Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
törölt tag
-
MaTTeS
senior tag
válasz
BLiNk3r #11698 üzenetére
Ez megegyezik a Yamaha RX-V365-el (ilyenem van itthon) csak más a neve. Amúgy szerintem ilyen kábel kell hozzá: [link]
Ha megjelent a DTS logo akkor jónak kell lennie, mert ez a készülék nem támogatja DTS Neo:6-t ami felkonvertálná a stereo jelet 5.1-be szóval csak akkor kapsz DTS logót ezen a készüléken, ha tényleg DTS formátumban érkezik a jel. Bár létezik 2.0-s DTS jel is
De majd az okosabbak megmondják, ha netán tévednék
-
BLiNk3r
senior tag
Ez egy Yamaha HTR-6230-as erősítő, és valóban van egy koax digitális csatlakozó is rajta. Ide milyen kábel menne?
A TV elvileg SRS, Dolby és DTS Ready, ha WD TV-ről játszok egy DTS hangsávval rendelkező filmet, akkor megjelenik az erősítőn a DTS logó. Én ebből azt vettem le, hogy a TV tudja továbbítani az erősítő felé a DTS audiosávot. Vagy valamit benéztem?
-
BLiNk3r
senior tag
Mennyire jó (vagy rossz) az elképzelésem az erősítő összekötésére a többi eszközzel (WD TV + PS3)?
Tehát a WD TV ill. a PS3 HDMI-n keresztül csatlakozik a TV-re, a TV-ből pedig egy optikai kábelen megy a hang az erősítőbe.
Az erősítőn 2 optikai hely van egyébként, csak most az egyikre a számítógép van rákötve, de ez utóbbi hamarosan felszabadul - ebben az esetben érdemes a WD TV-t ill. a PS3-at közvetlenül az erősítőre kötni optikai kábellel?
-
defiant9
tag
A nyitó hsz-ben ez elég csúnya:
nagyon kis üresjárati feszültség folyikkorrigálni kellene.
-
vtechun
veterán
én erősítőhöz, hangszórókhoz és szubhoz sem kaptam magyar leírást, soha nem tanultam angolul, telefonom is csak angol kezelőfelület van, mégsem hiányolom a magyart, ha valaki már intenzíven internetezik 13 éve - mint én - annak nem okoz gondot az ilyesmi.
-
szeker
tag
Nem igaz miért nem tudnak magyar használati útmutatót feltenni a nettre.
-
defiant9
tag
válasz
Thuglife #11652 üzenetére
Hangfalaknál is van olyan hogy folyamatos/maximális terhelhetőség, erősítőnél is lehet ilyet értelmezni, kondenzátor van benne, pillanatokra le tud adni nagyobb teljesítményt mint amit felvesz a hálózatból, így teljesíthető a marketingesek igénye is a rámatricázott wattokról.
-
szeker
tag
Gondolom a pioneer lehet állítani a csatornák kimenetet a + - db értem
-
KTTech
veterán
válasz
tibismart #11664 üzenetére
Amibe nem hal bele az ember, attól csak erősebb lesz
És egy kis fájdalmat simán elviselnék ezért az erősítőért cserébe(azért pl. az Ágota DS2400, 2x1200W-os - 3000W-ot vesz fel - erősítőt nem szívesen érezném a hátamban, akármennyire is szeretem használni hangosítás közben
)
-
Dorian
félisten
válasz
szeker #11653 üzenetére
Mit szenvedsz ezekkel a wattokkal? Ha valós adat lenne, így önmagában az sem mond semmit. Nem mindegy hány Ohm-os a hangfal és milyen az érzékenysége.
Különben is hülyeség bedőlni ezeknek a többszáz wattoknak. Pl. a régi Marantz 2216-om 2x16W-ot adott le, de 2/3 hangerőnél hangosabbra így sem volt soha szükség... -
BBéci
legenda
válasz
MaTTeS #11659 üzenetére
Múlt héten tesztelgettem, nem voltam elájulva tőle.
Nézzétek meg ezeket a teljesítmény és áramfelvételi adatokat!
2 hónapig használtam a 82-est, sosem éreztem gyengének a teljesítményét.
Most egy ilyet használok, a hátuljára 400 wattot, a kezelési füzetében, legnagyobb áramfelvételnek, 1,5 kilowattot írtak. 99-ig lehet hangosítani, 55-nél kirohant a szobából a fél hallgatóság. Akkora toroid trafó van benne mint egy kisebb görögdinnye. -
tibismart
csendes tag
válasz
Thuglife #11645 üzenetére
ja bocs már látom
akkor emögé még kell egy ilyen kicsike -
Vidala
senior tag
Óriási
az első hozzászólás átszerkesztőinek! BBéci, Sanci38 és KTTech
Nagyon klassz lett!
Csak halványan merem folytatni, mivel én csak a "számat" jártattam ezügyben: már agyaltam rajta egy-két napja, hogy a hétvégén írok valami vázlatfélét, de a téma nagysága és komplexitása miatt - talán mondanom sem kell - ez nem túl egyszerű. Természetesen sokkal jobb lett, mint amire gondoltam / számítottam. Szóval
u.i.: Ugye ér priviben ici-pici javasolatokat tenni? -
eviktor
tag
válasz
hattorihanzo #11621 üzenetére
Ez izgalmas lenne.
-
Thuglife
senior tag
-
Gabor970
addikt
válasz
Thuglife #11635 üzenetére
na tényleg, mekkora egy gagyi ez a pioneer is, hogy ilyent kiír az adatlapba! Kitalálta a perpetum mobile-t, felvesz 260W-ot, de tud csatornánkint 130W-ot, vagyis 5X130W=650W. Ezt még Tesla bácsi is megirigyelte volna, Egely György meg egyenesen elszalad venni egyet, hogy szétszedje.
-
Thuglife
senior tag
válasz
szeker #11634 üzenetére
Miért nem a pioneer honlapot nézegeted?? Ott biztosabb információkat találsz!!
Pioneer VSX-519Tessék... ott van h csatornánként annyi! (persze ez szép mese volna.. jó az ha 40-45W, mert a felvétele 260W és ha azt elosztod öttel és levonod a veszteséget akkor így jön ki a csatornánként 40W kb)
-
szeker
tag
[link] mér csak 130w van írva mikor csatornánként 130w
-
szeker
tag
KENWOOD KRF-V5300D audió-videó erősítő-tuner - 5 csatorna vagy jvc rx 5062s
Csak kérdezem.Melyiket vennétek a 2 közül?? -
defiant9
tag
A fülünk nem digitális, ezt a fenti ábra szemléleti, a 4kHz -es hangot csaknem 15dB-el hangosabbnak hallunk mint egy 10kHz-est, és igen, öregapámnak könnyen lehet hogy akár 10dB-eket is rá kell tekernie hogy a 10kHz-et ugyanolyan hangosnak hallja (30dB-től beszélnek orvosi értelemben halláscsökkenésről, 70dB már a durva fajta, időskorban leginkább a magas frekvenciákon jelentkezik)
A mérőmikrofon jó dolog, még jobb ha az ember leül és tesztfrekvenciákat játszik le miközben csökkentve a hangerőt bejelöli hogy milyen szinten nem hallja már. A kapott görbe megadja hogy mire kell az EQ-t tekerni hogy pont flat legyen a teljes átviteli út. -
MaTTeS
senior tag
Kipróbáltam és tényleg jobb lett. Hozzá voltam szokva a hangszínszabályzós cumóhoz (magas+6, mély+6 tizes skálán, sub 60% volt, most pedig: minden 0 és a sub 50%). Amikor levettem élettelennek éreztem, de a mélyből is leljebb vettem és feljebb csavartam a hangerőt és így hallgattam fél órát és már teljesen megszoktam. Mondjuk nem nagy dologgal csak sima angol netrádióval hallgatom, de így is érezhetően eltűntek a bántó magasak és kellemesebb lett az egész.
Eddig csak azért volt a hangszínszabályzó használva, hogy több mélyet tudjak kiszedni a hangszórókból filmnézéshez és akkor rá kellett adni a magasból is mert elnyomta a mély, de most, hogy megvan a sub így már nem kell
-
hétalvó
addikt
válasz
hattorihanzo #11621 üzenetére
Szerinted mi szeretünk sok pénzt elkölteni?
Nem, nem csak éppen hallottunk már pár rendszert és tekergettünk sok potmétert.
Ameddig nem hallottad úgyse hiszed el, de ha hallani akarod akkor sok hifi bolt tárt karokkal vár érdemes meghallgatni pár rendszert. Olcsón is lehet jót összehozni csak a házimozi pont nem az a kategória.
Mindenkinek van egy halláshatára persze, ha nem hallasz 2 rendszer között különbséget akkor az olcsóbbat kell megvenni. Nem mindenki hall különbséget és nem mindenkinek ér meg pénzt a különbség.
DE azért 2-300000Ft-ig stereoban mindenkinek jó a füle általában.
Fölötte már kell egy kis megszállotság.
Moziban nekem annyira nem fontos a minőség, ennyi silány filmhez...
-
hattorihanzo
aktív tag
Mit nem adnék, ha egy valódi vaktesztet össze lehetne nektek hozni. Nem olyat, hogy ismertek a szereplőket. Kíváncsi lennék a híres hallásotokra ( leginkább házi-mozi, de talán hi-fi is ), lehet, hogy nem lenne őszinte a mosolyotok a végén. Na mindegy, értelmetlen vita ez így.
-
BBéci
legenda
válasz
vtechun #11613 üzenetére
"ah, csak se az erősítő, se a hangszóró nem lineárisan adja át a hangot, hanem van tartomány amit hangosabban, van amit halkabban.."
Ez így erős túlzás. A hifinek nevezhető készülékek a teljes frekvenciatartományban + - 3 dB-en belül maradnak. A legjobbak fél decibelen belül. Az átlagember a hármat sem hallja meg.(#11617) hétalvó
UFF!
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
eviktor #11605 üzenetére
"Miért ne lehet egy szerény mélyekkel felvértezett hanganyagot normális keretek között feljavítani az erősítővel?"
Az eleve szerény mélyekből nem tudsz többet varázsolni, csak a meglévőt felhangosítani, ami nem ugyanaz.
A balansz más tészta, mint a hangszínszabályzók, bár az is ront a hangzáson. Zenét csakis Pure Audio vagy Direct üzemmódban hallgatok. -
hétalvó
addikt
Elég egyszerű leszek, ameddig gagyi cuccom volt szükségem volt hangszínszabályzóra, amióta meg van a Marantz/Mourdaun Short rendszerem sose éreztem szükségét tekergetni. Pedig ez is nagyon alja a minőségnek.
Ez is olyan dolog amit jobban járnátok, ha elhinnétek nem pedig saját igazatokat erőltetnétek.
Jó rendszeren nem kell hangszínt állítani!Ha kevés mély akkor rá lehet tekerni a sub-ra esetleg, de akinek van rendszere tudja idővel mindenki megtalálja az arany középutat a saját füléhez és nem nyúl hozzá.
Aki zenét hangképekkel hallgat az inkább ne is válaszoljon erre. Mivel szétszedik a fázist és próbálják visszatolni méllyel.
Elektronikus zenéknél esetleg jól is el tud sülni, de minőségi hanganyagoknál katasztrófa.Inkább a rendszert érdemes összeválogatni az ember saját füléhez, nem pedig rohanni megvenni a Jamo-Onkyo párost.
-
defiant9
tag
válasz
Gabor970 #11612 üzenetére
Tegyük fel hogy a zongorhangoló a saját/tipikus fülhöz behangolt egy teljesen flat hangképet.
De lehet hogy nekem sokkal érzékenyebb a hallásom a magas frekvenciákon így zavarónak érzem a túl sok "ciripelést", öregapám meg már nem hallja a magasabb oktávokat anélkül hogy néhány + dB-t rátolna az erősítőn. Akkor is el kell tűrnünk hogy másnak halljuk a zenét mint amit a zongorista a saját füle alapján játszik? Arról már nem is beszélek hogy a hangsugárzók is más átviteli karakterisztikával rendelkeznek (egy 20 cm hangszóró nagyobb intenzitással adja le ugyanazt a 100Hz/20dB-es hangot mint egy 16cm-es), akkor most melyik hangszóróval hallom az eredetihez hangot? -
Gabor970
addikt
válasz
vtechun #11613 üzenetére
igen, de te ezt egy hangszínszabályozóval nem fogod kikorrigálni, csak tovább rontasz rajt.
Mondjuk tényleg nem érdemes ezen okoskodni. Nekem pl egy b300-as csővel épített triódás erősítő az álmom, pedig abból kb 7W-osat lehet építeni, ha meg megméri valaki, akkor elég érdekes eredmények születnek torzítás terén pl. Na mindegy, jogom van hülyének lenni.
-
Gabor970
addikt
válasz
defiant9 #11609 üzenetére
szerintem meg egy koncerten is pont ugyanolyan a füle az embernek. Arra akarok kilukadni, hogy én 40 évesen azt szeretném, hogy ha egy színpadon valaki zongorázik, és én azt hallgatom, akkor az arról készült felvételt odahaza is ugyan olyannak szeretném hallani. A zongorán sincs hangszínszabályozó, ahogy a hegedűn sincs.... stb.
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz
Dorian #11608 üzenetére
Most mindketten lovagoltok a Studio sorozaton, mintha csak azt gyártották volna mindig is. Nyilván be akartak törni a legalsó szegmensbe is pusztán üzleti megfontolásból. Ebből aztán elindult egy urban legend, és így lett a Jamo a asztalosüzem. De mindegy, mert nem csak engem nem lehet meggyőzni, benneteket sem.
De pl. itt egy oldal, ami nekünk, hétköznapi felhasználóknak készült, és az eredményeket pontokra fordítják le. -
eviktor
tag
válasz
Gabor970 #11604 üzenetére
Legyünk modernek, koncentráljuk a mai korállapotokra. Egyeseket és nullákat vásárolok a lemezboltban. Adatokat, színtiszta matematikát kapok a pénzemért cserébe. Abból pedig olyan zene lesz, amilyet én akarok.
A keverőpult előtt ülve bizonyára adott egy hangzás, amit valaki vagy valakik optimálisnak éreznek. De az ott található technika nyomokban sem található meg a célközönség otthonaikban, így tök mindegy hogy mit álmodnak a cd-re, én otthon nem azt fogom hallani. Költsek milliókat arra, hogy reprodukáljam a stúdió akusztikáját, vagy pár ezerért egy pöcök, ami majdnem hasonló hatást ad?
Tökéletes az, amit én annak érzek. Ha adok rá egy kis mélyet, és így érzem tökéletesnek, akkor igenis megáll: jobb mint az eredeti.
-
defiant9
tag
válasz
Gabor970 #11604 üzenetére
Szerintem van létjogosultsága a hangszínszabályozónak, nem vagyunk egyformák és senki fülének sem konstans az érzékenysége a frekvencia függvényében, ami ráadásul az idő múlásával is változik (egy idősebb embernek több kiemelés kell hogy ugyanazt a madárcsivitelést hallja mint gyerekkorában)
-
Dorian
félisten
Mindegy. Akit nem lehet meggyőzni, nem érdemes erőlködni. Valóban az emberek túlnyomó többsége nem is hallja a különbséget, vagy nem érdekli a dolog, csak szóljon jó hangosan meg dübörögjön a mély. Az egyik haveromnak is Jamo Studio 170-e van, még meg is sértődött, amikor próbáltam rávezetni, mitől szól jól egy zene. "Dehát ez Dzsámó, nem valami gagyi márka, és különben is, HÁ-ROM-U-TAS!!!"
-
eviktor
tag
Sajnos az én kis kütyüm egyetlen azonos forráshangeffekt sorozatos ismétlődésével lövi be az ideális "hangképet", ez az ismétlődés azonban nem figyelhető meg a cd-k "hangmérnök" rovatában. Ahány lemez, annyi féle keverés-kavarás. Miért ne lehet egy szerény mélyekkel felvértezett hanganyagot normális keretek között feljavítani az erősítővel?
Eszembe jutott egy békebeli sztori ifjú koromból, egy nagyon divatos, konszolidált "techno" zenét játszó csapat kazettáját hallgatva feltűnt, hogy halláskárosult vagyok, mert a jobb oldalt sokkal halkabban hallom a (walkman!
) hallgatva. Persze kiderült, maga hangfelvétel a hunyó, komoly decibelkülönbség volt végig a teljes szalagon a két oldal között. Visszavittem a forgalmazóhoz, hogy adjanak másikat. Nem tudtak, mind ugyanúgy volt (el)keverve. Az összes! Milyen jól jött akkor a BALANCE feliratú gömböc a frontpanelen!
-
Gabor970
addikt
válasz
eviktor #11598 üzenetére
egy zenét, filmet, bármilyen hangzó műsort a füledhez több összetevős eszközlánc közvetít. Egyik eleme az erősítő. A forrást elkészítette valaki valahol legtöbb esetben jól. Ha hangszínszabályozót használsz, akkor nem azt hallod, amit elkészítettek neked. Nem lehet jobb, mint az eredeti. Már csak az is baj, hogy egyáltalán áthalad a jel egy ilyen szabályozó áramkörön, hiszen minden amin át kell haladnia, csak ronthat rajt. Az, hogy szerinted mondjuk a hangfal karakterisztikája mélyben gyenge, ezt nem lehet egyszerűen egy hangszínszabályozóval korrigálni, hiszen biztosan nem ugyanaz a hangfal karakterisztikája, mint amivel a hangszínszabályozó dolgozik. Szerintem is csak tovább rontasz a helyzeten bármilyen hangszínszabályozóval.
konkrétan azt kérdezted, milyen kárt okoz:
Tovább rontod, az amúgy is mindenképp tökéletlen hangátviteli lánc minőségét.
-
BBéci
legenda
válasz
hattorihanzo #11601 üzenetére
Sosem érdekelt az efféle divat, a Jamoról írt véleményemet személyes tapasztalatok támasztják alá. Ezeket erősíti a Jamo termékeinek garanciális szervizelését ellátó cég szakembereivel történt sok-sok beszélgetés. Szerintük is ugyanaz a helyzet, amit leírtam.
Hidd el, nálam is első szempont az ár/érték arány, ha vásárlásról van szó.
Az általad felsorolt Brit és USA-beli cégek soha nem gyártottak olyan hulladékot, mint a Jamo Studio sorozat. -
hattorihanzo
aktív tag
Egy hazai "divat" szemléletet sikerült magadévá tenned, az Onkyohoz ugyan ez a viszonyod sajnos. Nem mindenki audifil, és nem költ mindenki milliókat e hobbira. Ha ezektől sikerül elvonatkoztatni, akkor beláthatjuk, hogy a Jamo se rosszabb minőségű gyártó, mint egy Mission, Wharfedale, Tannoy JBL vagy akár egy Infinity . Az biztos, hogy nem egy Martin-Logan vagy Focal szint, de a kommersz gyártók között azonos árkategóriákban nem szerepel rosszul a külföldi tesztekben. Tudom mi a véleményed a tesztekről, de a tömeg, és én is azért hisz nekik néha, mert veled ellentétben nem abszolút értékben viszonyítanak, hanem azonos árkategóriákban. Gondolom a fenti márkáknak is vannak gyenge, abszolút belépő szintjeik és vannak a kifinomultabb halláshoz készült dobozaik.
A hifi és a hm világában is minden a pénztől függ. Sosem fogsz tudni rábeszélni senkit egy általad már megfelelőnek tartott Revell-re, ha a többségnek több, mint megfelelő akár egy Heco vagy egy Magnat is.
Aktív témák
- Milyen routert?
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest