Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Mini PC
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Aktív témák
-
kigyi_23
addikt
válasz
hello28 #41936 üzenetére
Ha ez megvigasztal az enyém is csinálja, ha rátenyerelek a távra és növelem a hangerőt veszettül akkor kicsit pattan a hang amíg le nem szállok a távról. Különösebben nem foglalkoztam a problémával amióta megvan ezt csinálja, de csak ritkán találkozok ezzel a problémával, mert ehhez legalább 15-20db emelés kell és csak kicsit lesz pattogós a hang erre a kis időre. Manuális hangerő emelésnél (értsd a gombbal ami a készüléken van) nincs ilyen hallható mellékhatás.
-
krenkoka
tag
válasz
hello28 #41785 üzenetére
győri starunban voltam, nagyon készséges, hozzáértő (annak tűnő) és segítőkész eladó volt. ő mondta, hogy a denon-nál a marantz annyival jobb, hogy zenehallgatásnál is energikus. meghallgattam mind a kettőt film közben, de sajnos különböző hangfalaknál nagy különbséget nem láttam. otthon Infinity Primus szériám van. az lenne meghajtva az új erőlködővel.
-
Thuglife
senior tag
válasz
hello28 #41615 üzenetére
Ez lemaradt.. Denon 1912 teszt
Tudod, Google a barátod.. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hello28 #41540 üzenetére
Pff.. Az szép..
Hát akkor viszont necces a dolog, olyan értelemben, hogy itt tuti, hogy megoszlanak a vélemények.
Nekem ugye alsó kategóriás Denon-om van, szal nagyon nem is akarok beleszólni.. Hallottam már hasonló alsó kategóriás Onkyo-t, annak valahogy nem tetszett a hangja, asszemtán JBL-eket hajtott épp MM-ban, de nem vagyok benne biztos, hogy JBL volt.. Zenében szinte tuti100, hogy szebb a Denon, ebben szerintem itt (szinte) mindenki egyet ért.
Haver nemrég gondolkodott rajta, hogy Onyko-t vesz, asszem 608-at nézegetett, de úgy döntött, hogy valszeg inkább mégis Denon-t vesz, bár inkább zenét hallgat, és néha filmezik.
Én ha egyszer váltok nagyobbra, tuti Denon lesz, szerintem, bár az még soká van.
Filózok azon is, hogy ugyanígy alsó kategóriában lépek egy szintet, tehát, hogy legyen TRUE-HD, dehát annak meg nem sok értelme lenne..
-
robi0604
őstag
-
törölt tag
válasz
hello28 #41202 üzenetére
Azért akkora égbekiáltó különbségekre ne gondolj..
Hallanod kell, nem lesz rossz csak más: nem annyira részletes, hangsulyosabb, és nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem jó vagy hogy pl.egyes hangszereket nem hallasz meg.... Populáris zenére és háttérzenére nagyon jó az Onkyo is, bulizni is lehet vele. De nem éri utol élményben egy magasabb kategóriás pl. Denon vagy pláne egy sztereó erősitő hangját.
-
fatallerror
addikt
válasz
hello28 #22377 üzenetére
amikor már max 3-5ra szűköl a kiszemeltjeid listája onnantól már nem tud itt senki segíteni, meghallgatod és eldöntöd h a te ízlésednek,igényednek megfelel...
pont ezzel idegeltem ki a fórumtársakat úgy egy hónapja (most már csak az álmodozó hülyegyerek vagyok, nem a túlsok hülye kérdést feltevő)
-
cekkk
veterán
válasz
hello28 #22296 üzenetére
Szia!
A itt a hardverapron, meg a avx meg avforumon is árulj osztraksajt egy Harman kardon avr 255 öset 110ért van kirakva, de ha komoly a szándékod 90ért oda adja neked. vagy bárki másnak isAnnyiért meg tényleg a legjobb vétel, én is ilyet vettem, rengeteg csatlakozási lehetőség jó hang. Szerintem jobban járnál vele mint egy denon 1611 el. Csak nézd meg mennyi csatlakozót lespóroltak róla a tavalyi modellhez képest.
Nekem meg közbe sikerült egy Dali concept 6os párt szereznem újonnan 80ért. Csak még el kell juttatnom Debrecenbe, de legjobb ár volt érte
-
-
MaTTeS
senior tag
válasz
hello28 #22290 üzenetére
Ehhez mit szólsz? Yamaha RX-V467
-
Dorian
félisten
válasz
hello28 #22053 üzenetére
Majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy jó ez az 1501-es Malac, csak azért jó körüljárni a témát, mert elég új darab. Ha a bemeneti teljesítmény 80%-át vesszük kimenőként 5 csatornára, akkor az 40W/ch, ez 30m2-re is bőven elég, csak nekem nem igazán szimpatikus ez a marketing.
-
Dorian
félisten
válasz
hello28 #22048 üzenetére
KTTech-nek van ilyen. A következő, az 1601 150ezer körül van. Az 1501 a korábbi 3000-es, az 1601 a 4000-es széria helyére lépett.
Digital Optical In 2
Digital Coaxial In 2
Felvett teljesítmény 250W. 7x50 pedig =350 Érdekes.
Az én 4001-emnek még 500 volt, nem hiszem, hogy 2x hatásfoka lenne ennek az újnak... -
Dorian
félisten
-
kaci70
csendes tag
válasz
hello28 #21808 üzenetére
Esetleg ha segít, nekem egy Egreat EG-M34A lejátszóm van. Engem is foglakoztatott a téma már mint a HD hangsávok lejátszása, és ezért elvittem a kütyüt a pécsi MM-be, összekötöttem egy Denon 1911-es erősítővel, mert sajna nekem nincs HD képes erősítőm otthon. A légyeg , hogy simán játszotta a DTS-HD MA hangsávot ez erősítőt gyönyörűen világított a HD jelzés, bár hozzáteszem , hogy úgy tudom TrueHD-t nem kezeli.
-
Tuib
aktív tag
válasz
hello28 #21877 üzenetére
Ha összerakod, akkor HD-ből lesz TrueHD (sztem ez kb ugyanolyan jó tud lenni, mint a DTS-HD bár tudom, hogy szabvány szerint a DTS-HD lehet jobb
) illetve LPCM. mindkettő meg tudja mutatni, milyen a HD hang a sima DD-hez vagy DTS-hez képest, és tudsz dönteni, kell-e az a plusz ~40k, hogy legyen DTS-HD (DUNE tutibiztosan tudja, lehet valami olcsóbb cucc is, azt nem tudom)
Ami a szettet illeti, sztem teljesen korrekt rendszer, megfelelő szinten vannak a komponensek, szépen építkeznek majd egymásra.
A HD élmény csalóka tud lenni, iszonyatosan filmfüggő (és gondolom hangmérnök) melyik formátumból mit tud kihozni. hallottam már sima DTS szintű DTS-HD-t és kimagaslóan jó DTS-t is.
Tuib
Szerk: A subnál igaza van Doriannak, egy polk tényleg jobb lenne.
-
Dorian
félisten
válasz
hello28 #21871 üzenetére
Magnat helyett inkább egy Polk Audio psw 125-öt válassz.
Ha teheted, akkor a nagyobb Denont.
DTS és DD inkább azért van különbség, mert az angol nyelvű dts hangsáv jóval nagyobb bitrátájú szokott lenni, mint a magyar DD. Ugyanolyan bitrátával szerintem ugyanolyan minőséget kapsz. -
Tuib
aktív tag
válasz
hello28 #21871 üzenetére
Háát sztem határeset.
Első körben rakd össze ezeket, nyugodtan hagyd meg a WD TV-t, és aztán majd eldöntöd. TrueHD-t tudsz hallgatni vele, az már meg tudja mutatni a különbséget, erre remek a Dark Knight
Sztem DTS-ből is jó hangokat lehet előszedni, plusz vannak PCM sávval ellátott ISO-k is (legutóbb a "300" nál láttam) azokat is tudja.
-
Tuib
aktív tag
válasz
hello28 #21863 üzenetére
Szia!
WD TV Live a HD hangok közül egészen pontosan csak a Dolby TrueHD-t adja ki. A DTS-HD semmilyen változatát nem tudja, helyette csak a DTS core-t tolja ki. Ennek oka, hogy a WD nem licencelte a DTS-HD, és amíg nem teszi meg, frissítés szinten sem fog megjelenni.
Jómagem pont emiatt vettem DUNE-t, pedig a WD TV Live sok dologban jobban tetszett
Tuib
-
ricsik
őstag
válasz
hello28 #21779 üzenetére
Nekem is Concept 6 szettem van, de szerintem is inkább 100 fölött vegyél hozzá erősítőt, mert megérdemli. Én is jó ideje a Denon 1911, Onkyo 608 ás HK 155/160 255/260 közt vacilálok. Nem azért mert nem tudok dönteni, hanem nincs meg rá a keret, így ráérek agyalni rajta melyik legyen. Én a HK felé húzok. Szerintem ez a kategória hozná ki a legtöbbet a C6-ból. Nagyobb kategória viszont már nem biztos hogy megérné, nem hozna annyi javulást.
-
Gergőke88
addikt
válasz
hello28 #21797 üzenetére
Szia!
Nekem egy Wd TV Live-om van, és a Dts- Hd Ma esetén csak a magot adja ki, tehát az erősítőn is csak a dts logó világít (Denon 1311). Szerintem jobban jársz ha nézel egy Dune készüléket, én is azt tervezek. Egy Dune Smart is tőkéletes már, kiadja a hangokat, illetve lejátsza a menüt is blu-ray dvd esetén. -
Z0mbi
senior tag
válasz
hello28 #21790 üzenetére
Szia
Mielott elegetsz 100 rongyot a hd hang kedveert nezz utana hogy a WD tv live -od tenyleg tudja e a DTSHD-MA es TrueHD pass-through-t. Ne a dobozan keresd a logot mert az csak azt jelenti hogy a formatumot ismeri. Viszont licens hianyaban lehet hogy csak 2.0 ra lekeveri (vagy jobbesetben a DTSHD-MA nal a core -t kirakja a HDMI-dre)
Szoval nez szet wd forumokon. Gyanitom nem tudja a HD hangokat bitstream-elni ahogy van az erositohoz -
Dorian
félisten
válasz
hello28 #21783 üzenetére
Nekem Marantz 4001 van. Én is sokat agyaltam mostanában HD-s erősítőre váltáson, de rájöttem, hogy 1. Nem valószínű, hogy túl sok BD lemezt veszek mostanában, 2. Az sem, hogy túl sok HD hangú filmet
töltök levagyis jutok hozzámert k. sok helyet foglalnak, ezért aránytalanul sokba kerülne a váltás, mert egyebekben teljesen elégedett vagyok a jelenlegi erőlködővel. WD-vel milyen gond lehetne?
-
törölt tag
válasz
hello28 #21779 üzenetére
Nem azért kell "elfelejteni" mert nem tudják rendesen, hanem a minőségük hagy kivánnivalót maga után. Ha egy kicsit (tényleg kicsit) hozzá tudsz tenni az összeghez akkor Pioneer VSX920 vagy Denon AVR 1611 belefér.De még gyüjtsél hozzá hogy Pioner 1020 vagy Denon 19810 vagy 1911 beleférjen.Szerintem.
És a WD TV live kezeli a Dolby TrueHD és a DTS teljes HD vállfaját. HDMI csatlakozó tudja ezeket továbbitani
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Robot fűnyírók
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest