- Projektor topic
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tovább javít a Raptor Lake CPU-k stabilitásán az Intel
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Videós, mozgóképes topik
Aktív témák
-
Illusion1010
senior tag
Üdv!
Kis segítségre lenne szükségem.
Szeretnék egy belépő kategóriás erősítőt, és szintén az olcsóbbak közül valami hangfal szettet.
Zene nem igazán fontos, inkább filmekhez, számítógépes játékokhoz használnám.Erősítőnél fontos a több HDMI, mert sz.gép, média lejátszó, konzol lenne rákötve.
(Régebben hallottam olyasmit, hogy nem mindegyik erősítő tudja levenni a hangot a HDMI bemenetről, csak átengedi. Van ebben igazság?)A hangfalak egy kb. 20 nm-es szobába kerülnek majd.
A karcsú, álló design tetszik, semmiképpen nem szeretnék nagy, testes dobozokat amik agyon nyomják a teret.Nagyjából 100 - 120 ezret költenék erre, tudom hogy ez a minimum, de nincsenek audiofil igényeim, csak a mostani egydobozos, kompakt cuccnál akarok picit jobbat
.
ilyeneket találtam a neten :
hangfal: [link] (sosem hallottam még erről a márkáról, van róla valakinek tapasztalata?
hangfal 2: [link] (szintén nem ismerem, árából ítélve nem lehet valami nagy alkotás.
Erősítő:[link]
Esetleg ha tudnátok hasonló áron jobb dolgokat, szívesen veszem a tanácsokat
-
Gis86
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen összeállítást néztem ki:
Pioneer VSX-520 erősítő
Mission Mv-8 5.0 Házimozi Hangfalszett
Kef C4 MélynyomóKérdésem, hogy 18 nm helységben (~80/20 mozi/zene arány) ez megfelelő/elegendő rendszer?
Kábel kérdésem, hogy a subhoz milyen kábelt érdemes venni és kb. milyen hosszban?
A többihez elég 2,5 mm2-es kábel?
-
BBéci
legenda
válasz
Integra #18045 üzenetére
Lehetne felhozni autós példákat, melyek szerint a Kínában (ki tudja hol) gyártott, ugyanazzal a motorral készül mint egy európai modell, mégis hulladék, úgy ahogy van. Törésteszten atomjaira hullik és hasonlók.
Persze ennek az ellenkezője is igaz lehet.Egyik hobbim a fotózás.
Ha nekem hozzáértők azt mondják, hogy az X fényképezőgép jobb képet készít Y-nál, nem jövök azzal, hogy ugyanaz a CMOS van bennük, hanem elfogadom, aztán ha lehet, kipróbálom.
Pedig írtam néhány fényképezőgép tesztet is különböző lapokba. -
Integra
titán
megértem, hogy kiakadsz rajta, de próbáld meg elfogadni, hogy nekünk nem ez a munkánk, nem ebből élünk, a te segítségedre hagyatkozunk, mert a te tudásod valós, ez a te világod, sokkal reálisabb képet adsz, és segítesz eligazodni, hogy a kínkeservesen összekeresett pénzt legalább jól költsük el.
itt rajtad kívül nem sokan mondhatják el, hogy szakik, én legalábbis semmi képpen sem, nem ez a területem. -
BBéci
legenda
válasz
Integra #18040 üzenetére
Totálisan kiakadok az efféle megközelítéseken.
Az összes DLP vetítő TI DMD csipet használ, mégis az egyiknek fos a képe, a másik meg brilliáns. A Loewe tévékben előfordul LG panel, a képminőségük klasszisokkal jobb az echte elgéknél.
Mellesleg még abban sem vagyok biztos, hogy az olcsó vackokban eredeti Sigma csip van. A köré épített elektronika legalább annyira fontos. Már többször említettem, hogy a hangdobozok keresztváltójában 1-2 kondenzátor minőségi cseréjével mekkora javulást lehet elérni. Az összes érték ugyanaz, de mégis más, jobb lesz(lehet) a hangzás.Egy a lényeg, a kép és hangminőség, amiben a Dune verhetetlen. Nem csak saját árkategóriájában, hanem bőven fölötte is.
SZVSZ! -
BaLee
addikt
-
Tizedes1
aktív tag
Igen, nincs háttérsugárzóm, ami a rendszerbe illene.
Van egy régi hifiből megmarad (FH-B610) hangfalpár, amit jelenleg használok.
Streamaudioban azt tanácsolták, hogy nem kell feltétlenül lecserélnem, mert nem biztos, hogy egy 30-50.000 forintos háttér jobbat produkálna.
Annak az árát inkább költsem egy jobb médialejátszóra, mint az A.C.Ryan DV-R, illetve jobb HDMI kábelekre.
A magnat vector needle 120.000 volt anno, a center 35.000, A Sub egy Magnat Alpha 38A ( 75.000) de most ezt találtam háttérnek : http://elektronika.vatera.hu/hangfal_hangrendszer/magnat_vintage_410_hangfalpar_allvany_187401885.html -
-sokallom, mert egy pár volt 18-án 25.000 de lemaradtam róla...Bármilyen tanácsot ismét szívesen fogadok.
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
anakonda #18032 üzenetére
köszönet a válaszért!
Hálás vagyok mindenkinek, aki segített a döntések végső megerősítésében.
Nem vagyok határozatlan ember, de a tapasztaltabbakat minden esetben meghallgatom illetve kikérem a véleményüket.
Onkyo TX-SR608 erősítő mellé Dune Prime 3.0 és AudioQuest Forest 1.4 HDMI kábel lett a választás győztese.Még 1x Mindenkinek
-
Integra
titán
ugyanez a sigma chip ami a dune-ben van, megvan a kínai verziókban is, amik fele annyiba (se) kerülnek. akkor miben jobb a dune? ok, design, szolgáltatások (ebben se vagyok már biztos), képminőségben?
én kicsit elkenődtem az új moduláris dune kapcsán, hogy nem lehet a hdd-t cserélni benne, hanem fixen kell becsavarozni.. a régi base-nek ez nagy előnye volt. miért fusson folyamatosan az a hdd, amit nem nézel? -
-
-
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
#09634560 #18028 üzenetére
Remek, így most már nem nézek mást és végre megrendelem
Köszönöm, teljesen megnyugtattálA MAX és a PRO miben tud többet ,amiért megéri az árkülönbözetet?
Gondolkodtam a Base_ben is, de 20.000ft-ot egy blu-ray olvasó egység szerintem megér annyit.
Főleg, hogy sok anyagom van lemezen. Nem akarok mindent HDD-n tartani. a Gyári anyagokat pedig úgyis csak ezen tudom lejátszani. -
Sixkiller6
őstag
válasz
Sixkiller6 #17997 üzenetére
egy HK980-hoz mennyire (vagy mennyire nem) passzolna egy JBL es90? Ha nem, akkor inkább mi? általános célra, tévézéshez, filmnézéshez, zenehallgatáshoz (mindenféle) egy kb 25-30 nm-es szobában.
surround nem érdekel, stereo hívő vagyok, bár azt hiszem, hogy ezt az erősítőválasztás jelzi.vki?
-
törölt tag
válasz
Tizedes1 #18024 üzenetére
Nem lesz kevés. Több oka is van. Szerintem kozmetikázott,azaz zenei teljesitmény a 320 Watt,200 az RMS,ezt az Onkyo aránylag simán kihajtja. Mivel az Ohm nem egy egzakt érték így frekvencia függvényében változik. tehát lez olyan frekvencia ahol 8 fölé is megy (igaz neked ezzel nem kell törődnöd), lényeg:menüben 4 ohmra állitsd. És nem állandóan fog ennyit felvenni hanem ez a max érték amit felvehet tehát hajthatod akár 40 wattal is csak nem lenne hangos/erősen torzitani fogna nagyobb hangerőn a 40 wattoson.Ez az Onkyonak a negyed hangereje,thát ha negyed hangerőn hallgatod,40 wattot fog leadni a hangfalad. Ez a torzitás amiről szó volt,a 160 wattoson már csak max hangerő közelében jelentkezne.De 91-es érzékenységnél szerintem ugysem hiszem hogy odáig tudnád tornászni,csak kb 30-40 négyzetméteres szobában.Ja és a JBL ES80 ugyanilyen értékekkel bir kb. és az Onkyo lazán kihajtja,pedig volt szó róla hogy nem de kiderült hogy beállitási hibáról lehetett szó.
Ergo,mehet az Onkyo 608. -
-
BBéci
legenda
válasz
Integra #18006 üzenetére
Azt józan paraszti ésszel senki nem gondolhatja, hogy egy 250000 forintos erősítő hangminőségével arányban van egy 150000 forintos 5.1 szett tudása. Kevés hozzá, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly.
Az első hozzászólásban olvasható, hogy az erősítő árának kétszeresét, de inkább többet kell hangdobozokra költeni. Ezt még senki nem vitatta, vagy cáfolta. -
KTTech
veterán
válasz
Palapo #18011 üzenetére
Én megnézném a helyedben a Marantz NR1501 + Mission Mv Cinemapack - Mv8 front, Mv-Ds háttér és Mv-C center - + KEF C4 sub triót
245E + kábelek (netdepo.hu-ról vettem ennyiért). Nekem bevált a 15m2-es szobába, sok is
A Marantz meglehetősen jól szól, hallgattam mellette egy H/K AVR260-at, hát, azt lemosta hangzásban (azonos hangfalszetten). Viszont a menüje igen puritán, és nincs benne DCDi sem (már, ha ez fontos), viszont digitalizálja a rákötött kompozit/komponens cuccokat a HDMI fele.
-
BBéci
legenda
válasz
ati888 #18016 üzenetére
Bármilyen megoldást választasz, legfontosabb a merevség a stabilitás. Próbálgattam ugyanazokat a dobozokat alacsony szekrény tetején, polcon és tüskéken nyvgvó állványon. Messze legtisztábban az utóbbin szóltak. Legnagyobb javulást a mélytartományban tapasztaltam. Elsőre kevésnek tűnt, aztán rájöttem, hogy kontrolláltabb, feszesebb, pontosabb, egységesebb lett.
-
ati888
senior tag
Valamilyen jó és olcsó megoldást keresek, hogy a falra rakjam a frontokat és a hátsó hangfalakat. Tudtok ajánlani valamit?
ati
-
BBéci
legenda
válasz
Palapo #18008 üzenetére
Elméletileg bárhová helyezheted a szubládát, 80 Hz alatt használva nem lehet a hangja alapján megmondani, hogy hol van. Múlt pénteken moziztam egy szobában, melyben két Velodyne brummogott a kanapé mögött, kissé oldalt, és minden hang a képnek megfelelő helyről érkezett.
-
törölt tag
-
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #18010 üzenetére
Ezek szerint,akkor minimum félmilla?????
Kizárt...
De természetesen nagyon szépen köszönöm a helpeket.
Maradok az 5.1-nél... valahogy nem szeretnék kiadni 150-200ezernél többet az egészért...
Amúgy is süket vagyok,mint a ház.(na,csak nagyothallok)
Igazából a térhangzás a lényeg(na meg a szép látvány a Blu-Raynek köszönhetően-remélhetőleg),a mostani 2.0-ás hifim után(ami 10éves) csak jobb jöhet... -
törölt tag
válasz
Palapo #18008 üzenetére
KEF IQ 70 szettben már alkalmas rá.És a JBL ES sorozata is.Onkyo 608 Denon 2311, H/K 260,Pioneer Vsx 1020 ,de sztem a 920 is alkalmas rá. 300 feletti rendszereknél jelenik meg tapasztalatok szerint. Mélnyomó ár nélkül értendő. Ezt nekem több boltban is megerősitették.
17 nm-re 150-200 wattos mélynyomó kell. Ez nem függ HD-től. -
Palapo
aktív tag
A szoba 17m2. Azon az oldalon,ahol a tévé van ott majdhogynem teljesen foglalt a szobabútor által. Mintha azt olvastam volna valahol,hogy a mélynyomónak nem mindegy,hogy hol van a szobában(azon az oldalon kell lennie,ahol a tévé van,vagy nem igy van?).
Szeretnék kérni egy minimum árat,amiből kijöhet egy olyan erősítő hangfal szettel,ami kihozza a Blu-Ray hangot. Esetleg hozzá egy tipus megjelölést is. -
-
BBéci
legenda
válasz
nyurga82 #17998 üzenetére
Kipróbáltam a 3D-t mindenféle kábellel, nem az ujjamból szoptam, amit leírtam!
Viszont a "high speed" az fontos.(#17999) Palapo
Elképzelhetetlennek tatom, hogy ne tudj neki helyet találni.(#18000) nyurga82
Szerezned kellene némi tapasztalatot, hogy ne kérdezz ilyeneket!!!
Jobb az IQ hangja és kész! Lehetne hosszasan taglalni, de felesleges. Hallgasd meg!
Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest