Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
foppa
tag
Sziasztok!
Ma egy gyors tesztre beugrottam.a Saturnba, és ezt a 2 renszer tetszett a legjobban az olcsóbb kategóriából:
Jamo S506 100k +. Sub200 40k vagy Sub250 70k
Jbl Balboa 125k + Balboa sub 50k
Nagyrészt házimozira használnám és kisebb részben zenére, és abban is inkább koncertfilmeket néznék! Erre melyik a jobb választás? -
zoli75
csendes tag
Sziasztok!
Melyiket és miért?
Infinity Classia PSW8 http://www.netdepo.eu/infinity-classia-psw8-353.html/hun/
vagy
Polkaudio PSW 110 http://www.netdepo.eu/polkaudio-psw-110-383.html/hun/Köszi a segítséget.
Üdv,
Zoli -
Diplomata
aktív tag
válasz
vtechun #9988 üzenetére
Megfelelő lesz ekkora térben,nem fogsz csalódni benne szerintem.A magnathoz képest nagy valószínűséggel egy pontosabb,gyorsabb,egyenletesebb frekvenciamenetű sub-ot kapsz a polk-al.Én is igazán autóhifis időkből(régen sokat szereltem,foglalkoztam ezzel) ismerem a magnatot,és volt egy motion 880-as frontom is tőlük,de a papíron olvasottak köszönő viszonyban sem voltak a valósággal,és legjobban a tuc-tuc zene ment neki.
-
m3ss
veterán
Üdv
Lenne 2 kérdésem, második kicsit offtopic, de úgy látom itt sok a szakértő júzer1. 20 nm-re keresnék olcsóbb subot, szinte csak házimozira. Mit lenne érdemes? Bár annyira nem vagyok megelégedve a 602-k mélyhangjaival, úgyhogy zenére sem ártana, de valahogy az előző subomat (klipsch rw-10) sem sikerült úgy beállítani, hogy zenével jól szóljon. (erősítőn vágási freki lehetőségek: 80-120 hz) Tegnap böngészgetve a külföldi fórumokat több helyen is olvastam, hogy elég nehéz meghajtani a 602-et, esetleg érdemes lenne nagyobb erősítőben gondolkodni? Bikábelezésnek lenne értelme?
2. Adott egy ATI 5770 vga 4 kimenettel. (2x DVI, 1x HDMI, 1x DisplayPort)
4 eszközt szeretnék rákötni, hogy ne kelljen a kábeleket cserélgetni. 2 DVI-ra 2 monitort kötnék, HDMI-re projektort, Display Port-ra pedig egy ilyen adapterrel egy tv-t hdmi-hdmi kábellel. Gondolom ez így működni is fog, probléma csak az, hogy a tv-re hangot is akarok kiküldeni..Ha jól tudom a Display Port-on hang is megy ki, meg az adapter is tudja, viszont meg fogom tudni mondani a vga-nak, hogy ne hdmi-n küldje ki a hangot hanem a DP-on?
Vagy esetleg más megoldás?
köszi! -
Dorian
félisten
Felszereltem a konzolokra a hátsó dobozokat, kb. 30 fokos szöget zárnak így be a hátsó fallal és kicsit lefelé néznek, hát döbbenet, mekkora 3D tér lett
Jeahhh
(A Gyűrűk Ura nekem is 6.1 bár nem díszdobozos, csak duplalemezes verzió.)
-
foppa
tag
A Jamo subokkal mi a helyzet? A 200-as mennyire lenne jó egy 20 nm-es szobába? Vagy inkább vegyek nagyobbat?
-
vtechun
veterán
melyik nyomot vegyem ? :
Polkaudio PSW 110Papíron sokkal jobb átvitellel rendelkezik a Magnat, de ezeket az értékeket nem nagyon tudom hitelesnek venni, tekintetbe véve, hogy sehol a neten nem találtam róla specifikációt. viszont ronda mint a bűn
A Polk meg gyönyörű szvsz
-
O_L_I
őstag
Szerintem abban megegyezhetünk hogy a két surr back árát inkább érdemes jobb surr hangfalra költeni.
-
-
Vidala
senior tag
-
Vidala
senior tag
válasz
Gál István #9968 üzenetére
Sztem is jól mondja O_L_I, csak azzal egészíteném ki, hogy a HDMI-n hangot is továbbít: a TV-re.
Ezeket a kézikönyvéből is kibogarászhatod (úgy látom digi csatlakoztatási lehetőség van hangkarin is), valami bolta azért kéne inkább elmenned, hogy meghallgasd. -
afiaf
csendes tag
Ezek az erősítők alkalmasak DTS-HD hang megszólaltatására?
Denon AVR-1508
Denon AVR-1709Azt láttam, hogy 7.1-esek, de a DTS-HD-ben nem vagyok biztos.
Ha igen, érdemes-e megvenni valamelyiket?
Köszi!
-
O_L_I
őstag
válasz
Gál István #9966 üzenetére
Asszem ezen az erősítőn csak dísznek van a HDMI azaz nem fogja levenni a hangot a HDMI-ről (csak képet továbbít) de nézz uitána nem vagyok benne biztos. Amúgy Ati kártyáknál 3-as és felette lévő sorozatoknál van a kártyán egy hangcsip is (realtek) ami szépen ráteszi a hangot is a kép mellé a HDMI kimenetre.
Ha ez nem játékos akkor a Extreme music vagy az alaplapi hangkari digitális kiemenét használva tudod összekötni a PC-t az erősítővel.
Csak legvégső esetben kösd össze analóg módon. -
Gál István
senior tag
Sziasztok,
Szemegzetek komponens szettekkel mostanában. (A mostani S750-nél már nincs feljebb a pc-s hangfalak között) Az összekötéssel kapcsolatban lenne kérdésem.
A szett: link + még majd egy mélynyomó.
Továbbra is PC-re kötve használnám, de fogalmam sincsen hogy kell majd összekötnöm a Creative Xtreme Music kártyával. Illetve láttam hogy van HDMI csatlakozó is, azt majd hova kell kötni?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
István
-
BBéci
legenda
Hogy gondoltad? Erősítő nélkül?????????????
A BD-játszók analóg kimenetét csakis erősítők analóg bemenetéhez lehet kötni. Két esetben ajánlott ez a megoldás.
1. Nincs az erősítőben HD dekóder.
2. Jobb minőségű a BD-játszó dekódere, mint az erősítőben lévő.A hangszórók meghajtásához áramra van szükség, méghozzá nem is kevésre, amit az erősítők képesek előállítani.
-
foppa
tag
Sziasztok!
Ezt a JBL SCS178-at úgy is tudnám használni, hogy ha rákötném egy Blu-ray lejátszó analóg 5.1-es kimenetére? Ha képes a lejátszó dekódolni a HD audioanyagot, akkor így is működne a dolog? -
snail1981
tag
Igen, tudom. Vagyis eszembe jutott miután összeraktam az egészet.
Ha hazaérek a munkából meg kell forgatnom a kábeleket mert még véletlenül sem sikerült ráhibáznom a helyes irányra.
A ráírt szöveget kell nálam figyelni ha jól tudom és az olvasási iránynak megfelelően bekötni az erősítő felől a hangfalak felé. -
snail1981
tag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget aki megpróbált tanácsokat adni a kábelekkel kapcsolatban. Az az igazság, hogy tegnap csak arra döntöttem, hogy lecserélem a hangfalkábeleket. Amit vettem az a QED silver XT 2,5 -es a frontokhoz és a centerhez ill. egy olcsobb kategóriás Catharsis kábelt (2,5-es) a háttereknek. Mit ne mondjak, érezhető lett a javulás az én alap rendszeremen is, tehát úgy gondolom megérte a csere. Azt hiszem, hogy ebben a kategóriában minden komponensem kb. egyforma szintet képvisel. Nem látok benne gyenge pontot. (Kef C7 5.0, Denon avr1910, Polk PSW110) Egyenlőre meg vagyok elégedve.
Egy kérdés még azért lenne. Filmnézés közben nem szólnak a frontjaim. Lehet csak el van állítva valami, esetleg más gond van? A b csatornára vannak kötve a frontok, lehet ezt a részt nem használja az erősítő amikor éppen 5.1-ben akarok filmet nézni?
Még nem nagyon bújtam bele az erősítő beállításaiba, lehet csak valami el van állítva. Ha sztereóban zenét hallgatok akkor szólnak, tehát be van állítva hogy a B-t használja... Mi lehet a probléma? -
foppa
tag
Sziasztok!
A 308-as Onkyo erősítővel lehet használni egy JBL SCS178-at? Mert ahogy az adatokból látom a JBL 4 ohmos az erősítő adatlapján meg 6-8 ohm van írva a teljesítményadatok mellé! -
Vidala
senior tag
Sajnos nincs túl nagy választék ilyen falikonzol ügyben, pedig én is keresgélek egy ideje (ezért, meg egyéb aggályok és "dizájn" okokból még mindig két sámlin van a kanapé mellett kb. 1m alacsonyan)
Max. ezt tudtam volna még ajánlani, de kb. ua. pepitában.Ha valakinek esetleg van ötlete, én még szívesen fogadom! Vagy maradjak egy jó polcnál?
(Nincsenek rögzítőpontok a hangfalak hátulján, tehát valami hasonló jöhetne még szóba) -
BBéci
legenda
Akkor stabil, ha 4 tüskén áll. A linkelt tartóval nincs normálisan alátámasztva a négy sarkán, tehát a doboz képtelen lesz olyan hangzásra, mint normális állványon. Az én szememben egy fillért nem ér az efféle konzol, nem hifihez, házimozihoz, hanem teremhangosításhoz való.
SZVSZ. -
Dorian
félisten
Megvettem
A boltban ezzel voltak felszerelve a bemutatóteremben a hátsó dobozok - nagyobbak, mint az enyémek - nekem stabilnak tűntek... Most újabb kérdés merült fel a fejemben: Annó kicsit alulméreteztem a kábelek hosszát, a falra ráakasztott dobozoknak még megfelelt, de így kíváncsi leszek... otthon kiderül... Gondolom toldani nem ajánlott... (Neotech 2x1,5 mm2 OFC fonott kábel) -
Dorian
félisten
-
BBéci
legenda
válasz
Rejtőfan #9943 üzenetére
A linkelt erősítők és amit megvettél valóban remek darabok, bennem fel sem merülne a kérdés, hogy Onkyo 507-est (vagy valami hasonlót) vegyek, amikor a Denon 3805-öst kínálnak 88000 forintért. Magasról letojnám a HDMI bemenetet, illetve annak hiányát és analóg kimenetes BD-játszót kötnék hozzá.
A Rotelt is melegen ajánlom!
Ezekhez viszont végképp súlyos hiba, vagy inkább bűn lenne 100-150000 forintos 5.1 hangdobozszettet kötni. -
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #9944 üzenetére
Igen, nagyjából egyenlő távolságra vannak, erre figyeltem még a lakás kialakításakor. A kábelek a falba be vannak csövezve, úgyh nagyon nem is tudnék módosítani a távolságon.
Már csak az a kérdés, hogy hol lehet venni ilyen konzolokat? vagy esetleg érdemes csináltatni egy lakatossal, mert gondolom az ilyesmi aranyárban van... -
törölt tag
1:igen,a sorrounba kell és nem a sorround back-ba.
2.Igen,jó megoldás,feltéve azért hogy nagyjábol egymással egyenlő távolságra vannnak a hangszórók a hallgatási ponthoz képest,tehát nem ülsz jóval közelebb mondjuk a bal hsz,-hoz és a frontok sincsenek tulságosan messze. -
Rejtőfan
csendes tag
Szia!
Én még nagyon amatőr vagyok a témában, de azt javasolnám, hogy nézz körül a használtpiacon a hangfalkérdésben és az erősítőkérdésben is. Nagyon jó áron lehet minőségibb darabokhoz jutni mindkét fronton. Járd körül alaposan, nézd meg az embert, akitől veszed, szerintem lehet látni azt, hogy ki az, aki vigyáz a "holmijára", és nem veszel zsákbamacskát. Nézz szét az "AV-fórumon", mostanában nem kapkodnak a minőségi cuccokért, elképesztő vételeket lehet kifogni. Ha nem bízol magadban, kérj meg valakit, hogy segítsen, esetleg menjen Veled.
Én most vettem egy H/K AVR 645 tipusú erősítőt 120k-ért, (a cuccról enni lehetne) az összes tartozékával együtt, és igaz, hogy csak kb. 30k-m maradt, de tudom, hogy ez már megvan, és én is hosszú távra tervezek. Nem vagyok szuper vájtfülű, otthon jelenleg egy Jamo E660 hangfalpárom van hozzá, ami nem üti meg az erőlködő szinvonalát, de a régi Sony hangdobozaimmal már nem alázom meg Őt.(annak idején ez is majdnem 200k volt, egyben rendszer kis dobozokkal, mélyládával)
A Sonyt átvittem a kislányom szobájába, eladni szinte lehetetlen, vagy csak orbitálisan vacak áron, akkor meg inkább maradjon otthon.
Visszatérve a témára, ha Te is hosszútávra tervezel, akkor az is játszhat, hogy veszel egy nagyon jó erősítőt, és veszel hozzá két nagyon minőségi hangfalpárt, és a többire raksz félre kicsit még és türelmes maradsz. Hidd el, olyan komolyat szól mozin a két hangfalam, hogy leesett az állam, pedig nem egy világverő páros. Én biztosan kompromisszumot kötök, mert a minőség megéri a várakozást. Nem vagyok "kőgazdag", nekem is időbe telik, mire majd összeáll a rendszer, de én ezt járható útnak tekintem.
Természetesen ez csak egy vélemény, Neked kell eldöntened, mit szeretnél, nem kell rám hallgatnod!
Csak egy példa:http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=4514
vagy egy másik: http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=5237
Ezek nagyon jó áron vannak, és az sem kizárt, hogy alkudhatsz belőlük!A nálam hozzáértőbbeknek(szinte csak olyanok vannak)
címezném a következő kérdésemet: milyen hangfalat javasolnátok a későbbiekben ehhez az erősítőhöz, ami méltó lenne hozzá?
Köszönettel!
Ui: Nagy köszönet BBécinek a tanácsaiért, bár nem az általa javasoltat választottam különböző okok miatt, de sokat segített nekem a véleménye, és a fórumban olvasott hozzászólásai, természetesen a többiekével együtt. -
Dorian
félisten
Pár kérdésem lenne a hátsó hangsugárzókkal kapcsolatban:
- 5.1 rendszer esetében ugye a "surround" csatikba kell csatlakoztatni, nem a "surround back"-be?
- Ha a hallgatási pozíció mögött nincs tér (falhoz tolt kanapé) akkor 90 fokba beforgatva jó megoldás lehet-e? Eddig mindig előrehúzkodtam a kanapét 5.1 dvd-k esetében, de kezdem unni. Próbálgatni nem nagyon tudom: most fel vannak akasztva a hátsó falra a frontokkal szemben, de ha be akarom forgatni, kell valamilyen konzolokat vennem... -
Vidala
senior tag
-
afiaf
csendes tag
Igazából ez egy viszonylag hosszútávú beruházás lenne, tudom, hogy jelenleg nem sok film használja ki a 7.1-et, de idővel biztosan alakul majd ez is. Mivel nincs túl nagy árdifferencia az erősítők között ebből a szempontból, így olyat vennék már, ami képes rá.
Őszintén szólva a 300e Ft hangfalakért nálam már bőven a lélektani határ felett van, így igazából vagy ez a Magnat Supreme 800-as set, vagy a Mission MV-8 pakk. Pro és kontra véleményeket szívesen fogadnék!
Azért köszi szépen a tanácsokat!
-
BBéci
legenda
7.1-nek csak akkor van értelme, ha legalább másfél méterre mögötted tudod elhelyezni a surround back dobozokat. Szerintem akkor sem túl sok benne a poén, kevés az ahhoz illő film. Jó minőségű dipólokkal hasonló hatást érhetsz el.
Visszatérve az eredeti felállásra, inkább gyűjts még némi pénzt egy minőségibb hangdobozszettre! -
afiaf
csendes tag
Igen, ezt nagyjából sejtettem is, elég, ha az árakat megnézem. A hangfal nekem egyelőre tökéletes, jelenleg nincs rá több pénzem, esetleg, ha faragok az erősítő árából.
Szóval visszafordítva a kérdést, tudnátok olyan erősítőt ajánlani, ami 7.1-es, DTS-HD-s és a feltüntetett Yahama-nál olcsóbb? Mert akkor a fennmaradó lóvéból tudnék nézni komolyabb hangfalakat.
-
-
Vidala
senior tag
Hmmm, igazad lehet, tényleg azt írja a leírás. Én előszeretettel használom, eddig nem tűnt fel, hogy lenne olyan műsor, ahol nincs hatása. Persze hozzátartozik, hogy a műsorforrásaim jellemző része DD-ben van "valamiért", az XBox játékok is, lehet ez a megfejtés (a DTS meg valamiért jóval ritkább, bár javul a helyzet, és érdekes módon inkább koncertfelvételekre jellemző, azokat meg nem hallgatom este halkan). Viszont úgy rémlik, hogy pl. a Pitch Black 2-t DTS-ben néztem, és mintha ott is működött volna. (Nem ígérem, hogy ma este, de ki fogom próbálni valamikor tudatosan.)
Tényleg meg vagyok vele elégedve, mert okosan veszi le a dinamikát a szomszédok érdekében, de mégsem vesznek el a részletek, illetve a mélyek is szépen "duruzsolnak".
Viszont olyat nemigen láttam, hogy DTS mellett ne lett volna DD, úgyhogy van megoldás.
A DD-t, DTS-t meg szépen lekeveri 2 hangfalra is. -
vtechun
veterán
hmm most nézem én is ezt a szettet: Magnat_Supreme_800_audio_hangfalszett_SUB301
nem is rossz ez az ár érte, lehet elég lenne ennyi is a 308-as Onkyohoz , ötlet?
Vagy jobb lenne ennél a Mission MV8? Kijönne az előnye a 308-as Onkyoval?
-
afiaf
csendes tag
Sziasztok!
Az új lakásomban szeretnék egy új házimozirendszert is, a hang részen kívül már minden játékos adott (Panasonic G20 plazma, Pioneer DV-610 DVD-lejátszó illetve egy PS3).
A nappali nem lesz túl nagy, így igazából annyi lenne a lényeg, hogy a Blu-Ray adta előnyöket (DTS-HD, 7.1) ki tudjam használni. Egyelőre elég lesz az 5.1-es set is, később szeretném majd bővíteni. Egy ilyen kombinációt néztem ki:
Yamaha RX-V565 erősítő / 145e
Magnat Supreme 800 5.1 + SUB201 mélynyomó / 120eAnnyira nem vagyok jártas a témában, és mivel nem két fillérről van szó megkérdezném a nálam jóval okosabbakat, hogy ez így ár-érték arányban okés-e? Bármi buktató, amire még figyelnem kellene? Illetve szívesen fogadok más javaslatokat is, nagyságrendileg kb. eddig tudok elmenni (270e).
Ja, és elsősorban házimozizásra kellene, esetleg nagy ritkán zenehallgatásra.
Köszi szépen előre is!
ui: privátban is nyugodtan jöhetnek a tippek
-
KTTech
veterán
Az S-Video stimmel
De a Night sound a leírás alapján csak Dolby Digitalnál van a H/K-ban (és akkor is csak olyankor, ha bele van kódolva a jelbe). A többi meg hiányzik. A Night sound a szomszédok miatt jöhetne jól, ha éjjel van kedvem filmet nézni. a DVD tudja, jól szokott jönni, de jelenleg csak sztereo kimeneten használom... ha esetleg a WDTV Live-n nézek valamit, akkor már néha gondot okoz ennek a hiánya (jó, itt benne van az 5.1-Sztereo lekeverés hatása is).
-
Vidala
senior tag
Akkor nem ugyanarra gondolunk:
- Phono input: nincs (viszont nekem nem derült ki a leírásból, hogy van-e benne RIAA, bár gondolom van, ha már így hívják, viszont ez könnyen orvosolható egy külsővel)
- S-video alatt mit értesz? (3 in 2 out van rajta)
- Dialog lift: ilyen sincs, de a Logic 7 Movie funkciójába van hasonló elrejtve (ha nem lenne élvezhető DD, DTS, bár ezt kétlem, szinte sose használom)
- Night listening enhacer: persze, hogy ilyen sincs, de van helyette Night Mode (2 fokozatú) ez viszont tényleg nagyon jó -
fury71
aktív tag
válasz
snail1981 #9916 üzenetére
Jó kis rendszert állítottál össze. Nekem Wharfedale 5.0 és PSW10 van.
Én QED Silver XT-t használok a frontok és a centerhez. A hátsókhoz Neotech lapos réz kábeleket használok. A kábelek mindegyik végére banándugót tettem.
Szerintem felesleges lecserélned a jelenlegi kábeleket.
Azt nem mondom, hogy nem lenne észrevehető a különbség a drágább kábelekkel,de ha amúgy is QED-t használsz akkor nem érdemes + költségbe verned magad. Nekem korábban a frontokhoz MM-s Monitor kábelek voltak, de amikor lecseréltem QED-re jelentősebb volt a javulás. Neked nem biztos, hogy sokkal jobb lenne a hangzás a másikkal típussal. -
Vidala
senior tag
válasz
snail1981 #9916 üzenetére
Nem vagyok egy kábelguru, de szvsz ezeket egy-két komolyabb rendszer is megirigyelhetné. Max. a hátsókon lehetne elmélázni, de inkább csak a vastagságára gondolok. Viszont annyira nem hosszúak, hogy ne lehetne elég a 1,5-es.
Nálam elöl 2,5-es hátul 1,5-es fonott (lapos) rézkábelek vannak (típusukat meg nem mondom) kb. hasonló hosszúságban. Elsők cca. 800 hátsók 600 Ft/m áron voltak. Banándugó nélkül, simán szorítva. Logikádat osztom, de ettől még egy normálisan szerelt banándugó (főleg ha pl. aranyozott) azért még jó lehet, mivel talán kevésbé oxidálódik, ami a rákfenéje lehet ennek hosszútávon.
-
Vidala
senior tag
Inkább poénnak szántam a korábbi hsz-omra (remélem megvan mindenkinek ez a darab), de egyben találó is.
Nekem ebben a témában teljesen jó érv bármi, ami nem abból fakad, hogy "csak" vagy mert "nekem olyan van, ezért rosszat nem lehet róla mondani". Sok kipróbálás, összehasonlítás teljesen jó, sőt: nem vitatom (főleg a mostani után) a műszerek hasznosságát, elvégre azért vannak kitalálva, de végső soron mi (emberek) látjuk-hallgatjuk ezeket a ketyeréket, r-go az a végső mérce tetszik-e.
A Velodyne-okról már tövvször meséltél, nálam az összképen erősített ez a külön beállítási funkciója.
Én még mindig hezitálok, hogy mi legyen nálam mélynyomó ügyben, de erről az oldalról (is) közelítve egyre inkább úgy tűnik, jó lenne a rendszerhez egy barátságos darab.KTTech: bizony, az már nem egy súlycsoport. Bár épp az említettek nagyrészét tudja a 255-ös (sztem jó vétel 140K-ért).
-
snail1981
tag
Sziasztok!
Hangfalkábelek után szeretnék érdeklődni. Adott a rendszer, Denon AVR1910, Kef C7 szett, Polkaudio PSW110. Jelenleg a frontokhoz és a centerhez QED Original Bi-wire kábelt használok (4*2,5mm/3m) a hátterekhez pedig egy ezüstözött 1,5-es kábel megy, olyan 600 Ft/m-es kategória, ez olyan 2*8m.
Szerinttek ez a kábelezés megfelelő-e ezekhez a komponensekhez, esetleg érhető-e el jobb eredmény a kábelezés változtatásával? Mondjuk a QED XT Silver használatával?
Még egy kérdés... Ti mit tapasztaltok, jobb a vezetékek végére banándugót rakni, vagy jobb simán befogatni? Ez azért kérdés mert számomra az lenne a logikus hogy van plusz egy csatlakozási pont ami akár ronthat is a minőségen. Mit gondoltok erről? Ki milyet használ? -
BBéci
legenda
Az valóban nem észérv, hogy az ember többször, több készülékkel kipróbál valamit, majd elmeséli a tapasztalatait, de egy vitában azért súlyának kell lennie.
Azt sosem állítottam, hogy az önbemérő rendszerek tökéletes munkát végeznek, lehet, sőt szükséges ellenőrizni és szükség esetén felülbírálhatóak, ám nem csak fülre és kellő gyakorlattal a hátad mögött. Rossz példa erre egyik topiktársunk, aki sok éve koppanásig feltekert hangszínszabályzókkal hallgat(ott) zenét.
A Velodyne-ok, különösképp az SLP Ultra nem csak az önbeállítás miatt eszméletlen jók, kell ahhoz más is. Kikapcsolt EQ-val is verik a (hasonló összegért kapható) mezőny nagyrészét. -
Vidala
senior tag
"- A vita logikus észérvek sorozatos ütköztetése, melyet konklúzió követ.
- Nem
- De
- Nem
- Deee"
Holló Színház: VitatkozószóbaAzt hiszem ebben az esetben (is) sikerült.
KTTech: a Yamahák nem nyerték el a tetszésed műszakilag? Nem akarlak lebeszélni a H/K-ról, csak ha már formatervben inkább a Yami lenne a nyerő.
BBéci: Az sem egy low-budget doboz, de legalább tudjuk miért.
-
KTTech
veterán
Nem HK erősítővel próbáltam (remélem hamarosan meg lesz a 255-ös, mondjuk Yahama formatervnek jobban örültem volna...), hanem Yamaha-val és hallható a különbség - az elektronika javára. Főleg, hogy sok paramétert nem is lehet manuálisan állítani... (itt kifejezetten az EQ részre gondolok, ami nem áll meg a magas-mély állítási lehetőségnél, hanem egész komolyan belenyúl a hangképbe, a szoba saját hangkarakterisztikája alapján).
-
-
KTTech
veterán
Mivel foglalkozom rendezvényhangosítással, így erre van némi rálátásom
A hangfalakat egyszer állítjuk be, az adott környezethez. Aztán többet nem piszkáljuk. Amihez nyúlunk azok csak a bemenő hangcsatornák (ami akár 24-32 sáv is lehet, mikrofonok és hangszerek számától függően, de volt már, hogy több is volt).
A legpontosabb beállítást a mérőmikrofonok adják (a végprocesszorok is ezek alapján állítják be a hangfalakat természetesen), de el lehet színezni a hangot saját ízlés szerint. De ekkor már egyéni ízlésről beszélünk, nem pontosan beállított technikáról.
-
Vidala
senior tag
Nem vagyok az a sértődős típus, viszont az értelmes vitát szeretem!
Sokunknak nincs hangnyomásmérője, valahogy mégis be kell állítani a cuccot, amiben hasznos segítség lehet egy ilyen mérőrendszer. Biztos igazad van, de úgy, hogy kérdéses lehet az elért eredmény (megintcsak az olcsóbbaknál jellemzően) már nem vagyok benne biztos, hogy a fülünk nem felelhet meg. Ugye anno a T+A csúcs sztereó rendszeréhez 8 mérőmikrofon volt az automata beállításhoz (kb. ugyanennyi millióért). Már beszéltünk róla. A Városház utcai zsebkendő méretű bemutató"terem"ben is hibátlanul szólt a 2*600W.
Én nem kizárólag mozira pl. a koncertekre is gondoltam. Ott még koncert közben is sokszor belenyúl technikus, a jobb eredmény érdekében (aki igen, arról most nem beszélnék).
Otthon meg csak 1-3 hallgatói pozíció van a kanapén, én arra lövöm be.Persze lehet/biztos, hogy a mérőmikrofonos beállítás jóval finomabb hangolást tesz/tenne lehetővé, mivel a H/K-nak manuálisan a távolságot, a hangerőt és crossovert lehet megadni, további ekvalézer beállítást nem (de azt sem tudom, hogy ezen a szinten a mérőmikrofon állít-e bármivel is többet, de nem hiszem).
-
BBéci
legenda
Ne sértődj meg, nem támadásnak szántam!
A hangtechnikusok, hangmérnökök műszerekkel dolgoznak, ahogy George Lucas Skywalker Ranch-án, a THX tanfolyamon is azt oktatják, hogy hangnyomásmérő nélkül ne kísérletezzünk egy házimozirendszer beállításával.
Példának okáért az Audyssey és az MCACC mindegyik hangdobozra (most bajban vagyok, nem emlékszem pontos számokra) 7-12 sávos ekvalizátorral állítja be a lineáris hangátvitelt.
Ezt lehetetlen fülre belőni, pláne nem 5-7 hallgatói pozícióra. -
BBéci
legenda
Digitális kábeleket saját magam (is) teszteltem, de azokról nem olvashatsz, ezért javasoltam a neten fellelhető írások böngészését. Nem vitatom a digitális átvitelben való jártasságodat, azt viszont kétlem, hogy végeztél volna összehasonlító teszteket különböző kábelekkel, mert akkor most nem vitatkoznánk.
Azért nem válaszoltam a phono kérdésre, mert abban a témakörben nem érzem magam kellően jártasnak. Sosem állítottam, hogy mindenhez értek. Ez elég súlyos hiba, vállalom az érte járó szidalmakat, minősítést, ledorongolást. Az LP-t sosem szerettem, bár használtam, hallgattam róluk zenét.
Sokszor mobiltelefonról netezem, egyrészt elkerülheti a figyelmemet néhány hozzászólás, másrészt nem válaszolok mindenre, mert nehézkes (nem qwerty billentyűzetes) rajta az írás.
Mit nevezel leszólásnak? Szeretném a továbbiakban elkerülni ezt a hibát! -
Vidala
senior tag
Szerinted miért írtam hátránynak?
Egyébként meg miért ne lehetne korrektül beállítani (egy hangtechnikus/mérnök sem /csak/ mérőmikrofonnal kalibrál)? Sőt, sajnos nem egy hozzászólás született már arról, hogy tök jó, de azért egy kis kézi utánállítás is szükséges volt (nem emlékszem a típusokra, de nem H/K volt, saját tapasztalat híján arról meg nem írhatok).
Szvsz akinek van egy kis türelme és füle hozzá, meg tudja oldani, nem kell túlmisztifikálni. Persze kényelmi funkciónak (és fülpótlónak) tökéletes. -
bebeb
csendes tag
Üdv Kedves Drusza!
1, A hangoskodához valóban nem értek. A dilitális átvitelhez talán van lövésem.. H a átmegy az összes bit akkor müxik, ha nem akkor nem. Az utóbbi esetet hívják úgy, hogy nem elegendő az adott sávszélesség....
2. TE mondtad éppen valamikor pénteken: "Nem szerencsés arra hivatkozni, hogy mit olvastál valahol. Saját tapasztalataidról mesélj!" Ezt csak a reagálásként mondom a kábeltesztekre. és mégegyszerIGITÁLIS átvitelről beszélünk!!
3. Mivel Te hozzáértőnek tartod magad - bár a hozzáértésnek és egy adott foglalkozásban szerzett tapasztalatnak (értsd:újságíró) nem mindíg látom szoros összefüggését -
és hosszas tapasztalatra hivatkozol HiFi téren ezért nem értem miért nem válaszoltál, egy egyszerű, házimozi erősítők terén, főleg HiFi témában évtizedeket megtapasztaltaknak már-már trivi kérdésre, hogy nekem elég-e egy phono előerölködő, vagy inkább egy RIAA kell öreg Denonomhoz hanglemezeimhez. (A hasonló problémával szembesülő zenebarátoknak szívesen adok pár "filléres" tippel.)
Ahogy a Fórumon többször tapasztaltam, a többi, konkrét válaszokat kívánó kérdéseket is gyakran ignorálod. (Igen, 1-től végig olvastam ezt a topikot.)Köszönöm figyelmedet, a többiektől elnézést a kicsit bő offolásért, valamint
KÖSZÖNÖM SZÉPEN MINDEN FÓRUMOZÓ SEGÍTSÉGÉT!!
Ez a szösszenet nem jött volna létre, ha nem leszólással és saját ényezéseddel indítasz.
Részemről ennyi és nem több erről a témáról!B
.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- RoboCop: Rogue City teszt
- Házimozi belépő szinten
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Warframe
- iPhone topik
- További aktív témák...
- 20+ eredeti film Bluray lemezen eladó
- Helix DSP Mini Mk2 Made in Germany! Rendkívül jó hang! DSP/6 csat. hangváltó! Burr-Brown D/A és A/D!
- ÚJ táp kábel 2 méter hosszú 220V hifi cd dvd erősítő fiio sony denon marantz fiio dac
- ÚJ XLR sztereo interconnect 0,5 méter kábel hifi cd dvd erősítő fiio sony denon marantz
- Cambridge Audio Interconnect RCA-párok: Atlantic/Arctic/Pacific. Méretük: 88-93cm között. 5 pár van!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest