- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Aktív témák
-
Thuglife
senior tag
Ez most sztem megéri!
Onkyo TX-SR307 -
ToxLee
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani erősítőt 50000 és 70000 között? Számítógépre kötném, játékra és néha film nézésre használnám. Teljesen laikus vagyok a témában, úgyhogy kérlek ne bántsatok.
-
dani3l
őstag
Hali!
Onkyo HTS-3305 házimozierősítőről van valakinek valami tapasztalata? Sima otthoni filmnézéshez, nem kell, hogy kivigye a falakat, de azért szóljon meg működjön rendesen.
Üdv.
-
daniel2121
őstag
Hát az annyi az annyi, hogy ha egy hozzávaló erősítő kb. 130-150.000k akkor még belefér de lehet hogy egy kicsit később. Azt írják a hifi guruk és nyilván igazuk van hogy a leggyengébb lácnszem a hangfal, azért koncentrálok én is arra leginkább. Az igaz hogy zenére inkább a 2utas frontok a megfelelők?
A BOWERS&WILKINS az milyen mondjuk a cm9 sorozat, oké tudom hogy 300k felett van csak a véleményre vagyok kiváncsi. -
dabadab
titán
válasz
vtechun #9341 üzenetére
Kozben sikerult megfejtenem a dolgot
(az ARC arra jo, hogy a hang "visszafele" is tud menni a kabelen, tehat a HTPC -(HDMI)-> erosito -(HDMI)-> TV lancnal immar mukodik az, hogy nem csak a TV kapja az erositotol a HTPC kepet, hanem a TV musorok hangjat vissza tudja kuldeni az erositore (felteve persze, hogy a TV tok uj es szinten ismeri ezt a feature-t), ez a regebbi HDMI verziokkal nem ment, ott kellett egy plusz SPDIF kabel erre)
Az erositonek nem kell tudnia igazan, hogy mi megy a kabelen, a hangot leveszi a tobbit meg valtozatlanul kuldi tovabb.
-
-
dabadab
titán
válasz
vtechun #9339 üzenetére
"ahogy tudom a 8-as széria mindegyike HDMI 1.4a kompatibilis."
Es ez mit jelent? Ugyanis az 1.4 kb ket ujdonsagot hozott: egyreszt beleraktak a kabelbe egy 100 mbites etherenetet is, masreszt meg a szabvany tamogatja a 3D kepmegjelenitest - nekem ugy tunik, hogy ezek kozul egyik sem erinti az erositot.
szerk: ja, audio return channel, tenyleg, az kimaradt, az valoban jatszik (mondjuk az meg nem akkora nagy feature). -
Thuglife
senior tag
válasz
róbert gida #9333 üzenetére
Akkor olvasd el figyelmesebben
A Metas és a Celan szériákra érti!
Azért ne vesszünk már azon össze, hogy egy kb 100e Ft-os hangfalszett "hájend" vagy sem, mert nagyon messze van attól! Én sem tehetem meg, hogy milliókat költsek hangfalakra de nem is istenítem a Mission szettem! -
imibogyo
veterán
Az erősítők PRE-OUT-ja mindig él??
Tehát ha van a többi kimenetre hangfal rákötve, amiket használok, attól még a pre-out is adja a jelet??
Üdv.
-
róbert gida
tag
-
Altemor
csendes tag
válasz
róbert gida #9330 üzenetére
Hali,
yamaha rx-v463 már úgy látom, nem nagyon kapható.
most az onkyo 507-tel szemezek..Szerintetek mennyire érdemes műszaki bizományiban erősítőt vásárolni? Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?
-
róbert gida
tag
válasz
Altemor #9321 üzenetére
Szia !
Nekem is Heco szettem van (sub nélkül).Én egy Yamaha RX-V 463-al hajtom őket és meg vagyok vele elégedve .Sztem ha nem szánsz rá sokat akkor a kis Yamaha is meghajtja őket .Lehet ,hogy a mi hangfalaink nem "high end audiofil" kategória de nem is volt annyira olcsó.Persze ezeken a hangzatos szavakon lehetne vitázni ,hogy mi még az !Nos tény ,hogy nem B&W nautilus.
-
lean
aktív tag
nah, beszéltem a bolttal, a legfrissebb információk szerint Onkyo 608 még nincs az országban
, jövő hét vége felé várható az érkezés. a jobb hír viszont, h az ár még képlékeny és jó esetben még 150k alá is mehet az ára a bevezető szakaszban...
-
vtechun
veterán
válasz
Thuglife #9325 üzenetére
ahogy nézem 50 ezres kategóriában már van választék mélynyomókban. Mivel még nem volt ilyenem azért kérdezem, hogy ezek mindegyike automatikusan kikapcsol hosszabb ideig tartó nemhasználat után? Vagy ez nem alapszolgáltatás? Mert néztem ezt a Clarus Charon Sub mélynyomót, ennek szerepel a leírásában.
-
Thuglife
senior tag
válasz
Altemor #9324 üzenetére
Mivel a hangszóró szetted sem audiofil high-end kategóriásak ezért SZVSZ egy Onkyo TX-SR507-es (ami igaz kifutó példány, de 80k környékén már kapható) vagy egy TX-SR308, 508-as amit ajánlanék! Denonból AVR1610, de nézelődj még a neten hátha vannak jobb ajánlatok és ha találtál vmit kérdezz róla itt nyugodtan!
-
vtechun
veterán
magnat omega 250 melynyomo megfelelo-e a mission mv 8 es onkyo 308 -as parosa melle?
ennel jobb az infinity classia psw8? jobban illene a kepbe?
Thuglife: Neked milyen erositod/melynyomod van a mission mv 8 melle?
-
Altemor
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a témában, jól jönne néhány tanács..
A következő a helyzet:
Heco Victa 500/200/100 hangfalakhoz kellene egy megfelelő erősítő (árban minél lejjebb, de azért hajtsa meg rendesen. Filmnézésre, zenére használnám. Jó volna neki hdmi is.
Bármilyen okosságot elfogadnék, akár tippeket, hogy milyen tulajdonságokra figyeljek a választásnál, akár konkrét típusokat.
Köszi!
-
obiwankenobi
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Házimozi erősítő vásárlásán töröm a fejem. Az anyagi keret kb. 150 ezer, mármint az erölködőre. A nézelődgetések után a következő jelöltek maradtak állva:
Denon AVR-1910
Onkyo TX-SR607
Pioneer VSX-919
Yamaha RX-V565Megjelenésre legjobban a Denon tetszik, meg EISA díjas, és a tesztek is éltetik, stb. Azt szeretném megkérdezni a profi hozzáértőktől, hogy a felsorolt erősítőkről mi a véleményük, konkrétan kihegyezve a Denonra, illetve milyen hangfalrendszert javasoltok hozzá?
Előre is köszönöm a válaszokat!Szép napot!
-
Vidala
senior tag
Igazad van, de nagyjából ismerve a jelenlegi kínálatot a HM erősítőkből a 100eFt sajnos elég sovány hozzágondolva a megintcsak általánosan vett hangfalkínálathoz. Mondjuk ez az irány még mindig jobb, mint ha fordítva akarná összeállítani. Valóban konkretizálni kéne az eszközöket, akkor "okosabbak" lehetnénk.
-
WN31RD
addikt
-
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #9309 üzenetére
Korábban 250 volt a hangdobozokra szánt összeg, ha ez nem változott, akkor az erősítőre egy százas marad, amik nincsenek arányban egymással.
Mennyi az annyi? -
daniel2121
őstag
Persze hogy értem a viccet és szeretem is. Nem pont olyanra gondoltam mint ami a képen van, hanem csak a kinézet miatt tettem fel ezt. Kapisgálom, hogy normális hangfal ilyen dizájnnal nem igen lesz. Rockosabb zenére melyik hangfal-erősítő párost javaslod össz vissz kb 350.000ft körül, egyelőre csak frontokkal.A helyiség kb.30négyzetméter 3 magas belvilággal.
-
Vidala
senior tag
válasz
snail1981 #9307 üzenetére
Polaritást ellenőrizted a kábelek bekötésénél?
Vagy másik hasonló, ha esetleg nem érintkeznek megfelelően a kábelvégek, bár erre kisebb esélyt látok minden szempontból?
Boltban milyen erősítőn hallgattad?
Az erősítőt mennyire tekered fel amikor a "vége felé betorzít"?
Amúgy ha tisztán szólnak a hangok (ami a kérdéses hangfal jellemzője) akkor nagyon csalóka a hangerő, bár gondolom ezt te is hallottad / hallhattad a boltban.Bocsi a sok kérdésért, csak próbálok diagnosztizálni.
-
snail1981
tag
válasz
Diplomata #9304 üzenetére
16 nm-es szobában használom. Nem tudom megfogalmazni, hogy milyen amikor hallgatom, de amikor az üzletben kipróbáltam ezeket a hangfalakat sztereóban, teljesen másképpen szóltak. Itthon valami nagyon hiányzik belőle. A hangfal nem lehet ennyire gyenge. Az elhelyezésükkel sem lehet probléma. A meglévő Yamahánál nem sok beállítási lehetőség van amikor "no effect" állásban van, tehát itt nem lehet elállítva semmi. Esetleg ha tudsz valamiről amiről én nem, akkor szólj. Lehet valami hibás az erősítőben?
Azt megkérdezhetem, hogy mennyiért adtad el és mit vettél helyette? -
Diplomata
aktív tag
válasz
snail1981 #9303 üzenetére
Mekkora helységben hallgatod a rendszert?Ahogy nézem a c7-es front érzékenysége 91db,ez elég magas érték,tehát nem kell túlzottan nagy erő a meghajtásához.Konkrétan a denon avr1910-es és a marantz(ez főleg),gyengébb mint a yami,egyedül a 3 közül a hk-ban hiszek hogy lenyomja.Én most adtam el 1 napja az 596rds-t,nekem is 91db érzékenységű falak voltak,és én is,mint a hivatalos tesztelők annó,megállapítottam hogy erő és dinamika van benne rendesen,a 8ohm/100W teljesítményt ígérő erősítők között.Remélem nem valami műszaki,bekötési,beállítási probléma van,főle hogy azt írod nem olyan nagy hangerőnél már torzít.
-
snail1981
tag
Sziasztok!
Mégis úgy néz ki, hogy gyengének minősül a meglévő erősítőm (Yamaha RXV596) A hangfalaimhoz (KEF C7 5.0 + Polkaudio PSW110), úgy veszem észre, hogy igazából nem lehet elég hangosan zenét hallgatni mert a vége felé betorzít és visszább kell venni. Jelzem nem olyan nagy hangerőről van szó. Mintha 8 ohmon nem lenne meg a szükséges erő. Ajánlottak nekem három féle erősítőt és a véleményeteket szeretném kérni, hogy melyik lenne a jó választás. Zenére és mozira is kellene, legyen benne erő.
- Denon AVR1910
- H/K 255
- Marantz 1501
Szerintetek melyik passzolna a hangfalakhoz jobban? Előre is köszi a segítséget...
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest