Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Van egy hd103ui vinyóm, pár hónapos csak.
Van egy olyan gondom, h néha előfordul, h egy pár órás uptime után egyszercsak a win 7 alatt eltűnik a vinyó. Se fájlkezelőben, de még az eszközkezelőben se elérhető ilyenkor a merevlemez. Mintha nem is létezne.
Még nem tudtam megfigyelni, h mi következtében történhet ilyen, mert mindig akkor kerül rá sor, mikor nem számítok rá - pölö netezés közben, ha letöltenék vmit, de a vinyó épp nyomtalanul eltűnt, stb.
Néhány napja furdolt elő először, eddig csak egyszer-kétszer.Gép újraindítással megoldódik. Nagyon bizarr.
Néha, ha indítanék egy lemezműveletet (másolás, megnyitás, defrag), akkor van, h pár másodpercig nem történik semmi, aztán hallok egy "kattanást" (?) a gépházból - bár nem tudom, h ez a vinyóból jön-e - és utána kezd el betölteni a gép.
Olyan mint a hagyományos delay üzzemódja a windows-nak, mikor két parancs között szünetel egyet a rendszer, látszólag semmit nem csinál, és beletelik egy kis időbe, mire magához tér.Van vkinek vmi ötlete? Kezd frusztrálni a helyzet. Ez garanciális probléma, vagy szoftveres a gond?
Köszönöm!
-
szab.tam
nagyúr
-
flash7
tag
válasz liksoft #13791 üzenetére
Mikor rájöttem, hogy F5 helyett F6-ot nyomtam megszokásból, mert mostanában egy vinyón mozgatok csak, fogtam is a fejem. Szerencsére nem pótolhatatlan dolgok, csak bosszantó, azt hiszem az F6 elfelejtve egy időre
Amúgy tesztelni hogyan tudom? Milyen software-rel? Vagy másolgatok rá, meg róla, de persze olyat ami megvan többszörösen? -
liksoft
nagyúr
válasz flash7 #13789 üzenetére
Vadi új winyót pár napig TESZTELÜNK! Utána használjuk úgy, hogy abból ne lehessen adatvesztés. Vagyis a fontos cucc duplikálva, triplikálva legyen!
MOVE-ot két drive között SOHA NEM használunk. Csak egy fizikai és logikai meghajtón belül! Tessék másolni, majd törölni, ha minden jól ment.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
szab.tam
nagyúr
válasz flash7 #13789 üzenetére
az örök hibaforrás, én sokszor szívtam régebben emiatt: kábelek körül tessék szétnézni. ne legyen y elosztós tápkábel, adatkábelt is cseréld le, dugd másik sata helyre. ezek közül akármelyik okozhatja. én, ha godnom van, akkor egyszerre az összes létező hibaforrást megpróbálom kiszűrni, és ha egyszerre történt változtatások után megjavul,akkkor megpróbálom 1-esével vissazfejteni az okot...
de elsőre a tápkábel kontaktjára gondolok.
szerk:
próbáld meg a winyó tápját úgy megoldani, hgoy azon az ágon most ne lógjon semmi más. (legalább egy próba idejéig)más:
volt nálam múltkor egy vendég winyó: 500 wd. egy hotswap fiókban ment. és folyton megállt a másolás, majdnem mindig abban a %-ban. áttettem egy másik sata-ra, és ott meg be tudtam fejezni. (win7, és egy másik gép, mint az előző hozzászólásaimban fejtegetett problémámnál...) -> lehet, hgoy másik sata-ban menni fog[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
flash7
tag
Hello mindenki!!!
Vetten egy WD15EARS vinyót!
Tegnap be is raktam a gépbe. ABIT AB9 alaplapom van. Illetve egy 160 GB-os Samsung amin Win7 van, frissen felrakva. A vinyó berakása után, a windows-os beépített progival egy partíciót csináltam és gyorsformáztam.
Ma elkezdtem másolni rá az adatokat, és amikor kb 20 Gb-os mappát raktam át, ami tele van kb 100 Mb-os pdf-ekkel, elindult a képernyőkímélő.
Mikor az egeret megmozgattam, a másolás állt, 84%-nál. Nagy nehezen sikerül megszakítanom a másolást, de a WD vinyóra kiírta a Total Commander, hogy nem elérhető.
Újra indítottam a gépet, de nem látta a vinyót, sőt az elején a boot-olás, az ABIT ablakról nagyon sokáig (2-3 perc) nem lépett tovább. A BIOS sem ismeri fel...
Mi a baj????????? -
-
szab.tam
nagyúr
válasz liksoft #13781 üzenetére
csak tanulság képpen:
úgy néz ki, hogy a betűjel át-, majd visszanevezés megoldotta a problémát. ebből arra következtetek, hogy a múltban történt pár sata hotswap miatti fagyások, restartok gyűltek, és a win belassította az adott winyót, az adott porton. most már utólag beugrott, hogy a lassulás előtt nemsokkal is volt egy ilyen, mert kapkodtam. és ez az xp-nél az adatátviteli sebesség csökkentése egy tudatos védekezési reakció, (egy leírásból erre következtetek,
az xp terméktámogatásánál olvastam hasonlót).
és valószínű az átnevezéssel "kivertem a fejéből", hogy ez problémás winyó lenne.
a smartban minden +, és zöld pipa hegyek....ha legközelebb megint belassulna, rögtön ezzel kezdem, de előtt még a microsoft-nál leírt javaslat szerint illesztőprogram eltávolítás, és restart -> alapértelmezett átviteli mód visszaállítást megpróbálok, mert lehet, hogy azzal is volt gond, de azt már utóla nem tudom megnézni, mert az átnevezésekkel lehet, hogy magától visszaállt, ha az lett volna a gond.
mivel te kőprofi vagy a kérdésben, csak annyit, hogy a logikai menetemben volt-e valahol valami ordító baromság? (vagy akár így is lehetett?)
qúrvára nem értem ezt a ph-t: több helyen is megjegyeztem, hogy miért nem lehet az utosló hsz-t szerkeszteni időlimit nélkül, amíg nem ír valaki következőt...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #13783 üzenetére
most visszadugtam, és valamiért helyreállt a régi rend. (tegnap ezt vagy 10x megcsináltam, de nem oldotta meg a problémát a sok dugdosás.) ha újból belassul, akkor tudok majd újból nyomozni. majd jövök még szerintem, ahogy ismerem a hardverek lekivilágát. amikor kezdek megnyugodni, majd újból szopat....
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz liksoft #13781 üzenetére
hm. kicsit később tudom csak újra rádugni a gépre. sentinel-lel tudok smart-ot nézni.
egyébként a sentinel 100%, nincs hiba, stb.
de a smart-ban mit is kéne néznem? vagy ha ír valamit hiba a listában, azt úgyis észreveszem? mert azok ott számomra értelmezhetetlen sorok és számok összessége....de itt egy előző hsz-ból kiindulva megnézem, hogy a win nem korlátozta-e csak ezen a sata-n, csak erre a winyóra a sebességet. most írta nekem valaki, hogy elvileg csinálhat ilyet, és hogy lehet megnézni....
később jövök.
-
bandiie
aktív tag
ha értenék hozzá nem írok ide. hogy kell megnézni azt a PIO módot?
az alaplapi kábelt már lecseréltem, akkor azthittem megjavult, de akkor is csak meg lett mozgatva a kábel. a kettő közül nem tudom melyik a hibás, vagy hogy a vinyó csatlakozója okozza-e. ha legközelebb belassul, majd csak az egyiket mozgatom meg és kipróbálom. -
OddMan
őstag
A Samsung HD642JJ SATA2-es merevlemez képes AHCI módban működni?
Az a problémám, hogyha az asus P5E-VM HDMI alaplap biosában átkapcsolom IDE-ről AHCI-re a vezérlést, akkor lefagy a BIOS induláskor.
Annyit ír ki, hogy "Auto-Detecting AHCI PORT 1.." és ennél a pontnál lefagy, és nem történik semmi. Ez után még a BIOS-ba is csak úgy tudok visszalépni, ha lehúzom a sata kábelt a Samu hdd-ről.
A legfrissebb BIOS változat van feltelepítve. Már próbáltam másik sata kábellel és másik sata portra kötni, de semmi eredmény. Ha felteszek egy 120GB-os sata ezer éves Hitachi-t azt felismeri. Szerintem a Samu hdd sem lehet rossz, mert ide módban tökéletesen működik és a hdtune és hdsentinel smart értékeit végignéztem és egyáltalán nincs még egy rossz bad sector sem vagy bármilyen más hiba.
Szerintetek mi a fene lehet itt a probléma? Két napja ezzel kínlódok, de egyszerűen nem tudok rájönni, mi lehet a probléma.[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
Imco
őstag
válasz Gabi822 #13776 üzenetére
Itt kb. le van irva. Illetve addig is menteni, menteni, menteni!
Üdv! Imco
-
bandiie
aktív tag
van hogy fogja magát a vinyóm és csak 2.5 MB/s-el hajlandó olvasni (fentebb már írtam is, de később azthittem megtaláltam a megoldást). ilyenkor kerreg is... az gáz?
viszont ha megmozgatom a kébeleket a csatlakozásnál, akkor megjavul.
megpróbáljak valami javítási "praktikát", vagy egyből vegyek újat? mivel minden fontos adatom ezen van, az utóbbi ésszerű döntésnek tűnik. -
Gabi822
csendes tag
Hali
SOS
Samsund 1T 103uj
Most kaptam egy hiba üzenetet a HD Sentineltől
2010.03.03. 22:26:17,Meghibásodás várható !!! Attribútum : Raw Read Error Rate
Mit tegyek???
SOS -
szab.tam
nagyúr
hi!
megpróbálom részletesen, hogy ne kelljen értetlenségből +15 új kérdés......
adott a 24/7 + htpc-m, 32xp. 3 sata (továbbiakban 1s-2s-3s), 1 esata, továbbiakban Es). 1 belső sata-n az os winyó. 2 sata kihozva hátlapra e-sata-nak. hátlapi panellel kihozva masszív tápkábelek, esata-sata kábelekkel így kívül 3 dokkolás lehetőség kialakítva. az os hdd változatlanul mindig bent az s1-en fixen.
alapeset:
2s: 3 hónapos samu f1, sentinel 100, ír/olvas 100Mb/s körül.
3s üresen.
Es: 2 áramkörös tápmegszakító kapcsolóval hotswap használom.3 hónapig minden rendben volt. 1-2 napja a 2s helyen lévő samu f1 rettentően belassult. 5-8MB/s olvasás, írás 12 körül. (christal mark-kal mérve, de tcmd-vel másolva is ennyi volt a valós.)
azt hittem, hogy kuka, de áttettem próbaképp a 3s helyre, és ott full sebességgel ment. azt hittem a 2s sata döglődik, de ott bármely más winyó fullon megy.
nade: ha a 3s helyre teszem a samut, akkor a szokásos Es helyen dokkolok hotswap módon másik winyót, újraindul a gép....
és ha az Es helyre magát a samut dokkolom, akkor is.
tehát csak akkor nincs winyócserélknél restart, ha a samu a 2s helyen parkol, de ott nagyon meg lassú.
ha a gépet úgy indítom, hogy minden winyó a neki szánt, akármelyik helyen van, akkor minden ok, de akkor lőttek a hotswap-nek.
létezik olyan, hogy egy sata driver, chipset ilyen idióta módon pikkel egy winyóra? kábeleket természetesen váltottam, az a hibaforrás kizárva....
msot nem találtam más megoldást, hgoy kiállítottam a problémás samu-t, átmásoltam a rajta lévő mindennap használatos cuccokat, és befogtam egy másik akkor awinyót. erre meg majd kitolok valami használaton kívüli adatot. mert hogy ezzel még gariztatni sem lehet, mert a s3 helyen rámérek,a akkor 120-130! MB/s-el olvas, meg ír...
van valakinek lövése, hgoy mi ez? driver, bios cserével senki ne jöjjön, mert majdnem 3 hónapig minden jól működött....
ja, a hotswap-hez a hotswap nevű progit használom, 32 xp, és autostarttal, mert ha nem a winnel indul, akkor bármilyen winyócserénél a scan-kor restartola gép.
[ Szerkesztve ]
-
Bécy
tag
Hali!
Van egy 320 gb samsung winchesterem és havonta kb egyszer kétszer azt csinálja, hogy a windows alatt újraindul a gép és a bootolás után nem tudja detektálni a winchestert.
Ilyenkor csak az szokott segíteni hogy lehúzom a vinyóról a táp és az adtakábelt és utána minden tökéletes.Nem tudom, hogy pontosan a vinyó e a hunyó de én rá tippelek.
Szerintetek mi lehet a hiba?
Néha napokat megy a gép gond nélkül és játék alatt se csinálta még de általában akkor jön elő a hiba ha semmi programot nem futtatok.
Köszi. -
-
betyarr
veterán
üdv!
szerintetek az miért lehet,hogy egy párhetes hdd a hdsentinelben 99%-os kondíciót mutat?valami gebasz van készülőben talán?
-
adyh
tag
Hali
Problémám, hogy a laptopot formáznom kellet és nem megy végig a formázás 79%-nál elkezd a vinyó ilyen furcsa hangot adni (krrr-krrr ,karistol vagy mi) aztan sípol egyet és kiír valami hibát.
Telepíteni szintén nem tudok rá semmit..
mikor indul a gép csak feketeség jön be...
Vista volt rajt
mi lehet a gond?
és Biosban az Information-nál nincs írva semmi vinyó, mintha nem lenne[ Szerkesztve ]
"Az akaraterő megteremti az utat"
-
Imco
őstag
válasz hoducz #13766 üzenetére
A 10 évet senki sem irja alá.
A 2 szektor semmit sem jelen. Nekem is volt, majd simán megjavult.
Figyeld a vinyót, ha nem romlik akkor jó. Ha igen akkor gari, ha eléri a küszöböt.Ja! ...és a tápot nézd meg. Az hogy jó /müxik/ az kevés. Ritkán keletkezik ilyen oktalanul.
Szerintem...
Üdv! Imco
-
hoducz
csendes tag
Szaisztok!
Van egy február 4-én vásárolt WDC Green winchesterem. A HD Sentinel febr. 25.-én talált két bad sectort, 97%-nak írja a kondícióját.
> A lemez felületén található 2 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
IPON garancia szerint:
> Azt a gyári tesztprogram mondja meg ,hogy az milyen szektorhiba ,ha nem javítható fizikai szektorhiba akkor cserés a merevlemez ,ha logikai szektorhiba akkor nem cserés mert áttudja helyezni a merevlemez tartalék területre.Mi a véleményetek? Van tesztprogram, amihez nem kell az egész adatmennyiséget dvd-re irogatni, meg átmásolgatni, fél napokat eltölteni a garanciával?
Egy egy hónapja vásárolt nem is kis winchestert nem szeretnék naponta félelemmel nézegetni, mikor veszti el az adataim, mert amúgy a két szektor nem zavarna, ha a többi 10 évig bírja...Köszi,
Zoltán
-
bandiie
aktív tag
ez normális? gondolom nem
akárhányszor lefuttatom, kb ugyanez. 75-ig 5MB/s alatt olvas. -
V.max
csendes tag
Sziasztok.
Van egy 160Gbos IDE Seagate winchesterem.
Modelszám: ST3160215AMa előjött egy kis gond vele kapcsolatban. Hard Disk Sentinel ezt írja ki:
" Meghibásodás várható - Attribútum: 10 Spin Retry Count, Felpörgési újrapróbálkozások száma. Motor, csapágy vagy tápegység problémára utalhat.
A lemez felületén található 23 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 17 hibás szektort.
A lemez felületén található 17 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Azonnali merevlemez csere szükséges.Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében. "
Ezt a winyót nem használom folyamatosan. 1-2szer van rákötve a gépre, egyébként csak ilyen tárolónak használom.
Ma raktam fel a win7et, és elösször ez írta ki, hogy mentsem az adatokat. Aztán felraktam a HDS-t, és megbizonyosodtam hogy itt igen nagy baj van.Szerintetek mitől jött ki rajta ez?
-
Thrawn
félisten
válasz matyiGo #13759 üzenetére
Röviden: sehogy.
Az egyetlen megoldás az lenne, ha lehúzod a Samsungot a gépről és csak akkor csatlakoztatod (SATA-t lehet menet közben is) ha szükséged van rá.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
matyiGo
aktív tag
válasz matyiGo #13758 üzenetére
..mmm lehet hogy ezt az "elérési idő dolgot" félreértelmeztem de a probléma szerintem nyilvánval a fent leírtakból.
az igazio kérdés az hogy valójában hogyan gyorsíthatnám fel a gép indulását, vagyis hogy ne vára meg a bootolás mig az a szerencsétlen samsung felpörög... -
matyiGo
aktív tag
Sziasztok!
valszeg tök banális a válasz de én még nem jöttem rá: van két wincsi a gépemben, az egyiken megy a windows a másik meg egy samsung F1 HD103UJ, ezen vannak az adatok. sajna a samunak elég lassúcska az elérési ideje a másikhoz képest, és mikor indítom a gépet a bootolás megvárja hogy mindakét wincseszter felpörögjön és ez jelentősen meghosszabítja a gép indulását. van erre valami megoldás? beállítás?
-
Imco
őstag
válasz Tibicsucsu #13754 üzenetére
A leirás alapján, azt hittem, hogy sata I a lapod. De megnéztem és nem az. Maradék tippem a táp. Probálj kölcsönözni egyet tesztre.
Szerintem...
Üdv! Imco
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Vettem két hete egy 500 GB-os WD Caviar Blue-t, amit mióta beszereltem a gépembe az folyamatosan lefagy. Az első pár napban nem volt semmi probléma (vagy csak nem emléxem). Csináltam rá három partíciót és átmásoltam vagy 100 GB adatot. Általában az történik, hogy hirtelen rohadtul lelassul a gép majd pár mp múlva teljesen használhatatlan lesz. Volt olyan is hogy nyitva volt a firefox és még pár program és épp a firefox volt aktív mikor beszart a gép. A böngésző működött tovább, de semmi mást nem tudtam csinálni (se más program , se start menu, se task manager). Játék közben elkezd akadozni, lefagy majd elfeketedik a képernyő. A windows semmi hibát nem közöl ilyenkor (pl, hogy nem tudja olvasni a lemezt vagy ilyesmi). Újraindítás után az arcomba tolja a szokásos hibaüzis ablakot meg a dmp file-t. Futtattam HD Sentinelben részletes ön-tesztet, de semmi. Látszólag minden OK. Egyszer egy újraindítás után mindhárom partíció "System Volume Information" könyvtárára vmi hibát írt ki.
Tudtok vmit tanácsolni? -
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Lenne egy olyan problámám, h ma vettem egy wd2500aaks típusú hdd-t és nem lehet megformázni. Csináltam egy 78 gb-os partíciót a windows-nak, a formázás 78%-ig elmegy és utána semmi(már vagy fél órája ott áll) Mi lehet a gond?Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Facek
csendes tag
Hali!
Egy kerdesem lenne : merevlemez formazasa utan eltunhetnek-e a bad sectorok ? Mar csak azert mert sentinel mar kijelezte hogy 3 bad es 3 weak van, majd leformaztam, es eltuntek, nyomtam rajta hdd regeneratort az se jelezte ki hogy lenne. Azota ujra 100%-os a vinyo.
-
liksoft
nagyúr
Hosszú, számomra nem túlzottan értelmezhető.
1. Gondod van, az új rendszer nem látja a fontos adatokat.
2. A régi látja, kezeli.Vagyis nincs adatokban veszteség.
Megoldás: Le kell menteni az adatokat másik drive-ra, és utána a logikailag hibás drive-ot helyretenni.
Munka nélkül nem lehet előrébb jutni.
-
sloby
csendes tag
Sziasztok!
Már feltettem máshol is a kérdést, javasolták, hogy inkább itt tegyem fel, így szól:
Nemrég feltettem a Win 7 ultimate editiont. Minden tökéletesen működött az elejétől fogva, egészen addig, míg fel nem próbáltam telepíteni a Ventrilo nevű hangkommunikációs programot. Telepítés közben kékhalállal újraindult a gép, majd utána többet nem volt hajlandó elindulni a win, mindig ugyanazon a ponton kékhalállal lehal. Az üzenetet nem tudom elolvasni, mivel a másodperc törtrészéig jelenik csak meg. Következő lépésként a win felajánlotta, hogy magától meg próbálja javítani a hibát. Ez egy ismeretlen hibát tárt fel, amit nem tud javítani, ellenben szívesen elküldi MS-nek, hátha az tud majd vele kezdeni valamit..
Ezek után magától csak ugyanezt a "Repair modeot" ill. a normal indítást ajánlotta fel. A repairon belül van még pár további opció, mint pl a "Korábbi működő változat indítása", de erre "Ismeretlen hibát" ír ki, valamint az összes többi opció járhatatlan út számára.
Nosza, vad F8 nyomkodás köv indításkor --> Csökkentett mód, ugyanúgy fagy --> Ue parancssorral, fagy --> végigzongorázni az összes lehetséges variáción (naplózás, korábbi működő változat, toronyóra lánccal), fagy.
Win 7 DVD be, újrainstallálás megkezdése, válasszon partíciót: hoppá, eltűnt a majdnem a teljes vinyó (640 gigából látott úgy 10-et). Eredetileg 2 partíció van rajta, 20 giga a winnek, a többi meg adat (FONTOS adat). BIOSban nem jelez semmi hibát a vinyóra, 640-nek látja.
Szerencsémre van egy másik 500 gigás vinyóm grubbal, ubuntuval felvértezve. Visszadug (eredetileg erről bootolt a gépem, terveztem hogy visszaállok win 7 re), bebootol, megnézem a lemezeket: 500 gigásnál nincs probléma, 640 est pedig egy nagy 600 gigás unpartitioned résznek látja.
DE! A /media könyvtárban a korábban 640-esről felmountolt partíciót továbbra is látom, elérem, használni tudom, sőt, az új win7-es 20 gigásat is felmountoltam és tudom használni, tehát a fájlrendszer mégiscsak jó.
Én arra tippelek, hogy valami a vinyón sérült meg logikailag, és ezért nem látom rendesen + nem tudok bootolni.
Kérdés: lehetőleg adatveszteség és reformat + win 7 reinstall nélkül hogyan tudnám túlélni ezt az egészet?
Válaszotokat előre is köszönöm -
Frigo
őstag
Üdv
Lenne egy problémám a fél éves WD 1 TB Caviar Green-el ,Egyszerűen eltünt róla az egyetlen partíció és a legtöbb monitorozó progi csak 33 MB-ot ismer fel belőle (HDD Tune/Sentinel) ,a Partiton magic is hibát jelez .Rendszer nem volt rajta ,elsősorban csak adat tárolásra és letöltésre használtam .Valahogy vissza lehet nyerni az elveszett particiót vagy legalább az adatokat ? -
Imco
őstag
Attól hogy garis még elvesznek a cuccok. A gar. szervizben a legritkább esetben /értsd soha./ mentenek müködésképtelen HDD-ről!
Másik gép, másik táp, másik kábel, sentinel köröket még fussd meg!Szerintem...
Kedves Liksoft! Értekezz már nekünk egy kicsit légyszi! Ezek a fütőtt, dobált kis dobozok, nem túl sérülékenyek. Személyszerint kerültem és ellenjavaltam mindenkinek, de azért érdekelne. Főleg ma mikor már egy kis SSD vagy nagy PEN valós alternativája lehet egy ilyen kütyünek. Köszi!
Üdv! Imco
-
Igel
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségért esedezem: a WD 1 gb-os My Book-om bemondta az unalmast.
Amikor rádugom a hálózatra, felpörög ugyan, de nem ad kék led-et, majd leáll kis idő múlva.
Még garanciális, csak gondoltam körbekérdezek, hátha meg tud valaki nyugtatni, hogy mi lehet a hiba - fejlövéssel egyenértékű lenne ugyanis, ha elvesznének az adatok róla.
Hálás köszönetem előre is minden segítségért!!! -
Robyka
aktív tag
Nekem van egy IDE csatlakozású Seagate HDD-m.
Hogy tudnám rátenni a gépre anélkül, hogy nem szedem le az oldalát? -
liksoft
nagyúr
válasz daystealer #13713 üzenetére
Nem a BIOS, hanem inkább a tápellátás. SMART mit mond?
-
liksoft
nagyúr
válasz paramparya #13715 üzenetére
DOS alatti tesztprogram kéne. Ott az OS nem szól bele a tesztprogi működésébe. Sajna fejből nem tudok ilyent.
-
mArZsi
tag
Win 7 kapott már valaki olyan hibaüzenetet, hogy mindenképp csináljunk xy winchester tartalmáról biztonsági mentést, mert valami galiba van? Azaz pontosan ez:
"Merevlemezhibákkal kapcsolatos helyreállítási utasítások:
Erősen ajánlott biztonsági mentést készíteni a számítógépről a potenciális adatvesztés elkerülése végett.
A számítógép biztonsági mentését követően érdeklődjön a számítógép gyártójánál vagy egyéb terméktámogatási csoportnál a hibás lemez javítását vagy cseréjét illetően.
A kinyomtatott utasításokat és a mentett adatokat tároló adathordozót ajánlott egy helyen tárolni (például a biztonsági mentéshez használt CD-n vagy USB flash meghajtón).
A következő információk a terméktámogatási szakember által a hibás lemezen végrehajtott diagnosztikai műveletek megkönnyítését szolgálják."
Ez mi és miért? Fél hónapos új Samsung HDD-re dobta ezt az üzit bejelentkezéskor. Smart OK, 96/100%
-
Imco
őstag
válasz #40731136 #13719 üzenetére
2-3 napja még minden ok volt most kéne a sentinel és esetleg kiderülne mi van a hiányzó gigákkal.
A hitát dugd vissza masternek ha csak a samu miatt állitottad át slavenek. Kábel végén masternek dugva. Bootnál, biosban helyesen látszik minden?
Szoló hitára miért nem megy a telepités?Külső lemezkezelővel próba? Acronis vagy paragon javasolt a partition magicet kerüld!
A samut húzd le amig kisérletezel!Szerintem...
Üdv! Imco
-
törölt tag
Most már nem is tudok telepíteni a Hitára. Sem úgy, ha egyedül bvan benn, sem úgy ha mellette van a Samu
A Samun Win7 van.
HDSentinellel vizsgáltam a Hitát 2-3 napja, akkor hibátlan volt.
Tudniillik ő volt az egyetlen vinyóm. Rendeltem a szóban forgó Samut. Ma megérkezett. Kiszedtem a Hitát, betettem a Samut. Win7 telepít felfele. Feltettem, particionáltam még előtte stb. Ezután betettem a Hitát, hogy majd aSamsung (és az az ezen levő win7) alól formázom, de nem jelent meg a Hitachi a windowsban. Akkor kivettem a Samut, vissza a Hita. Semmi probléma, működik. Jó. Vissza a Samu meg a Hita, és XP telepítő elindít. Nem megy. Kivettem a Hitát, áttettem egy másik gépbe. Win xp telepítő elindul, de csak 130 gigát lát enny itudok megformázni.
Itt tartok. -
Imco
őstag
válasz #40731136 #13717 üzenetére
Akkor valamit nem értek, félre értek.
Hita nincs bent Samu megy?
A Hitát szeretnéd formázni?
A hita egésze látszik a samun lévő OS alatt és irható-olvasható?
Milyen OS van a Samun?
Milyen volt-van a hitán?
Végül talán a legfontosabb: Sentinel mit mond a hitáról?[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
törölt tag
-
Imco
őstag
válasz #40731136 #13714 üzenetére
Feltevésem szerint, samura tettél egy os-t. Installnál bent volt a hita is. Ezért oda másolta a bootinfokat. Jogos önvédelem hogy nem engedi törölni. Ha mégis sikerülne, bukna a rendszerinditásod.
2 alternativád van.
Kiveszed a hitát és easybcd vagy valami hasonló progival varázsolsz bootot a samura,
vagy kiveszed a hitát és reinstallod a samut.Ezekután elvileg már menni fog a dolog.
Szerintem...
Üdv! Imco
-
paramparya
őstag
válasz liksoft #13708 üzenetére
Értem, köszönöm!
A kivizsgálásra milyen módszereket ajánlasz?
Az AHCI mód bekapcsolása segíthet?
Most - hogy utánanéztem, miért lehet lassabb - találkoztam vele először, eddig ide módban futott.
Átkapcsolva nem indult el a windows, de ahogy nézem, ahhoz úgy kellett volna telepíteni. -
törölt tag
Hello!
OIyan problémám lenne: Adott egy Hitachi 320 gigás ATA winchester.
Ma vettem egy Samsung F3-as 500 gigás SATA II-est.
Azt szeretném megcsinálni, hogy a Hitachit leformázzam (korábbi rendszerlemez több partícióval) a frissen telepített windows-os Samsunggal. De nem megy. Vagy a Hitachit kezeli a bios rendszervinyóként (értelemszerűen nem tudom teljesen formázni saját magát), vagy nem indul a windows.
Mi lehet a probléma? MIért nem tudom a Samsung-ról leformázni a Hitachit? (át van állítva slave-be a Hitachi)[ Szerkesztve ]
-
daystealer
csendes tag
válasz liksoft #13712 üzenetére
Üdv!
Seagate Barracuda a típusa, alaplap és táp típust nem tudok mondani, mert nem az enyém.
De a régebbi winchesterrel nem csinált ilyeneket.
A probléma teljesen véletlenszerűen jelentkezik, például kb 3 napig működött, aztán nem ismerte fel, majd egy fél nap után újra elindult, ez volt két napja.
Most ott tartok, hogy megint nem ismeri fel.
Kábelcserét is próbáltam, de nincs eredmény. A bios művelhet ilyeneket? -
liksoft
nagyúr
válasz daystealer #13711 üzenetére
Szia!
Ha egy tyúk egy nap alatt egy tojást tojik, akkor hány tyúk hány nap alatt hány tojást tojik? Szerinted?
Talán alaplap, drive típusa, tápegység, esetleg mikor jelentkezik mikor nem. Több műszaki tartalom nem ártana. Így halvány lila ködöm nincs mi lehet a gond.
[ Szerkesztve ]
-
daystealer
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám, amiben a segítségeteket kérném:
Vettem egy winchestert, amit a gép néha felismer, néha nem.
Ha felismeri, akkor elindul a windows, és futás közben sincs semmi baja. Majd pár be és kikapcsolás után nem ismeri fel, a bios nem is látja. Eltelik egy nap, újra bekapcsolom és felismeri, kifogástalanul működik.
Szerintetek?
Köszi -
liksoft
nagyúr
válasz paramparya #13707 üzenetére
A görbe "lekonyulása" teljesen természetes. Ugyanis minden drive a külső sávokon sokkal több szektort tartalmaz mint a belsőkön (~1,8 a szorzó).
A rövid beesések az OS háttérmunkája miatt van, hiszen egyetlen programnak sem adja oda privilegizált módra az egész gépet.
A elején lévő hosszú lassú átvitel az egyetlen, mely kivizsgálásra szorul.
-
paramparya
őstag
válasz paramparya #13695 üzenetére
liksoft, erre tudsz mondani valamit?
az lehet baj, hogy nem ahci módban van a sata vezérlő?[ Szerkesztve ]
-
syler
aktív tag
válasz liksoft #13705 üzenetére
No igen, ha megoldható lenne, biztosan úgy intézném. Hidd el, hogy az egyszerűbbet választanám Net kávézóban dolgozott a srác ami már megszünt. Ott volt elfekvőben a hdd és mondták neki ha kell vigye el. A tulaj nem foglalkozott vele, gondolom ha akkor nem foglalkozott vele, akkor most sem fog, főleg, hogy már meg sincsen a kávézó
[ Szerkesztve ]
Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!
-
liksoft
nagyúr
Akitől kaptad, Ő is vehette valahol. Vagyis, a beszerzési láncon visszafelé a leggyorsabb, és legbiztonságosabb a garancia intézése. Sőt, a legolcsóbb is.
(Szerintem sokkal rövidebben írtam az előbb a fentieket......)
-
Imco
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest