéb kártékony folyamat dolgozik .
Csak gondolom, hogy nem a másodlagos rendszergazda a rendszergazda ...
Én megnézném routerjét iskik vannak bejegyezve még wifin ... az ördög sem alszik.
BIOS-t csak emiatt írtam , javasoltam :
-
liksoft
nagyúr
OK. És mit csinálsz, ha véletlenül a táp a ludas? Kezded előröl a szenvedést a cserélt vagy visszaküldött drive-al? Jó lenne eldönteni, hogy egyértelműen a drive, vagy a környezet a ludas. Nem azt mondom, hogy a drive nem lehet, de azt igen, hogy nem egyértelmű a helyzet! Nekem a Seagate drive-ok egyes darabjai hasonlót produkáltak Promise PATA kártyával! Mint kiderült, azok nem szeretik egymást. A drive-ot áttettem Intel csatornára, és semmi bajuk nem volt. Még ilyen is okozhat látszólagos drive hibát!
-
-
_DiEGO_
őstag
Vedd ki a vinyóját és pl. saját gépedben üsd ki, azaz törölj minden partíciót róla , mindet ! és úgy rakd vissza , hogy majd ott mint szűz vinyót kezelje Win7 ... A 100MB-os rejtett rendszerpartíciót engedni kell , mondjon bárki bármit . és csak a C -t formázd meg a többit majd win alól és csakis elsődlegesnek...
Millen Win 7 van rá erőltetve ? de őszintén ! Ultimate-t nem szabad ,eredeti MSDN by józsinéni csak frissítésekkel , szintén neee . Van egy hely ahova csakis tiszta és ellenőrzöttek mehetnek fel , azokból is Professional X64 -et neki .
Plusz : engedélyezni elsődleges Rendszergazdát , majd felhasználóváltás és a felkínált második Rendszergazdát törölni, törölni mindenestül és manuálisan is a maradványt . -
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
Sorry. Az az OS amit használsz számomra oly ritka, eszembe sem jutott. Pláne nem router szinten.
Valóban Sentinel nincs hozzá, mert az eddigi piackutatás a felhasználók között arra a szomorú eredményre jutott, hogy nem kell, mert a gyártó tudja mire van szüksége a felhasználónak. Számomra kicsit MAC fun feelingje van a dolognak, de tudomásul vettem, nem erőszakoskodom. Pontosítva: nincs annyi potenciális vásárló, amennyiért érdemes lenne átraki erre az OS-re is.
-
liksoft
nagyúr
A drive típusától függ (nem gyártó vagy típusszám). Attól, hogy parkoló pályás, vagy parkoló rámpás. [link]
Pálya esetén leálláskor és induláskor a fejek csúsznak a lemezen, míg ki nem alakul a légpárna.
Rámpa esetén a forgó lemezekre ereszkednek a fejek, így ott már van légpárna. Ilyenkor a fejek a lemezekkel soha nem érintkeznek.
Nem véletlen, hogy a 2,5" drive-okban jelent meg legelőször ez a technológia. A laptopokban ugyanis a sok leállás miatt hamar meghaltak a winyók. Mióta váltottak rámpára, ez a kopás elhanyagolható lett. Sajnos a gyártók az adatlapon nem tüntetik fel. Pedig szerintem igenis tudnia kéne a vásárlónak, hány fej van a gyártmányban, és rámpás megoldású-e?
-
liksoft
nagyúr
Én ezt így nem merném kimondani. Tudod te, hogy hogyan szállították? Rázkódásra, párára (elméletileg hermetikus a csomagolása, de...), piaci területre (gyártó melyik piacra a teszt során milyen minőséget szállít - konspirációs teória csak!).
Vagyis nem csak a gyártó, tervezés, hanem sok más tényező is meghatározza mit kapsz a boltban. Tudom, Téged nem vigasztal (engem sem). Viszont nem lehet egy gyártmányt egy-két hibás darab után elkönyvelni rossznak, hiszen aki megelégedett vele, az NEM ír ide. Ebből csak az következik, hogy nem tudod MENNYIBŐL került ki ez a feltételezett három darab.
Példa:
Ha az említett típusnál ezerből ("sarki fűszeresnél" is kapható) három hibás vagy más gyártó azonos kapacitásából százból egy, akkor ha csak a hármat vagy egyet nézzük, egyértelmű melyik a "jobb". Ha viszont százalékosan 0,3 vagy 1, akkor "fordul a kocka".Nem vagyok kereskedő, így nem tudom mennyire igaz, vagy hamis amit írtam, de csak a hibás darabok számából kiindulni nagyon téves következtetéshez vezet.
-
liksoft
nagyúr
Tudod amilyen ütemben érkeznek adatmentésre a FW csatlakozós házak, én inkább a 2500-as kategóriába tennék egyet-kettőt.
Csak belsőbe szerelve tudod letesztelni, hogy a drive vagy a környezet a hibás. Ezek a hibátlan tápellátásra már nagyon kényesek, így valóban csak hibátlan környezetben működnek jól. Még az FSP is "belelépett", pedig az nem "fostalicska".
Természetesen kifoghattál hibás példányt is. Sajnos a tapasztalatom az, hogy a környezet a felelős a hibák több mint 70 százalékáért (talán többért is!).
-
liksoft
nagyúr
A külső ház képes korrekt módon kezelni a SATA2-es winyókat? Nem az a gond, hogy SATA1-et szeret csak?
A MAC más partíciókat hoz létre mint a Win. Így korrekt, hogy ami MAC-en három, az a Win alatt egy!
Tedd be a számítógépbe ahol a SATA2-t támogatja a rendszer, és ott ellenőrizd a drive-ot!
Új hozzászólás Aktív témák
- Plágiumvádak a Bungie ellen, ezúttal a Marathon érintett
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Villanyszerelés
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2019 2TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X 15 I Touchbar hiba I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest