Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
vilmaboy #88997 üzenetére
"50-70ezerért biztosan nem válnék meg tőle"
Nem is adnának érte annyit.
HDMI dekóderre gondolsz egyébként. De mivel az sem filléres cucc (és kellene hozzá 5db ic kábel), még mindig jobban járnál erősítő cserével. Persze a HDMI-s darabokat nem adják olcsón. Egy 3808-at pl. 150e körül meg lehet kapni ha éppen hirdetnek. Ha maradni akarsz a kategóriában.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Norbi 72 #88990 üzenetére
Értem. Köszi a választ.
Van valami eszköz amit beköthetek még a rendszerbe? Gondolok itt olyasmira, ami fogadja a hdmi eszközöket stb. (amit manapság kell) és maga a Denon Avr-3801 pedig megoldja a hang erősítését a kapott jelekből. Kegyetlen jó hangú erősítő szerintem, emiatt 50-70ezerért biztosan nem válnék meg tőle. Van valami ötletetek?
-
adodaniel
őstag
válasz
MasterMark #88994 üzenetére
Nekem az ST60 is az Alcesbe van dugva. Én azt vettem észre, hogy a(z egyébként sem zavaró) dither zaj csökkent. TV-ben val tápkábel cserének viszont többen mondták, hogy semmi értelme.
-
Patice
nagyúr
válasz
MasterMark #88994 üzenetére
Ott is lehet finomítani az eredményen tápszűréssel.
-
Patice
nagyúr
válasz
eastone1 #88991 üzenetére
Bizonyos szint felett szerintem elengedhetetlen a hálózatból jövő zaj csökkentésére. Más részről meg minden készülék kap olyan mennyiségű áramot és olyan hamar, amire szüksége van.
Miben nyilvánul ez meg: kevesebb alapzaj, tisztább hang, nyugodtabb előadás, dinamikusabb megszólalás.
Mozivasaknál kevésbé érezhető a hatása, mint sztereó rendszerekben.
De ahogy feljebb megyünk árban, annál fontosabb lesz ez is, mind mozi, mind sztereó erősítők esetén.
De a szűrt tápból nem csak az erősítő tud profitálni. Forráskészülékből is ki lehet hozni jobb hangot.
Hogy mi az a szint?
Mozivasaknál én a pár száz ezres kategóriánál már látom értelmét egy combosabb tápkábel beszerzésének, sztereónál már 100.000 alatt is.
(És ezt nem vitaindítónak szántam. Nyilván a helyén kell kezelni ezt is, azért próbáltam árkategóriát írni, hogy az arányokkal ne szálljunk el.)
-
Tamoo
nagyúr
Szerintem nem teljesen. A tag azt hiszem 110CY-t hirdet, a Conrados pedig 100CY.
Ne kérdezd mi a különbség. Nézegettem anno, de úgy rémlik nem sokra jutottam.Elosztó: Páran (3-4 ember) érdemes összefogni és a Kontasetnél (kapcsoló nélküli) di-strip elosztóba szereltetni. Ez házilag nem szerelhető, de megszakításmentes a vezetősíne ellentétben a KS240-el.
-
gg72
veterán
-
djg
aktív tag
válasz
Sefter #88980 üzenetére
Jaaa, az úgy egyszerűbb.
Rákerestem, így néz ki a tévé hátlap:Itt pedig a 2. hdmi-hez oda is van írva, hogy ARC, csak eddig nem tűnt fel, meg nem is tudtam mire jó.
Na, ez így szuper, köszi!És akkor ha ugyanazon a kábelen megy oda-vissza, akkor az erősítő részén állítom, hogy a tévéműsort akarom hallani a külső hangszórókon vagy a bd lejátszó által küldött adatot akarom a tévén látni?
-
djg
aktív tag
válasz
MasterMark #88954 üzenetére
Tegyük fel, hogy a már sokat emlegetett rendszer így néz ki:
Itt 3 hdmi van, a bal és a középső az "IN", a jobb oldali pedig OUT (ARC).
Akkor a PS-t és a TV-t kötném az IN-re, és az OUT-ból pedig menne vissza egy kábel a TV-be? -
Ekkosh
tag
válasz
Dorian #88974 üzenetére
Igen ezzel az elmélettel tisztában voltam. De annyira erőtlen most az összkép hogy nem hiszem el hogy ennyit tudna, vagy hogy ez lenne a kiegyenlített hangzás amiről eddig fogalmam sem volt.
Sok az üres tégla/gk fal gondoltam azok okoznak valami állóhullám szerű jelenséget, és kezelhető. -
Adamo55
tag
Kérnék egy kis segítséget tőletek! Mélyládát szeretnék vásárolni 2 db proson r8at néztem ki.
Esetleg van valami tanácsotok/ötletetek? Annyi a kikötésem lenne, hogy mindenképpen tölgy színűt szeretnék. -
nebulo5
senior tag
válasz
Tian66 #88971 üzenetére
Akkor talán, első nekifutásra, próbáld megfordítani a tápkábel villásdugóját a konnektorban.
régebben, asszem pont ebben a topicban (is) ki lett tárgyalva ez a "fázishelyes" mizéria... Sajnos, nincs most időm (elnézést érte) visszakeresgélnem, de a lényege az egésznek, hogy akkor helyes a csatlakoztatás, mikor a legkisebb feszültséget tudod mérni a készülék valamelyik jel kimenetén. -
Ekkosh
tag
Egy stereo szobaakkusztikai kérdés: Új szobába költözött meglévő rendszerem (adatlapomon). Eddig nagyon elégedett voltam a mélyeivel, viszont most gyakorlatilag eltűntek. A hallgatói pozíció eléggé fix sajnos, ezért valamit csillapítanom kellene. A szoba vázlata itt, kb 20-25 m2 lehet. (sok bútort nem rajzoltam be) A sweetpointban a kanapét előre mozgathatom kb egy méteres térben de ezen belül sajnos nem az igazi, közelebb a dobozokhoz kicsit jobb. Viszont ha a kanapé mögött ülök (kb egy méterrel mögöttem a fal), akkor szépen szól és mélyek is arányosabbak. Ilyenkor viszont a színpadtér eléggé beszűkül. De mindegy is mert a kanapé hátrébb már nem mehet, mögötte pedig nincs kényelmes hely. Van pár hangelnyelő szivacsból készült panelem kettőt feltettem a mögöttem lévő falra kicsit fentebb, ez nem sokat változást hozott, gondolom inkább magas problémát orvosolna. Mit javasoltok? Köszi
-
cidrus
csendes tag
sziasztok
mi a véleményetek melyik jobb választás oppo 105 d vagy a legkisebb cinemaster? hang és képminőségszempontjából -
-
Nonner
tag
válasz
KisTücsök #88960 üzenetére
Ezt a fülhallgatós kiegészítőt sajnos nem ismerem, nekem nincs is. A TA52-es finomhangoló szalag és a DS25 korongbelső is öntapadós, ezek többször is felhasználhatóak. Ezenkívül a G51-53, SH21-22 foQ termékekkel van tapasztalatom, de az SB-2025 lap izgatja nagyon a fantáziámat.
-
Gabesz26
senior tag
Luxor Gold power kábelt próbált már esetleg valaki? Ha igen rövid véleményt tudna írni róla
-
dunkel
őstag
Ellátogattam ma a cecilnemába...
Nagyon nincs min gondolkodni jelen szett leváltását illetően, túl nagy a difi, hogy el lehessen bagatellizálni. Kiváló hangja van ennek a Concert szériának.Bónuszként passzol a hangfalkábel és a végerősítő is (szerintem).
Zenén amit a Concert 8 (monitor) csinál az ilyen: -
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy Denon Avr-3801 mennyit érhet manapság patika állapotban, és mi lenne az a típus ami a modernebb világ elvárásai alapján utódja lehetne?
-
nebulo5
senior tag
válasz
Tian66 #88956 üzenetére
Hasonló "jelenséggel" vívtam/vívok én is. Ha azon az áram vonalon (ugyanaz a megszakító/biztosíték oldja) van egy olyan háztartási gép, vagy néhány száz wattos fogyasztó, ami kikapcsoláskor "túl áramot" tüskét injektál, akkor néhány tized, max. 1 másodpercre kihagy/elnémul az erősítő. De ha az egész cuccod (forrás, erősítő...stb.) egy tápvonalon vagy hosszabbítón van, és nem "fázishelyesen" vannak csatlakoztatva a ketyerék, gerjesztheti ezt a túlfesz. tüskét.
(pl: egy sokéves hűtő is bezavarhat.) -
KisTücsök
addikt
válasz
Nonner #88958 üzenetére
Ezt néztem ki. Ennyit így megérne, hogy kipróbáljam. Írtam nekik, de nem válaszoltak még. Az érdekelne, hogy többször felhasználható? Nem tudod esetleg? Ha felragasztom valahova, leveszem, majd máshova ragasztom, nem veszti el a csillapító tulajdonságait?
Amúgy van esetleg saját tapasztalatod ezekkel? Konkrétan tesztet erről a típusról nem találtam.
-
Nonner
tag
válasz
KisTücsök #88858 üzenetére
Igen, ezt írták. Szerintem ma már nem érne ki a futárszolgálat még délelőtti megrendelés esetén sem, de pár nap csúszás belefér, most a megrendelt akciós ár számít.
Mit rendeltél? Nekem is kellene még 1-2 terméket, hogy végre kész legyen a rezgéscsillapítás project... -
Nonner
tag
válasz
liszi70 #88857 üzenetére
Igyekszem a lehetőségekhez mérten.
Sajnos nagyon is számít a pénz, ezért nem állok ott a fejlesztésben, ahol szeretnék és időnként kompromisszumot kell kötnöm. Idén egyszer eljutottam Pestre több helyre hallgatózni, sok hasznos tapasztalatot szereztem. Szeretnék majd menni a közeljövőben is, mert otthon nem megoldható így a tesztelés a nagy távolság miatt, eddig szerencsére sikerült jól választanom.
-
Tian66
senior tag
Sziasztok!
Egy házimozi erősítő hangja használat közben véletlenszerűen kihagy, fél vagy kevesebb másodpercre, mi lehet a hiba?
Köszönet
Tian66 -
mp54
senior tag
válasz
Jamboo529 #88936 üzenetére
A használt cuccoktól...
Az érveid életszerűek, de én azt mondom, érdemes kockáztatni. Féláron (vagy olcsóbban) vásárolhatsz!
Itt szokásos eljárás, hogy keresel a hirdetések között, belinkeled és a hozzáértők véleményezik (mint ahogy kezdted). Néha konkrétot javasolnak, ha már úgyis belebotlottak, vagy jófejségből kerestek neked mert nagyobb a gyakorlatuk.
A használt motyó átvételéhez se reménytelen segítséget szerezni.
Sztereóval is megy a médialejátszó: HDMI-n csak kép tv-be, analóg RCA hang pedig a sztereó erősítőbe.
Tv hangjavításra bőven elég a sztereó.
Szerk.: a tv-műsornál a tv-hang vagy analógon ki a tv-ből, HA van ilyen, vagy kell a sztereó erősítő elé pld egy 10 eft os DAC. -
MasterMark
titán
tévénézésnél, ha szeretném, hogy a tévéműsor a hifin szóljon a tévét kötöm rá a hifi hdmi in-jére
Ez így nagyon nem oké! A TV-n nem kimenet van! SPDIF-et, vagy ARC-t használj.
HM erősítőknél minden eszköz az erősítőbe megy, és abból egy kábel a TV-be. TV-ből vagy az előbbi HDMI-n ARC-ot használsz, vagy külön optikai vagy koax SPDIF-el bekötöd a hangot az erősítőbe.
-
djg
aktív tag
Egy rendszerektől független kérdés az összekötésekről:
- BD filmekhez a hifi hdmi out-jára kötöm a tévét;
- PS-ezéshez a PS-t kötöm rá a hifi hdmi in-jére és ezzel a tévén megjelenik a kép, a hifin szól a hang
- tévénézésnél, ha szeretném, hogy a tévéműsor a hifin szóljon a tévét kötöm rá a hifi hdmi in-jéreTehát röviden:
PS->Hifi
Hifi->Tévé
Tévé->HifiÍgy nézne ki a bekötés?
Ha hdmi-vel kötöm össze, akkor az erősítőnek rendelkeznie kell minimum 2 hdmi-in-nel és 1 hdmi out-tal?
-
djg
aktív tag
válasz
#09634560 #88946 üzenetére
Minek, a mostanid helyére?
Szép ára volt még 2011-ben: 410k az egyik üzletben!
Szolgáltatásban már nem veszi fel a versenyt sajnos, de amit valós hangban tudhat, elhiszem neked, ha azt mondod brutál!Közben olvastam egy tesztet a Panáról.
Nem tudom mennyire megbízható az oldal, de nagyon jókat írnak róla:The SC-BTT505 achieves the best sound quality we’ve heard from a Panasonic system since the flagship SC-BTT590 system it launched in 2012. It delivers an unusually clean and composed sound that doesn’t distort when you crank the volume up, but does so without compromising on scale, dynamics or attack.
Crisp, attacking mids and highs are responsible for the system’s dynamic character and ensure a pleasing level of detail. The puff of dirt that falls after each explosion is pin-sharp.
We’re also impressed by the system’s surround performance, with swift steering and accurate placement. As for 3D Cinema Surround, we often take such processing with a pinch of salt but here it lends extra fullness and height to the soundstage.
The SC-BTT505 backs up its superb sonic performance with jaw-dropping pictures
Should I buy the Panasonic SC-BTT505?
The sound quality of most all-in-one systems is nothing to write home about, so it’s worth celebrating when we find one that delivers the goods – and the SC-BTT505 certainly does that.Its sound is detailed, dynamic and powerful, but most importantly it sidesteps all-too-common flaws like brashness and boomy bass. That’s all thanks to its new subwoofer and speakers, which take a more serious approach with their two-way design, removable grilles and binding posts.
Nem akarok senkit meggyőzni (meg nem is tudnék), mert azért a cikk írója is hozzáteszi, hogy természetesen nem ér fel a külön összerakott erősítős megoldásokkal (amik ehhez mérten drágábbak is), de mindenképp bizakodást keltők Norbiék otthoni bögrerendszeréhez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest