Hirdetés
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Sikkes Chieftec házpár, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz HornedReaper #4341 üzenetére
Gondolnám alsó határ azért, hogy arra ne folyhasson (vissza) víz a szennycsőből, felső határ meg, hogy ki tudja nyomni egyáltalán a vizet. De, ha ezek eddig is teljesültek, akkor nagy gond nem lehet - gondolom...
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
blattida
nagyúr
válasz HornedReaper #25711 üzenetére
Az EK (szteatitos) sorozat kicsit kevesebbet fogyaszt, más a hőmérséklet szabályzó elhelyezkedése (elöl) és alacsonyabb maximális vízhőmérséklet képes (60C fok).
Ha csak puffernek használnád, akkor ne köttessétek be elektromosan, mert csak a készenléti fogyasztásuk is jelentős (napi 1-2 kWh)
A szerelvényezés-gépészet része szakira tartozik, már csak a konkrét hely és elhelyezkedés miatt is.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
pjen
félisten
Valószínűleg egy keringető szivattyúra is szükség lesz,hogy a tartályban mindíg meleg legyen a víz.Lehet sosem térül meg.
-
HornedReaper
senior tag
Elektromosan is be lesz kötve a bojler, az átfolyós gázos után, hogy meglegyen a komfortérzet, úgy 45 fokra állítva.
Hajdu ZEK 1800W fűtőszál való elvileg bele (Hajdu Z50EK verzió), de ilyen saru-aljzatos fűtőbetétet (amibe belecsúszik a potméteres rész kompletten és arra megy az áram) egész nehéz találni.. Székesfehérvár és környékén esetleg valakinél ötlet hogy merre? Vagy webshop, ahol van pick-pack pontos vagy valamilyen box-os átvételi lehetőség?
1200W-os is elég lenne bele, kazánból kapná úgyis a meleg vizet.
(egyik villanyszerelő-boltban rosszat adtak, most vásárolhatom le mert nem adják vissza az árát, és "náluk csak francia van"...... Köszi)[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz HornedReaper #39341 üzenetére
1. A+-os hűtőt már ne vegyél!
2. A hagyományos smart frost-os hűtők még mindig ugyan úgy működnek: a belső hűtőpalástot időnként olvasztják és a víz a motor tetején lévőcsepptálcán elpárolog.
Ettől függetlenül teljesen korszerű technológia.
3. no frost hűtők: a belső levegőt ventilátor keringeti. A hűtés nem egy hátfalpaláston keresztül történik, hanem egy belső hőcserélőn, amit a hűtő leolvaszt (fagyasztó részen is).
Előny: a levegő keringetés miatt a hűtőtér minden pontján azonos hőfok, jegesedés, deresedés a fagyóban nincsen, hátrány: minimálisan magasabb zaj és fogyasztás, drágább. Több, valamint bonyolultabb elektronikai megoldásokat tartalmaz a hagyományos hűtőkhöz képest, ezért drágább a javítása. Valamennyi élelmiszert jól záródó dobozba kell tenni, mert erősen szárít.Ami a hűtővárlásnál döntő legyen: Belső méret, polcok elhelyezése, üvegpolcok a fagyóban is kombó esetén, lekerekített élek a könnyű takarítás miatt. Megfelelő méretű gyümölcsrekeszek a fagyórészben, a hűtőcsövek a hűtő falába legyenek beépítve. Masszív ajtónyitó mechanizmus. Minimum A++
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
asdf_
veterán
válasz HornedReaper #39341 üzenetére
A+-osat venni semmi ertelme. Arra 20e a tamogatas. A++-ra 40e. Kb. pont annyi, mint a bolti arkulonbseg az ugyanolyan meretu A+-os es az A++-os kozott, akkor meg ugye minek vennel A+-osat?
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz HornedReaper #41154 üzenetére
A mosogatógép tisztítására szintén a kereskedelmi forgalomban lévő mosogatógép-tisztítókat használjunk és lehetőleg kerüljük a házi praktikákat, amikkel itt több kárt okozhatunk. a topikgazdától, Csabronckától idézve.
Somat, Finish, Lidl mosogatógéptisztító koncentrátummal használd.
-
Degeczi
nagyúr
válasz HornedReaper #44707 üzenetére
Ha új hűtő, akkor kb. +25-fokról kellett a fagyasztónak 40 fokot csökkentenie, ami érthető, ha nagyobb energiafelhasználást jelent. Ha már beállt helyzetben dugtad rá a mérőt, akkor az persze valóban nagyon sok egy átlagos felhasználás melett úgy, h még nyár sincs.
-
Degeczi
nagyúr
válasz HornedReaper #44710 üzenetére
Azért a 8-9 fok is picit magas (hacsak nem az alsó, zöldségesrekesz), olyan 5-6 fok fölé nem állítanám (megnéztem, nem is engedné: 7 fok a max beállítás ezen a Samun)
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz HornedReaper #44710 üzenetére
Ez a fogyasztás nagyon magas. Mindenképp tenned kell valamit. Reklamálnod kell! Nem vagy könnyű helyzetben. A HGCS program is nehezíti a dolgodat, mivel a vásárlástól elállás lehetősége így nem merülhet fel. A szervíz ott fogja kezdeni a védekezést, hogy a fogyasztás mérése nem hiteles eszközzel történt, ezért nem ismeri el feltétel nélkül a panasz jogosságát. Meg fogják mérni/méretni ők is, mielőtt cserélik/javítják a hűtődet.
A vásárlók 95% -a nem méri a gépei fogyasztását így észre sem veszi, hogyha ilyen hiba lép fel. Én is azon kevesek közé tartozom, aki mérte a hűtője fogyasztását az első időszakban. Nekem csak 20-25%-kal magasabb érték jött ki, mint ami az energiacímkén szerepel. Ezt még be lehet tudni annak, hogy nem azonosak a használat körülményei a szabványos mérés körülményeivel.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz HornedReaper #44714 üzenetére
Milyen mérőt használtok ami megbízható és pontos is?
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz HornedReaper #44714 üzenetére
"vizkoves lett volna"
Az a leforrasztást segítő anyag maradéka, a Liebherren is volt!
Félig üres hűtő már többet fogyaszt, szellőzik megfelelően a hátulja? Persze ettől függetlenül reklamálhatsz, bocs nem olvastam vissza pontosan... 10-15% eltéréssel nem fognak foglalkozni, ha 50-100% a többlet arra már tényleg érdemes szervizt hívni!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
H.lacika
tag
válasz HornedReaper #44730 üzenetére
Hali
Liebherr hűtőt vettem nemrég, alulfagyasztós gyárilag felső részere 5C volt beállítva, fagyasztó részre -18C.
Az alsó rész a doboz a frissentartó rekesznek írja ott van a leghidegebb, feljebb melegebb, ha alul van 8-9 fok nézd meg feljebb, nehogy kevés legyen a hűtés.Esetleg még a klímaosztályt nézd meg, lehet nincs elég meleg neki
A rövidítések jelentése:
SN: +10 …+ 32 °C
N: +16 … +32 °C
ST: +18 … +38 °C
T: +18 … +43 °CNekem pl SN-T van ez +10 és +43c között optimálisan hűt.
-
st6969
őstag
válasz HornedReaper #44730 üzenetére
Én vitatkoztam a hivatalos Siemens szervizzel, többször volt kint nálunk ugyanaz a
kicsit flúgosfószer. Szerintem a hűtőnk nem hűt eléggé, szintén 7-8 fok van bent. Koma jön, levette minimumra (manuális tekerős), meg még rákapcsolta az extra hűtést vagy mit. Így mért 6,5 fokot a legalsó szinten. Erre azt mondja, ez jó. És még hozzáteszi (most figyelj): úgy kell letesztelni, hogy veszek egy tejfölt, és ha az kibírja a rányomtatott lejárati idő végéig, akkor a hűtő jó. Itt udvariasan elköszöntünk egymástól.
Azóta sincs alacsonyabb hőfok a hűtőben, és a párizsi vagy a nem füstölt sonka továbbra is másnapra vagy 2 nap múlva savanykás szagú (kidobós), de a tejföl az ok (így a hűtő maradt ). Már vettem volna no-frostosat, ha találtam volna olyat, ami extra halk (egy légtérben alszunk), 2m magas, fogantyúval nyílik, 0-2 fokos zóna is van benne. Talán a Liebherrnek van olyan, ami ezeknek megfelel és tetszett is, de az bőven 300k fölött van, de az is lehet, hogy inkább 400k fölött, már nem emlékszem. -
HornedReaper
senior tag
válasz HornedReaper #44753 üzenetére
Igazából ha jól számolom, 14-15Ft/kWh az áram díja, így épphogy nincs havi 1000 Ft a hűtő a magas fogyasztással sem (de még hol a nyár).
Az akvárium fogyasztását is úgy számoltam régen, hogy 1000 Ft körül van havonta mindenestől (80 liter, ledes világítással, nagy külső szűrővel)
Belegondolva nehéz is elképzelni, hogy egy ekkora hűtő csak 4000 Ft-ot fogyasztana évente, gyári adatai alapján. 4-en vagyunk rá a családban akik nyitogatjuk.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz HornedReaper #44786 üzenetére
Az áram díja 36,23 Ft A1 kedvezményes díjszabásban. Normálban 37,55 Ft.
-
blattida
nagyúr
A normál lakossági villany kilowattja majdnem 37 forint.
Polonic
Igazad van, most valóban pontosan annyi.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Degeczi
nagyúr
2 kWh nagyon sok! Nekem a kétajtós, víz- és jégadagolós Samu (5/-15-re állítva) is napi 1 kWh alatt marad (a gyári értéke is nagyjából annyi).
Amít írtál, az éves szinten a 27e-t is meghaladja - miközben a gyári adat a harmada lenne. Nem szabad annyiban hagyni! (ha jó a mérés persze)
-
Csabroncka
Topikgazda
Szép lenne ha így lenne! Egyébként a háztartási nagy gépek (lakásban) hozzák ki a számla 75-80 %-át (hűtő, mosógép, mosogatógép, tűzhely, sütő), a maradék a vasalás, vízforraló, hajszárító, porszívó, pc, TV.
A világítás (jó esetben) a számla 1%-át sem éri el![ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Hauptmann
addikt
válasz HornedReaper #47451 üzenetére
Nem tudok róla, hogy lenne olyan hőszivattyús, ahol a teljes hőcserélőhöz jól hozzá lehet férni. Az első részt tudod porszívózni, aztán kb. ennyi.
Én meg megrendeltem az előbb az AEG T6DBG28W kondenzációsat, kíváncsi vagyok nagyon, mit mutat majd.
-
Gömbike
senior tag
válasz HornedReaper #47468 üzenetére
Az elmúlt kb. 10 évben készült gépekben van érzékelő, független attól, hogy hőszivattyús kondenzációs, vagy normál kondenzációs gépek.
Csak azonban nincs, amelyek csak és kizárólag időre tudnak szárítani, de szerencsére ilyen masinákat nem látni már évek óta. Általában légkivezetéses szárítógépek voltak, ritka volt köztük a kondenzációs.
A gyártók különböző fantázia neveket adnak ennek az érzékelős technológiának: pl: az AEG-Elux-nál Pro Sense, a wiccpúlnál 6. érzék.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
pjen
félisten
válasz HornedReaper #47475 üzenetére
Kalgon?A mosógépnek mindegy,lényeg,hogy a vizkövet lehozza.
-
asdf_
veterán
10 centi magas, 4 centi széles, 3 centi mély kék műanyag test, asszem piros kupakja van, és zsugorral kettő van egybecsomagolva. Tandil a márkája, de közben legegyszerűbb, hogy Google kereső Aldi mosógéptisztító aztán képtalálatokban az első.
-
ribarszki
őstag
Polly Vianniból
-
BBéci
legenda
válasz HornedReaper #86332 üzenetére
Siguro? Azt nevezed márkásnak? Vagy valamit nem jól láttam?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest